Sfaturi culinare

Descoperă pe HelloFood.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.

covoraș de silicon pe care se află prăjituri
Sfaturi culinare | 29 noiembrie 2023

De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri

Covorașul din silicon pentru copt este fabricat din silicon și fibră de sticlă, special conceput pentru a fi folosit în alimentație. De cele mai multe ori este utilizat pentru a coace prăjituri, fiind preferat pentru că are suprafața antiaderentă. Covorașele de copt din silicon se găsesc în diferite forme, dimensiuni și culori.

De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri
femeie care alege alimente congelate pe care ar trebui să nu le mai cumperi
Sfaturi culinare | 28 noiembrie 2023

7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști

Este de preferat să consumi alimentele proaspete, însă uneori se întâmplă să fii nevoită să le cumperi congelate. Iată 7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Vezi de ce spun specialiștii că ar trebui să renunți la ele.

7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști
sticlă de alcool deschisă în fața a două persoane ciocnind pahare
Sfaturi culinare | 26 noiembrie 2023

Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla

Ți s-a întâmplat să desfaci o sticlă de băutură alcoolică și să nu o bei pe toată imediat? Descoperă și tu cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla. Ca să te bucuri cât mai mult de conținutul său trebuie să o păstrezi în anumite condiții.

Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Ganache pus peste un blat de tort
Sfaturi culinare | 24 noiembrie 2023

Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect

Ganache-ul este un sos cremos și bogat preparat din ciocolată și smântână lichidă, care aduce o notă de rafinament oricărui tort. Cu toate acestea, există un aspect important de luat în considerare atunci când folosiți ganache pentru torturi: consistența. Descoperă și tu cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect. Sfaturi utile de la cofetarii specialiști.

Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect
O persoană care gătește cu vin în timp ce prepară un sos
Sfaturi culinare | 23 noiembrie 2023

Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărie

Ce fel de vin ar trebui să folosești pentru gătit? Pui la marinadă vinul scump pe care îl bei de obicei sau alegi unul mai ieftin? Îți explicăm tot ce ar trebui să știi despre gătitul cu vin. Descoperă și tu care este adevărul despre gătitul cu vin. Iată câteva trucuri și sfaturi utile în bucătărie.

Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărie
O caserolă plină cu afine puse pe un blat alb
Sfaturi culinare | 22 noiembrie 2023

Cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Sfaturi utile pentru orice gospodină

Alegerea afinelor, căpșunilor sau zmeurii perfecte poate fi o sarcină destul de dificilă, mai ales dacă sunt vândute în recipiente închise. Este destul de greu să îți dai seama dacă printre ele nu se ascund fructe mucegăite, deteriorate sau prea moi. Descoperă cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Iată câteva sfaturi utile pentru orice gospodină.

Cum poți alege cele mai bune fructe vândute în ambalaj de plastic. Sfaturi utile pentru orice gospodină
Un vas cu maioneză alături de două ouă
Sfaturi culinare | 21 noiembrie 2023

De ce se taie maioneza și cum poți să o repari. Sfaturi utile în bucătărie

Maioneza de casă este o emulsie din doar 6 ingrediente proaspete: ulei, ou, suc de lămâie, muștar Dijon și sare. Se face relativ simplu, dar cu toate acestea nu de puține ori te-ai întrebat de ce se taie maioneza. Află ce duce la acest lucru și cum poți să o repari.

De ce se taie maioneza și cum poți să o repari. Sfaturi utile în bucătărie
O persoană care taie ușor ananasul
Sfaturi culinare | 20 noiembrie 2023

Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile

De câte ori nu ai renunțat la a cumpăra ananas pentru că nu îți place să îl tai? Nu ești singura persoană căreia i se întâmplă acest lucru. Să tai un ananas poate fi dificil și pentru cei mai îndemânatici dintre noi. Descoperă și tu cum să tai ananasul. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști pe care le poți aplica la tine în bucătărie.

Cum să tai ananasul. Sfaturi simple și utile
fructele din compot
Sfaturi culinare | 19 noiembrie 2023

Cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anul

Compoturile de fructe sunt o modalitate excelentă de a conserva fructele pentru iarnă. Deoarece fructele sunt procesate la maturitate maximă și adesea la scurt timp de la recoltare, conservele își păstrează aceeași valoare nutritivă. Iată cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anul. Sfaturi simple și utile de la specialiști.

