Cele mai recente

O masă cu preparate tradiționale din Grecia, la un restaurant local, la malul mării

Ce să comanzi la tavernele grecești ca să mănânci ca un localnic

Grecia este un paradis gastronomic pentru cei care iubesc bucătăria mediteraneană. Mâncarea este sănătoasă, aromată și cel mai des bazată pe ingrediente din surse locale. Deși există multe opțiuni de mâncare internațională disponibile în Grecia, dacă ajungi acolo este păcat să nu încerci mâncărurile tradiționale elene. Află ce să comanzi la tavernele grecești ca să mănânci ca un localnic.

Ce să comanzi la tavernele grecești ca să mănânci ca un localnic
prăjitură răsturnată cu caise în formă

Prăjitură răsturnată cu caise. Rețeta simplă cu care îi vei impresiona pe toți

Prăjitura răsturnată cu caise este un desert delicios și o modalitate dulce de a te bucura de fructele de sezon. Nu doar că este gustoasă și aromată, dar arată atât de bine încât poate fi considerată chiar un tort sofisticat.

Prăjitură răsturnată cu caise. Rețeta simplă cu care îi vei impresiona pe toți
fasole păstăi într-o pungă de plastic pe care o ține în mână un bărbat. alături este un castron de fasole păstăi după ce ai învățat cum să congelezi fasolea păstăi

Cum să congelezi fasolea verde. Sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate

Când vine vorba despre legume sănătoase, fasolea verde ocupă un loc fruntaș. Pe lângă faptul că este bogată în vitamine și fibre, este extrem de versatilă și gustoasă. Dacă o cumperi proaspătă, nu ține decât câteva zile în frigider, de aceea iată cum să congelezi fasolea păstăi pentru a te bucura de ea și în afara sezonului.

Cum să congelezi fasolea verde. Sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate
Supă cremă de legume cu smântănă și busuioc pusă într-un bol

Supă cremă de legume. Alegerea perfectă pentru o masa sănătoasă

Supa cremă e alegerea perfectă pentru un prânz sănătos. Se pregătește rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente. Poți să alegi legumele care îți plac cel mai mult sau te poți folosi de cele pe care le ai în frigider. Important este ca legumele să fie proaspete pentru ca această supă cremă de legume să aibă o aromă deosebită.

Supă cremă de legume. Alegerea perfectă pentru o masa sănătoasă
Un castron cu salată coleslaw, pus pe un prosop de bucătărie de culoare verde

Salata coleslaw. Cum să faci cea mai bună salată de varză

Salata coleslaw este o salată de varză tipic americană. Sigur ai văzut-o în meniul restaurantelor de tip fast-food. Se poate mânca simplă, dar este deseori folosită pentru a fi adăugată în sandvișuri, hamburgeri sau hotdog.

Salata coleslaw. Cum să faci cea mai bună salată de varză
O femeie care privește la o farfurie cu desert, seara, înainte de culcare

Cel mai bun moment pentru a mânca desertul. Iată ce spun experții despre pofta de dulce

După o cină copioasă cu prietenii și familia vine și momentul cel mai plăcut. Apare la masă desertul și te întrebi dacă e bine sau nu să-l mănânci. Iată ce spun nutriționiștii despre cel mai bun moment pentru a mânca desertul. Orice iubitor de dulce ar spune că orice moment este bun, desert să fie, nu-i așa?

Cel mai bun moment pentru a mânca desertul. Iată ce spun experții despre pofta de dulce
Piept de pui reîncălzit, cu legume pe un platou din lemn

Cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci. Sfaturi de la experți

Probabil că îți rămâne și ție destul de des piept de pui gătit de la cină sau de la masa de prânz. Nu îl mai arunca de teama că a doua zi nu mai e bun. Îl poți încălzi astfel încât să mai poată fi mâncat. Respectând sfaturile de mai jos ai toate șansele să fie chiar suculent și gustos ca atunci când l-ai gătit prima dată. Află de la experți cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci.

Cum să reîncălzești pieptul de pui fără să îl usuci. Sfaturi de la experți
Prăjitură inteligentă cu vanilie, pe un platou verde

Prăjitura inteligentă. Desertul care se separă singur în trei straturi delicioase

Prăjitura inteligentă nu este nici cea mai dietetică, nici cea mai economică, nici măcar cea mai ușor de făcut. Un lucru este cert: este atât de bună încât vei trece peste toate obstacolele și o vei face de multe ori. Cu siguranță cei dragi o vor mai cere după prima încercare.

Prăjitura inteligentă. Desertul care se separă singur în trei straturi delicioase
Frigărui pe grătar, cu oameni în jur, care stau la masă și mănâncă

10 alimente pe care să nu le gătești niciodată la grătar, potrivit specialiștilor

E din ce în ce mai popular să gătești totul pe grătar, de la pepene la salată. Totuși, cotletele de porc, anumite tipuri de pește și alte alimente nu ar trebui gătite niciodată pe grătar, ne spun experții. Așadar, iată o listă cu 10 alimente pe care să nu le gătești niciodată la grătar.

10 alimente pe care să nu le gătești niciodată la grătar, potrivit specialiștilor
Semințe de chia pe un ștergar

5 beneficii ale semințelor de chia. Metode simple de a le include în dieta ta

Semințele de chia au renumele de a fi extrem de sănătoase. În zilele noastre, sunt integrate în categoria de superalimente, însă ele sunt folosite în dietă de mii de ani. Primele date istorice arată că erau consumate în mod regulat de azteci. Descoperă și tu cinci beneficii ale semințelor de chia, dar și metode simple prin care le poți integra în alimentația ta.

5 beneficii ale semințelor de chia. Metode simple de a le include în dieta ta
Pâine înfoliată, gata de a fi băgată în frigider

Cum păstrezi pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni. Un truc simplu și la îndemâna oricui

Pâinea este alimentul pe care majoritatea dintre noi îl consumă aproape zilnic. De aceea este necesar să fim atenți la prospețimea ei pentru că mucegăiește foarte repede, mai ales în lunile de vară. Acesta este un articol care te poate ajuta să afli cum păstrezi pâinea proaspătă timp de până la 3 săptămâni.

Cum păstrezi pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni. Un truc simplu și la îndemâna oricui
Fursecuri cu unt de arahide, pe hârtie de copt, cu un pahar de lapte alături

Fursecuri cu unt de arahide. Un desert fără coacere, din doar 3 ingrediente

Este vară și căldura a început să-și facă simțită prezența. Dacă vrei un desert care se face rapid și nu necesită coacere, poți încerca să faci fursecuri cu unt de arahide. Nu conțin făină, ouă, unt sau ulei, deci sunt sănătoase și pot fi ușor incluse chiar și în dieta de slăbit.

Fursecuri cu unt de arahide. Un desert fără coacere, din doar 3 ingrediente
Kate Middleton, la un eveniment, alături de Prințul William, în public

Cele mai neobișnuite obiceiuri alimentare ale lui Kate Middleton. Prințesa Charlotte a moștenit unul dintre ele

Familia Regală are cu siguranță nobiceiuri alimentare care nu sunt la îndemâna oricui. Regina Elisabeta mănâncă banane cu furculița și cuțitul, iar Prințesa Anne preferă kippers (hering) afumați la micul dejun. Dar cum rămâne cu Ducesa de Cambridge? Hai să aflăm împreună cele mai neobișnuite obiceiuri alimentare ale lui Kate Middleton.

Cele mai neobișnuite obiceiuri alimentare ale lui Kate Middleton. Prințesa Charlotte a moștenit unul dintre ele
Clătite cu ciocolată pe o farfurie, cu căpșuni alături

Ghidul clătitelor perfecte, potrivit experților

Clătitele sunt bucuria copiilor, dar nu numai. Sunt considerate de mulți desertul perfect. Nu costă mult, se fac repede și pot fi personalizate în funcție de preferințe. Află mai multe din ghidul clătitelor perfecte pentru a obține un desertpe placul tuturor.

Ghidul clătitelor perfecte, potrivit experților
O familie uitându-se la ce preparate pentru picnic au în coș

Preparate pentru picnic. 10 idei pentru toată familia

Vara este vremea picnicurilor cu familia și prietenii. O zi petrecută în natură cere și o masă pe măsură, cu preparate din ingrediente naturale de sezon. Ai aici o listă cu cele mai îndrăgite preparate pentru picnic.

Preparate pentru picnic. 10 idei pentru toată familia
O sticlă și un pahar cu sirop de vișine, cu un castron de vișine alături, pe un fundal alb

Rețeta de sirop de vișine, gata în mai puțin de 20 de minute

Vișinele sunt consumate cel mai adesea preparate în diverse feluri din cauza faptului că sunt destul de acre. Alături de alte ingrediente gustul lor devine mai ușor de suportat și poți să te bucuri de toate beneficiile lor nutriționale. Așadar, rețeta de sirop de vișine propusă de noi îți va răsfăța papilele gustative în cel mai plăcut mod posibil.

Rețeta de sirop de vișine, gata în mai puțin de 20 de minute
Plăcintă cu cartofi, rumenită, aranjată pe un blat din lemn

Plăcinte cu cartofi coapte la tigaie, rețetă ardelenească

Ai poftă de ceva bun, dar nu știi de ce? Venim noi în ajutorul tău. Fie că este dimineață, prânz sau seara, nu ezita să prepari plăcinte cu cartofi. Acestea sunt un adevărat răsfăț culinar, atât pentru tine cât și pentru cei dragi.

Plăcinte cu cartofi coapte la tigaie, rețetă ardelenească
Paratha, aranjată într-un coș de pâine, cu sosuri alături, pe un fundal negru

Rețetă de paratha, lipie indiană cu unt

Paratha, parantha sau parauntha este o pâine indiană cu unt. Aceasta este una dintre cele mai populare pâini din bucătăria indiană, pakistaneză și afgană. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu ceva deosebit, merită să încerci această rețetă de paratha.

Rețetă de paratha, lipie indiană cu unt
Muffins cu legume, în hârtie de copt, pe un blat din lemn

Rețetă de muffins cu legume, ideală pentru un mic dejun copios

Această rețetă de muffins cu legume este ideală pentru momentele când vrei să diversifici meniul pentru prima parte a zilei. Aceasta este ideală și atunci când ai copii mici. Forma de brioșă permite consumul cu ușurință chiar și de către cele mai mici mânuțe.

Rețetă de muffins cu legume, ideală pentru un mic dejun copios
Mai multe recipiente cu sosuri pentru carnea la grătar pe care să le încerci vara aceasta
Galerie foto

7 sosuri pentru carnea la grătar pe care să le încerci vara aceasta

Sunt sosuri pentru carnea la grătar care pot transforma o simplă friptură, într-o delicatesă. Alese cu grijă, condimentele și ingredientele folosite în prepararea sosului pot potența aromele și frăgezi carnea.

7 sosuri pentru carnea la grătar pe care să le încerci vara aceasta
O felie de plăcintă cu vișine, așezată pe o farfurie cu model floral de culoare roșie

Plăcintă cu vișine, desertul răcoros al verii

Vișinele sunt considerate de nutriționiști un nou superaliment. Studii recente au demonstrat că aceste fructe au puternice efecte antioxidante și că trebuie incluse în dieta cât mai des posibile. Dacă nu îți place să le mănânci crude, le poți include în diverse tarte și prăjituri.

Plăcintă cu vișine, desertul răcoros al verii
O banana bread, așezată pe un servet alb, alături de un cuțit cu mâner din lemn.
Galerie foto

5 prăjituri fără zahăr și făină, mai gustoase decât deserturile clasice

Îți plac prăjiturile, dar ai vrea să mănânci cât mai puțin zahăr și făină? Dieta săracă în carbohidrați este asociată cu un stil de viață sănătos și echilibrat și cu o greutate corporală normală. De aceea, îți oferim rețetele pentru cinci prăjituri fără zahăr și făină. Îți garantăm că pot înlocui cu succes deserturi clasice.

5 prăjituri fără zahăr și făină, mai gustoase decât deserturile clasice
Un cuplu se află în bucătărie și pune vesela într-o mașină de spălat vase.

Cum să scazi factura la curent, folosind corect electrocasnicele. Sfaturi ușor de pus în practică

Costurile pentru consumul de energie electrică cresc din ce în ce mai mult, așa că nu strică să faci puțină economie. Nici măcar nu este complicat, având în vedere că doar trebuie să scoți din priză anumite electrocasnice atunci când nu le folosești.

Cum să scazi factura la curent, folosind corect electrocasnicele. Sfaturi ușor de pus în practică
Oameni mâncând sushi în restaurant, la o masă cu mai multe feluri de mâncare

Care sunt secretele restaurantelor de sushi și ce nu vor să știi despre preparatele lor

Sushi nu este tocmai cel mai ieftin fel de mâncare, dar merită fiecare ban dacă este făcut așa cum trebuie. Poate fi un adevărat răsfăț, indiferent de tipul de sushi pe care îl alegi. Ca să știi ce să ceri, trebuie să afli care sunt secretele restaurantelor de sushi.

Care sunt secretele restaurantelor de sushi și ce nu vor să știi despre preparatele lor
Pată de ton cu țelină și ceapă, pe felii de pâine aranjate pe un tocător din lemn

Pastă de ton cu țelină și ceapă

Pastă de ton cu țelină și ceapă e pe lista cu aperitive care se fac rapid. Este un preparat foarte gustos, care trebuie să fie pe masa oricărui iubitor de pește sau a celor care țin post, în zilele cu dezlegare la pește. Pune pasta pe crutoane de diferite forme și dimensiuni, în boluri sau castronele pentru salată sau chiar în forme din ardei ori roșii scobite. Totul depinde de tine!

Pastă de ton cu țelină și ceapă
Două coșulețe din foietaj umplute cu carnaciori si brânză puse pe o farfurie albă și ornate cu verdețuri

Coșulețe din foietaj, aperitive pentru toate gusturile

Dacă ai invitați și vrei să-i impresionezi cu niște aperitive deosebite sau dacă vrei să ai niște gustări la îndemână, poți să încerci să faci coșulețe din foietaj. Acestea sunt potrivite pentru orice tip de masă, de la mic dejun la gustările dintre mese, sau chiar la cină când nu ai timp să stai prea mult în bucătărie. 

Coșulețe din foietaj, aperitive pentru toate gusturile
Un pahar cu ayran pe o tavă din lemn

Ayran, băutură turcească tradițională: beneficii și mod de preparare

Preparatele din bucătăria turcească au căpătat din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Așa s-a întâmplat și cu ayran, o băutură răcoroasă, care se prepară din iaurt cremos, sare și apă.

Ayran, băutură turcească tradițională: beneficii și mod de preparare
Porție de pizza pe o farfurie albă și pizza la tigaie

Cum să reîncălzești pizza fără să se usuce

Dacă adori pizza și o consumi cu regularitate, sigur te-ai întrebat de nenumărate ori cum să procedezi cu resturile rămase din acest preparat atât de îndrăgit în întreaga lume. Descoperă cum să reîncălzești pizza fără să se usuce. Sunt mai multe modalități prin care poți face acest lucru, iar noi te ajutăm să îl descoperi pe cel care ți se potrivește.

Cum să reîncălzești pizza fără să se usuce
Un fruct al dragonului întreg, alături de felii de pitaya, așezate pe o suprafață de culoare albă
Galerie foto

Totul despre fructul dragonului. Cum trebuie ales, consumat și depozitat

Fructul dragonului sau pitaya este un fruct tropical dulce și crocant. Planta din care provine fructul este de fapt un tip de cactus din genul Hylocereus, care include aproximativ 20 de specii diferite. Popular inițial în sud-estul Asiei și America Latină, fructul dragonului este acum cultivat și savurat în toată lumea. 

Totul despre fructul dragonului. Cum trebuie ales, consumat și depozitat
Vasul Titanic, plutind pe apele Oceanului Atlantic
Galerie foto

Ultima cină de pe Titanic. Meniul cu 11 feluri de mâncare care a fost servit înainte de impact

Despre Titanic s-a vorbit atât de mult încât se știu foarte multe detalii despre ce s-a întâmplat cu oamenii de acolo. Datorită meniurilor recuperate în urma tragediei, s-a aflat chiar și ce au mâncat pasagerii la ultimele lor mese de la bordul navei. Iată ce a conținut ultima cină de pe Titanic.

Ultima cină de pe Titanic. Meniul cu 11 feluri de mâncare care a fost servit înainte de impact
Panna cotta cu mango și mentă, în pahare din sticlă
Video

Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de vară

Panna cotta este un desert nelipsit din meniul restaurantele italiene. Aceasta a căpătat din ce în ce mai multă popularitate și la noi în țară. De data aceasta, Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, a propus varianta de panna cotta cu mango, ananas și mentă, la Beautifood | Sezonul 2.

Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de vară
Dulciuri de diferite culori pe un blat de culoare albastră. Acadele, bomboane, înghețată

Cum te afectează excesul de zahăr. Top 5 afecțiuni pe care le provoacă

De la simpla marinadă până la untul de arahide, consumi zahăr din cele mai neașteptate produse. Dacă mai ai poftă și de un snack sau de un produs semipreparat, atunci cantitatea de zahăr crește exponențial. De aceea este bine să știi cum te afectează excesul de zahăr. Am făcut pentru tine un top al principalelor 5 afecțiuni pe care le provoacă consumul de zahăr adăugat.

Cum te afectează excesul de zahăr. Top 5 afecțiuni pe care le provoacă
Cremă de zahăr ars, gătită într-un ramekin, cu o linguriță deasupra lui.
Video

Cremă de zahăr ars. Desertul care îți amintește de copilărie

Dacă vrei să savurezi un desert care îți amintește de copilărie, îți propunem să încerci rețeta de cremă de zahăr ars. Se prepară ușor, ai nevoie de puține ingrediente și, dacă urmezi indicațiile, sigur nu vei da greș. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite, a inclus și el acest desert fin pe lista preparatelor pe care le-a pregătit într-un nou episod din BeautiFood | Sezonul 2.

Cremă de zahăr ars. Desertul care îți amintește de copilărie
Pina Colada, într-un pahar înalt, decorat cu ananas și umbreluță

Cea mai bună rețetă de Piña Colada fără alcool

Piña colada este unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri. Îl găsești la barurile de pe aproape toate plajele lumii. Nici nu este de mirare. Este parfumat, dulce și răcoritor. Tot ce ai nevoie pentru o vacanță. Și, totuși, dacă bei prea multe poți depăși ușor cantitatea de alcool admisă pentru o zi. Cum să faci piña colada fără alcool?

Cea mai bună rețetă de Piña Colada fără alcool
Pizza prosciutto e funghi pe un fundal închis la culoare, ușor rumenită în cuptor

Pizza prosciutto e funghi. Rețeta pe care o poți face chiar la tine acasă

Pizza prosciutto e funghi este unul dintre cele mai simple sortimente de pizza. Cu toate acestea, ciupercile și șunca prosciutto îi dau o aromă aparte care o face iubită de toată lumea. Dacă și tu ești fan al acestui fel de pizza, iată rețeta perfectă pentru a o prepara chiar la tine în bucătărie.

Pizza prosciutto e funghi. Rețeta pe care o poți face chiar la tine acasă
Banana bread, într-o tavă de chec, cu o cafea și o banană alături, pe un prosop de bucătărie
Video

Banana bread. O rețetă simplă și delicioasă

Banana bread este soluția ideală atunci când bananele se coc prea mult și nu mai pot fi mâncare. Este una dintre cele mai populare rețete din lume, motiv pentru ca Nobo a decis să includă pe lista deserturilor preparate în sezonul 2 al emisiunii BeautiFood.

Banana bread. O rețetă simplă și delicioasă
Trei macarons cu ganache de ciocolată, așezați pe o farfurie albă, alături de cicolată răzuită.
Video

Macarons cu ganache de ciocolată. O rețetă rafinată

Macarons sunt unele dintre cele mai îndrăgite și cunoscute deserturi din lume. În Franța, este cel mai bine vândut produs dulce, și pornind de la gradul de popularitate al acestui desert, Nobo a decis să îți ofere rețeta de macarons cu ganache de ciocolată.

Macarons cu ganache de ciocolată. O rețetă rafinată
Pavlova cu zmeură și mentă, pe o farfurie deschisă la culoare, cu o furculiță alături, pe un fundal gri
Video

Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Desertul potrivit pentru o vară perfectă

Când spui desert și bezea, automat te gândești la prăjitura Pavlova. Fie că alegi să o faci sub formă de prăjitură, fie că preferi un tort, nu vei da greș indiferent de ocazie. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, ne propune să testăm rețeta de pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Este un desert care se prepară ușor, iar gustul este delicios.

Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Desertul potrivit pentru o vară perfectă
O bucată de Tort Ecler, așezată alături de biscuiți, pe o farfurie albă.

Tort ecler fără coacere. Rețeta care te salvează când ai nevoie de un desert sofisticat

Eclerul clasic este unul dintre deserturile clasice, care se consumă în întreaga lume. De-a lungul timpului, mulți cofetari au încercat să îl reinterpreteze, păstrându-i totuși esența. Este și cazul acestui tort ecler care are câteva dintre elementele preparatului franțuzesc, dar care încearcă să aducă un plus de textură.

Tort ecler fără coacere. Rețeta care te salvează când ai nevoie de un desert sofisticat
Un pahar cu lapte cu turmeric

10 beneficii ale laptelui cu turmeric. Cum îl poți prepara la tine acasă

Descoperă zece beneficii ale laptelui cu turmeric, dar și cum îl poți prepara la tine acasă. Laptele cu turmeric, cunoscut și sub numele de laptele de aur, este o băutură indiană care a câștigat popularitate în culturile occidentale.

10 beneficii ale laptelui cu turmeric. Cum îl poți prepara la tine acasă
Bol cu dulceață de cireșe fără zahăr, așezat pe un blat din lemn

Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an

Dulceața de cireșe, fără zahăr o faci vara ca să te bucuri de ea imediat, dar sigur o vrei și în lunile reci când nu sunt disponibile fructe proaspete. Chiar dacă nu are zahăr, ea rezistă până la un an. Rețeta de dulceață de cireșe e la mare căutare, așa că nu mai sta pe gânduri.

Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an
Plăcintă de mere, fără zahăr, pe un fundal gri, cu mere verzi alături

Plăcintă cu mere, fără zahăr. Desertul de care nu te mai saturi

Rețeta de plăcintă cu mere, fără zahăr este ideală pentru perioadele în care vrei să scapi de kilogramele în plus. Aceasta este unul dintre deserturile pe care poți să îl faci în orice perioadă a anului. În anotimpurile reci este perfectă cu câteva nuci caramelizate și multă scorțișoară, când afară este caldă se potrivește perfect cu o cupă de înghețată.

Plăcintă cu mere, fără zahăr. Desertul de care nu te mai saturi
Platou cu mic dejun bogat în fibre
Galerie foto

Mic dejun bogat în fibre. 5 rețete pentru diminețile în care nu mai vrei fulgi de ovăz

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, după cum spun nutriționiștii. Aceștia ne îndeamnă să consumăm multe fibre și, de cele mai multe ori, suntem tentate să alegem fulgii de ovăz. Totuși, există și alte variante pentru a te bucura de un mic-dejun bogat în fibre.

Mic dejun bogat în fibre. 5 rețete pentru diminețile în care nu mai vrei fulgi de ovăz
Înghețată de casă într-un bol alb, așezat pe un suport din lemn, alături de bucăți de caise

5 rețete de înghețată de casă cu care să te răcorești vara aceasta

Descoperă cinci rețete de înghețată de casă, care îți vor face, cu siguranță, vara mai frumoasă. Înghețata este prin excelență desertul verii. Poate fi oricum îți dorești tu: simplă, cu fructe, cu cafea, cu bucăți de biscuiți. Important este să fie cremoasă, iar acest lucru îl poți obține ușor respectând pașii de preparare.

5 rețete de înghețată de casă cu care să te răcorești vara aceasta
Fructe de mangostan întregi și secționate în jumătate, așezate pe masă.

Totul despre mangostan. Cum poți să consumi acest fruct exotic

Mangostanul violet este un fruct originar din sud-estul Asiei iubit pentru aroma sa tropicală dulce și acidulată. Fructele de mangostan sunt mici, rotunde și violete, cu un capăt verde de tulpină și sepal. În interior, are mai multe secțiuni individuale de fructe suculente, care sunt delicioase crude sau gătite în rețete dulci și sărate.

Totul despre mangostan. Cum poți să consumi acest fruct exotic
o felie de tartă de lămâie fără coacere

Tartă de lămâie fără coacere. Rețeta cu cea mai fină cremă

Cum ar fi să poți face o tartă de lămâie care să nu aibă nevoie de coacere și nici de mai mult de două ingrediente? Rețeta pe care ți-o propunem are o cremă atât de fină și de răcoroasă, încât va deveni preferata ta pe parcursul verii.

Tartă de lămâie fără coacere. Rețeta cu cea mai fină cremă
gustări sănătoase mai multe batoane energizante

5 rețete de gustări sănătoase pentru drum, de care ai nevoie în vacanță

Drumurile lungi cu mașina înseamnă și multe opriri la benzinărie de unde ești tentat să cumperi tot felul de gustări, multe dintre ele pline de zahăr și alte ingrediente nesănătoase. Poți schimba acest lucru pregătind de acasă gustări sănătoase pentru drum. Descoperă-le rețetele și savurează-le atunci când nu ai timp să servești un prânz copios.

5 rețete de gustări sănătoase pentru drum, de care ai nevoie în vacanță
Un bol cu sos bechamel perfect

Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tine

Un sos bechamel bun este cheia pentru preparatele din paste la cuptor, cum sunt lasagna sau cannelloni, musaca sau alte plăcinte cu legume sau carne. Descoperă cum să faci un sos bechamel perfect și 11 trucuri care te vor ajuta atunci când îl prepari.

Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tine
Ulei de canola, așezat într-o sticlă, alături de flori de rapiță, pe o masă/

Ce este uleiul de canola și la ce poate fi folosit

Uleiul de canola este din ce mai folosit în bucătărie. În ciuda popularității câștigate în ultima perioadă, acesta este adesea confundat cu uleiul de rapiță. Deși seamănă la culoare și la gust, cele două tipuri de ulei sunt diferite și doar unul dintre ele este comestibil.

Ce este uleiul de canola și la ce poate fi folosit
Omletă cu spanac, într-o tigaie, pe un prosop de bucătărie, cu legume alături

Omletă cu spanac și ardei gras, o rețetă plină de culoare și arome

Omleta este un preparat care se consumă foarte des la micul dejun. Fie că e preferata copiilor sau a adulților, omleta este o mâncare care se poate combina în mai multe variante. Aceasta asigură aportul de nutrienții necesari pentru un start bun al zilei. Dacă tot este atât de populară, îți propunem azi o rețetă de omletă cu spanac și ardei gras.

Omletă cu spanac și ardei gras, o rețetă plină de culoare și arome
închide