Food Magazine

Descoperă povești captivante din lumea gastronomiei și află detalii interesante despre preparate culinare celebre, ingrediente inedite, tehnici secrete din marile bucătării ale lumii.

Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Galerie foto
Food Magazine | 1 decembrie 2022

Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor

În România, ciorbele și supele sunt cele care deschid orice masă. Sunt mai degrabă aperitive, însă sunt atât de sățioase, încât pot constitui un fel de mâncare în sine, fără să mai fie nevoie de altceva.

Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Galerie foto
Food Magazine | 1 decembrie 2022

Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră

România este țara unde încă se mai gătesc deserturi preparate în casă. Din bucătăriile noastre încă mai vine miros de plăcinte și gogoși tradiționale, așa cum le făceau bunicile sau străbunicile noastre acum zeci de ani. Descoperă și tu care sunt cele mai populare deserturi din România. Am selectat pentru tine unele dintre cele mai apreciate preparate dulci de către români.

Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Mai multe tipuri de zahăr pe o masă
Galerie foto
Food Magazine | 12 octombrie 2022

Tipuri de zahăr pentru prăjituri și gătit. Cum se folosește fiecare dintre ele

Pe rafturile magazinelor găsești o mulțime de tipuri de zahăr. Alb, negru, demerara, moscovado sau pudră sunt doar câteva dintre ele. Este greu să știi la ce folosește fiecare pentru a obține preparate delicioase. Ai mai jos o listă cu tipuri de zahăr pentru prăjituri și gătit.

Tipuri de zahăr pentru prăjituri și gătit. Cum se folosește fiecare dintre ele
mai mulți dovleci de iarnă așezați pe o masă alături de frunze uscate
Galerie foto
Food Magazine | 7 octombrie 2022

12 tipuri de dovleac de iarnă și sfaturi despre cum să le folosești

Unele dintre cele mai cunoscute tipuri de dovleac de iarnă de la noi sunt cel plăcintar și cel turcesc, însă există mult mai multe. Fiecare dintre ele se gătește într-un fel anume, fiind potrivite atât pentru preparate dulci, cât și pentru cele sărate.

12 tipuri de dovleac de iarnă și sfaturi despre cum să le folosești
Cartofii dulci pe o masă din lemn
Food Magazine | 4 octombrie 2022

Totul despre cartofii dulci. Când este bine să îi cumperi și cu ce se potrivesc

Cartofii dulci se consumă în majoritatea zonelor de pe glob pentru că sunt foarte gustoși și versatili. Se pot coace, îi poți găti la aburi, la grătar sau îi poți consuma sub formă de piure. Pentru că popularitatea lor a crescut mult în ultimul timp, află totul despre cartofii dulci.

Totul despre cartofii dulci. Când este bine să îi cumperi și cu ce se potrivesc
Preparat decorat cu flori comestibile și multe legume proaspete în jur
Galerie foto
Food Magazine | 19 septembrie 2022

Flori comestibile cu care să îți decorezi mâncarea. Ce să folosești, în funcție de rețetă

Florile comestibile sunt o soluție elegantă și gustoasă pentru decorarea preparatelor tale, fie că sunt sărate sau dulci. Pentru fiecare dintre ele există o floare potrivită atât ca aspect, cât și ca aromă. Află din acest articol lista de flori comestibile cu care să îți decorezi mâncarea, în funcție de rețetă.

Flori comestibile cu care să îți decorezi mâncarea. Ce să folosești, în funcție de rețetă
Cele mai sănătoase legume într-un cos
Food Magazine | 14 septembrie 2022

Top 14 cele mai sănătoase legume. Ce să consumi ca să ai o sănătate de fier

Legumele sunt un dar pe care natura ni l-a dat pentru a trăi mai sănătos. Acestea conțin antioxidanți care întăresc sistemul imunitar, fibre, vitamine și minerale. Nu mai este niciun secret că legumele au un impact pozitiv asupra stării noastre de sănătate. Află și cu care sunt cele mai sănătoase legume și cum le poți consuma.

Top 14 cele mai sănătoase legume. Ce să consumi ca să ai o sănătate de fier
Mai multe soiuri de vinete așezate pe o suprafață albă
Galerie foto
Food Magazine | 6 septembrie 2022

Totul despre vinete. Cum să le alegi și să le gătești

Vinetele sunt consumate în întreaga lume, din spațiul mediteranean până în Caraibe, trecând prin Africa până în Asia. Sunt aromate, se pot prepara în foarte multe moduri și sunt extrem de hrănitoare așa că nu lipsesc din meniul vegetarienilor, dar nici a celor care iubesc carnea. Află totul despre vinete.

Totul despre vinete. Cum să le alegi și să le gătești
O imagine cu fotografii dintr-o cofetărie și o brutărie
Food Magazine | 4 septembrie 2022

Diferența dintre cofetărie și brutărie. Ce poți cumpăra de la fiecare dintre ele

Până acum câțiva ani, în România, erau bine diferențiate magazinele care vindeau pâine, brutăriile, de cele de unde puteai cumpăra prăjituri, cofetăriile. Astăzi, găsești sub același acoperiș produse aparținând ambelor categorii. Tocmai de aceea ne-am gândit să aflăm mai multe despre diferența dintre cofetărie și brutărie.

Diferența dintre cofetărie și brutărie. Ce poți cumpăra de la fiecare dintre ele
cea mai nesănătoasă friptură, porționată și așezată pe un tocător
Food Magazine | 21 august 2022

Care este cea mai nesănătoasă friptură, potrivit experților

O friptură suculentă îți trezește toate simțurile. Dacă are și puțină grăsime, atunci gustul ei va fi și mai savuros. Dar nu este întotdeauna cea mai bună idee, nici pentru silueta ta, nici pentru sănătate. Descoperă care este cea mai nesănătoase friprută, potrivit experților.

Care este cea mai nesănătoasă friptură, potrivit experților
smochine întregi și bucăți tăiate pe o masă
Galerie foto
Food Magazine | 21 august 2022

Smochinele. Totul despre unele dintre cele mai vechi fructe de pe pământ

Smochinul este un arbust care face parte din specia Ficus, originar din partea de sud-vest a Asiei. Astăzi, majoritatea smochinelor din lume sunt cultivate în Grecia, Portugalia, Turcia, Spania și California. Vârful sezonului este toamna, când smochinele sunt dulci și parfumate. Deși în stare proaspătă se găsesc destul de puțin timp, smochinele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Smochinele. Totul despre unele dintre cele mai vechi fructe de pe pământ
Fruct bael întreg și feliat pe un fundal alb
Food Magazine | 5 august 2022

Totul despre fructul bael. Cum trebuie ales, consumat și depozitat

Bael este un fruct exotic, dulce, cu o aromă puternică, original din India. Este consumat de obicei crud, dar îl găsești și uscat sau sub formă de suc. Pe lângă gustul bun mai are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina A și vitamina C, doi antioxidanți puternici. Află de aici totul despre fructul bael.

Totul despre fructul bael. Cum trebuie ales, consumat și depozitat
Ciocolată sub mai multe forme, cu nuci alături
Food Magazine | 2 august 2022

16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai

Ciocolata a fost consumată de civilizațiile aztece de mii de ani, iar europenii au descoperit-o abia în secolul al XVI-lea. De atunci, despre ciocolată se spune că este un simbol al luxului și al răsfățului. Află cele mai interesante 16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai până acum.

16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai
Alimente care produc umami, așezate în mai multe platouri din lemn.
Food Magazine | 1 august 2022

Ce este umami. Află totul despre al cincilea gust

Umami este un cuvânt pe care îl auzi din ce în ce mai des, mai ales dacă ești pasionată de arta culinară. Nu este ușor de explicat ce este pentru că înglobează în el un fel de magie pe care ingredientele o fac pentru ca noi să ne răsfățăm simțurile.

Ce este umami. Află totul despre al cincilea gust
Sparanghel pe un blat din lemn, cu condimente alături
Food Magazine | 1 august 2022

Totul despre sparanghel. De ce e bine să-l consumi

Sparanghelul este o legumă verde care este ușor de recunoscut datorită formei sale. Se găsește în stare proaspătă primăvara și conservat tot restul anului. Din această cauză este mai scump decât alte legume. Acesta se gătește de obicei la grătar, la abur sau prăjit. Hai să aflăm împreună totul despre sparanghel.

Totul despre sparanghel. De ce e bine să-l consumi
bol cu edamame beneficii pentru sănătate
Food Magazine | 31 iulie 2022

Edamamele, sursă de proteine vegetale. Ce beneficii au asupra sănătății

Edamamele sunt nelipsite din bucătăria asiatică și au început să fie integrate și preparate din gastronomia vestică. Beneficiile lor nutriționale le-au adus în atenția tuturor în ultimii ani.

Edamamele, sursă de proteine vegetale. Ce beneficii au asupra sănătății
Efecte ale consumului de anghinare
Food Magazine | 27 iulie 2022

5 efecte ale consumului de anghinare care te vor surprinde, potrivit nutriționiștilor

Anghinarea este o legumă gustoasă și versatilă, care influențează în mod pozitiv starea de sănătate, dar care, din păcate, nu este prea populară. O poți coace, pune pe grătat, la cuptor, la aburi, o poți fierbe. Oricum vei obține o garnitură delicioasă. Află despre principalele 5 efecte ale consumului de anghinare.

5 efecte ale consumului de anghinare care te vor surprinde, potrivit nutriționiștilor
Colaj cu imagini în care apar omleta și ouă bătute.
Food Magazine | 26 iulie 2022

Omleta și ouăle bătute sunt același lucru? Ce spun specialiștii

Omleta și ouăle bătute sunt două preparate de bază pentru masa de dimineață. Multe persoane le confundă, deși există diferențe între ele. Te întrebi cum poți să deosebești omleta de ouăle bătute?

Omleta și ouăle bătute sunt același lucru? Ce spun specialiștii
Fructe guava într-un coș, fie întregi, fie tăiate pe jumătate
Galerie foto
Food Magazine | 24 iulie 2022

Totul despre guava, fructul minune din America de Sud

Guavele sunt fructe tropicale cu coajă verde-gălbuie, care cresc pe copaci. Sunt originare din America Centrală și extrem de populare printre iubitorii de fructe exotice. În zona lor, ele sunt considerate remediu tradițional pentru o serie de afecțiuni ale organismului. Cercetările demonstrează că într-adevăr acestea influențează în mod pozitiv organismul.

Totul despre guava, fructul minune din America de Sud
Halloumi pe tigaie, cu roșii și lămâie alături
Food Magazine | 24 iulie 2022

Halloumi, brânza din Cipru care a cucerit lumea întreagă

Halloumi este o brânză cipriotă făcută în mod tradițional din lapte de capră și de oaie sau un amestec al celor două. Uneori se folosește și lapte de vacă. Este foarte apreciată pentru că textura ei permite prepararea chiar și la grătar. Halloumi își menține foarte bine forma atunci când este încălzită la temperaturi înalte.

Halloumi, brânza din Cipru care a cucerit lumea întreagă
Kiwano, pe o farfurie închisă la culoare
Food Magazine | 23 iulie 2022

Ce este kiwano, fructul care seamănă cu un pepene cu coarne

Kiwano, uneori cunoscut sub numele de pepene galben cu coarne sau pepene kiwano, este un fruct exotic, originar din Africa Subsahariană. Răsadurile sunt plantate primăvara, iar fructele se coc perfect în timpul sezonului cald de vară. Dacă vrei să știi mai multe despre acest fruct, atunci hai să aflăm împreună ce este kiwano.

Ce este kiwano, fructul care seamănă cu un pepene cu coarne
Colaj cu imagini în care apar cartofi prîjiți și crochete de cartofi, alături de sos roșu.
Food Magazine | 20 iulie 2022

Care este diferența dintre cartofi prăjiți și crochete de cartofi

Cartofii prăjiți, dar și crochetele de cartofi sunt două feluri de mâncare iubite mai ales de copii. Se potrivesc în aproape orice combinație sau pot fi un fel de mâncare în sine cu o salată alături sau cu sosuri delicioase. Hai să aflăm împreună care este diferența dintre cartofi prăjiți și crochete de cartofi.

Care este diferența dintre cartofi prăjiți și crochete de cartofi
O lingură din lemn în care se află sare kosher.
Food Magazine | 18 iulie 2022

Ce este sarea kosher. Cât de diferită este de sarea de masă

Poate ai tot văzut prin rețetele de cooking că printre ingrediente se află sarea kosher. Te-ai întrebat cu siguranță ce este aceasta și cu ce diferă ea față de cea pe care o folosim noi zi de zi.

Ce este sarea kosher. Cât de diferită este de sarea de masă
Trufe asezate pe o farfuri din metal, alături de un cuțit.
Galerie foto
Food Magazine | 16 iulie 2022

Ce sunt trufele. Totul despre simbolul luxului în bucătărie

Trufele sunt ingredientul care pot transforma un preparat banal într-unul rafinat. Despre trufe s-au scris nenumărate cărți, iar în jurul lor s-au născut legende. Nici nu este de mirare, pentru că se găsesc foarte rar, motiv pentru care sunt și foarte scumpe.

Ce sunt trufele. Totul despre simbolul luxului în bucătărie
Alune tiger într-un bol închis la culoare
Food Magazine | 13 iulie 2022

Ingredientul care poate schimba aroma fulgilor de ovăz: alune Tiger. Micul dejun va avea alt gust de acum

Te-ai săturat de topping-urile deja consacrate pentru fulgii de ovăz? Poate a venit vremea să le înlocuiești. Ingredientul care poate schimba gustul fulgilor de ovăz este acum aici. La revedere migdale, stafide sau afine, bun găsit alune Tiger!

Ingredientul care poate schimba aroma fulgilor de ovăz: alune Tiger. Micul dejun va avea alt gust de acum
Pepene galben, pe o masă, tăiat
Food Magazine | 12 iulie 2022

Tipuri de pepene galben și aromele lor

Pepenele galben este unul dintre fructele emblemă are verii. Dulce, zemos, numai buni să te răcorească într-o zi caniculară. Îl poți combina cu alte fructe, îl poți integra în smoothie-uri și limonade. Acesta se combină foarte bine cu brânzeturi sau mezeluri uscate. Hai să aflăm mai multe despre câte tipuri de pepene galben există și cum se pot integra în dieta zilnică.

Tipuri de pepene galben și aromele lor
O masă cu preparate tradiționale din Grecia, la un restaurant local, la malul mării
Food Magazine | 10 iulie 2022

Ce să comanzi la tavernele grecești ca să mănânci ca un localnic

Grecia este un paradis gastronomic pentru cei care iubesc bucătăria mediteraneană. Mâncarea este sănătoasă, aromată și cel mai des bazată pe ingrediente din surse locale. Deși există multe opțiuni de mâncare internațională disponibile în Grecia, dacă ajungi acolo este păcat să nu încerci mâncărurile tradiționale elene. Află ce să comanzi la tavernele grecești ca să mănânci ca un localnic.

Ce să comanzi la tavernele grecești ca să mănânci ca un localnic
Kate Middleton, la un eveniment, alături de Prințul William, în public
Food Magazine | 7 iulie 2022

Cele mai neobișnuite obiceiuri alimentare ale lui Kate Middleton. Prințesa Charlotte a moștenit unul dintre ele

Familia Regală are cu siguranță nobiceiuri alimentare care nu sunt la îndemâna oricui. Regina Elisabeta mănâncă banane cu furculița și cuțitul, iar Prințesa Anne preferă kippers (hering) afumați la micul dejun. Dar cum rămâne cu Ducesa de Cambridge? Hai să aflăm împreună cele mai neobișnuite obiceiuri alimentare ale lui Kate Middleton.

Cele mai neobișnuite obiceiuri alimentare ale lui Kate Middleton. Prințesa Charlotte a moștenit unul dintre ele
Un fruct al dragonului întreg, alături de felii de pitaya, așezate pe o suprafață de culoare albă
Galerie foto
Food Magazine | 4 iulie 2022

Totul despre fructul dragonului. Cum trebuie ales, consumat și depozitat

Fructul dragonului sau pitaya este un fruct tropical dulce și crocant. Planta din care provine fructul este de fapt un tip de cactus din genul Hylocereus, care include aproximativ 20 de specii diferite. Popular inițial în sud-estul Asiei și America Latină, fructul dragonului este acum cultivat și savurat în toată lumea. 

Totul despre fructul dragonului. Cum trebuie ales, consumat și depozitat
Vasul Titanic, plutind pe apele Oceanului Atlantic
Galerie foto
Food Magazine | 4 iulie 2022

Ultima cină de pe Titanic. Meniul cu 11 feluri de mâncare care a fost servit înainte de impact

Despre Titanic s-a vorbit atât de mult încât se știu foarte multe detalii despre ce s-a întâmplat cu oamenii de acolo. Datorită meniurilor recuperate în urma tragediei, s-a aflat chiar și ce au mâncat pasagerii la ultimele lor mese de la bordul navei. Iată ce a conținut ultima cină de pe Titanic.

Ultima cină de pe Titanic. Meniul cu 11 feluri de mâncare care a fost servit înainte de impact
Fructe de mangostan întregi și secționate în jumătate, așezate pe masă.
Food Magazine | 1 iulie 2022

Totul despre mangostan. Cum poți să consumi acest fruct exotic

Mangostanul violet este un fruct originar din sud-estul Asiei iubit pentru aroma sa tropicală dulce și acidulată. Fructele de mangostan sunt mici, rotunde și violete, cu un capăt verde de tulpină și sepal. În interior, are mai multe secțiuni individuale de fructe suculente, care sunt delicioase crude sau gătite în rețete dulci și sărate.

Totul despre mangostan. Cum poți să consumi acest fruct exotic
Ulei de canola, așezat într-o sticlă, alături de flori de rapiță, pe o masă/
Food Magazine | 30 iunie 2022

Ce este uleiul de canola și la ce poate fi folosit

Uleiul de canola este din ce mai folosit în bucătărie. În ciuda popularității câștigate în ultima perioadă, acesta este adesea confundat cu uleiul de rapiță. Deși seamănă la culoare și la gust, cele două tipuri de ulei sunt diferite și doar unul dintre ele este comestibil.

Ce este uleiul de canola și la ce poate fi folosit
Mai multe tipuri de piper pe o masă de culoare neagră
Galerie foto
Food Magazine | 28 iunie 2022

Tipuri de piper comestibile. Beneficii pentru sănătatea organismului

S-ar putea să fii surprinsă să afli că boabele de piper negru, alb și verde toate provin de la sămânța aceleiași plante. Variația de culoare provine din diferitele etape de dezvoltare și procesare. Boabele de piper provin din planta Piper nigrum, care este originară din India. Află mao multe despre cele 6 tipuri de piper comestibile.

Tipuri de piper comestibile. Beneficii pentru sănătatea organismului
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un bol cu lapte condensat aranjat pe o tavă de lemn alături de clătite
08:00
Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie
Cartofi cu paprika și pătrunjel preparați la cuptor și serviți ăntr-un bol alb, alături de un bol cu sos de roșii
07:00
Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasă Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasă
Coroniță din carne tocată în foietaj porționată pe un platou rotund, alături de un bol cu sos
06:00
Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de Crăciun Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de Crăciun
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla
8 decembrie, 08:00
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată 5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
8 decembrie, 07:00
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
8 decembrie, 06:00
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
7 decembrie, 08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
7 decembrie, 07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Vezi cele mai noi articole
închide