Food Magazine

Descoperă povești captivante din lumea gastronomiei și află detalii interesante despre preparate culinare celebre, ingrediente inedite, tehnici secrete din marile bucătării ale lumii.

9 preparate asiatice pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață
Galerie foto
Food Magazine | 27 mai 2025

9 preparate asiatice pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață

Asia este un continent cu o diversitate culinară impresionantă, unde fiecare țară și regiune își aduce aportul unic la patrimoniul gastronomic global. De la tăiței delicioși și supe picante, la preparate pe bază de orez și carne, mâncărurile asiatice sunt cunoscute pentru combinațiile de arome îndrăznețe, tehnicile de gătit elaborate și utilizarea ingredientelor proaspete. Descoperă nouă preparate asiatice pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață.

9 preparate asiatice pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață
5 mâncăruri tradiționale de Revelion din toate colțurile lumii. De la supe de fasole la deserturi sofisticate
Food Magazine | 31 decembrie 2024

5 mâncăruri tradiționale de Revelion din toate colțurile lumii. De la supe de fasole la deserturi sofisticate

Revelionul este mai mult decât o sărbătoare. Este un moment de reflecție și speranță, marcat de tradiții care variază de la o cultură la alta. Mesele festive din această noapte sunt adesea încărcate de simbolism, fiecare preparat fiind menit să aducă noroc, prosperitate sau unitate în anul care vine. Descroperă și tu 5 mâncăruri tradiționale de Revelion din toate colțurile lumii. De la supe de fasole la deserturi sofisticate.

5 mâncăruri tradiționale de Revelion din toate colțurile lumii. De la supe de fasole la deserturi sofisticate
Tradiții culinare din lume. Ce se mănâncă în noaptea de Revelion în ale țări pentru noroc
Food Magazine | 31 decembrie 2024

Tradiții culinare din lume. Ce se mănâncă în noaptea de Revelion în ale țări pentru noroc

Tradițiile culinare din întreaga lume reflectă nu doar bogăția culturală a fiecărei regiuni, ci și istoria, obiceiurile și valorile comunităților. De la preparate festive, la moduri de preparare transmise de la bunici, fiecare colț al lumii adaugă o savoare aparte la tabloul global al tradițiilor culinare. Descoperă și tu ce se mănâncă în noaptea de Revelion în ale țări pentru noroc. Află mai multe despre tradițiile culinare din întreaga lume.

Tradiții culinare din lume. Ce se mănâncă în noaptea de Revelion în ale țări pentru noroc
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Food Magazine | 23 noiembrie 2024

Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special

Brânza stracciatella are o textură cremoasă și un gust delicat, ceea ce o face foarte versatilă. Stracciatella este, de fapt, interiorul brânzei burrata, fiind preparată din smântână proaspătă și fâșii de mozzarella fin tăiate, adesea descrisă ca „sfâșiată”, datorită aspectului ei neregulat.

Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
Food Magazine | 4 septembrie 2024

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Sosul de soia este un ingredient esențial în multe bucătării asiatice și se folosește adesea pentru a adăuga adâncime de gust și umami preparatelor culinare. Iată tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. Descoperă 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai.

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
De ce fisticul este printre singurele nuci care se vinde cu coajă
Food Magazine | 8 august 2024

De ce fisticul este printre singurele nuci care se vinde cu coajă

Când îți este poftă de fistic sau când vrei să îl folosești într-o rețetă, sarcina de a-l decoji poate părea descurajantă. Unele coji se deschid repede, în schimb vei găsi printre ele și bucăți care par că vor să îți rupă degetele. De ce fisticul este printre singurele nuci care se vinde cu coajă.

De ce fisticul este printre singurele nuci care se vinde cu coajă
Untul brun, secretul bine păzit al cofetarilor francezi. Cum să îl prepari la tine acasă
Food Magazine | 7 august 2024

Untul brun, secretul bine păzit al cofetarilor francezi. Cum să îl prepari la tine acasă

Untul brun, cunoscut și sub denumirea de “beurre noisette” în franceză, este un ingredient culinar apreciat pentru aroma sa bogată și complexă. Se obține prin topirea untului și gătirea acestuia până când solidele din lapte se caramelizează, rezultând o culoare maronie și un gust de nucă prăjită. Acest proces conferă untului o aromă profundă care nu poate fi obținută prin alte metode.

Untul brun, secretul bine păzit al cofetarilor francezi. Cum să îl prepari la tine acasă
Două sosuri clasice: olandez și bearnaise. Care este diferența dintre ele și cum se folosește fiecare
Food Magazine | 4 august 2024

Două sosuri clasice: olandez și bearnaise. Care este diferența dintre ele și cum se folosește fiecare

Orice preparat culinar poate fi îmbunătățit cu un sos potrivit alături. Sosul olandez și cel bearnaise sunt asemănătoare, însă atât de diferite. Unul este un sos de bază, pe cât de simplu, pe atât de catifelat, celălalt îl are la bază pe primul, însă mult mai aromat și mai complex.

Două sosuri clasice: olandez și bearnaise. Care este diferența dintre ele și cum se folosește fiecare
De unde provine înghețata. Care este istoria sa
Food Magazine | 8 iunie 2024

De unde provine înghețata. Care este istoria sa

Te-ai întrebat vreodată de unde provine înghețata? Avem pentru tine o istorie plină de detalii interesante despre modul în care a fost preparată pentru prima dată.

De unde provine înghețata. Care este istoria sa
Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc
Galerie foto
Food Magazine | 18 aprilie 2024

Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc

Unele regiuni din lume sunt recunoscute pentru producția lor de fructe cu un gust foarte bun. Portocalele din Creta, de exemplu, sunt considerate a fi cele mai bune fructe din lume din categoria lor. Descoperă top 10 cele mai bune fructe din lume. Află care sunt regiunile în care se găsesc.

Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc
Top 10 cele mai cunoscute brânzeturi proaspete din Europa. 2 dintre ele sunt din România
Galerie foto
Food Magazine | 16 aprilie 2024

Top 10 cele mai cunoscute brânzeturi proaspete din Europa. 2 dintre ele sunt din România

O parte dintre cele mai cunoscute brânzeturi proaspete din Europa sunt din România. Italienii și francezii au și ei produse care au devenit celebre în întreaga lume.

Top 10 cele mai cunoscute brânzeturi proaspete din Europa. 2 dintre ele sunt din România
20 dintre cele mai populare condimente mexicane
Food Magazine | 15 aprilie 2024

20 dintre cele mai populare condimente mexicane

Bucătăria mexicană este plină de preparate colorate, cu multe legume, dar și cu condimente ce dau gust și savoare. Pe multe dintre ele le folosim, însă altele sunt specifice zonei. Descoperă și tu 20 dintre cele mai populare condimente mexicane. Află cum le folosești corect în preparate.

20 dintre cele mai populare condimente mexicane
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
Food Magazine | 14 aprilie 2024

Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine

Rețeta de bază pentru majoritatea tipurilor de pâine are la bază apă, făină și sare. Din aceste trei ingrediente simple au luat naștere mai multe tipuri de pâine. Fiecare țară are specificul ei, de la roti indiana la pâine de secară scandinavă, fiecare este delicioasă. Descoperă și tu cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Află cum poți face alegerea potrivită pentru tine.

Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Food Magazine | 13 aprilie 2024

Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate

Poți folosi condimente asiatice în rețetele tale pentru a le da un plus de aromă. Pe unele dintre ele probabil le folosești de ani de zile fără să știi de unde sunt originare. De fapt, piperul negru este un condiment clasic folosit în Europa de sute de ani. Descoperă și tu topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate.

Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Ce este făina de greieri. Cum se prepară și ce beneficii are pentru sănătate
Food Magazine | 10 aprilie 2024

Ce este făina de greieri. Cum se prepară și ce beneficii are pentru sănătate

Folosirea insectelor în alimentație nu este un fenomen nou. În multe culturi, inclusiv cele din Asia de Sud-Est și Africa, insectele au fost consumate de secole, fiind considerate o sursă valoroasă de hrană datorită conținutului lor nutritiv și disponibilității ridicate. Făina de greieri, obținută prin măcinarea și procesarea greierilor sau a lăcustelor, face parte din această tradiție culinară veche. Descoperă și tu ce este făina de greieri. Află cum se prepară și ce beneficii are pentru sănătate.

Ce este făina de greieri. Cum se prepară și ce beneficii are pentru sănătate
Top 10 brânzeturi maturate din Europa pe care să le încerci măcar o dată în viață
Food Magazine | 1 aprilie 2024

Top 10 brânzeturi maturate din Europa pe care să le încerci măcar o dată în viață

În Europa fiecare țară are brânzeturi maturate cu tradiție, atât din lapte de vacă, cât și din cel de oaie sau de capră sau un amestec dintre ele. Unele dintre ele au ajuns celebre în întreaga lume datorită gustului lor deosebit.

Top 10 brânzeturi maturate din Europa pe care să le încerci măcar o dată în viață
Balut, cel mai controversat fel de mâncare din lume
Food Magazine | 1 martie 2024

Balut, cel mai controversat fel de mâncare din lume

Balut este un preparat culinar originar din Filipine și este considerat unul dintre cele mai controversate și neobișnuite alimente din lume. Este un ou de rață sau de gâscă fertilizat, care este incubat timp de aproximativ 14 până la 21 de zile, înainte de a fi fiert și consumat. Când este gata pentru consum, balutul conține embrionul de rață sau de gâscă, care este deja format, dar nu a fost încă complet dezvoltat.

Balut, cel mai controversat fel de mâncare din lume
Orzo, pastele care pot înlocui orezul în mâncarea ta
Food Magazine | 23 februarie 2024

Orzo, pastele care pot înlocui orezul în mâncarea ta

Poate ai văzut și tu la raionul de paste pungi cu un produs care seamănă cu orezul și nu ai știut ce este și cum se gătește. Orzo sunt paste mici, subțiri, ovale, în formă de orez. Sunt folosite în mod obișnuit în supe din bucătăria italiană, dar pot fi gătite în tot felul de alte preparate.

Orzo, pastele care pot înlocui orezul în mâncarea ta
Tipuri de măsline. Cum arată și cum se consumă fiecare
Food Magazine | 20 februarie 2024

Tipuri de măsline. Cum arată și cum se consumă fiecare

Măslinele se consumă de mii de ani mai ales în spațiul Mării Mediterane. De fapt, arborele de măslin este cel mai vechi pom domesticit de om în urmă cu aproximativ 8000 de ani. Astăzi găsim în galantare zeci de tipuri de măsline. Î’i explicăm la ce se folosesc cele mai des întâlnite dintre ele.

Tipuri de măsline. Cum arată și cum se consumă fiecare
15 combinații de vin și brânză pe care toată lumea ar trebui să le știe
Food Magazine | 18 februarie 2024

15 combinații de vin și brânză pe care toată lumea ar trebui să le știe

Vrei să știi ce vin să servești alături de brânza cheddar? Nu știi ce se potrivește bine cu Merlot? Iată 15 combinații de vin și brânză pe care toată lumea ar trebui să le știe. Sfaturi de la specialiști.

15 combinații de vin și brânză pe care toată lumea ar trebui să le știe
Garam masala, amestecul de condimente care cuprinde dragostea indienilor pentru arome
Food Magazine | 18 februarie 2024

Garam masala, amestecul de condimente care cuprinde dragostea indienilor pentru arome

Garam masala este ingredientul minune al bucătăriei indiene. Mâncărurile din legume sau carne sunt aromate cel mai des cu acest amestec de condimente. 

Garam masala, amestecul de condimente care cuprinde dragostea indienilor pentru arome
Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare
Food Magazine | 16 februarie 2024

Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare

Scorțișoara este unul dintre condimentele care se folosește atât la feluri de mâncare dulci, cât și la sărate. Există mai multe tipuri de scorțișoară, fiecare dintre ele potrivite pentru anumit timp de mâncare. Descoperă cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare. Află ce spun specialiștii.

Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare
Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui
Food Magazine | 16 februarie 2024

Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui

Lychee este un fruct tropical delicios care poate fi savurat pe tot parcursul anului. Îl găsești și sub denumirea de litchi sau lichee. Este un fruct care este originar din China, dar poate crește și în alte zone alte globului.

Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui
11 tipuri de ciuperci pe care e recomandat să le incluzi în dieta ta
Food Magazine | 14 februarie 2024

11 tipuri de ciuperci pe care e recomandat să le incluzi în dieta ta

Ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți incluzând vitamina B, fosfor, vitamina D, seleniu și potasiu. Nu doar din acest motiv trebuie să le adaugi în dietă, ci și pentru că sunt sărace în calorii și bogate în fibre, ceea ce ajută în controlul greutății. Descoperă și tu 11 tipuri de ciuperci pe care e recomandat să le incluzi în dieta ta. Vezi ce spun nutriționiștii despre ele.

11 tipuri de ciuperci pe care e recomandat să le incluzi în dieta ta
Ghidul celor mai populare găluște chinezești. 7 sortimente pe care le găsești în orice restaurant
Food Magazine | 11 februarie 2024

Ghidul celor mai populare găluște chinezești. 7 sortimente pe care le găsești în orice restaurant

Găluștele chinezești se prepară încă din Antichitate, din timpul Dinastiei Han, cu aproximativ 1800-2200 de ani în urmă. Iată ghidul celor mai populare găluște chinezești. Descoperă 7 sortimente pe care le găsești în orice restaurant.

Ghidul celor mai populare găluște chinezești. 7 sortimente pe care le găsești în orice restaurant
Cele mai gustoase alimente prăjite din lume. Specialiștii recomandă să le încerci măcar o dată în viață
Food Magazine | 6 februarie 2024

Cele mai gustoase alimente prăjite din lume. Specialiștii recomandă să le încerci măcar o dată în viață

Oricât de mult ne-ar avertiza medicii că alimentele prăjite nu sunt bune, uneori nu putem rezista tentației. Descoperă și tu cele mai bune gustoase alimente prăjite din lume. Specialiștii recomandă să le încerci măcar o dată în viață.

Cele mai gustoase alimente prăjite din lume. Specialiștii recomandă să le încerci măcar o dată în viață
Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele
Food Magazine | 30 ianuarie 2024

Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele

Vei găsi cele mai cunoscute mezeluri italienești în aproape orice țară în care vei merge. Unele sortimente sunt apreciate și au fost integrate chiar și în feluri de mâncare locale. Mezelurile italienești sunt apreciate în întreaga lume. Prosciutto, coppa, pancetta sau mortadela se găsesc în magazine de pe întreg globul.

Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele
17 tipuri de lapte vegetal. Care sunt cele mai comune și la ce se folosesc
Food Magazine | 29 ianuarie 2024

17 tipuri de lapte vegetal. Care sunt cele mai comune și la ce se folosesc

În ultima perioadă, laptele vegetal de diferite tipuri a câștigat în mod constant tot mai multă popularitate în rândul consumatorilor. Nu numai că este potrivit pentru persoanele cu diverse restricții alimentare, dar oferă o serie de beneficii nutriționale. Descoperă și tu principalele 17 tipuri de lapte vegetal. Vezi care sunt cele mai comune și la ce se folosesc.

17 tipuri de lapte vegetal. Care sunt cele mai comune și la ce se folosesc
Istoria untului de arahide. De la idigeni, la hrană de bază pentru armată și apoi aliment vedetă
Food Magazine | 10 ianuarie 2024

Istoria untului de arahide. De la idigeni, la hrană de bază pentru armată și apoi aliment vedetă

Îl poți întinde pe pâine la micul dejun sau poți să îl amesteci într-un terci. E bun chiar și cu iaurt sau ca ingredient într-un desert. Dacă îți place foarte mult gustul îl poți mânca chiar din borcan cu lingurița. Dacă este de calitate, untul de arahide poate fi consumat și zilnic. Este una dintre cele mai bune surse de proteine, care are și un aport semnificativ de vitamine și minerale. Iată care este istoria untului de arahide.

Istoria untului de arahide. De la idigeni, la hrană de bază pentru armată și apoi aliment vedetă
Ciuperci Shimeji. Cum poți folosi în bucătărie aceste ciuperci cu gust dulceag
Food Magazine | 9 ianuarie 2024

Ciuperci Shimeji. Cum poți folosi în bucătărie aceste ciuperci cu gust dulceag

Cunoscutele ciuperci Shimeji sunt ciuperci comestibile originare din Asia, cunoscute pentru gustul lor subtil și textura crocantă. Sunt disponibile în două varietăți principale: Shimeji albe (Hon-Shimeji) și Shimeji maro (Bunashimeji), ambele fiind apreciate pentru aromele și texturile lor unice.

Ciuperci Shimeji. Cum poți folosi în bucătărie aceste ciuperci cu gust dulceag
Totul despre rodie. Cum se curăță ușor și în ce rețete se potrivește
Food Magazine | 7 ianuarie 2024

Totul despre rodie. Cum se curăță ușor și în ce rețete se potrivește

Rodia este un fruct cu origini străvechi care crește în Orientul Mijlociu, Asia, regiunea mediteraneană și sud-vestul SUA. În mitologia greacă, rodia era numită fructul morților și o ducea pe Persefona să petreacă șapte luni pe an în infern. Astăzi, rodia este consumată în multe feluri de la deserturi, la sucuri, înghețate, chiar și drept garnitură pentru carne. Descoperă totul despre rodie. Află cum se curăță ușor și în ce rețete se potrivește cel mai bine.

Totul despre rodie. Cum se curăță ușor și în ce rețete se potrivește
Top 10 cele mai populare deserturi din lume
Food Magazine | 31 decembrie 2023

Top 10 cele mai populare deserturi din lume

Cele mai populare deserturi din lume sunt cele pe care le poți găsi în cofetării, restaurante sau magazine indiferent de zona din care ești. Inițial au fost tradiționale în țările lor de origine, dar datorită gustului lor au ajuns celebre în întreaga lume.

Top 10 cele mai populare deserturi din lume
Za'atar, condimentul care îți duce simțurile în lumea orientală
Food Magazine | 26 decembrie 2023

Za'atar, condimentul care îți duce simțurile în lumea orientală

Za’atar este un amestec de condimente originar din Orientul Mijlociu. Este atât de aromat încât papilele gustative îți vor fi invadate de savoarea sa.

Za'atar, condimentul care îți duce simțurile în lumea orientală
10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris
Food Magazine | 26 decembrie 2023

10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris

Nu poți să ajungi la Paris fără să te bucuri de toate deserturile delicioase care se găsesc în cofetării și cafenele: croasant, macarons, crème brûlée sau tarte tatin. Iată 10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris. Aceste preparate te vor încânta cu gustul lor.

10 deserturi pe care trebuie să le încerci când mergi în vacanță la Paris
Tu știi câte tipuri de muștar există? Iată cum poți să le folosești
Food Magazine | 24 decembrie 2023

Tu știi câte tipuri de muștar există? Iată cum poți să le folosești

Muștarul este unul dintre cele mai populare condimente din lume fiind folosit pe toate condimentele, atât sub formă de sos, dar și boabe. Există mai multe varietăți de muștar, fiecare diferită ca gust și, uneori, și textură, potrivite pentru diverse preparate. Tu știi câte tipuri de muștar există? Descoperă în cele ce umrează cum poți să le folosești.

Tu știi câte tipuri de muștar există? Iată cum poți să le folosești
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Food Magazine | 11 decembrie 2023

Kimchi. Cele mai populare murături coreene

Kimchi este un preparat tradițional coreean care a devenit popular în întreaga lume. Cu o aromă complexă și o posibilități nenumărate de consum nu este de mirare că este iubit pe tot globul. Preparat din legume, usturoi, ghimbir și sos de pește, are o paletă largă de arome. Într-o singură mușcătură simți și dulce, și acru și picant. Poate fi și condiment, și garnitură, chiar și un sos.

Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Pate, terină și rillette. 3 preparate franțuzești similare pe care să le încerci ca aperitiv
Food Magazine | 4 decembrie 2023

Pate, terină și rillette. 3 preparate franțuzești similare pe care să le încerci ca aperitiv

Pentru francezi pateul, terina și rillette sunt preparate care nu lipsesc din meniu. Deși sunt asemănătoare, între cele trei preparate există câteva diferențe. Iată tot ce trebuie să știi despre pate, terină și rillette. Cele 3 preparate franțuzești care sunt similare și pe care să le încerci ca aperitiv.

Pate, terină și rillette. 3 preparate franțuzești similare pe care să le încerci ca aperitiv
Top 20 cele mai populare preparate românești
Food Magazine | 1 decembrie 2023

Top 20 cele mai populare preparate românești

Bucătăria românească este un amestec de influențe de la popoarele vecine, de la minoritățile naționale sau de la cei care ne-au stăpânit de-a lungul istoriei. Au rezultat preparate delicioase, emblematice pentru gastronomia noastră, foarte apreciate de turiștii care vin în vizită. Descoperă și tu un top cu 20 cele mai populare preparate românești. Iată ce povești ascund în spatele lor.

Top 20 cele mai populare preparate românești
Top 16 cele mai consumate alimente din lume
Food Magazine | 1 decembrie 2023

Top 16 cele mai consumate alimente din lume

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai consumate alimente din lume? Bucătăriile din diferitele zone ale planetei sunt atât de diferite, încât te poți gândi că un astfel de top este greu de realizat. Cu toate acestea majoritatea felurilor de mâncare au la bază ingrediente comune în orice țară.

Top 16 cele mai consumate alimente din lume
Țara cu cel mai mare consum de unt din lume. De ce este atât de special
Food Magazine | 30 noiembrie 2023

Țara cu cel mai mare consum de unt din lume. De ce este atât de special

Untul, cunoscut și sub numele de „aurul galben”, este un aliment cu o istorie îndelungată și o importanță considerabilă în gastronomie. De la aroma sa inconfundabilă până la versatilitatea sa în bucătărie, untul a fost și rămâne un ingredient de bază în preparatele culinare din întreaga lume. Deși ai putea crede că în Franța se consumă cea mai mare cantitate de unt, cifrele spun cu totul alt lucru. Descoperă și tu care este țara cu cel mai mare consum de unt din lume. Vezi de ce este atât de special.

Țara cu cel mai mare consum de unt din lume. De ce este atât de special
Cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Sfaturi utile în bucătărie
Food Magazine | 27 noiembrie 2023

Cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Sfaturi utile în bucătărie

Indiferent dacă gătești sau faci curățenie trebuie să știi care sunt tipurile de oțet potrivite pentru fiecare activitate în parte. Există atât de multe tipuri de oțet, încât probabil că și tu ai în bucătărie câteva dintre ele. Totuși, ce este exact oțetul și de unde știi care sunt cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Descoperă câteva sfaturi utile de la specialiști.

Cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Sfaturi utile în bucătărie
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
Food Magazine | 23 noiembrie 2023

Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit

Peștele este un aliment sănătos, însă, din păcate, este de multe ori evitat pentru că are oase și, din această cauză, este greu de consumat. Totuși, dacă ai vrea să mănânci alege specii de pește fără oase, pentru că există și așa ceva. Iată ce ar trebui să ceri la pescărie data viitoare când ajungi acolo.

Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia
Food Magazine | 20 noiembrie 2023

7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia

În Japonia este destul de comun să oferi cadou fructe proaspete chiar și la ocazii foarte deosebite. În acest caz oamenii caută să aleagă soiuri rare, perfecte ca formă și gust. Așa au apărut fructe care costă chiar și cât o mașină. Descoperă 7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia. Cum arată și ce gust pot avea.

7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia
Totul despre carambola sau fructul stea. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Food Magazine | 19 noiembrie 2023

Totul despre carambola sau fructul stea. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta

Carambola sau fructul stea este originar din sud-estul Asiei, unde se găsesc cele mai mari culturi. Îl mai găsim și în India, restul Asiei, America de Sud, Australia și sudul Statelor Unite. Este folosit frecvent ca decor datorită formei sale.

Totul despre carambola sau fructul stea. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Tipuri de pâine fără drojdie: tortilla și chapati. Care este diferența dintre ele
Food Magazine | 8 noiembrie 2023

Tipuri de pâine fără drojdie: tortilla și chapati. Care este diferența dintre ele

Chapati și tortilla sunt două tipuri de pâine fără drojdie. Specialiștii spun că de multe ori este greu să le deosebești. Amândouă sunt rotunde și foarte subțiri, dar asemănările se opresc aici. Care sunt diferențele dintre tortilla și chapati?

Tipuri de pâine fără drojdie: tortilla și chapati. Care este diferența dintre ele
Casin, cea mai veche brânză din Spania. Cum a ajuns să fie pe cale de dispariție
Food Magazine | 29 octombrie 2023

Casin, cea mai veche brânză din Spania. Cum a ajuns să fie pe cale de dispariție

Casín este unul dintre cele mai vechi sortimente de brânză produs în Spania. Încă din secolul al XIV-lea este pe mesele spaniolilor, dar se pare că nu va mai fi pentru mult timp. Pentru că nu mai există mulți producători este posibil ca această brânză să rămână doar o amintire. Descoperă mai multe despre Casin, cea mai veche brânză din Spania. Află cum a ajuns să fie pe cale de dispariție.

Casin, cea mai veche brânză din Spania. Cum a ajuns să fie pe cale de dispariție
Totul despre păstăile de edamame. Cum le gătești ca să te bucuri de gustul lor exotic
Food Magazine | 22 octombrie 2023

Totul despre păstăile de edamame. Cum le gătești ca să te bucuri de gustul lor exotic

Păstăile de edamame sunt foarte folosite în bucătăria asiatică și în cea vegetariană mai ales datorită beneficiilor lor nutriționale. În plus, sunt destul de versatile, putând fi consumate fără să fie tratate termic ca o gustare.

Totul despre păstăile de edamame. Cum le gătești ca să te bucuri de gustul lor exotic
Totul despre durian. Fructul cu multiple beneficii pentru sănătate
Food Magazine | 20 octombrie 2023

Totul despre durian. Fructul cu multiple beneficii pentru sănătate

Cunoscut ca regele fructelor în sud-estul Asiei, durianul (Durio zibethinus) este apreciat pentru parfumul și aroma sa. Secțiunile de cremă din fructele dense de durian sunt protejate de o coajă exterioară ascuțită și spinoasă cu țepi verzi. Fructul durian este destul de mare putând cântări până la șapte kilograme. Descoperă totul despre durian și despre beneficiile sale pentru organism. Cum poți să-l incluzi în dieta ta.

Totul despre durian. Fructul cu multiple beneficii pentru sănătate
Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele
Food Magazine | 26 septembrie 2023

Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele

Pastrama de vită este considerată o delicatesă. Este obținută din diferite bucăți de carne de vită: din piept sau cap de piept cel mai frecvent, deși uneori se face și din carnea de pe coaste. În comparație cu pieptul, capul de piept este mai dens. Acesta este mai gras și de aceea este preferat pentru prepararea pastramei de vită. Descoperă diferențele dintre pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Ce poți alege pentru data viitoare la grătar.

Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele
Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele
Food Magazine | 25 septembrie 2023

Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele

Sortimentele de brânzeturi vegane sunt din ce în ce mai prezente pe rafturile magazinelor, în orice perioadă a anului, nu doar atunci când este post. Dacă te întrebi cum sunt sunt produse îți explicăm în detaliu.

Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Vezi cele mai noi articole
închide