Cele mai recente

Un bol cu lapte condensat aranjat pe o tavă de lemn alături de clătite

Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie

Niciodată nu strică să ai o cutie de lapte condensat în dulap. Este util pentru o mulțime de deserturi, chiar și pentru a îndulci cafeaua sau ceaiul.

Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie
Cartofi cu paprika și pătrunjel preparați la cuptor și serviți ăntr-un bol alb, alături de un bol cu sos de roșii
Galerie foto

Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasă

Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură de post simplă și delicioasă, îți recomandăm să prepari rețeta de cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor.

Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasă
Coroniță din carne tocată în foietaj porționată pe un platou rotund, alături de un bol cu sos
Galerie foto

Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de Crăciun

În ton cu specificul sărbătorii de Crăciun este și rețeta de coroniță din carne tocată în foietaj. Se prepară ușor, din ingrediente simple, va fi gustoasă și va arăta perfect pe un platou festiv.

Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de Crăciun
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla

5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată

Regele Charles al III-lea, la fel ca și mama lui Regina Elisabeta II, are câteva alimente pe care nu le mănâncă niciodată. Iată cinci alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată.

5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
Galerie foto

Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți

Dacă ți-ai propus să prepari cozonac, dar îți este teamă că nu ți vor reuși așa cum ar trebui, avem pentru tine câteva sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Sunt adunate de la bucătarii iscusiți, de prin toate colțurile țării.

Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
Galerie foto

Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun

Printre rețetele de friptură pe care ți-ai propus să le prepari pentru masa de Crăciun, mai trece pe listă și rețeta de ruladă din fleică de porc la cuptor.

Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie

Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale

Ceapa roșie murată este ușor acrișoară, dulce și cu o textură crocantă. Dă un plus de savoare sandvișurilor, salatelor, fripturilor. Încearcă această rețetă și nu o vei vrea mereu în bucătăria ta. Hai să descoperim împreună o rețetă delicioasă de dulceață de ceapă roșie.

Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai

Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă

Limbi de pisică sau langues de chat sunt biscuiți dulci, subțiri, făcute din albușuri bătute, unt, făină și zahăr. Se prepară în întreaga lume, cu diverse variante și cu denumiri adaptate limbilor din acelor zone.

Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită

Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor

Poți face și acasă friptură de vită la fel de bună ca un bucătar. Secretul este să o pregătești corect înainte. Îți prezentăm cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită.

Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
ienibahar întreg și ienibahar măcinat pe o masă de lemn

Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are

Ienibaharul este un condiment obținut din fructele de pădure uscate ale unei plante cunoscute sub numele de Pimenta dioica, care face parte din familia mirturilor. Aroma de ienibahar amintește de scorțișoară, cuișoare, nucșoară și piper. 

Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă

Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină

O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și pufoase.

Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
Galerie foto

Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post

Dintre cele mai delicioase rețete de post pe care le poți prepara pentru masa de prânz sau cină, rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi ocupă un loc fruntaș.

Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Porție de mâncare de păstăi congelate în farfurie albă, alături de verdeață
Galerie foto

Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post

Dacă te întrebi ce să mai gătești, simplu, rapid și delicios, de post, poți încerca o mâncare de fasole verde congelată. Chiar dacă nu găsești pe piață fasole verde, proaspătă, poți opta cu încredere pentru cea congelată. Este la fel de gustoasă și dispune de o mare parte din proprietăți, păstrate și în timpul congelării.

Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
când cumperi de la supermarket

7 greșeli pe care le faci când cumperi de la supermarket

Cumpărăturile la supermarket pot părea o activitate simplă. Hai să aflăm împreună care sunt cele 7 greșeli pe care le faci când cumperi de la supermarket.

7 greșeli pe care le faci când cumperi de la supermarket
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă

Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute

Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus la cuptor

Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
O linguriță plină cu zahăr brun întărit alături de un castronel plin cu zahăr brun

Zahăr brun întărit. Ce poți face ca să-l înmoi imediat

Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să folosești puțin zahăr brun și să fie tare ca piatra? Nu trebuie să folosești forța brută ca să îl aduci la starea lui obișnuită și nici să îl arunci.

Zahăr brun întărit. Ce poți face ca să-l înmoi imediat
Un platou mare și roz cu vanillekipferl pudrate cu mult zahăr

Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie

Vanillekipferl sunt prăjituri în formă de semilună. Sunt fragede și ți se topesc în gură. Aceste prăjituri au o aromă puternică de vanilie și sunt numai bune de servit dimineața la cafea.

Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Mâncare de orez cu spanac într-un set de două farfurii albe cu furculiță pe un ștergar și o felie de lămâie
Galerie foto

Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasă

Preparatele cu orez sunt printre cele mai simple, ușoare și rapide, dar și gustoase și consistente. În plus, poți combina orezul cu o mulțime de alte ingrediente pentru un plus de savoare și culoare. Încearcă o rețetă de orez cu spanac pentru a te bucura de o explozie de gusturi și de un plus de sănătate.

Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasă
O imagine cu o cutie de lemn albă care să ilustreze cum se păstrează morcovii proaspeți

Cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți chiar și o lună

Morcovii sunt legume destul de rezistente, însă este nevoie să respecți câteva reguli pentru a te bucura de prospețimea lor cât mai mult timp. Nu doar atât, pot fi revigorați chiar și cei care au început să se stafidească. Hai să aflăm împreună care este cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți.

Cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți chiar și o lună
Pateu de năut cu ciuperci în borcan și pe felii de pâine
Galerie foto

Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros

Pentru micul dejun din zilele de post, sau pentru platoul cu aperitive, merită preparată rețeta de pate de năut cu ciuperci. Este gustoasă, este sățioasă, dar și foarte sănătoasă și hrănitoare.

Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Galerie foto

Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă

Dovleceii fac parte din categoria celor mai populare legume pe care le poți include în alimentația ta în toate sezoanele. Una dintre mâncărurile cu dovlecei pe care o poți prepara și în perioadele de post este delicioasa tocăniță de dovlecei.

Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Chifteluțe de pui în crustă de semințe într-un bol alb
Galerie foto

Chifteluțe de pui în crustă de semințe. O rețetă simplă și delicioasă

Chifteluțele de pui sunt de nerefuzat, mai ales în rândul copiilor. Însă un platou cu chifteluțe de pui în crustă de semințe cucerește instant atât papilele cât și privirile.

Chifteluțe de pui în crustă de semințe. O rețetă simplă și delicioasă
Hummus de năut și linte decorat cu boia de ardei, boabe de năut și pătrunjel verde
Galerie foto

Hummus de năut și linte. Rețetă de post

Dacă te întrebi ce poți să mai prepari din categoria rețetelor de post, pentru una dintre mesele principale ale zilei, consideră ideală rețeta de hummus de năut și linte. Este gustoasă, foarte hrănitoare și foarte sățioasă.

Hummus de năut și linte. Rețetă de post
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Galerie foto

Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă

Pentru o masă simplă, dar gustoasă și consistentă, este mai mult decât perfectă rețeta de spaghete cu ton și sos de roșii. Nu petreci mult timp pentru prepararea ei și nici de ingrediente deosebite nu ai nevoie.

Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Galerie foto

Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor

În România, ciorbele și supele sunt cele care deschid orice masă. Sunt mai degrabă aperitive, însă sunt atât de sățioase, încât pot constitui un fel de mâncare în sine, fără să mai fie nevoie de altceva.

Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Prăjitură cu mac și piersici ornată cu frișcă, taiată în formă de dreptunghi și așezată pe farfurie

Prăjitură cu mac și piersici din compot, răsfățul tău de weekend

Îți oferim o rețetă de prăjitură cu mac și piersici din compot este alegerea potrivită pentru o masa la care îți vin cei mai buni prieteni sau pentru weekendul în care familia s-a anunțat în vizită.

Prăjitură cu mac și piersici din compot, răsfățul tău de weekend
Un bol roșu în care se află carne de vită gătită alături de un borcan plin cu confit

Cum poți face confit pentru iarnă din orice ingredient

Confit este o metodă de conservare a alimentelor folosită pentru prima dată în Franța. Se folosește gătirea lentă pentru a se păstra și intensifica aromele. Este nevoie de respectarea cu precizie a pașilor care nu sunt foarte complicați. Hai să aflăm împreună cum poți face confit pentru iarnă.

Cum poți face confit pentru iarnă din orice ingredient
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Galerie foto

Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră

România este țara unde încă se mai gătesc deserturi preparate în casă. Din bucătăriile noastre încă mai vine miros de plăcinte și gogoși tradiționale, așa cum le făceau bunicile sau străbunicile noastre acum zeci de ani. Descoperă și tu care sunt cele mai populare deserturi din România. Am selectat pentru tine unele dintre cele mai apreciate preparate dulci de către români.

Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Pierce Brosnan în rolul lui James Bond în timp ce se află într-o mașină și ține în mână un pistol

Cum reușește Pierce Brosnan să arate ca James Bond. Actorul are un fizic de invidiat la aproape 70 de ani

Pierce Brosnan este asociat cu imaginea lui James Bond chiar și acum, când se pregătește să împlinească 70 de ani. Actorul uimește prin forma fizică pe are o afișează. Hai să aflăm împreună cum reușește Pierce Brosnan să arate ca James Bond.

Cum reușește Pierce Brosnan să arate ca James Bond. Actorul are un fizic de invidiat la aproape 70 de ani
Paste cu vinete în sos de roșii garnisite cu frunze de busuioc
Galerie foto

Paste cu vinete în sos de roșii. Rețetă delicioasă de post

Rețetele cu paste au devenit una dintre opțiuni atunci când dorești un preparat rapid, simplu, dar delicios. Dacă ești în căutarea unei astfel de rețete, în varianta de post, prepară rețeta de paste cu vinete în sos de roșii.

Paste cu vinete în sos de roșii. Rețetă delicioasă de post
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos

Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători

Rețeta de cozonac fără frământare este preferata tuturor atunci când vine vorba despre masa de festivă de sărbători. Aroma de cozonac în casă este primul semn de sărbătoate. Dacă până acum cea mai grea parte era frământarea, iată că există rețeta de cozonac fără frământare. Se face repede, fără efort și este la fel de gustos și delicios.

Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
O imagine cu trei straturi de pandișpan aranjat pe un blat de lemn

De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos

Pandișpanul este una dintre prăjiturile cel mai ușor de preparat. Este o rețetă atât de versatilă încât poate fi consumată simplă sau poate fi bază pentru torturi sau alte deserturi.

De ce se lasă pandișpanul. Sfaturi pentru un pandișpan pufos
Fasole bătută cu sos de ceapă călită în bol alb și pe felii de pâine
Galerie foto

Fasole bătută cu sos de ceapă călită. Rețetă tradițională românească

Una dintre mâncărurile mult adorate din bucătăria tradițională românească este mâncarea de fasole bătută cu sos de ceapă călită. Este gustoasă și ușor de preparat, din ingrediente simple și puține.

Fasole bătută cu sos de ceapă călită. Rețetă tradițională românească
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie

Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie

Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra mai omogenă și se va tăia mai uniform.

Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Un chec feliat și porționat care se află pe o farfurie albă pentru a ilustra de ce se lasă checul

De ce se lasă checul. Trucuri și sfaturi pentru un chec pufos și gustos

Să faci prăjituri este o adevărată artă, dar și o știință exactă. Dacă nu ții seama de toate detaliile legate de cantități, temperatura ingredientelor sau a cuptorului, lucrurile pot ieși prost. Checul este una dintre cele mai banale prăjituri, dar care se întâmplă cel mai des să nu iasă cum trebuie. Hai să aflăm împreună de ce se lasă checul.

De ce se lasă checul. Trucuri și sfaturi pentru un chec pufos și gustos
O masă albă pe care se află mai multe tarte cu fructe care au fost preparate cu ajutorul rețetelor de aluat pentru tarte

Tipuri de aluat pentru tarte. Variantele clasice pe care trebuie să le încerci

Tartele cu fructe sunt parfumate, aromate, cu un amestec de texturi ce le transformă în deserturi potrivite pentru orice ocazie. Poți folosi fructe de sezon sau exotice și creme dintre cele mai diverse și apoi să te bucuri de un dulce savuros. Hai să descoperim câteva tipuri de aluat pentru tarte. Le vei putea prepara chiar la tine acasă.

Tipuri de aluat pentru tarte. Variantele clasice pe care trebuie să le încerci
Hummus cu vinete în bol rustic, decorat cu boabe de năut și frunze de pătrunjel verde
Galerie foto

Hummus cu vinete. O combinație delicioasă, de post

Dacă adori salata de vinete, dar și hummusul, deopotrivă, amestecă-le și vei obține un gust deosebit de hummus cu vinete.

Hummus cu vinete. O combinație delicioasă, de post
O masă pe care se află mai multe feluri de pizza pentru a ilustra ce să nu comanzi niciodată de la o pizzerie

Ce să nu comanzi niciodată dintr-o pizzerie. Sfaturi de la specialiști

Pizza poate părea preparatul unde nu există combinații greșite. Există pizza cu ananas sau cu alte fructe, au fost restaurante care au încercat pizza cu sarmale sau cu cartofi prăjiți. Hai să aflăm împreună ce să nu comanzi niciodată dintr-o pizzerie.

Ce să nu comanzi niciodată dintr-o pizzerie. Sfaturi de la specialiști
Bol cu biscuiți cu cocos din 3 ingrediente pe o masă albă

Biscuiți cu cocos din 3 ingrediente. Rețetă fără coacere

Biscuiții cu cocos din 3 ingrediente sunt atât de moi și de aromați încât vei vrea să faci rețeta iar și iar. În plus, în doar 10 minute sunt gata.

Biscuiți cu cocos din 3 ingrediente. Rețetă fără coacere
Chiftele de linte și ciuperci într-un bol cu salată, alături de un bol cu ketchup
Galerie foto

Chiftele de linte și ciuperci, gustoase și hrănitoare

Dacă adori chiftelele și ești în căutarea unor rețete interesante, îți oferim o rețetă simplă și rapidă de chiftele de linte și ciuperci. Sunt gustoase și hrănitoare, se prepară din ingrediente simple și vegetale fiind ideale pentru perioadele de post.

Chiftele de linte și ciuperci, gustoase și hrănitoare
O masă plină de alimentare care îți cresc masa musculară

5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară

De câte ori ți-ai studiat musculatura în ultima perioadă? Dacă ți se pare că este loc de îmbunătățiri, dar nu ai timp să mergi la sală, avem o veste bună pentru tine. Iată 5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară.

5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară
Bol cu cartofi copți în coajă, presărați cu usturoi și cimbru verde, pe un ștergar alb cu albastru, alături de tacâmuri de servire
Galerie foto

Cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi

Garniturile de cartofi sunt printre primele opțiuni, dar îți dorești diversitate în preparare? Încearcă rețeta de cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi, delicioasă și ușor de preparat.

Cartofi întregi la cuptor, cu cimbru și usturoi
Pateu de măsline cu capere într-un vas rustic, metalic și pe o felie de pâine
Galerie foto

Pate de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post

Pentru gustări delicioase din zilele de post sau pentru un platou cu aperitive, merită preparată și rețeta de pate de măsline cu capere. Măslinele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive pentru că sunt foarte gustoase și versatile. Se pot consuma alături de oricare alte ingrediente: legume, brânzeturi, salate și multe altele.

Pate de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post
Falafel sau chifteluțe din năut într-un bol, una secționată
Galerie foto

Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut

Dacă dorești să poposești pentru inspirația culinară și în bucătăriile altor popoare, încearcă rețeta de chifteluțe din năut cunoscute sub denumirea de Falafel. Este o rețetă din bucătăria libaneză.

Falafel. Rețetă de chifteluțe din năut
Cartofi aromați la cuptor, așezați pe o hârtie și pe un tocător de lemn și presărați cu crenguțe de rozmarin și cimbru
Galerie foto

Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post

Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură simplă, de post, încearcă rețeta de cartofi aromați la cuptor. Este atât de gustoasă și sățioasă încât nu mai ai nevoie de altceva la masă, decât de o salată verde, pentru un plus de prospețime.

Cartofi aromați la cuptor. Rețetă simplă de post
O masă pe care se află alimente care îți cresc colesterolul

4 alimente care îți cresc colesterolul. Ce spun specialiștii despre aceste produse

Colesterolul este implicat într-o serie de procese din organism care se traduc prin apariția unor probleme la nivelul sistemului cardiovascular. Dacă nivelul colesterolului rău este mare atunci este posibil să te confrunți cu hipertensiune. Până să ajungi la tratament medicamentos, află care sunt cele 4 alimente care îți cresc colesterolul. Vezi de ce e recomandat să le eviți.

4 alimente care îți cresc colesterolul. Ce spun specialiștii despre aceste produse
Alimente congelate în caserole care stau pe un blat alb de lemn

6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă

O dietă bogată în fructe și legume te poate proteja de mai multe boli cronice, potrivit mai multor studii. Cu toate acestea de multe ori nu consumi cantitatea potrivită. Dacă vrei să schimbi acest lucru iată o listă cu 6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă.

6 alimente congelate care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Porție de supă cremă de mazăre cu mentă într-o farfurie albă, alături de o legătură de pătrunjel verde și o ceașcă cu boabe de mazăre
Galerie foto

Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată

Dacă adori supele cremă pline de savoare și culoare, nu ezita să prepari și rețeta de supă cremă de mazăre cu mentă. Este foarte gustoasă, aromată și sănătoasă.

Supă cremă de mazăre cu mentă, colorată și aromată
Chifteluțe de ton pe un platou oval alături de un bol cu ketchup
Galerie foto

Chifteluțe de ton. Rețetă simplă și ușor de preparat

Dacă adori chifteluțele, dar dorești să le prepari în cât mai multe moduri, îți oferim o rețetă simplă și ușor de preparat de chifteluțe de ton.

Chifteluțe de ton. Rețetă simplă și ușor de preparat
Un cozonac așezat pe masă alături de alte ingrediente pentru a ilustra un concurs de Crăciun

Gustul de Crăciun îl găsești pe HelloTaste.ro. Înscrie-te în concurs și poți câștiga o mașină de făcut pâine

Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai aglomerate pentru gospodine. Și pentru că fiecare vrea ca cei dragi să se simtă în perioada sărbătorilor, află că Gustul de Crăciun îl găsești pe HelloTaste.ro. Înscrie-te în concurs și poți câștiga o mașină de făcut pâine, care îți va ușura sarcinile în bucătărie sau îi poate ajuta pe cei dragi.

Gustul de Crăciun îl găsești pe HelloTaste.ro. Înscrie-te în concurs și poți câștiga o mașină de făcut pâine
închide