Alegera unui pepene verde bun poate fi ușor o provocare, dar cu câteva sfaturi simple, vei putea alege unul copt, dulce și zemos. Dacă nu mergi în piață, unde vânzătorul îți poate face dop, iată cum alegi un pepene verde bun.
Cum alegi un pepene verde. Sfaturi care să te ajute când mergi la piațăDacă adori clasicul tort Pavlova, îl poți încerca și sub formă de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone. Se prepară ușor și va avea un aspect cuceritor.
Ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarponePiña colada cu pepene verde este o adaptare a clasicului cocktail sinonim cu vara. Este mai dulce, cu aromă mai complexă datorită combinării unor ingrediente care se îmbină perfect. Toarnă-ți un pahar și bucură-te!
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al veriiBamele sunt un fruct, deși sunt consumate în majoritatea timpului ca legume. Sunt ideale pentru tocănițe și supe și sunt folosite cu precădere în bucătăriile din Africa și din America de Nord. Rețete cu bame vei găsi în orice parte a lumii, unele dintre ele mai simple, altele mai sofisticate. Descoperă totul despre bame. Iată cum se gătesc și cum pot fi integrate în dieta zilnică.
Totul despre bame. 3 idei de rețete delicioaseStugurii sunt unele dintre cele mai populare fructe, perfecte pentru o gustare, la desert sau chiar alături de brânzeturi sau mezeluri. Iată câteva sfaturi care te învață cum să păstrezi strugurii pentru a rezista până la trei săptămâni.
Cum se păstrează strugurii ca să reziste până la trei săptămâniDacă te întrebi ce să mai prepari pentru momentele dulci ale zilei, îți oferim o rețetă de mini tarte cu mascarpone și căpșuni. Sunt perfecte și pentru un platou cu prăjituri festive.
Mini tarte cu mascarpone și căpșuni, pentru momentele dulci ale zileiRețeta de zacuscă de dovlecei este delicioasă la micul dejun sau ca aperitiv alături de alte preparate tradiționale, ori ca fel principal în zilele de post. Se face foarte ușor și are o aromă intensă.
Zacuscă de dovlecei. Rețeta simplă și rapidăSalata de fasole verde cu usturoi este preferata tuturor dintre salatele de vară. Se poate prepara în mai multe variante. Una dintre acestea este cea de salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi.
Salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi, gustoasă și răcoroasăDeja s-au copt primele prune și dorești să te bucuri cât mai mult de gustul aromat al lor? Include-le în cât mai multe rețete de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă simplă și ușoară de chec cu iaurt și prune.
Chec cu iaurt și prune. Rețetă de chec delicios, cu textură umedăUn strop de sirop de vișine poate fi suficient pentru a aduce un plus de aromă băuturilor, cocktailurilor, prăjiturilor, înghețatelor sau altor deserturi. De asemenea, îl poți pune peste cereale sau iaurt pentru a le da o notă dulce și fructată. Iată cum poți face sirop de vișine, rețeta pentru iarnă.
Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la receMajoritatea cocktailurilor care astăzi au devenit emblematice sunt de fapt variante îmbunătățite ale unor băuturi clasice sau au pornit de la ideea de remediu pentru diverse boli. Ți-am pregătit un top 10 cele mai cunoscute cocktailuri. Descoperă ce poți consuma vara aceasta.
Top 10 cele mai cunoscute cocktailuri. Ce poți consuma vara aceastaDacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură cu fructe de sezon, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere. Te vei bucura de un desert savuros și spectaculos, alături de familie și prieteni.
Prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacereȚi s-a întâmplat ca același sortiment de bere să ți se pară diferit atunci când l-ai băut la draft față de varianta lui îmbuteliată? Parcă diferă prospețimea, tăria și puterea aromei în favoarea berii servită la draft. Descoperă mai multe despre berea la draft vs. berea îmbuteliată. Iată de ce le diferă gustul.
Berea la draft vs. berea îmbuteliată. Ce să alegi ca să bei cu plăcereZilele toride de vară cer un desert răcoritor, iar aceste batoane de lămâie sunt ceea ce ai nevoie. Sunt atât de aromate încât toată casa îți va fi invadată de parfum proaspăt de citrice.
Batoane de lămâie, desertul care te va răcori în zilele calde de varăDacă te întrebi ce să mai servești la micul dejun, ușor și consistent în același timp, îți oferim o rețetă de salată de fructe cu quinoa și busuioc. Este plină de savoare și culoare, dar și de sănătate.
Salată de fructe cu quinoa și busuioc, perfectă pentru micul dejunSupa de roșii, cu roșii din conservă, este unul dintre cele mai economice preparate pe care îl poți face. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar cele necesare sunt ieftine și se folosesc în cantități mici. Dacă ai două conserve de roșii în cămară, o ceapă și câțiva căței de usturoi, atunci îți poți prepara rapid o supă nu doar delicioasă, dar și ieftină.
Supă de roșii. Rețeta pe care o poți prepara cu ajutorul conservelorPentru că este sezonul zmeurei și sunt la mare căutare rețetele de deserturi cu zmeură, încearcă rețeta grecească de Soufra cu zmeură. Este o rețetă de plăcintă cu foi încrețite și o cremă cu arome de lămâie și vanilie, presărată cu zmeură proaspătă.
Soufra cu zmeură. Plăcintă grecească cu foi încrețiteLimonada cu căpșuni este una dintre acele băuturi de care ai nevoie când temperaturile de afară sunt mult prea ridicate. Combinația gustul dulce al căpșunilor cu note acrișoare ale lămâilor este tot ce ai nevoie pentru a te răcori.
Limonadă cu căpșuni, echilibrul perfect între dulce și acrișorDacă ai poftă de pâine de casă, dar nu ai timp și de frământat și de copt, poți încerca rețeta de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie și denumite ”Bazlama”.
Bazlama. Rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaieMulte rețete cer sos de roșii sau piure de roșii. Dacă te-ai întrebat care este diferența dintre piure de roșii și sos de roșii, dar și când poate fi folosit fiecare dintre ele, iată câteva explicații ce îți vor fi de folos data viitoare când gătești.
Diferența dintre piure de roșii și sos de roșii. Ce poți să folosești în preparatele taleRețeta de plăcintă cu lămâie, fără coacere, are o umplutură cremoasă de lămâie și un gust atât de răcoritor încât va fi desertul tău preferat vara aceasta. Din doar 4 ingrediente și în doar 15 minute este gata.
Plăcintă cu lămâie, fără coacere. Desertul pentru care ai nevoie de doar 4 ingredienteMenemen este o omletă turcească cu roșii. Rețeta este ușoară, cu ouă moi și legume proaspete. Se gătesc toate în aceeași tigaie astfel încât aromele să se întrepătrundă. Vei obține în 20 de minute un preparat perfect pentru micul-dejun, prânz.
Rețeta de omletă turcească cu roșii. Cum se face un menemen ca în TurciaÎți este poftă de ceva dulce și cauți să mănânci prăjituri fără prea multe calorii? Vestea bună este că poți face un desert cu doar o calorie. Ai nevoie de doar 3 ingrediente și un mixer. La final vei avea o spumă delicioasă de care să te bucuri.
Singurul desert cu doar o calorie. Ingredientele le ai în casăBăuturile cu gheață sunt perfecte pentru zilele calde ale verii. Poți face ice coffee la tine acasă, cu același gust ca la cafenea. Iată care este secretul pentru cel mai bun ice coffee. Descoperă cum să-l prepari rapid chiar la tine acasă.
Secretul pentru cel mai bun ice coffee. Cum să-l prepari rapid chiar la tine acasăBulzul este o mâncare tradițională românească, pe care o vei găsi mai ales în zona Moldovei și a Munteniei. Este o bilă delicioasă de mămăligă în mijlocul căreia se pun brânzeturi, ca mai apoi să fie coaptă. Brânza din interior se topește, mămăliga capătă o crustă crocantă, ceea ce face bulzul delicios. Descoperă rețeta de bulz la cuptor cu mămăligă și brânză.
Bulz la cuptor cu mămăligă și brânză. Rețeta ușoară și rapidăDulceața de vișine, fără zahăr, este delicioasă și sănătoasă, iar îndulcitorul natural adăugat o face și mai săracă în calorii. Se poate savura cu pâine, clătite sau alte deserturi.
Dulceață de vișine, rețeta fără zahărȚi-ai propus să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert savuros și spectaculos, dar nu ai idee ce să pregătești? Îți recomandăm să încerci o rețetă de panna cotta cu mango și căpșuni. Este un desert fără coacere, care se montează în pahare și oferă spectacol de culoare și savoare.
Panna Cotta cu mango și căpșuni. Spectacol de culoare și savoare la paharBroccoli este recunoscut pentru conținutul său bogat în nutrienți esențiali, însă de multe ori este nedreptățit și lăsat deoparte. Iată cum să gătești corect broccoli pentru a te bucura de această legumă delicioasă cu multe beneficii asupra sănătății.
Cum să gătești corect broccoli. Secretul care îl va face fraged și apetisantNu rata sezonul piersicilor gustoase și parfumate fără a prepara rețeta de compot de piersici pentru iarnă. Te vei bucura de gustul acestuia la micul dejun, dar și în diferite deserturi.
Compot de piersici pentru iarnă, perfect pentru micul dejun și deserturiDacă îți place combinația de brânză cu caise în deserturi, încearcă și rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate. Sunt delicioase și sunt perfecte pentru pauza de cafea sau de ceai.
Cornulețe cu brânză și caise deshidratate, perfecte pentru momentele dulciPentru că zmeura face parte dintre cele mai adorate fructe în deserturi, îți oferim o rețetă de tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Este o rețetă de desert simplu ce poate face deliciul zilelor de vară.
Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Desert simplu, de varăChiar dacă ai preparat deja gem de caise pentru iarnă, poți încerca și rețeta de gem de caise cu scorțișoară. Este mai gustos și mai aromat, potrivit pentru a da savoare și culoare deserturilor.
Gem de caise cu scorțișoară, mai gustos și mai aromatDacă nu mai știi cum să prepari vinetele, dar în cel mai simplu mod, îți recomandăm să încerci rețeta de vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente, dar pe cât de simplă este, pe atât de delicioasă.
Vinete la cuptor cu usturoi și pătrunjel. Un preparat simplu și gustosPe plajă, în curte la un grătar, acasă sau într-o excursie pe munte, un știulete de porumb fiert este delicios și apreciat de adulți și de copii deopotrivă. Dacă vrei să îl prepari acasă, o poți face cu încredere. În maximum 30 de minute este gata.
Porumb fiert: cum îl alegi și cum îl găteștiPentru mulți rămâne un mister cum se face carnea în sânge. Deși este un proces foarte simplu, ține destul de mult de detalii, așa încât un pas făcut greșit poate să strice o friptură de vită. Dacă vrei să faci acasă carne medium rare iată ce trebuie să faci.
Cum se face carnea în sânge. Trucuri pentru o friptură de vită perfectăPrăjitura cu piersici se face atât de repede, încât va deveni desertul preferat. În doar 10 minute este la cuptor și îți va umple bucătăria de aroma savuroasă a piersicilor. Miroase a vară și este atât de pufosă că vei vrea să refaci rețeta iar și iar.
Prăjitură cu piersici. Rețeta cu iaurt, gata în 10 minuteDacă ții post sau dacă ești vegană această rețetă de salam de biscuiți de post este ceea ce cauți pentru un desert ca în copilărie. Se face rapid, iar gustul său este la fel de bun ca al celui clasic.
Salam de biscuiți, rețeta de post. Desertul preferat al copilărieiDacă adori mâncărurile cu vinete, poți prepara pentru iarnă și câteva borcane cu vinete marinate în sos de roșii. Poți savura vinetele și servite simple, pe post de salată, dar le poți include și în diferite rețete de mâncăruri.
Vinete marinate în sos de roșii, la borcan, pentru iarnăPrintre cele mai simple și rapide rețete de deserturi cu fructe se numără rețetele de crumble. Încearcă și tu o rețetă de crumble cu caise și fulgi de migdale, pentru momentele dulci ale zilei.
Crumble cu caise și fulgi de migdale. Desert simplu din puține ingredienteÎncearcă o socată preparată după rețeta tradițională. Rezultatul este o băutură aromată, ușor acidulată și foarte răcoritoare. Trebuie să ai răbdare câteva zile, însă merită din plin să aștepți.
Socată preparată după rețeta tradițională. Aroma copilăriei într-o băutură ușor de făcutO porție dintr-un delicios cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos, servită rece, abia scoasă din frigider, este perfectă pentru a te răcori. Prepară și tu rețeta, pentru a te convinge.
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocosPrintre rețetele de dulceață cu care ți-ai propus să-ți îmbogățești cămara, poți prepara și dulceață de piersici după rețeta bunicii. Este o rețetă veche, așa cum o prepara bunica și notată în caietul îngălbenit de trecerea timpului.
Dulceață de piersici preparată după rețeta bunicii. Rețeta pregătită în mai multe etapeDacă dorești să te bucuri și în sezonul rece de gustul delicios al legumelor de grădină, nu ezita să le conservi și la borcane, pe lângă cele pe care le pui la congelator. Îți oferim în acest scop o rețetă de legume la borcan în saramură, pentru iarnă.
Legume la borcan în saramură, pentru iarnăCâteva sticle de sirop de zmeură în cămară sunt ca o comoară. Este atât de aromat, de fin, cu un gust care combină perfect note dulci și acrișoare. Se face ușor și poate fi folosit ca ingredient pentru foarte multe tipuri de preparate.
Sirop de zmeură, la rece. Rețetă și trucuri utileDacă te întrebi cum să mai combini caisele în preparate delicioase, rețeta de chifle cu brânză dulce și caise în interior îți poate fi de ajutor. Este o rețetă de chifle dulci, perfecte pentru micul dejun sau pentru gustările de mai târziu.
Chifle cu brânză dulce și caise în interior, perfecte pentru micul dejunDacă adori prăjiturile cu fructe proaspete, de vară, rețeta de prăjitură cu zmeură și mascarpone în aluat te va cuceri negreșit. Este prăjitură simplă, dar delicioasă, cu textură densă și ușor umedă.
Prăjitură cu zmeură și mascarpone în aluat. Prăjitură aromată, cu textură umedăUna dintre salatele cu care îți poți răsfăța familia vara aceasta este delicioasa salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoi. Rețete nu este complicată, iar combinația de ingrediente este foarte gustoasă.
Salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoiFructele de vară ne încântă cu aromele și culorile lor deosebite, dar din păcate sezonul coacerii lor trece mult prea repede. Însă pentru a ne bucura și mai târziu de gustul lor le putem conserva preparând rețete de gem, compot, dulceață sau băuturi. Rețeta de gem de piersici este una dintre acestea, cu care ne putem răsfăța papilele în sezonul rece.
Gem de piersici. Rețetă simplă, fără conservanțiDacă spui Tikka Masala, atunci spui mâncare indiană. Nu are cum să nu îți placă acest preparat bogat și aromat, cu bucăți de carne de pui sau de miel marinate într-un amestec de iaurt și condimente care apoi sunt gătite într-un sos cremos. Descoperă cum prepari pui tikka masala, rețeta clasică indiană pe care o poți face și acasă.
Pui tikka masala, rețeta clasică indiană pe care o poți face și acasăCastraveții murați sunt preferații tuturor alături de fripturi și garnituri. Pe lângă conservarea clasică a acestora, mai poți încerca și rețeta de castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi. Murați în acest fel se pot așeza mai bine în borcane și pot intra mai mulți.
Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi