Cele mai recente

Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Galerie foto

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Pentru momentele dulci ale zilei, îți oferim o rețetă completă și detaliată de biscuiți cu mentă. Te vei bucura de un desert proaspăt, crocant și parfumat. Biscuiții sunt ideali pentru vară, dar și pentru sărbători, mai ales dacă îi decorezi festiv.

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Ouăle sunt un aliment de bază în orice bucătărie, dar data lor de expirare poate ridica uneori întrebări. Este cu adevărat periculos să consumăm ouă după termenul indicat pe ambalaj? Cum poți verifica dacă un ou este încă bun pentru consum? Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii.

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Un ștrudel cu cartofi și cașcaval este o reinterpretare sărată a cunoscutului desert vienez. Acest preparat îmbină simplitatea și consistența cartofilor cu savoarea brânzei topite, într-un aluat crocant la exterior și fraged în interior. Se servește cald, ca aperitiv, gustare sau chiar ca fel principal alături de o salată. Este reconfortant, sățios și foarte versatil.

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Printre rețetele cu fructe pe care vrei să le prepari vara aceasta, include și rețeta de cobbler cu caise și lavandă. Este rețeta unui desert rustic, aromat și reconfortant, originar din bucătăria anglo-americană.

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen este denumirea unor delicioase gogoși vieneze, care sunt un desert clasic în cultura austriacă și germană, foarte îndrăgit mai ales în perioada carnavalurilor (Fasching) și a sărbătorilor de iarnă.

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Dacă îți este dor de gustul unui preparat tradițional românesc, simplu și reconfortant, încearcă rețeta de ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Este o mâncare catifelată, aromată, cu sos alb onctuos și carne fragedă.

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
Galerie foto

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon este o rețetă simplă, dar extrem de savuroasă, ce îmbină rafinamentul sparanghelului cu aroma intensă și ușor afumată a baconului crocant. Acest preparat poate fi servit ca aperitiv cald, garnitură elegantă sau gustare rapidă, fiind extrem de versatil și spectaculos prin simplitate.

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta este o prăjitură simplă și delicioasă, fără coacere, inspirată din bucătăria argentiniană. Este alcătuită din straturi alternante de biscuiți de ciocolată înmuiați în cafea sau lapte și o cremă bogată și catifelată, făcută din cremă de brânză și dulce de leche.

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Această versiune modernă de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic aduce o notă sofisticată și surprinzătoare desertului clasic. Ciocolata adaugă profunzime și intensitate iar crema de fistic aduce un gust fin, ușor exotic.

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Dacă ești în căutarea unei rețete de paste cu o combinație sățioasă, rustică și extrem de gustoasă, încearcă rețeta de spätzle cu pui și sos de ciuperci.

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Pentru răsfățul dulce dintr-o zi de vară caniculară, încearcă o rețetă de prăjitură cu iaurt și vișine în compoziție. Este, ușor de făcut, este pufoasă, fructată și perfect echilibrată ca gust.

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele este denumirea unor plăcinte cu o crustă crocantă și stratificată, umplute cu brânză sărată, coapte până devin aurii și foșnitoare.

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi este o garnitură rustică și elegantă în același timp, specifică bucătăriei franceze. Aceasta se situează între un piure clasic și o salată caldă de cartofi.

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Dacă vrei să te bucuri de aroma fructelor de vară combinate în deserturi, încearcă și rețeta de prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

Vara este anotimpul în care ne bucurăm intens de soare, vacanțe și momente petrecute alături de cei dragi. Este sezonul care ne aduce în prim-plan fructe proaspete și aromate, pe care le folosim adesea în deserturi delicioase. Dincolo însă de savoarea fructelor estivale, vara ne oferă ocazia să explorăm și beneficiile surprinzătoare pe care aceste deserturi le aduc sănătății noastre. Descoperă top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate.

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

Rețeta de ouă poșate cu sparanghel sotat oferă un exemplu perfect de echilibru între rafinament și simplitate. Conține ingrediente puține, dar atent alese. Este un preparat care poate fi servit la micul dejun, brunch sau chiar o cină ușoară. Este elegant, dar în același timp reconfortant și natural.

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Un chec cu vișine este una dintre cele mai iubite prăjituri de vară, cu aspect rustic și gust intens fructat. În acest desert dulceața blândă a aluatului se combină armonios cu nota acrișoară, răcoritoare a vișinelor.

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
închide