Pentru orice masă cu prietenii ai nevoie de un sos care să se potrivească cu legumele, cu carnea sau chiar cu niște biscuiți sărați. Încearcă acest sos cremos din doar două ingrediente și toată lumea se va linge pe degete.
Sos cremos din doar două ingrediente. Este perfect ca aperitivDacă vrei să-ți sporești colecția rețetelor fără carne sau a rețetelor de post, trece pe listă și rețeta de mâncare rapidă de mazăre. Este o mâncare în care folosești mazărea congelată și alte câteva ingrediente simple.
Mâncare rapidă de mazăre. Rețetă de post cu mazăre congelatăUna dintre cele mai populare rețete de salată pe care o poți prepara în zilele de post și nu numai, este rețeta de salată orientală de post. Rețeta este simplă și rapidă și conține puține ingrediente.
Salată orientală de post. Rețetă simplă și gustoasăPentru a-i răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, poți prepara o minunată rețetă din bucătăria franceză: Mini Paris Brest cu căpșuni.
Mini Paris Brest cu căpșuni. Rețetă tradițională din bucătăria franțuzeascăUnul dintre deserturile clasice de care te-ai bucurat cu siguranță în copilărie este lapte de pasăre. Este o prăjitură clasică, preparată din puține ingrediente, într-un timp scurt, dar foarte gustoasă.
Lapte de pasăre ca în copilărie, după rețeta buniciiFrangipane este o cremă de migdale fără gluten folosită pentru a face diverse produse de patiserie, prăjituri și tarte. Se prepară prin baterea făinii de migdale cu unt, zahăr și ou. Se folosește în tarte cu fructe, ca umplutură în foitaje sau plăcinte.
Cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarteDacă te numeri printre iubitorii preparatelor cu spanac, îți recomandăm să încerci o delicioasă rețetă de plăcintă învârtită cu spanac de post. Este perfectă pentru oricare dintre mesele zilei, dar poate constitui și baza gustării din pauza de masă de la birou.
Plăcintă învârtită cu spanac de post. Plăcintă cu foi subțiri preparate în casăPentru una dintre mesele zilelor de post sau pentru atunci când dorești să faci pauză de la preparatele cu carne îți oferim o rețetă de varză acră de post, cu cimbru și mărar verde.
Varză acră de post, cu cimbru și mărar verdeSarea este unul dintre ingredientele de care avem nevoie pentru a fi sănătoși. Sodiul este esențial pentru buna funcționare a corpului nostru, în special pentru sistemul cardiovascular și cel nervos. Din cele mai vechi timpuri oamenii și-au dat seama de importanța ei și au folosit-o chiar ca monedă cu o valoare extrem de mare. Cu toate acestea uneori nu o utilizăm corect. Află dacă tu folosești corect sarea.
Tu folosești corect sarea? Iată ce greșeli faci fără să îți dai seamaPentru zilele de post când vei dori să prepari un desert simplu și delicios, pune pe listă o rețetă de vafe cu morcovi și cocos. Te va cuceri, atât culoarea plăcută a vafelor, cât și textura și gustul lor.
Vafe cu morcovi și cocos. Rețeta unui desert simplu și delicios, de postPentru zilele în care vrei să faci pauză de la preparatele cu carne sau zilele în care dorești să ții post, poți încerca o rețetă de inele de ceapă pane. Sunt delicioase, sunt crocante și pot fi incluse și pe platoul cu aperitive.
Inele de ceapă pane. Gustări simple și delicioase, de postTapioca este un ingredient intrat relativ de curând în alimentația noastră, deși în alte părți ale lumii este consumat de sute de ani. Poate fi baza unei budinci dulci, dar acest amidon fără gluten extras din rădăcina de manioc poate fi folosit ca agent de îngroșare atât în preparate dulci, cât și sărate.
Totul despre tapioca. Cum se folosește corectDacă ești în căutarea unei rețete de mâncare românească, simplă, dar foarte gustoasă, poți prepara iahnie de fasole în varianta de post. Este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale.
Iahnie de fasole în varianta de post. Rețetă din bucătăria româneascăDacă nu mai știi ce să prepari în materie de gustări simple și delicioase, încearcă rețeta de mozzarella pane. Se prepară simplu și rapid din ingrediente puține și mereu accesibile.
Mozzarella pane. Rețetă de gustare simplă și rapidăFalafel este un fel de mâncare oriental care conține o mulțime de condimente ceea ce îl face aromat într-un mod în care să vrei să îl mănânci tot mai des. Poți să îl faci în tigaie, dar dacă vrei să fie cât mai sănătos poți să gătești falafel la air fryer.
Falafel la air fryer. Rețeta pe care o poți face acasăO cană de ciocolată caldă cu cardamom nu este o simplă băutură, ci este aproape o licoare magică, parfumată. Aroma cardamomului te va duce cu gândul la Orient, la căldură, la o lume plină de mister.
Ciocolată caldă cu cardamom, cea mai parfumată băutură pentru vremea receO porție de cobbler de ciocolată este un răsfăț al simțurilor. Cu o textură ca de caramea moale care ți se topește în gură. Acesta este desert cu un strat asemănător budincii de ciocolată și un altul care seamănă cu brownie, cu un blat uluitor de crocant.
Cobbler de ciocolată. Desert savuros în 3 straturiPoți face prăjituri cu miere și susan ori de câte ori ai poftă de o gustare dulce sănătoasă. Sunt perfecte atât pentru tine, cât și pentru copii, la birou sau la școală. Le poți servi chiar și atunci când ai musafiri și vrei să îi impresionezi cu un desert deosebit.
Prăjituri cu miere și susan, perfecte la desert sau gustareVarza este varianta cea mai la îndemână când ai nevoie de o garnitură plină de vitamine, accesibilă, versatilă și ieftină. De la banala salată cu doar puțin ulei, piper și sare la preparate mai sofisticate, cu condimente exotice, varza este o legumă pe care trebuie să o ai în casă. Modul cum gătești varza ține doar de preferințele tale. Iată tot ce trebuie să știi atunci când gătești varza.
Tot ce trebuie să știi atunci când gătești varza. Sfaturi de la specialiștiDurează aproximativ 5 ore și jumătate să faci pui cremos la slow cooker, dar merită fiecare minut. Este foarte fraged, iar smântâna și condimentele fac un sos delicios.
Pui cremos la slow cooker. Cel mai fraged piept de pui cu sos de smântânăCui nu îi place un sandvici cald cu brânză, cu roșii, cu mezeluri de calitate, poate și cu câteva rotocoale subțiri de ceapă roșie pentru o aromă mai intensă? E potrivit la micul-dejun, la o gustare, pentru un prânz la birou, pentru o cină rapidă, acasă, la drum. Hai să aflăm împreună ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde.
Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri caldeAtunci când se anunță prietenii în vizită și nu ai timp de copt deserturi delicioase, poți prepara batoane Bounty de casă. Sunt cele mai bune batoane cu cocos și ciocolată pe care le adoră atât copiii cât și adulții.
Batoane Bounty de casă. Cele mai bune batoane cu cocos și ciocolatăCele mai elegante flori, trandafirii, sunt adesea folosite drept sursă de inspirație și pentru preparatele culinare. Prepară și tu rețeta de trandafiri crocanți din cartofi cu bacon, pentru a-ți răsfăța familia cu gustări delicioase și interesante.
Trandafiri crocanți din cartofi cu bacon, pentru gustări delicioaseTransformă momentele petrecute alături de familie și prieteni în momente dulci și răsfață-i cu deserturi delicioase. Poți prepara rețeta de biscuiți Red Velvet Crinkle, delicioși și spectaculoși în culori simbolice pentru luna februarie și martie.
Biscuiți Red Velvet Crinkle. Rețetă simplă de biscuiți catifea roșieCel mai rapid mod de a prepara o garnitură este să pui câteva legume la aburi. Sunt o sursă de vitamine, minerale și fibre, fără un aport caloric semnificativ. Când gătești friptură data viitoare poți încerca să pui alături de ea câțiva morcovi gătiți la aburi. Te vei îndrăgosti de această rețetă. Descoperă mai jos cum să gătești morcovi la aburi.
Cum să gătești morcovi la aburi. Rețete pe care le va iubi toată familiaRisotto cu sfeclă roșie și parmezan poate fi alegerea ideală pentru un prânz gustos și hrănitor. Rețeta este extrem de simplă, cu ingrediente puține, naturale și aromate.
Risotto cu sfeclă roșie și parmezan. Rețetă simplă, pentru un prânz hrănitorBisque este o supă franțuzească foarte fină și catifelată preparată din crustacee, homar, crab, creveți și raci. Din cojile se face supa, iar carnea este încorporată la final. Unele rețete conțin și vin sau smântână pentru un plus de aromă.
Bisque, supa specială a francezilor pe care trebuie să o încerci și tuDacă îți place amestecul de fructe de mare și paste, atunci trebuie să încerci această rețetă. Este cremoasă, iar echilibrul între ingrediente este perfect. Află cum să faci paste cu fructe de mare chiar la tine acasă.
Cum să faci paste cu fructe de mare chiar la tine acasăDacă îți place gustul și aroma fructelor mango, nu ezita să le incluzi și în diferite rețete de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeură. Îi vei răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios dar și spectaculos.
Tartă cu cremă de mango și vanilie, decorată cu mere și zmeurăVarza de Bruxelles este o legumă cu frunze verzi, cu capete mici și compacte. Are o aromă pământoasă, vegetală, ușor amară și poate fi gătită prin prăjire, sotare, la cuptor sau la grătar. Hai să aflăm împreună cum să gătești varza de Bruxelles ca să fie delicioasă.
Cum să gătești varza de Bruxelles ca să fie delicioasăDacă vrei să prepari celor dragi o rețetă de deserturi simple, dar delicioase, îți recomandăm să încerci rețeta de mini cheesecake cu căpșuni.
Mini cheesecake cu căpșuni. Rețetă simplă pentru deserturi delicioasePentru una dintre gustările delicioase ale zilei, încearcă și tu rețeta de cașcaval pane cu sos picant de fructe cu ardei.
Cașcaval pane cu sos picant de fructe, pentru una dintre gustările zileiIndiferent de modul în care alegi să le consumi, fructele nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Pot fi proaspete sau congelate, în salate sau o gustare rapidă, conservate sau în prăjituri, fructele sunt parte a unei diete sănătoase.
Cel mai sănătos fruct. Ce nu trebuie să îți lipsească din meniul zilnic, potrivit nutriționiștilorDacă dorești să-ți surprinzi persoana iubită cu un cadou dulce și aspect spectaculos, prepară rețeta de chec cu inimioară albă și ciocolată.
Chec cu inimioară albă și ciocolată. Un desert spectaculos pentru momente dulciUna dintre rețetele simple, dar delicioase, pe care o poți prepara pentru zilele în care celebrăm dragostea poate fi rețeta de Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni.
Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuniLa fel ca în alte domenii există o modă și în gastronomie. Fiecare an vine cu preparatele sau ingredientele pe care pare că toată lumea vrea să le încerce. Iată care sunt cele mai populare preparate din 2022, după un top realizat de Instagram.
Cele mai populare preparate din 2022. Topul la nivel mondialSurprinde-i pe cei dragi de Valentine’s Day sau de Dragobete și cu daruri dulci. Îți recomandăm să prepari o rețetă de biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeură.
Biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeurăCina de Ziua Îndrăgostiților poate fi o provocare dacă vrei să o pregătești acasă. Vrei ceva ușor, dar gustos, hrănitor și incitant și, cu siguranță, deosebit.
5 idei de preparate pentru cina de Ziua Îndrăgostiților. Iată cum poți să-ți surprinzi partenerulSare este nelipsită din rețete, fie că sunt ciorbe, fripturi, tocănițe, chiar și prăjituri. Se pune în orice. Te-ai întrebat vreodată care este rostul ei? Află când adaugi sarea în mâncarea pentru a-i da mai mult gust.
Când adaugi sarea în mâncare. Cum poți da mai mult gust preparatelor taleVrei să pregătești o cină romantică cu care să îți impresionezi partenerul de Ziua Îndrăgostiților? Iată ce alimente au puteri afrodiziace. Introdu-le în meniul tău pentru o seară specială aceste ingrediente afrodiziace.
Ingrediente afrodiziace pe care să le folosești la cina de Ziua ÎndrăgostițilorPentru a sărbători cum se cuvine ziua de Valentine’s Day prepară și tu rețeta de tort catifea roșie – Red Velvet Cake.
Red Velvet Cake. Rețetă de tort catifea roșieUna dintre cele mai populare rețete de desert, preparată special pentru Valentine’s Day, este rețeta Red Velvet Cupcakes. Este o rețetă de brioșe preparate dintr-un aluat de culoarea catifelei roșii, garnisite cu o cremă albă.
Red Velvet Cupcakes. Rețetă de brioșe speciale pentru Valentine’s DayKaygana este un preparat tradițional turcesc care se face diferit în fiecare zonă a țării. Seamănă cu o omletă, mult mai bogată, cu multe ingrediente adăugate pentru a-i da arome delicioase. Fiecare regiune are o rețetă de kaygana, dar kaygana fiecăruia este diferită. Cel mai mult se gătește pe coasta turcă a Mării Negre.
Kaygana, omleta turcească pe care o vei adoraDacă adori prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii, încearcă și rețeta de prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie. Te vei bucura de o prăjitură cu gust delicios și aspect spectaculos.
Prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie, glazurată cu ciocolatăDacă te întrebi ce mai poți prepara pentru a-i cuceri pe cei dragi de Valentine’s Day sau de Dragobete, îți oferim o rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză și castraveți.
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, cremă de brânză și castravețiGhimbirul este unul dintre puținele condimente pe care le poți folosi și proaspăt și uscat și pudră și confiat. Este atât de versatil că poate fi ingredient în preparate sărate, dulci, se poate face ceai din el sau smoothie.
Ghimbirul, cel mai versatil condiment. Cum să îl folosești în bucătărie sau ca tratamentDacă nu mai știi ce să prepari pentru porția de desert zilnic, încearcă o rețetă simplă de muffins cu nutella. Pe cât de simplu sunt de preparat, pe atât de delicioase și apetisante sunt aceste brioșe.
Rețetă simplă de muffins cu nutella, pentru porția de desertDesertul este răsfățul după masă. Uneori îl mănânci pentru că îți este poftă de ceva dulce și poate nici nu îți imaginezi să nu mănânci măcar o felie de dulce. Hai să aflăm împreună ce se întâmplă dacă mănânci desert în fiecare zi.
Ce se întâmplă dacă mănânci desert în fiecare zi. Iată ce spun mediciiDacă adori gustul fructului mango și dorești să te bucuri de el și în deserturi, prepară rețeta de cheesecake cu mango. Este o rețetă de desert delicios și frumos colorat, fără coacere.
Cheesecake cu mango. Desert delicios și spectaculos, fără coacereDacă ai copilărit la bunici sau ai luat parte la mesele tradiționale alături de familie, cu siguranță îți amintești cu nostalgie de gustul preparatelor din copilărie. Una dintre cele mai adorate rețete cu gust de copilărie este cea de ostropel de pui ca la bunica acasă.
Ostropel de pui ca la bunica acasă. Rețetă tradițională românească