Proteinele te ajută să dezvolți masă musculară, să scazi tensiunea arterială și să dai putere metabolismului. Din fericire, nu este greu să ai un aport suficient de proteine în organism pentru că ele vin atât din surse animale, cât și vegetale. Descoperă cel mai simplu mod de a consuma proteine. Află motivul pentru care nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta.
Cel mai simplu mod de a consuma proteine. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta taData viitoare când mergi la cumpărături pune în coșul tău și o cutie cu ouă de prepeliță. Sunt gustoase și mai ales foarte bogate în nutrienți, așa că ar fi bine să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. Sunt consumate de mii de ani, iar chinezii le-au folosit chiar în medicină datorită beneficiilor lor asupra sănătății. Descoperă și tu de ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. Află ce beneficii au pentru sănătate.
De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familiaRețeta de chec marmorat cu cafea este rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să faci o prăjitură simplă, cu o aromă care să îl facă deosebit. Este o combinație interesantă de vanilie, ciocolată și cafea, cu un aluat moale, catifelat, ușor umed.
Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasicMămăliga este, în aparență, foarte simplu de preparat. Apă, sare, mălai și atât. Totuși, proporția între aceste ingrediente, timpul de fierbere și momentul în care adaugi mălaiul sunt foarte importante. Iată cât mălai se pune la 1 litru de apă și cât trebuie fiartă mămăliga pentru a avea consistența perfectă.
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectăRețeta de prăjitură cu gem și aluat ras face parte dintre deserturile cu gust de copilărie pe care le preparau mamele și bunicile odinioară. Le preparăm și noi în prezent și le transmitem mai departe, pentru a se bucura și generațiile următoare de ele.
Prăjitură cu gem și aluat ras. Rețetă din copilărieDacă ai diabet sau prediabet vrei să controlezi nivelul de zahăr din sânge, iar acest lucru înseamnă că ești foarte atentă la tot ceea ce consumi. Multe dintre alimente le-ai eliminat deja din meniul tău pentru că au foarte mulți carbohidrați. Nu este și cazul fructelor pentru că nu toate conțin multe zaharuri. Iată o listă cu fructe cu index glicemic scăzut. Aceste variante sunt perfecte pentru orice perioadă din an.
Fructe cu index glicemic scăzut. 9 variante de care să te bucuri toamna aceastaDacă ai preparat gem din diferite tipuri de fructe și dorești să-i testezi gustul în deserturi, îți recomandăm să încerci o rețetă de cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe. Îi vei răsfăța pe cei dragi la micul dejun sau în pauza dintre mese cu astfel de cornuri pufoase și gustoase.
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructeFriteuza cu aer cald este unul dintre aparatele care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Este utilă atât pentru prepararea alimentelor, dar și pentru reîncălzirea lor. Friptura de vită nu face excepție. Descoperă și tu cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită rămâne suculentă.
Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentăDacă îți plac preparatele cu ton, îți recomandăm să încerci și rețeta de ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă. Pe lângă ton, mai adaugi și capere, dar și câteva bucăți de anșoa.
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnăDacă ești în căutarea unor rețete de gustări delicioase, tartele sărate pot fi printre opțiunile ideale. Îți oferim în acest scop o rețetă de tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf. Este simplă și ușor de preparat.
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burdufDacă dorești să prepari un chec deosebit pentru momentele dulci ale zilei, încearcă rețeta de chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară. Vei obține un chec delicios, cu textură densă și ușor umedă.
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoarăRețetele de cremă preparate la rece sunt din ce în ce mai căutate, atunci când timpul nu ne permite să ne aventurăm prea mult în bucătărie. Una dintre acestea este și rețeta de cremă de mascarpone și lime, pe care ți-o oferim mai jos.
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la receGranola este pe lista scurtă de preparate pentru cei care vor să aibă o alimentație sănătoasă. Este un amestec de ingrediente bogate din punct de vedere nutritiv, ceea ce face să fie o alegere bună pentru micul dejun. De obicei conține fulgi de ovăz, nuci, semințe, fructe uscate și miere. Totuși, ce se întâmplă dacă vei consumi granola în fiecare zi? La ce concluzii au ajuns specialiștii.
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștiiDacă te numeri printre cei care adoră gustul prazului în preparate, îți oferim o rețetă de quiche cu praz și bacon. Este o rețetă gustoasă de tartă sărată, inspirată din bucătăria franțuzească.
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă săratăPentru porția de desert de la sfârșitul săptămânii, când vă strângeți cu toții la povești, rețeta de mini tarte cu lămâie și fructe, poate fi una dintre opțiuni. Nu se prepară anevoios, însă necesită puțin mai multă răbdare pentru modelarea aluatului.
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinareUleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi nesaturate și vitamina E, care îmbunătățesc lipoproteinele de înaltă densitate sau nivelul de colesterol bun. Descoperă cât de sănătos este să gătești cu ulei. Află care este opinia specialiștilor.
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilorDacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită mai ales la umplerea biscuiților, fursecurilor și nucilor din aluat fraged.
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturiCoaja cartofilor ajunge în marea majoritate a cazurilor la gunoi. Sunt situații în care cartofii se consumă fără a fi curățați, dar acestea sunt mult prea puține și țin de cele mai multe ori de preferințele personale și de tipul de tubercul folosit. Descoperă din ce se obține și cum se folosește pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie.
Pudra de cartofi, ingredientul care te salvează în bucătărie. La ce se foloseșteDacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici timp îndelungat de preparare.
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânzUn Iced latte coffee făcut acasă poate fi la fel de delicios ca cel de la cafenea și cu siguranță mult mai ieftin. Partea cea mai grea este să obții acel aspect stratificat ca un barista. Până la urmă la această băutură contează și cum arată pentru că face parte din farmecul ei. Iată cum să faci Iced latte stratificat la tine acasă.
Cum poți face Iced latte stratificat. Rețeta pe care o poți prepara la tine acasăPentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, îți recomandăm să prepari rețeta de mini tarte cu cremă de lămâie. Mini tartele cuceresc instant cu aspectul lor deosebit.
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizatăNu există niciun mod mai plăcut de găti carnea decât de a o prepara la grătar. Poți să alegi orice fel de carne vrei, de la pui la pește și nu doar atât. Poți pune pe grătar legume și brânzeturi, astfel încât poți satisface orice gusturi. Descoperă și tu 3 idei de preparate la grătar. Rețetele sunt simple, rapide și extrem de gustoase.
3 idei de preparate la grătar. Rețete simple și rapideSalata de cartofi este potrivită în orice anotimp. Există combinații potrivite pentru orice fel de carne la grătar. Pentru zilele reci de iarnă poți prepara salate de cartofi calde. Practic, sunt potrivite oricând. Descoperă 5 rețete de salată de cartofi. Acestea sunt potrivite ca fel de bază sau garnitură.
5 rețete de salată de cartofi. Garnituri ideale pentru orice preparatDacă te întrebi în ce desert delicios și spectaculos să mai incluzi zmeura, poate încerci rețeta de Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Este un desert cu aspect elegant, inspirat din bucătăria franțuzească.
Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Un desert fin și elegantDacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de pe piață într-un preparat delicios și spectaculos, prepară rețeta de tartă spirală de legume, cu brânză. Este o rețetă de tartă curcubeu pe care o poți personaliza în funcție de gust și inspirație.
Tartă spirală de legume, cu brânză: rețetă coloratăPentru micul dejun sau pentru gustările de mai târziu, rețeta de turte chinezești, la tigaie, umplute cu ceapă verde, poate fi una dintre opțiuni. Se prepară destul de ușor și nu necesită ingrediente multe.
Turte chinezești, la tigaie, umplute cu ceapă verdeDacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă combinația de ingrediente, dar nici aspectul prăjiturii nu este mai prejos.
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagrăDacă îți plac ciorbele, sarmalele sau alte preparare servite cu ardei iuți, prepară pentru iarnă rețeta de ardei iuți tocați, la borcan. Este o rețetă simplă ce conține puține ingrediente.
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnăPentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru mesele principale, poți prepara rețeta de tartă cu sparanghel înfășurat în prosciutto și brânzeturi. Tarta este savuroasă, consistentă și are un aspect apetisant.
Tartă cu sparanghel înfășurat în prosciutto și brânzeturiDacă dorești să încerci combinații mai interesante de ingrediente în rețetele de prăjituri, încearcă și rețeta de prăjitură cu mere și brânză. Te va surprinde plăcut asocierea celor două ingrediente, atât ca gust, cât și ca aspect.
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantăPentru felul principal de la masa de prânz, îți oferim o rețetă delicioasă și consistentă de cartofi umpluți cu brânză și condimente. Nu mai ai nevoie decât de o salată verde sau una de legume pentru ca meniul să fie complet. Dar mai pot fi serviți și cu diferite sosuri, sau ca garnitură la friptură.
Cartofi umpluți cu brânză și condimente, pentru un prânz deliciosNu mâncăm în fiecare zi friptură de vită, așa că, atunci când avem ocazia, trebuie să avem lângă niște garnituri cu adevărat spectaculoase. Poți să alegi și un piure de cartofi, dar mai bine cauți ceva mai sofisticat. Descoperă 5 garnituri pentru carnea de vită. Iată câteva rețete rapide, simple și gustoase pentru preparatele tale.
5 garnituri pentru carnea de vită. Rețete rapide și gustoaseS-au copt perele și vrei să testezi gustul și aroma lor în rețete de deserturi? Îți recomandăm să încerci printre altele și rețeta de prăjitură cu pere și nuci. Este delicioasă și are o combinație interesantă de ingrediente.
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, deliciosDacă dorești să prepari o rețetă de zacuscă pe care să o adore și copiii, îți recomandăm rețeta de zacuscă cu morcovi și mere verzi. Morcovii dulci se combină perfect cu merele verzi și vor oferi un gust deosebit combinației de vinete cu ardei copți.
Zacuscă cu morcovi și mere verzi, preferata copiilorDacă nu mai ai idee ce să prepari pentru gustări savuroase, încearcă rețeta de mini pancakes cu cartofi răzuiți și ceapă. Sunt delicioase și foarte consistente și pot constitui chiar și baza gustărilor de la birou sau de la școală.
Mini pancakes cu cartofi răzuiți și ceapă, pentru gustări savuroaseExistă mii de deserturi în lume, însă unul singur îți va aduce mereu aminte de copilărie. Cremos, cald, dulce atât cât trebuie, grișul cu lapte este una dintre cele mai dragi amintiri ale copilăriei. Îl asociezi cu „ceva bun”, cu confortul, liniștea și iubirea. Pentru griș cu lapte preparat după rețeta bunicii ai nevoie și de câteva trucuri pentru a obține gustul copilăriei.
Griș cu lapte. Trucuri pentru a obține gustul copilărieiCând vrei un prânz special, un pui pe sticlă, la cuptor, este tot ce ai nevoie. Chiar dacă are nevoie de timp destul de mult pentru a se face în cuptor, pregătirea durează maximum 10 minute. Se poate servi alături de legume coapte, dar și cu alte garnituri delicioase.
Pui pe sticlă, la cuptor. Cea mai ușoară rețetă pentru un prânz în familiePe cât de delicios este peștele pe atât de complicat este să alegi garnitura pe care să o servești alături. Desigur, sunt cartofii în diverse forme, este și orezul, însă parcă ai vrea ceva mai diversificat. Peștele alb se poate asocia cu aproape orice, însă pentru cel cu carne roșie ai ceva bătăi de cap. Descoperă 5 garnituri pentru pește. Aceste rețete sunt potrivite pentru orice masă.
5 garnituri pentru pește. Rețete potrivite pentru orice masăÎți este poftă de ceva dulce, dar nu ai nici timp să stai în bucătărie câteva ore? Încearcă rețeta de prăjitură cu ciocolată pe care o poți prepara în cană, gătită la microunde. Este gata în 10 minute. Ai nevoie de aceleași ingrediente ca pentru un desert pentru care ai munci o oră.
Prăjitură cu ciocolată. Rețeta pe care o poți prepara într-o canăRețeta de prăjitură răsturnată cu prune face parte dintre deserturile speciale ale sezonului acesta. Are un aspect atât de apetisant și o aromă puternică, încât vei cuceri toți oaspeții.
Prăjitură răsturnată cu prune. Rețeta e simplă și rezultatul foarte aspectuosCu sute de ani în urmă, triburile indigene din Venezuela au început să gătească arepas din aluat de făină de porumb. De fapt, numele arepas provine de la cuvântul indigen Erepa, care înseamnă porumb. Descoperă și tu cum să faci arepas la tine acasă. Iată care este rețeta din America de Sud.
Cum să faci arepas la tine acasă. Rețeta delicioasă din America de SudDe câte ori ți s-a întâmplat să scoți un pachet cu carne din congelator pentru că voiai să gătești ceva și între timp să ți se schimbe planurile? Dacă ai pus carnea înapoi în congelator trebuie să știi că nu ai făcut un lucru sigur pentru sănătatea ta. Iată de ce nu trebuie să recongelezi niciodată carnea care a fost dezghețată. La ce riscuri te-ai putea expune.
De ce nu trebuie să recongelezi niciodată carnea care a fost dezghețatăCând pofta de desert este mare, dar nu ai timp de copt blaturi și de fiert creme, apelează cu încredere la rețetele de desert fără coacere. Îți oferim în acest scop o rețetă de prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, fără coacere.
Prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, fără coacereIce Tea este prin definiție băutura zilelor călduroase. Este o băutură răcoritoare și revigorantă preparată din ceai infuzat și răcit, de obicei servit cu gheață și adesea îndulcită cu zahăr sau îndulcitori artificiali. De cele mai multe ori este aromat cu diverse fructe, cele mai populare variante fiind piersica, lămâia, zmeura sau mango. Chiar dacă ești obișnuită să îl cumperi îmbuteliat, descoperă cum poți prepara Ice Tea de piersici chiar la tine acasă.
Cum poți prepara Ice Tea de piersici. Rețeta care este gata în câteva minutePâinea nu lipsește din nicio casă și este unul dintre alimentele pe care le cumperi într-o cantitate mai mare decât ai nevoie să consumi la o masă. Cum depozitezi ceea ce rămâne astfel încât să nu se usuce? Iată care este cel mai potrivit ambalaj pentru pâine pentru a-i crește durata de viața.
Care este cel mai potrivit ambalaj pentru pâine. Ce poți face ca să reziste mai mult timpPentru atunci când dorești să-ți impresionezi familia cu un tort mai simplu, dar deosebit, pune pe lisă rețeta tortului denumit: Mușuroi de cârtiță cu banane.
Mușuroi de cârtiță cu banane. Un tort delicios și spectaculosTonul este unul dintre cele mai populare tipuri de pește, fiind folosit în aproape toate bucătăriile lumii. Are un gust bogat și o textură moale, și o valoare nutritivă deosebită. Probabil că ai și tu ai măcar o conservă de ton în cămară. Dacă nu știi ce să faci cu ea iată câteva idei de rețete cu ton din conservă din care să te inspiri când vrei să gătești ceva rapid.
3 rețete cu ton din conservă. Preparate gustoase pe care trebuie să le încerciGordon Ramsay este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din lume, mai ales datorită show-urilor culinare la care a participat ca jurat. Este cunoscut și pentru temperamentul său impulsiv și limbajul colorat pe care îl folosește pentru a li se adresa concurenților. A scris o mulțime de cărți, are emisiuni gastronomice proprii și restaurante în întreaga lume. Descoperă și tu unde găsești restaurantele lui Gordon Ramsay. Iată care sunt cele mai apreciate localuri ale celebrului bucătar.
Unde găsești restaurantele lui Gordon Ramsay. Care sunt cele mai apreciate localuri ale celebrului bucătarOrice fruct trebuie spălat înainte de a fi consumat, indiferent că le mănânci sau nu coaja. Pepenii și portocalele, de exemple, trebuie să fie și ele trecute pe sub un jet de apă. Nu vrei să ingerezi bacterii cum este Salmonella și E. coli, reziduuri de pesticide și chiar insecte. Descoperă cea mai sigură metodă de spălare a fructelor. Aceasta elimină aproape toate bacteriile.
Cea mai sigură metodă de spălare a fructelor. Elimină aproape toate bacteriileDin categoria tartelor sărate avem pentru voi o rețetă de galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă, perfectă pentru gustări delicioase. Este o rețetă inspirată din bucătăria franceză, bucătărie recunoscută pentru diversitatea unor astfel de rețete.
Galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă