Cele mai recente

Borcan cu ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere
Galerie foto

Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere

Dacă obișnuiești să servești anumite preparare cu ardei iuți, află că îi poți conserva pentru iarnă prin mai multe metode. Îți oferim mai jos o rețetă de ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere.

Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere
vas cu vinete parmigiana

Vinete parmigiana. Deliciul italienesc de care nu te mai saturi

Vinete parmigiana sau parmigiana di melanzane este unul dintre cele mai populare preparate italienești. Îmbină într-un mod delicios legumele cu brânzeturile, aromele completându-se unele pe celelalte.

Vinete parmigiana. Deliciul italienesc de care nu te mai saturi
Cinci borcane cu roșii conservate în suc de roșii, alături de roșii proaspete
Galerie foto

Roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii

Dacă ai dat start conservării roșiilor pentru sezonul rece, trece pe listă și rețeta de roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii. Roșiile întregi își vor păstra gustul intact pe parcursul depozitării. Le vei putea include în multe preparate, chiar și în salate.

Roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii
O bucată de carne congelată, pe o farfurie, cu multe condimente în jur

Cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea. Sfaturile venite de la specialiști

Ți s-a întâmplat de multe ori să uiți să scoți carnea din congelator și să ajungi să cumperi alta pentru a prepara cina. Iată care este cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea, dar și cea mai rapidă. Dacă o vei folosi, vei putea găti mult mai ușor.

Cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea. Sfaturile venite de la specialiști
Tartă cu prune, decorată cu zahăr pudră, pe un blat din lemn

Tartă cu prune. Desertul care anunță venirea toamnei

Nu lăsa să treacă toamna fără să faci această tartă cu prune. Este pur și simplu delicioasă și se face în mai puțin de 20 de minute.

Tartă cu prune. Desertul care anunță venirea toamnei
Pirojki cu varză pe un tocător de lemn
Galerie foto

Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varză

Dacă dorești să testezi și preparate din alte bucătării ale lumii, începe cu rețeta de Pirojki cu varză. Este o rețetă delicioasă de plăcinte rusești cu varză călită.

Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varză
Borcane cu compot de prune, puse pe o masă din lemn, cu un coș cu prune alături

Rețeta de compot de prune care îți va aminti de copilăria la bunici

Poți face foarte ușor compot de prune. Ai nevoie doar de fructe, zahăr și apă. Acesta e minunat ca gustare, dar poți folosi fructele și pentru a face tarte sau alte prăjituri.

Rețeta de compot de prune care îți va aminti de copilăria la bunici
Două borcane cu ardei bulgărești în oțet pe două suporturi de lemn, alături de trei ardei proaspeți
Galerie foto

Ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnă

Pentru a desăvârși gustul sarmalelor sau al ciorbelor, îți recomandăm să prepari pentru iarnă rețeta de ardei bulgărești conservați în oțet.

Ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnă
Două farfurii cu paste cu ton și spanac, puse pe o față de masă albă

Paste cu ton și spanac. Rețeta care e gata în 15 minute

Când vrei să mănânci ceva bun, sățios și rapid poți să faci în doar 15 minute paste cu ton cu spanac. Pui aproape toate ingredientele într-o oală și aștepți să se fiarbă. Nimic nu poate fi mai ușor de atât, nu-i așa?

Paste cu ton și spanac. Rețeta care e gata în 15 minute
Zacuscă de pește în bol de sticlă și în trei borcane, alături de felii din pâine prăjite
Galerie foto

Zacuscă de pește. Zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat

Dacă nu ai o rețetă proprie de zacuscă de pește, îți recomandăm să încerci rețeta de zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat.

Zacuscă de pește. Zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat
Borcan cu sos de usturoi și miere pe o masă

Sos de usturoi și miere, perfect pentru orice tip de carne

Rețeta de sos de usturoi și miere e din ce în ce mai populară. Aceasta se folosește alături de salatele cu note amare, cu castraveții sau cu creveți, atât ca dressing, cât și ca marinadă.  Dacă o încerci o dată, vei vrea să o repeți ori de câte ori ai nevoie de un sos.

Sos de usturoi și miere, perfect pentru orice tip de carne
Pahar cu Dirty Shirley, decorat cu o cireașă

Cocktail Dirty Shirley, băutura care a redevenit celebră după aproape un secol

Dirty Shirley este un cocktail special pentru zilele de vară. Este un amestec inedit de tărie, bere, grenadină și apă minerală, colorat și aromat, perfect pentru o petrecere cu prietenii.

Cocktail Dirty Shirley, băutura care a redevenit celebră după aproape un secol
O fată cu un coș de legume proaspete

Ce să mănânci vara ca să nu ai probleme cu stomacul

Pe măsură ce temperaturile cresc este nevoie să ai mai multă grijă de sănătatea ta. O atenție deosebită o necesită stomacul din cauza riscului de enterocolite, în special. Nu sunt singurele probleme care apar, mai ales dacă obișnuiești să călătorești. Ai aici o listă cu sfaturi despre ce să mănânci vara ca să nu ai probleme cu stomacul.

Ce să mănânci vara ca să nu ai probleme cu stomacul
Friptură din pui întreg pe un platou negru, alături de două felii de lămâie și crenguțe de rozmarin
Galerie foto

Pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente

Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură de pui mai deosebită, îți oferim o rețetă de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente.

Pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente
Marmeladă de prune în borcan și în linguriță alături de prune proaspete
Galerie foto

Marmeladă de prune. O rețetă pe care merită să o încerci

Pentru că la final de vară și început de toamnă prunele sunt cele mai gustoase, nu ezita să conservi aroma lor la borcane, pentru sezonul rece. Îți oferim mai jos o rețetă de marmeladă de prune, pe care merită să o încerci.

Marmeladă de prune. O rețetă pe care merită să o încerci
cea mai nesănătoasă friptură, porționată și așezată pe un tocător

Care este cea mai nesănătoasă friptură, potrivit experților

O friptură suculentă îți trezește toate simțurile. Dacă are și puțină grăsime, atunci gustul ei va fi și mai savuros. Dar nu este întotdeauna cea mai bună idee, nici pentru silueta ta, nici pentru sănătate. Descoperă care este cea mai nesănătoase friprută, potrivit experților.

Care este cea mai nesănătoasă friptură, potrivit experților
smochine întregi și bucăți tăiate pe o masă
Galerie foto

Smochinele. Totul despre unele dintre cele mai vechi fructe de pe pământ

Smochinul este un arbust care face parte din specia Ficus, originar din partea de sud-vest a Asiei. Astăzi, majoritatea smochinelor din lume sunt cultivate în Grecia, Portugalia, Turcia, Spania și California. Vârful sezonului este toamna, când smochinele sunt dulci și parfumate. Deși în stare proaspătă se găsesc destul de puțin timp, smochinele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Smochinele. Totul despre unele dintre cele mai vechi fructe de pe pământ
Langoși ungurești pe un grătar de răcire
Galerie foto

Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pas

Pentru momentele în care dorești să-ți surprinzi familia la micul dejun cu preparate delicioase, îți oferim rețeta tradițională de langoși ungurești.

Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pas
Patru boluri cu budincă de orez cu prune uscate și bezea
Galerie foto

Budincă de orez cu prune uscate și bezea

Dacă îți este dor de gustul orezului cu lapte din copilărie, poți să îl prepari rapid, dar în cantitate mai mare. Savurează o porție bună pentru a-ți potoli pofta, iar din ce rămâne, poți prepara o delicioasă budincă de orez cu prune uscate și bezea.

Budincă de orez cu prune uscate și bezea
Paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline în formă de copt din ceramică
Galerie foto

Paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline

Dacă ești în căutarea unei rețete simple de paste, dar foarte gustoasă, îți recomandăm să încerci rețeta de paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline.

Paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline
Sos de miere și grepfrut langa o salată

Sos de miere și grepfrut. Tot ce ai nevoie pentru a asezona salata verde

Dacă te-ai plictisit de amestecul de ulei, sare și oțet pentru salata verde poți încerca un sos de miere și grepfrut. Notele sale dulci-acrișoare sunt perfecte pentru orice preparat cu frunze verzi de la salată la baby spanac.

Sos de miere și grepfrut. Tot ce ai nevoie pentru a asezona salata verde
Crumble cu prune și nuci în forma de copt servit cu lingurița
Galerie foto

Crumble cu prune și nuci. Desert simplu și rapid

Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le testezi, adaugă și rețeta de crumble cu prune și nuci. Se prepară simplu, rapid și nu necesită multe ingrediente.

Crumble cu prune și nuci. Desert simplu și rapid
Mai multe preparate ieftine pe o masă
Galerie foto

Preparate ieftine și delicioase care te pot scoate din încurcătură

Să gătești preparate ieftine poate fi o adevărată provocare. Dacă ai la îndemână o bucată de carne o poți asezona cu condimente și ierburi aromatice. Alături de câteva legume poți avea un fel de mâncare complex, sănătos și hrănitor.

Preparate ieftine și delicioase care te pot scoate din încurcătură
Două bucăți de piept de pui Caprese pe o farfurie albă
Galerie foto

Piept de pui Caprese. Piept de pui la cuptor cu roșii și mozzarella

Ai în plan să prepari o friptură din piept de pui, dar îți dorești să fie altfel decât în modul clasic? Îți oferim o rețetă de piept de pui Caprese, preparată la cuptor cu roșii și mozzarella.

Piept de pui Caprese. Piept de pui la cuptor cu roșii și mozzarella
budincă de chia mic-dejun pentru diabetici

Cel mai sănătos mic-dejun pentru diabetici, potrivit experților

Să ții sub control nivel zahărului din sânge poate fi o sarcină destul de grea. Ai nevoie de un echilibru între alimente bogate în fibre, proteine și grăsimi, încă de la prima masă a zilei. Persoanelor care suferă de diabet le este cel mai greu să mănânce un mic-dejun care să nu le crească glicemia și mai apoi să le afecteze și mai rău sănătatea. Descoperă care e cel mai sănătos mic-dejun pentru diabetici, potrivit experților.

Cel mai sănătos mic-dejun pentru diabetici, potrivit experților
Magiun de prune pe felie de pâine și în borcan, alături de două pahare cu lapte
Galerie foto

Magiun de prune. Rețetă tradițională românească

S-au copt prunele negre, cărnoase și aromate, perfecte pentru a le conserva aroma pentru sezonul rece. Printre rețetele de gem, dulceață sau compot, nu ezita să prepari și rețeta tradițională românească de magiun de prune.

Magiun de prune. Rețetă tradițională românească
Trei jumătăți de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume
Galerie foto

Dovlecei umpluți cu piept de pui și legume

Nu rata sezonul dovleceilor de grădină fără a prepara rețeta de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume!

Dovlecei umpluți cu piept de pui și legume
Salată Panzanella în bol ceramic pe un tocător de lemn
Galerie foto

Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâine

Atunci când te plictisești de clasica salată de roșii cu castraveți, poți încerca rețeta italiană de roșii cu pâine denumită Panzanella.

Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâine
Mazăre congelată și alte ingrediente pentru supă

6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată la gătit

Mazărea congelată este atât de ieftină și de hrănitoare, încât nu ar trebui să îți lipsească niciodată din congelator. Te va salva oricând nu știi ce să mai gătești sau când bugetul nu îți permite să faci extravaganțe culinare. Iată 6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată în preparatele tale.

6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată la gătit
O femeie care gătește după sfaturi de experți în arta culinară

25 de sfaturi de la experți în arta culinară care îți vor schimba viața

Prepararea mâncării acasă te ajută să faci economii, dar și să controlezi ingredientele pe care le folosești. Vei obține preparate mai sănătoase, dar și cu un gust pe care îl vei adora. Află aceste 25 de sfaturi de la experți în arta culinară care îți vor schimba viața.

25 de sfaturi de la experți în arta culinară care îți vor schimba viața
O felie de plăcintă cu lime din trei ingrediente, taiată sub formă pătrată, așezată pe o farfurie, alături de felii de lime.
Galerie foto

Plăcintă cu lime din 3 ingrediente. Desertul fără coacere care se face în 15 minute

Această plăcintă cu lime se face extrem de rapid și nu necesită coacere. Este desertul pe care îl poți face indiferent de temperatura de afară. Este sănătoasă și se potrivește oricărui eveniment.

Plăcintă cu lime din 3 ingrediente. Desertul fără coacere care se face în 15 minute
Recipient cu dressing cu miere și oțet balsamic, pe un tocător din lemn

Dressing cu miere și oțet balsamic. Rețeta simplă, potrivită pentru orice salată cu fructe

Dressing-ul cu miere și oțet balsamic este dulce, cu note ușor acidulate. Îl poți folosi pentru orice salată, dar se potrivește perfect cu salatele care conțin fructe. Combinația de ingrediente din acest dressing cu miere și oțet balsamic este foarte echilibrată. 

Dressing cu miere și oțet balsamic. Rețeta simplă, potrivită pentru orice salată cu fructe
Un borcan cu compot de piersici tăiate în sferturi, puse într-un borcan
Galerie foto

Cum să faci compot de piersici ca să țină toată iarna

Compotul de piersici este unul dintre cele mai aromate și mai fine compoturi pe care le poți face pentru iarna. Poți să îl prepari atât din fructe cu tot cu coajă sau fără, cu zahăr sau cu îndulcitori.

Cum să faci compot de piersici ca să țină toată iarna
platouri cu sandviciuri sănătoase

Există și sandviciuri sănătoase. Iată ce trebuie să conțină

Sandviciurile sunt opțiuni la îndemână pentru orice situație, atunci când nu ai timp sau dispoziție să gătești, când pleci la drum sau când ești la serviciu sau școală. Pe când de rapid se fac, pe atât de pline de calorii, zahăr și grăsimi pot fi. Totuși, există și sandviciuri sănătoase. Iată cum le poți face.

Există și sandviciuri sănătoase. Iată ce trebuie să conțină
femeie gătind alimente contra oboselii

Alimente contra oboselii. Ce să mănânci ca să nu te mai simți epuizată tot timpul

Când te simți obosită și cafeaua nu își mai face efectul, încearcă să faci câteva schimbări în alimentație. Pe lângă un somn de calitate, ceea ce mănânci te poate ajuta să ai un plus de energie. Descoperă câteva recomandări și alimente contra oboselii.

Alimente contra oboselii. Ce să mănânci ca să nu te mai simți epuizată tot timpul
borcan cu dulceață de piersici

Dulceața de piersici. Rețeta care rezistă până primăvara

Dulceața de piersici nu este atât de populară în România, deși procesul de preparare este destul de simplu, iar rezultatul delicios. Este parfumată, cu o textură catifelată, numai bună de pus pe o felie de pâine cu unt în zilele reci de toamnă.

Dulceața de piersici. Rețeta care rezistă până primăvara
Salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei în bol alb, alături de un dovlecel verde, o jumătate de avocado și câteva vinete
Galerie foto

Salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei

Adori salata de vinete, dar îți dorești s-o prepari în cât mai multe combinații? Îți oferim o rețetă interesantă de salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei.

Salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei
ort cu jeleu de caise și blat din ruladă secționat pe un platou alb și o porție pe o farfurie, alături de două caise și un ștergar verde
Galerie foto

Tort cu jeleu de caise și blat din ruladă

Pentru o zi aniversară, o sărbătoare sau un eveniment special petrecut alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă.

Tort cu jeleu de caise și blat din ruladă
borcan cu gem de afine

Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină

Gemul de afine este una dintre cele mai savuroase metode de a păstra peste iarnă micuțele fructe pline de antioxidanți. Se poate face din doar trei ingrediente și nu necesită foarte mult timp de preparare.

Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină
pahare cu margarita cu pepene congelat

Cum să faci margarita cu pepene roșu congelat

Margarita este unul dintre cocktailurile clasice care nu lipsesc din meniurile barurilor sau restaurantelor. Dacă vrei o variantă mai specială, de vară, poți încerca margarita cu pepene roșu congelat.

Cum să faci margarita cu pepene roșu congelat
Porție de Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi în bol roșu, alături de roșii coapte, cimbru și usturoi
Galerie foto

Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi

Pentru că este sezonul roșiilor de grădină coapte la soare și pline de savoare, îți oferim o rețetă de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi. Vei avea la masă un preparat aromat și cremoas, plin de savoare și culoare.

Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi
borcan cu compot de caise

Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvară

O porție de compot de caise poate fi uneori soluția ideală atunci când vrei ceva dulce și nu știi ce să mănânci. De asemenea, poți să folosești fructele din compot pentru a prepara diverse prăjituri sau alte preparate și îl poți savura atât în zilele toride de vară, cât și iarna.

Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvară
borcan cu sos de miere cu paprika

Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar

Sos de miere cu paprika și limetă se potrivește cu orice preparat, de la fructe sau legume la grătar și până la brânză. Aromele sale sunt echilibrate, dar va predomina cea de miere, mai ales dacă se folosește cea de tei.

Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar
Vinete coapte la borcan pentru iarnă și în lingură de lemn
Galerie foto

Vinete coapte la borcan pentru iarnă

Obișnuiești să congelezi vinete coapte pentru a te bucura de gustul lor și în sezonul rece? Lasă spațiul din congelator pentru alte alimente și pune vinete coapte la borcan pentru iarnă.

Vinete coapte la borcan pentru iarnă
Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc porționată în forma de copt așezată pe un ștergar alb cu carouri albastre
Galerie foto

Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc

Dacă îți plac gustările sub formă de budincă, servite calde sau reci, îți oferim o delicioasă rețetă de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc. Rețeta este simplă, conține ingrediente puține și se prepară rapid.

Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc
Borcane cu zarzavat pentru ciorbe
Galerie foto

Zarzavat pentru ciorbe. O conservă nelipsită din cămară

Dacă adori ciorbele bogate în legume, nu ezita să prepari pentru iarnă și câteva borcane cu zarzavat pentru ciorbe. Te vor răsfăța aromele și culorile acestora și în preparatele din sezonul rece.

Zarzavat pentru ciorbe. O conservă nelipsită din cămară
sos de miere și lămâie în borcan

Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salate

O lingură de sos de miere și lămâie poți pune peste orice fel de salată, fie ea rece sau caldă. De asemenea, dressingul funcționează foarte bine ca marinadă pentru carnea de porc, de pui sau pentru tofu.

Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salate
Sirop de mure în pahar, alături de mure proaspete
Galerie foto

Sirop de mure. Rețetă simplă de sirop aromat și intens colorat

Dacă adori gustul și aroma murelor de vară bine coapte, te poți bucura de acestea și mai târziu, conservându-le. Poți conserva murele sub formă de gem, de dulceață sau de sirop. Îți oferim mai jos rețeta pentru sirop de mure aromat și intens colorat.

Sirop de mure. Rețetă simplă de sirop aromat și intens colorat
Prăjitură cu afine și bezea porționată pe o farfurie albă, alături de un bol cu afine
Galerie foto

Prăjitură cu afine și bezea. Desert simplu de vară

Dacă ești în căutarea unui desert simplu de vară, delicios și spectaculos, îți oferim o rețetă de prăjitură cu afine și bezea.

Prăjitură cu afine și bezea. Desert simplu de vară
Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan într-o farfurie albă cu un bol cu ketchup la mijloc
Galerie foto

Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan

Nu rata sezonul dovleceilor de grădină, fără a te răsfăța cu o varietate de preparate din aceștia. Include-i în rețete de salate, chiftele, supe-creme sau de mâncăruri scăzute. Vor oferi acestora atât gust delicios cât și textură și consistență. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan, perfecți pentru gustări savuroase.

Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan
închide