Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
În fiecare cămară există câteva conserve de roșii. Sunt perfecte pentru sosuri, tocănițe, ciorbe și au avantajul de a avea un termen de valabilitate destul de mare. Iată câteva idei de rețete cu roșii din conservă cu care să îți diversifici meniul.
Cele mai savuroase rețete cu roșii din conservă. 3 variante pentru toate gusturileBrioșele englezești sunt gustoase și destul de populare în întreaga lume. Sunt consumate de mai bine de 100 de ani, fiind preparate pentru prima dată în 1880, în brutăria din New York a lui Samuel Bath Thomas. Au devenit imediat populare pentru că sunt pufoase, moi și gustoase. Descoperă și tu o listă cu 10 preparate delicioase pentru care poți folosi brioșe englezești. Rețete simple și rapide pentru orice însepător în bucătărie.
10 preparate delicioase pentru care poți folosi brioșe englezeștiPentru a-i surprinde pe copii, dar și pe adulți cu gustări interesante, încearcă rețeta de frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Pe lângă gustul delicios, frigănelele au un aspect cuceritor.
Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Rețeta preparată cu felii de pâine toastDacă îți place hummusul oriental, dar vrei să îl încerci și în altfel de combinații, îți recomandăm să încerci rețeta de pastă de năut cu ardei copți. Combinația este delicioasă, iar culoarea este spectaculoasă.
Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummusPentru una dintre gustările zilelor de post sau pentru atunci când dorești un preparat ușor, poți încerca rețeta de chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Este o rețetă simplă și ușoară, pe care cu siguranță o vei repeta.
Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de postPentru porția de proteine sănătoase, dar și vitamine din zilele de post, îți recomandăm o rețetă de soia cu legume la tigaie. Este o mâncare gustoasă și foarte hrănitoare.
Soia cu legume la tigaie. Rețetă de postDiminețile pot fi grele. Nu știi ce să mai faci mai înainte. Ai vrea să îți bei și cafeaua, să te și aranjezi, poate ai de făcut și niște pachete pentru copii și, cel mai important, trebuie să te încadrezi într-o perioadă de timp foarte scurtă. Pregătirea primei mese a zilei rămâne undeva pe locurile din urmă pe lista ta de priorități, deși nu ar trebui. Iată 3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara.
3 rețete de mic dejun pe care le poți face de seara. Idei de preparate sățioase și rapidePachetul pentru prânzul de la birou poate fi la fel de delicios ca un preparat comandat de la restaurant. Cu câteva salate care combină proteine și legume proaspete poți să-ți acoperi nevoile nutritive, fără să muncești prea mult la prepararea lor. Tu ce îți iei la pachet pentru prânzul de la birou? Descoperă cinci idei din care să te inspiri.
Tu ce îți iei la pachet pentru prânzul de la birou? Iată 5 idei din care să te inspiriDacă îți place plăcinta grecească cu brânză și spanac, o poți prepara cu ușurință și în varianta de post. Îți oferim mai jos o variantă delicioasă pentru spanakopita de post, preparată cu tofu în loc de clasica brânză feta.
Spanakopita de post. Plăcintă grecească cu spanacPentru atunci când dorești să faci pauză de la preparatele cu carne sau pentru zilele de post, trece pe listă și rețeta de burgeri de năut cu linte. Te vei bucura de o gustare delicioasă, sănătoasă și foarte sățioasă.
Burgeri de năut cu linte. Rețetă vegetarianăCombinația de cartofi și cârnați este una clasică, deosebit de savuroasă și iubită. Dacă cele două ingrediente sunt legate între ele de ceapă călită, usturoi și roșii atunci rezultatul este unul cu adevărat delicios. Nu poți refuza o porție de mâncare de cartofi cu cârnați.
Mâncare de cartofi cu cârnați. O rețetă delicioasă ca la restaurantDacă îți place fructul avocado și vrei să profiți de gustul și beneficiile lui în cât mai multe preparate, încearcă și rețeta de cremă de avocado cu iaurt. Este o rețetă pentru un mic dejun simplu și savuros.
