Sfaturi culinare

Descoperă pe HelloTaste.ro sfaturi culinare și trucuri utile în bucătărie, care te vor ajuta să economisești timp, bani și să faci cele mai gustoase preparate.

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
Sfaturi culinare | 25 mai 2024

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Sarmalele sunt unele dintre preparatele care se păstrează cel mai bine la congelator. Fie că ți-au rămas câteva de la masa se sărbători sau le pregătești special pentru a le congela, vor fi excelente pentru o masă rapidă. Iată cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Descoperă și tu termenul pe care e indicat să nu-l depășești.

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 23 mai 2024

Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie

Fie că este servită la Crăciun, Paște sau alte ocazii speciale, salata de boeuf rămâne un simbol al ospitalității și tradiției românești. Pentru ca ea să aibă textura perfectă ai nevoie de ingrediente corect gătite. Iată cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf.

Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
Sfaturi culinare | 22 mai 2024

5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie

Condimentele sunt cele care atrag oamenii la mâncarea indiană și, de asemenea, ceea ce îi sperie. Totuși, fără ele și-ar pierde farmecul, pentru că mirodeniile conferă bucatelor o gamă largă de arome, culori și gusturi unice, transformând fiecare masă într-o experiență culinară de neuitat. Printre acestea, există 5 condimente pentru mâncare indiană care sunt considerate esențiale.

5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Sfaturi culinare | 19 mai 2024

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală.

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Sfaturi culinare | 5 mai 2024

5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul

Atunci când fierbi ouă partea cea mai delicată este curățarea cojii. Vrei să fie un proces rapid, care să nu afecteze aspectul oului. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să respecți câteva reguli. Descoperă și tu cele 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul.

5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Sfaturi culinare | 2 mai 2024

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Dacă ești în căutarea unei alternative la vopseaua din comerț, poți încerca să faci ouă vopsite în vin roșu. Vei obține o culoare puternică, printr-o modalitate nu doar tradițională, dar și naturală.

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
Sfaturi culinare | 1 mai 2024

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Ți s-a întâmplat probabil să fierbi câteva ouă și să constați după ce le-ai curățat de coajă și tăiat că au gălbenușul aproape verde. Tentația este să îl arunci pentru că pare stricat. Nu face acest lucru pentru că din punct de vedere a siguranței alimentare nu s-a întâmplat nimic rău. Iată de ce se înverzește gălbenușul la fiert. Află cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos.

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Sfaturi culinare | 30 aprilie 2024

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii îi spun „meatloaf” și are compoziția mai apropiată de a unei chiftele, însă ideea este aceeași: carne tocată amestecată cu alte ingrediente și dată la cuptor. Iată care sunt cele 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob. Descoperă secretele care duc la prepararea drobului perfect.

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte
Sfaturi culinare | 30 aprilie 2024

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Ouăle pe care urmează să le vopsești pentru Paște ar trebui să fie fierte astfel încât gălbenușul să nu fie foarte moale, dar nici foarte tare. Varianta de mijloc este cea mai bună în această situație. Iată cât timp se fierb ouăle de Paște.

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Sfaturi culinare | 29 aprilie 2024

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai plictisit de textura lui moale, îl poți îmbunătăți adăugând un ingredient special. Iată cum poți prepara un drob crocant cu care să îți uimești musafirii.

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Sfaturi culinare | 27 aprilie 2024

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Carnea de miel este alegerea tradițională pentru masa de Paște, dar poate fi consumată cu orice altă ocazie. Cu un gust distinct și o textură suculentă, poate fi preparată în diverse moduri și combinată cu o varietate de condimente și ingrediente pentru a crea preparate culinare delicioase. Iată cât se ține carnea de miel la cuptor astfel încât să obții preparate delicioase. Descoperă câteva trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă.

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sfaturi culinare | 26 aprilie 2024

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie să fii foarte atentă la toate detaliile, de la calitatea ingredientelor la modul în care îi manevrezi când îi scoți din cuptor. Un alt aspect important este cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Află câteva secrete pentru un cozonac aspectuos.

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Sfaturi culinare | 25 aprilie 2024

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Carnea de miel este delicioasă însă este evitată pentru că poate avea un miros prea puternic. Dacă folosești condimente pentru carnea de miel te vei bucura de textura sa specială și de gustul special. Descoperă și tu cele 7 condimente pentru carnea de miel. Află ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă.

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Sfaturi culinare | 24 aprilie 2024

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după coacere. De fapt, trebuie să pregătești totul cu grijă încă de dinainte de a te apuca de gătit. Astfel nu te vei mai întreba de ce se lasă cozonacul după coacere.

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Sfaturi culinare | 14 aprilie 2024

Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare

Macarons, cu origini îndepărtate în Franța, datează de peste câteva secole și a călătorit prin istorie pentru a ajunge în forma sa actuală. Descoperă cum să faci macarons la tine acasă. Află cele 10 sfaturi extrem de folositoare.

Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr. Sfaturi utile pentru o băutură delicioasă
Sfaturi culinare | 13 aprilie 2024

Cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr. Sfaturi utile pentru o băutură delicioasă

De primăvara până toamna, cât vremea mai este încă plăcută, ice tea sau ceai cu gheață este una dintre băuturile perfecte. Există atât de multe variante, cu fructe sau nu, mai dulci sau mai mai puțin dulci. Dacă nu vrei să adaugi zahăr sau îndulcitori, iată ce variante ai. Descoperă cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr. Iată câteva sfaturi utile pentru o băutură delicioasă.

Cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr. Sfaturi utile pentru o băutură delicioasă
Cum să desfaci ușor capacul unui borcan. 7 metode care te vor ajuta mereu
Sfaturi culinare | 11 aprilie 2024

Cum să desfaci ușor capacul unui borcan. 7 metode care te vor ajuta mereu

Când îți este foame și vrei să deschizi un borcan al cărui capac se încăpățânează să nu cedeze poate fi tare frustrant. Nu căuta altceva de mâncare pentru că există soluții pentru a-l face să cedeze. Iată cum poți să desfaci ușor capacul unui borcan. Descoperă și tu cele 7 metode care te vor ajuta mereu.

Cum să desfaci ușor capacul unui borcan. 7 metode care te vor ajuta mereu
Cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare
Sfaturi culinare | 9 aprilie 2024

Cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare

Dacă ai o cutie de porumb dulce și nu știi ce să faci cu ea ai putea să te gândești la o gustare. Descoperă cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare. Sfaturi simple și utile în bucătărie.

Cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare
Cum încălzești apa la cuptorul cu microunde. Sfaturi simple și utile
Sfaturi culinare | 9 aprilie 2024

Cum încălzești apa la cuptorul cu microunde. Sfaturi simple și utile

Cuptorul cu microunde poate fi de mare ajutor atunci când vrei să încălzești mâncare sau lichide. Practic, într-un timp foarte scurt ai orice îți dorești la temperatura necesară. Este de folos chiar și când ai nevoie de o cană de apă fierbinte pentru un ceai. Deși poate părea un lucru banal, poți face greșeli. Iată cum încălzești apa la cuptorul cu microunde în mod corect.

Cum încălzești apa la cuptorul cu microunde. Sfaturi simple și utile
Cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin. Sfaturi de la experți
Sfaturi culinare | 8 aprilie 2024

Cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin. Sfaturi de la experți

Uleiul de măsline este ingredientul de bază în dieta meditaraneană, considerată a fi cea mai sănătoasă din lume. Efectele pozitive ale uleiului de măsline se văd doar dacă acesta este de calitate. Contează toate etapele de producție, de la recoltarea măslinelor și procesarea lor, până la procesare, depozitare și modul în care îl utilizezi. Descoperă cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin.

Cum alegi cel mai bun ulei de măsline din magazin. Sfaturi de la experți
11 utilizări ale siropului de arțar. Cum poți să-ți îndulcești preparatele în mod sănătos
Sfaturi culinare | 7 aprilie 2024

11 utilizări ale siropului de arțar. Cum poți să-ți îndulcești preparatele în mod sănătos

Siropul de arțar este un îndulcitor natural, fabricat din sevă concentrată de arțar. Descoperă 11 utilizări ale siropului de arțar. Află cum poți să-ți îndulcești preparatele în mod sănătos.

11 utilizări ale siropului de arțar. Cum poți să-ți îndulcești preparatele în mod sănătos
Cum se prepară și cu ce se potrivesc andivele. De ce le includ bucătarii în rețetele de salate
Sfaturi culinare | 6 aprilie 2024

Cum se prepară și cu ce se potrivesc andivele. De ce le includ bucătarii în rețetele de salate

Andivele sunt delicate, cu gust ușor amărui își originea lor estte în Belgia. Andivele sunt de obicei folosite în salate de inspirație franțuzească. Totuși, sunt delicioase și coapte, puse pe grătar sau fierte. Descoperă cum se prepară și cu ce se potrivesc andivele. Află de ce le includ bucătarii în rețetele de salate.

Cum se prepară și cu ce se potrivesc andivele. De ce le includ bucătarii în rețetele de salate
5 trucuri pentru găluște pufoase. Cum poți să prepari o supă perfectă
Sfaturi culinare | 5 aprilie 2024

5 trucuri pentru găluște pufoase. Cum poți să prepari o supă perfectă

Supa cu găluște este un preparat clasic, reconfortant și delicios, care poate fi găsit în bucătăriile din întreaga lume. Această mâncare simplă și hrănitoare este apreciată pentru gustul său reconfortant, textura sa confortabilă și versatilitatea sa. Iată câteva trucuri pentru găluște pufoase astfel încât supa ta să fie perfectă.

5 trucuri pentru găluște pufoase. Cum poți să prepari o supă perfectă
Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practice
Sfaturi culinare | 5 aprilie 2024

Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practice

Oul poșat reprezintă o delicatesă culinară apreciată pentru consistența sa cremoasă și gălbenușul moale și catifelat. Preparatul perfect al unui ou poșat poate fi o artă, iar rezultatul final este adesea spectaculos, oferind o experiență culinară de neuitat. Descoperă cum să faci oul poșat perfect.

Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practice
6 modalități de a prepara cartofii copți. Care este cea mai rapidă
Sfaturi culinare | 3 aprilie 2024

6 modalități de a prepara cartofii copți. Care este cea mai rapidă

Cartofii copți reprezintă o delicatesă simplă și reconfortantă, apreciată de multe culturi din întreaga lume. Sunt nu numai delicioși, dar și versatili și ușor de pregătit. În plus, oferă o mulțime de opțiuni de umpluturi și toppinguri, satisfăcând gusturile oricui. Descoperă 6 modalități de a prepara cartofii copți. Află care este cea mai rapidă dintre ele.

6 modalități de a prepara cartofii copți. Care este cea mai rapidă
Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat. Tot ce trebuie să știi despre aceste ingrediente
Sfaturi culinare | 2 aprilie 2024

Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat. Tot ce trebuie să știi despre aceste ingrediente

Vanilia este unul dintre cele mai des folosite arome pentru deserturi, iar unul dintre cele mai la îndemână moduri de a o folosi este utilizând zahărul vanilat. Doar că pe raftul magazinului vei găsi atât zahăr vanilat, cât și zahăr vanilinat. Denumirea lor asemănătoare te poate induce în eroare. Iată care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat.

Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat. Tot ce trebuie să știi despre aceste ingrediente
Cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Trucuri ușor de aplicat
Sfaturi culinare | 1 aprilie 2024

Cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Trucuri ușor de aplicat

Pizza congelată poate fi salvarea ta în serile în care nu ai timpul sau starea necesară pentru a găti ceva. Trebuie să ai la congelator măcar una pe care să o pui rapid la cuptor pentru ca în 15-20 de minute să fie gata masa. Este o variantă convenabilă și rapidă. Totuși, parcă nu este la fel de gustoasă precum cea proaspătă. Descoperă cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Iată câteva trucuri ușor de aplicat.

Cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Trucuri ușor de aplicat
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Sfaturi culinare | 31 martie 2024

Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust

Somonul este perfect pentru o cină delicioasă, sățioasă și rapidă. Fiind o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3 și vitamine, somonul este iubit și apreciat atât pentru valoarea nutritivă, cât și pentru versatilitatea sa în bucătărie. Indiferent de preparatul pe care urmează să îl gătești din somon, modul în care îl prepari va avea un impact profund asupra gustului final. Descoperă pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust.

Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină
Sfaturi culinare | 30 martie 2024

Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină

Primăvara e vremea urzicilor. Aceste plante greu de cules și de curățat au atât de multe beneficii pentru sănătate încât trebuie neapărat să le incluzi în meniul tău. Pentru că nu le găsești decât în lunile martie-aprilie le poți păstra la congelator pentru a le putea consuma și în restul anului. Descoperă cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină.

Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Sfaturi culinare | 27 martie 2024

Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil

Pentru atunci când dorești să prepari o friptură delicioasă din carne de porc, îți oferim câteva sfaturi pentru a învăța cum să marinezi carnea de porc pentru a obține un gust irezistibil.

Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete
Sfaturi culinare | 26 martie 2024

Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete

Se poate întâmpla să cumperi prea multe ouă și să nu știi ce să faci cu ele. Soluția cea mai la îndemână este să le congelezi. În felul acesta le poți păstra până la un an. Totuși, trebuie să ții cont de câteva detalii pentru ca după dezghețare să le poți folosi. Descoperă și tu cum să congelezi ouăle. Sfaturi simple pentru gospodine.

Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete
12 moduri de a folosi smântâna în bucătărie. Idei care îți vor transforma preparatele în delicatese
Sfaturi culinare | 25 martie 2024

12 moduri de a folosi smântâna în bucătărie. Idei care îți vor transforma preparatele în delicatese

Smântâna nu ar trebui să îți lipsească din frigider. Este un ingredient versatil pe care îl poți folosi atât pentru preparate sărate, cât și dulci. Se potrivește în aproape orice combinație și este destul de ușor de integrat în mâncare. Sunt atât de multe moduri de a folosi smântâna în bucătărie încât o să rămâi surprinsă. Descoperă cum o poți integra în preparatele tale.

12 moduri de a folosi smântâna în bucătărie. Idei care îți vor transforma preparatele în delicatese
Cum poți să prepari cel mai bun sufleu. Descoperă câteva sfaturi utile
Sfaturi culinare | 20 martie 2024

Cum poți să prepari cel mai bun sufleu. Descoperă câteva sfaturi utile

Sufleul este un desert aerat și pufos, preparat dintr-un amestec de gălbenușuri, albușuri bătute spumă și alte ingrediente adăugate pentru aromă și gust. Când este copt, sufleul se umflă și se mărește, formând o crustă crocantă și un miez delicat și puțin dens. Poate fi dulce sau sărat, cu o varietate de arome și ingrediente, de la ciocolată și vanilie până la brânză și legume. Află cum poți să prepari cel mai bun sufleu. Descoperă câteva sfaturi utile de la cofetarii profesioniști.

Cum poți să prepari cel mai bun sufleu. Descoperă câteva sfaturi utile
Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Sfaturi culinare | 20 martie 2024

Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust

Peștele este o proteină delicată și gustoasă, iar alegerea condimentelor potrivite poate să îi evidențieze gustul unic și să îmbunătățească experiența culinară. În funcție de tipul de pește unele arome sunt mai potrivite decât altele, așa încât este important să știi ce trebuie să folosești în funcție de situație. Descoperă cele mai bune condimente pentru peștele gătit în casă. Ce recomandă specialiștii în bucătărie.

Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Ce poți să faci cu resturile de smoothie ca să eviți risipa
Sfaturi culinare | 16 martie 2024

Ce poți să faci cu resturile de smoothie ca să eviți risipa

Îți place să îți faci smoothie în fiecare zi, dar nu știi ce să faci cu ceea ce îți rămâne? Descoperă ce poți să faci cu resturile de smoothie ca să eviți risipa. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.

Ce poți să faci cu resturile de smoothie ca să eviți risipa
Cum poți găti broccoli congelat astfel încât să fie gustos. Trucul pe care îl folosesc bucătarii profesinoniști
Sfaturi culinare | 15 martie 2024

Cum poți găti broccoli congelat astfel încât să fie gustos. Trucul pe care îl folosesc bucătarii profesinoniști

Broccoli este leguma pe o recomandă toți nutriționiștii și o refuză aproape toată lumea. Cu toate acestea, datorită proprietăților ei nutritive, bucătarii au căutat diverse metode de preparare pentru a-l face cât mai apetisant. Când este gătit proaspăt are o textură ușor crocantă, dar atunci când alegi varianta congelată poți să obții o consistență atât de moale încât să nu vrei să îl mai mănânci. Există totuși o soluție. Iată cum poți găti broccoli congelat astfel încât să fie gustos și să aibă un aspect plăcut.

Cum poți găti broccoli congelat astfel încât să fie gustos. Trucul pe care îl folosesc bucătarii profesinoniști
Cum cureți peștele de solzi. Metoda rapidă și ingenioasă, bazată pe câteva trucuri simple
Sfaturi culinare | 10 martie 2024

Cum cureți peștele de solzi. Metoda rapidă și ingenioasă, bazată pe câteva trucuri simple

Peștele nu ar trebui să lipsească din meniul tău săptămânal. Este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor musculare. Descoperă și tu cum cureți peștele de solzi. Află care e metoda rapidă și ingenioasă, bazată pe câteva trucuri simple.

Cum cureți peștele de solzi. Metoda rapidă și ingenioasă, bazată pe câteva trucuri simple
Cu ce se stropesc mucenicii după ce i-ai scos din cuptor. Sfaturi simple și utile pentru a avea o aromă specială
Sfaturi culinare | 9 martie 2024

Cu ce se stropesc mucenicii după ce i-ai scos din cuptor. Sfaturi simple și utile pentru a avea o aromă specială

Mucenicii sunt nu pot să lipsească de pe masa ta pe 9 martie. Odată ce i-ai scos din cuptor îți vor umple toată casa cu aroma lor bogată, iar papilele gustative îți vor fi răsfățate cu textura moale. Află cu ce se stropesc mucenicii după ce i-ai scos din cuptor ca să fie îmbibați de aromă.

Cu ce se stropesc mucenicii după ce i-ai scos din cuptor. Sfaturi simple și utile pentru a avea o aromă specială
Cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat
Sfaturi culinare | 8 martie 2024

Cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat

Fondue de brânză este un preparat tradițional originar din Elveția, care a devenit popular în întreaga lume ca o experiență socială și un preparat delicios. Pentru o experiență autentică, servește fondue de brânză într-un mediu relaxat și convivial, împărtășind momente de bucurie și gustări cu cei dragi. Descoperă și tu cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat. Sfaturi simple și utile pentru reușita preparatului tău.

Cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat
Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase
Sfaturi culinare | 7 martie 2024

Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase

Varza de Bruxelles nu este foarte populară, deși este foarte versatilă și ușor de preparat. În plus, are o mulțime de vitamine și minerale, ceea ce o face perfectă pentru mesele în familie. Cu toate acestea este trecută cu vederea mai ales din cauza faptului că uneori poate fi amară. Descoperă cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile de la specialiști.

Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase
7 greșeli pe care le faci când folosești uleiul de măsline. Cum să le eviți
Sfaturi culinare | 6 martie 2024

7 greșeli pe care le faci când folosești uleiul de măsline. Cum să le eviți

Uleiul de măsline este unul dintre ingredientele care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Iată cum alegi uleiul de măsline potrivit preparatului pe care îl gătești. Descoperă 7 greșeli pe care le faci când folosești uleiul de măsline. Află ce spun specialiștii în bucătărie.

7 greșeli pe care le faci când folosești uleiul de măsline. Cum să le eviți
Cum gătești cu fulgi de ovăz. 11 sfaturi practice
Sfaturi culinare | 5 martie 2024

Cum gătești cu fulgi de ovăz. 11 sfaturi practice

Ovăzul este vedeta incontestabilă a primei mese din zi, mai ales dacă vrei să mănânci sănătos. Este atât de bogat în vitamine, minerale, fibre, proteine și antioxidanți încât cu greu poate fi egalat de alt aliment. În plus, fulgii de ovăz au un preț accesibil și îți asigură un grad de sațietate mare. Iată cum gătești cu fulgi de ovăz pentru a putea obține maximum de beneficii de la ei. Sfaturi simple și utile de la specialiști.

Cum gătești cu fulgi de ovăz. 11 sfaturi practice
Totul despre ceapa verde. Cum poți să o folosești cât mai eficient
Sfaturi culinare | 3 martie 2024

Totul despre ceapa verde. Cum poți să o folosești cât mai eficient

Ceapa verde este o varietate de ceapă tânără, denumită și ceapă verde sau ceapă de primăvară. Ceapa are un capăt alb care nu s-a dezvoltat pe deplin într-un bulb și tulpini lungi verzi care seamănă cu arpagicul. Atât partea albă, cât și cea verde sunt folosite în rețete și consumate atât crude, cât și gătite. 

Totul despre ceapa verde. Cum poți să o folosești cât mai eficient
Cum se fierbe năutul. Proprietăți, beneficii și rețete culinare
Galerie foto
Sfaturi culinare | 29 februarie 2024

Cum se fierbe năutul. Proprietăți, beneficii și rețete culinare

Pentru atunci când dorești să prepari o mâncare pe bază de năut, dar nu știi sigur cum se fierbe năutul, avem pentru tine câteva sfaturi și trucuri culinare. Iar dacă nu știi cum să îl prepari, îți vom recomanda și câteva rețete pe bază de năut.

Cum se fierbe năutul. Proprietăți, beneficii și rețete culinare
Păstrarea alimentelor la frigider. 4 produse care stau mai bine pe blatul din bucătărie
Sfaturi culinare | 28 februarie 2024

Păstrarea alimentelor la frigider. 4 produse care stau mai bine pe blatul din bucătărie

Se întâmplă ca din dorința de a păstra mâncarea în condiții bune să faci mai mult rău decât bine. Excesul de zel ajunge și în bucătărie și te poate îmbolnăvi. Anumite obiceiuri care țin de gătit sau de curățenie pot fi dăunătoare pe termen lung. Descoperă mai multe despre păstrarea alimentelor la frigider. 4 produse care stau mai bine pe blatul din bucătărie.

Păstrarea alimentelor la frigider. 4 produse care stau mai bine pe blatul din bucătărie
Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Sfaturi culinare | 27 februarie 2024

Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele

Bananele sunt unele dintre fructele care produc cea mai mare frustrare. Cumperi câteva și se mănâncă imediat. Apoi cumperi prea multe și nu le mai vrea nimeni, așa că rămâi cu un mănunchi de banane care par că de la oră la oră sunt mai negre. Iată cum se păstrează bananele până la 10 zile. Descoperă trucul care te ajută să nu mai arunci fructele.

Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă
Sfaturi culinare | 27 februarie 2024

Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă

Șalota este o ceapă mică, cu un gust puțin mai delicat și ușor mai dulce decât al celei galbene. Este preferată la gătit pentru că are o textură mai fină și foile mai subțiri. Este folosită în multe rețete de sosuri, vinegrete, supe, tocănițe, salate și preparate cu fructe de mare sau carne. Iată cum se folosește șalota astfel încât să te bucuri de gustul ei deosebit.

Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
Sfaturi culinare | 26 februarie 2024

Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai comune garnituri, fie că îl pui lângă o friptură de pui sau lângă un pește la grătar. Dacă vrei un pic de varietate în bucătărie, poți face piure din orice fel de legume. Vei avea niște surprize plăcute! Descoperă și tu cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios. Sfaturi utile pentru orice gospodină.

Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști
Sfaturi culinare | 24 februarie 2024

Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști

Un prim pas către friptura de vită perfectă este să alegi carnea potrivită. Poate fi complicat mai ales că vezi în galantar atâtea tipuri –vrăbioară, piept, T-Bone. Dintre acestea trebuie să știi să o cumperi pe cea de calitate. Descoperă și tu cum recunoști carnea de vită de calitate. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști.

Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști
12 utilizări inedite pentru făină. Sfaturi simple în bucătărie
Sfaturi culinare | 23 februarie 2024

12 utilizări inedite pentru făină. Sfaturi simple în bucătărie

Făina este un ingredient care nu lipsește din cămară. Este baza oricăror aluaturi, este bună pentru paneuri, pentru sosuri, dar nu este utilă doar la gătit, ci și la curățat vasele, la fertilizarea solului, chiar și la înlăturarea furnicilor. Iată 12 utilizări inedite pentru făină. Descoperă câteva sfaturi simple și utile în bucătărie.

12 utilizări inedite pentru făină. Sfaturi simple în bucătărie
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai multe ouă murate puse într-o carafă
06:51
Rețetă de ouă murate. Cum se prepară și la ce se folosesc Rețetă de ouă murate. Cum se prepară și la ce se folosesc
Sparanghel cu bacon în aluat foietaj pe trei farfurii, alături de un bol cu semințe de susan și frunze de busuioc
06:16
Sparanghel cu bacon în aluat foietaj. Rețetă pentru gustări simple Sparanghel cu bacon în aluat foietaj. Rețetă pentru gustări simple
Chec în trei culori pe un grătar negru și trei felii pe o farfurie, alături de o ceașcă cu ceai
29 mai, 06:47
Chec în trei culori. Rețeta unui chec pufos, delicios și spectaculos Chec în trei culori. Rețeta unui chec pufos, delicios și spectaculos
Porție de tartă cu banane și căpșuni pe o farfurie albă
29 mai, 06:24
Tartă cu banane și căpșuni. Un desert pe gustul tuturor Tartă cu banane și căpșuni. Un desert pe gustul tuturor
Colaj cu șef Sorin Gonțea și quiche cu praz și brânză.
28 mai, 09:24
Quiche franțuzesc cu praz și brânză, o rețetă clasică de tartă sărată Quiche franțuzesc cu praz și brânză, o rețetă clasică de tartă sărată
Cinci coșulețe aperitiv cu brânză și avocado
28 mai, 06:51
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
ruladă de bezea și fructe de pădure servită pe un platou negru
28 mai, 06:39
Ruladă cu bezea și fructe de pădure. Pașii simpli pentru a obține un desert delicios Ruladă cu bezea și fructe de pădure. Pașii simpli pentru a obține un desert delicios
Două porții de plăcintă cu cartofi și șuncă pe o farfurie, alături de un bol cu mazăre
27 mai, 07:02
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
Vezi cele mai noi articole
închide