Gustul băuturilor preparate în casă este inconfundabil pentru că se folosesc doar ingrediente naturale și în cantități consistente. Prepară și tu băuturi în casă pentru a te convinge de gustul și aromele acestora. Îți oferim mai jos o rețetă de sirop de mure cu mentă, simplă și ușor de preparat, naturală, fără conservanți.
Sirop de mure cu mentă. Băutură aromată și intens colorată, pentru momente delicioasePandișpanul cu fructe este un desert potrivit pentru orice anotimp. Vara poți să folosești fructe proaspete, în timp ce iarna poți să pui din cele congelate. Prăjitura va fi la fel de delicioasă și de parfumată. Iată cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Descoperă câteva sfaturi de la cofetarii profesioniști.
Cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Sfaturi de la cofetarii profesioniștiDacă obișnuiești să te delectezi din când în când și cu câte o băutură alcoolică, fină și foarte aromată, îți recomandăm să încerci o rețetă de lichior de mentă preparat în casă. Metoda de preparare nu este complexă, însă necesită mai multe etape și un timp mai îndelungat de așteptare până la prima degustare.
Lichior de mentă preparat în casă. Băutură fină și foarte aromatăNu rata sezonul caiselor gustoase și parfumate fără să prepari și câteva borcane cu compot de caise jumătăți. Îți vor fi utile mai târziu la rețetele de prăjituri și torturi, dar și pentru răsfățul de zi cu zi.
Compot de caise jumătăți. Rețetă simplă, fără conservanțiDacă vrei să economisești ceva bani sau, pur și simplu, nu îți place să arunci mâncarea poți să începi prin a folosi și cojile de la ananas, banane și pepene. Află mai multe despre cele 3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu ele.
3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu eleRețeta pentru sos ranch este simplă și rapidă. Sosul ranch este unul unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate, preparate din carne sau legume la grătar. Este cremos, ușor, cu note acrișoare și poate fi făcut foarte ușor și în casă.
Cum poți face acasă sos ranch și la ce se foloseșteDacă ai preparat deja gemul de căpșuni, testează-i gustul preparând o rețetă de cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat. Vor fi delicioase, mai ales savurate dimineața, în pauza de cafea.
Cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluatBurrata este o brânză cu o istorie ce seamănă cu cea a Cenușăresei. A fost produsă din resturi de mozzarella, din dorința de nu se mai face risipă și, în timp, a ajuns unul dintre cele mai decadente sortimente. Se produce de aproximativ 100 de ani, însă în acest scurt timp a reușit să fie cunoscută în întreaga lume.
Burrata, regina brânzeturilor italienești. Tot ce trebuie să știi despre eaPrintre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, adaugă și rețeta de tiramisu cu cireșe, la pahar. Este un desert simplu și delicios de vară, fără coacere.
Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacereMesele de vară cu prietenii cer aperitive ușoare, care să aibă în centru fructe și legume savuroase. Nu este nevoie să stai foarte mult să gătești pentru că sunt simple și nu au nevoie de multe ingrediente. Descoperă câteva rețete de aperitive de vară. Iată cum poți să-ți impresionezi oaspeții.
Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspețiiGândul de a găti cu alcool te poate speria, însă este un proces destul de simplu, aproape intuitiv. Berea, vinul, cognacul sau lichiorul sunt potrivite pentru o sumedenie de feluri de mâncare. Problema este ce fel de alcool alegi, cât poți să pui și mai ales când. Descoperă și tu cum să gătești corect cu alcool. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie
Cum să gătești corect cu alcool. Sfaturi utile în bucătărieSalata de vinete se poate consuma într-o mulțime de feluri. Poate fi simplă, cu maioneză sau cu alte legume adăugate. Descoperă și tu o rețetă de salată de vară cu ardei și vinete la grătar. Preparatul este un deliciu care cuprinde cele mai bune legume ale sezonului.
Salată de vară cu ardei și vinete la grătar. Nu lăsa să treacă sezonul fără să o încerciPentru că au apărut deja pe piață dovleceii de grădină, te poți bucura de gustul lor incluzându-i în cât mai multe rețete delicioase. Una dintre acestea poate fi rețeta de spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi, pe care și-o oferim mai jos.
Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi. O gustare de vară, delicioasăDacă adori deserturile cu mentă, îți propunem să încerci o rețetă de cheesecake cu mentă și ciocolată, ideal pentru un weekend de vară, petrecut cu cei dragi.
Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de MatchaRețeta de sos de miere și muștar poate fi considerată o rețetă de un sos universal. Are o textură netedă și cremoasă datorită emulsiei de ulei, miere și muștar, condimentate cu usturoi, sare, piper și un strop de oțet.
Sos de miere și muștar. Dressingul perfect pentru orice preparat din carnePentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de tort spirală cu mascarpone și căpșuni. Savoarea tortului este completată armonios de aspectul interesant sub formă de spirală. Iar căpșunile adăugate ca decor, oferă tortului un plus de culoare și de prospețime.
Tort spirală cu mascarpone și căpșuni, ideal pentru momente dulciA la carte și table d’hôte sunt doi termeni care definesc două moduri diferite de a vedea un business din domeniul alimentației, dacă privim din punctul de vedere al proprietarilor de localuri. Pentru clienți sunt două modalități în care li se prezintă meniul. Descoperă care este diferența dintre meniu a la carte și table dʼhotel. Iată ce trebuie să știi înainte de a merge la un local.
Care este diferența dintre meniu a la carte și table dʼhotelDacă dorești să prepari un desert de vară plin de savoare și culoare, încearcă rețeta de tort cu mure și zmeură. Îi vei surprinde pe cei dragi cu o explozie de arome și culori, într-o porție de tort destul de ușor de preparat.
Tort cu mure și zmeură. Desert de vară plin de savoare și culoareDe pe raftul din cămară nu ar trebui să-ți lipsească nici câteva borcane cu compot de vișine. Este delicios, cu gust ușor acrișor și aromat și îți va răsfăța papilele în sezonul rece. În plus, poți folosi vișinele din compot în rețetele de deserturi. Siropul este ideal pentru blaturile de tort și de prăjituri.
Compot de vișine. Un mod simplu și ușor de a conserva vișinele pentru iarnăDacă ești în căutarea unei rețete cu carne de pui pentru un prânz delicios, încearcă rețeta de saramură de pui, ca la mama acasă. Este una dintre rețetele tradiționale cu care mulți s-au răsfățat în copilărie.
Saramură de pui ca la mama acasă. Rețetă tradiționalăLima a devenit capitală gastronomică datorită rezultatelor impresionante pe care le-a obținut la The World’s 50 Best Restaurants. Lima a ocupat locul nr. 1 și a câștigat mai multe locuri în top 50 cele mai bune restaurante decât orice alt oraș din lume. Descoperă top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023.
Top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023. Unde te poți bucura de o experiență gastronomică unicăVara sunt la mare căutare rețetele de mâncăruri simple, ușoare și rapid de preparat. Una dintre acestea, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz sau cină, este rețeta de mâncare turcească de fasole verde. Nu vei sta prea mult în bucătărie pentru un astfel de preparat.
Mâncare turcească de fasole verde, simplă și rapid de preparatDacă ai copilărit la bunici, cu siguranță îți amintești de plăcerile dulci cu care te răsfățau în zilele călduroase de vară. Una dintre rețetele cu iz de copilărie este cea de chisăliță de cireșe, un altfel de compot rece, de vară.
Chisăliță de cireșe. Rețetă de compot receS-au copt vișinele și vrei să profiți din plin de gustul lor? Include-le și în deserturi delicioase precum o prăjitură cu vișine și cacao. Vișinele oferă deserturilor gust ușor acrișor și aspect colorat.
Prăjitură cu vișine și cacao. Un desert de vară cu gust delicios și aspect pe măsurăSeria de interviuri Chefi la Cuțite se găsește exclusiv pe Antena 1 și AntenaPLAY. Premiera interviurilor va avea loc imediat după finala sezonului 11. Marea finală Chefi la cuțite sezonul 11 are loc pe data de 21 iunie 2023.
Seria de interviuri Chefi la Cuțite se găsește exclusiv pe Antena 1 și AntenaPLAY. Premiera are loc imediat după finala sezonului 11Chutney este un preparat originar din India, gătit din fructe, legume și ierburi aromatice. Se folosește pentru a aduce echilibru preparatelor sau pentru a potența anumite gusturi. Vei găsi rețete de chutney chiar și în bucătăria occidentală. În sens larg, denumirea de chutney se referă la orice conservat în zahăr sau oțet, indiferent de textură, ingrediente sau consistență.
3 rețete de chutney pe care să le încerci când ai poftă de un preparat exoticCastraveții de seră sunt, în general, considerați superiori castraveților obișnuiți. Un prim indiciu este că sunt mai scumpi decât cei „obișnuiți”. În plus, sunt mereu protejați de o folie. De ce au producătorii atât de mare grijă de ei? Descoperă în cele ce urmează motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. Iată explicațiile la care nu te-ai așteptat
Motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. La ce folosește de fapt folia de protecțieDacă te numeri printre iubitorii deserturilor pe bază de pișcoturi și multă cremă, poți încerca și rețeta de tiramisu cu căpșuni. Este un desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară. În plus, este și spectaculos având un contrast de texturi și culori.
Tiramisu cu căpșuni. Desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de varăPe rafturile din cămară își pot face loc și câteva borcane cu gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut colorat. Este un gem dietetic, pe care îl poți consuma și atunci când ești la dietă.
Gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut coloratCălătoriile sunt frumoase, dar în timpul lor stomacul nostru suferă. Digestia nu mai funcționează la parametrii normali și apar balonarea, crampele, constipația. Descoperă ce să nu mănânci în avion ca să nu ți se facă rău. Iată câteva sfaturi utile pentru următoarea călătorie.
Ce să nu mănânci în avion ca să nu ți se facă rău. Sfaturi utile pentru următoarea călătorieÎnghețata este desertul vedetă al verii. Ai o mulțime de variante, de la clasica înghețată de vanilie cu sau fără ciocolată, până la variante gourmet de levănțică sau turmeric. Pe cât este de delicioasă, pe atât de multe calorii aduce organismului. Din fericire, există o variantă pentru a le mai limita: înghețata fără zahăr. Descoperă 8 rețete de înghețată fără zahăr. Vezi care este desertul perfect ca să te răcorești în zilele calde.
8 rețete de înghețată fără zahăr. Desertul perfect ca să te răcorești în zilele caldeSe anunță prietenii în vizită și dorești să-i surprinzi cu un desert delicios și spectaculos? Avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză, plină de savoare și culoare.
Prăjitură cu cireșe și cremă de brânză, plină de savoare și culoareO rețetă de omletă delicioasă cu dovlecei este perfectă pentru un mic dejun copios în familie, mai ales într-o zi de weekend. Ce e mai frumos decât să iei masa cu cei dragi în curtea casei sau în intimitatea bucătăriei?
Omletă delicioasă cu dovlecei, ușor de preparatSocul este una dintre plantele cu beneficii extraordinare pentru sănătate. În anul 400 î.Hr., Hipocrate l-a numit „cutia cu medicamente”. Alți biologi antici, inclusiv Teofrast, Dioscoride și Galen, considerau planta de soc drept una dintre cele mai mari plante vindecătoare ale naturii. Descoperă în cele ce urmează rețeta de socată fără zahăr.
Socată fără zahăr. Rețeta dieteticăNu rata sezonul cireșelor coapte fără a prepara rețeta de pandișpan cu cireșe și scorțișoară, care poate fi desertul preferat al verii. Este una dintre cele mai simple rețete de desert.
Pandișpan cu cireșe și scorțișoară. Desertul preferat al veriiVanilia este al doilea cel mai scump condiment din lume, dar și unul dintre cele mai populare. Provine din planta vanilie planifolia, un membru al familiei orhideelor. Deși există peste 25.000 de specii de orhidee, vanilia este singura care este folosită în agricultură. Descoperă în cele ce umrează de ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Iată ce spun bucătarii specialiști despre utilizarea acestui ingredient.
De ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lumePentru că este sezonul cireșelor, iar acestea fiind fructe mici, pot fi adăugate în toate categoriile de deserturi, chiar și în fursecuri. Pentru a te convinge încearcă o rețetă simplă și delicioasă de madlene cu cireșe și vanilie.
Madlene cu cireșe și vanilie, mici bijuterii culinareDacă ai ocazia să găsești în piață cireșe sălbatice nu le ocoli. Poți prepara din ele un delicios și aromat gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejun.
Gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejunDin seria rețetelor de deserturi simple și ușoare cu fructe, avem pentru tine rețeta de clafoutis cu cireșe. Este rețeta unui desert despre care putem spune că este, pe cât de simplu, pe atât de savuros.
Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria francezăDacă te numeri printre iubitorii de băuturi fine și aromate, cu ușoară tentă de alcool, îți recomandăm să încerci rețeta de lichior de zmeură sau zmeurată. Te vei bucura de gustul ei mai târziu, alături de familie și prieteni.
Lichior de zmeură sau zmeurată. Mod de preparare si trucuri utileTe-ai întrebat vreodată de ce salatele pe care le mănânci la restaurant par să fie mai gustoase decât cele pe care le faci acasă? Iată care este secretul salatelor de la restaurant și cum le poți face și tu acasă.
Secretul salatelor de la restaurant. De ce sunt mai gustoase decât cele pe care le faci acasăDacă ți-ai satisfăcut pofta de cireșe și dorești să te bucuri de gustul lor și mai târziu, conservă-le la borcane pentru iarnă. Începe cu rețeta clasică de gem de cireșe, așa cum o prepara bunica.
Gem de cireșe. Rețeta clasică preparată de bunicaDacă ți-ai propus să-i răsfeți pe cei dragi cu un desert simplu, dar delicios, de vară, prepară rețeta de prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Are tot ce ți-ai dori de la un desert simplu, dar savuros și aspectuos.
Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Desert delicios de varăDacă dorești să conservi căpșunile întregi și să te bucuri de aroma lor și la iarnă, prepară rețeta de compot de căpșuni. Este simplă și rapidă, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile.
Compot de căpșuni. Cel mai simplu mod de a conserva căpșunile pentru iarnăChiar dacă se spune că trandafirul a fost creat cu scopul de a fi cea mai frumoasa floare, te poți bucura de el și în preparate culinare. Una dintre rețetele pe care o poți prepara cu scopul de a te bucura de aroma minunată a acestor flori este rețeta de sirop de trandafiri.
Sirop de trandafiri. Cel mai parfumat și colorat sirop de casăDacă nu mai ai idei ce rețetă de desert să prepari pentru momentele dulci ale familiei, încearcă rețeta de Brownie cu brânză și cireșe. Este și delicioasă și spectaculoasă, dar și ușor de preparat.
Brownie cu brânză și cireșe, pentru momentele dulci ale familieiPrintre rețetele de gem sau dulceață pe care ți-ai propus să le prepari, poți trece pe listă și rețeta de jeleu de zmeură. Este rețeta gemului de zmeură, dar preparat fără semințe.
Jeleu de zmeură preparat în casă. Gem delicios, fără semințeNu este un secret că deliciul absolut al zilelor caniculare de vară este înghețata. Toți o adoră și toți o caută pe la tonetele din oraș. Însă puțini sunt cei care se încumetă să o prepare singuri acasă, mai gustoasă și mai sănătoasă. Dacă te numeri printre cei care adoră înghețata de casă, îți recomandăm să încerci și rețeta noastră de înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.
Înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos coloratăDacă adori băuturile fine cu gust aromat și o tentă de alcool, nu ezita să le prepari în propria bucătărie. Pentru că este sezonul căpșunilor parfumate și frumos colorate, începe cu rețeta de lichior de căpșuni sau Căpșunată.
Lichior de căpșuni sau Căpșunată. Băutură alcoolică de casăDacă vrei să te bucuri de aroma cireșelor și în sezonul rece, nu ezita să le conservi la borcane în cele mai naturale moduri. Începe cu rețeta de compot de cireșe pentru iarnă, simplu și ușor de preparat.
Compot de cireșe pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară