Sărățele cu brânză și semințe de chimen, simple și rapide
Pentru atunci când stai la povești cu cei dragi, poți prepara o rețetă de sărățele cu brânză și semințe de chimen, simple și rapide.
Rețetele de sărățele sunt printre cele mai simple rețete de gustări și foarte populare în rândul iubitorilor gustului sărat. Sunt și foarte versatile, pentru că se pot prepara în multe moduri și cu combinații de ingrediente diferite. Le poți prepara la cuptor sub diferite forme, dar și pe flacăra aragazului sau la aparate electrice. Le poți prepara din aluat fraged, aluat dospit sau din aluat foietaj. Ca și ingredient sărat poți opta pentru brânză, cașcaval sau parmezan. Iar pe lângă aceste ingrediente mai poți adăuga diferite tipuri de semințe.
Aluatul pentru sărățele se prepară rapid și ușor, din cele mai simple și accesibile ingrediente. Este un aluat foarte fraged, în care se adaugă brânză sărată. Iar dacă dorești ca sărățelele să fie cât mai stratificate, poți prepara un aluat foietaj.
Urmărește mai jos rețeta detaliată, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu delicioasele sărățele cu brânză și semințe de chimen, simple și rapide.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea sărățelelor constă în frământarea aluatului. Acesta necesită și un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat mai ușor.
Cum prepari aluatul pentru sărățele cu brânză și semințe de chimen
Mai întâi topește untul (sau untura) și lasă-l să se răcorească.
Ia un bol mai mare șu pune în el ouăle. Adaugă și un praf de sare peste ele și amestecă-le atât cât să se omogenizeze. Apoi adaugă untul topit și temperat și amestecă bine compoziția. Adaugă și smântâna sau iaurtul, apoi și brânza sărată, răzuită.