Desert

Descoperă rețete variate pentru cele mai delicioase deserturi: de la prăjituri, tarte și înghețate simple, pâna la cele mai spectaculoase torturi.

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Desert | 1 iulie 2025

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen este denumirea unor delicioase gogoși vieneze, care sunt un desert clasic în cultura austriacă și germană, foarte îndrăgit mai ales în perioada carnavalurilor (Fasching) și a sărbătorilor de iarnă.

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Desert | 30 iunie 2025

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta este o prăjitură simplă și delicioasă, fără coacere, inspirată din bucătăria argentiniană. Este alcătuită din straturi alternante de biscuiți de ciocolată înmuiați în cafea sau lapte și o cremă bogată și catifelată, făcută din cremă de brânză și dulce de leche.

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Desert | 29 iunie 2025

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Această versiune modernă de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic aduce o notă sofisticată și surprinzătoare desertului clasic. Ciocolata adaugă profunzime și intensitate iar crema de fistic aduce un gust fin, ușor exotic.

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Galerie foto
Desert | 28 iunie 2025

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Pentru răsfățul dulce dintr-o zi de vară caniculară, încearcă o rețetă de prăjitură cu iaurt și vișine în compoziție. Este, ușor de făcut, este pufoasă, fructată și perfect echilibrată ca gust.

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Desert | 27 iunie 2025

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Dacă vrei să te bucuri de aroma fructelor de vară combinate în deserturi, încearcă și rețeta de prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Desert | 26 iunie 2025

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

Vara este anotimpul în care ne bucurăm intens de soare, vacanțe și momente petrecute alături de cei dragi. Este sezonul care ne aduce în prim-plan fructe proaspete și aromate, pe care le folosim adesea în deserturi delicioase. Dincolo însă de savoarea fructelor estivale, vara ne oferă ocazia să explorăm și beneficiile surprinzătoare pe care aceste deserturi le aduc sănătății noastre. Descoperă top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate.

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Desert | 26 iunie 2025

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Un chec cu vișine este una dintre cele mai iubite prăjituri de vară, cu aspect rustic și gust intens fructat. În acest desert dulceața blândă a aluatului se combină armonios cu nota acrișoară, răcoritoare a vișinelor.

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Desert | 25 iunie 2025

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Dacă vrei să prepari un desert elegant, cu aer franțuzesc, de vară, care încântă vizual și gustativ deopotrivă, îți recomandăm rețeta de tartă cu caise și cremă de vanilie.

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Desert | 24 iunie 2025

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort cu gust dulce-acrișor, răcoritor și foarte elegant, avem pentru tine o rețetă de tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Este desertul perfect pentru vară sau orice ocazie în care vrei un gust echilibrat, fructat și proaspăt.

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Desert | 23 iunie 2025

Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat

Dacă adori deserturile cu caise și pe cele cu ciocolată, îți oferim mai jos o rețetă delicioasă de negresă cu ciocolată și jeleu de caise. Este rețeta unui desert intens și rafinat, care combină densitatea bogată a ciocolatei negre cu notele luminoase, acrișor-dulci ale caisei.

Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Desert | 22 iunie 2025

Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu

Cobbler cu caise este un desert rustic și reconfortant, cu caise moi și suculente sub un aluat crocant și ușor pufos. Este un desert perfect servit cald cu înghețată sau frișcă. Este un desert reconfortant, rustic și generos, cu o estetică simplă și o aromă puternic evocatoare a verii.

Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Galerie foto
Desert | 21 iunie 2025

Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival

Vara este anotimpul perfect pentru a savura deserturi ușoare, răcoritoare și pline de prospețime. Temperaturile ridicate și abundența de fructe de sezon influențează nu doar ingredientele folosite, ci și modul în care sunt pregătite și servite deserturile. Iată câteva idei de deserturi de vară rapide.

Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Galerie foto
Desert | 20 iunie 2025

Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant

O tartă simplă cu cireșe poate fi alegerea perfectă pentru răsfățul familiei, mai ales atunci când se adună la masă sau povești. Este un desert ușor și rapid de preparat, din ingrediente puține, de sezon. Dulceața și aroma cireșelor se combină armonios cu un aluat fraged, crocant la margini și ușor sfărâmicios.

Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Jeleu de vișine, ideal pentru deserturi elegante sau rustice
Desert | 19 iunie 2025

Jeleu de vișine, ideal pentru deserturi elegante sau rustice

Pentru că este vară și deserturile cu fructe sunt la mare căutare, avem pentru tine o rețetă de jeleu de vișine. Vei obține un strat rubiniu, dulce-acrișor, cu aromă intensă de fructe. Este perfect pentru a desăvârși prăjituri cu cremă, blat pufos sau deserturi cu brânză.

