Sfaturi culinare

Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.

Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
Sfaturi culinare | 26 februarie 2024

Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai comune garnituri, fie că îl pui lângă o friptură de pui sau lângă un pește la grătar. Dacă vrei un pic de varietate în bucătărie, poți face piure din orice fel de legume. Vei avea niște surprize plăcute! Descoperă și tu cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios. Sfaturi utile pentru orice gospodină.

Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști
Sfaturi culinare | 24 februarie 2024

Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști

Un prim pas către friptura de vită perfectă este să alegi carnea potrivită. Poate fi complicat mai ales că vezi în galantar atâtea tipuri –vrăbioară, piept, T-Bone. Dintre acestea trebuie să știi să o cumperi pe cea de calitate. Descoperă și tu cum recunoști carnea de vită de calitate. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști.

Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști
12 utilizări inedite pentru făină. Sfaturi simple în bucătărie
Sfaturi culinare | 23 februarie 2024

12 utilizări inedite pentru făină. Sfaturi simple în bucătărie

Făina este un ingredient care nu lipsește din cămară. Este baza oricăror aluaturi, este bună pentru paneuri, pentru sosuri, dar nu este utilă doar la gătit, ci și la curățat vasele, la fertilizarea solului, chiar și la înlăturarea furnicilor. Iată 12 utilizări inedite pentru făină. Descoperă câteva sfaturi simple și utile în bucătărie.

12 utilizări inedite pentru făină. Sfaturi simple în bucătărie
13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști
Sfaturi culinare | 21 februarie 2024

13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști

Ciocolata albă este o invenție relativ recentă în istoria ciocolatei, comparativ cu ciocolata neagră sau cu ciocolata cu lapte. Gustul bogat, cremos și dulce al ciocolatei albe a cucerit rapid inimile consumatorilor de dulciuri din întreaga lume. Descoperă și tu 13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Iată câteva sfaturi de la cofetarii specialiști.

13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști
13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă
Sfaturi culinare | 19 februarie 2024

13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă

Negresa este unul dintre cele mai simple deserturi. Îl făceau mamele noastre, fiecare având rețeta ei pe care o adaptaseră în funcție de ceea ce găseau prin magazine. Orice ar fi pus în ea era delicioasă. Astăzi există o mulțime de variante de la cele bogate cu mult unt și glazură generoasă de ciocolată până la cele vegane și ușoare. Descoperă 13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă. Sfaturi utile de la cofetarii profesioniști.

13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă
Cele mai bune tipuri de orez pentru risotto cremos și moale ca în Italia
Sfaturi culinare | 16 februarie 2024

Cele mai bune tipuri de orez pentru risotto cremos și moale ca în Italia

Risotto este un preparat din orez, foarte cremos și moale, motiv pentru care intră în categoria „comfort food”. Poți fierbe orezul în apă sau în supă de legume sau de carne și poți adăuga brânzeturi, fructe de mare sau legume. Totuși, în ceea ce privește orezul nu toate tipurile sunt potrivite. Descoperă și tu cele mai bune tipuri de orez pentru risotto cremos și moale ca în Italia. Iată ce spun specialiștii.

Cele mai bune tipuri de orez pentru risotto cremos și moale ca în Italia
Ce poți face cu surimi. 10 variante simple și delicioase
Sfaturi culinare | 15 februarie 2024

Ce poți face cu surimi. 10 variante simple și delicioase

Surimi sau imitația de crab este un ingredient destul de popular în bucătăria asiatică. Datorită gustului său a ajuns să fie consumat destul de des și în lumea occidentală. Se poate consuma ca atare, dar de cele mai multe ori îl vei găsi în salate, sandviciuri sau alte preparate. Descoperă ce poți face cu surimi. Iată 10 variante simple și delicioase.

Ce poți face cu surimi. 10 variante simple și delicioase
14 sfaturi pentru a găti cartofi crocanți. Trucurile cu care nu poți da greș niciodată
Sfaturi culinare | 12 februarie 2024

14 sfaturi pentru a găti cartofi crocanți. Trucurile cu care nu poți da greș niciodată

Cartofii sunt, probabil, cea mai versatilă și accesibilă legumă din lume. Cine nu se bucură de o porție de cartofi crocanți, fie ei copți, prăjiți sau pe grătar? Descoperă 14 sfaturi pentru a găti cartofi crocanți. Iată câteva trucuri pentru preparate simple și delicioase.

14 sfaturi pentru a găti cartofi crocanți. Trucurile cu care nu poți da greș niciodată
12 tipuri de făină. Ce trebuie să alegi ca să îți iasă aluatul perfect
Sfaturi culinare | 8 februarie 2024

12 tipuri de făină. Ce trebuie să alegi ca să îți iasă aluatul perfect

Unul dintre secretele aluaturilor este folosirea tipului de făină potrivit. Procentul de proteine influențează textura pe care prăjiturile, pâinea sau produsele de patiserie pe care le faci. Descoperă și tu cele 12 tipuri de făină. Iată ce trebuie să alegi ca să îți iasă aluatul perfect.

12 tipuri de făină. Ce trebuie să alegi ca să îți iasă aluatul perfect
Cum să faci crema de unt perfectă pentru prăjiturile tale
Sfaturi culinare | 7 februarie 2024

Cum să faci crema de unt perfectă pentru prăjiturile tale

Crema de unt, cunoscută și sub numele de buttercream în engleză, are o istorie bogată și este un element de bază în cofetăria tradițională. Originile sale se regăsesc în secolul al XVIII-lea în Europa, iar de atunci a evoluat și s-a răspândit în întreaga lume. Inițial, a fost folosită în special pentru decorarea prăjiturilor și a torturilor. Descoperă și tu cum să faci crema de unt perfectă pentru prăjiturile tale. Sfaturi de la cofetarii profesioniști.

Cum să faci crema de unt perfectă pentru prăjiturile tale
Plângi de fiecare dată când tai ceapa? Iată câteva trucuri care să te scape de această neplăcere
Sfaturi culinare | 5 februarie 2024

Plângi de fiecare dată când tai ceapa? Iată câteva trucuri care să te scape de această neplăcere

Ceapa este delicioasă în orice mâncare ai adauga-o, crudă sau gătită. Dă aromă, este dulce și, în funcție de modul în care o prepari, poate aduce și un plus de textură. Doar că are un mare neajuns. Trebuie tăiată, iar acest proces te face să plângi. Plângi de fiecare dată când tai ceapa? Iată câteva trucuri care să te scape de această neplăcere.

Plângi de fiecare dată când tai ceapa? Iată câteva trucuri care să te scape de această neplăcere
Cum cureți o tigaie din ceramică fără să o deteriorezi. Ce poți face dacă ți s-a lipit mâncarea
Sfaturi culinare | 2 februarie 2024

Cum cureți o tigaie din ceramică fără să o deteriorezi. Ce poți face dacă ți s-a lipit mâncarea

Tigăile din ceramică au un strat antiaderent și din acest motiv de cele mai multe ori nu mai este nevoie să folosești ulei. În acest caz se curăță și foarte ușor, uneori doar prin ștergerea cu un prosop de hârtie. Totuși, trebuie spălate după fiecare utilizare pentru că reziduurilor de alimente rămase ar putea face loc bacteriilor să se acumuleze în timp. Descoperă cum cureți o tigaie din ceramică fără să o deteriorezi. Iată cum o cureți fără să o deteriorezi.

Cum cureți o tigaie din ceramică fără să o deteriorezi. Ce poți face dacă ți s-a lipit mâncarea
Trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase
Sfaturi culinare | 31 ianuarie 2024

Trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase

Chiftele sunt unul dintre preparatele pe care le găsești în aproape toate culturile. Nu doar că sunt foarte gustoase, dar sunt atât de versatile încât pot fi făcute după cele mai diverse gusturi. Până la urmă nici nu contează dacă sunt preparate din carne sau din legume sau ce condimente adaugi, dacă sunt pufoase la interior și au un exterior ușor crocant. Descoperă trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase. Este simplu, ușor și rapid.

Trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
Sfaturi culinare | 31 ianuarie 2024

14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat

O porție de budincă este perfectă atunci când ai poftă de ceva dulce. Descoperă și tu 14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat. Vei avea parte de un preparat rafinat și gustos.

14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
Cum să scapi de mirosul de pește din casă. 11 trucuri care funcționează
Sfaturi culinare | 30 ianuarie 2024

Cum să scapi de mirosul de pește din casă. 11 trucuri care funcționează

Preparatele din pește sunt delicioase și sănătoase, dar dacă trebuie să le gătești acasă vin la pachet cu un miros de care, de cele mai multe ori, greu mai scapi. Totuși, există câteva trucuri care te învață cum să scapi de mirosul de pește din casă. Descoperă 11 trucuri care funcționează.

