Descoperă reţete delicioase şi simple de dulceaţă, gem, peltea, compoturi, murături, zacuscă, salate la borcan şi alte tipuri de conserve clasice sau moderne.
Ghebele murate sunt una dintre delicatesele toamnei, fiind apreciate pentru gustul lor acrișor, aroma deosebită și textura crocantă, dar și pentru beneficiile pe care le aduc sănătății. Aceste ciuperci de pădure sunt o alegere excelentă pentru murături, păstrându-și o parte din savoarea naturală chiar și după procesul de conservare. Descoperă și tu rețeta simplă de ghebe murate.
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savurosDacă îți plac deserturile cu mere și vrei să-ți ușurezi munca atunci când prepari unele dintre ele, poți pune mere rase la borcan, urmând rețeta pe care ți-o oferim mai jos. Merele rase pot fi folosite la plăcinte și tarte, pentru umpluturi de prăjituri, dar și în aluaturi de clătite sau de chec.
Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul receRețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi se transformă, în timpul procesului de fermentare, într-un amestec cu proprietăți nutritive valoroase.
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru fripturăRețeta de dulceață de struguri negri este o rețetă delicioasă și aromată, care cucerește atât papilele cât și privirile. Strugurii negri dau o culoare intensă și o textură densă, iar gustul lor concentrat este o încântare pe pâine prăjită, alături de brânzeturi sau chiar în deserturi.
Dulceață de struguri negri, ideală pentru a conserva aroma toamneiNu rata sezonul gutuilor, fără a te bucura de gustul lor proaspete sau în diferite preparate culinare. Iar dacă vrei să conservi aroma lor și pentru mai târziu îți recomandăm o rețetă de dulceață de gutui tăiate în cuburi. Este ideală de servit la micul dejun, pe felii de pâine cu unt, dar o poți folosi și în rețete de deserturi.
Dulceață de gutui tăiate în cuburi. Rețetă foarte aromatăDulceața de gutui este una dintre delicatesele toamnei. Este delicată și parfumată, perfectă pentru a fi umplutură pentru clătite, dar și un topping pentru pâine cu unt la micul-dejun. Iată cât zahăr se pune la dulceața de gutui pentru a obține un echilibru perfect.
Cât zahăr se pune la dulceața de gutui, de fapt. Trucuri care o fac absolut delicioasăDulceața de smochine fără zahăr este un preparat versatil și delicios, ideal pentru a adăuga un plus de savoare multor preparate. De la micul dejun la deserturi sofisticate, această dulceață poate transforma o varietate de mâncăruri în delicii culinare, fără să aibă calorii.
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 5 ingredienteRețeta de conopidă murată este o delicatesă tradițională în multe bucătării din Europa de Est și Balcani. Are un gust proaspăt, ușor acrișor, dar și crocant datorită procesului de fermentare. Este perfectă alături de mâncăruri grele, precum fripturile, tocănițele sau chiar în sandvișuri pentru un plus de textură și aciditate.
Conopidă murată. Rețetă simplă și ușoarăSfecla roșie la borcan cu oțet poate fi consumată într-o varietate de moduri, datorită aromei sale echilibrate, dulci-acrișoare și a texturii crocante. Unul dintre cele mai populare moduri de a consuma sfecla murată este ca garnitură lângă preparatele principale.
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasăDacă vrei să prepari dulceață de gutui, atunci rețeta bunicii îți poate fi de folos. Vei obține un preparat parfumat, perfect pentru a te răsfăța la micul-dejun, la gustare sau desert. Iată rețeta simplă care te va ajuta să ai și peste iarnă să dulceață de gutui.
Dulceață de gutui, după rețeta bunicii. Cât se lasă la fiert și ce e recomandat să adaugi în eaCa și alte legume sau fructe și dovleacul plăcintar are sezonul lui de coacere, după care dispare de pe piață. Dacă vrei să te bucuri și mai târziu de aroma lui, poți prepara rețeta de compot de dovleac plăcintar. Va fi ideal de savurat la micul dejun sau inclus în diferite deserturi.
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul receDacă îți plac deserturile decorate cu glazuri colorate sub formă de jeleu, poți prepara astfel de glazuri cu ușurință în casă. Una dintre rețete pe care ți-o recomandăm s-o încerci este cea de peltea de lămâie. Este rețeta celui mai aromat și mai plăcut colorat jeleu.
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleuRețeta de gem de mere este o modalitate excelentă de a păstra savoarea fructelor pe tot parcursul anului. Cu un gust dulce și o textură catifelată, gemul de mere se potrivește perfect cu pâine prăjită, clătite sau chiar în diverse deserturi. În plus, este ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente de bază.
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gemGemul de prune este cel mai popular gem preparat în bucătăria românească. Dacă te-ai decis să îl prepari și tu, dar nu ai timp să amesteci continuu în el, îți recomandăm să încerci rețeta de gem de prune la tavă. Este o rețetă mai simplă și mai rapid de preparat.
