Cele mai recente

Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță

Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

Dacă ești în căutarea unei rețete de mâncare savuroasă și hrănitoare pentru masa de prânz, încearcă rețeta de tocana de vită cu morcovi și țelină. Este un preparat consistent, cu arome profunde, ideal pentru zilele răcoroase.

Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros
Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată
Galerie foto

Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale

Orange curd este o cremă fină, catifelată și intens aromată, preparată din suc proaspăt de portocale, ouă, unt și zahăr. Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână.

Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați

Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri

Salata de pui cu ciuperci și castraveți murați este un preparat delicios, ușor de realizat, care combină ingrediente simple într-un mix de arome perfecte pentru o masă rapidă sau un prânz de weekend. Aceasta este o salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Este o rețetă hrănitoare, plină de texturi interesante, de la carnea suculentă de pui, la ciupercile călite și castraveții murați, care adaugă o notă crocantă și acrișoară.

Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
cel mai pufos piure de cartofi

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie

Piureul de cartofi este una dintre cele mai rapide și mai gustoase feluri de mâncare. Rețeta este atât de simplă, încât o poate prepara și un copil. Cu toate acestea, când vei gusta din anumite porții de piure vei vedea că sunt foarte pufoase, iar altele tari și cleioase. Iată care este secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi.

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
Galerie foto

Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone

Acest tort de clătite Red Velvet este o reinterpretare rafinată a celebrului desert, combinând foi delicate de clătite roșii, cu o cremă fină și aerată de mascarpone și frișcă. Straturile catifelate, cu o ușoară aromă de cacao, contrastează perfect cu dulceața și cremozitatea umpluturii. Rezultatul este un tort spectaculos, ideal pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru un moment de răsfăț.

Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
Galerie foto

Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă

Această rețetă de pipote de pui cu bulgur și legume combină frăgezimea pipotelor de pui cu textura plăcută a bulgurului. Este un preparat simplu, dar plin de savoare, potrivit atât pentru un prânz sățios, cât și pentru o cină reconfortantă.

Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos, servit cu spaghete integrale

Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos. Familia se va bucura de un preparat delicios, consistent și foarte hrănitor.

Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Două boluri cu supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
Galerie foto

Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate

Această supă cremă de sfeclă cu mere este rafinată și reconfortantă, perfectă pentru zilele reci sau pentru o masă elegantă. Are o culoare intensă, rubinie, iar gustul său este un echilibru minunat între dulceața sfeclei și aciditatea ușor fructată a merelor. Textura este catifelată, iar aromele se completează subtil cu condimentele alese, creând o experiență gustativă complexă și armonioasă.

Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
somon la airfryer cu legume

Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare

Somonul este extrem de apreciat datorită gustului său delicat, texturii fragede și valorii nutritive ridicate. Este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, acizi grași Omega-3 esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului, precum și vitamine și minerale, precum vitamina D, B12 și seleniu. Pregătește o rețetă simplă de somon la airfryer cu legume pentru a te bucura de aceste beneficii.

Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare
O femeie care pune ouă în frigider

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță

Păstrarea corectă a ouălor este esențială pentru a te asigura că acestea rămân sigure și proaspete pentru consum. Deși ouăle sunt un aliment destul de rezistent, este important să le depozitezi într-un mod adecvat pentru a preveni riscurile de contaminare și pentru a prelungi durata lor de valabilitate. Află cât poți ține ouăle în frigider. Sfatui simple și utile de la specialiști.

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
Galerie foto

Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat

Ești în căutarea unei rețete de desert perfect pentru o după-amiază relaxantă alături de o cafea sau un ceai? Îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu brânză și caise din compot. Această tartă combină textura fină și cremoasă a umpluturii de brânză cu aroma dulce caiselor din compot. Totul se răsfață pe o bază fragedă de aluat. Fiecare îmbucătură oferă o senzație plăcută, în care gustul straturilor oferă un echilibru perfect de texturi și arome.

Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Galerie foto

Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos

Acest tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos are o combinație deosebită de texturi și arome. Are un blat catifelat și ușor acrișor, și o cremă fină, în care mascarponele și ciocolata albă se îmbină armonios cu aroma exotică a cocosului. Este un tort rafinat, perfect pentru ocazii speciale. Are un contrast cromatic spectaculos între roșul intens al blatului și albul imaculat al cremei.

Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Gözleme

Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă

Gözleme este o specialitate turcească delicioasă, care a cucerit inimile iubitorilor de mâncare din întreaga lume datorită gustului său simplu, dar deosebit. Sunt plăcinte subțiri, umplute cu diverse ingrediente și coapte într-o tigaie specială. Gözleme poate fi savurat ca o gustare rapidă, prânz sau cină, fiind un preparat care poate fi adaptat în funcție de preferințe.

Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
prosoape de bucătărie

Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare

Prosoapele de bucătărie trebuie spălate destul de des nu doar pentru că au pete de mâncare pe ele, ci și din rațiuni de sănătate. Ele pot deveni un teren propice pentru bacterii și mirosuri neplăcute dacă nu sunt spălate corespunzător. Un prosop de bucătărie curat contribuie nu doar la aspectul igienic al bucătăriei, ci și la siguranța alimentară. Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Iată semnele care arată că au nevoie de o igienizare.

Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare
Porție de patatas bravas în farfurie neagră, alături de boluri cu sosuri și furculițe
Galerie foto

Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă

Patatas Bravas este unul dintre cele mai populare tapas din bucătăria spaniolă, un preparat simplu, dar extrem de savuros. Cartofii aurii și crocanți sunt serviți cu un sos ușor picant, cremos și plin de arome, care le oferă acel caracter „bravo” – adică îndrăzneț și plin de personalitate.

Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Tort Sacher pe platou
Galerie foto

Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez

Aceste delicios tort Sacher este un desert emblematic al bucătăriei vieneze, recunoscut pentru combinația sa elegantă de ciocolată și dulceața subtilă a gemului de caise. Este un tort rafinat dintr-un blat dens de ciocolată, umplut cu un strat fin de gem de caise și acoperit cu o glazură bogată de ciocolată.

Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
închide