Ciorbă de varză dulce cu cârnați. Rețetă pentru un prânz savuros
Pentru un prânz savuros și foarte consistent, de toamnă, prepară o rețetă de ciorbă de varză dulce cu cârnați. Rețeta este mai complexă și necesită mai multe elemente care se prepară separat și se unesc la final în același vas.
Galerie foto
Chiar dacă va trebui să stai mai mult pe lângă aragaz și să folosești o listă mai lungă de ingrediente rezultatul final va merita din plin toate aceste aspecte. Pentru a da savoare absolută ciorbei va trebui să prepari separat o supă de legume, pe care o vei strecura. În această supă se vor răsfăța ingredientele de bază ale ciorbei de varză. În plus, vei prepara un sos delicios cu grăsimea în care vei prăji cârnații. Acesta va îngroșa supa și o va face mai consistentă și îi va desăvârși gustul final. Cu așa supă consistentă și delicioasă nu mai ai nevoie de felul doi la masă.
Tot din categoria rețetelor cu varză mai poți prepara și rețeta de ciorbă ardelenească de varză cu afumătură de porc. Este o rețetă tradițională ardelenească pe care o poți găti atât cu varză proaspătă cât și cu varză murată.
Până la varza murată prepară rețeta de ciorbă de varză dulce cu cârnați, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea unei supe de legume pe care o vei strecura. Legumele le dai deoparte, iar supa o vei folosi la rețeta de ciorbă.
Cum prepari ciorbă de varză dulce cu cârnați
Fierbe într-un vas cu 3 litri de apă o ceapă, 1-2 morcovi, țelină, păstârnac și roșii. Fierbe legumele până când se pătrund bine și își lasă aromele în supă. Adaugă și sare.
După ce ai fiert și strecurat supa, poți prepara cârnații. Secționează cârnații în felii rotunde și rumenește-i într-o tigaie cu ulei încins.
Adaugă puțin din uleiul de la cârnați într-o crăticioară și pune untul la topit. Apoi adaugă ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Călește-le până când se pătrund ușor și își degajă aromele. Adaugă făina și amestecă intens așa cum procedezi la rețeta de sos bechamel. Presară pudra de nucșoara și boiaua de ardei, apoi toarnă puțin câte puțin din supa fiartă, în timp ce amesteci pentru omogenizare.
Apoi adaugă, pe rând și amestecă bine: varza tocată în franjuri, cartofii curățați și tocați în cuburi, boabele de fasole roșie și rondelele de cârnați rumenite la la tigaie.
Lasă ciorba să fiarbă până când toate ingredientele sunt pătrunse și s-au împrietenit bine aromele. Mai adaugă sare și piper după gust, iar spre final de fierbere, opțional, poți adăuga smântână de gătit.
Servește delicioasa ciorbă de varză dulce cu cârnați fierbinte, cu ardei iute și fără pâine, că este destul de consistentă.
Data următoare când mai dorești să prepari o ciorbă savuroasă și sătioasă, îți recomandăm rețeta de borș de sfeclă cu găluști.