Descoperă rețete delicioase de garnituri din legume, orez, cereale sau paste pe HelloTaste.ro. Află idei deosebite de garnituri, potrivite pentru friptură sau alte feluri principale.
Dacă te-ai plictisit de garniturile clasice, poți încerca să prepari piure de mazăre. Se potrivește cu orice fel de preparat din carne și este foarte bogat în proteine. Pentru piure de mazăre rețeta este simplă și nu ai nevoie de multe ingrediente.
Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromatAceastă rețetă simplă și aromată de bulgur cu roșii și usturoi provine din bucătăria libaneză, renumită pentru combinațiile sale echilibrate de arome și texturi. Bulgurul combinat cu roșii suculente, usturoi parfumat și condimente specifice, se transformă într-un preparat reconfortant și sănătos. Poate fi servit ca garnitură, fel principal ușor sau cină.
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libanezăConopida la cuptor este un preparat versatil și delicios, care poate fi servit în mai multe moduri și poate fi asociat cu diverse mâncăruri. Conopida la cuptor poate fi servită ca fel principal sau garnitură. Se potrivește bine cu preparate din carne la grătar, cu pește, cu orez sau cu tocană de legume sau curry. Încearcă și tu această rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Descoperă cum și la ce temperatură se prepară.
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se preparăDacă adori preparatele pe bază de ciuperci, rețeta de ciuperci cu usturoi la tigaie te poate cuceri de la prima înghițitură. Este un preparat simplu, și ușor, dar plin de savoare și sănătate. Aroma intensă de usturoi pătrunde în textura cărnoasă a ciupercilor, creând o combinație irezistibilă de gusturi. Pătrunjelul proaspăt adaugă o notă de prospețime, echilibrând perfect aromele. Preparatul este versatil și poate fi servit atât cald, cât și rece.
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de postDacă îți place dovleacul în deserturi și vrei să-i experimentezi gustul și în preparate sărate, îți oferim mai jos o rețetă de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor. Te va cuceri combinația de ingrediente cu gusturi și texturi ce se îmbină armonios.
Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptorCaponata Siciliană este un preparat emblematic al bucătăriei siciliene, cunoscut pentru echilibrul său perfect între arome dulci și acrișoare. Este un fel de mâncare vegetal, unde legumele prăjite, în special vinetele, sunt combinate cu o salsa dulce-acrișoară, pe bază de roșii, oțet și zahăr. Deși este adesea servită ca aperitiv sau garnitură, caponata poate fi și un fel principal vegetarian delicios.
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italianăDacă ai în plan să prepari clătite pentru porția de desert, poți prepara mai multe pentru a le folosi lla o delicioasă rețetă de clătite brașovene. Este o rețetă de clătite sărate, umplute cu diferite ingrediente și preparate la tigaie sub formă de pane.
Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate panePilaful este un preparat delicios din orez, care are origini în Orientul Mijlociu și Asia Centrală, dar care este foarte popular și în gastronomia românească. Dacă se întâmplă să gătești o cantitate prea mare și nu știi ce poți face cu pilaful rămas, atunci te invităm să te inspiri din rețetele de mai jos.
Ce poți face cu pilaful rămas. Rețete rapide și savuroase cu orezTian de legume este o rețetă tradițională provensală, originară din sudul Franței, în care legumele de sezon sunt aranjate stratificat și coapte lent la cuptor. Acest proces le ajută să-și dezvolte aroma bogată și dulceagă. Este un fel de mâncare vegetarian, perfect ca fel principal ușor sau garnitură. Special la această rețetă este modul în care legumele sunt așezate frumos într-o tavă și lăsate să se caramelizeze încet. În acest mod se intensifică gustul natural al fiecărui ingredient.
Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzeascăRețeta de varză călită cu cârnați afumați este rețeta unui preparat tradițional românesc, foarte îndrăgit pentru aromele sale bogate și gustul sățios. Această mâncare este perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă și iarnă. Este o combinație savuroasă între dulceața verzei și gustul afumat și condimentat al cârnaților.
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională româneascăDacă nu mai ai idei ce să prepari pentru masa de prânz sau chiar pentru cină, îți recomandăm rețeta de pui Marsala. Familia se va răsfăța cu cel mai fraged și cremos pui, răsfățat într-un delicios sos de vin, cu ciuperci.
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vinDacă nu mai știi cu ce să asortezi friptura sau antreurile pentru un gust cât mai delicios, îți oferim o rețetă de ceapă caramelizată cu sos aromat. Te va cuceri atât gustul cât și aspectul acesteia și cu siguranță vei repeta rețeta de multe ori.
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuriDacă nu mai știi ce să prepari delicios pentru un prânz alături de familie, rețeta de pui cu smântână și ciuperci poate fi opțiunea ideală. Este o rețetă veche, ca la bunica acasă. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile.
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasăDacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți servi preparatul de sine stătător pentru că este consistent și sățios. Însă poate constitui și garnitură la orice friptură.
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptorAu apărut ghebele și dorești să le incluzi în dieta ta, dar nu ai idee cum să le prepari? Încearcă rețeta de ghebe cu usturoi la tigaie care este una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci.
Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperciRețeta de ardei copți cu smântână este perfectă pentru a fi servită ca garnitură, antreu sau chiar fel principal. Este un preparat delicios și ușor, care se prepară din ingrediente simple și mereu la îndemână.
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasăDacă ești în căutare de rețete simple și rapide din legume, pentru masa de prânz sau cină, trece pe lista de preparat și rețeta de păstăi de fasole cu roșii și usturoi. Este o rețetă simplă și ușoară, din doar câteva ingrediente.
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cinăRețeta de ardei umpluți cu carne la cuptor reprezintă un fel de mâncare tradițional, perfect pentru un prânz consistent și savuros. Prepar-o și tu pentru a-ți răsfăța familia cu un preparat delicios și hrănitor.
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savurosRețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele în familie sau pentru ocazii speciale.
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezanDacă adori legumele coapte pe grătar sau în cuptor, rețeta de mâncare de legume coapte în cuptor, cu siguranță va fi pe gustul tău. Este o rețetă simplă și ușoară, care se prepară într-un timp destul de scurt.
Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și aromeCeapa caramelizată este dulce și aduce gustul umami în toate mâncărurile, făcând orice preparat mai gustos. Poate fi pusă în salate, supe, paste, tocănițe, fripturi. Iată cum faci cea mai bună ceapă caramelizată. Descoperă cum poți face cea mai bună ceapă caramelizată acasă. Rețeta pe care o poate prepara oricine.
Cum poți face cea mai bună ceapă caramelizată acasă. Rețeta pe care o poate prepara oricineDacă nu mai știi ce să gătești pentru un prânz savuros și sățios, îți recomandăm rețeta de escalop de porc cu ciuperci. Este un fel de mâncare clasic în bucătăria europeană, apreciat pentru simplitatea și savoarea sa. Este un preparat versatil și gustos, care combină carnea fragedă de porc cu ciuperci suculente, într-un sos bogat și aromat.
Escalop de porc cu ciuperci. Rețetă pentru un prânz savurosClafoutis-ul este un preparat tradițional francez, de obicei asociat cu fructele și servit ca desert. Totuși, această variantă de clafoutis cu multe legume și parmezan, este perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Rețeta este destul de simplă și ușoară, iar ingredientele se pot alege după preferințe.
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz deliciosPentru un prânz delicios și consistent, prepară și tu rețeta de vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval. Combinația de ingrediente oferă un gust bogat și savuros, dar și sățietate pentru un timp mai îndelungat.
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcavalCurry de pui cu fasole verde și ardei multicolori este un fel de mâncare savuros și plin de culoare, ideal pentru iubitorii de arome exotice. Îți oferim mai jos rețeta pentru a o prepara și tu și a-i desfăta pe cei dragi cu așa preparat delicios.
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicoloriInspirată din bucătăria grecească, rețeta de pui cu roșii și măsline la cuptor poate fi opțiunea perfectă pentru un prânz savuros sau chiar pentru cină. Această rețetă combină gustul suculent al puiului cu aromele mediteraneene de roșii și măsline, creând un preparat ușor de realizat și extrem de delicios.
Pui cu roșii și măsline la cuptor. Rețetă pentru un prânz savurosRețeta de sparanghel la tigaie poate fi opțiunea ideală atunci când dorești o mâncare simplă, rapidă și ușoară, dar gustoasă și hrănitoare. Este gata în câteva minute, iar efortul depus este minimum.
Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoareDacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva ingrediente.
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Carnea de miel provine de la oi mai tinere de 12 luni și este fragedă, cu o aromă subtilă. Are opt aminoacizi esențiali în proporții adecvate, proteine de înaltă calitate și este bogată în vitamine B, zinc și fier. Ai toate motivele să mănânci mai des carne de miel. Descoperă și tu 5 garnituri perfecte pentru carnea de miel. Acestea vor completa orice masă.
Au apărut cartofii noi pe piață și cauți rețete simple și ușoare în care să-i incluzi? Îți oferim mai jos o rețetă de cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi. Este una dintre acele rețete despre care poți spune că este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoiOdată cu sosirea primăverii apar pe piață și verdețurile bogate de nutrienți, precum urzicile, leurda, ștevia, spanacul, etc. Nu ezita să le incluzi în alimentația ta, preparând diferite mâncăruri. Una dintre rețetele culinare pe care le poți încerca, poate fi cea de piure de urzici cremos și delicios.
Piure de urzici cremos și delicios. Rețetă de primăvarăPentru atunci când se strânge toată familia la masa de prânz și vrei să-i cucerești cu o mâncare gustoasă și consistentă, poți prepara rețeta de cartofi gratinați cu cașcaval și șuncă afumată, la cuptor. Nu este o rețetă complexă și nici ingrediente multe nu vei folosi. Dar cu siguranță vă veți bucura de gustul delicios și aspectul apetisant al preparatului.
Cartofi gratinați cu cașcaval și șuncă afumată. Rețeta preparată la cuptorMâncarea de urzici cu usturoi și smântână este un preparat tradițional românesc, apreciat pentru gustul său bogat și pentru proprietățile sale nutritive. Urzicile sunt plante cu un conținut ridicat de nutrienți. Combinația cu usturoiul și smântâna oferă un gust delicios și o textură cremoasă.
Mâncare de urzici cu usturoi și smântână, un preparat aromat, plin de vitamineȘtevia este una dintre verdețurile vedetă ale primăverii. O găsești în piață, dar și pe marginile drumurilor, așa că nu ai nicio scuză să nu o folosești la gătit. Poți face o mâncare de ștevie cu usturoi pe care o poți consuma ca fel principal, dar și drept garnitură pentru feluri de mâncare cu carne.
Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețeta uitată pe care trebuie să o încerci primăvara aceastaPoți face legume la air fryer în doar 30 de minute pentru orice cină, pentru pachetul de la birou sau pentru oricând vrei o masă sănătoasă.
Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garniturăAtunci când îți este poftă de ceva cu adevărat bun poți face un risotto cu creveți. Intră la categoria confort food pentru că este cremos, aromat, numai bun pentru o cină relaxată și un pahar de vin. Se prepară ușor, iar rezultatul este un preparat delicios.
Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinatAtunci când ai poftă de chiftele, dar nu ai timp de stat lângă ele să le întorci, le poți prepara cu ușurință la cuptor. Dacă dorești și o garnitură de cartofi la ele, poți prepara din start rețeta de chiftele cu cartofi la cuptor.
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasăBucătăria franceză este renumită pentru rafinamentul său, iar cartofii ocupă un loc deosebit în această tradiție culinară bogată. Francezii au dezvoltat de-a lungul secolelor tehnici și rețete care pun în valoare această legumă versatilă, de la cele mai simple preparate până la cele mai sofisticate. Îți prezentăm 3 rețete franțuzești cu cartofi. Descoperă și tu câteva preparate tradiționale pe care le poți încerca acasă.
3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapideDacă adori preparatele pe bază de creveți, încearcă și rețeta grecească de creveți Saganaki sau Saganaki shrimps. Este una dintre cele mai cunoscute rețete cu creveți, perfectă pentru un prânz delicios sau pentru o cină simplă și ușoară.
Creveți Saganaki. Rețetă grecească de creveți cu sos de roșii și fetaOrezul prăjit este o mâncare cu specific asiatic, populară și apreciată în întreaga lume, recunoscută pentru savoarea sa bogată și versatilitatea în preparare. Acest fel de mâncare simplu, dar delicios, are o istorie îndelungată și o varietate de rețete și variante în funcție de regiune și tradiție. Poți face orez prăjit la air fryer oricând vrei să gătești ceva rapid.
Orez prăjit la air fryer. Rețeta rapidă care aduce gustul Asiei la tine acasăPentru că varza murată este unul dintre alimentele de bază în sezonul rece, îți propunem să încerci rețeta de Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată. Combinația de ingrediente este foarte populară în bucătăria românească.
Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată. Rețetă cu varză muratăCartofii acordeon sunt o variantă inovatoare și delicioasă a cartofilor clasici, cu o textură crocantă și un aspect spectaculos. Nu doar că arată foarte bine, dar sunt și foarte gustoși. Această rețetă, apreciată în întreaga lume, transformă cartofii obișnuiți într-un preparat deosebit, potrivit pentru o varietate de mese și ocazii speciale.
Cartofi acordeon. Cea mai arătoasă și gustoasă gustareDacă îți place rețeta tradițională de ciulama de ciuperci sau cea de pui, cu siguranță vei adora și rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci. Rețeta este perfectă pentru o masă de prânz consistentă, servită în familie.
Ciulama de pipote cu ciuperci. Cea mai bună rețetă pentru un prânz în familieDacă adori mâncărurile având ca ingredient principal spanacul, încearcă și rețeta de spanac cu smântână și usturoi. Este o rețetă de mâncare simplă, dar foarte gustoasă și hrănitoare. Este plină de vitamine și minerale.
Spanac cu smântână și usturoi. Rețetă de mâncare hrănitoareRețetele tradiționale de ciulama, precum cea de pui sau cea de ciuperci sunt foarte populare în bucătăria românească. Însă dacă vrei o rețetă mai interesantă, încearcă rețeta de ciulama de pipote ca la mama acasă.
Ciulama de pipote ca la mama acasă. Rețetă tradiționalăCartofii fondanți, cunoscuți și sub numele de cartofi gratinați sau pommes fondant, sunt un deliciu culinar originar din bucătăria franceză. Această metodă de preparare se bazează pe faptul că cartofii sunt fierți în apă, apoi sunt prăjiți în unt sau ulei, rezultând un exterior crocant și un interior moale și cremos. Descoperă 11 trucuri pentru a face cartofi fondanți la fel ca un bucătar francez. Sfaturi simple și utile.
11 trucuri pentru a face cartofi fondanți la fel ca un bucătar francezDacă ești în căutarea unei garnituri simple care să se potrivească cu aproape orice fel principal de mâncare principală îți recomandăm broccoli la cuptor. Este crocant și fraged, cu bucăți caramelizate foarte aromate. Este atât de bun încât s-ar putea ca toți ai casei să îl ceară tot mai des.
Broccoli la cuptor. Garnitura simplă care se potrivește cu orice preparat din carneDin categoria rețetelor tradiționale românești, rețeta de mămăligă la cuptor în straturi, denumită și Pături de mămăligă, este una dintre cele mai apreciate. Dacă nu ai preparat-o încă, îți oferim rețeta detaliată mai jos.
Mămăligă la cuptor în straturi sau pături de mămăligăUna dintre rețetele absolut delicioase, pe care o poți prepara pentru masa de prânz sau pentru cină, poate fi rețeta de tocană de pipote și inimi de pui. Este o rețetă destul de simplă și ușoară, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Tocană de pipote și inimi de pui. O rețetă pentru prânz sau cinăPentru una dintre mesele principale ale zilei, rețeta de chiftele în sos de roșii cu mozzarella, preparate la cuptor, poate fi alegerea potrivită. Preparate în acest mod, chiftelele sunt și gustoase, dar și sățioase.
Chiftele în sos de roșii cu mozzarella, preparate la cuptor