Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.
Nucile de orice fel și arahidele sunt gustări sănătoase, pline de proteine și grăsimi bune, sunt ingrediente valoroase în diverse preparate datorită aromei lor și texturii crocante. Dacă le păstrezi în condiții potrivite își păstrează proprietățile. De asemenea, trebuie să fii atentă la termenul de valabilitate al nucilor și să ții cont de faptul că diferă de la soi la soi. Descoperă și tu ce termen de valabilitate au nucile. Află unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult.
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai multAtunci când ai la îndemână trei ingrediente de bază – lapte, unt și ouă – poți pregăti o varietate de rețete delicioase direct acasă. Iată ce poți să faci când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Aceste rețete sunt simple și rapide.
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bazăPlăcinta cu mere este unul dintre deserturile cel mai ușor de preparat. Chiar dacă faci aluatul în casă, în mai puțin de 30 de minute o vei putea pune la cuptor. Iată la ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Descoperă secretul celui mai îndrăgit preparat.
La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromatăDovleacul plăcintar este perfect pentru a da savoare atât mâncărurilor dulci, cât și sărate pe toată perioada sezonului rece. De cele mai multe ori îl găsești în piață sau în magazin întreg, ceea ce înseamnă că trebuie să te ocupi tu de el acasă. Iată cum poți curăța dovleacul plăcintar fără să te rănești. Aceste sfaturi la îndemâna oricui.
Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricuiCartofii sunt una dintre cele mai consumate legume pentru că sunt nu doar gustoși, dar și versatili, hrănitori și accesibili. Problema este că dacă îi cumperi în cantitate mai mare după o perioadă încolțesc sau se înmoaie. Există soluții pentru a le prelungi perioada în care sunt buni de consum. Descoperă unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni.
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luniDulceața de prune este delicioasă și poate fi folosită chiar și ca ingredient în prăjituri. Are un echilibru perfect între dulce și acrișor, ceea ce o face foarte versatilă. Iată cât se fierbe dulceața de prune pentru a avea consistența perfectă.
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectăUntul este unul dintre cele mai esențiale și versatile ingrediente în patiserie și cofetărie, jucând un rol crucial în obținerea texturii, aromei și calității produselor finite. Descoperă cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. Află care sunt cele 5 moduri care îmbunătățesc aluatul.
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatulRamenul este un preparat japonez clasic, constând din tăiței de grâu serviți într-un bol de supă aromată, completată cu diverse toppinguri. Originar din China, ramenul a fost adoptat și transformat în Japonia. Supa ramen poate varia enorm, având baze de carne, pește, miso sau soia, iar toppingurile comune includ felii de carne de porc (chashu), ouă marinate, alge marine (nori), ceapă verde și legume. Descoperă și tu cum se mănâncă corect ramenul la restaurant.
Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utileSomonul este un pește extrem de popular și versatil, apreciat pentru gustul său distinct, textura delicată și beneficiile nutriționale. Carnea lui ți se topește în gură atunci când este gătit perfect. Totuși, este o limită foarte fină între o bucată de de somon uscată și fadă și una moale și gustoasă. Secretul stă în respectarea temperaturii corecte. Cum să gătești somonul fără să îl arzi.
Cum să gătești somonul fără să îl arzi. Care e temperatura perfectăOrezul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Este accesibil și versatil, putând fi transformat într-o mulțime de preparate de la aperitive la deserturi. În plus se pregătește și rapid, mai ales dacă ai și un gadget modern. Iată cum prepari orez în oala instant.
Cum gătești cel mai pufos orez în oala instant. Raportul corect între apă și orezA sosit vremea să faci provizii pentru cămară sau congelator, dar te sperie coacerea și curățarea legumelor? Avem pentru tine mai jos câteva sfaturi despre cum se coc corect vinetele și cum se decojesc mai ușor.
Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușorPentru a cumpăra ouă de calitate este nevoie să cunoști ce semnifică cifrele înscrise pe ele. În afară de data până la care pot fi consumate, acestea îți oferă și alte informații legate chiar și de modul în care au fost crescute găinile. Iată ce semnificație au cifrele de pe ouă. Descoperă și tu cum se „citește” fiecare cod imprimat.
Ce semnificație au cifrele de pe ouă. Cum se „citește" fiecare cod imprimatCiupercile sunt foarte versatile și pot fi folosite într-o mulțime de feluri de mâncare de la aperitive la supe. Trebuie alese cu grijă și păstrate în condiții optime pentru a nu se strica foarte repede. Iată cât timp se păstrează ciupercile în frigider pentru a rezista cât mai mult.
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitarePastele sunt mereu salvatoare atunci când vrei să gătești ceva bun și delicios. Indiferent de cum le prepari vor fi preferatele oricărui invitat la masă. Iată cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Află tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire.
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătireOrezul cu lapte este unul dintre cele mai populare și mai simple deserturi. Totuși, ai nevoie să respecți câteva reguli pentru a obține consistența și textura potrivite. Iată cât se fierbe orezul cu lapte.
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustosCireșata este un lichior tradițional de casă obținut din cireșe și alcool, popular în multe regiuni din România. Este dulce, aromată și perfectă pentru a fi savurată ca digestiv sau la diverse ocazii festive. Iată cât alcool se pune la cireșată pentru a fi echilibrată perfect. Descoperă rețeta pentru un gust fin și aromat.
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromatPrimul pas atunci când vrei să gătești fasole uscată este să o înmoi peste noapte. Te-ai întrebat vreodată de ce este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Descoperă ce spun experții legat de acest subiect.
Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pasDulceața de căpșuni se prepară foarte ușor, din doar câteva ingrediente. Important este să alegi fructe proaspete, suficient de coapte, fără urme sau pete și să respecți regulile de preparare. Află timp cât se fierbe dulceața de căpșuni. Descoperă și tu rețeta simplă cu rezultat perfect.
Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. Rețeta care are un rezultat perfectSterilizarea borcanelor și sticlelor este un pas esențial pentru a asigura conservarea în siguranță a alimentelor. Vei descoperi mai jos sfaturi și idei despre cum se sterilizează borcanele și sticlele, pentru conserve.
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserveCarnea de porc este una dintre preferatele românilor, indiferent dacă vorbim de fripturi la cuptor sau pe grătar. Este accesibilă, poate fi gătită într-o mulțime de moduri și este și foarte gustoasă. Iată ce condimente se pun la carnea de porc pentru a obține cele mai delicioase preparate.
Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tăuAtunci când ai nevoie de o gustare sănătoasă și hrănitoare, iaurtul grecesc pare una dintre cele mai bune opțiuni. Doar că te poți plictisi de el, oricât de conștientă ai fi că este o sursă excelentă de proteine și de grăsimi. Descoperă și tu 8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă. Aceste trucuri sunt ideale pentru o gustare simplă și rapidă.
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesăFierberea ouălor poate fi o sarcină complicată mai ales dacă vrei fie într-un fel anume. Trebuie să respecți cu precizie timpul de fierbere și să ții cont de câteva sfaturi. Iată cât timp se fierb ouăle ca să fie tari și cât se fierb pentru a fi moi. Sfaturi simple și utile pentru gospodine.
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe focSarmalele sunt unele dintre preparatele care se păstrează cel mai bine la congelator. Fie că ți-au rămas câteva de la masa se sărbători sau le pregătești special pentru a le congela, vor fi excelente pentru o masă rapidă. Iată cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Descoperă și tu termenul pe care e indicat să nu-l depășești.
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășeștiFie că este servită la Crăciun, Paște sau alte ocazii speciale, salata de boeuf rămâne un simbol al ospitalității și tradiției românești. Pentru ca ea să aibă textura perfectă ai nevoie de ingrediente corect gătite. Iată cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf.
Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărieCondimentele sunt cele care atrag oamenii la mâncarea indiană și, de asemenea, ceea ce îi sperie. Totuși, fără ele și-ar pierde farmecul, pentru că mirodeniile conferă bucatelor o gamă largă de arome, culori și gusturi unice, transformând fiecare masă într-o experiență culinară de neuitat. Printre acestea, există 5 condimente pentru mâncare indiană care sunt considerate esențiale.
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărieDacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală.
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utileAtunci când fierbi ouă partea cea mai delicată este curățarea cojii. Vrei să fie un proces rapid, care să nu afecteze aspectul oului. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să respecți câteva reguli. Descoperă și tu cele 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul.
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușulDacă ești în căutarea unei alternative la vopseaua din comerț, poți încerca să faci ouă vopsite în vin roșu. Vei obține o culoare puternică, printr-o modalitate nu doar tradițională, dar și naturală.
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite naturalȚi s-a întâmplat probabil să fierbi câteva ouă și să constați după ce le-ai curățat de coajă și tăiat că au gălbenușul aproape verde. Tentația este să îl arunci pentru că pare stricat. Nu face acest lucru pentru că din punct de vedere a siguranței alimentare nu s-a întâmplat nimic rău. Iată de ce se înverzește gălbenușul la fiert. Află cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos.
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumosDrobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii îi spun „meatloaf” și are compoziția mai apropiată de a unei chiftele, însă ideea este aceeași: carne tocată amestecată cu alte ingrediente și dată la cuptor. Iată care sunt cele 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob. Descoperă secretele care duc la prepararea drobului perfect.
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drobOuăle pe care urmează să le vopsești pentru Paște ar trebui să fie fierte astfel încât gălbenușul să nu fie foarte moale, dar nici foarte tare. Varianta de mijloc este cea mai bună în această situație. Iată cât timp se fierb ouăle de Paște.
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecteDrobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai plictisit de textura lui moale, îl poți îmbunătăți adăugând un ingredient special. Iată cum poți prepara un drob crocant cu care să îți uimești musafirii.
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantăCarnea de miel este alegerea tradițională pentru masa de Paște, dar poate fi consumată cu orice altă ocazie. Cu un gust distinct și o textură suculentă, poate fi preparată în diverse moduri și combinată cu o varietate de condimente și ingrediente pentru a crea preparate culinare delicioase. Iată cât se ține carnea de miel la cuptor astfel încât să obții preparate delicioase. Descoperă câteva trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă.
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasăSigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie să fii foarte atentă la toate detaliile, de la calitatea ingredientelor la modul în care îi manevrezi când îi scoți din cuptor. Un alt aspect important este cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Află câteva secrete pentru un cozonac aspectuos.
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuosCarnea de miel este delicioasă însă este evitată pentru că poate avea un miros prea puternic. Dacă folosești condimente pentru carnea de miel te vei bucura de textura sa specială și de gustul special. Descoperă și tu cele 7 condimente pentru carnea de miel. Află ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă.
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasăCozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după coacere. De fapt, trebuie să pregătești totul cu grijă încă de dinainte de a te apuca de gătit. Astfel nu te vei mai întreba de ce se lasă cozonacul după coacere.
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfectMacarons, cu origini îndepărtate în Franța, datează de peste câteva secole și a călătorit prin istorie pentru a ajunge în forma sa actuală. Descoperă cum să faci macarons la tine acasă. Află cele 10 sfaturi extrem de folositoare.
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoareDe primăvara până toamna, cât vremea mai este încă plăcută, ice tea sau ceai cu gheață este una dintre băuturile perfecte. Există atât de multe variante, cu fructe sau nu, mai dulci sau mai mai puțin dulci. Dacă nu vrei să adaugi zahăr sau îndulcitori, iată ce variante ai. Descoperă cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr. Iată câteva sfaturi utile pentru o băutură delicioasă.
Cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr. Sfaturi utile pentru o băutură delicioasăCând îți este foame și vrei să deschizi un borcan al cărui capac se încăpățânează să nu cedeze poate fi tare frustrant. Nu căuta altceva de mâncare pentru că există soluții pentru a-l face să cedeze. Iată cum poți să desfaci ușor capacul unui borcan. Descoperă și tu cele 7 metode care te vor ajuta mereu.
Cum să desfaci ușor capacul unui borcan. 7 metode care te vor ajuta mereuDacă ai o cutie de porumb dulce și nu știi ce să faci cu ea ai putea să te gândești la o gustare. Descoperă cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare. Sfaturi simple și utile în bucătărie.
Cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncareCuptorul cu microunde poate fi de mare ajutor atunci când vrei să încălzești mâncare sau lichide. Practic, într-un timp foarte scurt ai orice îți dorești la temperatura necesară. Este de folos chiar și când ai nevoie de o cană de apă fierbinte pentru un ceai. Deși poate părea un lucru banal, poți face greșeli. Iată cum încălzești apa la cuptorul cu microunde în mod corect.
Cum încălzești apa la cuptorul cu microunde. Sfaturi simple și utileUleiul de măsline este ingredientul de bază în dieta meditaraneană, considerată a fi cea mai sănătoasă din lume. Efectele pozitive ale uleiului de măsline se văd doar dacă acesta este de calitate. Contează toate etapele de producție, de la recoltarea măslinelor și procesarea lor, până la procesare, depozitare și modul în care îl utilizezi. Descoperă cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin.
Cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin. Sfaturi de la experțiSiropul de arțar este un îndulcitor natural, fabricat din sevă concentrată de arțar. Descoperă 11 utilizări ale siropului de arțar. Află cum poți să-ți îndulcești preparatele în mod sănătos.
11 utilizări ale siropului de arțar. Cum poți să-ți îndulcești preparatele în mod sănătosAndivele sunt delicate, cu gust ușor amărui își originea lor estte în Belgia. Andivele sunt de obicei folosite în salate de inspirație franțuzească. Totuși, sunt delicioase și coapte, puse pe grătar sau fierte. Descoperă cum se prepară și cu ce se potrivesc andivele. Află de ce le includ bucătarii în rețetele de salate.
Cum se prepară și cu ce se potrivesc andivele. De ce le includ bucătarii în rețetele de salateSupa cu găluște este un preparat clasic, reconfortant și delicios, care poate fi găsit în bucătăriile din întreaga lume. Această mâncare simplă și hrănitoare este apreciată pentru gustul său reconfortant, textura sa confortabilă și versatilitatea sa. Iată câteva trucuri pentru găluște pufoase astfel încât supa ta să fie perfectă.
5 trucuri pentru găluște pufoase. Cum poți să prepari o supă perfectăOul poșat reprezintă o delicatesă culinară apreciată pentru consistența sa cremoasă și gălbenușul moale și catifelat. Preparatul perfect al unui ou poșat poate fi o artă, iar rezultatul final este adesea spectaculos, oferind o experiență culinară de neuitat. Descoperă cum să faci oul poșat perfect.
Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practiceCartofii copți reprezintă o delicatesă simplă și reconfortantă, apreciată de multe culturi din întreaga lume. Sunt nu numai delicioși, dar și versatili și ușor de pregătit. În plus, oferă o mulțime de opțiuni de umpluturi și toppinguri, satisfăcând gusturile oricui. Descoperă 6 modalități de a prepara cartofii copți. Află care este cea mai rapidă dintre ele.
6 modalități de a prepara cartofii copți. Care este cea mai rapidăVanilia este unul dintre cele mai des folosite arome pentru deserturi, iar unul dintre cele mai la îndemână moduri de a o folosi este utilizând zahărul vanilat. Doar că pe raftul magazinului vei găsi atât zahăr vanilat, cât și zahăr vanilinat. Denumirea lor asemănătoare te poate induce în eroare. Iată care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat.
Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat. Tot ce trebuie să știi despre aceste ingredientePizza congelată poate fi salvarea ta în serile în care nu ai timpul sau starea necesară pentru a găti ceva. Trebuie să ai la congelator măcar una pe care să o pui rapid la cuptor pentru ca în 15-20 de minute să fie gata masa. Este o variantă convenabilă și rapidă. Totuși, parcă nu este la fel de gustoasă precum cea proaspătă. Descoperă cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Iată câteva trucuri ușor de aplicat.
Cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Trucuri ușor de aplicatSomonul este perfect pentru o cină delicioasă, sățioasă și rapidă. Fiind o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3 și vitamine, somonul este iubit și apreciat atât pentru valoarea nutritivă, cât și pentru versatilitatea sa în bucătărie. Indiferent de preparatul pe care urmează să îl gătești din somon, modul în care îl prepari va avea un impact profund asupra gustului final. Descoperă pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust.
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust