Cele mai recente

Prăjitură cu mere rase secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de trei felii de măr
Galerie foto

Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară

Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală. Aceasta combină dulceața naturală a merelor cu textura pufoasă a unui aluat simplu, dar și aromat. Este un desert delicios ce îmbină simplitatea și gustul autentic al deserturilor de casă.

Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf în tigaie
Galerie foto

Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor

Dacă îți place dovleacul în deserturi și vrei să-i experimentezi gustul și în preparate sărate, îți oferim mai jos o rețetă de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor. Te va cuceri combinația de ingrediente cu gusturi și texturi ce se îmbină armonios.

Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor
Castane la cuptor pe un tocător de lemn
Galerie foto

Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile

Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente în afară de apă și sare.

Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Piept de porc la cuptor, porționat pe un platou de lemn cu hârtie de copt, alături de un borcan cu castraveți murați și un bol cu orez
Galerie foto

Piept de porc la cuptor. Cum prepari o friptură fragedă și aromată

Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia cu o friptură de porc fragedă și suculentă, rețeta de friptură din piept de porc la cuptor, poate fi una dintre opțiuni. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele sunt puține și la îndemâna oricui.

Piept de porc la cuptor. Cum prepari o friptură fragedă și aromată
Porție de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval
Galerie foto

Rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval

Printre rețetele de paste pe care ți-ai propus să le prepari, îți recomandăm și o rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval. Se prepară simplu și ușor și este ideală pentru atunci când nu ai prea mult timp de petrecut în bucătărie. Ingredientele folosite nu sunt complexe și sunt puține.

Rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval
Trei porții de cheesecake cu dovleac și portocale, în borcane
Galerie foto

Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar

Dacă nu mai știi ce desert delicios să prepari cu dovleac plăcintar, îți oferim o rețetă de cheesecake cu dovleac și portocale, la pahar. Este rețeta unui desert fără coacere, foarte ușor de preparat și cu ingrediente simple.

Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Hummus cu cartofi dulci în bol
Galerie foto

Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase

Rețetele de hummus au devenit foarte apreciate mai ales în perioadele de post, pentru simplitatea și versatilitatea lor. Dacă vrei să experimentezi una dintre variantele de hummus, îți recomandăm să încerci o rețetă de hummus cu cartofi dulci. Te vei bucura de un preparat foarte gustos și hrănitor, dar și frumos colorat și plăcut aromat.

Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase
Mere rase la borcan
Galerie foto

Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul rece

Dacă îți plac deserturile cu mere și vrei să-ți ușurezi munca atunci când prepari unele dintre ele, poți pune mere rase la borcan, urmând rețeta pe care ți-o oferim mai jos. Merele rase pot fi folosite la plăcinte și tarte, pentru umpluturi de prăjituri, dar și în aluaturi de clătite sau de chec.

Mere rase la borcan, perfecte pentru deserturile din sezonul rece
O tigaie plină cu castane copate

4 rețete simple cu castane. Descoperă vedetele toamnei

Castanele, fructe ale arborelui de castan, au fost apreciate de-a lungul istoriei nu doar pentru gustul lor delicios, ci și pentru versatilitatea în bucătărie. Acestea sunt consumate în diverse forme, fie proaspete, prăjite sau fierte, și pot fi integrate în rețete simple cu castane, de la preparate sărate la deserturi.

4 rețete simple cu castane. Descoperă vedetele toamnei
Conopidă pane de post în bol, alături de un bol cu sos de roșii
Galerie foto

Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare

Pentru zilele în care vrei să ții post sau doar să faci pauză de la preparatele cu carne și lactate, rețeta de conopidă pane de post, își poate face loc cu succes în meniul tău. Rețeta se prepară simplu și ușor, iar conopida pane este gustoasă și hrănitoare.

Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Mai multe borcane cu castraveți murați

Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni

Castraveții se pun la murat pentru iarnă fie în saramură, fie în oțet. Dacă alegi prima variantă și vrei ca murăturile tale să reziste cât mai mult trebuie să ții cont de cantitatea de sare folosită, dar și de tipul acesteia. Sarea are rol de conservare, dar le dă și un gust special. Descoperă și tu câtă sare se pune la castraveții murați. Acestea sunt trucurile care îi fac cei mai buni.

Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
clătite la tavă puse pe o farufrie albă

Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul

Clătitele la cuptor sunt o variantă practică și delicioasă a clătitelor tradiționale, care necesită mai puțină atenție la preparare, fiind coapte uniform într-o singură tavă. Textura lor devine pufoasă și ușor crocantă pe margini, ceea ce le face ideale pentru a fi servite atât la micul dejun, cât și ca desert sau gustare. Descoperă mai jos rețeta de clătite la tavă, desertul care a uimit internetul.

Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul
Friptură de curcan porționată pe un tocător, alături de ierburi aromatice
Galerie foto

Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară

Dacă nu ai idee cum să gătești carnea de curcan într-un mod mai simplu și mai ușor, îți recomandăm rețeta de friptură de curcan la tigaie. Te vei bucura de o friptură fragedă și suculentă, pe care o poți savura la masa de prânz sau la cină. Feliată subțire această friptură poate fi inclusă și în sandvișuri, pentru gustările de la serviciu sau de la școală.

Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară
Tiramisu cu fistic și zmeură pe un platou cu furculiță
Galerie foto

Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos

Tiramisu cu fistic și zmeură este o reinterpretare interesantă a clasicului tiramisu, care adaugă o notă fructată și o cremă vibrantă cu aromă de fistic. Zmeura proaspătă și dulce-acrișoară se combină armonios cu textura cremoasă a fisticului, echilibrând aromele într-un desert fin și atrăgător. Acest tiramisu reinterpretat aduce un plus de culoare și prospețime la orice masă festivă sau întâlnire specială.

Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Caponata Siciliană în tigaie
Galerie foto

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Caponata Siciliană este un preparat emblematic al bucătăriei siciliene, cunoscut pentru echilibrul său perfect între arome dulci și acrișoare. Este un fel de mâncare vegetal, unde legumele prăjite, în special vinetele, sunt combinate cu o salsa dulce-acrișoară, pe bază de roșii, oțet și zahăr. Deși este adesea servită ca aperitiv sau garnitură, caponata poate fi și un fel principal vegetarian delicios.

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
ciorba de burtă servită într-un bol plin

Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională

Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână, usturoi și oțet, însă există variații regionale. Descoperă cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă.

Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Usturoi macerat în miere

Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură

Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi se transformă, în timpul procesului de fermentare, într-un amestec cu proprietăți nutritive valoroase.

Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Un colaj cu deserturi cu dovleac

6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna

Dovleacul este un ingredient iubit în deserturi datorită texturii sale cremoase, gustului subtil și dulceag, precum și beneficiilor nutriționale. Cel mai adesea este folosit dovleacul plăcintar pentru textura sa densă și conținutul ridicat de zahăr natural. Iată câteva deserturi cu dovleac pe care să le încerci toamna aceasta.

6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna
Clătite cu gutui rase în aluat, glazurate cu miere
Galerie foto

Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară

Aceste clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară sunt foarte gustoase și aromate. Au o textură ușor umedă datorită gutuilor proaspăt rase, care adaugă un gust unic. Scorțișoara potențează parfumul gutuilor, iar aluatul delicat se îmbină armonios cu gustul fructelor. Sunt ideale pentru un mic dejun de toamnă sau pentru o gustare savuroasă în orice moment al zilei.

Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară
Porții de sushi pe o farfurie cu bețe chinezești
Galerie foto

Sushi de casă. Rețetă delicioasă din bucătăria asiatică

Dacă nu ai preparat încă sushi de casă, îți oferim mai jos o rețetă simplă și ușoară, perfectă și pentru începători. Este o rețetă cu mai puține ingrediente și mai accesibile

Sushi de casă. Rețetă delicioasă din bucătăria asiatică
Clătite brașovene glazurate cu smântână pe un platou negru
Galerie foto

Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane

Dacă ai în plan să prepari clătite pentru porția de desert, poți prepara mai multe pentru a le folosi lla o delicioasă rețetă de clătite brașovene. Este o rețetă de clătite sărate, umplute cu diferite ingrediente și preparate la tigaie sub formă de pane.

Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane
Mai multe tipuri de gogoși puse pe un tocător de lemn

Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit

Când îți este poftă de ceva bun ca în copilărie, gogoșile pufoase sunt poate printre primele care îți vin în minte. Calde, pudrate cu zahăr, aromate, ele sunt unul dintre cele mai reconfortante deserturi. Iată cât se țin gogoșile la crescut ca să fie cât mai pufoase.

Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit
Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte în bol alb, decorată cu semințe de dovleac și smântână
Galerie foto

Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte

Supa cremă de dovleac este una dintre cele mai populare supe de toamnă, pe care o adoră și copiii. Dacă și tu o adori și ești în căutarea unei rețeta mai interesante, încearcă rețeta de supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte. Este o supă mai gustoasă și mai consistentă fiind bogată în ingrediente. Cucerește atât prin gust cât și prin culoarea frumoasă și textura cremoasă.

Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte
Porții de prăjitură ușoară cu mere așezate suprapus
Galerie foto

Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare

Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale este paharul. Poate fi un pahar de 200 ml sau de 250 ml, important este să se folosească același pahar.

Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
închide