Gem de prune la tavă, mai simplu și mai rapid de preparatDacă îți plac în mod deosebit gogonelele murate, atunci rețeta de dulceață de gogonele te va cuceri negreșit. Este o delicatesă mai neobișnuită, dar surprinzătoare prin gustul său dulce-acrișor. Rețeta dulceții îmbină prospețimea și gustul crocant al gogonelelor (roșii, verzi, necoapte) cu cel dulce al siropului de zahăr. Această dulceață se poate servi alături de diverse brânzeturi sau ca desert rafinat.
Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelorSiropul de gutui este un ingredient pe care trebuie să îl ai în casă pentru că nici nu știi cât de valoros este. Se poate folosi pentru a adăuga o notă dulce și aromată într-o varietate de preparate. Iată cum se face siropul de gutui.
Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasăDulceața de caise este foarte parfumată, cu un gust dulce-acrișor ce se potrivește bine cu o felie de pâine sau ca ingredient în deserturi. Se poate prepara și fără zahăr, dacă vrei să ai un aport mai scăzut de carbohidrați. Iată o rețetă simplă de dulceață de caise fără zahăr.
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasăDacă adori gustul dulce picant, nu ezita să prepari și tu rețeta de marmelada de ardei iuți. Te va cuceri atât gustul cât și culoarea marmeladei. Rețeta este simplă, însă necesită mai mult timp pasul de pregătire a ardeilor.
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitiveRețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele reci de iarnă. Acest preparat poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură alături de carne sau alte feluri de mâncare.
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoarăDacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai mult timp pentru pregătirea legumelor.
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un locRețeta de dulceață de prune cu nuci este ideală pentru deliciul din sezonul rece, aducând o notă de toamnă în fiecare linguriță. Preparată în acest mod, dulceața poate fi savurată pe pâine prăjită, în clătite sau chiar ca umplutură pentru prăjituri.
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentăGemul de prune este un preparat tradițional care se bucură de o istorie îndelungată și de o popularitate constantă în diverse culturi. În România, gemul de prune este un element esențial în bucătăria tradițională, fiind folosit nu doar ca deliciu individual, ci și ca ingredient în diverse preparate de patiserie și deserturi. Iată cum poți face gem de prune fără zahăr.
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoarăPrintre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și ușoară, ce conține ingrediente puține și la îndemâna tuturor. Poți adapta rețeta după propriul gust, adăugând și alte legume.
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparatPoți face gem de prune la cuptor. Nu doar că este mai comod, dar prin această metodă de preparare prunele își păstrează aromele naturale și să se caramelizeze ușor. Vei obține un preparat cu o dulceață intensă și o textură bogată.
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidăDacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele mai târziu și nu va mai fi nevoie să le achiziționezi din comerț.
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnăZacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta de fiecare dată. Iată cum să prepari zacuscă de ciuperci ca la bunica.
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasăEste sezonul conservelor de roșii și vrei să prepari cât mai multe rețete pentru gusturi diferite? Încearcă și rețeta de sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizza. Te vei bucura de un sos aromat și consistent pe care îl poți folosi și la alte preparate.
Sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizzaZacusca de țelină este o variantă a zacuștii tradiționale românești, un preparat culinar care constă într-o pastă de legume coapte și fierte, bogat aromatizată și perfectă pentru a fi întinsă pe pâine. Țelina îi dă un gust distinct și o textură interesantă care o deosebește de alte tipuri de zacuscă.
Zacuscă de țelină. Cum se prepară pentru a ieși deosebit de bună, rețeta delicioasăDacă vrei să conservi aroma prunelor pentru iarnă, trece pe lista de preparat și rețeta de dulceață de prune. Rețeta este veche, din caietul bunicii îngălbenit de trecerea timpului.
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunicaDacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de aroma lor și în sezonul rece, poți prepara cu ușurință câteva borcane de gem de smochine. Va fi un adevărat deliciu pentru micul dejun, servit cu pâine prăjită. Dar va fi un răsfăț culinar servit și în interiorul clătitelor mult adorate. Îl mai poți folosi chiar și ca umplutură pentru prăjituri și tarte. Însă te poți bucura de el și sub formă de sos lângă o friptură de rață sau de gâscă.
Gem de smochine. Rețeta unui gem cremos și aromatDacă ești în căutarea unei rețete de gogoșari conservați, care să se mențină crocanți dar să fie aromați, încearcă rețeta de gogoșari în oțet, la rece. Este o metodă populară de a păstra aceste legume gustoase și crocante pentru iarnă.
Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioaseDacă ai poftă de castraveți murați, dar nu mai ai răbdare să aștepți sezonul de murături, poți apela la rețeta de castraveți murați la soare. Este o metodă mai sănătoasă de a face murături fermentate natural.
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a veriiDacă vă plac mâncărurile cu castraveți murați, vă oferim o rețeta de castraveții în suc de roșii pentru iarnă. Este o metodă tradițională de conservare, care combină prospețimea castraveților cu gustul bogat și acidulat al roșiilor.
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruriDulceața de smochine este un deliciu culinar apreciat în diverse culturi din întreaga lume. Cu o istorie bogată și variante locale distincte, această dulceață oferă o experiență culinară unică. Încearcă o lingură de dulceață de smochine verzi pe o felie de pâine de calitate sau alături de preparate sărate.
Dulceață de smochine verzi. Rețeta simplă și rapidăDacă obișnuiești să consumi pepene roșu pentru a te hidrata pe parcursul zilei, nu mai arunca cojile. Folosește-le la o delicioasă dulceață din coji de pepene roșu, de care te vei bucura mai târziu la micul dejun.
Dulceață din coji de pepene roșu, pentru deliciul de la micul dejunDacă vrei să conservi aroma caiselor pentru iarnă, dar te temi de conținutul mare de zahăr, îți propunem să încerci rețeta de gem de caise fără zahăr. Este o rețetă de gem dietetic, perfectă și pentru persoanele cu restricții la consumul de dulciuri.
Gem de caise fără zahăr. Rețetă de gem dieteticA prepara o dulceață de căpșuni fără zahăr este o alternativă sănătoasă și gustoasă pentru cei care doresc să reducă aportul de zahăr în alimentație. Pentru această rețetă, vei folosi un îndulcitor natural și un agent de îngroșare natural.
Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasăVrei să conservi dulceața căpșunilor într-un gem delicios, dar te temi de nereușita acestuia? Îți recomandăm să încerci rețeta de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Este cea mai rapidă și mai sigură rețetă.
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigurăRețeta de gem de căpșuni fără conservanți este o delicatesă naturală, perfectă pentru a te bucura de gustul autentic și dulce al căpșunilor proaspete pe tot parcursul anului. Fără aditivi chimici, acest gem este o alegere sănătoasă și delicioasă. Este ideal pentru micul dejun sau pentru a desăvârși gustul diferitelor deserturi.
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoarăDacă dorești să-ți surprinzi familia cu una dintre cele mai rafinata rețete de dulceață, încearcă rețeta de dulceață de nuci verzi. Chiar dacă vei petrece mai mult timp pregătind ingredientele, rezultatul final merită din plin timpul alocat și efortul.
Dulceață de nuci verzi. Una dintre cele mai apreciate rețete de dulceațăOuăle murate sunt extrem de versatile și pot îmbogăți gustul multor preparate. Aceste idei te vor ajuta să integrezi ouăle murate în diferite mese, oferind un plus de savoare și originalitate. Descoperă și tu o rețetă de ouă murate.
Rețetă de ouă murate. Cum se prepară și la ce se folosescDacă nu ai încheiat, încă, sezonul de făcut dulceață din rubarbă, încearcă și rețeta de dulceață de rubarbă cu vanilie. Te va cuceri gustul aromat al siropului dens și al cuburilor de rubarbă.
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnăDacă vrei să ai o cămară plină cu bunătăți pentru iarnă, trece pe lista de preparat și rețeta de dulceață de rubarbă. Este o rețetă simplă și ușoară, fără arome adăugate și fără conservanți.
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugateNu rata sezonul rubarbei fără a prepara rețeta de gem de rubarbă aromat. Te vei răsfăța cu un delicios gem cu gust dulce-acrișor, atât servit la micul dejun, cât și inclus în diferite deserturi.
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișorDe sute de ani oamenii au conservat fructele pentru a se bucura de ele pe tot parcursul anului. Au fost uscate, transformate în dulceață sau compot, murate sau congelate, atunci când această metodă a fost disponibilă. Descoperă și tu top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Află ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară.
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămarăCauți mereu să aduci un plus de gust preparatelor tale, fie că alegi să folosești sosuri, condimente sau diverse alte adaosuri. Le folosești pentru preparate din carne, salate, sandviciuri. Oare care este ingredientul „minune” care nu trebuie să îți lipsească din casă. Gospodinele știu că rețeta de ceapă murată este ideală pentru preparate. Aceasta va schimba complet gustul mâncărurilor tale.
Ceapă murată, ingredientul minune care dă gust preparatelorSezonul strugurilor este spre final și te gândești să le conservi savoarea și pentru mai târziu? Pe lângă clasica rețetă de compot, încearcă și rețeta de dulceață de struguri Kismis.
Dulceață de struguri Kismis. Rețetă de conservă dulce pentru iarnăDacă ai în casă pește marinat la borcan poți să te declari norocoasă. Este una dintre cele mai versatile conserve pe care o poți consuma în atât de multe moduri încât vei avea preparate pentru toate mesele zilei.
Pește marinat la borcan. Rețeta de conservă făcută în casăUn borcan de gem de gutui fără zahăr, pe raftul din cămară, poate să fie desertul perfect atunci ai poftă de ceva dulce. Fiind îndulcit cu stevia sau alt îndulcitor fără calorii este și mai sănătos și poți simți mai intens gustul fructelor.
Gem de gutui fără zahăr, gustos și sănătos. Rețeta simplăGemul de mere fără zahăr este o delicatesă dulce și aromată, preparată din mere coapte și uneori condimente. Poate fi consumat într-o mulțime de moduri, de la întins pe pâine cu unt la umpluturi de prăjituri sau aperitive.
Gem de mere fără zahăr. Rețeta dietetică