Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Dacă vrei să testezi gustul năutului și altfel decât în clasicele rețete de hummus, avem pentru tine o rețetă de tagliatelle cu năut în sos de roșii. Este rețeta unui preparat de post, delicios, hrănitor și foarte sățios. Conține ingrediente simple și puține, dar care se combină în mod armonios, oferind un gust desăvârșit preparatului.
Galerie foto
Rețetele cu paste sunt foarte des preparate, fiind apreciate pentru simplitate și rapiditate. Sunt și foarte versatile pentru că pastele pot fi incluse în toate categoriile de preparate. Le poți include în supe și ciorbe pentru consistență, în salate și aperitive, dar și în mâncăruri scăzute. De asemenea pot fi folosite și pentru a prepara deserturi simple și savuroase.
Despre năut se știe că este unul dintre cele mai sănătoase alimente, fiind bogat în fibre și proteine, dar și vitamine și minerale. Este foarte ușor de adăugat în alimentație, fiind foarte accesibil atât conservat, cât și uscat. Datorita conținutului ridicat de proteine, năutul poate înlocui cu succes carnea în alimentația vegetariană și vegană.
În plus, năutul este versatil, putând fi folosit ca și pastele, într-o varietate de mâncăruri precum salate, supe sau aperitive sau mâncăruri scăzute.
Cea mai populară rețetă cu năut rămâne rețeta de hummus oriental. Încearc-o și tu, dacă nu ai făcut-o deja, dar îți recomandăm să încerci și rețeta de tagliatelle cu năut, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Dacă folosești năut din conservă, nu-ți mai rămâne decât să fierbi pastele și să pregătești sosul de roșii. Dacă folosești năut uscat, acesta necesită un timp de hidratare, apoi un alt timp de fierbere
Cum prepari tagliatelle cu năut în sos de roșii
Pentru fierberea pastelor așază o oală pe flacăra aragazului și adaugă multă apă în ea. Fierbe apa până la primul clocot, apoi adaugă o linguriță de sare în ea și amestecă până la dizolvare. Lasă apa să fiarbă din nou până la primul clocot șu adaugă pastele tagliatelle. Fierbe pastele în modul clasic, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În timp ce pastele fierb te poți ocupa și de prepararea sosului de roșii. Mai întâi curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță morcovii și dă-i pe răzătoarea mică, la fel și usturoiul.
Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins în ea. Apoi adaugă ceapa tocată și călește-o timp de 1-2 minute. Adaugă morcovul răzuit. Mai prepară ingredientele pentru 1-2 minute, după care poți adăuga sosul concentrat de roșii.
Adaugă și puțină apă, cât să acopere ușor ingredientele. Mărunțește câteva frunze de busuioc și adaugă-le în sos împreună cu crenguțele de cimbru. Acoperă parțial tigaia și fierbe sosul de roșii pentru aproximativ 10 minute. Asezonează-l cu sare și piper.
Scurge năutul din conservă, clătește-l și adaugă-l în sosul de roșii amestecând ușor pentru a-l acoperi cu sos. Apoi scurge pastele și adaugă-le și pe acestea în sosul de roșii.
Adaugă și usturoiul răzuit și mai fierbe delicioasele tagliatelle cu năut în sos de roșii pentru 4-5 minute. În acest interval de timp aromele ingredientelor se vor întrepătrunde într-un gust armonios. Servește mâncarea caldă, garnisită cu verdeață.
Tot din aceeași categorie de preparate mai poți încerca data viitoare și rețeta de paste cu ciuperci de post.