Cum să scapi de mirosul de pește din casă. 11 trucuri care funcționează
6 idei pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă
Sfaturi culinare | 29 ianuarie 2024

6 idei pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă

Aluatul de plăcintă ar trebui să poată fi făcut de oricine. Se prepară destul de simplu, având la bază făina, grăsime și o cantitate mică de sare și apă. Dar ce poți face cu resturile de la aluatul de plăcintă? Descoperă 6 idei delicioase pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă.

6 idei pentru a folosi resturile de la aluatul de plăcintă
Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat
Sfaturi culinare | 26 ianuarie 2024

Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat

Nu există nimic mai bun și mai reconfortant în zilele reci decât un castron cu supă fierbinte. Dacă este și cremoasă, fină și aromată atunci poți avea parte de un adevărat regal culinar. Unde mai pui și că se gătesc destul de simplu și într-un timp scurt. Descoperă cum să faci cea mai cremoasă supă, indiferent de ingredientele din care este preparată.

Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat
Cum se curăță tocătorul de plastic pentru a distruge toate bacteriile periculoase
Sfaturi culinare | 26 ianuarie 2024

Cum se curăță tocătorul de plastic pentru a distruge toate bacteriile periculoase

Menținerea curată a tocătoarelor din bucătărie este esențială pentru a preveni contaminarea încrucișată între diferite alimente. Dacă bacteriile dăunătoare rămân pe tocător, se pot răspândi putând chiar să te îmbolnăvească. Iată cum se curăță tocătorul de plastic pentru a te feri de toate pericolele. Sfaturi simple de la specialiștii în curățenie.

Cum se curăță tocătorul de plastic pentru a distruge toate bacteriile periculoase
7 mituri despre unt care au fost demontate de specialiști
Sfaturi culinare | 25 ianuarie 2024

7 mituri despre unt care au fost demontate de specialiști

Untul este unul dintre alimentele care nu ar trebui să lipsească din frigider. Poate fi mâncat ca atare sau folosit la gătit pentru o mulțime de preparate dulci sau sărate. Pentru că este atât de popular în jurul său au apărut o serie de legende, unele adevărate, altele fără niciun sâmbure de adevăr. Iată 7 mituri despre unt și explicațiile legate de veridicitatea lor.

7 mituri despre unt care au fost demontate de specialiști
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
Sfaturi culinare | 21 ianuarie 2024

12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor

Pieptul de pui este una dintre cele mai utilizate tipuri de carne pentru că este versatil, disponibil aproape oriunde și destul de economic. Iată 12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor. Sfaturi utile în bucătărie.

12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
Care sunt principalele tipuri de grăsimi și cum poți găti cu ele ca să nu te îngrași
Sfaturi culinare | 20 ianuarie 2024

Care sunt principalele tipuri de grăsimi și cum poți găti cu ele ca să nu te îngrași

Suntem din ce în ce mai conștienți de ceea ce mâncăm și încercăm să facem alegeri cât mai sănătoase. De cele mai multe, scoatem total grăsimile din alimentația noastră, deși acest lucru nu este tocmai corect, după cum spun nutriționiștii. Descoperă care sunt principalele tipuri de grăsimi și cum poți găti cu ele ca să nu te îngrași. Sfaturi utile în bucătărie.

Care sunt principalele tipuri de grăsimi și cum poți găti cu ele ca să nu te îngrași
Ce mai poți pune pe grătar în afară de carne
Sfaturi culinare | 18 ianuarie 2024

Ce mai poți pune pe grătar în afară de carne

Ori de câte ori ne gândim la grătar ne vin în minte cotlete, mici, cârnați, pulpe de pui și alte cărnuri. Descoperă ce mai poți pune pe grătar în afară de carne. sfaturi simple și utile pentru orice gurmand.

Ce mai poți pune pe grătar în afară de carne
Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide
Sfaturi culinare | 14 ianuarie 2024

Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide

Fursecurile cu fulgi de ovăz și stafide pot fi un desert nu doar sănătos, dar și foarte gustos. Totuși pentru a le da textura și consistența perfectă este nevoie să ții cont de câteva sfaturi. Descoperă și tu cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide moi. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.

Cum să faci fursecuri moi cu fulgi de ovăz și stafide
Uleiul de argan se folosește și în bucătărie. Sfaturi utile de la specialiști
Sfaturi culinare | 14 ianuarie 2024

Uleiul de argan se folosește și în bucătărie. Sfaturi utile de la specialiști

Produsele cosmetice pe bază de ulei de argan sunt foarte apreciate. Sunt folosite atât pentru îngrijirea corpului, cât și a tenului și a părului. Totuși, el este mai mult de atât. De sute de ani este un aliment de bază în bucătăria marocană, fiind folosit în aproape orice fel de mâncare. Specialiștii spun că uleiul de argan se folosește și în bucătărie. Iată câteva sfaturi simple și utile.

Uleiul de argan se folosește și în bucătărie. Sfaturi utile de la specialiști
Cu ce poți înlocui sucul de lămâie în sosul olandez. Cea mai bună variantă
Sfaturi culinare | 13 ianuarie 2024

Cu ce poți înlocui sucul de lămâie în sosul olandez. Cea mai bună variantă

Sosul olandez este un sos clasic și cremos, originar din bucătăria franceză, recunoscut pentru gustul său bogat și textura fină. Este adesea asociat cu preparatele de brunch sau cu diferite feluri de mâncare, precum peștele, sparanghelul sau ouăle Benedict. Iată cu ce poți înlocui sucul de lămâie în sosul olandez pentru a-i păstra gustul special. Sfaturi simple și utile de la bucătarii specialiști.

Cu ce poți înlocui sucul de lămâie în sosul olandez. Cea mai bună variantă
Cum poți face nuci prăjite în mai puțin de 10 minute. La ce le poți folosi
Sfaturi culinare | 12 ianuarie 2024

Cum poți face nuci prăjite în mai puțin de 10 minute. La ce le poți folosi

Nucile, alunele, migdalele sunt o gustare perfectă pentru orice moment fie că te uiți la un film, ești la birou sau pe drum spre vacanță. Dacă mai sunt și puțin rumenite, atunci vei trece la nivelul următor pentru că gustul lor se amplifică și sunt și mai delicioase. Iată cum poți face nuci prăjite în mai puțin de 10 minute. Descoperă câteva sfaturi simple și utile de la specialiști.

Cum poți face nuci prăjite în mai puțin de 10 minute. La ce le poți folosi
Cu ce să înlocuiești sarea, dar mâncarea să rămână în continuare gustoasă
Sfaturi culinare | 11 ianuarie 2024

Cu ce să înlocuiești sarea, dar mâncarea să rămână în continuare gustoasă

Sarea nu este singurul condiment care dă gust mâncărurilor tale. Dacă din păcate suferi de vreo boală cardiovasculară sau pur și simplu vrei să limitezi consumul de sodiu ai câteva opțiuni pentru ca mâncarea ta să nu fie fadă. Află cu ce să înlocuiești sarea, dar mâncarea să rămână în continuare gustoasă. Sfaturi utile în bucătărie.

Cu ce să înlocuiești sarea, dar mâncarea să rămână în continuare gustoasă
Metode de a înmuia untul rapid. În 5 minute poate fi folosit la prăjituri
Sfaturi culinare | 8 ianuarie 2024

Metode de a înmuia untul rapid. În 5 minute poate fi folosit la prăjituri

Multe rețete cer unt înmuiat și, probabil, de multe ori ți-ai dat seama că l-ai scos din timp din frigider. Untul este considerat înmuiat atunci când este maleabil și modelabil cu mâna, dar suficient de ferm pentru a-și păstra forma atunci când nu este manipulat. Descoperă câteva metode de a înmuia untul rapid. În 5 minute acesta poate fi folosit la prăjiturile tale preferate.

Metode de a înmuia untul rapid. În 5 minute poate fi folosit la prăjituri
Ceapa încolțită mai poate fi consumată? Iată în ce condiții
Sfaturi culinare | 7 ianuarie 2024

Ceapa încolțită mai poate fi consumată? Iată în ce condiții

Ceapa este una dintre cele mai consumate legume. Ai nevoie de ea în salate, în supe și ciorbe, tocănițe, plăcinte sărate, budinci, sosuri. Dă gust în orice mâncare ai pune-o, iar dacă o caramelizezi aduce și o textură crocantă de care te vei îndrăgosti. Ce te faci când te apuci de gătit și vezi că din ceapa ta au răsărit niște lăstari verzi? Află dacă ceapa încolțită mai poate fi consumată. Vezi ce spun specialiștii și ce reguli trebuie să respecți.

Ceapa încolțită mai poate fi consumată? Iată în ce condiții
Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni
Sfaturi culinare | 6 ianuarie 2024

Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni

Nu de puține ori cumperi mai multă mâncare decât este necesară pentru tine și familia ta. Rezultatul este că ajungi să arunci o mulțime de preparate sau ingrediente, iar acest lucru înseamnă risipă. Ai putea să le salvezi foarte simplu și, în felul acesta, să salvezi și sume importante de bani. Descoperă cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni. Vezi ce spun specialiștii.

Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni
Se spală sau nu orezul înainte de gătire? Explicații științifice de la cercetători
Sfaturi culinare | 6 ianuarie 2024

Se spală sau nu orezul înainte de gătire? Explicații științifice de la cercetători

Spălarea orezului înainte de gătire este o practică obișnuită în multe culturi și este subiectul unei dezbateri constante. Motivația principală pentru spălarea orezului este eliminarea excesului de amidon de pe boabe, îndepărtarea impurităților și a posibilelor reziduuri de praf sau murdărie. Descoperă dacă se spală sau nu orezul înainte de gătire? Iată câteva explicații științifice de la cercetători.

Se spală sau nu orezul înainte de gătire? Explicații științifice de la cercetători
10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară
Sfaturi culinare | 5 ianuarie 2024

10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară

Dacă vrei să ai o cămară în care să găsești mereu ce îți trebuie pentru un desert ai nevoie de câteva ingrediente de bază. Înainte de a merge la cumpărături fă-ți o listă cu 10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară. În afară de făină ele sunt baza pentru orice prăjitură.

10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară
7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă
Sfaturi culinare | 5 ianuarie 2024

7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă

Respectarea normelor de siguranță alimentară este foarte importantă și acasă. Manipularea greșită a ingredientelor poate duce la dezvoltarea bacteriilor și apariția unor boli cu potențial periculos. Îți explicăm ce să nu faci pentru a te proteja pe tine și familia ta. Iată 7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă. Află ce spun specialiștii.

7 reguli de siguranță alimentară pe care e recomandat să le respecți și acasă
Cum se păstrează cartofii dulci. Detaliul care îți arată că încep să se strice
Sfaturi culinare | 3 ianuarie 2024

Cum se păstrează cartofii dulci. Detaliul care îți arată că încep să se strice

Cartofii dulci sunt o legumă rădăcinoasă cu o varietate de culori și arome, cunoscuți pentru gustul dulce și textura lor moale și catifelată. Nu sunt doar delicioși, ci și o sursă excelentă de nutrienți și antioxidanți. Sunt din ce în ce mai populari și în România, însă trebuie să acorzi atenție câtorva detalii pentru a te asigura că sunt buni de consum. Descoperă cum se păstrează cartofii dulci. Iată detaliul care îți arată că încep să se strice.

Cum se păstrează cartofii dulci. Detaliul care îți arată că încep să se strice
Secretul pentru cea mai suculentă și fragedă carne de pui la grătar. Sfaturi utile de la specialiști
Sfaturi culinare | 31 decembrie 2023

Secretul pentru cea mai suculentă și fragedă carne de pui la grătar. Sfaturi utile de la specialiști

Carnea de pui este una dintre cele mai accesibile pentru că se găsește peste tot și nu este la fel de scumpă ca cea de vită sau de porc. Dezavantajul este că dacă nu este pregătită bine înainte, aceasta poate fi fadă. Cu câteva sfaturi de la experți poți să ai o carne de pui la grătar suculentă și gustoasă. Descoperă secretul pentru cea mai suculentă și fragedă carne de pui la grătar. Sfaturi utile de la specialiști.

Secretul pentru cea mai suculentă și fragedă carne de pui la grătar. Sfaturi utile de la specialiști
Cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Ghid util oricărui gurmand
Sfaturi culinare | 30 decembrie 2023

Cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Ghid util oricărui gurmand

Orice preparat din carne de vită are nevoie de bucata de carne potrivită pentru a ieși așa cum trebuie. Descoperă cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Un ghid util oricărui gurmand.

Cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Ghid util oricărui gurmand
Asezonarea cărnii de curcan. Sfaturi pentru o friptură suculentă și gustoasă
Sfaturi culinare | 30 decembrie 2023

Asezonarea cărnii de curcan. Sfaturi pentru o friptură suculentă și gustoasă

Curcanul are o carne care trebuie pregătită înainte de a fi tratată termic pentru a fi gustos și a avea o textură plăcută. Există câteva reguli pentru asezonarea cărnii de curcan pe care dacă le urmezi, atunci vei avea un preparat delicios.

Asezonarea cărnii de curcan. Sfaturi pentru o friptură suculentă și gustoasă
Cum să gătești tăieței de orez ca un bucătar asiatic
Sfaturi culinare | 28 decembrie 2023

Cum să gătești tăieței de orez ca un bucătar asiatic

Tăiețeii de orez sunt un ingredient des întâlnit în multe feluri de mâncare asiatice. Îi vei găsi atât sub formă uscată, dar și proaspeți, deși mai rar, în special la noi. Orice ai alege, se gătesc foarte simplu și dau gust și textură preparatelor. Descoperă și tu cum să gătești tăieței de orez ca un bucătar asiatic. Află ce spun bucătarii specialiști.

Cum să gătești tăieței de orez ca un bucătar asiatic
Ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt. Iată cum o repari foarte ușor
Sfaturi culinare | 24 decembrie 2023

Ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt. Iată cum o repari foarte ușor

Probabil îți plac și ție prăjiturile cu cremă de unt și ai toate motivele. Această cremă este mătăsoasă, bogată, cu o savoare pe care puține alte tipuri de cremă o au. În plus, nu este greu de preparat, dacă ești atentă la câteva detalii. Iată ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt. Descoperă cum poți să o repari foarte simplu și ușor.

Ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt. Iată cum o repari foarte ușor
De ce se desfac sarmalele. Trucuri pentru împăturire
Sfaturi culinare | 21 decembrie 2023

De ce se desfac sarmalele. Trucuri pentru împăturire

Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite și apreciate feluri de mâncare din bucătăria internațională. Sunt sinonime cu gustul tradițional și cu momentele de sărbătoare. Această specialitate culinară, împachetată cu grijă în foi de varză sau în frunze de viță-de-vie, este un amestec savuros de arome și texturi care a traversat generații și granițe. Află de ce se desfac sarmalele. Descoperă de la specialiști câteva trucuri pentru împăturire.

De ce se desfac sarmalele. Trucuri pentru împăturire
Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime
Sfaturi culinare | 20 decembrie 2023

Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime

Câteva bucăți de bacon aduc mai multă savoare în orice preparat le-ai adăuga. Dau gust sandviciurilor, supelor cremă, salatelor, ba chiar este bun și simplu. Baconul este bun crud, dar dacă îl prăjești puțin va fi mai crocant, iar grăsimea va elibera mai multe arome. Iată cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime. Sfaturi simple și utile în bucătărie.

Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime
4 înlocuitori pentru tahini. Variante simple și rapide
Sfaturi culinare | 19 decembrie 2023

4 înlocuitori pentru tahini. Variante simple și rapide

Tahini este o pastă preparată din semințe de susan și folosită cu precădere în bucătăria din Orientul Mijlociu. Aceasta e folosită în special pentru humus, baba ganoush sau halva. Descoperă și tu 4 înlocuitori pentru tahini. Aceste variante sunt simple, rapide și accesibile.

4 înlocuitori pentru tahini. Variante simple și rapide
De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 18 decembrie 2023

De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărie

Puține preparate pot concura cu simplitatea și savoarea cartofilor copți. Sunt îndrăgiți de oamenii din toate colțurile lumii datorită aromei bogate și a texturii crocante și pufoase. Pot fi o gustare rapidă sau o garnitură sofisticată la felurile principale. Descoperă de ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie.

De ce cartofii copți la slow cooker sunt cei mai pufoși. Sfaturi utile în bucătărie
Greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente
Sfaturi culinare | 16 decembrie 2023

Greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente

Ketchupul, muștarul, wasabi, sosul barbeque sau maioneza sunt sosuri care completează gustul preparatelor tale preparate. Același rol o au și condimentele care sunt folosite în bucătărie de sute de ani. Folosite corect pot fi o binecuvântare, dar dacă le utilizezi greșit poți să strici mâncarea. Descoperă și tu o listă cu greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente. Iată la ce conluzii au ajuns specialiștii

Greșeli pe care le faci atunci când folosești sosuri și condimente
5 condimente pe care să le folosești pentru o cină sănătoasă
Sfaturi culinare | 15 decembrie 2023

5 condimente pe care să le folosești pentru o cină sănătoasă

Cina pare a fi una dintre cele mai complicate mese ale zilei. După o zi la serviciu, presărată cu tot felul de treburi pentru casă, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să stai mult în bucătărie. Indiferent dacă gătești pentru tine sau pentru mai multe persoane vrei să ai o alimentație sănătoasă. Iată 5 condimente pe care să le folosești pentru o cină sănătoasă. Sfaturi utile de la specialiști.

5 condimente pe care să le folosești pentru o cină sănătoasă
15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine
Sfaturi culinare | 14 decembrie 2023

15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine

Poate ți se pare că sfaturile pe care ți le dă bunica legate de bucătărie sunt depășite, dar nu uita că cea mai bună mâncare din mâinile ei a ieșit. Experiența ei te poate ajuta să dai bucatelor gustul de care îți este dor din copilăria ta. Oricât de multe electrocasnice moderne ai e bine să  încerci și aceste trucuri de la bunica. Descoperă și tu cele 15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine. Iată ce poți face pentru a fi o gospodină desăvârșită.

15 trucuri de la bunica care te vor ajuta să gătești mai bine
Cât de sigur este să gătești carnea de pui congelată. Iată ce spun specialiștii
Sfaturi culinare | 13 decembrie 2023

Cât de sigur este să gătești carnea de pui congelată. Iată ce spun specialiștii

De câte ori nu ai uitat să scoți carnea de pui din congelator atunci când aveai de gând să o prepari la cină? Iată cât de sigur este să gătești carnea de pui congelată. Descoperă la ce concluzii au ajuns specialiștii de peste hotare.

Cât de sigur este să gătești carnea de pui congelată. Iată ce spun specialiștii
Care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă
Sfaturi culinare | 12 decembrie 2023

Care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă

Friptura de vită este unul dintre cele mai pretențioase preparate, mai ales dacă vrei să le gătești acasă. Există două metode pe care le poți folosi, iar rezultatul să fie similar cu cel de la un restaurant de lux. Descoperă care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă. Sfaturi utile de la bucătarii profesioniști.

Care este cea mai bună metodă pentru a găti friptura de vită perfectă
11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice
Sfaturi culinare | 11 decembrie 2023

11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice

Peștele și fructele de mare sunt produse care ar trebui consumate cel puțin o dată pe săptămână datorită beneficiilor lor nutritive, dar și gustului savuros. Ideal este să le cumperi proaspete, însă uneori poate fi complicat să îți dai seama dacă au fost pescuite de curând sau stau în galantar de zile bune. Iată 11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice. Vezi ce spun specialiștii.

11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice
Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă
Sfaturi culinare | 10 decembrie 2023

Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă

Carnea de vită este considerată deseori o delicatesă culinară, oferă o paletă bogată de arome și gusturi. Pentru a le pune în valoare trebuie să folosești mirodenii potrivite, care să completeze și evidențieze savoarea naturală a cărnii. Iată ce condimente se pun la carnea de vită pentru ca preparatele tale să fie delicioase.

Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Linguine cu creveți servite într-un bol negru
08:24
Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia
Legume la air fryer pentru un prânz delicios
07:30
Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură
Piure delicios de cartofi dulci într-o crăticioară roșie alături de câteva felii de cartof dulce
06:21
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
cum să cheltui mai puțin pe mâncare
05:33
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești 10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
Salată Mimoza în vas de sticlă oval
25 februarie, 07:13
Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi
diferite tipuri de cereale expuse pe o masă mare
25 februarie, 06:53
De ce e bine să alegi cerealele integrale în detrimentul celor rafinate? Află ce spun specialiștii De ce e bine să alegi cerealele integrale în detrimentul celor rafinate? Află ce spun specialiștii
O femeie care mănâncă alimente împotriva burnout
25 februarie, 05:59
Ce poți să mănânci ca să scapi de burnout? Sfaturi oferite de un specialist Ce poți să mănânci ca să scapi de burnout? Sfaturi oferite de un specialist
Risotto cu creveți
25 februarie, 05:52
Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat
Vezi cele mai noi articole
închide