Descoperă rețete de mâncare delicioase. Află rețete culinare gustoase, simple, de încercat la tine acasă, pentru mic dejun, prânz, brunch, cină sau mese festive.
Dacă nu ai preparat încă sushi de casă, îți oferim mai jos o rețetă simplă și ușoară, perfectă și pentru începători. Este o rețetă cu mai puține ingrediente și mai accesibile
Sushi de casă. Rețetă delicioasă din bucătăria asiaticăDacă ai în plan să prepari clătite pentru porția de desert, poți prepara mai multe pentru a le folosi lla o delicioasă rețetă de clătite brașovene. Este o rețetă de clătite sărate, umplute cu diferite ingrediente și preparate la tigaie sub formă de pane.
Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate paneSupa cremă de dovleac este una dintre cele mai populare supe de toamnă, pe care o adoră și copiii. Dacă și tu o adori și ești în căutarea unei rețeta mai interesante, încearcă rețeta de supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte. Este o supă mai gustoasă și mai consistentă fiind bogată în ingrediente. Cucerește atât prin gust cât și prin culoarea frumoasă și textura cremoasă.
Supă cremă de dovleac copt, cu legume coaptePentru atunci când dorești să înlocuiești pâinea clasică cu una mai sănătoasă și fără gluten, îți recomandăm să încerci rețeta de pâine proteică din linte roșie. Rețeta este simplă și ușoară, fără frământare, iar ingredientele sunt puține și accesibile.
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără glutenPilaful este un preparat delicios din orez, care are origini în Orientul Mijlociu și Asia Centrală, dar care este foarte popular și în gastronomia românească. Dacă se întâmplă să gătești o cantitate prea mare și nu știi ce poți face cu pilaful rămas, atunci te invităm să te inspiri din rețetele de mai jos.
Ce poți face cu pilaful rămas. Rețete rapide și savuroase cu orezDacă vrei să incluzi broccoli-ul în cât mai multe preparate culinare, avem pentru tine o rețetă de sufleu de broccoli, inspirată din bucătăria franceză. Te vei bucura de un preparat delicios și consistent ideal pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromatKebabul de pui este un preparat culinar apreciat peste tot în lume, cunoscut pentru aromele sale intense și versatilitatea sa. Originar din Orientul Mijlociu, kebabul a evoluat de-a lungul secolelor și a căpătat numeroase forme și variante, fiind adaptat în funcție de ingredientele și tradițiile locale. Descoperă și tu cum să faci acasă kebab de pui. Aceasta este varianta rapidă și gustoasă.
Cum să faci acasă kebab de pui. Varianta rapidă și gustoasăCartofii dulci nu sunt atât de populari pe cât ar trebui. Sunt versatili, au un gust bun și o mulțime de beneficii nutriționale. Iată cinci rețete sănătoase cu cartofi dulci din care să te inspiri.
Rețete sănătoase cu cartofi dulci. Ce să adaugi în tavă pentru un preparat gustosSalata de crudități cu maioneză și pui poate fi un aperitiv delicios, o garnitură pentru feluri de mâncare cu carne sau chiar o masă în sine. Poate fi adaptată în funcție de preferințe, adăugând sau eliminând legume, gătind pieptul de pui în maniera preferată și alegând maioneza potrivită pentru tine.
Salată de crudități cu maioneză și pui. Se prepară rapid și este extrem de gustoasăHarissa este o pastă picantă originară din Tunisia, utilizată pe scară largă în bucătăria nord-africană și în Orientul Mijlociu. Aceasta este compusă în principal din ardei iute, usturoi, ulei de măsline, coriandru, chimen și alte condimente, care variază în funcție de rețeta specifică. Gustul harissei este intens și complex, având note picante, afumate și aromate.
Harissa, pasta picantă din Tunisia care a cucerit lumea. Ce este și cum se foloseșteO porție de tocăniță de pui cu smântână este perfectă atât la cină, cât și la prânz, în orice anotimp. Este unul dintre cele mai cremoase preparate, ce poate fi savurat simplu sau alături de o mulțime de garnituri, de la piure de cartofi la orez.
Tocăniță de pui cu smântână. Ingredientele care o fac delicioasăRețeta de dulceață de struguri negri este o rețetă delicioasă și aromată, care cucerește atât papilele cât și privirile. Strugurii negri dau o culoare intensă și o textură densă, iar gustul lor concentrat este o încântare pe pâine prăjită, alături de brânzeturi sau chiar în deserturi.
Dulceață de struguri negri, ideală pentru a conserva aroma toamneiSandviciurile sunt printre cele mai populare opțiuni pentru pachetul copiilor la școală. Problema este că de cele mai multe ori ele conțin doar unt sau cremă de brânză, cașcaval și un tip de mezel. Este păcat să te limitezi doar la atât având în vedere că există atât de multe opțiuni. Îți oferim cinci variante de rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birou.
5 rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birouAtunci când gătești mâncăruri cu ciuperci proaspete trebuie să te asiguri că alegi soiul potrivit. Fiecare tip aduce o textură și un gust diferit, iar unele sunt mai potrivite pentru anumite feluri de mâncare. Iată câteva idei de mâncăruri cu ciuperci.
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătitVichyssoise este o supă rece, cremoasă, cu o poveste interesantă, fiind adesea asociată cu gastronomia franceză. Deși ingredientele de bază – cartofii, prazul și smântâna – sugerează o origine franceză, istoria acestui fel de mâncare include influențe americane și o dezbatere interesantă privind paternitatea sa.
Vichyssoise, supa franțuzească rece și cremoasă. Rețeta preparată din doar 3 legumeNu rata sezonul gutuilor, fără a te bucura de gustul lor proaspete sau în diferite preparate culinare. Iar dacă vrei să conservi aroma lor și pentru mai târziu îți recomandăm o rețetă de dulceață de gutui tăiate în cuburi. Este ideală de servit la micul dejun, pe felii de pâine cu unt, dar o poți folosi și în rețete de deserturi.
Dulceață de gutui tăiate în cuburi. Rețetă foarte aromatăSupa cremă de dovleac după rețeta franțuzească este mult mai cremoasă decât alte preparate similare, mai ales datorită modului de preparare. În plus, conține și mai multe legume care îi dau un gust mai bogat și mai sofisticat. Descoperă și tu o rețetă simplă și rapidă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească.
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciuTian de legume este o rețetă tradițională provensală, originară din sudul Franței, în care legumele de sezon sunt aranjate stratificat și coapte lent la cuptor. Acest proces le ajută să-și dezvolte aroma bogată și dulceagă. Este un fel de mâncare vegetarian, perfect ca fel principal ușor sau garnitură. Special la această rețetă este modul în care legumele sunt așezate frumos într-o tavă și lăsate să se caramelizeze încet. În acest mod se intensifică gustul natural al fiecărui ingredient.
Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzeascăPentru atunci când vrei să-ți răsfeți familia cu o friptură delicioasă, îți oferim și rețeta de sos barbeque preparat în casă. Este absolut delicios și adaugă o savoare specială grătarelor, datorită echilibrului perfect între dulce, afumat și picant. Poți ajusta rețeta după preferințele tale, adăugând mai multă dulceață, aciditate sau iuțeală.
Sos barbeque preparat în casă, ideal pentru fripturi delicioaseDacă nu mai ai idei de rețete savuroase, dar simple și ușoare pentru prânz sau cină, îți recomandăm o rețetă de plăcintă cu ciuperci. Are o crustă crocantă la exterior și o umplutură bogată și aromată. Poți folosi ciuperci champignon, pleurotus, hribi sau o combinație de ciuperci sălbatice pentru o varietate de texturi și arome.
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zileiDulceața de gutui este una dintre delicatesele toamnei. Este delicată și parfumată, perfectă pentru a fi umplutură pentru clătite, dar și un topping pentru pâine cu unt la micul-dejun. Iată cât zahăr se pune la dulceața de gutui pentru a obține un echilibru perfect.
Cât zahăr se pune la dulceața de gutui, de fapt. Trucuri care o fac absolut delicioasăDulceața de smochine fără zahăr este un preparat versatil și delicios, ideal pentru a adăuga un plus de savoare multor preparate. De la micul dejun la deserturi sofisticate, această dulceață poate transforma o varietate de mâncăruri în delicii culinare, fără să aibă calorii.
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 5 ingredienteDacă îți place gustul dovleacului în preparate și ești în căutare de rețete savuroase, trece pe listă și rețeta de spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Este o rețetă simplă și ușoară care nu necesită multe ingrediente și nici timp îndelungat de preparare.
Spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Rețetă delicioasă, de toamnăRețeta de conopidă murată este o delicatesă tradițională în multe bucătării din Europa de Est și Balcani. Are un gust proaspăt, ușor acrișor, dar și crocant datorită procesului de fermentare. Este perfectă alături de mâncăruri grele, precum fripturile, tocănițele sau chiar în sandvișuri pentru un plus de textură și aciditate.
Conopidă murată. Rețetă simplă și ușoarăSfecla roșie la borcan cu oțet poate fi consumată într-o varietate de moduri, datorită aromei sale echilibrate, dulci-acrișoare și a texturii crocante. Unul dintre cele mai populare moduri de a consuma sfecla murată este ca garnitură lângă preparatele principale.
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasăSalatele sunt delicioase oricând, dar parcă toamna este nevoie de preparate calde, cu dressinguri cremoase și cu o combinație echilibrată de carbohidrați și proteine. Îți propunem trei idei de salate calde de toamnă din care să te inspiri.
Salate calde de toamnă. Ce să gătești rapid când vremea este receDacă vrei să prepari dulceață de gutui, atunci rețeta bunicii îți poate fi de folos. Vei obține un preparat parfumat, perfect pentru a te răsfăța la micul-dejun, la gustare sau desert. Iată rețeta simplă care te va ajuta să ai și peste iarnă să dulceață de gutui.
Dulceață de gutui, după rețeta bunicii. Cât se lasă la fiert și ce e recomandat să adaugi în eaToamna aduce cu sine o paletă bogată de ingrediente proaspete, perfecte pentru a pregăti supe delicioase și reconfortante. Această perioadă este marcată de culori vibrante, cum ar fi portocaliul dovleacului, galbenul porumbului și verdele legumelor de sezon, care nu doar că oferă o estetică plăcută, ci și o multitudine de arome și nutrienți. Iată câteva rețete de supă de toamnă cu care să te răsfeți sezonul aceasta.
4 rețete de supă de toamnă. Cum să te încălzești mâncând ceva bun și sănătosDovleacul copt este una dintre cele mai apreciate delicii ale sezonului de toamnă, datorită gustului său dulceag, texturii moi și versatilității în bucătărie. Fie că îl servești simplu, copt, fie că îl incluzi în diverse preparate, dovleacul este un ingredient sănătos, plin de nutrienți esențiali și ușor de integrat în numeroase preparate. Îți lăsăm ca inspirație două rețete delicioase cu dovleac copt și câteva sfaturi utile de preparare.
Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bunO pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată este un simbol al confortului, al familiei și al tradițiilor transmise din generație în generație. Coacerea pâinii acasă devine un act de revenire la simplitate și natural. Cu doar câteva ingrediente de bază, răbdare și îndemânare, poți obține o pâine cu gust autentic, care te va cuceri prin prospețime și savoare.
Pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată. Rețeta pas cu pas care nu dă greșLasagna cu legume este un preparat hrănitor și versatil, care poate fi servit atât ca fel principal, cât și ca o opțiune pentru mese de familie sau la ocazii speciale. Lasagna se servește caldă, proaspăt scoasă din cuptor, pentru a savura straturile de legume, sos de roșii și brânzeturi topite.
Rețetă de lasagna cu legume, pas cu pas. Ce ingrediente o fac savuroasăDacă vrei să experimentezi gustul dovleacului în combinații sărate, îți oferim mai jos o rețetă de budincă de dovleac cu brânză și semințe. Nu este o rețetă complexă, se prepară ușor și rapid, iar ingredientele sunt simple și puține
Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă săratăPentru gustări delicioase și consistente, servite de-a lungul zilei, avem pentru tine o rețetă de sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor. Un astfel de sandwich este ideal de preparat și pentru pauza de masă de la școală sau de la birou.
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptorRețeta de supă crema de dovleac cu smântână este o alegere excelentă pentru sezonul de toamnă, fiind bogată în arome, cremoasă și hrănitoare. Textura ei cremoasă îți va da o stare de bine și te va încălzi în zilele reci.
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasăRețeta de varză călită cu cârnați afumați este rețeta unui preparat tradițional românesc, foarte îndrăgit pentru aromele sale bogate și gustul sățios. Această mâncare este perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă și iarnă. Este o combinație savuroasă între dulceața verzei și gustul afumat și condimentat al cârnaților.
