Brownie fără coacere din doar două ingrediente
Când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în bucătărie mult timp, poți încerca o rețetă de brownie din doar două ingrediente. Această prăjitură delicioasă nu necesită coacere, iar cei care o vor gusta te vor ruga să repeți rețeta.

Prăjiturile brownie sunt foarte des preparate în toate bucătăriile lumii și adorate de toți iubitorii gustului de ciocolată.
Brownie fără coacere din două ingrediente este nu doar un desert rapid, ci și unul economic. În plus, nu are un aport caloric la fel de mare ca al negresei clasice, care conține ouă și unt.
Poate fi consumată de persoanele care au alergie la lapte, care au celiachie (intoleranță la gluten), care țin post sau care au o dietă vegană.
Dacă vrei să te bucuri de un plus de textură, îi poți adăuga prăjiturii nuci, alune sau migdale pisate foarte mărunt. Poți să tragi nucile în tigaie pentru 5-10 minute, dacă îți dorești mai mult gust, dar și pentru a fi mai crocante.
Savurează această prăjitură brownie alături un ceai aromat, de cafea sau alături de o cupă din înghețata preferată. Va fi foarte gustoasă în orice combinație.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-o tavă de 20*10 cm se pune hârtie de copt.
Ciocolata se pune într-un bol și se topește la cuptorul cu microunde sau deasupra unui vas cu apă fierbinte. Dacă se folosește cuptorul cu microunde, prima dată se lasă 1 minut și se verifică dacă ciocolata s-a topit. Dacă mai este nevoie, se mai lasă 30 de secunde și se reptă procesul până când devine complet lichidă. După ce s-a topit, se folosește o spatulă pentru a amesteca bine.
Banana se curăță de coajă și se face piure cu ajutorul unui blender. Se adaugă în ciocolată și se amestescă foarte bine până se omogenizează și capătă o culoare uniformă.
Compoziția se toarnă în tavă și se dă la rece pentru 30-60 de minute sau până când se întârește. Prăjitura se scoate din tavă și se taie felii.
Sfaturi utile pentru pregătirea prăjiturii brownie fără coacere
Poți folosi în loc de fulgi de ciocolată, un baton de ciocolată, însă trebuie să ai grijă să fie fără lapte, pentru că în acest caz desertul nu se va închega. Important este ca ciocolata să aibă gust dulce, pentru a nu fi nevoie să adaugi zahăr în compoziția de brownie.
Pentru piureul de banane, folosește fructe proaspete, foarte bine coapte. Cele congelate au prea mare umiditate. Dacă nu ai banane, poți folosi piure de dovleac, însă prăjitura nu va fi suficient de dulce.
Depozitează prăjitura într-un recipient care se închide ermetic la frigider și o poți consuma și după 2-3 zile.
În cazul în care ești fană e rețetelor cu ciocolată, îți propunem să testezi o ruladă cu ciocolată și chili, un desert cu gust picant.
Iar dacă ți-ai propus să slăbești, primul pas pe care trebuie să îl faci este să regândești meniul zilnic. Descoperă cinci preparate hiperproteice pe care e recomandat să le consumi la micul dejun atunci când vrei să scapi de câteva kilograme.