Cremă de avocado cu iaurt. Rețetă pentru un mic dejun sănătosDe câte ori ți-ai pus întrebarea „ce să mai fac de mâncare?”. Uneori pare că nu mai ai nicio inspirație și te întorci la preparatele pe care le faci de obicei, deși ai mânca altceva. Dacă te întrebi ce să mai gătești la felul doi, descoperă în continuare 5 idei din care să te inspiri pentru următoarea masă.
Ce mai gătești la felul doi? 5 idei din care să te inspiriOdată cu venirea primăverii te poți bucura de toate verdețurile pline de vitamine. Ștevia, loboda sau urzicile se găsesc în toate piețele și este păcat să nu le iei acasă pentru a pregăti preparate savuroase. Rețeta de ciorbă țărănească de ștevie cu multe legume este un fel de mâncare specific românesc, foarte aromat și colorat.
Ciorbă țărănească de ștevie cu multe legume, o infuzie de arome și vitamineUnul dintre cele mai delicioase preparate românești este mâncarea de cartofi cu afumătură. Rețeta este perfectă când vremea de afară este rece, cu un pahar de vin roșu alături, dar nimic nu te împiedică să te bucuri de ea în orice anotimp, mai ales primăvara, în sezonul legumelor proaspete. Încearcă și tu o rețetă de mâncare de cartofi cu afumătură. Este simplă și delicioasă.
Mâncare de cartofi cu afumătură. Rețetă simplă și delicioasăOdată cu sosirea primăverii apar pe piață și verdețurile bogate de nutrienți, precum urzicile, leurda, ștevia, spanacul, etc. Nu ezita să le incluzi în alimentația ta, preparând diferite mâncăruri. Una dintre rețetele culinare pe care le poți încerca, poate fi cea de piure de urzici cremos și delicios.
Piure de urzici cremos și delicios. Rețetă de primăvarăDacă îți place să frămânți diferite aluaturi pentru pâine, chifle sau cornuri, poți încerca și rețeta de chifle din aluat cu cartofi. Chiflele sunt ideale pentru micul dejun. Însă le poți prepara și pentru pachetele de la școală sau pentru burgeri.
Chifle din aluat cu cartofi, ideale pentru micul dejun sau pentru burgeriUrzicile sunt vedetele primăverii în bucătărie. Chiar dacă sunt destul de greu de curățat, merită tot efortul pentru că pe lângă faptul că sunt gustoase, sunt și pline de vitamine și minerale. O porție de ciorbă de urzici cu orez va fi nu doar sățioasă, ci îți va aduce și un plus de energie.
Ciorbă de urzici cu orez, prânzul de care ai nevoie pentru a învinge astenia de primăvarăPentru atunci când se strânge toată familia la masa de prânz și vrei să-i cucerești cu o mâncare gustoasă și consistentă, poți prepara rețeta de cartofi gratinați cu cașcaval și șuncă afumată, la cuptor. Nu este o rețetă complexă și nici ingrediente multe nu vei folosi. Dar cu siguranță vă veți bucura de gustul delicios și aspectul apetisant al preparatului.
Cartofi gratinați cu cașcaval și șuncă afumată. Rețeta preparată la cuptor
Cordon bleu este un preparat culinar originar din Elveția, deși de cele mai multe ori este asociat cu bucătăria franceză. A ajuns să fie un fel de mâncare cunoscut în întreaga lume. Se prepară din bucăți de carne (de obicei pui sau porc) umplute cu șuncă și brânză, apoi îmbrăcate în pane și prăjite. În varianta la cuptor, cordon bleu este copt, ceea ce îl face o opțiune mai sănătoasă și mai ușor de preparat.
Odată cu sosirea primăverii, apar pe piață și verdețurile pline de savoare și de vitamine, numai bune de inclus în dieta zilnică. Printre rețetele pe care le poți prepara primăvara, pentru porția de vitamine, trece pe listă și rețeta de ciorbă de lobodă.
Ciorbă de lobodă. Rețetă de primăvarăCu câteva fâșii de pui Shanghai poți să îi cucerești pe toți cei de la masă, fie că sunt adulți, fie că sunt copii. Sunt crocante la exterior și moi la interior, cu o aromă discretă de soia și cu infinite posibilități de servire. Iată cum se face.
Cea mai simplă rețetă de pui Shanghai. O va adora întreaga familiePentru una dintre gustările delicioase ale zilei, rețeta de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean poate fi opțiunea ideală. Se prepară rapid și nu necesită ingrediente multe.
Cașcaval pane cu sos de brânză și hrean. Rețetă de gustare delicioasăDacă îți plac langoșii ungurești, preparați în mod tradițional din aluat simplu, cu siguranță vei îndrăgi și varianta de langoși cu cartofi în aluat. Preparați în această variantă, langoșii sunt mai pufoși și mai consistenți.
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă de postMâncarea de urzici cu usturoi și smântână este un preparat tradițional românesc, apreciat pentru gustul său bogat și pentru proprietățile sale nutritive. Urzicile sunt plante cu un conținut ridicat de nutrienți. Combinația cu usturoiul și smântâna oferă un gust delicios și o textură cremoasă.
Mâncare de urzici cu usturoi și smântână, un preparat aromat, plin de vitamineDacă obișnuiești să prepari rețeta de hummus oriental, probabil știi deja că unul dintre ingredientele principale este tahini sau pastă de susan. Se prepară foarte simplu și ușor în casă, după cum poți descoperi în rețeta prezentată mai jos.
Tahini sau pastă de susan. Rețetă simplă, preparată în casăPentru gustări crocante și delicioase, avem pentru tine o rețetă de covrigei cu brânză și semințe, simplă și ușor de preparat.
Covrigei cu brânză și semințe. Rețetă pentru gustări crocanteSosul béarnaise este un clasic al bucătăriei franceze, fiind considerat un derivat al sosului olandez. Se servește de obicei cu friptură de vită, dar este potrivit și pentru alte tipuri de carne sau chiar pentru fructe de mare.
Sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vităLasagna vegană este un preparat sățios de care te poți bucura atât în perioadele de post, dar și dacă ai o dietă vegetariană. Este bogată în nutrienți și ai o mulțime de posibilități de a înlocui atât carnea, cât și sosul bechamel.
Cea mai simplă rețetă de lasagna vegană. Este simplă și rapidăFiecare țară are un sos cu care se laudă și pe care îl consumă foarte des. Descoperă cele mai bune sosuri din lume. Află ce sos românesc este în top 10.
Cele mai bune sosuri din lume. Ce sos românesc este în top 10Pentru gustări delicioase cu care îi vei impresiona pe cei dragi, îți recomandăm o rețetă de crochete de cartofi cu cașcaval. Sunt absolut delicioase, au un exterior frumos rumenit și crocant, iar interiorul cremos și foarte gustos.
Crochete de cartofi cu cașcaval. Rețetă simplă de gustare delicioasăRețete cu 5 ingrediente sunt multe. Cele mai multe dintre ele sunt salate, supe crème sau preparate cu paste, însă există și garnituri și deserturi delicioase de care nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Rețete cu 5 ingrediente care te vor salva atunci când nu ai timp pentru gătitȘtevia este una dintre verdețurile vedetă ale primăverii. O găsești în piață, dar și pe marginile drumurilor, așa că nu ai nicio scuză să nu o folosești la gătit. Poți face o mâncare de ștevie cu usturoi pe care o poți consuma ca fel principal, dar și drept garnitură pentru feluri de mâncare cu carne.
Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețeta uitată pe care trebuie să o încerci primăvara aceastaCacio e pepe este unul dintre cele mai simple feluri de mâncare italienești. Deși are doar 3 ingrediente, preparatul este bogat în arome și texturi. Respectarea tehnicii de preparare te va ajuta să obții un preparat cremos, cu un gust savuros.
Cacio e pepe, cea mai simplă rețetă de paste. Se prepară din 3 ingredienteDacă ți-ai propus să gătești piept de pui și ești în căutare de rețete savuroase, încearcă rețeta de piept de pui cu lămâie la cuptor. Te va cuceri gustul delicios și textura suculentă a fripturii.
Piept de pui cu lămâie la cuptor. Rețetă de friptură fragedă și delicioasăRețeta de linguine cu creveți este ușor de preparat și perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă. Aroma usturoiului și a lămâii se combină perfect cu gustul delicat al creveților, creând un preparat plin de savoare și rafinament.
Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de ItaliaPoți face legume la air fryer în doar 30 de minute pentru orice cină, pentru pachetul de la birou sau pentru oricând vrei o masă sănătoasă.
Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garniturăRețeta de salată aperitiv în straturi, denumită salată Mimoza, este inspirată din bucătăria rusească și se prepară, de obicei, pentru o masă festivă. Îți oferim mai jos rețeta, pentru a o prepara și tu atunci când se strânge familia la masă.
Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturiAtunci când îți este poftă de ceva cu adevărat bun poți face un risotto cu creveți. Intră la categoria confort food pentru că este cremos, aromat, numai bun pentru o cină relaxată și un pahar de vin. Se prepară ușor, iar rezultatul este un preparat delicios.
Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinatCiorba de perișoare cu borș este un preparat tradițional în bucătăria românească, o combinație delicioasă de gusturi și texturi care a încântat generații întregi. Există mai multe variante în funcție de regiunea țării în care este preparată. Rețeta de ciorbă de perișoare cu borș este simplă și gustoasă.
Ciorbă de perișoare cu borș. Rețeta pe care trebuie să o știe orice gospodinăSe apropie weekendul și nu mai știi ce rețete de gustări delicioase să prepari pentru a-ți răsfăța familia? Încearcă rețeta de pateuri cu ciuperci și ardei, simplă și ușor de preparat.
Pateuri cu ciuperci și ardei. Rețetă pentru gustări delicioaseDacă te întrebi ce să mai adaugi în mâncăruri pentru gusturi delicioase, avem pentru tine o rețetă de cuburi din supă concentrată de pui. Nu mai trebuie să le procuri din magazinele alimentare. Le poți prepara cu ușurință în propria bucătărie.
Cuburi din supă concentrată de pui, pentru mâncăruri delicioaseAtunci când îți propui să prepari clătite pentru a potoli pofta de desert a familiei, pune deoparte câteva pentru a le umple și în varianta sărată. Îți oferim mai jos o rețetă de clătite cu șuncă și cașcaval, pentru micul dejun sau pentru gustările de peste zi.
Clătite cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru micul dejunPentru gustări savuroase servite de-a lungul zilei, dar și pentru un platou cu aperitive festive, avem pentru tine o rețetă de ruladă împletită cu șuncă și spanac.
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasăÎn fiecare țară există rețete de mic dejun specifice care reflectă cultura locală, tipul de ingrediente pe care le găsești pe piață și stilul de viață din respectivul loc. Am făcut pentru tine o listă cu preparate pentru un mic dejun din diverse zone ale lumii. Descoperă și tu 5 rețete de mic dejun din întreaga lume. Află ce să mănânci ca să te simți ca în vacanță.
5 rețete de mic dejun din întreaga lume. Ce să mănânci ca să te simți ca în vacanțăTaralli este denumirea unor covrigei tradiționali din bucătăria italiană, având ca ingrediente de bază făina, uleiul de măsline și vinul alb. Sunt covrigei mici și crocanți cu gust asemănător sticksurilor sau grisinelor condimentate.
Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italianăDacă ești foarte atent la ceea ce mănânci și la aportul caloric, atunci aceste salate sub 400 de calorii s-ar putea să fie exact ceea ce cauți. Sunt ușor de făcut și atât de gustoase că nici nu pare că ești la dietă.
5 salate sub 400 de calorii. Rețete simple pentru silueta perfectăDacă nu mai știi cum să gătești carnea de pui pentru a obține gust savuros, încearcă rețeta de pui picant cu alune. Este o rețetă inspirată din bucătăria chinezească. Este denumită ”Pui Kung Pao”, ”Pui Kung Po” sau ”Pui Gong bao”.
Pui picant cu alune. Rețetă chinezească de pui Kung PaoAtunci când ai poftă de chiftele, dar nu ai timp de stat lângă ele să le întorci, le poți prepara cu ușurință la cuptor. Dacă dorești și o garnitură de cartofi la ele, poți prepara din start rețeta de chiftele cu cartofi la cuptor.
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasăTerciul de ovăz este una dintre cele mai populare și sănătoase opțiuni pentru micul dejun, cunoscut pentru beneficiile sale nutriționale și versatilitatea în preparare. Încărcat cu fibre, proteine și nutrienți esențiali, terciul de ovăz este un aliment hrănitor care poate fi adaptat la diverse preferințe și nevoi dietetice. O variantă foarte practică este să prepari terci de ovăz peste noapte astfel încât să ai la îndemână un mic dejun sănătos și rapid.
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos