Îți prezentăm rețeta pentru un desert care se face repede și are un gust deosebit: Chec duo la metru. Îți este poftă de o prăjitură gustoasă, dar nu ai prea mult timp să stai în bucătărie? Îți propunem un dulce care arată bine și are un gust desăvârșit. Rețeta este pur și simplu minunată.
Chec duo la metru, desertul pe care îl consumi cu plăcere de fiecare datăÎn ultimii ani, avocado a devenit foarte popular. Nu doar că este foarte versatil în preparate rapide, dar are și beneficii asupra sănătății. Este o sursă bună de grăsimi sănătoase, așa că este recomandat de nutriționiști în contextul unor diete echilibrate. Încearcă o salată de ou cu avocado.
Salată de ou cu avocado. Rețetă rapidă și sățioasăNu de puține ori se întâmplă să rămână de la cină bucăți de carne de pui cu care nu mai știi ce să faci. Dacă ai o cantitate mai mare, poți să o transformi în salate delicioasă care pot reprezenta prânzul de a doua zi. Ai aici o listă cu ce poți face cu carnea de pui rămasă de la cină.
Ce poți face cu carnea de pui rămasă de la cină. 5 idei de salate simplu de făcutData viitoare când ai poftă de ronțăit după ora 20:00, indiferent că este ceva dulce sau ceva sărat, poți să încerci gustările aceste idei de gustări. Le poți consuma noaptea, fără să te simți vinovată sau să fie nevoie să numeri caloriile.
Idei de gustări pe care să le mănânci noaptea, fără să te simți vinovatăA venit căldura și o dată cu ea au început întâlnirile tot mai dese cu prietenii. Serile călduroase trec mai frumos alături de cei dragi și un grătar este modul pe care mulți dintre noi îl aleg cu această ocazie. Iată top 3 greșeli pe care le faci la grătar. Ca să fii sigur că toți cei cu care ai petrecut la grătar pleacă sănătoși acasă este bine să eviți câteva lucruri.
Greșeli de evitat atunci când faci grătarPrăjitura Televizor este un desert pe care oricine se va bucura să-l găsească pe masă. Dacă nu știi cu ce să-ți mai impresionezi prietenii, este momentul să încerci o prăjitură gustoasă și aspectuoasă. Nici foarte pretențioasă nu este pentru că se face cu ingrediente pe care orice gospodină le are în cămară.
Prăjitura Televizor, rețeta care îți amintește de copilărieVrei un desert ușor, aerat și cremos, potrivit pentru zilele călduroase de vară? Poți încerca să faci un cheesecake din 3 ingrediente, care nu conține făină, unt sau ulei. Este gustos și sănătos.
Cheesecake din 3 ingrediente. Se face rapid și este un desert deliciosPiept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească, o rețetă simplă și gustoasă pentru cei care vor să evite carnea de porc. Ai nevoie de piept de pui, diverse brânzeturi maturate, ulei de floarea soarelui, soia, unt, sparanghel și varză chinezească. Nimic mai simplu, nu-i așa?
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasăFie că vorbim despre musafiri neanunțați sau despre o surpriză pregătită pentru colegii de birou, acest platou tradițional va fura ochii oricui și va încânta și cele mai mofturoase papile gustative.
Platou tradițional. Ce poți să le oferi prietenilor atunci când vin neanunțați în vizităChef Roxana Blenche propune o rețetă care va impresiona toate soacrele, așa cum spune chiar ea. Deci dacă ești dispusă să-ți etalezi calitățile de gospodină în fața mamei partenerului de cuplu, atunci fă cu încredere această tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofi.
Tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofiFriptura de vită perfectă nu cere multe ingrediente, dar are nevoie de anumite abilități speciale, mai ales dacă vrei ca la final să ai un steak de vită medium rare. Pentru cunoscători acesta este singurul mod în care se poate consuma carnea de vită, însă este destul de greu de realizat.
Secretele unui steak de vită medium rare perfectTrufele sunt ingredientul care pot transforma un preparat banal într-unul rafinat. Despre trufe s-au scris nenumărate cărți, iar în jurul lor s-au născut legende. Nici nu este de mirare, pentru că se găsesc foarte rar, motiv pentru care sunt și foarte scumpe.
Ce sunt trufele. Totul despre simbolul luxului în bucătărieDescoperă cinci greșeli pe care le faci când prepari sosuri și cum le poți repara pentru ca, la final, să te bucuri de un preparat delicios.
5 greșeli pe care le faci când prepari sosuri. Soluții pentru a le reparaIndiferent de vârsta pe care o ai trebuie să ai grijă de sănătatea inimii tale. Cu cât faci acest lucru de la o vârstă fragedă, cu atât reduci riscul de a te confrunta cu boli cronice mai târziu. Calitatea vieții tale va crește și te vei putea bucura de activități fizice diverse, de un somn bun și de o existență lungă. Ai mai jos o listă cu 10 alimente bune pentru inimă.
10 alimente bune pentru inimă pe care le poți mânca în fiecare ziDacă vrei să încerci un preparat sățios și sănătos, este timpul pentru o porție de paste cu ciuperci. Pot fi consumate atât în zilele în care se ține post cât și în weekend-urile în care nu ai chef să stai prea mult în bucătărie.
Paste cu ciuperci. Rețeta care se prepară în doar câteva minutePe cât pare de ușor de gătit orezul, pe atât este de complicat pentru că trebuie să respecți anumite reguli în prepararea lui. Specialiștii în bucătărie ne-au oferit cele mai bune sfaturi legate de cum se fierbe orezul în mod corect.
Cum se fierbe orezul în mod corect, potrivit experțilorTofu este un aliment tradițional din China. E făcut din boabe de soia, apă și produse de coagulare. Tofu e cunoscut drept un aliment bogat în fier și calciu, de aceea este bine să fie prezent în dieta zilnică, cât de des posibil. Găsești mai jos moduri în care poți să consumi tofu, pentru a-l integra mai ușor în preparate.
Moduri în care poți să consumi tofu. Recomandări pe care nu le știai până acumGriș cu lapte este un desert iubit atât de cei mici cât și de cei mari. Se face din puține ingrediente și nu necesită mult timp pentru preparare. Poți opta pentru diferite arome, de la dulceață de vișine sau căpșuni până la sos de caramel.
Griș cu lapte. Rețeta simplă și rapidă pe care o poți face în fiecare ziDacă vrei un prânz hrănitor sau o cină ușoară și nu ai prea mult timp de stat în bucătărie, poți să încerci rețeta de fusilli cu somon, mazăre și parmezan. Iubitorii de paste vor fi încântați de gustul deosebit și de aspectul care te duce cu gândul la vacanță.
Fusilli cu somon, mazăre și parmezan. O rețetă de paste cu aer italianÎn România, porumbul este de cele mai multe ori copt sau fiert, în timpul verii. Există, totuși, o mulțime de alte moduri de a-l găti și de a te bucura de aroma lui dulce și de textura lui zemoasă. Îți oferim opt metode prin care poți găti porumbul. Îți garantăm că măcar una dintre ele va deveni preferata ta.
8 metode prin care poți găti porumbul. Recomandări pe care să le încerci vara aceastaDacă și ție ți se pare enervant să cureți de coajă ouăle fierte și nu reușești niciodată să le faci perfecte atunci sfaturile de mai jos sunt pentru tine. Află ce înseamnă tehnica bain-marie și cum o poți folosi pentru a obține ouă fierte, fără a le fierbe de fapt.
Ce înseamnă tehnica bain-marie. Cum o poți folosi în procesul de gătire al ouălorCornulețele fragede sunt pentru mulți dintre noi desertul copilăriei pe care ni-l făceau cel mai adesea bunicile. Fragede și dulci, cu umpluturi delicioase, acestea erau adesea răsfățul zilelor de weekend. Încearcă rețeta de cornulețe fragede cu nucă și nu vei regreta.
Cornulețe fragede cu nucă. Rețeta copilăriei taleMicul dejun este cea mai importantă masă a zilei și este bine să o începi cu alimente cât mai sănătoase, bogate în proteine, cu un conținut scăzut de carbohidrați. Acestea te vor face să te simți sătulă cât mai mult timp, fără să fii tentată să apelezi la prea multe gustări. Ai aici 3 idei de mic dejun low carb ca să începi ziua în formă.
3 idei de mic dejun low carb ca să începi ziua în formăFie că alegi să-l folosești la paste, la ciorbe sau la tocăniță, un suc de roșii făcut în casă este cel care dă gustul special. Dacă nu pui nici conservanți, poți să stai liniștită și în ceea ce privește sănătatea.
Suc de roșii fără conservanți. O rețetă gustoasă și sănătoasăAtunci când faci o supă de pui sau o supă de roșii, este de preferat să pui tăiței de casă, gustoși și proaspeți. Se fac rapid și nu necesită multă experiență în bucătărie. Îți propunem rețeta de bază, care asigură succesul garantat.
Tăiței de casă. Rețeta de bază care se face simplu și rapidNu poate trece vara fără o prăjitură cu caise și bezea. Este dulce și răcoritoare în același timp, plus că are un aspect elegant. În plus, vei avea o împletire atât de armonioasă de texturi încât vei vrea să o faci iar și iar.
Prăjitură cu caise și bezea sau cum să îți impresionezi oaspeții cu un desert elegantTe-ai săturat de topping-urile deja consacrate pentru fulgii de ovăz? Poate a venit vremea să le înlocuiești. Ingredientul care poate schimba gustul fulgilor de ovăz este acum aici. La revedere migdale, stafide sau afine, bun găsit alune Tiger!
Ingredientul care poate schimba aroma fulgilor de ovăz: alune Tiger. Micul dejun va avea alt gust de acumDovlecelul are un gust fin, poate fi folosit foarte ușor în multe preparate și are foarte multe beneficii pentru organism. Este bogat în vitaminele A, B1, B6, K. Conține magneziu, calciu, fier și alte substanțe importante pentru organism. Pentru a te bucura de toate acestea, îți propunem o rețetă simplă de chifteluțe din dovlecei și morcovi.
Chifteluțe din dovlecei și morcovi. Se prepară ușor și sunt perfecte pentru zilele caniculareUn aperitiv ușor și delicios este și un platou cu brânzeturi. Acesta este perfect pentru o petrecere sau pentru când mergi într-o țară nouă și vrei să ai o experiență culinară diferită. De fapt, este ideal pentru orice fel de întâlnire.
Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche. Tehnici importante pentru realizarea unei farfurii cu gustNu poți greși niciodată atunci când faci un milkshake. Orice rețetă este bună, dacă are la bază lapte. Combinația perfectă de fructe și un strop de lapte, reprezintă milkshake-ul perfect. Oricât de multe sau puține cunoștințe ai în bucătărie, nu poți da greș cu aceste rețete de milkshake.
Rețete de milkshake pe care să le încerci în zilele canicularePepenele galben este unul dintre fructele emblemă are verii. Dulce, zemos, numai buni să te răcorească într-o zi caniculară. Îl poți combina cu alte fructe, îl poți integra în smoothie-uri și limonade. Acesta se combină foarte bine cu brânzeturi sau mezeluri uscate. Hai să aflăm mai multe despre câte tipuri de pepene galben există și cum se pot integra în dieta zilnică.
Tipuri de pepene galben și aromele lorDacă îți plac prunele și vrei să faci un desert ușor și rapid, atunci o porție de găluște cu prune este alegerea perfectă. Ingredientele sunt ușor de procurat, iar gustul îți amintește sigur de copilărie.
Găluște cu prune sau gomboți cu prune. Desertul de vară care nu necesită coacereAroma tonului cu cea a castraveților murați formează o echipă pe care vrei să ai mereu pe masa ta. Gustul dulce al tonului cu gustul acrișor al castraveților murați se combină perfect. De asemenea, texturile lor destul de diferite te vor face să vrei să prepari o pastă de ton cu castraveți murați ori de câte ori simți nevoia să consumi ceva consistent. Acest preparat îți va da energie pentru restul zilei.
Pastă de ton cu castraveți murați în coșulețe de legumeEști o împătimită a deserturilor cu ciocolată? Îți place combinația dintre ciocolată și textura crocantă a nucilor? Atunci te afli unde trebuie. Chef Nobo a pregătit pentru tine o rețetă de tort cu ciocolată și nuci, simplă și ușor de preparat. Câștigătorul Chefi fără limite, sezonul 2, a făcut rețeta la Beautifood și pe cât de complicat pare, pe atât de ușor e de realizat.
Tort cu ciocolată și nuci, desert pentru toate gusturileAi poftă de ceva gustos și sănătos, dar nu ai timp să stai prea mult în bucătărie? Dacă îți place tonul, venim în ajutorul tău cu această salată de ciuperci cu ton și castraveți murați. Este un aperitiv gustos. Nu necesită prea multe ingrediente și se prepară rapid.
Salată de ciuperci cu ton și castraveți murați, un aperitiv gustos și rapid de preparatNu mai știi ce să prepari la micul dejun? Vrei să ai o alimentație bogată și echilibrată, dar nu ești fan legume? Iată cum poți integra alimente bogate în vitamine, cu un aport mare de minerale, fără să le simți gustul. Încearcă această rețetă de aluat pentru clătite cu spanac.
Aluat pentru clătite cu spanac sau o altă variană de mic dejun sănătosOmleta este preferata celor mici, dar nici adulții nu spun nu, mai ales dacă aceasta este preparată ca la carte. Și pentru că omleta simplă poate părea prea banală în zilele noastre, îți propunem o rețetă de omletă cu ceapă și măsline.
Omletă cu ceapă și măsline, rețetă delicioasă și rapidăPentru că vara este destul de greu să stai prea mult timp în căldura din bucătărie, ai putea să încerci să faci o mâncare simplă, cu fasole păstăi. Este o rețetă ușor de preparat, care se poate servi atât ca fel principal de mâncare, cât și ca garnitură la o friptură. Se prepare rapid și este foarte gustoasă.
Mâncare de fasole păstăi. O rețetă simplă, de sezonTe-ai săturat de preparate banale sau care te satisfac pe moment, dar mai apoi stomacul dă semne că nu e tocmai în regulă? Nicio problemă. Venim în ajutorul tău cu o rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghel.
Rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghelDacă îți plac lichiorurile naturale și vrei să le prepari în propria bucătărie, îți oferim rețeta și modul de preparare pentru lichiorul de caise, cunoscut și sub denumirea de caisată.
Caisată sau lichior de caise. Rețeta simplă pe care poți să o faci și tuCăpșunile sunt printre cele mai iubite fructe ale verii. Problema este că sunt atât de fragile, iar sezonul lor este atât de scurt încât pare că niciodată nu apuci să te sături de ele. Nu te panica. Venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi despre cum păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timp.
Cum păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timpDacă îți plac preparatele cu paste și îți dorești să pregătești rapid cea mai simplă și gustoasă rețetă, îți propunem să încerci rețeta de spaghete aglio e olio. E delicioasă și nu ai cum să dai greș în procesul de prepare, dacă urmezi toți pașii de gătire.
Spaghete aglio e olio. Rețetă din bucătăria italianăRețeta de ciorbă de urzici se prepară în special primăvara. Acesta este anotimpul perfect pentru o cură de detoxifiere, iar urzicile sunt renumite pentru proprietățile lor speciale. Sunt bogate în vitaminele A, B2 C și K și se folosesc atât în alimentație, cât și în scopuri medicinale. Ciorba de urzici este pe cât de gustoasă, pe atât de ușor de preparat.
Ciorbă de urzici: rețetă simplă și delicioasăSuculentă și parfumată, carnea la grătar este preferata celor mai mulți dintre noi. Doar că vremea nu ne permite decât pentru perioade scurte să o preparăm în acest mod sau nu avem mereu dispoziția necesară să folosim grill-ul electric în casă. Pentru astfel de situații, îți propunem să încerci și varianta la cuptor. Iată cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.
Cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptorCiorbă de spanac și urzici este vedeta sezonului de primăvară. Profită din plin de vitaminele pe care aceste două plante le conțin și oferă-i organismului tău un boost de energie. Combinația de spanac și urzici, într-o ciorbă delicioasă, este tot ce îți trebuie în această perioadă.
Ciorbă de spanac și urzici. Rețetă gustoasă și sănătoasăGrecia este un paradis gastronomic pentru cei care iubesc bucătăria mediteraneană. Mâncarea este sănătoasă, aromată și cel mai des bazată pe ingrediente din surse locale. Deși există multe opțiuni de mâncare internațională disponibile în Grecia, dacă ajungi acolo este păcat să nu încerci mâncărurile tradiționale elene. Află ce să comanzi la tavernele grecești ca să mănânci ca un localnic.
Ce să comanzi la tavernele grecești ca să mănânci ca un localnicPrăjitura răsturnată cu caise este un desert delicios și o modalitate dulce de a te bucura de fructele de sezon. Nu doar că este gustoasă și aromată, dar arată atât de bine încât poate fi considerată chiar un tort sofisticat.
Prăjitură răsturnată cu caise. Rețeta simplă cu care îi vei impresiona pe toțiCând vine vorba despre legume sănătoase, fasolea verde ocupă un loc fruntaș. Pe lângă faptul că este bogată în vitamine și fibre, este extrem de versatilă și gustoasă. Dacă o cumperi proaspătă, nu ține decât câteva zile în frigider, de aceea iată cum să congelezi fasolea păstăi pentru a te bucura de ea și în afara sezonului.
Cum să congelezi fasolea verde. Sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultateSupa cremă e alegerea perfectă pentru un prânz sănătos. Se pregătește rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente. Poți să alegi legumele care îți plac cel mai mult sau te poți folosi de cele pe care le ai în frigider. Important este ca legumele să fie proaspete pentru ca această supă cremă de legume să aibă o aromă deosebită.
Supă cremă de legume. Alegerea perfectă pentru o masa sănătoasăSalata coleslaw este o salată de varză tipic americană. Sigur ai văzut-o în meniul restaurantelor de tip fast-food. Se poate mânca simplă, dar este deseori folosită pentru a fi adăugată în sandvișuri, hamburgeri sau hotdog.
Salata coleslaw. Cum să faci cea mai bună salată de varză