Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.
Pentru a face paste de post ai nevoie de un ingredient simplu și accesibil. Drojdia nutritivă este un tip de drojdie inactivă, folosită adesea ca supliment alimentar datorită conținutului său ridicat de vitamine, minerale și proteine. Aceasta provine din aceeași specie de drojdie folosită la coacere și fermentare, Saccharomyces cerevisiae. Apoi este pasteurizată și uscată la temperaturi ridicate, astfel încât devine inactivă și nu mai produce fermentare.
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoaseMurăturile asortate sunt speciale. Amestecul de arome al legumelor le dă un gust deosebit, iar dacă le pui într-un borcan de sticlă vei fi impresionată de cât de apetisant arată. Saramura nu se face diferit de cea pentru alte conserve pentru toamnă. Descoperă și tu câtă sare se pune la murăturile asortate. Află care este secretul pentru a obține un gust perfect.
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfectSandviciurile calde cu brânză sunt o combinație de simplitate și rafinament culinar, ce transformă doar câteva ingrediente de bază într-o experiență gastronomică bogată. Secretul unui sandvici de succes nu constă doar în tipul de brânză ales, ci și în pâinea folosită, tehnica de preparare și, adesea, ingredientele suplimentare care îi pot intensifica aroma. Descoperă cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă.
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practicăMurăturile asortate sunt un amestec atât de interesant de gusturi și texturi încât nu poți să nu pregătești măcar un borcan pentru iarnă. Ai libertatea de a amesteca mai multe tipuri de legume, fiecare cu culoarea ei, cu gustul și textura diferite pentru a te bucura de ele în sezonul rece. Iată câteva sfaturi pentru a pune cele mai bune murături asortate în saramură.
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experțiHreanul este un ingredient tradițional important în rețetele de murături. Acesta are rolul de a menține textura crocante a legumelor și de a adăuga o aromă distinctă. Totuși, există situații în care hreanul poate fi dificil de procurat sau, din diverse motive, se dorește o alternativă. Iată cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Descoperă ce alte variante de conservanți naturali ai la îndemână.
Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemânăCastraveții se pun la murat pentru iarnă fie în saramură, fie în oțet. Dacă alegi prima variantă și vrei ca murăturile tale să reziste cât mai mult trebuie să ții cont de cantitatea de sare folosită, dar și de tipul acesteia. Sarea are rol de conservare, dar le dă și un gust special. Descoperă și tu câtă sare se pune la castraveții murați. Acestea sunt trucurile care îi fac cei mai buni.
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buniCând îți este poftă de ceva bun ca în copilărie, gogoșile pufoase sunt poate printre primele care îți vin în minte. Calde, pudrate cu zahăr, aromate, ele sunt unul dintre cele mai reconfortante deserturi. Iată cât se țin gogoșile la crescut ca să fie cât mai pufoase.
Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospitColiva este un preparat tradițional specific ritualurilor ortodoxe din România, folosit în principal la slujbele de pomenire a morților. Originea colivei datează din perioada bizantină și este legată de cultul creștin al comemorării celor adormiți. Descoperă câtă apă se pune la colivă. Mai jos găsești rețeta tradițională explicată pas cu pas.
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pasBurgerul este unul dintre cele mai complexe sandviciuri și ai nevoie de îndemânare pentru a pregăti carnea astfel încât să își păstreze suculența și să aibă și un gust echilibrat. Dacă îți place să îl gătești acasă, trebuie să ții cont de câteva recomandări pentru a te bucura de un burger la fel de bun ca cel preparat de un bucătar profesionist. Descoperă și tu cum să faci burgeri suculenți. Acesta este singurul ingredient de care ai nevoie.
Cum să faci burgeri suculenți. Singurul ingredient de care ai nevoieLegumele la cuptor sunt o garnitură perfectă pentru preparate din carne sau din pește. Ele pot fi chiar și un fel de mâncare principal. Au foarte mulți nutrienți și, în plus, au și un aspect plăcut. Cu toate acestea, nu toată lumea le apreciază. Iată ce poți pune peste legumele la cuptor pentru a le face mai apetisante.
Ce poți pune peste legumele la cuptor pentru a le face mai apetisanteNu trebuie să fie vreo situație specială, de exemplu, o pandemie, ca să ai în cămară conserve diverse. Vei vedea că sunt foarte practice și rapide atunci când vrei să gătești ceva și nu ai timp. În plus, au o durată lungă de valabilitate, ceea ce le face ideale pentru a fi stocate și utilizate în momentele în care alimentele proaspete nu sunt disponibile. Descoperă cele 8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară.
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămarăO bucată parfumată de dovleac la cuptor poate fi desertul perfect pentru toamnă sau o gustare hrănitoare atunci când ai poftă de ceva cu adevărat gustos, dar și sănătos. Iată cât timp se ține dovleacul la cuptor ca să iasă cremos și delicios, dar și pentru a avea o textură moale și un gust intens.
Cât timp se ține dovleacul la cuptor ca să iasă cremos și delicios. Sfaturi pentru un gust intensToamna este momentul în care trebuie să pui varză la murat. Poate părea o activitate complicată, dar odată ce te deprinzi cu ea, nu vei mai vrea să faci altfel. Varza murată este bună pentru sarmale, pentru salate, pentru mâncăruri diverse cu carne sau de post. Descoperă cum se alege varza pentru murat. Iată tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă.
Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectăStrugurii sunt gustarea perfectă. Crocanți, suculenți, dulci sau acrișori, se potrivesc de minune atunci când vrei să ronțăi ceva bun la un film sau la birou. Sunt minunați și alături de brânzeturi și mezeluri pe un charcuterie board elegant. Tot ce trebuie să faci odată ce vii cu ei de la magazin este să îi depozitezi corect pentru a-și menține textura. Iată cum se păstrează strugurii ca să nu mucegăiască imediat. Aceste sfaturi te vor ajuta să-i păstrezi proaspeți cât mai mult timp.
Cum se păstrează strugurii ca să nu mucegăiască imediatBoabele aurii de porumb sunt o gustare delicioasă și dulce, așa că le-ai putea asocia ușor cu niște bomboane din natură. În plus, le poți pune în salate, tocănițe, supe sau pizza pentru a aduce o aromă specială și o textură aparte. Deși poți găsi porumb conservat tot timpul anului, poți să îl congelezi și tu acasă, păstrând pentru o perioadă mai lungă savoarea boabelor. Descoperă în cele ce urmează cum se congelează porumbul. Iată câteva sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă.
Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnăNucile de orice fel și arahidele sunt gustări sănătoase, pline de proteine și grăsimi bune, sunt ingrediente valoroase în diverse preparate datorită aromei lor și texturii crocante. Dacă le păstrezi în condiții potrivite își păstrează proprietățile. De asemenea, trebuie să fii atentă la termenul de valabilitate al nucilor și să ții cont de faptul că diferă de la soi la soi. Descoperă și tu ce termen de valabilitate au nucile. Află unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult.
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai multAtunci când ai la îndemână trei ingrediente de bază – lapte, unt și ouă – poți pregăti o varietate de rețete delicioase direct acasă. Iată ce poți să faci când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Aceste rețete sunt simple și rapide.
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bazăPlăcinta cu mere este unul dintre deserturile cel mai ușor de preparat. Chiar dacă faci aluatul în casă, în mai puțin de 30 de minute o vei putea pune la cuptor. Iată la ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Descoperă secretul celui mai îndrăgit preparat.
La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromatăDovleacul plăcintar este perfect pentru a da savoare atât mâncărurilor dulci, cât și sărate pe toată perioada sezonului rece. De cele mai multe ori îl găsești în piață sau în magazin întreg, ceea ce înseamnă că trebuie să te ocupi tu de el acasă. Iată cum poți curăța dovleacul plăcintar fără să te rănești. Aceste sfaturi la îndemâna oricui.
Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricuiCartofii sunt una dintre cele mai consumate legume pentru că sunt nu doar gustoși, dar și versatili, hrănitori și accesibili. Problema este că dacă îi cumperi în cantitate mai mare după o perioadă încolțesc sau se înmoaie. Există soluții pentru a le prelungi perioada în care sunt buni de consum. Descoperă unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni.
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luniDulceața de prune este delicioasă și poate fi folosită chiar și ca ingredient în prăjituri. Are un echilibru perfect între dulce și acrișor, ceea ce o face foarte versatilă. Iată cât se fierbe dulceața de prune pentru a avea consistența perfectă.
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectăUntul este unul dintre cele mai esențiale și versatile ingrediente în patiserie și cofetărie, jucând un rol crucial în obținerea texturii, aromei și calității produselor finite. Descoperă cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. Află care sunt cele 5 moduri care îmbunătățesc aluatul.
