Aperitive

Descoperă rețete delicioase de aperitive pe HelloTaste.ro. Îți oferim idei deosebite, spectaculoase, simple sau rapide, gata de pus în practică în propria bucătărie.

Tartă cu legume spiralate. Spectacol de culoare și savoare într-un preparat sărat
Galerie foto
Aperitive | 6 noiembrie 2025

Tartă cu legume spiralate. Spectacol de culoare și savoare într-un preparat sărat

Această tartă cu legume spiralate, este o adevărată operă de artă culinară, care îmbină gustul savuros al legumelor coapte cu eleganța unei prezentări spectaculoase. Este o rețetă perfectă pentru o cină elegantă, dar și o modalitate creativă de a introduce mai multe legume în alimentație.

Tartă cu legume spiralate. Spectacol de culoare și savoare într-un preparat sărat
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
Galerie foto
Aperitive | 3 noiembrie 2025

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Pentru un mic dejun consistent din diminețile reci de toamnă îți recomandăm să încerci rețeta de frittata cu broccoli, brânză și legume. Este o rețetă inspirată din bucătăria italiană, hrănitoare, colorată și plină de savoare.

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Aperitive | 3 noiembrie 2025

Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos

Humusul de sfeclă roșie este una dintre cele mai frumoase reinterpretări ale clasicului oriental. Cu o culoare intensă, aproape rubinie, și un gust echilibrat între dulce, acrișor și ușor pământiu, acest preparat reușește să transforme o rețetă tradițională într-un deliciu modern, plin de prospețime și personalitate. În plus, este bogat în fibre, proteine vegetale și antioxidanți, fiind o alegere excelentă pentru o alimentație echilibrată, dar și pentru mesele de post sau pentru cei care preferă preparatele vegetariene. Descoperă și tu cum se face humusul de sfeclă roșie. Aceasta este rețeta cremoasă care arată spectaculos.

Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Galerie foto
Aperitive | 29 octombrie 2025

Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase

Dacă adori sfecla roșie și cauți rețete simple și delicioase, trece pe lista de preparat și rețeta de chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Acestea reprezintă o gustare elegantă și sănătoasă.

Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Aperitive | 27 octombrie 2025

Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase

Bruschetele cu ton și avocado sunt o combinație câștigătoare, perfectă pentru cei care caută o gustare rapidă, dar plină de nutrienți. Avocado cremos și tonul suculent se îmbină armonios pe o felie de pâine crocantă, oferind o explozie de arome și texturi. Cu această rețetă de bruschete cu ton și avocado vei avea un mic dejun energizant sau o masă ușoară.

Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Galerie foto
Aperitive | 26 octombrie 2025

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie

Aceste pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie sunt un deliciu culinar ușor de preparat, dar spectaculos prin gust și aspect. Aluatul foietaj devine crocant și auriu la copt, creând un contrast perfect cu umplutura moale, aromată și ușor cremoasă.

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
Aperitive | 25 octombrie 2025

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Frico veneto este o rețetă tradițională din regiunea Veneto din Italia, un fel de mâncare simplu, dar plin de savoare, care a devenit emblematic pentru bucătăria montană italiană. Originar din zonele rurale ale regiunii, frico este un preparat bazat pe brânză topită și cartofi, gătit la foc mic într-o tigaie. Brânza se rumenește și formează o crustă crocantă, ceea ce face preparatul delicios.

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Aperitive | 18 octombrie 2025

Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat

Acest quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat este o reinterpretare elegantă a clasicei tarte sărate franțuzești. Prepară și tu rețeta pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Aperitive | 14 octombrie 2025

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui sunt o mâncare tradițională mexicană, care constă în tortillas umplute, de obicei cu carne, brânză și legume, apoi prăjite până devin crocante. Deși originile lor exacte sunt controversate, chimichangas sunt adesea asociate cu bucătăria Tex-Mex, un amestec de influențe mexicane și americane. Chimichangas de pui sunt o variantă populară, în care puiul este ingredientul principal al umpluturii.

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Galerie foto
Aperitive | 14 octombrie 2025

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Această tartă cu pere și brânză Camembert îți oferă o combinație interesantă de gusturi și texturi, o armonie între rustic și rafinat. Are ceva din eleganța rustică a bucătăriei franceze.

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Aperitive | 11 octombrie 2025

Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți

Poutine este un preparat tradițional canadian, originar din provincia Quebec. Se prepară din cartofi prăjiți, brânză „curd” (o brânză proaspătă și nelipsită din rețeta clasică) și un sos gros de carne, de obicei din vită. Este un fel de mâncare confortabil, perfect pentru a satisface orice poftă de gusturi intense și combinări simple, dar savuroase.

Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Galerie foto
Aperitive | 9 octombrie 2025

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Această tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă este o combinație elegantă între rustic și rafinat. Este o rețetă care aduce aromele toamnei în cea mai savuroasă formă.

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Galerie foto
Aperitive | 5 octombrie 2025

Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline

Pentru o gustare delicioasă sau una dintre mesele principale ale zilei, rețeta de brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline poate fi o opțiune potrivită.

Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere
Galerie foto
Aperitive | 1 octombrie 2025

Bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere

Pentru mic dejunuri savuroase sau gustările din pauza de masă de la birou, îți propunem o rețetă de bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere. Te vei bucura de o combinație dulce-sărată care aduce împreună prospețimea fructelor, cremozitatea brânzei și notele catifelate ale mierii.

Bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere
Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene
Galerie foto
Aperitive | 24 septembrie 2025

Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene

Pentru că este sezonul verzei de toamnă avem pentru tine o rețetă de plăcintă cu varză călită, delicioasă și ușor de preparat. Este sățioasă, aromată și foarte potrivită atât ca gustare, cât și ca fel principal.

Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene
Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană
Galerie foto
Aperitive | 23 septembrie 2025

Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană

Tarte Flambée cu dovleac și smochine este un preparat tradițional din Alsacia, asemănător unei pizze foarte subțiri, coapte la foc iute, cu o crustă crocantă și topping cremos. O întâlnești sub denumirea originală de flammekueche.

Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
Aperitive | 15 septembrie 2025

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Ouăle turcești cu iaurt sunt un preparat delicios și reconfortant, perfect pentru un mic dejun sățios sau o gustare plină de savoare. Această rețetă simplă combină ouă fierte cu iaurt cremos, usturoi aromat și un sos de boia afumată sau dulce, creând o armonie de gusturi ce pot satisface chiar și cele mai rafinate papile gustative.

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Aperitive | 14 septembrie 2025

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Fajitas sunt un preparat perfect pentru o masă rapidă și gustoasă, ușor de personalizat cu diferite toppinguri sau ingrediente. Acestea sunt adesea servite cu salate proaspete sau orez pentru a completa gustul.

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Aperitive | 10 septembrie 2025

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Aceste brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin sunt surprinzătoare atât prin gust, cât și prin aspect și textură. Au o textură moale și aerată, aproape ca un chec pufos. Iar gustul este intens datorită combinației dintre dulceața discretă a dovleacului, gustul sărat al brânzei și parfumul mediteraneean al rozmarinului.

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Galerie foto
Aperitive | 9 septembrie 2025

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Această plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră este perfectă pentru o cină lejeră, un brunch de weekend sau ca aperitiv pe o masă de sărbătoare.

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Aperitive | 7 septembrie 2025

Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora

Brașovencele sunt un preparat culinar apreciat în bucătăria românească, constând în clătite umplute cu carne, ciuperci și cașcaval, apoi date prin ou și pesmet și prăjite până devin aurii și crocante. Acestea sunt servite de obicei calde, simple sau alături de smântână și murături, având o textură crocantă la exterior și un interior cremos și savuros. Rețeta de brașovence este simplă și rapidă.

Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Galerie foto
Aperitive | 6 septembrie 2025

Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice

Acest chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline este unul dintre acele preparate versatile care se potrivesc la fel de bine la o masă festivă, la un brunch de weekend sau ca gustare sățioasă.

Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Aperitive | 4 septembrie 2025

Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos

Aceste brioșe aperitiv cu șuncă și ardei sunt perfecte pentru un prânz rapid, un mic dejun consistent sau chiar pentru bufetele festive.

Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Aperitive | 3 septembrie 2025

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Aceste bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie sunt perfecte pentru aperitive festive, mese cu prietenii sau chiar pentru o cină lejeră.

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Aperitive | 30 august 2025

Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde

Aperitivul sub formă de lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde este un adevărat spectacol vizual pe masă. Este genul de preparat care transformă o rețetă simplă într-o piesă de rezistență prin prezentare.

Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Aperitive | 28 august 2025

Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de gustul și textura dovleceilor în preparate, încearcă și rețeta de chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar.

Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Aperitive | 27 august 2025

Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent

Pentru micul dejun, un brunch, o gustare sănătoasă sau chiar un pachet de luat la serviciu, rețeta de muffins cu quinoa, brânză și spanac poate fi una dintre opțiuni. Sunt o combinație între gustul sărat al brânzei, prospețimea spanacului și textura ușor crocantă a quinoa.

Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Aperitive | 21 august 2025

Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare

Dacă adori omletele consistente, cu combinații interesante de ingrediente, îți recomandăm să încerci și rețeta de frittata cu vinete și dovlecei. Este o variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare a clasicei omlete italiene, perfectă atât caldă, cât și rece. Legumele dau dulceață și textură, iar ouăle le leagă într-o masă consistentă.

Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Aperitive | 16 august 2025

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Aceste vinete cu brânză și parmezan la cuptor sunt un preparat simplu, rapid și extrem de gustos. Rețeta pune în valoare textura catifelată a vinetelor coapte și gustul intens al brânzei topite.

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Aperitive | 15 august 2025

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Dacă ești în căutare de rețete simple și ușoare în care să folosești păstăile de fasole, îți oferim mai jos o rețetă de păstăi de fasole pane. Preparate în acest mod păstăile devin crocante la exterior, fragede și dulci la interior.

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Aperitive | 11 august 2025

Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde

Din categoria preparatelor cu vinete, azi avem pentru tine o rețetă de vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde. Este un preparat simplu, perfect atât ca aperitiv, cât și ca garnitură.

Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie
Aperitive | 8 august 2025

Pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie

Dacă ești în căutare de rețete cu dovlecei, simple și ușoare, încearcă rețeta de pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie. Este un preparat mai rustic și mai intens ca gust, cu bucăți de brânză sărată și ceapă roșie înăuntru, învelite în fâșii rumenite de dovlecel.

Pachețele din felii de dovlecei, umplute cu brânză și ceapă roșie
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Un aperitiv lejer, gata în câteva minute
Aperitive | 5 august 2025

Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Un aperitiv lejer, gata în câteva minute

Dacă nu mai ai idei de preparate pe bază de dovlecei, îți oferim mai jos o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Este rețeta unui aperitiv simplu, spectaculos și ușor, perfect pentru zilele de vară sau ca gustare la o masă festivă.

Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Un aperitiv lejer, gata în câteva minute
Frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc
Aperitive | 4 august 2025

Frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc

Din categoria preparatelor cu dovlecei, avem pentru tine o rețetă simplă, dar rafinată și plină de savoare de frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc. Este o combinație mediteraneeană, ideală pentru zilele călduroase, fie la micul dejun, fie ca prânz lejer sau cină rapidă.

Frittata cu dovlecei și roșii, aromată cu busuioc
Ruladă din omletă cu dovlecei, umplută cu șuncă și cașcaval
Aperitive | 2 august 2025

Ruladă din omletă cu dovlecei, umplută cu șuncă și cașcaval

Dacă adori omletele mai complexe, avem pentru tine o rețetă de ruladă din omletă cu dovlecei, umplută cu șuncă și cașcaval. Este ideală pentru mic dejun, prânz sau un platou festiv.

Ruladă din omletă cu dovlecei, umplută cu șuncă și cașcaval
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry
Aperitive | 28 iulie 2025

Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry

Aceste frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry sunt un aperitiv elegant, lejer și extrem de gustos. Sunt perfecte pentru zilele calde sau pentru un platou de gustări care să impresioneze prin aspect și aromă.

Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry
Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară
Aperitive | 26 iulie 2025

Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară

Aceste vafe cu dovlecei și verdețuri sunt o reinterpretare sărată, ușoară și extrem de gustoasă a clasicelor vafe dulci. Prepară-le și tu urmărind lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pe care le vei descoperi mai jos.

Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară
Chec cu verdețuri și parmezan. Un preparat ușor și savuros
Aperitive | 23 iulie 2025

Chec cu verdețuri și parmezan. Un preparat ușor și savuros

Acest chec cu verdețuri și parmezan este un preparat simplu, dar rafinat, cu o eleganță rustică ce amintește de bucătăriile mediteraneene. Acolo ierburile aromatice și brânzeturile mature sunt adesea sufletul mesei.

Chec cu verdețuri și parmezan. Un preparat ușor și savuros
Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă. Un preparat crocant și aromat
Aperitive | 23 iulie 2025

Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă. Un preparat crocant și aromat

Aceste chiftele de cartofi cu mazăre și mentă sunt o reinterpretare modernă și revigorantă a clasicelor chiftele de post. Textura este ușor crocantă la exterior, iar miezul este moale, cremos și vegetal. Au o dulceață subtilă de la mazăre și o notă proaspătă de mentă care aduce un contrast plăcut.

Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă. Un preparat crocant și aromat
Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană
Aperitive | 18 iulie 2025

Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană

Astăzi avem pentru tine o rețetă savuroasă și ușor mediteraneeană de chec cu dovlecei și măsline verzi. Este perfectă pentru un mic dejun sărat, o gustare consistentă sau chiar ca parte dintr-un platou aperitiv.

Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană
Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc
Aperitive | 15 iulie 2025

Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc

Pentru gustări delicioase cu care să-ți întâmpini familia în weekend, îți recomandăm o rețetă savuroasă de Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Este un preparat din ingrediente intens aromate și cu o textură crocantă la exterior, dar cremoasă și sățioasă la interior.

Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Galerie foto
Aperitive | 12 iulie 2025

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Dacă ești în căutarea unei rețete de preparat simplu dar extrem de gustos, de vară, poți încerca rețeta de păstăi de fasole înfășurate în bacon. O poți prepara pe post de aperitiv cald sau o garnitură spectaculoasă. Este potrivită pentru mese festive sau o cină rapidă, cu aer rustic și tentant.

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Aperitive | 6 iulie 2025

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

O plăcintă împletită cu pui și legume este genul acela de preparat care cucerește atât prin aspect, cât și prin gust. Aspectul împletit oferă o prezentare rustic-elegantă. Iar umplutura sățioasă, aromată, echilibrată între proteine, legume și condimente, transformă plăcinta într-un fel principal perfect pentru prânz sau cină.

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Aperitive | 4 iulie 2025

Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă

Această omletă cu sparanghel și cartofi este o împletire de texturi și arome care reușesc să transforme un preparat simplu într-o experiență culinară completă. Este genul de preparat rustic, dar rafinat în același timp. Este o combinație între o frittata italiană și o omletă clasică franțuzească.

Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Aperitive | 2 iulie 2025

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Un ștrudel cu cartofi și cașcaval este o reinterpretare sărată a cunoscutului desert vienez. Acest preparat îmbină simplitatea și consistența cartofilor cu savoarea brânzei topite, într-un aluat crocant la exterior și fraged în interior. Se servește cald, ca aperitiv, gustare sau chiar ca fel principal alături de o salată. Este reconfortant, sățios și foarte versatil.

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Galerie foto
Aperitive | 30 iunie 2025

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon este o rețetă simplă, dar extrem de savuroasă, ce îmbină rafinamentul sparanghelului cu aroma intensă și ușor afumată a baconului crocant. Acest preparat poate fi servit ca aperitiv cald, garnitură elegantă sau gustare rapidă, fiind extrem de versatil și spectaculos prin simplitate.

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Aperitive | 28 iunie 2025

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele este denumirea unor plăcinte cu o crustă crocantă și stratificată, umplute cu brânză sărată, coapte până devin aurii și foșnitoare.

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Aperitive | 26 iunie 2025

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

Rețeta de ouă poșate cu sparanghel sotat oferă un exemplu perfect de echilibru între rafinament și simplitate. Conține ingrediente puține, dar atent alese. Este un preparat care poate fi servit la micul dejun, brunch sau chiar o cină ușoară. Este elegant, dar în același timp reconfortant și natural.

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Aperitive | 23 iunie 2025

Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant

Dacă ești în căutare de rețete pentru umplerea ouălor fierte, dar mai deosebite, încearcă și varianta de ouă umplute cu salată de cartofi. Te vei bucura de un aperitiv rustic cu aer elegant, cu texturi catifelate, gust blând și echilibru între cremos, acrișor și delicat.

Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Chec aperitiv cu morcovi și mazăre. Rețetă ideală și pentru mese festive
Aperitive | 16 iunie 2025

Chec aperitiv cu morcovi și mazăre. Rețetă ideală și pentru mese festive

Dacă ești în căutare de rețete savuroase pentru mese festive, picnicuri sau gustări sărate, trece pe lista de preparat și rețeta de chec aperitiv cu morcovi și mazăre. Te vei bucura de un chec colorat, cu textură aerată și ușor umedă datorită legumelor fierte. Va fi delicios servit atât cald, cât și rece.

Chec aperitiv cu morcovi și mazăre. Rețetă ideală și pentru mese festive
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată caldă de toamnă cu cartof dulce, smochine, rodie și feta în bol, alături de o rodie secționată, furculițe, o sosieră și un pahar
06:51
Salată caldă de toamnă cu cartof dulce, smochine, rodie și feta Salată caldă de toamnă cu cartof dulce, smochine, rodie și feta
ceapă roșie murată
05:18
Rețetă de ceapă roșie murată. Cum să o prepari rapid la tine acasă Rețetă de ceapă roșie murată. Cum să o prepari rapid la tine acasă
Tartă cu legume spiralate porționată
05:06
Tartă cu legume spiralate. Spectacol de culoare și savoare într-un preparat sărat Tartă cu legume spiralate. Spectacol de culoare și savoare într-un preparat sărat
Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt pe platou și în bol
5 noiembrie, 06:34
Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt, plină de culoare și savoare Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt, plină de culoare și savoare
Tocăniță de dovleac cu fasole roșie și carne tocată
5 noiembrie, 05:47
Tocăniță de dovleac cu fasole roșie și carne tocată. Rețetă cu arome de toamnă Tocăniță de dovleac cu fasole roșie și carne tocată. Rețetă cu arome de toamnă
dulceață de smochine fără zahăr
5 noiembrie, 05:34
Cum faci acasă cea mai bună dulceață de smochine fără zahăr, perfectă pentru toamnă Cum faci acasă cea mai bună dulceață de smochine fără zahăr, perfectă pentru toamnă
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, în borcane și în bol
4 noiembrie, 06:13
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă
chifteluțe suedeze
4 noiembrie, 06:07
Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas
Vezi cele mai noi articole
închide