Vișinele sunt considerate de nutriționiști un nou superaliment. Studii recente au demonstrat că aceste fructe au puternice efecte antioxidante și că trebuie incluse în dieta cât mai des posibile. Dacă nu îți place să le mănânci crude, le poți include în diverse tarte și prăjituri.
Plăcintă cu vișine, desertul răcoros al veriiÎți plac prăjiturile, dar ai vrea să mănânci cât mai puțin zahăr și făină? Dieta săracă în carbohidrați este asociată cu un stil de viață sănătos și echilibrat și cu o greutate corporală normală. De aceea, îți oferim rețetele pentru cinci prăjituri fără zahăr și făină. Îți garantăm că pot înlocui cu succes deserturi clasice.
5 prăjituri fără zahăr și făină, mai gustoase decât deserturile clasiceCosturile pentru consumul de energie electrică cresc din ce în ce mai mult, așa că nu strică să faci puțină economie. Nici măcar nu este complicat, având în vedere că doar trebuie să scoți din priză anumite electrocasnice atunci când nu le folosești.
Cum să scazi factura la curent, folosind corect electrocasnicele. Sfaturi ușor de pus în practicăSushi nu este tocmai cel mai ieftin fel de mâncare, dar merită fiecare ban dacă este făcut așa cum trebuie. Poate fi un adevărat răsfăț, indiferent de tipul de sushi pe care îl alegi. Ca să știi ce să ceri, trebuie să afli care sunt secretele restaurantelor de sushi.
Care sunt secretele restaurantelor de sushi și ce nu vor să știi despre preparatele lorPastă de ton cu țelină și ceapă e pe lista cu aperitive care se fac rapid. Este un preparat foarte gustos, care trebuie să fie pe masa oricărui iubitor de pește sau a celor care țin post, în zilele cu dezlegare la pește. Pune pasta pe crutoane de diferite forme și dimensiuni, în boluri sau castronele pentru salată sau chiar în forme din ardei ori roșii scobite. Totul depinde de tine!
Pastă de ton cu țelină și ceapăDacă ai invitați și vrei să-i impresionezi cu niște aperitive deosebite sau dacă vrei să ai niște gustări la îndemână, poți să încerci să faci coșulețe din foietaj. Acestea sunt potrivite pentru orice tip de masă, de la mic dejun la gustările dintre mese, sau chiar la cină când nu ai timp să stai prea mult în bucătărie.
Coșulețe din foietaj, aperitive pentru toate gusturilePreparatele din bucătăria turcească au căpătat din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Așa s-a întâmplat și cu ayran, o băutură răcoroasă, care se prepară din iaurt cremos, sare și apă.
Ayran, băutură turcească tradițională: beneficii și mod de preparareDacă adori pizza și o consumi cu regularitate, sigur te-ai întrebat de nenumărate ori cum să procedezi cu resturile rămase din acest preparat atât de îndrăgit în întreaga lume. Descoperă cum să reîncălzești pizza fără să se usuce. Sunt mai multe modalități prin care poți face acest lucru, iar noi te ajutăm să îl descoperi pe cel care ți se potrivește.
Cum să reîncălzești pizza fără să se usuceFructul dragonului sau pitaya este un fruct tropical dulce și crocant. Planta din care provine fructul este de fapt un tip de cactus din genul Hylocereus, care include aproximativ 20 de specii diferite. Popular inițial în sud-estul Asiei și America Latină, fructul dragonului este acum cultivat și savurat în toată lumea.
Totul despre fructul dragonului. Cum trebuie ales, consumat și depozitatDespre Titanic s-a vorbit atât de mult încât se știu foarte multe detalii despre ce s-a întâmplat cu oamenii de acolo. Datorită meniurilor recuperate în urma tragediei, s-a aflat chiar și ce au mâncat pasagerii la ultimele lor mese de la bordul navei. Iată ce a conținut ultima cină de pe Titanic.
Ultima cină de pe Titanic. Meniul cu 11 feluri de mâncare care a fost servit înainte de impactPanna cotta este un desert nelipsit din meniul restaurantele italiene. Aceasta a căpătat din ce în ce mai multă popularitate și la noi în țară. De data aceasta, Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, a propus varianta de panna cotta cu mango, ananas și mentă, la Beautifood | Sezonul 2.
Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de varăDe la simpla marinadă până la untul de arahide, consumi zahăr din cele mai neașteptate produse. Dacă mai ai poftă și de un snack sau de un produs semipreparat, atunci cantitatea de zahăr crește exponențial. De aceea este bine să știi cum te afectează excesul de zahăr. Am făcut pentru tine un top al principalelor 5 afecțiuni pe care le provoacă consumul de zahăr adăugat.
Cum te afectează excesul de zahăr. Top 5 afecțiuni pe care le provoacăDacă vrei să savurezi un desert care îți amintește de copilărie, îți propunem să încerci rețeta de cremă de zahăr ars. Se prepară ușor, ai nevoie de puține ingrediente și, dacă urmezi indicațiile, sigur nu vei da greș. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite, a inclus și el acest desert fin pe lista preparatelor pe care le-a pregătit într-un nou episod din BeautiFood | Sezonul 2.
Cremă de zahăr ars. Desertul care îți amintește de copilăriePiña colada este unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri. Îl găsești la barurile de pe aproape toate plajele lumii. Nici nu este de mirare. Este parfumat, dulce și răcoritor. Tot ce ai nevoie pentru o vacanță. Și, totuși, dacă bei prea multe poți depăși ușor cantitatea de alcool admisă pentru o zi. Cum să faci piña colada fără alcool?
Cea mai bună rețetă de Piña Colada fără alcoolPizza prosciutto e funghi este unul dintre cele mai simple sortimente de pizza. Cu toate acestea, ciupercile și șunca prosciutto îi dau o aromă aparte care o face iubită de toată lumea. Dacă și tu ești fan al acestui fel de pizza, iată rețeta perfectă pentru a o prepara chiar la tine în bucătărie.
Pizza prosciutto e funghi. Rețeta pe care o poți face chiar la tine acasăBanana bread este soluția ideală atunci când bananele se coc prea mult și nu mai pot fi mâncare. Este una dintre cele mai populare rețete din lume, motiv pentru ca Nobo a decis să includă pe lista deserturilor preparate în sezonul 2 al emisiunii BeautiFood.
Banana bread. O rețetă simplă și delicioasăMacarons sunt unele dintre cele mai îndrăgite și cunoscute deserturi din lume. În Franța, este cel mai bine vândut produs dulce, și pornind de la gradul de popularitate al acestui desert, Nobo a decis să îți ofere rețeta de macarons cu ganache de ciocolată.
Macarons cu ganache de ciocolată. O rețetă rafinatăCând spui desert și bezea, automat te gândești la prăjitura Pavlova. Fie că alegi să o faci sub formă de prăjitură, fie că preferi un tort, nu vei da greș indiferent de ocazie. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, ne propune să testăm rețeta de pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Este un desert care se prepară ușor, iar gustul este delicios.
Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Desertul potrivit pentru o vară perfectăEclerul clasic este unul dintre deserturile clasice, care se consumă în întreaga lume. De-a lungul timpului, mulți cofetari au încercat să îl reinterpreteze, păstrându-i totuși esența. Este și cazul acestui tort ecler care are câteva dintre elementele preparatului franțuzesc, dar care încearcă să aducă un plus de textură.
Tort ecler fără coacere. Rețeta care te salvează când ai nevoie de un desert sofisticatDescoperă zece beneficii ale laptelui cu turmeric, dar și cum îl poți prepara la tine acasă. Laptele cu turmeric, cunoscut și sub numele de laptele de aur, este o băutură indiană care a câștigat popularitate în culturile occidentale.
10 beneficii ale laptelui cu turmeric. Cum îl poți prepara la tine acasăDulceața de cireșe, fără zahăr o faci vara ca să te bucuri de ea imediat, dar sigur o vrei și în lunile reci când nu sunt disponibile fructe proaspete. Chiar dacă nu are zahăr, ea rezistă până la un an. Rețeta de dulceață de cireșe e la mare căutare, așa că nu mai sta pe gânduri.
Rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un anRețeta de plăcintă cu mere, fără zahăr este ideală pentru perioadele în care vrei să scapi de kilogramele în plus. Aceasta este unul dintre deserturile pe care poți să îl faci în orice perioadă a anului. În anotimpurile reci este perfectă cu câteva nuci caramelizate și multă scorțișoară, când afară este caldă se potrivește perfect cu o cupă de înghețată.
Plăcintă cu mere, fără zahăr. Desertul de care nu te mai saturiMicul dejun este cea mai importantă masă a zilei, după cum spun nutriționiștii. Aceștia ne îndeamnă să consumăm multe fibre și, de cele mai multe ori, suntem tentate să alegem fulgii de ovăz. Totuși, există și alte variante pentru a te bucura de un mic-dejun bogat în fibre.
Mic dejun bogat în fibre. 5 rețete pentru diminețile în care nu mai vrei fulgi de ovăzDescoperă cinci rețete de înghețată de casă, care îți vor face, cu siguranță, vara mai frumoasă. Înghețata este prin excelență desertul verii. Poate fi oricum îți dorești tu: simplă, cu fructe, cu cafea, cu bucăți de biscuiți. Important este să fie cremoasă, iar acest lucru îl poți obține ușor respectând pașii de preparare.
5 rețete de înghețată de casă cu care să te răcorești vara aceastaMangostanul violet este un fruct originar din sud-estul Asiei iubit pentru aroma sa tropicală dulce și acidulată. Fructele de mangostan sunt mici, rotunde și violete, cu un capăt verde de tulpină și sepal. În interior, are mai multe secțiuni individuale de fructe suculente, care sunt delicioase crude sau gătite în rețete dulci și sărate.
Totul despre mangostan. Cum poți să consumi acest fruct exoticCum ar fi să poți face o tartă de lămâie care să nu aibă nevoie de coacere și nici de mai mult de două ingrediente? Rețeta pe care ți-o propunem are o cremă atât de fină și de răcoroasă, încât va deveni preferata ta pe parcursul verii.
Tartă de lămâie fără coacere. Rețeta cu cea mai fină cremăDrumurile lungi cu mașina înseamnă și multe opriri la benzinărie de unde ești tentat să cumperi tot felul de gustări, multe dintre ele pline de zahăr și alte ingrediente nesănătoase. Poți schimba acest lucru pregătind de acasă gustări sănătoase pentru drum. Descoperă-le rețetele și savurează-le atunci când nu ai timp să servești un prânz copios.
5 rețete de gustări sănătoase pentru drum, de care ai nevoie în vacanțăUn sos bechamel bun este cheia pentru preparatele din paste la cuptor, cum sunt lasagna sau cannelloni, musaca sau alte plăcinte cu legume sau carne. Descoperă cum să faci un sos bechamel perfect și 11 trucuri care te vor ajuta atunci când îl prepari.
Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tineUleiul de canola este din ce mai folosit în bucătărie. În ciuda popularității câștigate în ultima perioadă, acesta este adesea confundat cu uleiul de rapiță. Deși seamănă la culoare și la gust, cele două tipuri de ulei sunt diferite și doar unul dintre ele este comestibil.
Ce este uleiul de canola și la ce poate fi folositOmleta este un preparat care se consumă foarte des la micul dejun. Fie că e preferata copiilor sau a adulților, omleta este o mâncare care se poate combina în mai multe variante. Aceasta asigură aportul de nutrienții necesari pentru un start bun al zilei. Dacă tot este atât de populară, îți propunem azi o rețetă de omletă cu spanac și ardei gras.
Omletă cu spanac și ardei gras, o rețetă plină de culoare și aromeRutina zilnică te obligă să prepari mese rapide. Să apelezi la preparate care nu necesită un timp prea mare de gătire. Dacă ai nevoie ca totul să se întâmple rapid la prânz sau la cină, iată cum se decongelează carnea în mod corect.
Cum se decongelează carnea în mod corect: tips & tricksIced coffee cu piure de banane este rețeta vedetă a acestei veri. În multe țări, marile lanțuri de cafenele deja o au în meniu, iar clienții o adoră. Combinația de cafea cu banană este atât de savuroasă și exotică, încât este greu să îi reziști.
Iced coffee cu piure de banane. Rețeta vedetă a acestei veriInsomnia este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multă lume. Mai multe nopți nedormite te fac neproductivă și îți aduc în timp nenumărate probleme de sănătate. Până să ajungi să iei medicamente, poți încerca să introduci în dieta ta câteva alimente care te pot ajuta să adormi mai repede și să ai un somn de calitate.
8 alimente care te vor ajuta să ai un somn de calitateRețeta de plăcintă cu iaurt este specifică multor țări, mai ales în zona Balcanilor. O fac și grecii, și bulgarii, se găsește și în Albania și în Macedonia.
Plăcintă cu iaurt. Cea mai simplă rețetăAi poftă de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp la dispoziție? Nu îți place să stai prea mult în bucătărie? Atunci preferatele tale sunt cu siguranță deserturile fără coacere, așa cum este și acest desert cu biscuiți și zmeură. Tot ce trebuie să faci este să prepari un topping de fructe și o cremă și să te apuci de asamblat.
Desert cu biscuiți și zmeură, fără coacereCartofii sunt foarte populari la noi în țară. Dacă se află pe lista ta de alimente de bază, atunci îți propunem o salată de cartofi cu sos de muștar și smântână. Se prepară rapid și cu siguranță ai la îndemână toate ingredientele.
Salată de cartofi cu sos de muștar și smântână, un deliciu în farfurieCaffe frappe este o băutură inventată în 1957, în orașul grecesc Salonic, de către un angajat al unei firme producătoare de cafea instant. Rețeta originală este extrem de simplă, însă de-a lungul timpului a tot fost îmbogățită și a ajuns în întreaga lume.
Caffe frappe, băutura grecească inventată din greșealăCând tai ceapa, aceasta eliberează în aer substanțe chimice iritante, care te fac să lăcrimezi. Uneori plângi de-a binelea, dar cum ceapa dă un gust atât de bun mâncărurilor, e greu să renunți la ea. Descoperă cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi.
Cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi. 4 trucuri care chiar funcționeazăPulled pork este un hit al localurilor care vând street food. Fiecare bucătar se laudă că preparatul lui este cel mai bun, cel mai fraged, cel mai bine condimentat. Cu toate acestea, nu uita că poți încerca și tu să faci acasă, așa că venim în ajutorul tău cu cea mai bună rețetă de pulled pork.
Rețetă de pulled pork. Preparatul care îi va impresiona pe invitațiBanana este unul dintre cele mai complete fructe din punct de vedere nutritiv. Dacă mănânci în fiecare zi câte una ai toate șansele să observi îmbunătățiri ale stării de sănătate. Descoperă șase motive să mănânci banane în fiecare zi, potrivit nutriționiștilor.
6 motive să mănânci banane în fiecare zi. Ce spun nutriționiștiiAceastă rețetă de ouă umplute îți amintește și ție de gustul copilăriei? La fiecare eveniment festiv, ouăle umplute stăteau la loc de cinste pe față. De multe ori îi ceream mamei să le facă și atunci când nu aveam de sărbătorit, dar nu erau atât de simplu de preparat și trebuia să aștept gustul lor până la următorul mare eveniment din familie.
Rețetă de ouă umplute cu ton, un aperitiv gustos și sănătosTe gândești să pregătești un desert, dar ai nevoie de o cremă specială, care să dea un gust aparte desertului tău? Rețeta de cremă de mascarpone cu ciocolată albă este simplă, iar textura cremei e fină și aerată. Poate oricând să înlocuiască cu succes orice cremă din cele mai sofisticate deserturi.
Cremă de mascarpone cu ciocolată albă, fină și aeratăAi nevoie de foi de prăjituri și nu ești deloc mulțumită de ceea ce găsești pe rafturile magazinelor? Avem noi soluția pentru tine. Îți oferim o rețetă de foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii, care nu au cum să te dezamăgească.
Foi de prăjituri coapte pe dosul tăvii pentru deserturi delicioase, cu un gust greu de egalatSos pesto este originar din Genova, regiunea Liguria din nordul Italiei. De-a lungul timpului au apărut și alte variante: pesto cu usturoi zdrobit, cu busuioc și muguri de pin amestecate cu ulei de măsline, brânză Parmigiano Reggiano și inclusiv pesto cu Fiore Sardo, o brânză din lapte de oaie.
Sos Pesto. Rețeta simplă pe care o poți face în 5 minuteS-ar putea să fii surprinsă să afli că boabele de piper negru, alb și verde toate provin de la sămânța aceleiași plante. Variația de culoare provine din diferitele etape de dezvoltare și procesare. Boabele de piper provin din planta Piper nigrum, care este originară din India. Află mao multe despre cele 6 tipuri de piper comestibile.
Tipuri de piper comestibile. Beneficii pentru sănătatea organismuluiAi auzit de nenumărate ori, încă din copilărie, că micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei. Totuși, parcă nu îți vine să mănânci imediat ce te-ai trezit. Parcă nimic nu îți place. Ce ar trebui să faci în această situație?
De ce să mănânci de dimineață, chiar dacă nu îți este foame. Ce spun nutriționiștiiChecul este adesea un desert care ne amintește de copilărie. De perioadele în care stăteam la bunici și printre treburile gospodărești, cei ai casei încercau să ne răsfețe cu ceva dulce, bun și cald. Așa este și acest chec de post dens și aromat, care se prepară și foarte ușor. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a-l obține.
Chec de post dens și aromat. Rețeta rapidă și la îndemâna tuturorDescoperă câteva tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie, prezentate de Chef Roxana Blenche. Deși pare un proces dificil, îți reamintim că nimeni nu s-a născut învățat. În plus, doar punând în practică diferite tehnici, vei deveni mai sigură pe tine și pe calitățile tale în bucătărie.
Tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie. Care sunt sfaturile oferite de Roxana BlencheOricine poate să gătească. Secretul este să vrei să faci asta și să ai multă răbdare. Acestea din urmă vin la pachet cu dorința de a-i suprinde pe cei dragi cu preparate gustoase, mai ales în zilele pe care le petreceți în intimitatea casei. Pentru ca o zi de relaxare să fie completă, ai nevoie de un desert, nu-i așa? Iată 10 sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.
Sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituriPișcoturile sunt gustoase, aromate, practice și se găsesc ușor pe rafturile magazinelor. Crema de mascarpone este la fel de accesibilă. Textura ei cremoasă și fină te face să o mănânci cu lingurița pur și simplu, fără altfel de intervenție asupra ei. Cu toate acestea, dacă ai musafiri care nu s-au anunțat din timp, poți pregăti prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone, o rețetă simplă, fără coacere.
Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone. Descoperă o rețetă simplă, fără coacere