Dacă ți-ai propus să-i răsfeți pe cei dragi cu un desert delicios cu fructe, poate încerci rețeta de prăjitură fragedă cu ovăz și afine. Este și delicioasă și aspectuoasă, cucerește atât papilele cât și privirile.
Prăjitură fragedă cu ovăz și afine. Desert simplu cu fructeDacă te-ai plictisit de clasica salată de vinete coapte, simplă sau cu maioneză, încearcă și varianta de salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde, mai simplă, dar foarte gustoasă.
Salată de vinete cu usturoi și pătrunjel verde, simplă și gustoasăDacă ți-i propus să-ți răsfeți familia cu un desert delicios pe bază de afine, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu afine și crumble cu migdale. Se vor bucura de o combinație delicioasă de ingrediente, într-un desert simplu și ușor de preparat.
Prăjitură cu afine și crumble cu migdaleCartofii sunt una dintre cele mai complete legume din punct de vedere nutritiv. De asemenea, sunt foarte versatili, putând fi gătiți în foarte multe feluri. Pot fi făcuți piure, prăjiți, copți, fierți și sunt și ingrediente delicioase în tocănițe, ciorbe, supe, plăcinte, curry. Descoperă care este cel mai sănătos mod de a găti cartofii pentru a nu-ți afecta silueta. Vezi cum îi poți include în dieta ta.
Cel mai sănătos mod de a găti cartofii. Cum să îi prepari ca să nu te îngrași, potrivit nutriționiștilorEclerul este un desert franțuzesc care și-a câștigat popularitatea în întreaga lume. Cea mai populară variantă este cea cu cremă de ciocolată, acoperit cu fondant tot de ciocolată, însă există libertate totală pentru alegerea umpluturii și glazurii. Descoperă și tu rețeta de coji de eclere. Vezi cum le poți prepara chiar la tine acasă.
Coji de eclere. Cea mai simplă rețetă de casăEste sezonul afinelor, fructe recunoscute ca fiind foarte bogate din punct de vedere nutritiv și este timpul să le conservi și pentru iarnă. Poți pune afine și la congelator, dar poți prepara și gem, sirop, și dulceață de afine.
Dulceață de afine. Rețetă simplă și ușoarăÎn întreaga lume există peste 7500 de soiuri de mere, iar în România se cultivă câteva zeci. Nici nu este de mirare, având în vedere că mărul este unul dintre cele mai vechi fructe consumate de către om. Astăzi, sunt folosite pentru gătit, sunt conservate și, de cele mai multe ori, sunt desertul perfect când sunt proaspete. Descoperă mai departe ghidul celor mai populare soiuri de mere din lume și din România. Iată cum poți să le alegi pe cele mai bune.
Ghidul celor mai populare soiuri de mere din lume și din RomâniaDacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură cu prune rapidă, această tartă este ceea ce ai nevoie. Este inspirată de o rețetă clasică austriacă și în 15 minute este la cuptor. Îți va umple bucătăria de arome dulci-acrișoare și este perfectă pentru zilele caniculare de vară. Descoperă cea mai rapidă rețetă de prăjitură cu prune.
Cea mai rapidă rețetă de prăjitură cu prune. Preparatul este gata în 15 minuteDupă o zi încărcată, cu tot ce presupune viața de adult, să îți găsești energie să gătești ceva pe placul întregii familii, să așezi și strângi masa și să speli vasele nu este tocmai la îndemână. Descoperă cum să îți faci timp pentru o cină în familie. Sfaturi utile pentru a petrece mai mult timp alături de cei dragi.
Cum să îți faci timp pentru o cină în familieAcest tiramisu cu lămâie este acidulat, aromat, catifelat și cremos, perfect pentru zilele de vară. În plus, are un aspect cu adevărat apetisant. Este varianta perfectă de tiramisu dacă îți place aroma de citrice.
Tiramisu cu lămâie, o combinație neașteptată de aromeSalatele delicioase au nevoie de sosuri care să lege ingredientele între ele, să le intensifice aromele sau să le echilibreze. În majoritatea cazurilor, vinegreta clasică este cea mai bună soluție. Dacă totuși vrei ceva mai sofisticat, iată cum poți face acasă cel mai sănătos sos pentru salate.
Cum poți face acasă cel mai sănătos sos pentru salate. Nu îngrașă și nu conține aditiviNu există niciun mic dejun mai delicios și mai consistent ca această tartă cu fulgi de ovăz și piersici. Are o textură crocantă, pe alocuri îmblânzită de piersicile moi și zemoase. Este gata în numai câteva minute și se potrivește la fel de bine cu o ceașcă de cafea sau cu una de ceai.
Tartă cu fulgi de ovăz și piersici. Rețeta pentru un mic dejun sățios și aromatDacă îți place pizza și obișnuiești să o prepari deseori în propria bucătărie, poți prepara pentru ea și ketchup de casă. Se prepară simplu și ușor, iar gustul îl poți potrivi după bunul plac.
Ketchup de casă. Rețetă simplă și ușor de preparatDacă îți plac afinele și obișnuiești să le incluzi și în rețete de deserturi, conservă-le și pentru mai târziu. Poți prepara gem, dulceață, afinată, dar și un delicios sirop de afine pentru iarnă.
Sirop de afine pentru iarnă. Rețetă simplă și rapidăDacă ești în căutarea unui desert special pentru această vară încearcă cheesecake cobbler cu piersici. Este un amestec special de textură cremoasă și aluat crocant, de dulce și acrișor, cu un aspect apetisant. Straturile de cheesecake se îmbină perfect cu cele de piersici coapte și cobbler rezultând o prăjitură de care te vei îndrăgosti.
Cheesecake cobbler cu piersici, prăjitura pe care trebuie să o încerci vara aceastaPentru că este sezonul prunelor și sunt la mare căutare rețetele de deserturi cu prune, îți oferim mai jos rețeta de galette cu prune și migdale. Este o tartă rustică cu prune inspirată din bucătăria franțuzească.
Galette cu prune și migdale. Tartă rustică cu pruneNu rata sezonul afinelor fără a le conserva și pentru iarnă. Prepară și tu rețeta de gem de afine, pe care ți-o oferim detaliată mai jos. Te vei bucura mai târziu de gustul și aroma afinelor la micul dejun sau în diferite rețete de deserturi.
Gem de afine. Rețetă simplă de gem gustos și aromatPrăjitura revani sau ravani este o prăjitură însiropată, foarte populară în multe părți ale Orientului Mijlociu și în țările din jurul Mediteranei, inclusiv Turcia, Grecia, Yemen și Egipt. Fiecare țară are propria sa variantă. De exemplu, grecii folosesc nucă de cocos în aluat.
Prăjitura revani, desertul grecesc cu griș și blat umedRețetele de roșii conservate pentru iarnă sunt atât de versatile, încât nu mai știi pe care s-o prepari mai întâi. Una dintre acestea, care nu ar trebui să-ți lipsească din cămară, este cea de roșii tocate cu ceapă și usturoi.
Roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnăDulceața de mure este o modalitate delicioasă de a te bucura de gustul acestor fructe de pădure și când sezonul lor trece. O poți servi în foarte multe feluri de la modul simplu cu pâine până la prăjituri sofisticate. Descoperă rețeta de dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnă.
Dulceață de mure cu și fără zahăr. Rețeta perfectă pentru conservele de iarnăSupa cu găluște este unul dintre cele mai reconfortante preparate. Este aproape un răsfăț, cu un gust bogat, cu un echilibru de nutrienți, cu găluște moi și pufoase care se topesc în gură și te ung pe suflet. Pentru unii nici nu mai contează cum sunt găluștele pentru că, în ansamblul său, supa le amintește de copilărie. Dacă totuși vrei să faci compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoase, descoperă mai jos câteva sfaturi.
Compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoaseDacă îți plac combinațiile de fructe în deserturi, rețeta de tartă cu prune și mere și aluat rulat cu scorțișoară te va cuceri negreșit. Prepar-o pentru a te convinge, urmărind rețeta oferită mai jos.
Tartă cu prune și mere. Rețeta cu aluat rulat cu scorțișoarăPrintre conservele de roșii pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de sos de roșii concentrat și aromat. Este un sos aromat cu usturoi și cimbru, perfect pentru rețetele de paste, de pizza sau de alte mâncăruri.
Sos de roșii concentrat și aromat, pentru iarnăCartofii sunt cea mai la îndemână garnitură. Sunt ieftini, ușor de gătit, versatili, se găsesc oriunde. Poți să îi folosești pentru aperitive, garnituri, feluri de bază, supe și ciorbe, chiar și la preparate dulci. Totuși, una dintre cele mai simple modalități de a-i prepara este să îi pui la cuptor. Descoperă secretul cartofilor copți. Iată ingredientele care îi fac mai savuroși.
Secretul cartofilor copți. Ingredientele care îi fac mai savuroșiDacă ai început deja să pregătești conserve de roșii pentru iarnă, prepară și rețeta de roșii în saramură la borcan. Te vei bucura mai târziu de roșiile întregi, pe care le poți folosi în diferite preparate culinare.
Roșii în saramură la borcan, conservate pentru iarnăDin categoria deserturilor rapide, delicioase și spectaculoase, îți oferim o rețetă de desert cu iaurt și afine, fără coacere. Este unul dintre acele deserturi pe care le poți monta în pahare sau cupe de înghețată.
Desert cu iaurt și afine, fără coacere. Rețeta servită la paharPepenele galben suculent și dulce este unul dintre cele mai bune deserturi ale verii. Chiar dacă de cele mai multe ori îl găsești în supermarketuri tot timpul anului, în sezon este cel mai aromat și mai gustos. Iată cum îți dai seama dacă pepenele galben este copt. Descoperă câteva sfaturi utile de la specialiști.
Cum îți dai seama dacă pepenele galben este copt. Sfaturi utile de la specialiștiRețeta de prăjitură cu prune și iaurt este perfectă pentru zilele calde de vară. Este răcoritoare, cu un echilibru perfect de dulce și acrișor. În plus, nu are nici un aport caloric important, așa că te poți bucura de ea în voie.
Prăjitură cu prune și iaurt. Cea mai simplă rețetăCuptorul cu microunde poate fi salvarea ta atunci când vrei să încălzești repede un preparat. În câteva minute ai mâncarea caldă, fără prea mult efort. Totuși, nu toate alimentele se pot încălzi în acest mod. Iată ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.
Ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. La ce riscuri te poți expuneSemințele de chia, pe cât sunt de mici, pe atât de mult îți pot susține sănătatea organismului. Au o cantitate însemnată de fibre, vitamine, minerale. Toate acestea sprijină funcționarea în parametrii normali. Cu toate acestea, un consum prea mare de semințe de chia poate să aibă efecte adverse. Descoperă ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea multe semințe de chia. Iată care este cantitatea de care ai nevoie zilnic pentru a fi sănătoasă.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea multe semințe de chia. La ce concluzii au ajuns specialiștiiDacă îți plac sosurile picante, dar vrei să fie și cremoase încearcă acest sos sriracha cu maioneză. Are o combinație savuroasă de dulce și picant și se potrivește perfect cu burgeri, taco, cartofi prăjiți, legume și carne la grătar și multe altele.
Sriracha cu maioneză, sosul care satisface toate pofteleCând spui găluște cu prune te gândești la seri de vară relaxate, la un pahar de vin sau de limonadă, cu muzică bună pe fundal și prieteni alături. Sunt unul dintre cele mai complexe și sățioase deserturi tradiționale românești. Descoperă și tu cum prepari cele mai pufoase găluște cu prune. Rețeta perfectă pentru serile de vară.
Cele mai pufoase găluște cu prune. Rețeta și trucuri utileDacă nu ai un grătar în aer liber și nici nu vrei să murdărești prea tare aragazul, dar îți este poftă de salată de vinete, poți face vinete coapte la cuptor. Este cea mai simplă, rapidă și curată metodă.
Vinete coapte la cuptor. Trucuri și sfaturi ca să se curețe rapidPrăjitura Rigo Jancsi este una dintre cele mai elegante și fine prăjituri tradiționale din bucătăria ungurească. Pe lângă aspectul cuceritor, gustul prăjiturii este la aceeași înălțime.
Prăjitura Rigo Jancsi. Rețetă delicioasă din bucătăria ungureascăDacă îți plac deserturile cu gem de prune, cum ar fi tartele, cornurile sau cornulețele, îți recomandăm să prepari rețeta de gem de prune aromat. Nu vei mai avea nevoie de alte arome la prepararea deserturilor.
Gem de prune aromat, ideal pentru deserturiPesto și chimichurri sunt sosuri verzi, preparate din ierburi proaspete, usturoi și ulei de măsline. Cu toate acestea unt destul de diferite, având profiluri de aromă total opuse. La sos chimichurri se simte mai puternic aroma de oțet, în schimb ce sosul pesto se remarcă prin prezența umami—gustul complet—datorat parmezanului. Nu sunt singurele aspecte care le diferențiază. Iată tot ce trebuie să știi despre cele două sosuri clasice. Descoperă mai multe despre sos pesto vs. sos chimichurri. Află care este diferența dintre ele.
Sos pesto vs. sos chimichurri. Care este diferența dintre eleDacă adori dovleceii în preparatele culinare, îți oferim o rețetă de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zilei.
Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zileiPrintre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, poți încerca și rețeta de chec cu fulgi de ovăz și afine. Vei obține un chec mai consistent, cu textură mai densă și ușor umedă. Este perfect pentru deliciul din pauza de cafea sau de ceai.
Chec cu fulgi de ovăz și afine, mai dens și mai consistentNu rata sezonul afinelor fără să le incluzi în alimentația ta, pentru că au multiple beneficii pentru sănătate. Iar pentru mai târziu, în sezonul rece, le poți conserva sub formă de dulceață, gem sau diferite băuturi. Una dintre rețetele de băuturi în care poți include afinele este cea de lichior de afine sau afinată.
Lichior de afine sau afinată. O băutură de casă, fină și aromatăDacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, prepară și tu rețeta de compot de prune întregi. Este o rețetă simplă, așa cum o preparau mamele sau bunicile în trecut.
Compot de prune întregi, pentru iarnăPrintre cele mai simple prăjituri cu fructe, dar foarte adorate, se numără și tartele. Și pentru că sezonul prunelor este în toi, îți oferim o rețetă de tartă cu prune și crumble, simplă și gustoasă.
Tartă cu prune și crumble, simplă și gustoasăDacă te întrebi ce gustări simple și gustoase să mai prepari, rețeta de dovlecei pane de post îți poate fi de ajutor. Se prepară ușor, din ingrediente puține și mereu la îndemână.
Dovlecei pane de post, mai simpli și mai sănătoșiDin categoria deserturilor cu fructe de sezon, avem pentru tine o rețetă simplă și delicioasă de clafoutis cu prune. Clafoutisul nu este chiar o prăjitură, ci este asemănător cu un pancake uriaș preparat la cuptor. Textura nu este pufoasă, este ca de budincă.
Clafoutis cu prune. Un desert simplu și deliciosDacă ești în căutare de rețete pentru conservarea roșiilor, îți propunem să încerci și rețeta de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Este un sos pe care îl vei putea folosi la rețetele de paste și pizza, dar și pentru mâncăruri scăzute. Este ideal pentru rețetele de chiftele sau perișoare în sos de roșii.
Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnăNu lăsa sezonul dovleceilor de grădină să treacă, fără a-i include în rețetele de conserve pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de sos de dovlecei cu ardei copți. Sosul iese delicat, are o textură cremoasă și este foarte gustos.
Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnăAdăugarea condimentelor în cafea poate aduce o varietate de arome și note de gust, dându-i o nouă dimensiune. Condimentele precum scorțișoara, cardamomul, vanilia, nucșoara sau cacaoa pot oferi un gust delicios și un miros plăcut cafelei. Iată care sunt cele mai potrivite condimente recomandate pentru cafea.
Condimente recomandate pentru cafea. Ce să pui în ceașca ta de dimineațăDacă te întrebi în ce desert să mai incluzi prunele pentru a te bucura din plin de gustul lor, îți oferim o rețetă de pandișpan cu prune și bezea. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos căruia cu greu îi reziști.
Pandișpan cu prune și bezea. Desert delicios și spectaculosYuzu este un mic fruct citric asemănător cu lămâia, dar cu o aromă complexă, florală. Se potrivește foarte bine în sosuri pentru salate sau pentru preparate din carne. În combinație cu ghimbirul dă naștere unei bogății de gusturi, rafinate și elegante. Descoperă o rețetă delicioasă de vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de vară.
Vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de varăNu lăsa să treacă vara fără să faci câteva borcane de dulceață de zmeură. Vei putea să te delectezi cu aceste fructe delicioase și la iarnă, fie că vei servi dulceața simplă, fie ca topping pentru alte deserturi.
Dulceață de zmeură. Trucuri pentru a prepara rețeta clasicăPentru atunci când dorești să prepari un desert delicios și foarte aromat, salvează rețeta de cheesecake cu cocos. Te vei bucura de un desert alb imaculat și foarte aromat.
Cheesecake cu cocos. Rețetă de cheesecake alb imaculat, foarte aromat