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatulRamenul este un preparat japonez clasic, constând din tăiței de grâu serviți într-un bol de supă aromată, completată cu diverse toppinguri. Originar din China, ramenul a fost adoptat și transformat în Japonia. Supa ramen poate varia enorm, având baze de carne, pește, miso sau soia, iar toppingurile comune includ felii de carne de porc (chashu), ouă marinate, alge marine (nori), ceapă verde și legume. Descoperă și tu cum se mănâncă corect ramenul la restaurant.
Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utileSomonul este un pește extrem de popular și versatil, apreciat pentru gustul său distinct, textura delicată și beneficiile nutriționale. Carnea lui ți se topește în gură atunci când este gătit perfect. Totuși, este o limită foarte fină între o bucată de de somon uscată și fadă și una moale și gustoasă. Secretul stă în respectarea temperaturii corecte. Cum să gătești somonul fără să îl arzi.
Cum să gătești somonul fără să îl arzi. Care e temperatura perfectăOrezul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Este accesibil și versatil, putând fi transformat într-o mulțime de preparate de la aperitive la deserturi. În plus se pregătește și rapid, mai ales dacă ai și un gadget modern. Iată cum prepari orez în oala instant.
Cum gătești cel mai pufos orez în oala instant. Raportul corect între apă și orezA sosit vremea să faci provizii pentru cămară sau congelator, dar te sperie coacerea și curățarea legumelor? Avem pentru tine mai jos câteva sfaturi despre cum se coc corect vinetele și cum se decojesc mai ușor.
Cum se coc corect vinetele și cum se descojesc mai ușorPentru a cumpăra ouă de calitate este nevoie să cunoști ce semnifică cifrele înscrise pe ele. În afară de data până la care pot fi consumate, acestea îți oferă și alte informații legate chiar și de modul în care au fost crescute găinile. Iată ce semnificație au cifrele de pe ouă. Descoperă și tu cum se „citește” fiecare cod imprimat.
Ce semnificație au cifrele de pe ouă. Cum se „citește" fiecare cod imprimatCiupercile sunt foarte versatile și pot fi folosite într-o mulțime de feluri de mâncare de la aperitive la supe. Trebuie alese cu grijă și păstrate în condiții optime pentru a nu se strica foarte repede. Iată cât timp se păstrează ciupercile în frigider pentru a rezista cât mai mult.
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitarePastele sunt mereu salvatoare atunci când vrei să gătești ceva bun și delicios. Indiferent de cum le prepari vor fi preferatele oricărui invitat la masă. Iată cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Află tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire.
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătireOrezul cu lapte este unul dintre cele mai populare și mai simple deserturi. Totuși, ai nevoie să respecți câteva reguli pentru a obține consistența și textura potrivite. Iată cât se fierbe orezul cu lapte.
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustosCireșata este un lichior tradițional de casă obținut din cireșe și alcool, popular în multe regiuni din România. Este dulce, aromată și perfectă pentru a fi savurată ca digestiv sau la diverse ocazii festive. Iată cât alcool se pune la cireșată pentru a fi echilibrată perfect. Descoperă rețeta pentru un gust fin și aromat.
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromatPrimul pas atunci când vrei să gătești fasole uscată este să o înmoi peste noapte. Te-ai întrebat vreodată de ce este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Descoperă ce spun experții legat de acest subiect.
Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pasDulceața de căpșuni se prepară foarte ușor, din doar câteva ingrediente. Important este să alegi fructe proaspete, suficient de coapte, fără urme sau pete și să respecți regulile de preparare. Află timp cât se fierbe dulceața de căpșuni. Descoperă și tu rețeta simplă cu rezultat perfect.
Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. Rețeta care are un rezultat perfectSterilizarea borcanelor și sticlelor este un pas esențial pentru a asigura conservarea în siguranță a alimentelor. Vei descoperi mai jos sfaturi și idei despre cum se sterilizează borcanele și sticlele, pentru conserve.
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserveCarnea de porc este una dintre preferatele românilor, indiferent dacă vorbim de fripturi la cuptor sau pe grătar. Este accesibilă, poate fi gătită într-o mulțime de moduri și este și foarte gustoasă. Iată ce condimente se pun la carnea de porc pentru a obține cele mai delicioase preparate.
Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tăuAtunci când ai nevoie de o gustare sănătoasă și hrănitoare, iaurtul grecesc pare una dintre cele mai bune opțiuni. Doar că te poți plictisi de el, oricât de conștientă ai fi că este o sursă excelentă de proteine și de grăsimi. Descoperă și tu 8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă. Aceste trucuri sunt ideale pentru o gustare simplă și rapidă.
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesăFierberea ouălor poate fi o sarcină complicată mai ales dacă vrei fie într-un fel anume. Trebuie să respecți cu precizie timpul de fierbere și să ții cont de câteva sfaturi. Iată cât timp se fierb ouăle ca să fie tari și cât se fierb pentru a fi moi. Sfaturi simple și utile pentru gospodine.
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe focSarmalele sunt unele dintre preparatele care se păstrează cel mai bine la congelator. Fie că ți-au rămas câteva de la masa se sărbători sau le pregătești special pentru a le congela, vor fi excelente pentru o masă rapidă. Iată cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Descoperă și tu termenul pe care e indicat să nu-l depășești.
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășeștiFie că este servită la Crăciun, Paște sau alte ocazii speciale, salata de boeuf rămâne un simbol al ospitalității și tradiției românești. Pentru ca ea să aibă textura perfectă ai nevoie de ingrediente corect gătite. Iată cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf.
Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărieCondimentele sunt cele care atrag oamenii la mâncarea indiană și, de asemenea, ceea ce îi sperie. Totuși, fără ele și-ar pierde farmecul, pentru că mirodeniile conferă bucatelor o gamă largă de arome, culori și gusturi unice, transformând fiecare masă într-o experiență culinară de neuitat. Printre acestea, există 5 condimente pentru mâncare indiană care sunt considerate esențiale.
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărieDacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală.
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utileAtunci când fierbi ouă partea cea mai delicată este curățarea cojii. Vrei să fie un proces rapid, care să nu afecteze aspectul oului. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să respecți câteva reguli. Descoperă și tu cele 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul.
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușulDacă ești în căutarea unei alternative la vopseaua din comerț, poți încerca să faci ouă vopsite în vin roșu. Vei obține o culoare puternică, printr-o modalitate nu doar tradițională, dar și naturală.
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite naturalȚi s-a întâmplat probabil să fierbi câteva ouă și să constați după ce le-ai curățat de coajă și tăiat că au gălbenușul aproape verde. Tentația este să îl arunci pentru că pare stricat. Nu face acest lucru pentru că din punct de vedere a siguranței alimentare nu s-a întâmplat nimic rău. Iată de ce se înverzește gălbenușul la fiert. Află cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos.
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumosDrobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii îi spun „meatloaf” și are compoziția mai apropiată de a unei chiftele, însă ideea este aceeași: carne tocată amestecată cu alte ingrediente și dată la cuptor. Iată care sunt cele 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob. Descoperă secretele care duc la prepararea drobului perfect.
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drobOuăle pe care urmează să le vopsești pentru Paște ar trebui să fie fierte astfel încât gălbenușul să nu fie foarte moale, dar nici foarte tare. Varianta de mijloc este cea mai bună în această situație. Iată cât timp se fierb ouăle de Paște.
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecteDrobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai plictisit de textura lui moale, îl poți îmbunătăți adăugând un ingredient special. Iată cum poți prepara un drob crocant cu care să îți uimești musafirii.
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantăCarnea de miel este alegerea tradițională pentru masa de Paște, dar poate fi consumată cu orice altă ocazie. Cu un gust distinct și o textură suculentă, poate fi preparată în diverse moduri și combinată cu o varietate de condimente și ingrediente pentru a crea preparate culinare delicioase. Iată cât se ține carnea de miel la cuptor astfel încât să obții preparate delicioase. Descoperă câteva trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă.
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasăSigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie să fii foarte atentă la toate detaliile, de la calitatea ingredientelor la modul în care îi manevrezi când îi scoți din cuptor. Un alt aspect important este cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Află câteva secrete pentru un cozonac aspectuos.
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuosCarnea de miel este delicioasă însă este evitată pentru că poate avea un miros prea puternic. Dacă folosești condimente pentru carnea de miel te vei bucura de textura sa specială și de gustul special. Descoperă și tu cele 7 condimente pentru carnea de miel. Află ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă.
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă