Dacă vrei să faci gem de pere, ai nevoie de fructe proaspete, zemoase și parfumate. În mai puțin de o oră vei avea un desert delicios și fin, de care te poți bucura timp de mai multe luni.
Gem de pere. Cum să îl faci în doar o orăGemul de prune este printre puținele conserve pe care le poți face fără zahăr și fără să te temi că nu va fi suficient de dulce. Fructele au suficiente zaharuri naturale și pectină pentru ca magiunul să se lege, să reziste și să aibă un gust excelent.
Cum să faci gem de prune fără zahăr ca pe vremea buniciiSupa de roșii cu tăieței, rece sau caldă, este tot ceea ce au nevoie în zilele caniculare de vară. Cu cât roșiile sunt mai coapte și mai cărnoase cu atât supa va fi mai delicioasă.
Supă de roșii cu tăieței. Cum să obții un preparat perfectDacă obișnuiești să prepari fursecuri în casă și ai o formă specială pentru copt fursecuri, îți oferim o rețetă foarte interesantă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.
Nuci cu cacao și cremă de vanilie. Mici bijuterii culinareRețeta de budincă de ciocolată de casă este atât de ușor de făcut încât nu va mai fi nevoie să cumperi plicurile cu mix-uri din care să o prepari. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și în 10 minute este gata.
Cea mai bună budincă de ciocolată de casăDacă obișnuiești să servești anumite preparare cu ardei iuți, află că îi poți conserva pentru iarnă prin mai multe metode. Îți oferim mai jos o rețetă de ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere.
Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbereVinete parmigiana sau parmigiana di melanzane este unul dintre cele mai populare preparate italienești. Îmbină într-un mod delicios legumele cu brânzeturile, aromele completându-se unele pe celelalte.
Vinete parmigiana. Deliciul italienesc de care nu te mai saturiDacă ai dat start conservării roșiilor pentru sezonul rece, trece pe listă și rețeta de roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii. Roșiile întregi își vor păstra gustul intact pe parcursul depozitării. Le vei putea include în multe preparate, chiar și în salate.
Roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșiiȚi s-a întâmplat de multe ori să uiți să scoți carnea din congelator și să ajungi să cumperi alta pentru a prepara cina. Iată care este cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea, dar și cea mai rapidă. Dacă o vei folosi, vei putea găti mult mai ușor.
Cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea. Sfaturile venite de la specialiștiNu lăsa să treacă toamna fără să faci această tartă cu prune. Este pur și simplu delicioasă și se face în mai puțin de 20 de minute.
Tartă cu prune. Desertul care anunță venirea toamneiDacă dorești să testezi și preparate din alte bucătării ale lumii, începe cu rețeta de Pirojki cu varză. Este o rețetă delicioasă de plăcinte rusești cu varză călită.
Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varzăPoți face foarte ușor compot de prune. Ai nevoie doar de fructe, zahăr și apă. Acesta e minunat ca gustare, dar poți folosi fructele și pentru a face tarte sau alte prăjituri.
Rețeta de compot de prune care îți va aminti de copilăria la buniciPentru a desăvârși gustul sarmalelor sau al ciorbelor, îți recomandăm să prepari pentru iarnă rețeta de ardei bulgărești conservați în oțet.
Ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnăCând vrei să mănânci ceva bun, sățios și rapid poți să faci în doar 15 minute paste cu ton cu spanac. Pui aproape toate ingredientele într-o oală și aștepți să se fiarbă. Nimic nu poate fi mai ușor de atât, nu-i așa?
Paste cu ton și spanac. Rețeta care e gata în 15 minuteDacă nu ai o rețetă proprie de zacuscă de pește, îți recomandăm să încerci rețeta de zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat.
Zacuscă de pește. Zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumatRețeta de sos de usturoi și miere e din ce în ce mai populară. Aceasta se folosește alături de salatele cu note amare, cu castraveții sau cu creveți, atât ca dressing, cât și ca marinadă. Dacă o încerci o dată, vei vrea să o repeți ori de câte ori ai nevoie de un sos.
Sos de usturoi și miere, perfect pentru orice tip de carneDirty Shirley este un cocktail special pentru zilele de vară. Este un amestec inedit de tărie, bere, grenadină și apă minerală, colorat și aromat, perfect pentru o petrecere cu prietenii.
Cocktail Dirty Shirley, băutura care a redevenit celebră după aproape un secolPe măsură ce temperaturile cresc este nevoie să ai mai multă grijă de sănătatea ta. O atenție deosebită o necesită stomacul din cauza riscului de enterocolite, în special. Nu sunt singurele probleme care apar, mai ales dacă obișnuiești să călătorești. Ai aici o listă cu sfaturi despre ce să mănânci vara ca să nu ai probleme cu stomacul.
Ce să mănânci vara ca să nu ai probleme cu stomaculDacă vrei să-ți surprinzi familia cu o friptură de pui mai deosebită, îți oferim o rețetă de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente.
Pui întreg la cuptor cu lămâie și condimentePentru că la final de vară și început de toamnă prunele sunt cele mai gustoase, nu ezita să conservi aroma lor la borcane, pentru sezonul rece. Îți oferim mai jos o rețetă de marmeladă de prune, pe care merită să o încerci.
Marmeladă de prune. O rețetă pe care merită să o încerciO friptură suculentă îți trezește toate simțurile. Dacă are și puțină grăsime, atunci gustul ei va fi și mai savuros. Dar nu este întotdeauna cea mai bună idee, nici pentru silueta ta, nici pentru sănătate. Descoperă care este cea mai nesănătoase friprută, potrivit experților.
Care este cea mai nesănătoasă friptură, potrivit experțilorSmochinul este un arbust care face parte din specia Ficus, originar din partea de sud-vest a Asiei. Astăzi, majoritatea smochinelor din lume sunt cultivate în Grecia, Portugalia, Turcia, Spania și California. Vârful sezonului este toamna, când smochinele sunt dulci și parfumate. Deși în stare proaspătă se găsesc destul de puțin timp, smochinele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului.
Smochinele. Totul despre unele dintre cele mai vechi fructe de pe pământPentru momentele în care dorești să-ți surprinzi familia la micul dejun cu preparate delicioase, îți oferim rețeta tradițională de langoși ungurești.
Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pasDacă îți este dor de gustul orezului cu lapte din copilărie, poți să îl prepari rapid, dar în cantitate mai mare. Savurează o porție bună pentru a-ți potoli pofta, iar din ce rămâne, poți prepara o delicioasă budincă de orez cu prune uscate și bezea.
Budincă de orez cu prune uscate și bezeaDacă ești în căutarea unei rețete simple de paste, dar foarte gustoasă, îți recomandăm să încerci rețeta de paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măsline.
Paste cu roșii cherry și brânză feta în ulei de măslineDacă te-ai plictisit de amestecul de ulei, sare și oțet pentru salata verde poți încerca un sos de miere și grepfrut. Notele sale dulci-acrișoare sunt perfecte pentru orice preparat cu frunze verzi de la salată la baby spanac.
Sos de miere și grepfrut. Tot ce ai nevoie pentru a asezona salata verdePrintre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le testezi, adaugă și rețeta de crumble cu prune și nuci. Se prepară simplu, rapid și nu necesită multe ingrediente.
Crumble cu prune și nuci. Desert simplu și rapidSă gătești preparate ieftine poate fi o adevărată provocare. Dacă ai la îndemână o bucată de carne o poți asezona cu condimente și ierburi aromatice. Alături de câteva legume poți avea un fel de mâncare complex, sănătos și hrănitor.
Preparate ieftine și delicioase care te pot scoate din încurcăturăAi în plan să prepari o friptură din piept de pui, dar îți dorești să fie altfel decât în modul clasic? Îți oferim o rețetă de piept de pui Caprese, preparată la cuptor cu roșii și mozzarella.
Piept de pui Caprese. Piept de pui la cuptor cu roșii și mozzarellaSă ții sub control nivel zahărului din sânge poate fi o sarcină destul de grea. Ai nevoie de un echilibru între alimente bogate în fibre, proteine și grăsimi, încă de la prima masă a zilei. Persoanelor care suferă de diabet le este cel mai greu să mănânce un mic-dejun care să nu le crească glicemia și mai apoi să le afecteze și mai rău sănătatea. Descoperă care e cel mai sănătos mic-dejun pentru diabetici, potrivit experților.
Cel mai sănătos mic-dejun pentru diabetici, potrivit experțilorS-au copt prunele negre, cărnoase și aromate, perfecte pentru a le conserva aroma pentru sezonul rece. Printre rețetele de gem, dulceață sau compot, nu ezita să prepari și rețeta tradițională românească de magiun de prune.
Magiun de prune. Rețetă tradițională româneascăNu rata sezonul dovleceilor de grădină fără a prepara rețeta de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume!
Dovlecei umpluți cu piept de pui și legumeAtunci când te plictisești de clasica salată de roșii cu castraveți, poți încerca rețeta italiană de roșii cu pâine denumită Panzanella.
Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâineMazărea congelată este atât de ieftină și de hrănitoare, încât nu ar trebui să îți lipsească niciodată din congelator. Te va salva oricând nu știi ce să mai gătești sau când bugetul nu îți permite să faci extravaganțe culinare. Iată 6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată în preparatele tale.
6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată la gătitPrepararea mâncării acasă te ajută să faci economii, dar și să controlezi ingredientele pe care le folosești. Vei obține preparate mai sănătoase, dar și cu un gust pe care îl vei adora. Află aceste 25 de sfaturi de la experți în arta culinară care îți vor schimba viața.
25 de sfaturi de la experți în arta culinară care îți vor schimba viațaAceastă plăcintă cu lime se face extrem de rapid și nu necesită coacere. Este desertul pe care îl poți face indiferent de temperatura de afară. Este sănătoasă și se potrivește oricărui eveniment.
Plăcintă cu lime din 3 ingrediente. Desertul fără coacere care se face în 15 minuteDressing-ul cu miere și oțet balsamic este dulce, cu note ușor acidulate. Îl poți folosi pentru orice salată, dar se potrivește perfect cu salatele care conțin fructe. Combinația de ingrediente din acest dressing cu miere și oțet balsamic este foarte echilibrată.
Dressing cu miere și oțet balsamic. Rețeta simplă, potrivită pentru orice salată cu fructeCompotul de piersici este unul dintre cele mai aromate și mai fine compoturi pe care le poți face pentru iarna. Poți să îl prepari atât din fructe cu tot cu coajă sau fără, cu zahăr sau cu îndulcitori.
Cum să faci compot de piersici ca să țină toată iarnaSandviciurile sunt opțiuni la îndemână pentru orice situație, atunci când nu ai timp sau dispoziție să gătești, când pleci la drum sau când ești la serviciu sau școală. Pe când de rapid se fac, pe atât de pline de calorii, zahăr și grăsimi pot fi. Totuși, există și sandviciuri sănătoase. Iată cum le poți face.
Există și sandviciuri sănătoase. Iată ce trebuie să conținăCând te simți obosită și cafeaua nu își mai face efectul, încearcă să faci câteva schimbări în alimentație. Pe lângă un somn de calitate, ceea ce mănânci te poate ajuta să ai un plus de energie. Descoperă câteva recomandări și alimente contra oboselii.
Alimente contra oboselii. Ce să mănânci ca să nu te mai simți epuizată tot timpulDulceața de piersici nu este atât de populară în România, deși procesul de preparare este destul de simplu, iar rezultatul delicios. Este parfumată, cu o textură catifelată, numai bună de pus pe o felie de pâine cu unt în zilele reci de toamnă.
Dulceața de piersici. Rețeta care rezistă până primăvaraAdori salata de vinete, dar îți dorești s-o prepari în cât mai multe combinații? Îți oferim o rețetă interesantă de salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei.
Salată de vinete cu avocado și noodles de dovleceiPentru o zi aniversară, o sărbătoare sau un eveniment special petrecut alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă.
Tort cu jeleu de caise și blat din ruladăGemul de afine este una dintre cele mai savuroase metode de a păstra peste iarnă micuțele fructe pline de antioxidanți. Se poate face din doar trei ingrediente și nu necesită foarte mult timp de preparare.
Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectinăMargarita este unul dintre cocktailurile clasice care nu lipsesc din meniurile barurilor sau restaurantelor. Dacă vrei o variantă mai specială, de vară, poți încerca margarita cu pepene roșu congelat.
Cum să faci margarita cu pepene roșu congelatPentru că este sezonul roșiilor de grădină coapte la soare și pline de savoare, îți oferim o rețetă de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi. Vei avea la masă un preparat aromat și cremoas, plin de savoare și culoare.
Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoiO porție de compot de caise poate fi uneori soluția ideală atunci când vrei ceva dulce și nu știi ce să mănânci. De asemenea, poți să folosești fructele din compot pentru a prepara diverse prăjituri sau alte preparate și îl poți savura atât în zilele toride de vară, cât și iarna.
Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvarăSos de miere cu paprika și limetă se potrivește cu orice preparat, de la fructe sau legume la grătar și până la brânză. Aromele sale sunt echilibrate, dar va predomina cea de miere, mai ales dacă se folosește cea de tei.
Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătarObișnuiești să congelezi vinete coapte pentru a te bucura de gustul lor și în sezonul rece? Lasă spațiul din congelator pentru alte alimente și pune vinete coapte la borcan pentru iarnă.
Vinete coapte la borcan pentru iarnăDacă îți plac gustările sub formă de budincă, servite calde sau reci, îți oferim o delicioasă rețetă de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc. Rețeta este simplă, conține ingrediente puține și se prepară rapid.
Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc