Cele mai recente

roșii umplute cu brânză pe o farfurie
Galerie foto

Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturile

Când nu ai idee ce să mai gătești pentru micul-dejun, pentru gustare sau aperitive, poți încerca să faci roșii umplute. Ingredientul principal al umpluturii este brânza, însă sortimentul acesteia și condimentele sunt cele care fac diferența.

Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturile
borcan cu dulceață de smochine

Dulceață de smochine sau cum să păstrezi aroma verii într-un borcan

Smochinele aduc cu ele magia toamnei, cu parfumul ei special, cu textura cremoasă, dar pe alocuri crocantă, cu dulceață strânsă din razele soarelui de peste vară. Îți oferim o modalitate perfectă prin care poți păstra aroma verii într-un borcan: rețeta de dulceață de smochine.

Dulceață de smochine sau cum să păstrezi aroma verii într-un borcan
carnea de pui la grătar

Cum să faci carnea de pui pe grătar să iasă perfect, potrivit experților

Carnea de pui este gustoasă, relativ ieftină și foarte versatilă. Pusă pe grătar, devine crocantă la exterior și suculentă la interior. Este delicioasă! Singura condiție este să știi cum să o faci. Descoperă cum să faci carnea de pui pe grătar să iasă perfect, potrivit experților.

Cum să faci carnea de pui pe grătar să iasă perfect, potrivit experților
tavă cu musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor

Musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor. Cea mai rapidă rețetă

Rețeta de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor înseamnă straturi moi de dovlecei, carne aromată, brânză răzuită și un sos bechamel cremos. Este un preparat de bază din bucătăria grecească, pe care îl poți face și tu la tine acasă.

Musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor. Cea mai rapidă rețetă
Supă cremă de dovleac în farfurie, decorată cu smântână și frunze de busuioc. alături de un bol cu crutoane
Galerie foto

Supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoare

Odată cu sosirea toamnei, pentru că zilele devin din ce în ce mai răcoroase, rețetele de supă cremă își fac loc cu succes în meniurile zilnice. Una dintre cele mai îndrăgite este rețeta de supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoare.

Supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoare
vinete la borcan pentru iarnă

Cum să conservi vinete la borcan pentru iarnă. Rețetă în stil italian, fără coacere

Există o varietate de moduri prin care poți pune vinete la borcan pentru iarnă. Cel mai des se conservă cele coapte, pentru a fi mai apoi transformate rapid în salată. Dacă vrei o rețetă mai sofisticată, încearcă aceste vinete în stil italian, care sunt delicioase și nu necesită preparare termică.

Cum să conservi vinete la borcan pentru iarnă. Rețetă în stil italian, fără coacere
Borcane cu gem și dulceață cu fructe proaspete alături, pe un blat de culoare gri

Care este diferența dintre gem și dulceață

Conservarea fructelor pentru iarnă se poate face în mai multe feluri. Cele mai populare metode sunt  dulceața și gemul. Deși par similare, între cele două există câteva diferențe majore. Află și tu care este diferența dintre gem și dulceață.

Care este diferența dintre gem și dulceață
Tocăniță de ghebe în bol alb din ceramică cu capac, pe un ștergar în carouri roșii
Galerie foto

Tocăniță de ghebe. Un preparat de toamnă savuros

Toamna, după câteva zile cu ploi, pădurile abundă de ciuperci comestibile precum hribii, gălbiorii și ghebele. Dacă vrei să gătești din astfel de ciuperci un preparat de toamnă savuros, îți oferim o rețetă simplă de tocăniță de ghebe.

Tocăniță de ghebe. Un preparat de toamnă savuros
Dulceață de gutui în borcan și în linguriță
Galerie foto

Dulceață de gutui, plină de savoare și culoare

A început sezonul gutuilor aromate și frumos colorate și te gândești deja să conservi aroma lor și pentru iarnă? Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață de gutui plină de savoare și culoare pe care o vei îndrăgi instant.

Dulceață de gutui, plină de savoare și culoare
Melitzanopita

Melitzanopita, plăcinta cu vinete a grecilor. Află rețeta

Melitzanopita este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare grecești. Este o plăcintă cu vinete pe care o vei găsi în aproape toate patiseriile. Poate fi un aperitiv sau chiar o masă principală, dacă ești pe fugă și vrei să savurezi ceva gustos și sățios.

Melitzanopita, plăcinta cu vinete a grecilor. Află rețeta
Mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi în cratiță
Galerie foto

Mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi

Pentru că ciorba de perișoare este mult adorată de familia toată, încearcă să combini perișoarele și în alte preparate. Surprinde-ți familia preparând o rețetă delicioasă și consistentă de mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi.

Mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi
Un pahar cu parfait de zmeură

Parfait de zmeură, rețeta desertului rece perfect

„Parfait” înseamnă „perfect” în franceză. Este o denumire foarte potrivită pentru că acest tip de deserturi sunt tot ceea ai nevoie într-o zi de vară sau atunci când vrei să îți impresionezi invitații la masă. Îți oferim o rețetă de parfait de zmeură, o combinație răcoroasă, dulce-acrișoară de fructe și iaurt.  

Parfait de zmeură, rețeta desertului rece perfect
Dovleac plăcintar răzuit la borcan cu linguriță, alături de alte borcane și dovleci plăcintari
Galerie foto

Dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru plăcinte și prăjituri

Dacă adori plăcintele sau prăjiturile cu dovleac plăcintar, află că poți pune dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru iarnă. Îl vei folosi cu succes la umplutura plăcintelor sau la creme pentru prăjituri și torturi.

Dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru plăcinte și prăjituri
Ouă ochi la cuptor pe un tocător din lemn

Ouă ochi la cuptor. Cum să obții un mic dejun sănătos, dar la fel de gustos

Dacă îți place să mănânci ouă ochi la micul dejun, dar vrei să eviți preparatele prăjite, există o soluție la fel de delicioasă, dar mai sănătoasă și mai rapidă. Poți face ouă ochi la cuptor în timp ce te pregătești să pleci la birou.

Ouă ochi la cuptor. Cum să obții un mic dejun sănătos, dar la fel de gustos
bol cu salata de vinete cu maioneză
Galerie foto

Salată de vinete cu maioneză. Descoperă cea mai echilibrată rețetă

Salata de vinete cu maioneză sau fără? Nu știm care este preferata ta, dar trebuie să încerci măcar o dată rețeta propusă de noi. Este mult mai cremoasă decât cea simplă și are un gust aparte.

Salată de vinete cu maioneză. Descoperă cea mai echilibrată rețetă
Roșii cherry la borcan, în suc de roșii pe un suport de lemn cu o carafă de suc de roșii și roșii proaspete
Galerie foto

Roșii cherry la borcan, în suc de roșii

Dacă adori roșiile cherry de grădină, dar ești mâhnită că se termină sezonul lor, află că poți conserva roșii cherry la borcan, în suc de roșii. Te vei bucura de gustul lor delicios și în sezonul rece.

Roșii cherry la borcan, în suc de roșii
Salată de varză cu morcovi în borcan și în bol cu furculiță
Galerie foto

Salată de varză cu morcovi, conservată la borcan

Printre conservele pe care le prepari pentru iarnă, pune pe listă și rețeta de salată de varză cu morcovi. Este o salată simplă, dar tare gustoasă și plină de vitamine.

Salată de varză cu morcovi, conservată la borcan
Mai multe soiuri de vinete așezate pe o suprafață albă
Galerie foto

Totul despre vinete. Cum să le alegi și să le gătești

Vinetele sunt consumate în întreaga lume, din spațiul mediteranean până în Caraibe, trecând prin Africa până în Asia. Sunt aromate, se pot prepara în foarte multe moduri și sunt extrem de hrănitoare așa că nu lipsesc din meniul vegetarienilor, dar nici a celor care iubesc carnea. Află totul despre vinete.

Totul despre vinete. Cum să le alegi și să le gătești
două felii de cheesecake la instant pot

Cum să faci cheesecake la instant pot. Cea mai bună rețetă

Știai că poți face cheesecake la instant pot foarte simplu și rapid? Pregătirea ingredientelor durează maximum 15 minute, iar coacerea jumătate de oră. Cea mai grea parte este că trebuie să aștepți până se răcește complet. Va fi o adevărată provocare, mai ales că aroma este extraordinar de savuroasă.

Cum să faci cheesecake la instant pot. Cea mai bună rețetă
Porții din prăjitura Rudy pe un platou alb
Galerie foto

Prăjitura Rudy. Cel mai gustos desert cu brânză și cacao

Prăjitura Rudy a fost declarată cea mai gustoasă prăjitură cu brânză și cacao după ce a fost preparată și degustată de iubitorii de gust dulce.

Prăjitura Rudy. Cel mai gustos desert cu brânză și cacao
Tigaie cu chifteluțe din piept de pui la cuptor, mai gustoase și mai sănătoase
Galerie foto

Chifteluțe din piept de pui la cuptor, mai gustoase și mai sănătoase

Chifteluțele sunt preferatele tuturor, dar mai ales ale copiilor. Acestea sunt printre preparatele cu carne pe care le acceptă cel mai ușor cei mici. Dacă dorești ca chifteluțele să-ți iasă și gustoase, dar și sănătoase, îți oferim o rețetă de chifteluțe din piept de pui la cuptor.

Chifteluțe din piept de pui la cuptor, mai gustoase și mai sănătoase
5 bucăți de hot dog perfect

Care este secretul unui hot dog perfect. Sfaturi pe care trebuie să le urmezi

Poți prepara un hot dog delicios în foarte multe feluri. Știai că îl poți fierbe în bere sau că îl poți găti la microunde? Îți dezvăluim care este secretul unui hot dog perfect, dar și ce sfaturi e recomandat să urmezi dacă vrei să te bucuri de un gust ca la carte.

Care este secretul unui hot dog perfect. Sfaturi pe care trebuie să le urmezi
Aluat pentru foi de plăcintă împachetat
Galerie foto

Rețeta pentru foi de plăcintă. Cum poți face acasă cel mai gustos aluat

Pentru atunci când dorești să prepari plăcinte și nu ai în congelator un pachet de aluat, îți recomandăm să încerci rețeta de aluat pentru foi de plăcintă. Este rețeta celor mai fine foi de plăcintă pe care le poți prepara acasă. Nu sunt doar fine, sunt și sănătoase, pentru că sunt preparate cu ingrediente naturale.

Rețeta pentru foi de plăcintă. Cum poți face acasă cel mai gustos aluat
O imagine cu fotografii dintr-o cofetărie și o brutărie

Diferența dintre cofetărie și brutărie. Ce poți cumpăra de la fiecare dintre ele

Până acum câțiva ani, în România, erau bine diferențiate magazinele care vindeau pâine, brutăriile, de cele de unde puteai cumpăra prăjituri, cofetăriile. Astăzi, găsești sub același acoperiș produse aparținând ambelor categorii. Tocmai de aceea ne-am gândit să aflăm mai multe despre diferența dintre cofetărie și brutărie.

Diferența dintre cofetărie și brutărie. Ce poți cumpăra de la fiecare dintre ele
Preparate din carne așezate pe grătar
Galerie foto

Cum să faci friptura perfectă pe grătar, potrivit experților

Pare simplu să faci grătar, dar arta adevărată stă în mici detali, pe care îți recomandăm să le ai în vedere. În procesul de preparare, fiecare etapă contează: de la temperatura cărnii, înainte de o pune pe grătar, până la timpul în care o lași să se odihnească, după ce o iei de pe grătar. Află cum să faci friptura perfectă pe grătar, potrivit specialiștilor.

Cum să faci friptura perfectă pe grătar, potrivit experților
Tipuri de carne care își cresc colesterolul, pe un platou din lemn, cu câteva legume alături

Tipuri de carne care îți cresc colesterolul

Nivelul ridicat al colesterolului este unul dintre factorii care contribuie la apariția bolilor cardiovasculare. Aceste afecțiuni sunt principala sursă pentru deces la nivel mondial. Colesterolul se depune pe artere și, dacă nu se iau măsuri, ajunge să le blocheze. Dacă ești fan preparate cu carne, iată lista cu 5 tipuri de carne care îți cresc colesterolul.

Tipuri de carne care îți cresc colesterolul
Borcan cu castraveți bulgărești în oțet
Galerie foto

Castraveți bulgărești în oțet. Castraveți murați, cu gust dulce-acrișor

Chiar dacă ai o rețetă proprie pentru a conserva castraveții, îți recomandăm să încerci și rețeta de castraveți bulgărești în oțet. Vei obține castraveți murați, cu gust dulce-acrișor.

Castraveți bulgărești în oțet. Castraveți murați, cu gust dulce-acrișor
cartofii în folie de aluminiu scoși de la cuptor
Galerie foto

De ce nu e recomandat să coci cartofi în folie de aluminiu. Ce spun specialiștii

Folia de aluminiu pare că este ajutorul de necontestat atunci când vrei să faci cartofi copți la cuptor. Ai putea cred că te ajută să îi faci crocanți la exterior și moi la exterior. Lucrurile nu stau chiar așa, spun specialiștii. Află de ce nu e recomandat să coci cartofi în folie de aluminiu.

De ce nu e recomandat să coci cartofi în folie de aluminiu. Ce spun specialiștii
Tocăniță din carne de pui cu legume la grill în bol de servire, pe un ștergar roșu
Galerie foto

Tocăniță din carne de pui cu legume la grill

Pentru că este sezonul legumelor pline de savoare și culoare, include-le în cât mai multe preparate culinare. Îți oferim pe această cale o rețetă de tocăniță din carne de pui cu legume la grill, pe care o vei adora.

Tocăniță din carne de pui cu legume la grill
Porții din prăjitura cu bulion pe un platou alb
Galerie foto

Prăjitura cu bulion. Prăjitură cu foi coapte pe dosul tăvii

Dacă ai preparat bulionul de roșii pentru iarnă, testează-i gustul în prăjitura cu bulion, mult adorată de iubitorii gustului dulce. Este o prăjitură cu foi coapte pe dosul tăvii ce se prepară cu bulion în aluat.

Prăjitura cu bulion. Prăjitură cu foi coapte pe dosul tăvii
Bol cu o salată din cartofi, cu ierburi aromatice

Cei mai buni cartofi pentru salată, potrivit experților

Salatele cu cartofi sunt ușor de făcut, gustoase și sățioase. Dacă alegi cartofii potriviți, jumătate din treabă este făcută. Vei avea un preparat delicios de care să te bucuri la prânz, cină sau la gustare. Află și tu care sunt cei mai buni cartofi pentru salată.

Cei mai buni cartofi pentru salată, potrivit experților
Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor în vas rotund, la mijloc cu un bol cu sos de roșii, alături de ardei iuți și verdeață
Galerie foto

Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor

Pentru că aripioarele de pui sunt printre cele mai îndrăgite dintre specialitățile din carne, îți oferim mai jos o rețetă de aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor.

Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor
Gogoși împletite pe un platoi negru, alături de un bol roșu cu sos de ciocolată
Galerie foto

Gogoși împletite. Un mod de a face gogoșile mai spectaculoase

Dacă ți-ai propus să prepari gogoși, dar le dorești mai atractive, mai spectaculoase, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși împletite.

Gogoși împletite. Un mod de a face gogoșile mai spectaculoase
Borcane cu salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă, alături de ardei proaspeți
Galerie foto

Salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă

Pentru a diminua din gustul picant al ardeilor iuți, poți prepara rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă. O vei mânca pe pâine, atât de gustoasă iese!

Salată de ardei iuți cu ceapă în oțet, pentru iarnă
Trei borcane cu vinete conservate în sos de roșii, alături de un set de tacâmuri din lemn, o vânătă și două roșii
Galerie foto

Vinete conservate în sos de roșii, la borcan

Pentru că este perioada când vinetele sunt legumele vedetă de pe tarabele piețelor, nu ezita să le conservi și pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de vinete conservate în sos de roșii, la borcan.

Vinete conservate în sos de roșii, la borcan
Un castron alb cu supă de pui

Rețeta clasică de supă de pui. Care este secretul ei

Rețeta de supă de pui este mâncarea potrivită pentru aproape oricine. Zeama este bună când ești răcită, când ești tristă, când vrei ceva bun și gustos, dar ușor. Practic, poți mânca supă de ori oricând, mai ales că nici nu costă prea mult ca să o prepari.

Rețeta clasică de supă de pui. Care este secretul ei
Trei porții de prăjitură cu mere așezate una peste alta, alături de alte două porții și mere verzi
Galerie foto

Prăjitură simplă cu mere, de post

În trecut, mamele și bunicile păstrau colecția lor interesantă de rețete notată în carnețele îngălbenite de vreme. Una dintre acele rețete, adorată de întreaga familie, era rețeta de prăjitură simplă cu mere, de post. Era una dintre cele mai îndrăgite prăjituri din categoria celor de post.

Prăjitură simplă cu mere, de post
Tocană de legume cu orez pentru iarnă în două borcane și în bol de servire, alături de legume proaspete
Galerie foto

Tocană de legume cu orez pentru iarnă

Chiar dacă găsești legume pe piață și la iarnă, nu vor avea savoarea legumelor din sezon, coapte natural, la soare. Dacă vrei să te bucuri de această aromă inegalabilă, conserv-o într-o delicioasă tocană de legume cu orez pentru iarnă.

Tocană de legume cu orez pentru iarnă
Gogoși glazurate, pe un platou din lemn

Rețeta de gogoși glazurate, mai bune decât la gogoșerie

Nu trebuie să fii copil ca să te bucuri de o porție de gogoși glazurate făcute în casă. Sunt moi, pufoase și au un aspect atât de plăcut că nu ai cum să le reziști! Ai aici rețeta de gogoși glazurate, cu un gust aparte, mai bune decât cele de la gogoșerie.

Rețeta de gogoși glazurate, mai bune decât la gogoșerie
Patru conserve de roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi
Galerie foto

Roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi

Printre conservele de roșii pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi.

Roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi
felie de pâine cu zacuscă de vinete ca la mama acasă, pe o farfurie întinsă albă
Galerie foto

Zacuscă de vinete ca la mama acasă. Rețeta tradițională

Zacusca este unul dintre cele mai populare conserve de la noi pentru faptul că este foarte versatilă. Poate fi gustare, garnitură sau chiar fel principal. Se consumă în post cu murături sau în restul zilelor cu carne. Îți oferim o rețetă delicioasă de zacuscă de vinete ca la mama acasă. Gustul ei îți va aduce aminte de copilărie și mesele savurate alături de cei dragi.

Zacuscă de vinete ca la mama acasă. Rețeta tradițională
borcan cu gem de caise. așezat pe un tocător din lemn, alături de caise întregi și bucăți, alături de felii de pâine în formă de inimioară

Gem de caise. Descoperă cea mai parfumată rețetă

Gemul de caise este catifelat, parfumat și cu un gust dulce-acrișor. Cu alte cuvinte, irezistibil. Dacă îl faci în casă, din fructe proaspete, coapte exact cât trebuie, alese de tine, va fi ca un răsfăț dulce.

Gem de caise. Descoperă cea mai parfumată rețetă
farfurie cu vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne. Combinația perfectă de arome inspirată de gastronomia orientală

Inspirată din arta culinară orientală, rețeta de vinete umplute cu carne este foarte aromată, complexă, dar ușor de preparat. Este un fel de mâncare extrem de sățios, dar echilibrat, așa cum avem nevoie vara.

Vinete umplute cu carne. Combinația perfectă de arome inspirată de gastronomia orientală
o farfurie cu chipsuri de dovlecei, preparați la air fryer

Cum să faci chipsuri de dovlecei la air fryer

O porție de chipsuri de dovlecei la air fryer este o gustare sănătoasă, atunci când te uiți la televizor la filmul preferat sau când îți este foame și nu știi ce să mănânci repede. Sunt o alternativă sănătoasă la chipsurile de cartofi din comerț.

Cum să faci chipsuri de dovlecei la air fryer
tavă cu granola și ingredientele necesare

Cum să faci granola la tine acasă fără să cheltui o avere

Granola, celebrul amestec de cereale, nuci și fructe, se numără printre cele mai sănătoase alimente pentru micul-dejun. Combinația echilibrată de proteine, zaharuri naturale și grăsimi, și aportul de vitamine și minerale, fac din granola soluția perfectă pentru prima masă a zilei. Descoperă cum să faci granola la tine acasă.

Cum să faci granola la tine acasă fără să cheltui o avere
borcan cu gem de pere

Gem de pere. Cum să îl faci în doar o oră

Dacă vrei să faci gem de pere, ai nevoie de fructe proaspete, zemoase și parfumate. În mai puțin de o oră vei avea un desert delicios și fin, de care te poți bucura timp de mai multe luni.

Gem de pere. Cum să îl faci în doar o oră
borcan cu gem de prune fără zahăr
Galerie foto

Cum să faci gem de prune fără zahăr ca pe vremea bunicii

Gemul de prune este printre puținele conserve pe care le poți face fără zahăr și fără să te temi că nu va fi suficient de dulce. Fructele au suficiente zaharuri naturale și pectină pentru ca magiunul să se lege, să reziste și să aibă un gust excelent.

Cum să faci gem de prune fără zahăr ca pe vremea bunicii
bol cu supă de roșii cu tăieței

Supă de roșii cu tăieței. Cum să obții un preparat perfect

Supa de roșii cu tăieței, rece sau caldă, este tot ceea ce au nevoie în zilele caniculare de vară. Cu cât roșiile sunt mai coapte și mai cărnoase cu atât supa va fi mai delicioasă.

Supă de roșii cu tăieței. Cum să obții un preparat perfect
Nuci cu cacao și cremă de vanilie decorate cu zahăr pudră, în bol alb
Galerie foto

Nuci cu cacao și cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

Dacă obișnuiești să prepari fursecuri în casă și ai o formă specială pentru copt fursecuri, îți oferim o rețetă foarte interesantă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.

Nuci cu cacao și cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Boluri cu budincă de ciocolată de casă, pe o masă din lemn

Cea mai bună budincă de ciocolată de casă

Rețeta de budincă de ciocolată de casă este atât de ușor de făcut încât nu va mai fi nevoie să cumperi plicurile cu mix-uri din care să o prepari. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și în 10 minute este gata.

Cea mai bună budincă de ciocolată de casă
închide