Jeleu de vișine, ideal pentru deserturi elegante sau rustice
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Desert | 18 iunie 2025

Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat

Această prăjitură cu caise și crumble are trei straturi delicioase care se completează armonios. Are un blat pufos cu unt și un strat generos de caise coapte. Iar deasupra un strat crocant de crumble, cu textură nisipoasă și gust de migdale și vanilie.

Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Galerie foto
Desert | 18 iunie 2025

Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake

Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe este un desert spectaculos prin aspect și contrastul de texturi. Conține un blat pufos și vanilat, „perforat” după coacere, umplut cu jeleu fin de cireșe. Acesta pătrunde în prăjitură, creând dungi aromate și un efect vizual atrăgător. La final, prăjitura este acoperită cu o cremă delicată și eventual decorată cu cireșe proaspete sau confiate.

Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Desert | 17 iunie 2025

Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon

Granita de cireșe este un desert răcoritor, intens fructat și surprinzător de ușor, originar din Sicilia. Se remarcă prin textura sa unică, între sorbet și gheață zdrobită, și prin gustul pur de fruct. În acest caz se folosesc cireșele coapte de vară, dulci-acrișoare și vibrante.

Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Galerie foto
Desert | 17 iunie 2025

Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase

Postul nu înseamnă neapărat să renunți la plăcerea unui desert delicios. Există o mulțime de dulciuri de post uşor de făcut și nu fac compromisuri la gust. De la fursecuri fragede și gogoși pufoase, până la plăcinte cu fructe sau checuri savuroase, există opțiuni pentru orice gust.

Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Nuci cu cacao în aluat, umplute cu cremă de ciocolată
Galerie foto
Desert | 13 iunie 2025

Nuci cu cacao în aluat, umplute cu cremă de ciocolată

Aceste nuci cu cacao în aluat, umplute cu cremă de ciocolată sunt o variantă delicioasă a celebrelor nuci umplute, cu amintiri din copilărie. Nucile au un gust profund de ciocolată și o textură care se frânge delicat. Iar umplutura completează perfect cu o cremă catifelată, de regulă pe bază de unt și ciocolată.

Nuci cu cacao în aluat, umplute cu cremă de ciocolată
Cornulețe fragede de post cu gem, delicate și aromate
Galerie foto
Desert | 11 iunie 2025

Cornulețe fragede de post cu gem, delicate și aromate

Aceste cornulețe fragede de post cu gem sunt o adevărată încântare a papilelor, fiind perfecte pentru orice ocazie. Se frăgezesc pe măsură ce stau, iar aluatul lor sfărâmicios se topește în gură.

Cornulețe fragede de post cu gem, delicate și aromate
Prăjitură cu căpșuni și bucăți de ciocolată în aluat. Desert dulce-acrișor
Desert | 9 iunie 2025

Prăjitură cu căpșuni și bucăți de ciocolată în aluat. Desert dulce-acrișor

Pentru deliciul dulce de zi cu zi îți propun să prepari o rețetă de prăjitură cu căpșuni și bucăți de ciocolată în aluat. Este perfectă pentru vară, servită simplă, cu un moț de frișcă sau o cupă de înghețată.

Prăjitură cu căpșuni și bucăți de ciocolată în aluat. Desert dulce-acrișor
Cum să faci înghețată de casă cu frișcă. Rețeta delicioasă de desert de vară
Galerie foto
Desert | 6 iunie 2025

Cum să faci înghețată de casă cu frișcă. Rețeta delicioasă de desert de vară

Când ai poftă de un desert simplu poți prepara o înghețată de casă cu frișcă. Se face foarte repede, din puține ingrediente și este și foarte ușoară.

Cum să faci înghețată de casă cu frișcă. Rețeta delicioasă de desert de vară
Rețetă de colivă ca la mănăstire pentru Moșii de vară. Ce să adaugi pentru un gust aparte
Desert | 5 iunie 2025

Rețetă de colivă ca la mănăstire pentru Moșii de vară. Ce să adaugi pentru un gust aparte

Moșii de Vară, cunoscuți și sub numele de Moșii de Sâmedru sau Moșii de Rusalii, reprezintă una dintre cele mai importante sărbători dedicate pomenirii morților în tradiția creștin-ortodoxă românească. Este momentul în care se face colivă ca la mănăstire pentru cei care nu mai sunt printre noi.

Rețetă de colivă ca la mănăstire pentru Moșii de vară. Ce să adaugi pentru un gust aparte
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora
Desert | 3 iunie 2025

Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora

Toată lumea vorbește despre rulouri cu scorțișoară, dar dacă vei încerca această rețetă de rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie vor deveni preferatele tale. Sunt moi și aromate, cu un contrast perfect echilibrat între dulce și acrișor.

Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora
Clafoutis cu căpșuni. Desert franțuzesc, reinterpretat cu fructe de sezon
Desert | 2 iunie 2025

Clafoutis cu căpșuni. Desert franțuzesc, reinterpretat cu fructe de sezon

Nu rata sezonul căpșunilor fără a profita de gustul lor și în deserturi. Iar dacă nu ai idei de deserturi simple și ușoare, încearcă rețeta de clafoutis cu căpșuni, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Clafoutis cu căpșuni. Desert franțuzesc, reinterpretat cu fructe de sezon
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Desert | 1 iunie 2025

Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic

Această budincă de orez cu mango și vanilie este un desert fin și reconfortant, inspirat din bucătăria asiatică. Combinația dintre orezul cremos și fructele tropicale este foarte apreciată în această bucătărie. Textura catifelată a orezului fiert în lapte, îmbogățită cu aroma delicată a vaniliei, se împletește perfect cu dulceața suculentă a mango-ului copt, creând un contrast plăcut între cremos și fructat.

Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Înghețată de căpșuni cu lapte condensat. Un desert plin de gustul verii
Desert | 31 mai 2025

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat. Un desert plin de gustul verii

Cremoasă, parfumată, cu o dulceață naturală și o atingere fructată, această înghețată de căpșuni cu lapte condensat, poate fi preparată fără aparat și fără bătăi de cap.

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat. Un desert plin de gustul verii
Mini tarte cu cremă de lapte condensat și căpșuni
Desert | 31 mai 2025

Mini tarte cu cremă de lapte condensat și căpșuni

Pentru deliciul dulce al zilei, avem pentru tine o rețetă rafinată și ușor de preparat de mini tarte cu cremă de lapte condensat și căpșuni. Este un desert delicat, proaspăt și ideal pentru sezonul căpșunilor. Desertul îmbină baza crocantă și fragedă cu o cremă mătăsoasă și fructe zemoase, într-un echilibru perfect de texturi și arome.

Mini tarte cu cremă de lapte condensat și căpșuni
Pandişpan de post. Care sunt ingredientele care îl fac delicios
Desert | 30 mai 2025

Pandişpan de post. Care sunt ingredientele care îl fac delicios

Pandișpanul de post este un desert ușor și delicios, perfect pentru zilele în care se respectă tradițiile postului sau pentru cei care urmează o dietă vegană. Fără ingrediente de origine animală, acest pandișpan păstrează textura pufoasă și gustul delicat al variantei clasice, fiind în același timp mai ușor de digerat și mai prietenos cu mediul.

Pandişpan de post. Care sunt ingredientele care îl fac delicios
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Desert | 27 mai 2025

Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă

Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat, răcoritor și elegant, perfect pentru primăvară-vară sau pentru orice ocazie specială.

Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Mici și delicate delicii culinare
Desert | 26 mai 2025

Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Mici și delicate delicii culinare

Dacă nu mai ai idee în ce deserturi să incluzi aroma căpșunilor proaspete, îți recomandăm rețeta de zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Sunt dulciuri fine, pufoase, cu o textură aerată asemănătoare bezelelor, dar mai elastice și moi.

Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Mici și delicate delicii culinare
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Galerie foto
Desert | 25 mai 2025

Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și combină perfect prospețimea fructelor, cremozitatea unei creme fine și textura ușor crocantă a pișcoturilor.

Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos
Desert | 23 mai 2025

Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos

Un cremșnit cu căpșuni feliate în cremă este un desert rafinat de primăvară-vară. Acesta combină straturile crocante de foietaj cu o cremă catifelată de vanilie și prospețimea căpșunilor proaspete. Felia de cremșnit devine mai vibrantă, mai suculentă și mai echilibrată cu aceste fructe. Gustul este delicios, iar aspectul este spectaculos.

Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos
Spumă de căpșuni cu frișcă. Desert simplu, delicat și aromat
Desert | 22 mai 2025

Spumă de căpșuni cu frișcă. Desert simplu, delicat și aromat

Spumă de căpșuni cu frișcă este un desert clasic de vară, răcoritor, extrem de simplu, dar cu o savoare care trezește nostalgii. Ușor aerat, fructat și parfumat, acest desert este asociat cu gustul copilăriei. Pe atunci primele căpșuni coapte erau transformate cu grijă în deserturi ușoare, fără coacere, perfecte pentru zilele calde.

Spumă de căpșuni cu frișcă. Desert simplu, delicat și aromat
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert | 14 mai 2025

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert spectaculos, moale și parfumat, ideal pentru primăvară sau vară, încearcă rețeta de chec guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni.

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert | 13 mai 2025

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Acest desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți este o simfonie de gusturi și texturi care se completează perfect în fiecare linguriță. Straturile contrastante, crocante, moi, suculente și cremoase, oferă o experiență complexă, dar extrem de echilibrată, atât vizual cât și gustativ.

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Desert | 12 mai 2025

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Pentru atunci când îți rămân albușuri de la alte preparate în care sunt necesare doar gălbenușurile îți oferim o rețetă de chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Este un desert delicat, aerat și ușor, dar și foarte aromat. Aroma de vanilie oferă o notă caldă și prietenoasă. Iar zmeura adaugă un contrast plăcut de prospețime și ușoară aciditate, echilibrând perfect dulceața checului.

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Desert | 10 mai 2025

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni este o prăjitură fină, elegantă, care îmbină o bază crocantă de bezea cu o umplutură aerată de mousse de căpșuni. Aceasta este răcoritoare și ușor acrișoară, perfect echilibrată de dulceața bezelei. Deasupra, câteva felii de fructe proaspete sau frunze de mentă transformă fiecare bucată într-o bijuterie comestibilă.

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Desert | 9 mai 2025

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Rețeta de eclere cu vanilie și căpșuni este rețeta unui desert clasic, reinterpretat într-o formă proaspătă, elegantă și de sezon. Prepar-o și tu pentru a te bucura de un desert rafinat, cu arome clasice și prospețime de primăvară.

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Desert | 27 aprilie 2025

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Dacă adori gogoșile și vrei să testezi diferite rețete, îți oferim mai jos o rețetă de gogoși pufoase cu cartofi în aluat. Sunt un deliciu rustic și incredibil de pufos, care aduce un plus de savoare și consistență față de rețeta clasică.

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Desert | 26 aprilie 2025

Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene

Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat de pandișpan, lichior și o glazură fondantă albă. Toate acestea sunt învăluite în marțipan verde și decorat cu fructe confiate colorate, ca o bijuterie comestibilă.

Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Desert | 24 aprilie 2025

Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic

O cremă de lămâie cu ananas este o alegere excelentă pentru prăjituri răcoritoare, cu un gust proaspăt și exotic. Se potrivește foarte bine între foi de pandișpan, în rulade, prăjituri cu blat umed sau chiar în deserturi la pahar. Combinația dintre aciditatea lămâii și dulceața discretă a ananasului oferă un echilibru perfect.

Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Desert | 23 aprilie 2025

Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros

O panna cotta cu mentă și glazură de ciocolată este un desert fin și răcoritor, care combină finețea cremei italiene cu prospețimea mentei și intensitatea glazurii de ciocolată. Este genul de desert care se potrivește perfect atât într-o seară călduroasă de vară. Dar merge de minune și ca o notă elegantă de final într-un meniu rafinat de iarnă.

Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Desert | 22 aprilie 2025

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel este o regină a deserturilor de casă. Este o prăjitură fină, elegantă, cu gust intens de caramel și texturi care se contopesc într-un echilibru perfect. Este genul de prăjitură care impresionează prin simplitate și gust profund, care devine tot mai bună cu fiecare zi ce trece.

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Desert | 19 aprilie 2025

Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat

Acest cozonac Cruffin cu multe stafide este o reinterpretare modernă și spectaculoasă a cozonacului tradițional. Rețeta combină textura fragedă și stratificată a unui croissant cu forma și bogăția unui muffin. De aici și numele de cruffin.

Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Galerie foto
Desert | 18 aprilie 2025

Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană

Dacă vrei să prepari un cozonac bogat, aromat, festiv și cu o umplutură care spune o poveste în fiecare felie, încearcă rețeta de cozonac Gubana. Este un cozonac italian spectaculos, cu origini din Friuli, în nord-estul Italiei.

Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Desert | 18 aprilie 2025

Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios

Prăjitura Valurile Dunării cu vișine este un desert spectaculos vizual și delicios, renumit în special în spațiul german (unde poartă denumirea Donauwelle) și foarte iubit și în România.

Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Galerie foto
Desert | 18 aprilie 2025

Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă

Un chec cu figurine de iepurași în interior, ascunși ca o surpriză dulce în fiecare felie, glazurat cu ciocolată albă este exact genul de desert care face oamenii să zâmbească încă dinainte să-l guste. Perfect pentru Paște, dar și pentru oricine iubește combinația dintre gust bun și prezentare jucăușă.

Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Desert | 17 aprilie 2025

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate

Această rețetă de fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, este perfectă pentru platoul cu dulciuri de Paște. Fursecurile au acel farmec vizual care atrage instant, mai ales când gemul roșu strălucește prin decupajul fursecului superior ca o vitrină dulce.

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Desert | 16 aprilie 2025

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

O pască cu Nutella, fără aluat, este o reinterpretare modernă și decadentă a desertului clasic de Paște. Fără aluatul clasic din cozonac, această variantă se concentrează pe o umplutură fină de brânză dulce. Aceasta este îmbogățită cu Nutella, ceea ce oferă o textură catifelată și un gust intens de ciocolată și alune.

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
închide