Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat

Fără coacere

Salatele aperitiv reprezintă o categorie diversificată de preparate culinare, servite în mod tradițional înainte de felul principal pentru a stimula apetitul și a pregăti papilele gustative. De-a lungul istoriei, aceste salate au evoluat și s-au diversificat, devenind un element esențial în multe bucătării din întreaga lume. Încearcă și tu aceste rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat.

Cristina Catană
Publicat: 3 iunie 2024, 07:40

Galerie foto

Salatele aperitiv trebuie să fie ușoare, cu un conținut ridicat de legume/ Shutterstock

Istoria salatelor aperitiv datează din antichitate. Grecii și romanii antici consumau salate simple din legume crude, ierburi și uleiuri pentru a începe mesele lor opulente. Denumirea „salată” provine de la cuvântul latin „sal”, care înseamnă sare, un ingredient esențial în aceste preparate timpurii.

În Evul Mediu și Renaștere, salatele au început să includă o varietate mai largă de ingrediente, cum ar fi legume gătite, fructe și nuci, adesea condimentate cu diverse sosuri. În secolele ulterioare, salatele aperitiv au devenit tot mai elaborate, reflectând bogăția și sofisticarea bucătăriilor europene.

În secolul al XX-lea, influențele internaționale și globalizarea au adus noi arome și tehnici de preparare, rezultând într-o varietate largă de salate aperitiv disponibile astăzi.

Citește și

Ce salate aperitiv poți pregăti ușor și repede

Salatele aperitiv sunt servite la începutul mesei, de obicei înainte de felul principal. Ele pot fi prezentate în diverse moduri, în funcție de ocazie și de preferințele culinare.

Salată de paste cu pui

Salata de paste cu pui este o combinație echilibrată de arome, proteine și carbohidrați.

Salata de pui cu paste se păstrează la frigider / Shutterstock

Ingrediente

  • 70 ml ulei de măsline
  • 70 g maioneză
  • sucul de la 1 lămâie
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • 1 lingură de mărar uscat
  • 2 căței de usturoi tocați
  • sare
  • piper negru după gust
  • 70 g boabe porumb dulce din conservă
  • 450 g paste mici
  • 12 felii de bacon tocate
  • 350 g roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 220 g brânză cheddar tăiată în cuburi
  • 1 castravete tăiat cuburi
  • 4 fire de ceapă verde tocată
  • 400 g carne de pui gătită mărunțită

Mod de preparare

Într-un castron mic se amestecă uleiul de măsline, maioneza, zeama de lămâie, pătrunjelul, mărarul, usturoiul și se asezonează cu sare și piper după gust. Se dă la frigider până este gata de utilizare.

Se pune la fiert o oală mare cu apă și sare. Când apa fierbe se pun pastele și se fierb potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Se păstrează 1/2 cană din apa în care au fiert pastele. Se transferă pastele scurse într-o tavă de copt unsă și se lasă să se răcească 10-20 de minute.

Se scurge de apă porumbul din convservă. Într-un castron foarte mare se adaugă pastele răcite, porumbul, baconul, roșiile, brânza cheddar, castraveții, ceapa verde și carnea de pui.

Se toarnă dressingul împreună cu 1/4 cană din apa în care au fiert pastele, apoi se amestecă pentru a se acoperi uniform. Se mai pune apă de la paste. Pe măsură ce se odihnește, salata se va îngroșa.

Salată grecească cu orzo

Salata grecească cu orzo este ușor de preparat și poate fi gata în 25 de minute sau mai puțin. Este hrănitoare și delicioasă.

Orzo sunt paste mici, în formă de orez, care se folosesc mai ales în salate / Shutterstock

Ingrediente

Pentru dressing

  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Pentru salată

  • 200 g paste orzo
  • 150 g brânză feta mărunțită
  • 1 castravete mediu, tăiat cubulețe
  • 300 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • 100 g măsline kalamata feliate
  • 1 ceapă roșie tocată
  • busuioc proaspăt tocat
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Într-un castron mediu, se amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul și se asezonează cu sare și piper după gust. Se lasă deoparte.

Se gătesc pastele orzo conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine.

Se adaugă toate ingredientele pentru salată, inclusiv orzo fiert, într-un castron mare și se amestecă. Se toarnă dressingul deasupra și se amestecă pentru a se acoperi uniform. Se poate păstra la frigider până la două zile.

Salată de cuscus

Salata de cuscus este plin de legume crocante, ierburi proaspete, feta acidulată și sos vibrant de lămâie. Este perfectă cu fructe de mare sau pui.

Salata de cuscus este specifică bucătăriei mediteraneene / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g cușcuș
  • 250 ml apă caldă
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 50 ml + 1 linguriță de ulei de măsline, împărțit
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 150 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • 1 castravete tăiat cubulețe
  • 1 ceapă roșie tăiată cubulețe
  • 70 g brânză feta mărunțită fin
  • 70 g migdale prăjite tocate
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • mentă proaspătă tocată mărunt

Mod de preparare

Se pune apă la fiert. Când începe să clocotească, se ia de pe foc și se amestecă imediat cușcușul și sarea și se acoperă. Se lasă să se odihnească 5 minute.

Apoi se pune 1 linguriță ulei de măsline și se amestecă cu o furculiță pentru a deveni pufos. După aceea, se lasă să se răcească aproximativ 10 minute. Într-un castron mic se amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie și usturoiul.

După ce s-a răcit, cușcușul se transferă în castronul de salată. Peste el se adaugă roșiile, castravetele, ceapa roșie, brânza feta, migdalele, pătrunjelul și menta. Se toarnă dressingul și se amestecă pentru a se acoperi uniform. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Rețete rapide de salate aperitiv

Aceste salate aperitiv sunt rapide și ușor de preparat, perfecte pentru a începe orice masă cu o notă proaspătă și sănătoasă. Sunt ideale pentru întâlniri informale sau cine elegante, oferind o varietate de arome și texturi care vor încânta orice iubitor de mâncare.

Salată Caprese

Originară din insula Capri, această salată îmbină arome proaspete și ingrediente de înaltă calitate, fiind o adevărată delicatesă apreciată în întreaga lume.

Salata Caprese reflectă steagul Italiei: roșu (roșii), alb (mozzarella) și verde (busuioc) / Shutterstock

Ingrediente

  • roșii cherry sau roșii feliate
  • mozzarella proaspătă feliată
  • frunze de busuioc proaspăt
  • ulei de măsline extravirgin
  • oțet balsamic
  • sare
  • piper după gust

Mod de preparare

Se aranjează roșiile și mozzarella pe un platou. Se adaugă frunzele de busuioc între roșii și mozzarella. Se stropesc cu ulei de măsline și oțet balsamic. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Salată de quinoa cu legume

Quinoa este adesea considerată un superaliment datorită profilului său nutrițional impresionant.

Fibrele din quinoa ajută la reglarea tranzitului intestinal și la prevenirea constipației / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g quinoa, fiartă și răcită
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 1 castravete, tăiat cubulețe
  • 1 morcov, dat pe răzătoare
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin
  • pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la o lămâie
  • sare
  • piper după gust

Mod de preparare

Se amestecă quinoa cu legumele tocate într-un bol mare. Se adaugă uleiul de măsline și sucul de lămâie. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se presară pătrunjel proaspăt deasupra.

Salată de năut cu roșii și castraveți

Salata de năut cu roșii și castraveți este ideală pentru prânzuri rapide, picnicuri sau mese ușoare de seară. Năutul este o sursă excelentă de proteine vegetale și fibre, iar legumele proaspete adaugă vitamine și minerale esențiale.

Dacă ai timp, poți folosi năut uscat în loc de cel din conservă / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conservă de năut, scurs și clătit
  • 1 castravete, tăiat cubulețe
  • 2 roșii mari, tăiate cubulețe
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin
  • 1 ardei gras galben, tăiat cubulețe
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la o lămâie
  • pătrunjel proaspăt, tocat
  • sare
  • piper după gust

Mod de preparare

Într-un bol mare, se amestecă năutul cu legumele tocate. Se adaugă uleiul de măsline și sucul de lămâie. se condimentează cu sare și piper după gust. Se presară pătrunjel proaspăt deasupra.

Salată de avocado și creveți

Salata de avocado și creveți este cel mai bine servită imediat, pentru a preveni oxidarea ingredientelor, precum avocado. Dacă pregătești salata în avans, adaugă avocado și dressingul chiar înainte de servire.

Salata de avocado și creveți este o opțiune rafinată și sănătoasă, perfectă pentru orice ocazie / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 avocado, tăiați cubulețe
  • 200 g de creveți fierți și curățați
  • 1 castravete, tăiat cubulețe
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin
  • sucul de la o lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • coriandru proaspăt, tocat
  • sare
  • piper după gust

Mod de preparare

Într-un bol mare, se amestecă avocado, creveții și castravetele. Se adaugă ceapa roșie. Se pun uleiul de măsline și sucul de lămâie. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se presară coriandru proaspăt deasupra.

Salate aperitiv cu piept de pui

Pieptul de pui este un ingredient versatil și sănătos, ideal pentru salate aperitiv. Aceste salate sunt ușor de preparat, nutritive și perfecte pentru orice ocazie. Iată câteva rețete de salate aperitiv cu piept de pui care se pot pregăti rapid și ușor:

Salată Caesar cu piept de pui

Salata Caesar cu piept de pui este un preparat clasic, ce îmbină arome bogate și texturi crocante într-o combinație perfectă.

Salata Caesar cu piept de pui este una dintre cele mai populare salate din lume / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 piept de pui, fiert sau la grătar și tăiat felii
  • 1 salată romaine, ruptă în bucăți
  • 50 g parmezan ras
  • crutoane
  • sos Caesar (sau un amestec de maioneză, muștar, suc de lămâie, usturoi și anșoa)
  • sare
  • piper după gust

Mod de preparare

Într-un bol mare, se combină salata romaine cu pieptul de pui feliat. Se adaugă parmezanul ras și crutoanele. Se pune sosul Caesar și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Salată de pui cu avocado

Combinația de pui suculent, avocado cremos și legume proaspete face din această salată o opțiune excelentă pentru cei care doresc o mâncare ușoară, dar nutritivă.

Alege avocado bine copt pentru o textură cremoasă și un gust delicios / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 piept de pui, fiert sau la grătar și tăiat cubulețe
  • 1 avocado, tăiat cubulețe
  • 1 castravete, tăiat cubulețe
  • 1 roșie mare, tăiată cubulețe
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin
  • sucul de la o lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper după gust
  • coriandru proaspăt, tocat

Mod de preparare

Într-un bol mare, se combină pieptul de pui, avocado, castravetele, roșia și ceapa roșie. Apoi se pun uleiul de măsline și sucul de lămâie și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust. La final se presară coriandru proaspăt deasupra.

Salată de pui cu mango și castraveți

Salata de pui cu mango și castraveți poate fi servită imediat, fiind perfectă pentru un prânz răcoritor sau o cină ușoară.

Salata de pui cu mango este ideală și ca aperitiv la mesele festive sau picnicuri / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 piept de pui, fiert sau la grătar și tăiat felii
  • 1 mango, tăiat cubulețe
  • 1 castravete, tăiat felii subțiri
  • 1 ardei gras roșu, tăiat fâșii
  • 1 ceapă verde, tocată
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la o limetă
  • sare
  • piper după gust
  • frunze de mentă proaspătă, tocate

Mod de preparare

Într-un bol mare, se combină pieptul de pui, mango, castravetele, ardeiul gras și ceapa verde.

După aceea, se adaugă uleiul de măsline și sucul de la limetă. Se amestecă bine. La final se condimentează cu sare și piper după gust și se presată menta tocată deasupra.

Salată de pui cu fasole și porumb

Combinația de pui fraged, fasole bogată în proteine și porumb dulce și crocant face din această salată un preparat ideal pentru prânzuri sau cine rapide.

Salata de pui cu fasole este o bună sursă de proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 piept de pui, fiert sau la grătar și tăiat cubulețe
  • 1 conservă de fasole roșie, scursă și clătită
  • 1 conservă de porumb, scursă
  • 1 roșie mare, tăiată cubulețe
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin
  • 1 ardei gras verde, tăiat fâșii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la o lămâie
  • sare
  • piper după gust
  • pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare

Într-un bol mare, se combină pieptul de pui, fasolea roșie, porumbul, roșia, ceapa roșie și ardeiul gras. După aceea, se pun uleiul de măsline și sucul de lămâie și se condimentează cu sare și piper după gust. Se presară pătrunjelul tocat deasupra și se servește.

Idei de salate reci care merg la orice masă

Salatele reci sunt potrivite pentru orice cină. Ingredientele proaspete te vor ajuta să ai la final un preparat delicios.

Salata fermierului

Salata fermierului este o rețetă populară, bogată în legume proaspete și ingrediente sănătoase, care aduce un aport nutritiv important și o explozie de arome în farfurie.

Legumele proaspete sunt bogate în fibre, care contribuie la sănătatea digestivă / Shutterstock

Ingrediente

  • 700 g roșii coapte feliate
  • 2 castraveți tăiați cubulețe
  • 1 ceapă galbenă mică tăiată cubulețe
  • 1 ardei iute verde proaspăt, fără semințe, tocat fin
  • 1/2 lămâie
  • frunze de mentă proaspătă tocate mărunt
  • 40 ml ulei de măsline extravirgin
  • 40 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • sare

Mod de preparare

Într-un castron mare, se combină roșiile, castraveții, ceapa, ardeiul și pulpa de lămâie tocată mărunt. Apoi se adaugă menta, uleiul de măsline și sucul de lămâie până se combină bine. Se condimentează cu sare și se servește imediat.

Salată Niçoise

Salata Niçoise este un preparat iconic al bucătăriei franceze, originară din regiunea Nice. Este o salată tradițională, bogată în ingrediente sățioase și plină de arome mediteraneene.

Pentru ouă fierte perfect, fierbe-le timp de 10-12 minute pentru ouă tari / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru vinagretă
  • 1șalotă mică, tocată
  • 1 cățel mic de usturoi, tocat
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 4 fileuri de anșoa tocate
  • 3 linguri de oțet de vin alb
  • 1 lingură de apa
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • Pentru salată
  • 2 cartofi galbeni sau albi
  • 1/2 ceapă medie
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • 500 g fasole verde teci tăiate
  • 4 ouă mari
  • 250 g roșii cherry coapte, tăiate în jumătate
  • 5 fileuri de anșoa, tăiate pe lungime
  • 100 g ton în ulei din conservă, sucurs
  • 50 g măsline negre mici fără sâmburi (Niçoise sau Taggiasca)
  • 2 linguri de capere scurse de saramură
  • frunze de busuioc proaspăt
  • salată verde
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pentru vinegretă se combină șalota, usturoiul, muștarul, hamsia, oțetul și apa într-un castron mare și amestecați pentru a se combina. Se toarnă ușor uleiul de măsline amestecând încontinuu, până este încorporat tot. Se asezonează după gust cu sare și piper.

Într-o cratiță mare, se pun cartofii la fiert cu ceapă, cimbru și usturoi. Se pune sarea și se amestecă până se dizolvă. Se lasă să fiarbă până când cartofii pot fi străpunși ușor de o furculiță, aproximativ 40 de minute. După aceea, se iau de pe foc și se lasă în apă până se răcesc ușor. Apoi se scurg și se sfarâmă. Se lasă deoparte.

Între timp, se umple o cratiță mare cu apă. Se pune o lingură generoasă cu sare. Se lasă apa să clocotească și apoi se pune fasolea verde în loturi mici. Se lasă să aproximativ 3 minute, apoi se scot într-un castron cu apă cu gheață. Apoi se scurg și se taie în bucăți potrivite. Ouăle se fierb tari, apoi se curăță de coajă și se taie în 4.

Într-un castron mare, se pun cartofii, fasolea verde, roșiile, fileurile de anșoa, tonul, măslinele, caperele, busuiocul și salata verde. Deasupra lor se toarnă vinegreta și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper. Apoi se transferă salata în boluri de servire și se ornează cu ouă.

Salată grecească

Salata grecească este un preparat iconic al bucătăriei mediteraneene, renumit pentru simplitatea sa și aromele bogate.

Pentru o aromă autentică, folosește brânza feta din lapte de oaie sau capră / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 ceapă roșie feliată subțire
  • 60 ml  oțet de vin roșu
  • 350 g roșii coapte tăiate în felii
  • 2 castraveți mici, curățați și tăiați în felii subțiri
  • 40 g măsline Kalamata fără sâmburi
  • 120 ml ulei de măsline extravirgin , plus mai mult pentru stropire
  • sare
  • oregano
  • 100 g brânză feta tăiată felii

Mod de preparare

Într-un castron mic, se combină ceapa cu oțetul și se lasă să se înmoaie în timp ce se pregătesc celelalte ingrediente, aproximativ 15 minute. Se scurge ceapa, rezervând oțetul.

Într-un bol de salată sau într-un castron mare se combină roșiile, castraveții, măslinele, ceapa, uleiul de măsline și oțetul rămas de la ceapa murată rapid.

Se asezonează cu sare și un praf mare de oregano. Se amestecă ușor pentru a se combina. Se așează deasupra bucățile de brânză feta, se presară cu oregano și se servește.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Salată de crudități cu maioneză și pui. Se prepară rapid și este extrem de gustoasă
Salată de crudități cu maioneză și pui. Se prepară rapid și este extrem de gustoasă
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat