Garnituri

Descoperă rețete delicioase de garnituri din legume, orez, cereale sau paste pe HelloTaste.ro. Află idei deosebite de garnituri, potrivite pentru friptură sau alte feluri principale.

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Garnituri | 12 septembrie 2025

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Această tocană de vită cu dovleac și vin roșu este un preparat rustic, dens și plin de arome. Prepară și tu rețeta pe care ți-o detaliem mai jos, pentru a-ți surprinde familia la masa de prânz.

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Garnituri | 10 septembrie 2025

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Această tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb are un farmec rustic, dar elegant în același timp. Prepar-o și tu pentru un prânz delicios, urmărind rețeta detaliată pas cu pas, prezentată mai jos.

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Garnituri | 31 august 2025

Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor

Acești ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon sunt un preparat spectaculos, cu un aspect apetisant și o combinație irezistibilă de texturi și arome. Dulceața ardeilor copți, cremozitatea brânzei și savoarea baconului rumenit se contopesc într-un preparat de neuitat.

Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Garnituri | 25 august 2025

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

Aceste rulouri de vinete umplute cu brânză și scăldate într-un sos aromat de roșii sunt o adevărată sărbătoare a aromelor mediteraneene. Este un preparat care îmbină eleganța unei rețete rafinate cu simplitatea ingredientelor de sezon.

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Garnituri | 23 august 2025

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Din categoria rețetelor delicioase cu vinete, azi te ispitim cu o rețetă de vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval. Acest preparat îmbină simplitatea și eleganța bucătăriei mediteraneene.

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Garnituri | 20 august 2025

Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o masă de prânz delicioasă și hrănitoare, încearcă rețeta de pui cu mazăre și mentă. Este rețeta unui preparat delicat și surprinzător, care îmbină dulceața naturală a boabelor de mazăre cu prospețimea frunzelor de mentă și savoarea cărnii de pui.

Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Garnituri | 19 august 2025

Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță

Pentru un prânz delicios alături de familie, poți prepara rețetă tradițională românească de varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță caldă.

Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Garnituri | 15 august 2025

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Aceste delicioase vinete evantai cu mozzarella și roșii sunt un preparat simplu, dar spectaculos ca aspect și aromă. Este potrivit atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru momentele în care vrei să impresionezi cu o prezentare elegantă.

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Garnituri | 14 august 2025

Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent

Dacă ești în căutarea unei rețete cu legume și carne pentru un prânz consistent și hrănitor, încearcă rețeta de mâncare de fasole verde cu carne și cartofi. Această mâncare combină prospețimea păstăilor fragede cu gustul hrănitor al cartofilor și savoarea cărnii gătite lent.

Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Mazăre cu baby morcovi și carne de porc, pentru un prânz delicios
Garnituri | 7 august 2025

Mazăre cu baby morcovi și carne de porc, pentru un prânz delicios

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru un prânz delicios și consistent, îți oferim mai jos o rețetă de mazăre cu baby morcovi și carne de porc. Este o mâncare clasică, reconfortantă, cu sos consistent și gust dulceag-sărat bine echilibrat.

Mazăre cu baby morcovi și carne de porc, pentru un prânz delicios
Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor
Garnituri | 25 iulie 2025

Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor

Prepară și tu rețeta de dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor pentru a te bucura de o combinație inedită și rafinată de ingrediente de vară.

Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor
Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
Garnituri | 18 iulie 2025

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză

Boeuf Bourguignon (sau Boeuf à la Bourguignonne) este unul dintre cele mai emblematice preparate ale gastronomiei franceze. Este o tocăniță lent gătită din carne de vită, vin roșu, legume și ierburi aromatice.

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Garnituri | 14 iulie 2025

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească

Beef Stroganoff este denumirea unui preparat clasic cu origini rusești, apreciat în toată lumea pentru combinația sa bogată de carne fragedă de vită, sos cremos și note fine de muștar sau smântână. Este un exemplu perfect al modului în care gastronomia nobiliară rusă s-a intersectat cu influențele vest-europene, rezultând un preparat rafinat, dar totodată reconfortant.

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Garnituri | 9 iulie 2025

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm să prepari rețeta de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. Te va cuceri explozia de arome, culori și texturi.

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Garnituri | 1 iulie 2025

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Dacă îți este dor de gustul unui preparat tradițional românesc, simplu și reconfortant, încearcă rețeta de ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Este o mâncare catifelată, aromată, cu sos alb onctuos și carne fragedă.

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Garnituri | 27 iunie 2025

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi este o garnitură rustică și elegantă în același timp, specifică bucătăriei franceze. Aceasta se situează între un piure clasic și o salată caldă de cartofi.

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Garnituri | 25 iunie 2025

Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă

Dacă ți-ai propus să incluzi mazărea în cât mai multe preparate culinare, îți recomandăm să încerci și rețeta de piure de mazăre cu mentă. Te vei bucura de o explozie de verde, gust dulce și proaspăt, într-un preparat simplu și ușor.

Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piperchi, rețeta machedonească pe care trebuie să o încerci
Garnituri | 13 iunie 2025

Piperchi, rețeta machedonească pe care trebuie să o încerci

Piperchi este o mâncare tradițională din bucătăria balcanică, mai ales întâlnită în comunitățile aromâne. Preparatul constă din ardei gătiți împreună cu roșii și ouă, rezultând un fel de mâncare rustic, gustos și ușor de pregătit.

Piperchi, rețeta machedonească pe care trebuie să o încerci
Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat
Garnituri | 16 mai 2025

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat

Risotto cu spanac este un preparat rafinat, dar reconfortant, în care cremozitatea specifică orezului se îmbină perfect cu prospețimea ușor vegetală a spanacului. Este o rețetă elegantă în simplitatea ei. Are arome echilibrate și o textură catifelată. Poate fi servită atât ca fel principal vegetarian, cât și ca garnitură pentru pește sau carne albă.

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Garnituri | 15 mai 2025

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Rețeta de cartofi noi cu usturoi și cimbrișor este pe cât de simplă și ușoară, pe atât de rapidă și savuroasă. Este perfectă ca garnitură sau chiar fel principal, serviți cu o salată sau un sos răcoritor. Cartofii sunt aurii, ușor crocanți la exterior, moi și cremoși în interior, dar și plăcut aromați.

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Garnituri | 13 mai 2025

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Pentru una dintre mesele principale ale zilei îți recomandăm rețeta de cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor. Se prepară simplu și ușor din ingrediente puține și la îndemâna tuturor.

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Garnituri | 6 mai 2025

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

O rețetă clasică, dar reinterpretată cu suflet și profunzime este cea de ouă cu spanac în sos de roșii. Este rețeta unui preparat cu gust bogat și reconfortant, care amintește de bucătăria mediteraneeană, dar păstrează căldura mâncărurilor simple, „ca la mama acasă”.

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Garnituri | 2 mai 2025

Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat

Pentru un prânz delicios, servit alături de familie, îți oferim o rețetă clasică și elegantă de risotto cu sparanghel și parmezan. Este un preparat cremos, cu o textură catifelată, gust fin și accente proaspete de primăvară.

Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Papricaș de ciuperci. Rețeta unui preparat simplu, dar delicios
Garnituri | 6 aprilie 2025

Papricaș de ciuperci. Rețeta unui preparat simplu, dar delicios

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de papricaș de ciuperci, simplă, ușoară și delicioasă. Este un fel de mâncare cu origini ungurești, adaptat de-a lungul timpului în diverse bucătării, mai ales în regiunile din Transilvania.

Papricaș de ciuperci. Rețeta unui preparat simplu, dar delicios
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
Garnituri | 2 aprilie 2025

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară

Această mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă este un preparat tradițional românesc, cu o savoare aparte. Este perfectă pentru primăvară, când urzicile sunt fragede și pline de nutrienți. Urzicile, bogate în fier, vitamine și antioxidanți, se completează perfect cu aroma usturoiului și a cepei. Iar ouăle și mămăliga echilibrează gustul, oferind o masă sățioasă și gustoasă.

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
Orez cu piept de pui la tigaie. Rețeta ușoară și delicioasă, gata în doar câteva minute
Garnituri | 10 martie 2025

Orez cu piept de pui la tigaie. Rețeta ușoară și delicioasă, gata în doar câteva minute

Orezul cu piept de pui la tigaie este o rețetă rapidă și versatilă, ideală pentru o masă de zi cu zi. Simplă de preparat și sățioasă, această combinație de ingrediente este perfectă pentru o cină ușoară și sănătoasă, dar și plină de savoare.

Orez cu piept de pui la tigaie. Rețeta ușoară și delicioasă, gata în doar câteva minute
Cartofi dulci la cuptor cu usturoi și chili. O explozie de arome
Garnituri | 28 februarie 2025

Cartofi dulci la cuptor cu usturoi și chili. O explozie de arome

Această rețetă simplă de cartofi dulci la cuptor cu usturoi și chili îmbină perfect dulceața naturală a cartofilor cu aromele intense ale usturoiului și iuțeala subtilă a ardeiului chili. Rezultatul este un preparat crocant la exterior, moale și cremos la interior. Au un gust echilibrat între dulce, sărat și picant.

Cartofi dulci la cuptor cu usturoi și chili. O explozie de arome
Gnocchi cu sos de gorgonzola. Cremozitate intensă și rafinament italian
Galerie foto
Garnituri | 26 februarie 2025

Gnocchi cu sos de gorgonzola. Cremozitate intensă și rafinament italian

Gnocchi cu sos de gorgonzola sunt o combinație perfectă între textura moale și pufoasă a găluștelor de cartofi și bogăția unui sos cremos, intens aromat. Acest preparat este un adevărat simbol al bucătăriei italiene, aducând un echilibru subtil între simplitate și rafinament. Gorgonzola, cu textura sa catifelată și gustul ușor picant sau dulceag (în funcție de tipul ales), se topește într-un sos mătăsos, care îmbracă perfect fiecare gnocchi.

Gnocchi cu sos de gorgonzola. Cremozitate intensă și rafinament italian
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Garnituri | 15 februarie 2025

Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată

Dacă îți plac creveții, dar nu știi cum să îi gătești, încearcă rețeta de creveți cu usturoi. Este o rețetă rapidă ce pune în valoare gustul dulce și ușor sărat al creveților, completat de intensitatea usturoiului și finețea uleiului de măsline. Un strop de lămâie și pătrunjel proaspăt adaugă prospețime, transformând preparatul într-un deliciu potrivit atât pentru o cină elegantă, cât și pentru un prânz rapid.

Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Galerie foto
Garnituri | 7 februarie 2025

Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă

Această rețetă de pipote de pui cu bulgur și legume combină frăgezimea pipotelor de pui cu textura plăcută a bulgurului. Este un preparat simplu, dar plin de savoare, potrivit atât pentru un prânz sățios, cât și pentru o cină reconfortantă.

Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Galerie foto
Garnituri | 2 februarie 2025

Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă

Patatas Bravas este unul dintre cele mai populare tapas din bucătăria spaniolă, un preparat simplu, dar extrem de savuros. Cartofii aurii și crocanți sunt serviți cu un sos ușor picant, cremos și plin de arome, care le oferă acel caracter „bravo” – adică îndrăzneț și plin de personalitate.

Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant
Garnituri | 1 februarie 2025

Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant

Pad Thai cu creveți este unul dintre cele mai iubite preparate thailandeze, un fel de mâncare echilibrat și plin de savoare. Rețeta combină tăiței de orez, creveți suculenți, ouă, arahide crocante și un sos complex.

Pad Thai cu creveți. Echilibrul perfect între dulce, acru, sărat și picant
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Galerie foto
Garnituri | 24 ianuarie 2025

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi

Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga fină, îmbogățită cu unt, și ciupercile aromate, sotate cu usturoi.

Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Galerie foto
Garnituri | 15 ianuarie 2025

Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască

Kugel de cartofi este un preparat tradițional evreiesc care se aseamănă cu o budincă sărată din cartofi. Este adesea servit ca parte a mesei de Shabbat sau a altor sărbători evreiești. Preparatul are o textură cremoasă în interior și o crustă crocantă la exterior. Iar aroma cepei caramelizate completează perfect gustul cartofilor.

Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Galerie foto
Garnituri | 14 ianuarie 2025

Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă

Dacă ești în căutare de rețete savuroase pentru una dintre mesele principale ale zilei, poți trece pe lista de preparat și rețeta de plăcintă cu mazăre și carne de pui. Este un preparat reconfortant, potrivit pentru mesele de familie, brunch-uri sau ocazii speciale. Rețeta nu este complexă, este chiar versatilă, putând fi adaptată după gustul propriu.

Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Mămăligă cu parmezan și ciuperci cu sos, pentru un prânz delicios
Galerie foto
Garnituri | 4 ianuarie 2025

Mămăligă cu parmezan și ciuperci cu sos, pentru un prânz delicios

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru a-ți cuceri familia cu un prânz delicios, încearcă rețeta de mămăligă cu parmezan și ciuperci cu sos. Acest preparat combină textura cremoasă a mămăligii îmbogățite cu parmezan și aroma intensă a ciupercilor gătite într-un sos delicat.

Mămăligă cu parmezan și ciuperci cu sos, pentru un prânz delicios
Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Garnituri | 8 decembrie 2024

Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat

Dacă te-ai plictisit de garniturile clasice, poți încerca să prepari piure de mazăre. Se potrivește cu orice fel de preparat din carne și este foarte bogat în proteine. Pentru piure de mazăre rețeta este simplă și nu ai nevoie de multe ingrediente.

Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Galerie foto
Garnituri | 1 decembrie 2024

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Această rețetă simplă și aromată de bulgur cu roșii și usturoi provine din bucătăria libaneză, renumită pentru combinațiile sale echilibrate de arome și texturi. Bulgurul combinat cu roșii suculente, usturoi parfumat și condimente specifice, se transformă într-un preparat reconfortant și sănătos. Poate fi servit ca garnitură, fel principal ușor sau cină.

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Garnituri | 29 noiembrie 2024

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară

Conopida la cuptor este un preparat versatil și delicios, care poate fi servit în mai multe moduri și poate fi asociat cu diverse mâncăruri. Conopida la cuptor poate fi servită ca fel principal sau garnitură. Se potrivește bine cu preparate din carne la grătar, cu pește, cu orez sau cu tocană de legume sau curry. Încearcă și tu această rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Descoperă cum și la ce temperatură se prepară.

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Galerie foto
Garnituri | 17 noiembrie 2024

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Dacă adori preparatele pe bază de ciuperci, rețeta de ciuperci cu usturoi la tigaie te poate cuceri de la prima înghițitură. Este un preparat simplu, și ușor, dar plin de savoare și sănătate. Aroma intensă de usturoi pătrunde în textura cărnoasă a ciupercilor, creând o combinație irezistibilă de gusturi. Pătrunjelul proaspăt adaugă o notă de prospețime, echilibrând perfect aromele. Preparatul este versatil și poate fi servit atât cald, cât și rece.

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor
Galerie foto
Garnituri | 9 noiembrie 2024

Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor

Dacă îți place dovleacul în deserturi și vrei să-i experimentezi gustul și în preparate sărate, îți oferim mai jos o rețetă de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor. Te va cuceri combinația de ingrediente cu gusturi și texturi ce se îmbină armonios.

Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Galerie foto
Garnituri | 5 noiembrie 2024

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Caponata Siciliană este un preparat emblematic al bucătăriei siciliene, cunoscut pentru echilibrul său perfect între arome dulci și acrișoare. Este un fel de mâncare vegetal, unde legumele prăjite, în special vinetele, sunt combinate cu o salsa dulce-acrișoară, pe bază de roșii, oțet și zahăr. Deși este adesea servită ca aperitiv sau garnitură, caponata poate fi și un fel principal vegetarian delicios.

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane
Galerie foto
Garnituri | 3 noiembrie 2024

Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane

Dacă ai în plan să prepari clătite pentru porția de desert, poți prepara mai multe pentru a le folosi lla o delicioasă rețetă de clătite brașovene. Este o rețetă de clătite sărate, umplute cu diferite ingrediente și preparate la tigaie sub formă de pane.

Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane
Ce poți face cu pilaful rămas. Rețete rapide și savuroase cu orez
Garnituri | 1 noiembrie 2024

Ce poți face cu pilaful rămas. Rețete rapide și savuroase cu orez

Pilaful este un preparat delicios din orez, care are origini în Orientul Mijlociu și Asia Centrală, dar care este foarte popular și în gastronomia românească. Dacă se întâmplă să gătești o cantitate prea mare și nu știi ce poți face cu pilaful rămas, atunci te invităm să te inspiri din rețetele de mai jos.

Ce poți face cu pilaful rămas. Rețete rapide și savuroase cu orez
Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzească
Galerie foto
Garnituri | 22 octombrie 2024

Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzească

Tian de legume este o rețetă tradițională provensală, originară din sudul Franței, în care legumele de sezon sunt aranjate stratificat și coapte lent la cuptor. Acest proces le ajută să-și dezvolte aroma bogată și dulceagă. Este un fel de mâncare vegetarian, perfect ca fel principal ușor sau garnitură. Special la această rețetă este modul în care legumele sunt așezate frumos într-o tavă și lăsate să se caramelizeze încet. În acest mod se intensifică gustul natural al fiecărui ingredient.

Tian de legume. Rețetă din bucătăria franțuzească
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Galerie foto
Garnituri | 11 octombrie 2024

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Rețeta de varză călită cu cârnați afumați este rețeta unui preparat tradițional românesc, foarte îndrăgit pentru aromele sale bogate și gustul sățios. Această mâncare este perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă și iarnă. Este o combinație savuroasă între dulceața verzei și gustul afumat și condimentat al cârnaților.

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Galerie foto
Garnituri | 29 septembrie 2024

Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin

Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru masa de prânz sau chiar pentru cină, îți recomandăm rețeta de pui Marsala. Familia se va răsfăța cu cel mai fraged și cremos pui, răsfățat într-un delicios sos de vin, cu ciuperci.

Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri
Garnituri | 28 septembrie 2024

Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri

Dacă nu mai știi cu ce să asortezi friptura sau antreurile pentru un gust cât mai delicios, îți oferim o rețetă de ceapă caramelizată cu sos aromat. Te va cuceri atât gustul cât și aspectul acesteia și cu siguranță vei repeta rețeta de multe ori.

Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Galerie foto
Garnituri | 25 septembrie 2024

Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă

Dacă nu mai știi ce să prepari delicios pentru un prânz alături de familie, rețeta de pui cu smântână și ciuperci poate fi opțiunea ideală. Este o rețetă veche, ca la bunica acasă. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile.

Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Galerie foto
Garnituri | 22 septembrie 2024

Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor

Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți servi preparatul de sine stătător pentru că este consistent și sățios. Însă poate constitui și garnitură la orice friptură.

Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pui tandoori
06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Vezi cele mai noi articole
închide