Pentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru un platou cu diferite aperitive, poți prepara rețeta de salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză. O poți face chiar și pentru gustarea din pauza de masă de la serviciu.
Salată de cartofi cu sfeclă roșie și maionezăDacă te numeri printre cei care adoră savarinele la desert, îți recomandăm să încerci și o variantă de savarine cu ciocolată și frișcă. Este rețeta savarinelor clasice reinterpretată, cu gust deosebit de la ciocolată.
Savarine cu ciocolată și frișcă. Rețeta reinterpretată a savarinelor clasiceDovleacul plăcintar este dulce, cremos și poate fi folosit atât în rețete de desert, cât și în preparate sărate. Poate fi gătit simplu, doar tăiat felii și pus la cuptor, dar și transformat în supe cremă sau garnituri savuroase. Află și tu trei metode care te învață cum să coci dovleac pentru a obține cele mai delicioase preparate.
Cum să coci dovleac pentru garnituri, supe și piure. 3 metode la îndemâna oricuiPrintre rețetele de conserve pe care le prepari în această perioadă, trece pe listă și rețeta de salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnă.
Salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnăCondimentele nu lipsesc din nicio bucătărie. Ele aduc savoare bucatelor, dar trebuie să ai mare grijă cum le depozitezi ca să își păstreze calitățile cât mai mult timp și să nu își schimbe gustul sau textura. Îți oferim câteva sfaturi utile despre cum să depozitezi condimentele pentru a te bucura de beneficiile lor atunci când gătești.
Cum să depozitezi condimentele pentru a rămâne proaspete mai mult timpTe întrebi dacă poți face cei mai crocanți cartofi prăjiți la air fryer în mai puțin de 30 de minute? Noi îți spunem că se poate! Vor fi crocanți la exterior și pufoși la interior, dar fără fie nevoie să folosești ulei încins în cantități mari.
Cum să faci cei mai crocanți cartofi prăjiți la air fryerȚi s-a întâmplat să ai legume în frigider pe care le-ai cumpărat de doar câteva zile și să constați, când a-i vrut să le mănânci, că sunt moi sau au urme de mucegai? Îți dezvăluim în acest articol de ce se strică fructele și legumele, chiar dacă le ții la rece, în frigider.
De ce se strică fructele și legumele, deși le ții la frigiderPentru că este perioada preparării murăturilor, îți recomandăm să treci pe lista de preparare și rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean. Se prepară simplu și rapid și îți va îmbogăți cămara.
Conopidă murată cu morcovi și hreanCele mai bune ouă bătute pot fi făcute în mai multe feluri, iar fiecare modalitate de preparare are ca rezultat un fel de mâncare cu gust delicios. Unii preferă să le bată într-un castron și apoi să le pună în tigaie, alții le pun întregi în tigaie și le amestecă acolo până când ajung la consistența dorită.
Cum să faci cele mai bune ouă bătute, potrivit experțilorPizza mexicană este de fapt o adaptare la bucătăria occidentală a celebrului taco. Practic, tortilla nu mai este rulată, astfel rezultând un preparat care seamănă foarte mult cu pizza. Descoperă și tu rețeta acestui preparat care îți va condimenta mesele alături de familie și prieteni dragi.
Pizza mexicană, rețeta care îți va condimenta mesele în familiePorumbul fiert este o gustare pe cât de simplă, pe atât de complexă. Nu ai nevoie decât de porumb și apă pentru a-l găti, dar vei aduce la tine în bucătărie o parte din copilărie. Mirosul ce va cuprinde toată casa te va duce cu gândul la zilele de vară din vacanța de la bunici. Ai aici pașii necesari pentru cum să faci porumb fiert ca în copilărie.
Cum să faci porumb fiert ca în copilăriePentru răsfățul din weekend când se adună toată familia acasă, prepară o rețetă de prăjitură cu mere rase și bezea. Este o rețetă simplă și ușoară, dar gustoasă și spectaculoasă. Odată preparată, cu siguranță se va cere repetată.
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă care se cere repetatăPentru că se apropie cu pași repezi sezonul rece, iar ardeii de grădină vor dispărea de pe tarabele piețelor, îți oferim o rețetă de salată de ardei copți pentru iarnă, la borcan.
Salată de ardei copți pentru iarnă, la borcanPentru a-ți răsfăța familia și prietenii cu un desert delicios, dar simplu de preparat, îți oferim o rețetă de chec marmorat și glazurat cu ciocolată. Este un desert perfect pentru amatorii gustului dulce.
Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, perfect pentru momentele dulciFlorile comestibile sunt o soluție elegantă și gustoasă pentru decorarea preparatelor tale, fie că sunt sărate sau dulci. Pentru fiecare dintre ele există o floare potrivită atât ca aspect, cât și ca aromă. Află din acest articol lista de flori comestibile cu care să îți decorezi mâncarea, în funcție de rețetă.
Flori comestibile cu care să îți decorezi mâncarea. Ce să folosești, în funcție de rețetăPentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru cină este perfectă o salată de vinete cu roșii și brânză sărată. Rețeta este simplă și rapid de preparat și conține puține ingrediente.
Salată de vinete cu roșii și brânză sărată, perfectă pentru una dintre gustările zileiMulte persoane sar peste micul-dejun pentru că nu au timp sau dispoziția necesară să pregătească ceva. Dacă faci parte și tu din această categorie îți pot fi de folos aceste preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara.
Preparate pentru micul-dejun pe care le poți face de seara și sunt ieftineCând ai poftă de un desert delicios, dar timpul nu-ți permite să stai prea mult în bucătărie, poți umple biscuiți amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocos.
Amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocosPentru că deja s-a răcorit afară, supele cremă, gustoase și consistente își fac loc cu succes în meniurile zilnice. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate.
Supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromateQuiche Lorraine este o tartă sărată specifică bucătăriei franțuzești, însă originea ei este de fapt germană. Prima dată s-a preparat în regatul medieval Lothringen, sub stăpânire germană, pe care francezii l-au redenumit ulterior Lorraine. Cuvântul „quiche” provine din germanul „Kuchen”, adică prăjitură.
Quiche Lorraine, tarta savuroasă a francezilor. Cum sa o faci la tine acasăAcest tort de ciocolată din doar două ingrediente este atât de ușor de făcut, încât îl poate prepara și un copil. Are gustul și textura unui tort la care ai muncit câteva ore bune și care, poate, a costat zeci de lei.
Tort ciocolată din doar două ingrediente. Cel mai economic desertDacă îți plac perele suculente și aromate, nu ezita să le incluzi și în diferite deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de prăjitură cu nuci și pere, gustoasă și spectaculoasă.
Prăjitură cu nuci și pere. Un desert de toamnă deliciosPrăjitura Albă ca Zăpada este desertul copilăriei multora dintre noi. E din vremuri în care doamnele încercau să prepare prăjituri apetisante în casă, cu foi și creme complicate. Erau gustoase chiar și cu ingredientele de atunci. Îți dai seama cum este prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de ciocolată când ai la dispoziție unt adevărat și ciocolată de cea mai bună calitate?
Prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de ciocolată. Rețeta reinterpretată a celui mai iubit desertProbabil ai văzut prin multe emisiuni TV sau pe internet că sunt persoane care țin untul la temperatura camerei. Este oare corect acest mod de depozitare? Află de la specialiști cum se păstrează corect untul.
Cum se păstrează corect untul. Află ce spun specialiștiiKetchupul este considerat un sos pe bază de roșii care este folosit în principal pentru cartofi prăjiți, friptură sau paste. Mai poate fi folosit ca ingredient sau bază pentru alt tip de sosuri. Deși de cele mai multe ori este achiziționat din magazin, ketchup-ul poate fi făcut și în casă fără prea mari de cap. Descoperă și tu patru rețete de ketchup de casă.
