Descoperă rețete delicioase de friptură sau grătar pe HelloTaste.ro. Află idei și trucuri de gătire a diferitelor tipuri de carne, gata de pus în practică la tine în bucătărie.
Această rețetă de mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie îmbină frăgezimea mușchiulețului de porc cu aroma dulce-acrișoară a portocalelor, rezultând un preparat elegant și savuros. Este perfect pentru masa de Crăciun, o cină specială sau pentru a adăuga un strop de rafinament mesei de zi cu zi.
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebitOsso Buco este un preparat emblematic al bucătăriei italiene, originar din regiunea Lombardia, în special din orașul Milano. Numele său provine din italiană, însemnând „os cu gaura”, referindu-se la osul central care conține măduvă.
Cum să prepari Osso Buco ca un chef italian. Sfaturi și trucuriSe apropie o sărbătoare sau o aniversare și vrei să-ți cucerești musafirii cu preparate delicioase? Poți trece pe lista de preparat și rețeta de ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon. Combinația de gusturi, arome și texturi va fi cuceritoare.
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de baconSaltimbocca este un preparat clasic italian, originar din regiunea Lazio și foarte popular în Roma. Numele său înseamnă „sare în gură” (din italianul saltare in bocca), o expresie care sugerează cât de gustos este acest fel de mâncare. Descoperă și tu cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc.
Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienescPentru un prânz de weekend în familie sau pentru o masă festivă, îți recomandăm o rețetă de friptură din ceafă de porc la cuptor. Te va cuceri combinația echilibrată de gusturi și arome, datorită muștarului și mierii. Vinul roșu aduce o notă bogată, care se îmbină armonios cu aroma de rozmarin. Crusta caramelizată și interiorul suculent oferă o experiență de gust complexă.
Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasăDacă ți-ai propus să-ți delectezi familia cu o friptură de porc fragedă și suculentă, rețeta de friptură din piept de porc la cuptor, poate fi una dintre opțiuni. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele sunt puține și la îndemâna oricui.
Piept de porc la cuptor. Cum prepari o friptură fragedă și aromatăDacă nu ai idee cum să gătești carnea de curcan într-un mod mai simplu și mai ușor, îți recomandăm rețeta de friptură de curcan la tigaie. Te vei bucura de o friptură fragedă și suculentă, pe care o poți savura la masa de prânz sau la cină. Feliată subțire această friptură poate fi inclusă și în sandvișuri, pentru gustările de la serviciu sau de la școală.
Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoarăKebabul de pui este un preparat culinar apreciat peste tot în lume, cunoscut pentru aromele sale intense și versatilitatea sa. Originar din Orientul Mijlociu, kebabul a evoluat de-a lungul secolelor și a căpătat numeroase forme și variante, fiind adaptat în funcție de ingredientele și tradițiile locale. Descoperă și tu cum să faci acasă kebab de pui. Aceasta este varianta rapidă și gustoasă.
Cum să faci acasă kebab de pui. Varianta rapidă și gustoasăPentru atunci când vrei să-ți impresionezi familia cu mâncăruri delicioase, trece pe lista de preparat și rețeta de rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză. Vor fi cuceriți atât de gustul rulourilor, cât și de aspectul acestora secționate.
Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânzăRețeta de copănele de pui în crustă crocantă de porumb este o variantă delicioasă și crocantă a clasicei rețete de pui pane. Este perfectă pentru o masă de prânz gustoasă și ușor de preparat sau chiar pentru cină. Crusta de porumb oferă o textură crocantă și o aromă ușor dulceagă, iar carnea rămâne fragedă și suculentă în interior.
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga familieDacă ai fost cel puțin o dată în Grecia ai gustat un gyros de pui. Este un preparat emblematic al bucătăriei elene, cunoscut și iubit pentru combinația sa de carne suculentă, condimente aromate și pita moale. Iată cum poți face acasă gyros de pui.
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de puiDacă obișnuiești să folosești roșiile uscate la pizza, sau în salate, îți recomandăm să încerci și rețeta de rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete. Este o rețetă simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt puține și accesibile. În plus, dacă nu agreezi carnea de vițel, poți folosi cu succes și piept de pui.
Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspeteRețeta de pui umplut cu ficăței și bacon afumat este o rețetă savuroasă și consistentă, perfectă pentru atunci când se adună toată familia la masă. Această combinație de ingrediente oferă un gust bogat și complex, iar carnea de pui rămâne fragedă și suculentă.
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savurosVrei să-ți surprinzi familia cu o mâncare deosebită la masa de prânz, dar nu ai idee ce să prepari? Îți recomandăm să încerci o delicioasă rețetă de rulouri de pui cu legume și roșii coapte. Rețeta este ideală pentru cei care adoră preparatele cu carne de pui. Nu necesită multe ingrediente și nu se prepară nici anevoios.
Rulouri de pui cu legume și roșii coapte. Rețetă pentru un prânz deliciosNu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este preparatul perfect. Nu doar că este delicios, dar nu necesită nici foarte mult timp de pregătire.
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromatăPentru că ficatul de pui este unul dintre alimentele preferate atât de cei mici cât și de cei mari, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde. Îți vei cuceri familia cu un preparat gustos, dar și sățios, care poate fi servit la orice masă din zi.
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verdeDacă nu mai ai idee cu ce să asociezi carnea de miel pentru masa de Paște, îți recomandăm să încerci rețeta de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Combinația de ingrediente este delicioasă, consistentă și foarte hrănitoare.
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de PașteDacă vrei să petreci sărbătorile Pascale în cel mai tradițional mod și ești în căutare de rețete culinare, trece pe listă și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Se prepară simplu și ușor, la cuptor.
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de PașteDacă nu ai preparat, încă, rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, îți oferim mai jos rețeta, specială pentru masa de Paște. Este una dintre cele mai populare rețete tradiționale cu carne de miel.
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguțăUna dintre rețetele de friptură din carne de miel pe care o poți prepara pentru mesele sărbătorilor Pascale, poate fi rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rezolvi în același timp și friptura și garnitura.
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentăDacă ești în căutarea unor rețete de fripturi delicioase pentru masa de Paște, poate te inspiră și rețeta de iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Combinația de ingrediente este chiar delicioasă.
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de PaștePentru masa de Paște poți alege să pregătești o friptură fragedă de curcan la cuptor. Este un preparat gustos, elegant, care nu necesită foarte mult timp.
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de PașteCea mai simplă și delicioasă friptură pe care o poți face, chiar și pentru mese festive, este cea de carne de porc cu legume la cuptor. Pregătirea ingredientelor durează puțin, iar rezultatul este unul savuros.
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de PașteRețeta de ficăței de pui cu ceapă este ușor de preparat. Vei obține un preparat savuros și hrănitor, perfect pentru o cină rapidă în timpul săptămânii. Poți, de asemenea, să adaugi sau să modifici condimentele și aromele în funcție de preferințele tale personale.
Ficăței de pui cu ceapă. Rețeta pe care o poți prepara la tigaie
Cordon bleu este un preparat culinar originar din Elveția, deși de cele mai multe ori este asociat cu bucătăria franceză. A ajuns să fie un fel de mâncare cunoscut în întreaga lume. Se prepară din bucăți de carne (de obicei pui sau porc) umplute cu șuncă și brânză, apoi îmbrăcate în pane și prăjite. În varianta la cuptor, cordon bleu este copt, ceea ce îl face o opțiune mai sănătoasă și mai ușor de preparat.
Cu câteva fâșii de pui Shanghai poți să îi cucerești pe toți cei de la masă, fie că sunt adulți, fie că sunt copii. Sunt crocante la exterior și moi la interior, cu o aromă discretă de soia și cu infinite posibilități de servire. Iată cum se face.
Cea mai simplă rețetă de pui Shanghai. O va adora întreaga familieDacă ți-ai propus să gătești piept de pui și ești în căutare de rețete savuroase, încearcă rețeta de piept de pui cu lămâie la cuptor. Te va cuceri gustul delicios și textura suculentă a fripturii.
Piept de pui cu lămâie la cuptor. Rețetă de friptură fragedă și delicioasăDacă nu mai știi cum să gătești carnea de pui pentru a obține gust savuros, încearcă rețeta de pui picant cu alune. Este o rețetă inspirată din bucătăria chinezească. Este denumită ”Pui Kung Pao”, ”Pui Kung Po” sau ”Pui Gong bao”.
Pui picant cu alune. Rețetă chinezească de pui Kung PaoO porție de coaste de porc la air fryer sunt o alegere delicioasă și sățioasă pentru masa de prânz sau pentru cină. Se prepară rapid și nu ai nevoie decât de un sos cremos și aromat pentru a le da o aromă numai bună.
Coaste de porc la air fryer. Rețeta simplă, gata în 15 minutePuiul la cuptor pare un preparat tare simplu, însă nu de puține ori iese ori prea uscat, ori fad, ori este nefăcut. Tu știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Descoperă câteva sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.
Știi care este secretul unui pui la cuptor perfect gătit? Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărieDacă nu mai ai idei despre ce rețete de friptură din carne de porc să prepari pentru masa de Crăciun, poți încerca rețeta de mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie. Este o rețetă delicioasă, care se prepară destul de rapid și ușor.
Mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaieRețeta de friptură de porc la cuptor, preparată cu sos delicios, este ideală pentru această perioadă. Este preparatul care nu lipsește de pe nicio masă de Crăciun. Este simplu de preparat, dar gustul său este de neînlocuit. Poți pune alături o mulțime de garnituri de la piure de cartofi la salate de crudități, la murături sau legume la cuptor. Orice ai alege va fi perfect pentru cina de sărbătoare.
Friptură de porc la cuptor. Rețeta cu sos deliciosDacă ești în căutare de rețete de friptură cu care să-ți impresionezi familia la masa de Crăciun sau revelion, încearcă rețeta de cotlet de porc cu sos de ciuperci. Este o rețetă destul de simplă și ușoară, pe care o poți prepara într-un timp relativ, scurt.
Cotlet de porc cu sos de ciuperci, preparat la tigaiePentru un platou bogat cu preparate din carne, poți încerca și rețeta de ruladă de porc cu cașcaval și legume. Rulada este gustoasă și arată apetisant în secțiune.
Ruladă de porc cu cașcaval și legume. Rețetă pentru o masă festivăPrintre preparatele tradiționale nelipsite de pe masa de Crăciun, friptura de porc ocupă un loc fruntaș. Una dintre rețetele de friptură pe care îți recomandăm s-o încerci este cea de friptură de porc cu vin, preparată la cuptor.
Friptură de porc cu vin, preparată la cuptor. Rețetă pentru masa de CrăciunRețeta de confit de rață are origini în sud-vestul Franței, mai precis în regiunile Aquitaine și Gascogne, cunoscute pentru producția de rațe și gâște. Această tehnică a fost inițial utilizată ca metodă de conservare a cărnii înainte de apariția frigiderelor moderne.
Confit de rață, rețeta unui preparat rafinatCea mai bună mâncare simplă pe care o poți face în timp record sunt pulpele de pui la cuptor. Indiferent că vrei să prepari o cină rapidă, că ai invitați la masă, că vrei să pregătești pachetul pentru la birou, în doar 10 minute ai totul la cuptor și nu trebuie decât să mai aștepți să fie gata. Îți explicăm cum să faci cele mai bune pulpe de pui la cuptor.
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor. Combinația secretă de condimente pentru un gust deliciosDacă îți plac aripioarele de pui și ești în căutarea unei rețete simple, dar delicioase, îți recomandăm să încerci rețeta de aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptor.
Aripioare de pui cu sos barbeque, preparate la cuptorPieptul de pui este pe cât de consumat, pe atât de blamat. Are avantajul că este versatil și nu are multe grăsimi, dar în același timp multă lume se ferește de el pentru că poate fi fad dacă nu este gătit corect. Totuși, respectând câteva reguli poți să obții preparate cu adevărat delicioase. Iată 3 rețete cu piept de pui pe care vei vrea să le gătești la pentru fiecare cină. Vezi ce recomandări fac bucătarii specialiști.
3 rețete cu piept de pui. Preparate delicioase pe care să le încerci la cinăPoți face mușchi de porc cu mere, la slow cooker. Rețeta este perfectă într-un weekend când vrei să mănânci ceva deosebit sau când ai musafiri și vrei să îi impresionezi. Pregătirea ingredietentelor durează puțin, însă preparatul are nevoie să stea la slow cooker cald un timp mai îndelungat.
Mușchi de porc cu mere. Rețeta pregătită la slow cookerDacă nu mai știi ce să gătești pentru masa de prânz sau pentru cină, îți oferim o rețeta de pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor. Nu ai nevoie de ingrediente multe sau complexe, iar modul de preparare este simplu și ușor.
Pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptorCarnea nu trebuie să fie vedeta grătarului. Poți să ai o masă delicioasă și variantă și cu legume la grătar. În plus, vei mânca și mai sănătos, și mai aromat, și mai colorat.
Cum să faci legume la grătar. Metoda simplă și rapidăNu există niciun mod mai plăcut de găti carnea decât de a o prepara la grătar. Poți să alegi orice fel de carne vrei, de la pui la pește și nu doar atât. Poți pune pe grătar legume și brânzeturi, astfel încât poți satisface orice gusturi. Descoperă și tu 3 idei de preparate la grătar. Rețetele sunt simple, rapide și extrem de gustoase.
3 idei de preparate la grătar. Rețete simple și rapideCând vrei un prânz special, un pui pe sticlă, la cuptor, este tot ce ai nevoie. Chiar dacă are nevoie de timp destul de mult pentru a se face în cuptor, pregătirea durează maximum 10 minute. Se poate servi alături de legume coapte, dar și cu alte garnituri delicioase.
Pui pe sticlă, la cuptor. Cea mai ușoară rețetă pentru un prânz în familieSurf and turf este un preparat ce combină într-un echilibru perfect fructele de mare cu carnea de vită și legumele, toate unite de un sos fin. Poate fi atât aperitiv, cât și fel principal.
Surf and turf, combinația perfectă de carne de vită și fructe de marePulpele de pui nu trebuie să lipsească de pe grătarul tău. Sunt suculente, pot fi preparate într-o varietate de moduri și pot fi combinate cu diverse sosuri, legume sau garnituri. Indiferent cât de mofturoși sunt cei de la masă, nu au cum să refuze un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Pulpe de pui la grătar. Cum prepari cel mai bun baiț pentru o friptură delicioasăModul în care gătești carnea de vită nu îi influențează decât gustul și textura. Când vine vorba de nutrienți, de fapt, nu există nicio diferență între o friptură care este gătită rare sau well done. Descoperă și tu cum poți să gătești un steak rare, medium rare sau well done. Află care este varianta corectă pentru a obține friptura perfectă.
Steak rare, medium rare sau well done. Care este varianta corectă pentru friptura perfectăDacă îți place carnea de porc și ai epuizat toate ideile, ai putea să încerci o rețetă deosebită: mușchi de porc în sos de vin alb. Deoarece mușchiul de porc este o carne tare, îți arătăm o metodă prin care să devină fraged și ușor de mâncat.
Mușchi de porc în sos de vin albCum marinezi carnea pentru friptură este secretul unei mese desăvârșite. Ca să faci o friptură fragedă și gustoasă trebuie să marinezi carnea pentru friptură cu o seară înainte de a o băga la cuptor. Fie că ai în plan un grătar, vrei să faci o friptură în tigaie sau la cuptor, cel mai bine este să ai o carne fragedă. Pentru asta bucătarii folosesc un amestec de mirodenii, ulei și apă, sau pe scurt: marinadă.
Cum marinezi carnea pentru fripturăDacă ești în căutarea unei rețete cu carne de pui pentru un prânz delicios, încearcă rețeta de saramură de pui, ca la mama acasă. Este una dintre rețetele tradiționale cu care mulți s-au răsfățat în copilărie.
Saramură de pui ca la mama acasă. Rețetă tradițională