Combinația de banană și fulgi de ovăz poate fi desertul pe care îl căutai atunci când voiai să mănânci ceva dulce și sănătos. Nu conține zahăr, nici gluten sau lactoză, așa că poate fi consumat de oricine. În plus, este o sursă excelentă de proteine. De data aceasta îți oferim rețeta de prăjitură cu banană și fulgi de ovăz.
Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz. Desertul sănătos fără zahăr și fără glutenÎți plac ciorbele, dar nu mai știi ce rețetă să prepari pentru un prânz delicios de post? Încearcă rețeta simplă și gustoasă de ciorbă de fasole păstăi.
Ciorbă de fasole păstăi. Rețetă simplă și gustoasăSfecla roșie este o legume rădăcinoasă în culori puternice de nuanțe de roșu rubin până la un auriu ce aduce cu un apus de soare. O poți iubi sau adora. Nu prea există cale de mijloc cu această legumă ce absoarbe aromele din solul în care sunt cultivată. Hai să aflăm împreună totul despre sfeclă.
Totul despre sfeclă. Rețete sănătoase și ușoareDacă nu mai știi ce să gătești de post, simplu și delicios, încearcă rețeta de cușcuș cu legume. Este o rețetă ușoară, dar foarte gustoasă și hrănitoare.
Cușcuș cu legume. Rețetă simplă, de postFulgii de ovăz sunt asociați de cele mai multe ori cu micul dejun, însă pot fi un ingredient și în rețete sărate. Se pot transforma în preparate delicioase pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustări. Iată 3 rețete cu fulgi de ovăz în combinații inedite, dar delicioase.
3 rețete cu fulgi de ovăz. Le poți prepara pentru orice masă a zileiMămăliga este unul dintre cele mai simple preparate din bucătăria românească. Nu ai nevoie decât de apă, mălai și sare și obții un preparat pe care poți să îl asociezi cu aproape orice. Merge și cu magiun de prune pentru un desert popular. Totuși, pe cât este de simplă, pe atât mulți se feresc să o facă pentru că le este teamă că nu le iese bine. Hai să descoperim cât se fierbe mămăliga.
Cât se fierbe mămăliga. Trucuri de la bunicaPreparatele pentru mic dejun care se pregătesc de seară sunt în mare vogă. Cele cu fulgi de ovăz și semințe de chia sunt considerate cele mai sănătoase, un start bun pentru ziua care tocmai începe. Hai să aflăm împreună cum poți să pregătești fulgi de ovăz pentru micul dejun.
Cum să pregătești fulgi de ovăz. Rețeta pentru un mic dejun deliciosȚi-ai propus să ții post, dar nu ai idee ce să mai gătești pentru a diversifica meniurile? Încearcă o rețetă de chiftele de cartofi cu legume mexicane pentru una dintre gustările zilei.
Chiftele de cartofi cu legume mexicaneOala sub presiune, pe care mamele noastre o mai numeau și ”oala minune”, este într-adevăr salvatoare. Acum există variante și mai moderne, cu multe funcții, care te ajută să gătești chiar dacă nu ești neapărat pasionată. Hai să aflăm împreună ce să nu gătești niciodată la instant pot.
Ce să nu gătești niciodată la instant potDacă îți plac salatele sau aperitivele cu maioneză și în perioadele de post te poți bucura de astfel de combinații pentru că există și rețete de maioneză de post. Una dintre acestea este rețeta de maioneză de avocado pe care ți-o oferim mai jos.
Maioneză de avocado. Rețetă simplă și delicioasăDacă te întrebi ce să mai prepari pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustări simple, dar delicioase, prepară chiftele de orez. Rețeta este simplă, rapidă și ușor de preparat.
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparatPentru una dintre gustările zilei prepară o rețetă simplă și rapidă de bruschette cu roșii și măsline. Este o combinație de ingrediente care te va cuceri de cum îi vei descoperi gustul.
Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplăDacă adori supele cremă gustoase și consistente și ești în căutare de combinații inedite, încearcă rețeta de supă cremă de năut și conopidă. Este o rețetă de post pe care o vei îndrăgi de la prima înghițitură.
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de postRegina Elisabeta a II-a era recunoscută pentru modestia ei în ceea ce privește mâncarea. Fostul ei bucătar, a povestit care erau preferințele culinare are regretatei suverane. Hai să aflăm împreună ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi.
Ce mânca Regina Elisabeta în fiecare zi. Consuma aceste preparate de la vârsta de doi aniPentru una dintre mesele principale din zilele de post, poți prepara hummus de fasole roșie. Rețeta se prepară foarte simplu și rapid și este foarte gustoasă, dar și foarte hrănitoare.
Hummus de fasole roșie. Rețetă hrănitoare, de postCea mai veche metodă de conservare a cărnii este prin producerea de cârnați. Nu există loc pe glob unde să nu găsești un preparat specific zonei, cu mirodeniile sale și modul de preparare adaptate situației. Te invităm să descoperi care sunt nouă dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume.
9 dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lumePentru că dovlecii sunt vedetele toamnei, iar rețetele cu dovleac sunt la mare căutare, îți recomandăm să-ți surprinzi familia preparând o rețetă de chifle cu piure de dovleac.
Chifle cu piure de dovleac, în formă de dovleacSuntem tentați să spălăm toate alimentele pe care le cumpărăm pentru că ne temem de bacterii și de virusuri care ne pot îmbolnăvi. Totuși, există produse care ar trebui folosite fără să treacă pe sub un jet de apă. Îți oferim o listă de alimente pe care nu e recomandat să le speli.
Alimente pe care nu e recomandat să le speli. Uite ce sfaturi îți oferă specialiștii în bucătărieDacă adori preparatele cu orez, pentru una dintre mesele principale din zilele de post, îți oferim o rețetă de pilaf aromat cu legume. Este un preparat simplu, gustos și hrănitor.
Pilaf aromat cu legume. Rețetă de post hrănitoareNu ai cum să nu poftești, mai ales în prag de sărbători, la acele rețete de deserturi pe care le preparau mamele sau bunicile în copilărie. Una dintre acestea este rețeta de salam de biscuiți cu nuci. Era vedeta platoului cu prăjituri alături de ciocolata de casă și fursecurile umplute.
Salam de biscuiți cu nuci. Desertul copilăriei în varianta de postDacă te numeri printre cei care adoră supele creme și ești în căutare de rețete noi, poate te inspiră și rețeta de supă cremă de broccoli. Este foarte ușor de preparat, nu necesită ingrediente multe și nici timp îndelungat de preparare.
Supă cremă de broccoli. Rețeta ușor de preparatO rețetă ideală pentru atunci când dorești o mâncare rapidă de post este rețeta de orez cu legume în sos de roșii. Nu doar că este rapidă, dar este și simplă și foarte hrănitoare.
Orez cu legume în sos de roșii. Rețetă de postRețetele de ruladă sunt printre cele mai îndrăgite dintre deserturi, atât pentru gust, cât și pentru aspect și versatilitate. Chiar și în varianta de post ies deosebite, așa cum poți constata dacă prepari rețeta de ruladă guguluf cu morcovi și nuci.
Ruladă guguluf cu morcovi și nuci. Rețetă de postFructele sunt delicioase, dar de cele mai multe ori mucegăiesc prea repede și nu apuci să te bucuri de ele în timp util. Iată ce poți face pentru a avea fructe proaspete și după mai multe zile după ce le-ai cumpărat. Experții te învață cum să împiedici fructele să mucegăiască.
Cum să împiedici fructele să mucegăiascăȘi în perioadele de post te poți răsfăța cu dulciuri delicioase, mai simple sau mai complexe de preparat. Îți oferim în acest scop o rețetă de tort de mere umplute cu rahat, perfectă pentru ocazii deosebite.
Tort de mere umplute cu rahat. Rețetă de postDacă nu mai știi ce să gătești pentru una dintre gustările zilei, încearcă rețeta de chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, perfecte și pentru perioadele de post.
Chiftele de spanac cu broccoli și cartofi, perfecte pentru zilele de postSalata se poate strica foarte repede, în doar 2-3 zile de când ai cumpărat-o. Frunzele ei devin maro și pot chiar și să mucegăiască. Iată ce poți face pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Află cum se depozitează salata ca să reziste și o lună.
Cum se depozitează salata ca să reziste chiar și o lunăPentru zilele de post cu dezlegare la pește, sau pentru atunci când dorești o gustare simplă, poți prepara chiftele de pește. Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de gustoasă, dar și sănătoasă.
Chiftele de pește. Rețetă simplă și gustoasăTartele cu mere sunt deserturile de nerefuzat, chiar și în varianta de post. Cuceresc atât prin gust, cât și prin aspect, dar mai ales, prin simplitatea preparării. Pentru a te convinge, te provocăm să prepari rețeta de tartă cu mere de post, pe care ți-o oferim mai jos.
Tartă cu mere de post. Un desert delicios din ingrediente simpleChiftelele de pește pot fi una dintre alternativele mai sănătoase a chiftelelor din carne. Poți opta pentru peștele preferat, fiert, preparat la grătar sau chiar din conservă. Îți oferim, pentru una dintre gustările zilei, o rețetă de chiftele de ton cu ciuperci și cartofi.
Chiftele de ton cu ciuperci și cartofi, preparate la cuptorRețetele de cornulețe sunt versatile, atât în privința aluatului ce poate fi preparat în diferite moduri, dar și a umpluturii ce poate varia. Pentru zilele de post, îți oferim o rețetă de cornulețe de post cu cremă de nuci.
Cornulețe de post cu cremă de nuci, fragede și aromatePastele se gătesc rapid, sunt foarte versatile și delicioase, însă este nevoie de respectarea câtorva sfaturi pentru a le pregăti perfect. Dacă ele vin de la un italian atunci succesul este garantat. Află cum poți să fierbi pastele al dente.
Cum să fierbi paste al dente. Sfaturi de la un chef un italianPentru o cină rapidă, sau un prânz simplu și hrănitor, rețeta de legume cu linte la tigaie poate fi o alegere sănătoasă. În plus, mâncarea este foarte gustoasă și ușor de pregătit.
Legume cu linte la tigaie. Rețetă hrănitoareClătitele reprezintă varianta de desert cea mai adorată, atât ca gust cât și ca simplitate în modul de preparare. Sunt delicioase chiar și preparate de post. Iar pentru a te convinge, îți oferim o rețetă de clătite cu sirop natural de fructe.
Clătite cu sirop natural de fructe. Rețetă de postBananele sunt unele dintre cele mai sensibile fructe. Par să se strice brusc și repede, indiferent de modul și locul în care le depozitezi. Totuși, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a le crește perioada de viață până la 7 zile. Iată cum păstrezi bananele proaspete pentru perioadă mai lungă de timp.
Cum păstrezi bananele proaspete timp de o săptămânăPoți face somon la air fryer în mai puțin de 20 de minute, fără ulei, dar crocant și savuros. Somonul va fi suculent și numai bun pentru o masă sănătoasă.
Somon la air fryer. Cina sănătoasă care este gata în 20 de minuteTe simți fără energie și cu un grad ridicat de anxietate? Poți să scapi de aceste stări alegând alimente care conțin nutrienți care reduc nivelul de anxietate și îți îmbunătățesc sănătatea mentală.
8 nutrienți care reduc nivelul de anxietate. Ce să mănânci ca să ai o stare psihică bunăPâinea este unul dintre alimentele care nu rezistă foarte mult, mai ales dacă nu este păstrată în condiții corecte. Totuși, poți face câteva lucruri simple ca să o păstrezi proaspătă mai mult timp. Hai să descoperim împreună cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni.
Cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni. Sfaturi utile pentru orice gospodinăPoți face brioșe din fulgi de ovăz cu lămâie și afine pentru desert, atunci când pleci la drum și vrei o gustare sănătoase sau pentru pachetul de la școală al copilului.
Brioșe din fulgi de ovăz cu lămâie și afine. Un desert sănătos pentru toată familiaPoți face fasole verde la air fryer din doar patru ingrediente, în 3 pași care durează mai puțin de 25 de minute. Vei avea o garnitură sănătoasă pe care întreaga familie o va iubi.
Fasole verde la air fryer, garnitura potrivită pentru orice fripturăAi ronțăit și tu biscuiți sărați –crakers—la film, pe drum, la birou, în parc. Poate ai observat că toți au mici găurele. Te-ai întrebat de ce? Am făcut-o noi și iată ce am aflat! Descoperă și tu de ce au biscuiții crackers găuri mici. Care este secretul din spatele acestei decizii.
De ce au biscuiții crackers găuri mici. Secretul care a ieșit la ivealăPoți face bruschete cu ricotta și porumb atunci când vrei o gustare rapidă, în diminețile de weekend când iei un mic-dejun târziu sau la o cină pe care o vrei diferită.
Bruschete cu ricotta și porumb. Combinația care te va cuceri de la prima înghițiturăZilele răcoroase și ploioase te vor ține mai mult în casă, însă poți profita de această perioadă pentru a încerca una din cele cinci rețete de ceai de toamnă.
5 rețete de ceai de toamnă. Ce băuturi poți încerca în zilele mohorâteAi găsit carne tocată de vită la un preț accesibil și ai cumpărat mai multă decât îți este necesar pentru o musaca sau câțiva hamburgeri. Hai să aflăm împreună cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Uite ce spun specialiștii despre folosirea ei.
Cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Află cum trebuie depozitatăPentru a profita la maxim de bunătatea legumelor de toamnă, combină-le în cât mai multe preparate. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă de conopidă și varză de Bruxelles.
Supă de conopidă și varză de Bruxelles. O combinație gustoasă și sănătoasăCușcușul este considerat în general specialitatea arabă prin excelență. Deși acest lucru nu este neapărat adevărat, nu există nicio îndoială că este profund impregnat de farmecul deșertului și al oamenilor săi. Acei nomazi berberi care, în cele mai vechi timpuri, au inventat o mâncare care este atât ușor de transportat, cât și rapid de gătit. Hai să aflăm împreună ce este cușcuș și cum se pregătește.
Ce este cușcuș. Unde îl găsești și ce rețete poți face din elTava de cuptor este obiectul de bucătărie cele mai versatil. O poți folosi pentru fripturi, legume, cartofi, dar și pentru a coace prăjituri și pâine. Cu puțină imaginație poți să gătești într-o singură tavă un întreg meniu pentru o familie. Hai să aflăm împreună cum să cureți tava de cuptor și care sunt cele dinci metode care nu dau niciodată greș
Cum să cureți tava de cuptor. 5 metode care nu dau greșDin categoria deserturilor de toamnă cu dovleac, îți recomandăm să încerci și rețeta de chec cu dovleac și glazură de lămâie. Este perfect pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni.
Chec cu dovleac și glazură de lămâie, perfect pentru momentele dulciDacă te întrebi ce poți să mai prepari din conopidă, îți oferim o rețetă de salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru una dintre gustările zilei.
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasăDe cele mai multe ori avem impresia că dacă ținem alimentele în frigider își vor păstra prospețimea mai mult timp. În general, este adevărat, dar sunt și situații în care aerul rece nu face decât să le strice într-un timp mai scurt. Uite o listă cu alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider. Află care sunt recomandările specialiștilor.
11 alimente pe care nu este nevoie să le ții în frigider