Dacă îți place omleta la micul dejun încearc-o și în altă variantă, mai gustoasă și mai consistentă. Prepară o rețetă de ruladă din omletă cu morcovi și brânză, perfectă pentru una dintre gustările zilei.
Ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Rețetă pentru o gustare delicioasăDacă ai probleme cu inflamația din organism o poți ameliora printr-o alimentație adecvată sau îi poți înrăutăți simptomele dacă mănânci ceea ce nu trebuie. Iată 4 obiceiuri alimentare prin care poți să reduci inflamația din organism
4 obiceiuri alimentare prin care poți să reduci inflamația din organism, potrivit nutriționiștilorDacă te întrebi ce mai poți prepara simplu și ușor pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gnocchi cu sos de roșii.
Gnocchi cu sos de roșii. Cum faci gnocchi de casă, simpli și gustoșiPrăjitura Kinder felie de lapte sau Milchschnitte este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri, în special de către copii. Este varianta de casă a prăjiturii cu aceeași denumire care se găsește în comerț.
Prăjitura Kinder felie de lapte sau MilchschnittePoți face mere coapte în cidru ori de câte ori vrei să mănânci ceva bun. Se fac foarte repede, nu ai nevoie de multe ingrediente și pot fi servite chiar și la micul dejun.
Mere coapte în cidru. Desertul cu fructe pe care îl poți face în orice anotimpNatto este una dintre mâncărurile speciale ale Japoniei, iubite pentru beneficiile asupra sănătății. Acestă soia fermentată, cu aspect ciudat și miros puternic, ușor astringent, nu este foarte cunoscută în restul lumii, deși ar merita încercată.
Natto sau secretul alimentației sănătoase a japonezilorPizza al tegamino este un preparat atât de simplu și totuși atât de delicios. În plus este foarte versatil. Poți adăuga peste blat orice ingrediente îți plac, în orice combinație.
Pizza al tegamino, rețeta pe care o poți face acasă cu ușurințăCușma lui Guguță este un desert tradițional din Republica Moldova. Numele îi vine de la un personaj din poveștile pentru copii ale scriitorului Spiridon Vanghelie. Băiețelul Guguță avea pe cap o cușmă, adică o căciulă de cioban.
Cușma lui Guguță, desertul moldovenesc din clătite și cremă de smântânăPizza marinara este pizza clasică napolitană. Nu are în compoziție brânză, așa că roșiile sunt foarte importante. Usturoiul și oregano sunt cele care parfumează această pizza atât de simplă, dar atât de gustoasă.
Pizza marinara, cea mai simplă rețetă din lumeMac and cheese este preparatul pe care îl vezi în mai toate serialele americane. Îl fac mamele grăbite, îl cer copiii mofturoși, îl gătesc burlacii, e pe mesele familiilor. Este atât de iubit încât se găsește și semipreparat sau se găsesc doar amestecuri de brânzeturi pe care doar trebuie să le încălzești și să le pui peste paste. Ce este atât de special la aceste macaroane cu brânză?
Macaroni cu brânză. De ce este specială rețeta de „mac and cheese” a americanilorBunicile noastre adăugau smântână în majoritatea preparatelor coapte. Astăzi, pentru că ne dorim alimente cu cât mai puține calorii, smântâna a fost înlocuită cu tot felul de alte grăsimi sau a fost eliminată de tot din rețete. Iată 3 motive pentru care nu trebuie să înlocuiești smântâna din aluaturi.
3 motive pentru care nu trebuie să înlocuiești smântâna din aluaturiPoți face somon cu broccoli la air fryer pentru o cină rapidă și sănătoasă sau pentru un prânz la birou. Este bogat în proteine de calitate și de aceea îți va da o senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Somon cu broccoli la air fryer, cea mai sănătoasă și gustoasă cinăDintre toate rețetele de sosuri pe care le poți prepara pentru a glazura diferite deserturi, cea mai simplă este rețeta pentru sos de ciocolată.
Sos de ciocolată. Rețeta rapidă a celui mai delicios sos pentru glazurat deserturiSe anunță prietenii în vizită și dorești să-i surprinzi cu un desert delicios, dar timpul nu-ți permite să stai prea mult în bucătărie? Îți recomandăm să încerci o rețetă de Panna cotta cu sos de ciocolată, simplă, rapidă și delicioasă.
Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și deliciosConfit de usturoi este perfect pe o felie de pâine prăjită, pusă peste paste sau pentru a da mai multă savoare unei supe. Se face ușor, însă este nevoie de atenție pentru ca rezultatul final să fie așa cum trebuie.
Confit de usturoi, delicatesa simplă care va da eleganță meselor taleDacă îți plac preparatele pe bază de creveți, îți oferim o rețetă de creveți cu sos de roșii, pentru una dintre mesele principale ale zilei. Este una dintre cele mai simple rețete cu creveți.
Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu crevețiCartofii și ceapa sunt nelipsiți din bucătăria noastră. Ne salvează de multe ori din situația în care nu știm ce să gătim. În cazul în care ai cumpărat cantități mai mari trebuie să știi cum să le depozitezi astfel încât să reziste cât mai mult timp. Hai să aflăm împreuă mai multe despre depozitarea cepei și a cartofilor.
Depozitarea cepei și a cartofilor. Ce trebuie să faci ca să reziste până la un anDacă ți-ai propus să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert delicios și spectaculos, rețeta de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone, poate fi soluția ideală.
Ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarponePentru una dintre gustările zilei, chiar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou, îți recomandăm să încerci o rețetă de empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor.
Empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptorDacă obișnuiești să adaugi diferite arome în blaturile pentru prăjituri sau în creme, o parte dintre acestea le poți prepara în propria bucătărie. Îți oferim în acest scop o rețetă de pudră din coji de portocale pe care o poți experimenta și cu alte citrice.
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilorPastele bolognese nu au nicio legătură cu orașul Bologna din Italia. Istoricii și gastronomii sunt de acord că, de fapt, felul de mâncare își are originea în orașul Imola (un pic la vest de Bologna). Imola este locul de naștere al celui mai vechi sos ragù documentat – datând din secolul al XVIII-lea.
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai existăDacă îți plac portocalele roșii și dorești să le conservați aroma și pentru mai târziu, încearcă rețeta de dulceață de portocale roșii. Te vei bucura de o dulceață aromată, perfectă pentru gustări delicioase.
Dulceață de portocale roșii. Dulceață aromată pentru gustări delicioasePentru porția de vitamine pe care o poți asimila pe cale naturală, prepară o rețetă de salată de fenicul cu portocale. Este ideală de servit ca gustare printre mese, în special dimineața. Nu este greșit nici dacă o servești pe post de cină simplă și ușoară.
Salată de fenicul cu portocale, pentru o gustare simplă și rapidăAvocado toast este preparatul despre care multimilionarul australian Tim Gurner a spus că îi împiedică pe tineri să își cumpere case, sărăcindu-i. Afirmația lui Gurner din 2017 nu doar că nu a oprit vânzările de avocado toast, ci a diversificat rețetele. Astăzi sunt zeci, poate sute de variante.
Avocado toast. 7 rețete din care să te inspiriÎn caietul îngălbenit de timp, al mamei sau al bunicii, exista o rețetă de prăjitură cu cremă de brânză și jeleu din suc Fanta. Încearcă și tu prăjitura Fanta, dar, preparată cu suc proaspăt de portocale.
Prăjitura Fanta, preparată cu suc proaspăt de portocaleȚi s-a întâmplat să cumperi mai multe banane și după câteva zile să înceapă să se strice? În acest caz nu ai prea multe variante pentru a le salva. Ori le transformi într-un desert cum ar fi banana bread sau în biscuiți, ori le congelezi. Hai să aflăm împreună cum se congelează bananele.
Cum se congelează bananele. Metoda care te va ajuta să nu mai arunci niciodată fructelePe cât de bun este avocado pe atât de dificil pare să alegi din magazin unul care să fie perfect copt pentru a fi consumat imediat. Hai să aflăm împreună cum ajuți avocado să se coacă.
Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapideDacă dorești să transformi momentele petrecute alături de familie și prieteni în momente dulci, îți recomandăm să prepari o rețetă de cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată.
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolatăNu arunca coastele rămase de la cină! Pot fi un prânz excelent dacă le reîncălzești urmând câțiva pași simpli.
Cum să reîncălzești coastele ca să rămână suculente și gustoaseVelveeta este unul dintre cele mai populare tipuri de brânză, mai ales în SUA. Și-a câștigat faima pentru că este moale, are o consistență destul de ușoară, o aromă echilibrată și o culoare care o scoate în evidență—portocaliu. De cele mai multe ori este folosită la sandvișuri sau alte preparate care necesită brânză topită pentru că se topește foarte ușor, fără să facă bulgărași.
Ce este brânza Velveeta? De ce este atât de iubită de americaniDacă ți-ai propus să prepari un tort delicios de casă, dar îți este teamă de nereușita blatului, îți oferim o rețetă de blat de tort cu amidon. Chiar dacă rețeta nu conține cantitatea de făină necesară în mod normal, blatul de tort va ieși la fel de pufos și mai consistent.
Blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufosTofu crocant este o gustare vegetariană rapidă și ușoară. Îl poți servi simplu, dar și alături de o salată de crudități, legume la grătar sau sotate, cartofi piure sau copți.
Tofu crocant. Rețeta asiatică pe care o poți face la tine acasăSucul de lămâie este folosit pentru multe preparate, însă nu avem citricele în casă de fiecare dată când avem nevoie. Cu ce poți înlocui sucul de lămâie? Hai să descoperim împreună.
Cu ce poți înlocui sucul de lămâie. 10 variante la îndemâna oricuiSe anunță prietenii în vizită și dorești să îi surprinzi cu surprize dulci, dar nu te-ai hotărât ce să pregătești? Încearcă rețeta de praline Tiramisu, simplă și ușor de preparat. Este o rețetă de bomboane aromate și gustoase, preparate în casă, fără coacere și din puține ingrediente.