Cum poți folosi fructele din compot pentru a te bucura de gustul lor tot anul
Un bol cu mazăre alături de câteva păstăi de mazăre
Sfaturi culinare | 16 noiembrie 2023

Totul despre mazăre. Cum să o gătești și ce condimente e indicat să folosești

Mazărea este consumată în întreaga lume. Deși ne referim la ea ca la o legumă, păstăile verzi și boabele de mazăre sunt din punct de vedere tehnic fructele și semințele plantei. Este un ingredient ușor de gătit și poate constitui o masă fără niciun alt adaos. Descoperă totul despre mazăre. Află cum să o gătești și ce condimente este indicat să folosești.

Totul despre mazăre. Cum să o gătești și ce condimente e indicat să folosești
terci de ovăz servit cu mai multe sortimente de fructe
Sfaturi culinare | 13 noiembrie 2023

Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Trucuri simple și rapide

Terciul de ovăz este unul dintre cele mai consistente, hrănitoare și versatile preparate pentru micul dejun. Aceste cereale au o multitudine de beneficii pentru sănătate, mai ales a sistemului gastrointestinal și a inimii. Descoperă și tu cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Iată care sunt trucurile simple și rapide.

Cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun. Trucuri simple și rapide
O persoană care arată cum se gătește orezul
Sfaturi culinare | 11 noiembrie 2023

Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie

Orezul este versatil, sățios, hrănitor și ușor de preparat. Poate fi fel principal sau aperitiv, poate fi gătit simplu, cu legume sau cu carne. Află mai multe despre principalele greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie.

Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie
Cartoful dulce preparat la cuptorul cu microunde
Sfaturi culinare | 10 noiembrie 2023

Cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute

Cartofii dulci sunt considerați a fi o variantă mai sănătoasă a cartofilor albi. Sunt mai bogați în fibre și au un conținut ridicat de vitamina C. Dincolo de caracteristicile lor nutritive, cartofii dulci sunt delicioși și pot fi integrați într-o mulțime de rețete. Descoperă cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute.

Cea mai simplă modalitate de a găti cartoful dulce. Este gata în 10 minute
mai multe feluri de gelatina puse în diferite recipiente
Sfaturi culinare | 10 noiembrie 2023

Cum se folosește gelatina în rețete. Sfaturi utile pentru rezultate spectaculoase

Multe dintre rețetele de deserturi cer folosirea gelatinei sub formă de foi sau pudră. Care este diferența dintre cele două tipuri? Descoperă și tu cum se folosește gelatina în rețete. Iată câteva sfaturi utile pentru a avea rezultate spectaculoase.

Cum se folosește gelatina în rețete. Sfaturi utile pentru rezultate spectaculoase
ouă ochi cu gălbenuș moale servite într-o tigaie
Sfaturi culinare | 8 noiembrie 2023

Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătari

Ouăle sunt o opțiune sănătoasă și sățioasă pentru mic dejun. Sunt o sursă bună de proteine ​​care oferă energie și o senzație de sațietate pe tot parcursul zilei. Sunt foarte versatile putând fi preparate într-o mulțime de feluri. Descoperă cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Iată câteva sfaturi utile de la bucătari.

Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătari
Oprirea fermentației la murături ilustrată cu ajutorul a trei borcane pline cu murături
Sfaturi culinare | 6 noiembrie 2023

De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces

Legumele și fructele murate sunt cea mai veche metodă prin care oamenii au încercat să păstreze savoarea lor peste iarnă. Sunt apreciate atât pentru gustul lor, cât și pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății. Dacă vrei să știi de ce fermentează murăturile și ce poți face ca să oprești acest proces, atunci poți să descoperi în rândurile de mai jos.

De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
Înlocuitor pentru smântână pus într-un bol de lemn
Sfaturi culinare | 5 noiembrie 2023

Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci

Dacă te apuci vreodată să pregătești vreun desert sau orice alt fel de mâncare și constați că nu ai smântână în frigider, nu te panica. Ai putea să încerci să pui lapte la prins și să culegi smântâna de deasupra, dar este un proces de durată. Descoperă cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci.

Cel mai delicios înlocuitor pentru smântână. Se poate folosi în rețetele sărate, dar și în cele dulci
Un bol cu supă cremă care ilustrează cum poți îngroșa supa cremă cu un ingredient minune
Sfaturi culinare | 2 noiembrie 2023

Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez

Vremea rece cere preparate calde, cremoase, pline de vitamine care să răsfețe simțurile. Nu se potrivește nimic mai bine decât o supă cremă, indiferent că este de legume sau cu carne. Trebuie să fie suficient de groasă, cremoasă, fină, aromată. Descoperă și tu cum poți îngroșa supa cremă cu un singur ingredient minute. Trucul este al unui bucătar francez.

Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez
Alimente cu termen de valabilitate mai scurt puse pe un raft
Sfaturi culinare | 1 noiembrie 2023

5 alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imaginezi

Dacă obișnuiești să îți faci un stoc de produse pentru o perioadă mai lungă de timp trebuie să știi că sunt alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imaginezi. În plus, după deschidere unele dintre ele mai sunt bune pentru consum pentru o perioadă limitată de timp.

5 alimente cu termen de valabilitate mai scurt decât îți imaginezi
Mai multe cepe alături de o ceapă tăiată pentur a iustra cum poți să o păstrezi la frigider
Sfaturi culinare | 31 octombrie 2023

Cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Sfaturi utile pentru gospodine

Ți s-a întâmplat probabil să îți rămână o jumătate de ceapă pe care ai aruncat-o pentru că nu ai vrut să o pui în frigider din cauza mirosului. Acum nu mai trebuie să faci acest lucru pentru că există soluții prin care poți păstra aerul proaspăt în frigider chiar dacă acolo ai depozitată jumătate de ceapă. Descoperă și tu cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Iată câteva sfaturi utile pentru gospodine.

Cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Sfaturi utile pentru gospodine
Un bol în care se amestecă crema de brânză cu un tel
Sfaturi culinare | 30 octombrie 2023

Cum să înmoi mai repede crema de brânză

Ai uitat să scoți de la frigider crema de brânză și ai nevoie de ea cât mai moale pentru a o folosi într-o rețetă? Descoperă cum să înmoi mai repede crema de brânză. Sfaturi utile pe care să le folosești în bucătărie.

Cum să înmoi mai repede crema de brânză
O farfurie cu clătite cu ciocolată și fructe de pădure
Sfaturi culinare | 29 octombrie 2023

Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios

Dacă îți place ciocolata și desertul tău preferat sunt clătitele atunci trebuie să încerci neapărat această rețetă de clătite cu ciocolată. Aluatul lor este bogat și pufos, cu gust puternic de cacao. Descoperă ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Află ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios.

Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios
Salată de cartofi pusă într-un bol alb, preparată cu un ingredient secret
Sfaturi culinare | 28 octombrie 2023

Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor

Salata de cartofi este ușor de făcut și potrivită pentru orice fel de masă. Poate fi și garnitură și fel principal, se poate consuma acasă, la birou sau la picnic. Practic, uneori poate fi tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă. Descoperă care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor. Sfaturi utile în bucătărie.

Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor
Extract de vanilie pus într-o sticluță
Sfaturi culinare | 26 octombrie 2023

Cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Sfaturi utile în bucătărie

Extractul de vanilie nu lipsește din aproape nicio rețetă de desert. Vanilia are darul de a completa o varietate de arome, motiv pentru care e nelipsită din prăjituri. Descoperă și tu cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Iată ce spun cofetarii profesioniști.

Cu ce poți să înlocuiești extractul de vanilie. Sfaturi utile în bucătărie
Cum se spală scoicile, metodă ilustrată cu ajutorul unui bol plin cu scoici și alte fructe de mare
Sfaturi culinare | 25 octombrie 2023

Cum se spală scoicile acasă. Cea mai simplă variantă, fără ustensile și soluții speciale

Scoicile reprezintă o delicatesă apreciată în întreaga lume pentru gustul lor delicios și multitudinea de moduri în care pot fi gătite. Sunt adesea savurate în mod simplu, cu unt și usturoi, dar și în preparate sofisticate din bucătăria gourmet. Descoperă și tu cum se spală scoicile acasă pentru a fi bune de consum. Metoda cea mai simplă și mai rapidă.

Cum se spală scoicile acasă. Cea mai simplă variantă, fără ustensile și soluții speciale
Un ou poșat servit pe o felie de pâine prăjită care stă pe un blat de lemn
Sfaturi culinare | 23 octombrie 2023

Ce sunt ouăle poșate și de ce e o artă să le prepari

Ouăle poșate sunt simbolul meselor elegante, a micului dejun târziu, luat în tihnă. Nu este preparatul cel mai ușor de pregătit, dar odată ce ai deprins tehnica nu vei vrea să mai mănânci altfel ouăle. În plus, nu trebuie să folosești ulei sau alte grăsimi pentru a le găti, astfel că au un conținut scăzut de calorii. Iată ce sunt ouăle poșate și cum le poți prepara ușor. Bucătarii spun că este o artă să le gătești.

Ce sunt ouăle poșate și de ce e o artă să le prepari
O femeie care se uită într-un frigider fără curent electric
Sfaturi culinare | 21 octombrie 2023

Cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric. Ce spun specialiștii

Uneori se întâmplă să avem pene de curent mai lungi sau mai scurte. Dacă putem sta pe întuneric sau putem folosi lanterne pentru a lumina casa, adevărata problemă apare atunci când avem mâncare în frigider. Experții de la Reader’s Digest ne explică în cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric.

Cât timp rezistă alimentele în frigider atunci când nu este curent electric. Ce spun specialiștii
Un castron plin cu ciocolată albă topită pe care se află și o lingură
Sfaturi culinare | 18 octombrie 2023

Cum se topește ciocolata albă. 8 metode care nu dau greș

Ai de preparat un desert care are nevoie de ciocolată albă topită? Până la un punct aceasta se comportă la fel ca cea neagră, însă trebuie să îi acorzi mai multă atenție pentru că are un punct de topire diferit. Iată cum se topește ciocolata albă pentru ca desertul tău să fie fin și cremos. Metode simple și utile pentru toate gospodinele.

Cum se topește ciocolata albă. 8 metode care nu dau greș
Conserve de iarnă pregătită deupă niște reguli simple de igienă
Sfaturi culinare | 16 octombrie 2023

Reguli importante atunci când faci conserve în casă. Sfaturi utile de la specialiști

Să pui conserve pentru iarnă poate fi o sarcină destul de solicitantă, însă satisfacția de a avea fructe și legume disponibile pe toată perioada sezonului rece este una enormă. În plus, orice conservă vei face vei avea avantajul de a le putea folosi pentru mai multe preparate pentru că sunt foarte versatile. Descoperă și tu câteva reguli importante atunci când faci conserve în casă. Iată ce spun specialiștii.

Reguli importante atunci când faci conserve în casă. Sfaturi utile de la specialiști
Ouă fierte curățate de coajă și puse pe o masă de lemn
Sfaturi culinare | 14 octombrie 2023

Cum să cureți ouăle fierte. Sfaturi utile în bucătărie

Nu este tocmai simplu să fierbi ouăle astfel încât să fie și tari și să le și poți curăța de coajă ușor. De fapt, câte persoane vei întreba, atâtea sfaturi diferite vei obține, pentru că fiecare are varianta ta. Descoperă și tu cum să cureți ouăle fierte. Iată câteva sfaturi utile.

Cum să cureți ouăle fierte. Sfaturi utile în bucătărie
sare iodată sau neiodată ilustrată cu ajutorul mai multor borcane de murături
Sfaturi culinare | 9 octombrie 2023

Sare iodată sau neiodată. Care e diferența și ce se pune la murături

Sarea este unul dintre ingredientele esențiale pentru murături. Fără de ea nu ai putea să faci saramura. Contează atât cantitatea folosită, dar mai ales calitatea acesteia. Cel mai simplu mod de a alege este să citești pe etichetă și să optezi pentru sortimentele pe care scrie „sare pentru murături” dacă ești în dilema legată de sare iodată sau neiodată pe care o poți pune la murături.

Sare iodată sau neiodată. Care e diferența și ce se pune la murături
Două borcane cu murături pentru a ilustra câtă sare se pune la murături
Sfaturi culinare | 8 octombrie 2023

Câtă sare se pune la murături. Recomandări și trucuri

Probabil de multe ori te-ai întrebat înainte de a te apuca de treabă câtă sare se pune la murături. Este detaliul care face diferența între niște conserve de legume gustoase, care rezistă toată iarna și niște murături care fermentează și trebuie aruncate înainte de prima zăpadă.

Câtă sare se pune la murături. Recomandări și trucuri
Pastă de tomate pusă în mai multe borcane alături de câteva roșii cherry
Sfaturi culinare | 3 octombrie 2023

Cu ce poți înlocui pasta de tomate. Sfaturi utile în bucătărie

Te-ai apucat de gătit și în mijlocul procesului ți-ai dat seama că nu mai ai pastă de tomate? Nu poți să nu pui acest ingredient pentru că ai schimba cu totul gustul preparatului. Descoperă și tu cu ce poți înlocui pasta de tomate. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie.

Cu ce poți înlocui pasta de tomate. Sfaturi utile în bucătărie
Cum se curăță corect ciupercile ilustrate cu ajutorul unui săculeț plin de ciuperci
Sfaturi culinare | 1 octombrie 2023

Cum se curăță corect ciupercile. Care este singura situație în care poți folosi apa

Ciupercile sunt delicioase, dar atunci când vine vorba de curățat sunt mai pretențioase. Pentru a nu le distruge calitățile organoleptice este bine să înlături impuritățile în funcție de tipul de ciuperci. Iată cum se curăță corect ciupercile. Descoperă care este singura situație în care poți folosi apa.

Cum se curăță corect ciupercile. Care este singura situație în care poți folosi apa
cum gătești corect sparanghelul la tigaie cu carne de vită
Sfaturi culinare | 29 septembrie 2023

Cum gătești corect sparanghelul. Trucuri pentru preparate delicioase

Sparanghelul are o mulțime de beneficii pentru sănătate și nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică. Specialiștii spun că trebuie să profiți de toate beneficiile acestei legume atât de gustoase. Iată cum gătești corect sparanghelul. Descoperă câteva trucuri pentru preparate delicioase.

Cum gătești corect sparanghelul. Trucuri pentru preparate delicioase
Un fruct de avocado tăiat în două pentru a ilustra cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado
Sfaturi culinare | 28 septembrie 2023

Cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Metoda care le prelungește durata de viață cu câteva zile

Avocado este unul dintre fructele pe care dacă nu îl consumi la momentul oportun poți să ai parte de surprize. Poți să îl încerci dimineața și să fie încă tare, iar seara la cină să fie deja prea copt. Iată cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Descoperă metoda care le prelungește durata de viață cu câteva zile

Cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Metoda care le prelungește durata de viață cu câteva zile
Extractul de vanilie pus într-un borcănaș și în două sticluțe
Sfaturi culinare | 27 septembrie 2023

Extractul de vanilie se poate face și acasă. Descoperă metoda simplă și rapidă

Vanilia este una dintre cele mai iubite arome din lume, recunoscută pentru dulceața sa subtilă și profunzimea gustului. Această prețioasă aromă este obținută din boabele plantei de vanilie și este adesea folosită pentru a îmbunătăți gustul diverselor produse culinare, de la deserturi la băuturi. Extractul de vanilie este unul dintre cele mai comune produse derivate din vanilie și este un ingredient esențial în bucătărie, cofetărie și patiserie.

Extractul de vanilie se poate face și acasă. Descoperă metoda simplă și rapidă
O mămăligă pusă pe un tocător de lemn pentru a ilustra cât mălai se pune la un litru de apă
Sfaturi culinare | 23 septembrie 2023

Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă

Mămăliga este, în aparență, foarte simplu de preparat. Apă, sare, mălai și atât. Totuși, proporția între aceste ingrediente, timpul de fierbere și momentul în care adaugi mălaiul sunt foarte importante. Iată cât mălai se pune la 1 litru de apă și cât trebuie fiartă mămăliga pentru a avea consistența perfectă.

Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
friptura de vită reîncălzită și pusă într-o farfurie alături de o garnitură de legume
Sfaturi culinare | 22 septembrie 2023

Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă

Friteuza cu aer cald este unul dintre aparatele care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Este utilă atât pentru prepararea alimentelor, dar și pentru reîncălzirea lor. Friptura de vită nu face excepție. Descoperă și tu cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită rămâne suculentă.

Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă
Pudra de cartofi pusă într-un bol alături de mai mulți cartofi
Sfaturi culinare | 19 septembrie 2023

Pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie. La ce se folosește

Coaja cartofilor ajunge în marea majoritate a cazurilor la gunoi. Sunt situații în care cartofii se consumă fără a fi curățați, dar acestea sunt mult prea puține și țin de cele mai multe ori de preferințele personale și de tipul de tubercul folosit. Descoperă din ce se obține și cum se folosește pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie.

Pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie. La ce se folosește
carne recongelată pusă pe un tocător de lemn
Sfaturi culinare | 11 septembrie 2023

De ce nu trebuie să recongelezi niciodată carnea care a fost dezghețată

De câte ori ți s-a întâmplat să scoți un pachet cu carne din congelator pentru că voiai să gătești ceva și între timp să ți se schimbe planurile? Dacă ai pus carnea înapoi în congelator trebuie să știi că nu ai făcut un lucru sigur pentru sănătatea ta. Iată de ce nu trebuie să recongelezi niciodată carnea care a fost dezghețată. La ce riscuri te-ai putea expune.

De ce nu trebuie să recongelezi niciodată carnea care a fost dezghețată
Mai multe pâini puse în ambalaj de hârtie
Sfaturi culinare | 10 septembrie 2023

Care este cel mai potrivit ambalaj pentru pâine. Ce poți face ca să reziste mai mult timp

Pâinea nu lipsește din nicio casă și este unul dintre alimentele pe care le cumperi într-o cantitate mai mare decât ai nevoie să consumi la o masă. Cum depozitezi ceea ce rămâne astfel încât să nu se usuce? Iată care este cel mai potrivit ambalaj pentru pâine pentru a-i crește durata de viața.

Care este cel mai potrivit ambalaj pentru pâine. Ce poți face ca să reziste mai mult timp
spălarea fructelor ilustrată cu ajutorul a două mâini care spală niște mere și struguri
Sfaturi culinare | 8 septembrie 2023

Cea mai sigură metodă de spălare a fructelor. Elimină aproape toate bacteriile

Orice fruct trebuie spălat înainte de a fi consumat, indiferent că le mănânci sau nu coaja. Pepenii și portocalele, de exemple, trebuie să fie și ele trecute pe sub un jet de apă. Nu vrei să ingerezi bacterii cum este Salmonella și E. coli, reziduuri de pesticide și chiar insecte. Descoperă cea mai sigură metodă de spălare a fructelor. Aceasta elimină aproape toate bacteriile.

Cea mai sigură metodă de spălare a fructelor. Elimină aproape toate bacteriile
modul corect de a mânca sushi ilustrat cu ajutorul unui platou mare cu sushi
Sfaturi culinare | 7 septembrie 2023

Care este modul corect de a mânca sushi. Reguli pe care trebuie să le respecți în restaurantele japoneze

Restaurantele specializate în sushi sunt din ce în ce mai populare. Este un preparat gustos, rafinat și elegant. Face parte din cultura japoneză unde ritualurile sunt foarte importante. Aproape fiecare mâncare are un mod anume de a fi consumat. Iată care este modul corect de a mânca sushi. Vezi ce reguli pe care trebuie să le respecți în restaurantele japoneze.

Care este modul corect de a mânca sushi. Reguli pe care trebuie să le respecți în restaurantele japoneze
O femeie care demonstrează cum speli carnea de pui
Sfaturi culinare | 7 septembrie 2023

Cum speli carnea de pui pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. Ce substanță trebuie să folosești

Manipularea în siguranță a puiului crud este esențială pentru evitarea contaminării bacteriene. Microbii nu se răspândesc doar prin consum, ci și atunci când speli sau pregătești carnea de pui pentru a o găti. Iată cum speli carnea de pui pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. Vezi ce substanță trebuie să folosești.

Cum speli carnea de pui pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. Ce substanță trebuie să folosești
Pudra de unt de arahide pe o masă de lemn
Sfaturi culinare | 5 septembrie 2023

Ingredientul sănătos care te ajută să îngroși supele și tocănițele

Dacă îți plac supele cremă sau tocănițele mai groase sigur ai încercat până acum amidonul de porumb sau de tapioca pentru a ajunge la consistența preferată. Uită de ele! Există un ingredient care nu doar că le va îngroșa, dar contribuie și la obținerea unei arome deosebită. Iată ingredientul sănătos care te ajută să îngroși supele și tocănițele. Vezi cum poți să-l folosești în preparatele tale.

Ingredientul sănătos care te ajută să îngroși supele și tocănițele
Fructe de pădure proaspete puse într-o caserolă
Sfaturi culinare | 4 septembrie 2023

Cum să cumperi fructe de pădure proaspete de la supermarket sau de la piață

Fructele de pădure proaspete sunt de cele mai multe ori scumpe și este greu să găsești unele perfecte. Afinele, zmeura, căpșunile sau murele se vând de obicei în caserole și de cele mai multe ori găsești printre ele fructe mucegăite sau foarte moi. Iată cum să cumperi fructe de pădure proaspete de la supermarket sau de la piață.

Cum să cumperi fructe de pădure proaspete de la supermarket sau de la piață
metode pentru a coace rapid avocado ilustrate cu ajutorul mai multor fructe de avocado coapte
Sfaturi culinare | 3 septembrie 2023

3 metode pentru a coace rapid avocado. Poți avea un fruct moale și cremos în 30 de secunde

Avocado trebuie să fie suficient de copt pentru a fi moale și cremos. Abia atunci este numai bun de pus în salate, de transformat în sosuri și creme sau să îl mănânci pur și simplu cu un praf de sare deasupra. Numai că se întâmplă destul de des să descoperi acasă că ai cumpărat niște fructe tari. Iată 3 metode pentru a coace rapid avocado.

3 metode pentru a coace rapid avocado. Poți avea un fruct moale și cremos în 30 de secunde
compoziția pentru chiftele ilustrată cu ajutorul unor chifteluțe proaspăt rumenite
Sfaturi culinare | 1 septembrie 2023

Ingredientul surpriză care îți va face compoziția pentru chiftele suculentă și foarte gustoasă

Chiftelele, acele mici bucăți de carne sau legume mărunțite și modelate în formă de biluțe sau discuri, se găsesc în aproape toate bucătăriile lumii de secole. Au evoluat și s-au adaptat în diferite moduri, astfel că au rămas un preparat delicios și versatil, îndrăgit de milioane de oameni din toate colțurile globului. Descoperă și tu ingredientul surpriză care îți va face compoziția pentru chiftele suculentă și foarte gustoasă.

Ingredientul surpriză care îți va face compoziția pentru chiftele suculentă și foarte gustoasă
Marinarea cărnii de pui surprinsă într-o tavă mare
Sfaturi culinare | 31 august 2023

Care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat

Marinarea cărnii de pui este o etapă importantă dacă vrei să ai un grătar suculent, fraged și, mai ales, gustos. Sunt zeci de rețete și modalități prin care poți face acest lucru, însă nu toate dau rezultate foarte bune. Află și tu care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Descoperă câteva sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat

Care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
covoraș de silicon pe care se află prăjituri
07:00
De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri
Carton aniversar pentru 30 de ani împliniți de Antena 1
07:00
De 30 de ani Antena creează ce urmează! De 30 de ani Antena creează ce urmează!
Culoarea gălbenușului de ou ilustrată cu ajutorul a două gălbenușuri
06:30
Ce influențează culoarea gălbenușului de ou. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce influențează culoarea gălbenușului de ou. La ce concluzii au ajuns specialiștii
porție de Porridge cu mere în sos caramel
06:00
Porridge cu mere în sos caramel. Rețetă pentru un mic dejun delicios Porridge cu mere în sos caramel. Rețetă pentru un mic dejun delicios
Chec cu morcovi și mere, porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
05:00
Chec cu morcovi și mere, pentru deliciul zilelor de post Chec cu morcovi și mere, pentru deliciul zilelor de post
Tartă cu ceapă caramelizată pe o farfurie albă
28 noiembrie, 07:00
Tartă cu ceapă caramelizată, dovleac și cimbru. Deliciu alsacian la tine acasă Tartă cu ceapă caramelizată, dovleac și cimbru. Deliciu alsacian la tine acasă
Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente pe un tocător de lemn, o ciupercă secționată
28 noiembrie, 06:32
Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente
femeie care alege alimente congelate pe care ar trebui să nu le mai cumperi
28 noiembrie, 06:00
7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști 7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști
Vezi cele mai noi articole
închide