Din categoria gustărilor simple și rapide, vă recomandăm o rețetă de tartă cu roșii crețe și brânzeturi cu busuioc și mărar verde. Pe lângă gustul delicios, are și un aspect spectaculos.
Tartă cu roșii crețe și brânzeturi. Rețeta cu busuioc și mărar verdeDacă nu mai știi ce să gătești pentru masa de prânz sau pentru cină, îți oferim o rețeta de pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor. Nu ai nevoie de ingrediente multe sau complexe, iar modul de preparare este simplu și ușor.
Pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptorPrăjitura invizibilă cu mere cucerește, în primul rând, vizual, cu aspectul ei interesant. Gustul este delicios, pe măsura aspectului. Rețeta este inspirată din bucătăria franceză și se prepară din ingrediente simple și foarte comune oricărei rețete de prăjituri.
Prăjitura invizibilă cu mere și fulgi de migdaleLeche frita, desertul cunoscut și sub numele de „lapte prăjit,” este un desert spaniol care încântă gusturile cu o combinație unică de prospețime și textură cremoasă. Cu o istorie bogată și rădăcini adânci în gastronomia iberică, leche frita s-a răspândit și în alte țări de-a lungul anilor, devenind un desert iubit și apreciat.
Lapte prăjit. Rețeta spaniolă de leche fritaGemul de mere fără zahăr este o delicatesă dulce și aromată, preparată din mere coapte și uneori condimente. Poate fi consumat într-o mulțime de moduri, de la întins pe pâine cu unt la umpluturi de prăjituri sau aperitive.
Gem de mere fără zahăr. Rețeta dieteticăChiar dacă experimentăm o mulțime de rețete noi de deserturi, absolut delicioase, gustul copilăriei nu se va uita niciodată. Una dintre rețetele cu gust de copilărie din caietul bunicii este rețeta de scovergi cu brânză.
Scovergi cu brânză. Rețeta bunicii din caietul îngălbenit de vremeSarea este unul dintre ingredientele esențiale pentru murături. Fără de ea nu ai putea să faci saramura. Contează atât cantitatea folosită, dar mai ales calitatea acesteia. Cel mai simplu mod de a alege este să citești pe etichetă și să optezi pentru sortimentele pe care scrie „sare pentru murături” dacă ești în dilema legată de sare iodată sau neiodată pe care o poți pune la murături.
Sare iodată sau neiodată. Care e diferența și ce se pune la murăturiDacă adori deserturile pe bază de dovleac plăcintar, îți oferim o rețetă simplă și rapidă de plăcintă învârtită cu dovleac, aromată cu scorțișoară.
Plăcintă învârtită cu dovleac, aromată cu scorțișoarăPatatosalata este o salată de cartofi grecească pe care o poți pune alături de un fel principal drept garnitură sau poate fi ea însăși o masă delicioasă. Este cremoasă, cu un amestec interesant de arome și te va cuceri de la prima înghițitură.
Patatosalata, salata de cartofi grecească. Garnitura perfectă pentru orice preparat din carneRețeta de zacuscă de hribi este una dintre cele mai delicioase rețete. Aroma inconfundabilă a ciupercilor o face o garnitură perfectă, dar și un aperitiv rafinat pentru mesele tale. Nu se prepară ușor, dar rezultatul este unul pe măsura muncii.
Zacuscă de hribi. Rețeta simplă și rapidăProbabil de multe ori te-ai întrebat înainte de a te apuca de treabă câtă sare se pune la murături. Este detaliul care face diferența între niște conserve de legume gustoase, care rezistă toată iarna și niște murături care fermentează și trebuie aruncate înainte de prima zăpadă.
Câtă sare se pune la murături. Recomandări și trucuriDacă obișnuiești să prepari cornulețe, dar te-ai plictisit de forma lor clasică, încearcă rețeta de cornulețe țigarete. Cornulețele se modelează mai simplu și mai ușor și au un aspect spectaculos.
Cornulețe țigarete. Rețetă simplă și ușoarăUna dintre prăjiturile cu care te poți răsfăța toamna poate fi o delicioasă prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolată. Rețeta se prepară destul de ușor, cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor.
Prăjitură răsturnată cu pere, nuci și dropsuri de ciocolatăRețeta de chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă, cucerește atât papilele cât și privirile cu așa combinație de culori și arome. Este un desert de toamnă delicios, foarte aromat și spectaculos, mai ales copt în formă de guguluf.
Chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albăDacă nu ai încercat până acum rețeta tradițională de plăcintă dobrogeană cu brânză sărată, o poți face acum, inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos.
Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețetă tradiționalăNu rata sezonul prunelor fără a prepara și o rețetă delicioasă de ștrudel cu prune și griș, aromat cu vanilie și scorțișoară. Te va cuceri combinația dintre mult adoratul griș cu lapte și prunele aromatizate cu scorțișoară.
Ștrudel cu prune și griș, aromat cu vanilie și scorțișoarăPentru atunci când dorești să-ți impresionezi familia cu preparate savuroase la micul dejun, îți recomandăm rețeta de cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel. Le poți prepara de seara, iar dimineața le reîncălzești la microunde.
Cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel. Rețetă pentru micul dejunDacă ești în căutarea unor rețete de preparate savuroase pentru micul dejun, pune pe listă și rețeta de plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie. Sunt și gustoase, dar și foarte consistente.
Plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaieDacă ai dat start preparării rețetelor de deserturi cu dovleac, trece pe listă și rețeta de vafe cu dovleac plăcintar în aluat. Îi vei surprinde pe cei dragi cu un desert de toamnă savuros și frumos colorat.
Vafe cu dovleac plăcintar în aluat. Un desert de toamnă savurosDacă vrei să încerci dovleacul copt și în varianta sărată, îți oferim o rețetă de dovleac copt în felii de bacon. Îl poți savura ca și gustare printre mese, dar merge și la cină sau pe un platou cu aperitive festive.
Dovleac copt în felii de bacon, cu usturoi și rozmarinDacă dorești să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, prăjitura brownie cu brânză și dovleac, poate fi alegerea ideală. Rețeta nu se prepară greu, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune.
Brownie cu brânză și dovleac. Prăjitură delicioasă de toamnăFructele sunt subiect de dispută între nutriționiști. Unii nu le recomandă pentru că au un aport mare de carbohidrați, alții ne spun să mâncăm cât de multe putem pentru că au vitamine și minerale. Sunt recomandări diverse și pentru orele din zi în care ar trebui să le consumi, combinații și cantități. Descoperă și tu câteva mituri despre consumul de fructe. Află care este cel mai bun moment în care le poți consuma.
Mituri despre consumul de fructe. Care este cel mai bun moment în care le poți consumaDacă îți plac băuturile de casă din fructe și alcool, nu ezita să prepari și rețeta de lichior de gutui sau gutuiată. Este o rețetă de băutură rafinată și aromată și are o culoare tare plăcută.
Lichior de gutui sau gutuiată. Rețetă de băutură rafinată și aromatăDacă ai preparat gemul de gutui și dorești să-i testezi gustul într-un desert delicios, prepară o rețetă de ruladă cu mere și gem de gutui. Te va surprinde plăcut combinația dintre mere și gutui. Este delicioasă și foarte aromată.
Ruladă cu mere și gem de gutui. Desert gustos și aromatO plăcintă cu caramele este întotdeauna o idee bună. Este o prăjitură foarte dulce și de aceea o poți domoli cu câteva cupe de înghețată de vanilie sau cu o mână de fructe de pădure mai acrișoare.
Cum să faci cea mai bună plăcintă cu caramele. Rețeta pe care o poți prepara la air fryerTe-ai apucat de gătit și în mijlocul procesului ți-ai dat seama că nu mai ai pastă de tomate? Nu poți să nu pui acest ingredient pentru că ai schimba cu totul gustul preparatului. Descoperă și tu cu ce poți înlocui pasta de tomate. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie.
Cu ce poți înlocui pasta de tomate. Sfaturi utile în bucătărieDacă ai în casă un adolescent, știi că trebuie să ai mereu la îndemână ceva de mâncare. Pentru că preferințele lor includ de obicei junk food, trebuie să fii pregătită cu gustări sănătoase pentru adolescenți.
Gustări sănătoase pentru adolescenți. Ce să alegi pentru copilul tăuArancini este un preparat pe care îl vei găsi pe toate străzile din Sicilia. Se prepară din risotto, din care se formează bile, se umplu cu brânză și apoi se prăjesc. Odată ce le-ai gustat exteriorul crocant și interiorul atât de cremos te vei îndrăgosti de ele.
Arancini, cea mai populară și delicioasă gustare sicilianăCarnea nu trebuie să fie vedeta grătarului. Poți să ai o masă delicioasă și variantă și cu legume la grătar. În plus, vei mânca și mai sănătos, și mai aromat, și mai colorat.
Cum să faci legume la grătar. Metoda simplă și rapidăDacă îți este dor de gustul deserturilor tradiționale, pe care le preparau bunicile în copilărie, poți prepara rețeta de brânzoaice. Aroma de brânză cu stafide și vanilie îți va parfuma casa și îți va aduce aminte de momentele dulci din copilărie.
Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânzăCiupercile sunt delicioase, dar atunci când vine vorba de curățat sunt mai pretențioase. Pentru a nu le distruge calitățile organoleptice este bine să înlături impuritățile în funcție de tipul de ciuperci. Iată cum se curăță corect ciupercile. Descoperă care este singura situație în care poți folosi apa.
Cum se curăță corect ciupercile. Care este singura situație în care poți folosi apaOasele joacă un rol extrem de important în corpul tău. Îndeplinesc funcții diferite, dar cele principale sunt de sprijinirea și protejarea organelor interne. Printr-o alimentație adecvată poți să le menții sănătoase pentru o perioadă de timp cât mai lungă. Descoperă o listă cu alimente pentru sănătatea oaselor. Află ce e recomandat să mănânci ca să reduci riscul de osteoporoză.
Alimente pentru sănătatea oaselor. Ce să mănânci ca să reduci riscul de osteoporozăRețeta de prăjitură cu iaurt, în stil franțuzesc, este foarte simplă. Prăjitura este pufoasă, umedă și plină de arome. Va fi îndrăgită de toată familia și poate fi făcută foarte ușor, cu doar câteva ingrediente.
Prăjitură cu iaurt. Rețeta franțuzească a sedus planetaDacă ești în căutarea unei rețete de desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută, încearcă rețeta de sufleu de vanilie. Este una dintre rețetele tradiționale ale bucătăriei franceze.
Sufleu de vanilie. Un desert delicios din bucătăria franțuzeascăCe zici de un sandvici altfel? Dacă te-ai săturat de combinația clasică de pâine cu unt, cașcaval și mezel atunci trebuie să încerci un sandvici cu ou poșat și prosciutto.
Sandvici cu ou poșat și prosciuttoLegumele nu ar trebui să lipsească de la nicio masă. Indiferent că alegi să le consumi proaspete, conservate sau congelate, important este să le ai în farfurie. Specialiștii susțin că spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt. Descoperă cum au ajuns la această concluzie.
Spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt. Iată ce spun specialiștiiCând vine vorba despre garnituri, cartofii sunt de obicei vedeta, deși există o mulțime de alte variante. Poți folosi orice fel de legume, paste, orez și chiar fructe pentru a prepara garnituri pentru felurile tale de mâncare preferate. Descoperă mai jos 10 rețete de garnituri pentru orice fel de mâncare. Aceste preparate sunt perfecte pentru mesele alături de cei dragi.
10 rețete de garnituri pentru orice fel de mâncare. Preparate perfecte pentru mesele alături de cei dragiDacă ești în căutarea unei rețete rapide și economice de desert, atunci cookie cu ciocolată, din doar 3 ingrediente, este ceea ce ai nevoie. Nu îți trebuie nici măcar prea multă experiență în bucătărie pentru că se fac aproape singure.
Cookie cu ciocolată, din doar 3 ingrediente. Fără făină, unt sau uleiSparanghelul are o mulțime de beneficii pentru sănătate și nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică. Specialiștii spun că trebuie să profiți de toate beneficiile acestei legume atât de gustoase. Iată cum gătești corect sparanghelul. Descoperă câteva trucuri pentru preparate delicioase.
Cum gătești corect sparanghelul. Trucuri pentru preparate delicioaseAvocado este unul dintre fructele pe care dacă nu îl consumi la momentul oportun poți să ai parte de surprize. Poți să îl încerci dimineața și să fie încă tare, iar seara la cină să fie deja prea copt. Iată cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Descoperă metoda care le prelungește durata de viață cu câteva zile
Cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Metoda care le prelungește durata de viață cu câteva zileRețeta de tartă cu fructe, din două ingrediente, este potrivită pentru orice ocazie. Nu vei avea nevoie de ouă și nici de zahăr și îți oferă șansa să folosești fructele pe care nu le mai mănânci. O poți servi simplă sau cu înghețată.
Tartă cu fructe. Rețeta pe care o poți prepara cu doar două ingredienteDacă ești în căutarea unei gustări mai exotice, potrivită pentru o seară cu prietenii, la un pahar de bere sau de vin, o porție de năut copt este ce ai nevoie.
Năut copt și aromat. Rețeta simplă și rapidăDacă obișnuiești să prepari gem de gutui și dulceață, încearcă și rețeta de marmeladă de gutui. Este o rețetă simplă, fără gelatină sau conservanți adăugați.
Marmeladă de gutui. Rețetă simplă, fără gelatină și fără conservanțiVanilia este una dintre cele mai iubite arome din lume, recunoscută pentru dulceața sa subtilă și profunzimea gustului. Această prețioasă aromă este obținută din boabele plantei de vanilie și este adesea folosită pentru a îmbunătăți gustul diverselor produse culinare, de la deserturi la băuturi. Extractul de vanilie este unul dintre cele mai comune produse derivate din vanilie și este un ingredient esențial în bucătărie, cofetărie și patiserie.
Extractul de vanilie se poate face și acasă. Descoperă metoda simplă și rapidăDacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu cu mere, poți încerca rețeta de prăjitură cu mere și cocos. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt foarte accesibile.
Prăjitură cu mere și cocos, simplă și delicioasăPentru atunci când nu ai idee ce să faci cu piureul de cartofi rămas pentru a doua zi, trece pe listă o rețetă clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry. Te vei bucura de o gustare delicioasă, consistentă și sățioasă.
Clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherryColesterolul în sânge, în cantități mari, duce la probleme de sănătate serioase. Principala cauză a creșterii nivelului de colesterol este alimentația nesănătoasă, așa că primul pas spre reglarea lui este schimbarea dietei. Descoperă o listă cu 9 alimente potrivite pentru reducerea colesterolului. Află care sunt sfaturile specialiștilor.
9 alimente potrivite pentru reducerea colesterolului. Care sunt sfaturile specialiștilorPastrama de vită este considerată o delicatesă. Este obținută din diferite bucăți de carne de vită: din piept sau cap de piept cel mai frecvent, deși uneori se face și din carnea de pe coaste. În comparație cu pieptul, capul de piept este mai dens. Acesta este mai gras și de aceea este preferat pentru prepararea pastramei de vită. Descoperă diferențele dintre pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Ce poți alege pentru data viitoare la grătar.
Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențeleTot mai mulți oameni caută surse de grăsimi sănătoase pentru a le introduce în alimentația lor. Uleiurile vegetale sunt incluse în tot mai multe diete. Uleiul de porumb este unul dintre produsele tot mai cerute. Cu toate acestea puține persoane știu cu adevărat care sunt efectele lui asupra sănătății. Descoperă și tu cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiști.
Cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiștiSortimentele de brânzeturi vegane sunt din ce în ce mai prezente pe rafturile magazinelor, în orice perioadă a anului, nu doar atunci când este post. Dacă te întrebi cum sunt sunt produse îți explicăm în detaliu.
Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele