Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă vrei să dai un alt aspect drobului pentru masa de Paște, îți recomandăm și încerci rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță.
Galerie foto
Aluatul fraged poate fi înlocuit și cu aluat foietaj sau chiar cu un aluat dospit. Însă cel mai bine se comportă aluatul fraged pentru că nu se deformează în timpul coacerii. Iar pentru compoziția de drop, atunci când nu dorești să folosești carne de miel, poți opta pentru un amestec de carne cu ciuperci, care este mai ușor.
Drobul face parte dintre rețetele tradiționale, specifice Sărbătorilor Pascale. Rețetele sunt foarte versatile și pot fi preparate în diferite moduri. Cea mai populară, și cea cu adevărat tradițională este rețeta de drob din carne de miel. Însă nu toate persoanele consumă carne de miel și de aceea rețeta a fost adaptată cu alte ingrediente.
Descoperă mai jos varianta rețetei de drob în aluat fraged, sub formă de coroniță, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti aluatul fraged care necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp pregătești și compoziția pentru drob.
Pașii necesari pentru rețeta de drob în aluat fraged
Pentru prepararea aluatului trece printr-o sită deasă 400 gr de făină în bolul de frământare. Formează o adâncitură la mijlocul acesteia și adaugă acolo oul, smântâna, un praf de sare, untul moale tăiat în cuburi și bicarbonatul de so dizolvat în oțet.
Folosește mixerul și amestecă rapid toate ingredientele, până când obții un aluat compact. Scoate aluatul din bol pe masa presărată cu făină și mai frământă-l până când se omogenizează bine și nu mai este lipicios.
Modelează aluatul sub formă sferică, pune-l înapoi în bol și acoperă-l cu folie de prospețime. Pune bolul cu aluatul în frigider și lasă-l acolo timp de 30 de minute, pentru a deveni mai maleabil.
În acest interval de timp pregătește compoziția pentru drob.
Curăță și clătește pipotele și ficățeii de pui, apoi șterge-le cu prosoape de hârtie. Prepară-le într-o tigaie cu ulei, pentru aproximativ 10 minute. Asezonează-le cu puțină sare și piper.
După preparare lasă-le să se răcească, toacă-le mărunt și pune-le într-un bol. Adaugă ceapa verde tocată mărunt, usturoiul pisat sau trecut prin presă și verdețurile tocate. Adaugă și cele două ouă crude plus albușul și potrivește gustul cu sare și piper. Amestecă bine toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.
Fierbe ouăle și decojește-le.
Cum formezi și coci drobul în aluat fraged
Pentru a forma și coace deliciosul drob în aluat fraged sub formă de coroniță, mai întâi întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară mai lungă. Așază compoziția pentru drob pe o margine a foii, pe lungime.
Tot pe lungime așază și ouăle fierte. Apoi rulează aluatul cu drobul în interior și așază ruloul într-o formă de guguluf. Dacă îți lipsește această formă poți folosi o formă clasică de tort, iar la mijloc adaugi un bol pentru a nu se deforma coronița.
Crestează aluatul din loc în loc la suprafață, cu un cuțit, pentru a se observa ușor umplutura. Apoi unge-l cu gălbenuș de ou diluat cu puțină apă. pune drobul în cuptor și coace-l timp de 40 de minute la 180 de grade Celsius.
Porționează-l după răcire, urmărind să ai la fiecare porție câte o jumătate de ou fiert.
Descoperă și o rețetă de drob de pui cu ouă de prepeliță.