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională româneascăDacă îți plac preparatele pe bază de conopidă și ești în căutare de rețete gustoase, poți încerca și rețeta de supă de conopidă cu multe legume. Este ideală pentru un prânz de toamnă delicios și hrănitor.
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitorCa și alte legume sau fructe și dovleacul plăcintar are sezonul lui de coacere, după care dispare de pe piață. Dacă vrei să te bucuri și mai târziu de aroma lui, poți prepara rețeta de compot de dovleac plăcintar. Va fi ideal de savurat la micul dejun sau inclus în diferite deserturi.
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul receAceastă salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci este o combinație delicioasă, crocantă și plină de culoare. Poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca garnitură la diverse feluri principale.
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuciImam bayildi este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria turcească, apreciat pentru gustul său bogat și aromele intense. Vânăta este umplută cu roșii, ceapă și usturoi, rezultând un preparat extrem de gustos cu o textură cremoasă.
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turceascăPentru gustări delicioase sau pentru un platou cu aperitive, rețeta de pastă de sardine poate fi una dintre opțiuni. Este o rețetă simplă și rapidă care nu necesită multe ingrediente. În plus, pasta este și hrănitoare pentru că sardinele, bogate în acizi grași Omega-3, proteine, vitamine și minerale, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasăTapenade este denumirea unei rețete de pastă cu influențe mediteraneene, preparată din măsline, capere și anșoa. Rețeta este originară din sudul Franței și este cunoscută pentru aroma sa intensă și complexă, fiind un element clasic al bucătăriei provensale. Se folosește adesea ca aperitiv pe pâine prăjită sau ca acompaniament pentru diverse preparate.
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capereDacă îți plac deserturile decorate cu glazuri colorate sub formă de jeleu, poți prepara astfel de glazuri cu ușurință în casă. Una dintre rețete pe care ți-o recomandăm s-o încerci este cea de peltea de lămâie. Este rețeta celui mai aromat și mai plăcut colorat jeleu.
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleuCiorba de burtă este una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale românești, cu o istorie îndelungată și rădăcini puternice în bucătăria est-europeană și balcanică. Acest preparat, pe cât de controversat pentru unii datorită ingredientului său principal. Ori o iubești, ori nici nu vrei să o miroși. Descoperă și tu această rețetă simplă de ciorbă de burtă.
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectăRețeta de gem de mere este o modalitate excelentă de a păstra savoarea fructelor pe tot parcursul anului. Cu un gust dulce și o textură catifelată, gemul de mere se potrivește perfect cu pâine prăjită, clătite sau chiar în diverse deserturi. În plus, este ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente de bază.
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gemDacă nu mai știi ce sos să prepari pentru a înnobila gustul fripturilor, îți recomandăm să încerci rețeta de sos de merișoare. Acesta are un gust dulce-acrișor și se combină perfect cu aromele cărnii. Este un sos ideal mai ales pentru carnea de vânat, rață, curcan sau chiar porc.
Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișorDacă îți place să frămânți și să modelezi aluaturi, avem pentru tine o rețetă de cornuri pufoase cu unt. Rețeta este ideală pentru micul dejun, dar și pentru pachetele de școală sau serviciu.
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejunSimplă și ușor de preparat, rețeta de șnițel vienez sau Wiener Schnitzel, cucerește orice iubitor al preparatelor din carne de vițel. Dacă nu ai încercat încă rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos.
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacăPrintre rețetele pe care le poți prepara în zilele de post, simple, gustoase și hrănitoare se numără și rețeta de ciorbă de fasole. Este una dintre cele mai populare rețete, pe care o știm cu toții de la mame sau bunici.
Ciorbă de fasole. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoareDacă nu mai ai idei ce să prepari pentru masa de prânz sau chiar pentru cină, îți recomandăm rețeta de pui Marsala. Familia se va răsfăța cu cel mai fraged și cremos pui, răsfățat într-un delicios sos de vin, cu ciuperci.
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vinBogată în ingrediente gustoase și sănătoase, această rețetă de salată Niçoise poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei. Este o rețetă din bucătăria franțuzească, originară din regiunea Nice, în sudul Franței și este o emblematică a bucătăriei mediteraneene.
Salată Niçoise. Salată franțuzească de pește, cu legume și ouă fierte