Cele mai recente

Boeuf Bourguignon în bol rustic cu pâine, ciuperci și roșii

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză

Boeuf Bourguignon (sau Boeuf à la Bourguignonne) este unul dintre cele mai emblematice preparate ale gastronomiei franceze. Este o tocăniță lent gătită din carne de vită, vin roșu, legume și ierburi aromatice.

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
Chec cu dovlecei și măsline verzi porționat

Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană

Astăzi avem pentru tine o rețetă savuroasă și ușor mediteraneeană de chec cu dovlecei și măsline verzi. Este perfectă pentru un mic dejun sărat, o gustare consistentă sau chiar ca parte dintr-un platou aperitiv.

Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană
Rote Grütze în pahar cu sos de iaurt deasupra

Rote Grütze. Rețeta unui desert răcoritor cu consistență suculentă

Rote Grütze este un desert răcoritor, cu o consistență ușor gelatinoasă, dar totodată suculentă, preparat dintr-un amestec de fructe de pădure roșii. Este este un desert clasic din nordul Germaniei și din țările nordice vecine.

Rote Grütze. Rețeta unui desert răcoritor cu consistență suculentă
Mazăre cu baby morcov la borcan - două porții

Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă

Conservarea legumelor la borcan este o metodă tradițională de a păstra gustul verii pentru lunile reci. Iar conserva de mazăre cu baby morcov la borcan este o combinație dulce și plină de culoare. Poate fi folosită rapid în supe, garnituri, tocănițe sau servită ca atare cu puțin unt și verdeață.

Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă
Limonadă cu lime și mentă într-o carafă de sticlă, alături de un lime secționat și lămâie

Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară

Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești în zilele călduroase de vară, îți oferim mai jos o rețetă de limonada cu lime și mentă. Este o băutură revigorantă, perfectă pentru zilele calde de vară sau pentru momentele în care ai nevoie de un boost de prospețime.

Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară
Prăjitură cu coacăze roșii și bezea porționată

Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine

Această prăjitură cu coacăze roșii și bezea este ca o amintire de vară transformată în desert. Este delicată, cu o eleganță discretă și un contrast de gusturi care îți trezesc simțurile.

Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine
Salată Cobb pe o farfurie, alături de o sosieră cu dressing și boluri cu ingrediente

Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă

Rețeta de salată Cobb este perfectă pentru o masă de prânz în toată regula, nu doar ca gustare. Are tot ce trebuie: proteine, grăsimi sănătoase, legume proaspete și un echilibru rafinat între texturi și arome. Pieptul de pui aduce consistență și un gust neutru care leagă ingredientele, în timp ce baconul crocant oferă o notă sărată și intens aromată.

Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Gem de coacăze roșii în bol cu linguriță

Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat

Dintre toate gemurile de fructe de pădure, acest gem de coacăze roșii are o personalitate aparte. Este un gem vibrant, cu un gust clar și pătrunzător, care reține aciditatea caracteristică fructelor, dar o îmblânzește prin dulceața concentrată a zahărului. Spre deosebire de dulceață, care păstrează fructele întregi într-un sirop limpede, gemul de coacăze este dens, omogen, catifelat și ușor acrișor. Are o culoare roșu-purpuriu care amintește de miezul unei rodii coapte.

Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat
Tartă cu caise și crumble porționată pe platou și pe farfurie, alături de caise proaspete

Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de vară

Printre rețetele de deserturi cu caise pe care le prepari vara aceasta, încearcă și rețeta de tartă cu caise și crumble. Tarta îmbină savoarea dulce-acrișoară a caiselor coapte cu textura crocantă și aromată a două tipuri de aluat.

Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de vară
Porții de Borek cu pastramă și brânză Cheddar pe o farfurie, cu roșii și verdeață

Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc

Pentru gustări delicioase cu care să-ți întâmpini familia în weekend, îți recomandăm o rețetă savuroasă de Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Este un preparat din ingrediente intens aromate și cu o textură crocantă la exterior, dar cremoasă și sățioasă la interior.

Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcesc
Înghețată de vanilie în bol alb cu linguriță

Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple

Dacă adori delicioasa înghețată de vanilie îți oferim mai jos cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple și la îndemână. Această înghețată este unul dintre cele mai clasice, delicate și versatile deserturi.

Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple
Cheesecake Brownie cu zmeură porționat pe un grătar

Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturi

Cheesecake Brownie cu zmeură este o prăjitură decadentă, cu straturi de ciocolată intensă, cremă fină de brânză și note fructate, proaspete, de zmeură. Prepară și tu acest desert delicios, a cărui rețetă o vei descoperi detaliată mai jos.

Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturi
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească

Beef Stroganoff este denumirea unui preparat clasic cu origini rusești, apreciat în toată lumea pentru combinația sa bogată de carne fragedă de vită, sos cremos și note fine de muștar sau smântână. Este un exemplu perfect al modului în care gastronomia nobiliară rusă s-a intersectat cu influențele vest-europene, rezultând un preparat rafinat, dar totodată reconfortant.

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură, decorată cu frunze de mentă

Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat

Azi avem pentru tine o rețetă de tartă cu ciocolată neagră și zmeură, care este o adevărată bijuterie culinară. Baza fragedă, fină și ușor crocantă susține o cremă densă și catifelată de ciocolată neagră. Zmeura proaspătă aduce o notă de prospețime, culoare și un contrast perfect între dulce și acrișor.

Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Apă cu castravete, lămâie și mentă în pahar, alături de felii de castravete, lămâie și un cuțit, pe un tocător de lemn

Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă

Pentru hidratare în zilele călduroase sau ca băutură detox, servită cu gheață și felii de prospețime, rețeta de apă aromatizată cu castravete, lămâie și mentă este chiar potrivită.

Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă
Cremă bavareză în cupe de sticlă

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Astăzi îți propunem să încerci rețeta clasică de cremă bavareză (sau Bavarois, cum mai este cunoscută). Este o cremă fină și aerată, cu origine franceză, dar foarte apreciată în toată Europa.

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Păstăi de fasole înfășurate în bacon,pe salată verde
Galerie foto

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Dacă ești în căutarea unei rețete de preparat simplu dar extrem de gustos, de vară, poți încerca rețeta de păstăi de fasole înfășurate în bacon. O poți prepara pe post de aperitiv cald sau o garnitură spectaculoasă. Este potrivită pentru mese festive sau o cină rapidă, cu aer rustic și tentant.

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Rețeta de galette cu caise și migdale este rețeta unui desert rustic de origine franceză, cu aluat fraged pliat lejer peste fructele aromate. Varianta cu caise este o alegere de sezon încântătoare. Fructele ușor acrișoare, contrastează minunat cu aluatul crocant și untos.

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Felii de ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon pe un platou cu roșii și un bol cu sos

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon este un preparat spectaculos, cu o prezentare elegantă și gust savuros. Este perfect pentru o masă festivă sau un prânz special.

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă

Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome

În plin sezon al zmeurei copte avem pentru tine o rețetă rafinată de tartă cu vanilie și zmeură. Este perfectă pentru un desert elegant, cu un echilibru între dulceața fină a cremei de vanilie și aciditatea proaspătă a zmeurei.

Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
închide