Cele mai recente

Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz pe un tocător

Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz. Desertul sănătos fără zahăr și fără gluten

Combinația de banană și fulgi de ovăz poate fi desertul pe care îl căutai atunci când voiai să mănânci ceva dulce și sănătos. Nu conține zahăr, nici gluten sau lactoză, așa că poate fi consumat de oricine. În plus, este o sursă excelentă de proteine. De data aceasta îți oferim rețeta de prăjitură cu banană și fulgi de ovăz.

Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz. Desertul sănătos fără zahăr și fără gluten
Ciorbă de fasole păstăi în bol maro cu coadă, alături de o felie de pâine integrală și un vas cu smântână
Galerie foto

Ciorbă de fasole păstăi. Rețetă simplă și gustoasă

Îți plac ciorbele, dar nu mai știi ce rețetă să prepari pentru un prânz delicios de post? Încearcă rețeta simplă și gustoasă de ciorbă de fasole păstăi.

Ciorbă de fasole păstăi. Rețetă simplă și gustoasă
O sfeclă roșie tăiată în feli rotunde pe un tocător de lemn

Totul despre sfeclă. Rețete sănătoase și ușoare

Sfecla roșie este o legume rădăcinoasă în culori puternice de nuanțe de roșu rubin până la un auriu ce aduce cu un apus de soare. O poți iubi sau adora. Nu prea există cale de mijloc cu această legumă ce absoarbe aromele din solul în care sunt cultivată. Hai să aflăm împreună totul despre sfeclă.

Totul despre sfeclă. Rețete sănătoase și ușoare
Cușcuș cu legume într-o crăticioară neagră cu mânere
Galerie foto

Cușcuș cu legume. Rețetă simplă, de post

Dacă nu mai știi ce să gătești de post, simplu și delicios, încearcă rețeta de cușcuș cu legume. Este o rețetă ușoară, dar foarte gustoasă și hrănitoare.

Cușcuș cu legume. Rețetă simplă, de post
fursecuri cu fulgi de ovăzpe un platou de lemn

3 rețete cu fulgi de ovăz. Le poți prepara pentru orice masă a zilei

Fulgii de ovăz sunt asociați de cele mai multe ori cu micul dejun, însă pot fi un ingredient și în rețete sărate. Se pot transforma în preparate delicioase pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustări. Iată 3 rețete cu fulgi de ovăz în combinații inedite, dar delicioase.

3 rețete cu fulgi de ovăz. Le poți prepara pentru orice masă a zilei
O mămășigă frumos porționată pe un tocător de lemn

Cât se fierbe mămăliga. Trucuri de la bunica

Mămăliga este unul dintre cele mai simple preparate din bucătăria românească. Nu ai nevoie decât de apă, mălai și sare și obții un preparat pe care poți să îl asociezi cu aproape orice. Merge și cu magiun de prune pentru un desert popular. Totuși, pe cât este de simplă, pe atât mulți se feresc să o facă pentru că le este teamă că nu le iese bine. Hai să descoperim cât se fierbe mămăliga.

Cât se fierbe mămăliga. Trucuri de la bunica
Pahare cu fulgi de ovăz pregătiți peste noapte

Cum să pregătești fulgi de ovăz. Rețeta pentru un mic dejun delicios

Preparatele pentru mic dejun care se pregătesc de seară sunt în mare vogă. Cele cu fulgi de ovăz și semințe de chia sunt considerate cele mai sănătoase, un start bun pentru ziua care tocmai începe. Hai să aflăm împreună cum poți să pregătești fulgi de ovăz pentru micul dejun.

Cum să pregătești fulgi de ovăz. Rețeta pentru un mic dejun delicios
Chiftele de cartofi cu legume mexicane pe un tocător de lemn alături de un bol cu cartofi prăjiți
Galerie foto

Chiftele de cartofi cu legume mexicane

Ți-ai propus să ții post, dar nu ai idee ce să mai gătești pentru a diversifica meniurile? Încearcă o rețetă de chiftele de cartofi cu legume mexicane pentru una dintre gustările zilei.

Chiftele de cartofi cu legume mexicane
Un instant pot plin cu mâncare pentru a ilustra ce să nu gătești la el

Ce să nu gătești niciodată la instant pot

Oala sub presiune, pe care mamele noastre o mai numeau și ”oala minune”, este într-adevăr salvatoare. Acum există variante și mai moderne, cu multe funcții, care te ajută să gătești chiar dacă nu ești neapărat pasionată. Hai să aflăm împreună ce să nu gătești niciodată la instant pot.

Ce să nu gătești niciodată la instant pot
Maioneză de avocado în bol alb cu lingură, alături de două jumătăți de avocado
Galerie foto

Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasă

Dacă îți plac salatele sau aperitivele cu maioneză și în perioadele de post te poți bucura de astfel de combinații pentru că există și rețete de maioneză de post. Una dintre acestea este rețeta de maioneză de avocado pe care ți-o oferim mai jos.

Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasă
Chiftele de orez pe o farfurie albă, una secționată și pe un platou de lemn
Galerie foto

Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat

Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustări simple, dar delicioase, prepară chiftele de orez. Rețeta este simplă, rapidă și ușor de preparat.

Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Douaă Bruschette cu roșii și măsline pe un tocător de lemn, alături de un bol cu ingredientele necesare și un ștergar roșu
Galerie foto

Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplă

Pentru una dintre gustările zilei prepară o rețetă simplă și rapidă de bruschette cu roșii și măsline. Este o combinație de ingrediente care te va cuceri de cum îi vei descoperi gustul.

Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplă
Două boluri cu supă cremă de năut și conopidă garnisită cu boabe de năut, bucăți de conopidă, cimbru și smântână vegetală
Galerie foto

Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post

Dacă adori supele cremă gustoase și consistente și ești în căutare de combinații inedite, încearcă rețeta de supă cremă de năut și conopidă. Este o rețetă de post pe care o vei îndrăgi de la prima înghițitură.

Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Regina Elisaneta a II-a în timp ce tăia un tort

Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi ani

Regina Elisabeta a II-a era recunoscută pentru modestia ei în ceea ce privește mâncarea. Fostul ei bucătar, a povestit care erau preferințele culinare are regretatei suverane. Hai să aflăm împreună ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi.

Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi ani
Hummus de fasole roșie în bol alb, alături de fâșii de legume multicolore
Galerie foto

Hummus de fasole roșie. Rețetă hrănitoare, de post

Pentru una dintre mesele principale din zilele de post, poți prepara hummus de fasole roșie. Rețeta se prepară foarte simplu și rapid și este foarte gustoasă, dar și foarte hrănitoare.

Hummus de fasole roșie. Rețetă hrănitoare, de post
Tipuri de cârnați pe un platou alb

9 dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume

Cea mai veche metodă de conservare a cărnii este prin producerea de cârnați. Nu există loc pe glob unde să nu găsești un preparat specific zonei, cu mirodeniile sale și modul de preparare adaptate situației. Te invităm să descoperi care sunt nouă dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume.

9 dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume
Șapte chifle în formă de dovleac, cu dovleac în aluat în tavă, alături de doi dovleci pe un ștergar
Galerie foto

Chifle cu piure de dovleac, în formă de dovleac

Pentru că dovlecii sunt vedetele toamnei, iar rețetele cu dovleac sunt la mare căutare, îți recomandăm să-ți surprinzi familia preparând o rețetă de chifle cu piure de dovleac.

Chifle cu piure de dovleac, în formă de dovleac
O femeie care curăță salata la chiuvetă pentru a ilustra câteva alimente pe care nu e recomandat să le speli

Alimente pe care nu e recomandat să le speli. Uite ce sfaturi îți oferă specialiștii în bucătărie

Suntem tentați să spălăm toate alimentele pe care le cumpărăm pentru că ne temem de bacterii și de virusuri care ne pot îmbolnăvi. Totuși, există produse care ar trebui folosite fără să treacă pe sub un jet de apă. Îți oferim o listă de alimente pe care nu e recomandat să le speli.

Alimente pe care nu e recomandat să le speli. Uite ce sfaturi îți oferă specialiștii în bucătărie
Porție de Pilaf aromat cu legume în farfurie albă
Galerie foto

Pilaf aromat cu legume. Rețetă de post hrănitoare

Dacă adori preparatele cu orez, pentru una dintre mesele principale din zilele de post, îți oferim o rețetă de pilaf aromat cu legume. Este un preparat simplu, gustos și hrănitor.

Pilaf aromat cu legume. Rețetă de post hrănitoare
Salam de biscuiți cu nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de o carafă albă
Galerie foto

Salam de biscuiți cu nuci. Desertul copilăriei în varianta de post

Nu ai cum să nu poftești, mai ales în prag de sărbători, la acele rețete de deserturi pe care le preparau mamele sau bunicile în copilărie. Una dintre acestea este rețeta de salam de biscuiți cu nuci. Era vedeta platoului cu prăjituri alături de ciocolata de casă și fursecurile umplute.

Salam de biscuiți cu nuci. Desertul copilăriei în varianta de post
Porție de Supă cremă de broccoli garnisită cu smântână și frunze de busuioc, alături de două felii de pâine prăjite și bucăți de broccoli
Galerie foto

Supă cremă de broccoli. Rețeta ușor de preparat

Dacă te numeri printre cei care adoră supele creme și ești în căutare de rețete noi, poate te inspiră și rețeta de supă cremă de broccoli. Este foarte ușor de preparat, nu necesită ingrediente multe și nici timp îndelungat de preparare.

Supă cremă de broccoli. Rețeta ușor de preparat
Orez cu legume în sos de roșii într-o cratiță neagră cu lingură de lemnst
Galerie foto

Orez cu legume în sos de roșii. Rețetă de post

O rețetă ideală pentru atunci când dorești o mâncare rapidă de post este rețeta de orez cu legume în sos de roșii. Nu doar că este rapidă, dar este și simplă și foarte hrănitoare.

Orez cu legume în sos de roșii. Rețetă de post
Ruladă guguluf cu morcovi și nuci porționată pe o farfurie de culoare turcoaz, alături de o cană cu ceai
Galerie foto

Ruladă guguluf cu morcovi și nuci. Rețetă de post

Rețetele de ruladă sunt printre cele mai îndrăgite dintre deserturi, atât pentru gust, cât și pentru aspect și versatilitate. Chiar și în varianta de post ies deosebite, așa cum poți constata dacă prepari rețeta de ruladă guguluf cu morcovi și nuci.

Ruladă guguluf cu morcovi și nuci. Rețetă de post
O caserolă plină cu căpșuni pentru a ilustra cum să împiedici fructele să mucegăiască

Cum să împiedici fructele să mucegăiască

Fructele sunt delicioase, dar de cele mai multe ori mucegăiesc prea repede și nu apuci să te bucuri de ele în timp util. Iată ce poți face pentru a avea fructe proaspete și după mai multe zile după ce le-ai cumpărat. Experții te învață cum să împiedici fructele să mucegăiască.

Cum să împiedici fructele să mucegăiască
Tort de mere umplute cu rahat, secționat și porționat
Galerie foto

Tort de mere umplute cu rahat. Rețetă de post

Și în perioadele de post te poți răsfăța cu dulciuri delicioase, mai simple sau mai complexe de preparat. Îți oferim în acest scop o rețetă de tort de mere umplute cu rahat, perfectă pentru ocazii deosebite.

Tort de mere umplute cu rahat. Rețetă de post
Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi în vas negru, rotund, alături de un bol cu sos alb și frunză de busuioc
Galerie foto

Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, perfecte pentru zilele de post

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru una dintre gustările zilei, încearcă rețeta de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, perfecte și pentru perioadele de post.

Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, perfecte pentru zilele de post
O femei care ilustrează cum se spală și cum se depozitează salata

Cum se depozitează salata ca să reziste chiar și o lună

Salata se poate strica foarte repede, în doar 2-3 zile de când ai cumpărat-o. Frunzele ei devin maro și pot chiar și să mucegăiască. Iată ce poți face pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Află cum se depozitează salata ca să reziste și o lună.

Cum se depozitează salata ca să reziste chiar și o lună
Porție de chiftele de pește cu piure de cartofi și salată verde
Galerie foto

Chiftele de pește. Rețetă simplă și gustoasă

Pentru zilele de post cu dezlegare la pește, sau pentru atunci când dorești o gustare simplă, poți prepara chiftele de pește. Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de gustoasă, dar și sănătoasă.

Chiftele de pește. Rețetă simplă și gustoasă
Tartă cu mere de post, porționată în forma de copt, alături de un ștergar și mere proaspete
Galerie foto

Tartă cu mere de post. Un desert delicios din ingrediente simple

Tartele cu mere sunt deserturile de nerefuzat, chiar și în varianta de post. Cuceresc atât prin gust, cât și prin aspect, dar mai ales, prin simplitatea preparării. Pentru a te convinge, te provocăm să prepari rețeta de tartă cu mere de post, pe care ți-o oferim mai jos.

Tartă cu mere de post. Un desert delicios din ingrediente simple
Chiftele de ton cu ciuperci și cartofi pe o farfurie albă, alături de roșii poșate și sos
Galerie foto

Chiftele de ton cu ciuperci și cartofi, preparate la cuptor

Chiftelele de pește pot fi una dintre alternativele mai sănătoase a chiftelelor din carne. Poți opta pentru peștele preferat, fiert, preparat la grătar sau chiar din conservă. Îți oferim, pentru una dintre gustările zilei, o rețetă de chiftele de ton cu ciuperci și cartofi.

Chiftele de ton cu ciuperci și cartofi, preparate la cuptor
Cornulețe de post cu cremă de nuci, decorate cu zahăr, alături de o sită și un borcan cu zahăr
Galerie foto

Cornulețe de post cu cremă de nuci, fragede și aromate

Rețetele de cornulețe sunt versatile, atât în privința aluatului ce poate fi preparat în diferite moduri, dar și a umpluturii ce poate varia. Pentru zilele de post, îți oferim o rețetă de cornulețe de post cu cremă de nuci.

Cornulețe de post cu cremă de nuci, fragede și aromate
Un blat de lemn pe care se află o oală cu apă fiartă și paste pentru a ilustra cum se fierb pastele al dente

Cum să fierbi paste al dente. Sfaturi de la un chef un italian

Pastele se gătesc rapid, sunt foarte versatile și delicioase, însă este nevoie de respectarea câtorva sfaturi pentru a le pregăti perfect. Dacă ele vin de la un italian atunci succesul este garantat. Află cum poți să fierbi pastele al dente.

Cum să fierbi paste al dente. Sfaturi de la un chef un italian
Bol alb cu Legume cu linte la tigaie, alături de tacâmuri pentru servit
Galerie foto

Legume cu linte la tigaie. Rețetă hrănitoare

Pentru o cină rapidă, sau un prânz simplu și hrănitor, rețeta de legume cu linte la tigaie poate fi o alegere sănătoasă. În plus, mâncarea este foarte gustoasă și ușor de pregătit.

Legume cu linte la tigaie. Rețetă hrănitoare
Clătite cu sirop natural de fructe rulate pe un platou albastru, rotund
Galerie foto

Clătite cu sirop natural de fructe. Rețetă de post

Clătitele reprezintă varianta de desert cea mai adorată, atât ca gust cât și ca simplitate în modul de preparare. Sunt delicioase chiar și preparate de post. Iar pentru a te convinge, îți oferim o rețetă de clătite cu sirop natural de fructe.

Clătite cu sirop natural de fructe. Rețetă de post
Bababe coapte care sunt aranjate pe un coș de răchită pentru a ilustra cum să le păstrezi proaspete timp de o săptămână

Cum păstrezi bananele proaspete timp de o săptămână

Bananele sunt unele dintre cele mai sensibile fructe. Par să se strice brusc și repede, indiferent de modul și locul în care le depozitezi. Totuși, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a le crește perioada de viață până la 7 zile. Iată cum păstrezi bananele proaspete pentru perioadă mai lungă de timp.

Cum păstrezi bananele proaspete timp de o săptămână
Somon preparat la air fryer pe o farfurie albă alături de legume

Somon la air fryer. Cina sănătoasă care este gata în 20 de minute

Poți face somon la air fryer în mai puțin de 20 de minute, fără ulei, dar crocant și savuros. Somonul va fi suculent și numai bun pentru o masă sănătoasă.

Somon la air fryer. Cina sănătoasă care este gata în 20 de minute
Alimente bogate în nutrienți care reduc nivelul de anxietate alături de o tânără care zâmbește

8 nutrienți care reduc nivelul de anxietate. Ce să mănânci ca să ai o stare psihică bună

Te simți fără energie și cu un grad ridicat de anxietate? Poți să scapi de aceste stări alegând alimente care conțin nutrienți care reduc nivelul de anxietate și îți îmbunătățesc sănătatea mentală.

8 nutrienți care reduc nivelul de anxietate. Ce să mănânci ca să ai o stare psihică bună
O masă pe care se află două pâini împachetate după o metodă despre cum să păstrezi pâinea proaspătă

Cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni. Sfaturi utile pentru orice gospodină

Pâinea este unul dintre alimentele care nu rezistă foarte mult, mai ales dacă nu este păstrată în condiții corecte. Totuși, poți face câteva lucruri simple ca să o păstrezi proaspătă mai mult timp. Hai să descoperim împreună cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni.

Cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni. Sfaturi utile pentru orice gospodină
Brioșe din fulgi de ovăz cu lămâie și afine pe o farfurie albă

Brioșe din fulgi de ovăz cu lămâie și afine. Un desert sănătos pentru toată familia

Poți face brioșe din fulgi de ovăz cu lămâie și afine pentru desert, atunci când pleci la drum și vrei o gustare sănătoase sau pentru pachetul de la școală al copilului.

Brioșe din fulgi de ovăz cu lămâie și afine. Un desert sănătos pentru toată familia
Fasole verde la air fryer alături de un castron cu fasole

Fasole verde la air fryer, garnitura potrivită pentru orice friptură

Poți face fasole verde la air fryer din doar patru ingrediente, în 3 pași care durează mai puțin de 25 de minute. Vei avea o garnitură sănătoasă pe care întreaga familie o va iubi.

Fasole verde la air fryer, garnitura potrivită pentru orice friptură
Un bol plin cu biscuiți crackers

De ce au biscuiții crackers găuri mici. Secretul care a ieșit la iveală

Ai ronțăit și tu biscuiți sărați –crakers—la film, pe drum, la birou, în parc. Poate ai observat că toți au mici găurele. Te-ai întrebat de ce? Am făcut-o noi și iată ce am aflat! Descoperă și tu de ce au biscuiții crackers găuri mici. Care este secretul din spatele acestei decizii.

De ce au biscuiții crackers găuri mici. Secretul care a ieșit la iveală
Bruschete cu ricotta și porumb pe un blat albastru

Bruschete cu ricotta și porumb. Combinația care te va cuceri de la prima înghițitură

Poți face bruschete cu ricotta și porumb atunci când vrei o gustare rapidă, în diminețile de weekend când iei un mic-dejun târziu sau la o cină pe care o vrei diferită.

Bruschete cu ricotta și porumb. Combinația care te va cuceri de la prima înghițitură
O cană cu ceai de toamnă alături de câteva mandarine decojite

5 rețete de ceai de toamnă. Ce băuturi poți încerca în zilele mohorâte

Zilele răcoroase și ploioase te vor ține mai mult în casă, însă poți profita de această perioadă pentru a încerca una din cele cinci rețete de ceai de toamnă.

5 rețete de ceai de toamnă. Ce băuturi poți încerca în zilele mohorâte
O bucată de carne tocată congelată aranjată pe un tocător

Cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Află cum trebuie depozitată

Ai găsit carne tocată de vită la un preț accesibil și ai cumpărat mai multă decât îți este necesar pentru o musaca sau câțiva hamburgeri. Hai să aflăm împreună cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Uite ce spun specialiștii despre folosirea ei.

Cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Află cum trebuie depozitată
Porție de supă de conopidă și varză de Bruxelles în bol alb cu dungă albastră, alături de pâine și un borcan cu cremă de brânză
Galerie foto

Supă de conopidă și varză de Bruxelles. O combinație gustoasă și sănătoasă

Pentru a profita la maxim de bunătatea legumelor de toamnă, combină-le în cât mai multe preparate. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă de conopidă și varză de Bruxelles.

Supă de conopidă și varză de Bruxelles. O combinație gustoasă și sănătoasă
O masă pe care se află mai multe preparate din cușcuș

Ce este cușcuș. Unde îl găsești și ce rețete poți face din el

Cușcușul este considerat în general specialitatea arabă prin excelență. Deși acest lucru nu este neapărat adevărat, nu există nicio îndoială că este profund impregnat de farmecul deșertului și al oamenilor săi. Acei nomazi berberi care, în cele mai vechi timpuri, au inventat o mâncare care este atât ușor de transportat, cât și rapid de gătit. Hai să aflăm împreună ce este cușcuș și cum se pregătește.

Ce este cușcuș. Unde îl găsești și ce rețete poți face din el
o femeie care ține în mână o cârpă și arată cum se curăță o tavă de cuptor

Cum să cureți tava de cuptor. 5 metode care nu dau greș

Tava de cuptor este obiectul de bucătărie cele mai versatil. O poți folosi pentru fripturi, legume, cartofi, dar și pentru a coace prăjituri și pâine. Cu puțină imaginație poți să gătești într-o singură tavă un întreg meniu pentru o familie. Hai să aflăm împreună cum să cureți tava de cuptor și care sunt cele dinci metode care nu dau niciodată greș

Cum să cureți tava de cuptor. 5 metode care nu dau greș
Chec cu dovleac și glazură de lămâie, porționat pe o farfurie albă, alături de două căni cu ceai
Galerie foto

Chec cu dovleac și glazură de lămâie, perfect pentru momentele dulci

Din categoria deserturilor de toamnă cu dovleac, îți recomandăm să încerci și rețeta de chec cu dovleac și glazură de lămâie. Este perfect pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni.

Chec cu dovleac și glazură de lămâie, perfect pentru momentele dulci
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi în bol albastru pe un ștergar albatru cu carouri albe
Galerie foto

Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă

Dacă te întrebi ce poți să mai prepari din conopidă, îți oferim o rețetă de salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru una dintre gustările zilei.

Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
O masă pe care se află alimente care nu se țin la rece

11 alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider

De cele mai multe ori avem impresia că dacă ținem alimentele în frigider își vor păstra prospețimea mai mult timp. În general, este adevărat, dar sunt și situații în care aerul rece nu face decât să le strice într-un timp mai scurt. Uite o listă cu alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider. Află care sunt recomandările specialiștilor.

11 alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider
închide