Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Dacă îți place aroma de fistic, dar și gustul acestuia în deserturi, îți recomandăm să încerci și rețeta de cheesecake cu fistic. Este un desert cu gust delicios, textură cremoasă și aspect spectaculos. Poți prepara rețeta pentru un weekend petrecut cu familia sau sau pentru atunci când vin prietenii în vizită.
Rețeta nu este deloc complexă, iar ingredientele sunt dintre cele comune rețetelor de cheesecake. Este o variantă modernă a clasicului cheesecake, adăugând o notă exotică prin folosirea fisticului în crustă, în umplutură și la decor. Fisticul este foarte versatil fiind inclus în diferite preparate culinare, atât dulci cât și sărate. Are un gust delicat și colorează frumos preparatele.
Pe lângă gust și aspect fisticul este și foarte nutritiv având un conținut bogat în proteine vegetale și fibre. Consumul de fistic este foarte recomandat pentru menținerea sănătății digestive. În plus, fiind bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina E și compuși fenolici, contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Fisticul mai conține și minerale esențiale precum potasiul, magneziul și fosforul, și vitamine precum B6, necesară pentru funcționarea sistemului nervos.
Descoperă și o rețetă de tiramisu cu fistic și zmeură. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake cu fistic.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea crustei de biscuiți care va sta la baza cheesecake-ului. După preparare, așezi crusta în tavă și o lași la rece, timp în care prepari crema de brânză cu fistic și pregătești ingredientele pentru decor.
Cum prepari crusta de biscuiți pentru cheesecake cu fistic
Macină fin 50 de grame de biscuiți cu ajutorul robotului. Macină și fisticul tot fin, dar pune deoparte puțin fistic tocat mai grosier pentru a-l folosi la decor.
Amestecă fisticul mărunțit fin într-un bol cu biscuiții. Adaugă untul topit și amestecă ingredientele până când rezultă o compoziție nisipoasă. Adaugă această compoziție într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm și pereții detașabili. Modelează stratul de biscuiți uniform pe toată baza tăvii, presând-o bine pentru a o omogeniza.
Apoi, introdu tava în frigider și las-o acolo până când pregătești crema.
Cum prepari crema
Pune frișca rece în bolul mixerului și amestec-o energic până când începe să capete volum. Apoi adaugă treptat zahărul, fără a te opri din amestecat. După ce zahărul este dizolvat, iar frișca devine fermă adaugă brânza mascarpone, pasta de fistic și esența de fistic. Continuă să amesteci compoziția pentru încă 2-3 minute, până când se omogenizează și devine mai fermă.
Descoperă aici cum poți face acasă cremă de fistic.
Hidratează gelatina în apă, cât să fie acoperită, iar după ce a absorbit toată apa dilueaz-o pe baie de aburi sau la microunde. Lasă gelatina să se tempereze ușor și amestec-o cu crema de brânză cu fistic. Omogenizează bine compoziția.
Scoate tava din frigider și întinde crema de brânză cu fistic peste crusta de biscuiți. Folosește o spatulă și nivelează-o la suprafață. Apoi introdu din nou tava în frigider și las-o acolo pentru aproximativ 2-3 ore.
Înainte de a porționa deliciosul cheesecake cu fistic, decorează-l frumos folosindu-ți imaginația.
Dacă mai dorești să prepari și alte rețete interesante cu fistic, îți mai recomandăm să încerci rețeta de tort de biscuiți cu ciocolată și fistic.