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichiorFriptura de vită este unul dintre cele mai gustoase, dar și pretențioase preparate. De la alegerea cărnii până la momentul servirii trebuie respectate anumite reguli pentru a-i da frăgezime și savoare. Îți propunem 3 rețete clasice de friptură de vită pe care să le încerci fără să te temi că nu îți vor ieși.
3 rețete clasice de friptură de vită perfecte pentru mesele în familieIarna e vremea supelor cremoase, aromate și pline de vitamine. E vremea unei supe bogate în proteine care să te hrănească și să îți asigure vitaminele și minerale care să te ajute să faci față vremii reci.
6 supe bogate în proteine. Rețete delicioase pentru întreaga familiePentru atunci când dorești să prepari o rețetă de tort fin, cu aspect elegant și gust divin, salvează rețeta de tort Napoleon, pe care ți-o oferim mai jos. Rețeta tortului a apărut pe la prima jumătate a secolului al IX-lea, fiind creată pentru a sărbători victoria Rusiei împotriva lui Napoleon Bonaparte, în 1812.
Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divinDacă rețeta ta cere să folosești amidon de porumb și nu ai la îndemână poți să pui unul dintre cele 5 ingrediente de mai jos. Vei obține același efect.
5 înlocuitori ai amidonului de porumb care te salvează din impasDacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu și ușor de preparat, încearcă rețeta de tartă rustică cu mere și crumble cu migdale.
Tartă rustică cu mere și crumble cu migdale. Desert simplu și ușor de preparatPentru felul principal al mesei de prânz sau pentru o cină delicioasă, prepară o rețetă de tocană de ardei copți cu piept de pui. Te va cuceri pe loc combinația ingredientelor folosite.
Tocană de ardei copți cu piept de pui. Rețetă simplă și gustoasăPhysalis sunt niște fructe mici, ca niște globulețe portocalii, îmbrăcate în niște rochițe de hârtie. Se mai numesc și cireșe de pământ, agișe de Cape, fructe de aur, cătină incașă, boabe poha sau agrișe cu pelerine. Sunt originare din Peru, unde cresc în sălbăticie, dar datorită gustului lor delicat au început să fie cultivate în întreaga lume.
Physalis, fructele de aur cu aromă unicăDacă nu mai știi ce să prepari pentru un prânz delicios și hrănitor, încearcă o rețetă de friptură de pui în sos picant de roșii.
Friptură de pui în sos picant de roșii, pentru un prânz deliciosDacă adori delicioasele bomboane Raffaello, cu nucă de cocos și alune sau migdale, frumos ambalate în coșulețe de hârtie și cutii frumos colorate, să știi că le poți prepara și acasă.
Bomboane Raffaello. Rețetă de bomboane cu cocos și migdaleJackfruit este un copac ce poate produce până la trei tone de fructe de dimensiuni imense. Este o sursă de hrană miraculoasă pentru oamenii care trăiesc în țările tropicale.
Jackfruit, fructul care poate hrăni toată planetaCând ești în căutarea unui fel de mâncare sățios, aromat și ușor de făcut încearcă aceste rețete de plăcinte cu carne. Se fac ușor, fie că alegi să faci tu aluatul, fie că îl cumperi.
4 rețete de plăcinte cu carne. Preparate cu adevărat delicioaseDacă adori salatele simple dar consistente pe care le poți servi la una dintre mesele principale ale zilei, îți oferim o rețetă de salată nemțească din cartofi cu bacon, denumită Kartoffelsalat.
Kartoffelsalat. Rețetă de salată nemțească din cartofi cu baconDe câte ori ai început să gătești o prăjitură și ai realizat în timp ce amestecai ingredientele că ai nevoie de unt moale, iar tu ai uitat să îl scoți din frigider? Cum faci să grăbești procesul?
Cel mai bun mod de a înmuia untul pentru prăjituri și cremeÎn fiecare dintre noi a rămas o fărâmă de copilărie, nu-i așa? Și pentru că cornurile au făcut parte din viața fiecăruia la un moment dat, azi venim în ajutorul tău cu o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț.
Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolatăWasabi este nelipsit de lângă sushi. Pasta verde, foarte iute și aromată, se îmbină perfect cu sosul de soia și cu ingredientele delicate de sushi. Află totul despre wasabi și rețeta lui pentru a-l putea prepara chiar la tine acasă.
Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tineArborele de rambutan, Nephelium lappaceum, crește nativ în Indonezia tropicală, în special în părți din Borneo. Astăzi este cultivat în climatul tropical din întreaga lume: în Asia, Africa, America de Nord, America Centrală și de Sud și Australia. Copacii de rambutan sunt veșnic verzi, ajungând până la 19 m înălțime și dând fructe de două ori pe an.
Totul despre rambutan. Ce este și cum se consumă