Rețete de ketchup de casă. 4 variante pentru toate gusturileDacă îți plac preparatele cu ghebe și vrei să te bucuri de acestea și după ce nu le mai găsești proaspete pe piață, îți recomandăm să pui câteva pachete cu ghebe la congelator pentru iarnă.
Ghebe la congelator pentru iarnă, perfecte pentru preparate delicioasePavlova este o prăjitură delicioasă, cu o textură aparte, dar puțini sunt cei care știu că acest desert celebru este motivul de ceartă între Australia și Noua Zeelandă. Fiecare dintre cele două state își revendică inventarea acestui desert de bezea.
Pavlova, prăjitura de bezea care a cucerit întreaga lume cu gustul eiLa air fryer poți face rețete cu legume ușor și rapid, dar mai ales fără multe grăsimi, care să îți pună în pericol silueta și sănătatea. Descoperă patru rețete vegane pentru air fryer, pe care îți recomandăm să le testezi atunci când nu mai ai inspirație în bucătărie.
4 rețete vegane pentru air fryer. Preparatele care îți salvează mesele zilniceLegumele sunt un dar pe care natura ni l-a dat pentru a trăi mai sănătos. Acestea conțin antioxidanți care întăresc sistemul imunitar, fibre, vitamine și minerale. Nu mai este niciun secret că legumele au un impact pozitiv asupra stării noastre de sănătate. Află și cu care sunt cele mai sănătoase legume și cum le poți consuma.
Top 14 cele mai sănătoase legume. Ce să consumi ca să ai o sănătate de fierDacă adori fripturile, dar și cartofii alături de sosuri delicioase, îți recomandăm să încerci cel puțin una dintre cele patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.
Patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturiÎți plac chiftelele, dar parcă te-ai plictisit de rețeta clasică și vrei să le combini altfel? Încearcă o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoiPentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare a mâncărurilor în sezonul rece, pune câteva borcane cu sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizza.
Sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizzaVrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un tort deosebit, la sfârșit de săptămână, sau cu diferite ocazii speciale? Îți oferim în acest scop o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.
Tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fisticO porție de ghiveci de legume este tot ce ai nevoie pentru cină sau prânz. Se poate servi cu o felie de pâine bună sau cu mămăligă, ori cu o salată de legume proaspete sau cu castraveți murați. Este un deliciu simplu și accesibil.
Ghiveci de legume. Cea mai simplă și aromata rețetăA început sezonul cătinei și te gândești să profiți la maxim de beneficiile acesteia cât este proaspătă? Află că poți conserva cătina și pentru sezonul rece în diferite moduri. Îți oferim în acest scop o rețetă de nectar de cătină cu miere și ghimbir.
Nectar de cătină cu miere și ghimbir. Un elixir pentru sănătateMicul-dejun poate fi și dulce, dacă alegi preparate sănătoase. Poți face prăjituri din fulgi de ovăz și ciocolată. Sunt excelente cu o cană de cafea, dar și de lapte, atât vegetal, cât și de vacă. Îți oferim o rețetă de prăjituri din fulgi de ovăz și ciocolată, perfecte chiar și la prima oră a dimineții.
Prăjituri din fulgi de ovăz și ciocolată pentru micul-dejunCând nu ai idee ce să mai gătești pentru micul-dejun, pentru gustare sau aperitive, poți încerca să faci roșii umplute. Ingredientul principal al umpluturii este brânza, însă sortimentul acesteia și condimentele sunt cele care fac diferența.
Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturileSmochinele aduc cu ele magia toamnei, cu parfumul ei special, cu textura cremoasă, dar pe alocuri crocantă, cu dulceață strânsă din razele soarelui de peste vară. Îți oferim o modalitate perfectă prin care poți păstra aroma verii într-un borcan: rețeta de dulceață de smochine.
Dulceață de smochine sau cum să păstrezi aroma verii într-un borcanCarnea de pui este gustoasă, relativ ieftină și foarte versatilă. Pusă pe grătar, devine crocantă la exterior și suculentă la interior. Este delicioasă! Singura condiție este să știi cum să o faci. Descoperă cum să faci carnea de pui pe grătar să iasă perfect, potrivit experților.
Cum să faci carnea de pui pe grătar să iasă perfect, potrivit experțilorRețeta de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor înseamnă straturi moi de dovlecei, carne aromată, brânză răzuită și un sos bechamel cremos. Este un preparat de bază din bucătăria grecească, pe care îl poți face și tu la tine acasă.
Musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor. Cea mai rapidă rețetăOdată cu sosirea toamnei, pentru că zilele devin din ce în ce mai răcoroase, rețetele de supă cremă își fac loc cu succes în meniurile zilnice. Una dintre cele mai îndrăgite este rețeta de supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoare.
Supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoareExistă o varietate de moduri prin care poți pune vinete la borcan pentru iarnă. Cel mai des se conservă cele coapte, pentru a fi mai apoi transformate rapid în salată. Dacă vrei o rețetă mai sofisticată, încearcă aceste vinete în stil italian, care sunt delicioase și nu necesită preparare termică.
Cum să conservi vinete la borcan pentru iarnă. Rețetă în stil italian, fără coacereConservarea fructelor pentru iarnă se poate face în mai multe feluri. Cele mai populare metode sunt dulceața și gemul. Deși par similare, între cele două există câteva diferențe majore. Află și tu care este diferența dintre gem și dulceață.
Care este diferența dintre gem și dulceațăToamna, după câteva zile cu ploi, pădurile abundă de ciuperci comestibile precum hribii, gălbiorii și ghebele. Dacă vrei să gătești din astfel de ciuperci un preparat de toamnă savuros, îți oferim o rețetă simplă de tocăniță de ghebe.
Tocăniță de ghebe. Un preparat de toamnă savurosA început sezonul gutuilor aromate și frumos colorate și te gândești deja să conservi aroma lor și pentru iarnă? Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață de gutui plină de savoare și culoare pe care o vei îndrăgi instant.
Dulceață de gutui, plină de savoare și culoareMelitzanopita este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare grecești. Este o plăcintă cu vinete pe care o vei găsi în aproape toate patiseriile. Poate fi un aperitiv sau chiar o masă principală, dacă ești pe fugă și vrei să savurezi ceva gustos și sățios.
Melitzanopita, plăcinta cu vinete a grecilor. Află rețetaPentru că ciorba de perișoare este mult adorată de familia toată, încearcă să combini perișoarele și în alte preparate. Surprinde-ți familia preparând o rețetă delicioasă și consistentă de mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi.
Mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi„Parfait” înseamnă „perfect” în franceză. Este o denumire foarte potrivită pentru că acest tip de deserturi sunt tot ceea ai nevoie într-o zi de vară sau atunci când vrei să îți impresionezi invitații la masă. Îți oferim o rețetă de parfait de zmeură, o combinație răcoroasă, dulce-acrișoară de fructe și iaurt.
Parfait de zmeură, rețeta desertului rece perfectDacă adori plăcintele sau prăjiturile cu dovleac plăcintar, află că poți pune dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru iarnă. Îl vei folosi cu succes la umplutura plăcintelor sau la creme pentru prăjituri și torturi.
Dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru plăcinte și prăjituriDacă îți place să mănânci ouă ochi la micul dejun, dar vrei să eviți preparatele prăjite, există o soluție la fel de delicioasă, dar mai sănătoasă și mai rapidă. Poți face ouă ochi la cuptor în timp ce te pregătești să pleci la birou.
Ouă ochi la cuptor. Cum să obții un mic dejun sănătos, dar la fel de gustos