Boeuf Bourguignon (sau Boeuf à la Bourguignonne) este unul dintre cele mai emblematice preparate ale gastronomiei franceze. Este o tocăniță lent gătită din carne de vită, vin roșu, legume și ierburi aromatice.
Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria francezăAstăzi avem pentru tine o rețetă savuroasă și ușor mediteraneeană de chec cu dovlecei și măsline verzi. Este perfectă pentru un mic dejun sărat, o gustare consistentă sau chiar ca parte dintr-un platou aperitiv.
Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeanăRote Grütze este un desert răcoritor, cu o consistență ușor gelatinoasă, dar totodată suculentă, preparat dintr-un amestec de fructe de pădure roșii. Este este un desert clasic din nordul Germaniei și din țările nordice vecine.
Rote Grütze. Rețeta unui desert răcoritor cu consistență suculentăConservarea legumelor la borcan este o metodă tradițională de a păstra gustul verii pentru lunile reci. Iar conserva de mazăre cu baby morcov la borcan este o combinație dulce și plină de culoare. Poate fi folosită rapid în supe, garnituri, tocănițe sau servită ca atare cu puțin unt și verdeață.
Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnăDacă nu mai știi cu ce să te răcorești în zilele călduroase de vară, îți oferim mai jos o rețetă de limonada cu lime și mentă. Este o băutură revigorantă, perfectă pentru zilele calde de vară sau pentru momentele în care ai nevoie de un boost de prospețime.
Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de varăAceastă prăjitură cu coacăze roșii și bezea este ca o amintire de vară transformată în desert. Este delicată, cu o eleganță discretă și un contrast de gusturi care îți trezesc simțurile.
Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fineRețeta de salată Cobb este perfectă pentru o masă de prânz în toată regula, nu doar ca gustare. Are tot ce trebuie: proteine, grăsimi sănătoase, legume proaspete și un echilibru rafinat între texturi și arome. Pieptul de pui aduce consistență și un gust neutru care leagă ingredientele, în timp ce baconul crocant oferă o notă sărată și intens aromată.
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasăDintre toate gemurile de fructe de pădure, acest gem de coacăze roșii are o personalitate aparte. Este un gem vibrant, cu un gust clar și pătrunzător, care reține aciditatea caracteristică fructelor, dar o îmblânzește prin dulceața concentrată a zahărului. Spre deosebire de dulceață, care păstrează fructele întregi într-un sirop limpede, gemul de coacăze este dens, omogen, catifelat și ușor acrișor. Are o culoare roșu-purpuriu care amintește de miezul unei rodii coapte.
Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructatPrintre rețetele de deserturi cu caise pe care le prepari vara aceasta, încearcă și rețeta de tartă cu caise și crumble. Tarta îmbină savoarea dulce-acrișoară a caiselor coapte cu textura crocantă și aromată a două tipuri de aluat.
Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de varăPentru gustări delicioase cu care să-ți întâmpini familia în weekend, îți recomandăm o rețetă savuroasă de Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Este un preparat din ingrediente intens aromate și cu o textură crocantă la exterior, dar cremoasă și sățioasă la interior.
Borek cu pastramă și brânză Cheddar. Un preparat cu specific turcescDacă adori delicioasa înghețată de vanilie îți oferim mai jos cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simple și la îndemână. Această înghețată este unul dintre cele mai clasice, delicate și versatile deserturi.
Înghețată de vanilie. Cea mai ușoară rețetă, cu ingrediente simpleCheesecake Brownie cu zmeură este o prăjitură decadentă, cu straturi de ciocolată intensă, cremă fină de brânză și note fructate, proaspete, de zmeură. Prepară și tu acest desert delicios, a cărui rețetă o vei descoperi detaliată mai jos.
Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturiBeef Stroganoff este denumirea unui preparat clasic cu origini rusești, apreciat în toată lumea pentru combinația sa bogată de carne fragedă de vită, sos cremos și note fine de muștar sau smântână. Este un exemplu perfect al modului în care gastronomia nobiliară rusă s-a intersectat cu influențele vest-europene, rezultând un preparat rafinat, dar totodată reconfortant.
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria ruseascăAzi avem pentru tine o rețetă de tartă cu ciocolată neagră și zmeură, care este o adevărată bijuterie culinară. Baza fragedă, fină și ușor crocantă susține o cremă densă și catifelată de ciocolată neagră. Zmeura proaspătă aduce o notă de prospețime, culoare și un contrast perfect între dulce și acrișor.
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinatPentru hidratare în zilele călduroase sau ca băutură detox, servită cu gheață și felii de prospețime, rețeta de apă aromatizată cu castravete, lămâie și mentă este chiar potrivită.
Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantăAstăzi îți propunem să încerci rețeta clasică de cremă bavareză (sau Bavarois, cum mai este cunoscută). Este o cremă fină și aerată, cu origine franceză, dar foarte apreciată în toată Europa.
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aeratDacă ești în căutarea unei rețete de preparat simplu dar extrem de gustos, de vară, poți încerca rețeta de păstăi de fasole înfășurate în bacon. O poți prepara pe post de aperitiv cald sau o garnitură spectaculoasă. Este potrivită pentru mese festive sau o cină rapidă, cu aer rustic și tentant.
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptorRețeta de galette cu caise și migdale este rețeta unui desert rustic de origine franceză, cu aluat fraged pliat lejer peste fructele aromate. Varianta cu caise este o alegere de sezon încântătoare. Fructele ușor acrișoare, contrastează minunat cu aluatul crocant și untos.
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria francezăRuladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon este un preparat spectaculos, cu o prezentare elegantă și gust savuros. Este perfect pentru o masă festivă sau un prânz special.
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de baconÎn plin sezon al zmeurei copte avem pentru tine o rețetă rafinată de tartă cu vanilie și zmeură. Este perfectă pentru un desert elegant, cu un echilibru între dulceața fină a cremei de vanilie și aciditatea proaspătă a zmeurei.
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome