Cele mai recente

Sirop de mure cu mentă în pahar și în sticle, alături de un bol cu mure
Galerie foto

Sirop de mure cu mentă. Băutură aromată și intens colorată, pentru momente delicioase

Gustul băuturilor preparate în casă este inconfundabil pentru că se folosesc doar ingrediente naturale și în cantități consistente. Prepară și tu băuturi în casă pentru a te convinge de gustul și aromele acestora. Îți oferim mai jos o rețetă de sirop de mure cu mentă, simplă și ușor de preparat, naturală, fără conservanți.

Sirop de mure cu mentă. Băutură aromată și intens colorată, pentru momente delicioase
Cel mai pufos pandișpan cu afine pe un blat de lemn

Cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Sfaturi de la cofetarii profesioniști

Pandișpanul cu fructe este un desert potrivit pentru orice anotimp. Vara poți să folosești fructe proaspete, în timp ce iarna poți să pui din cele congelate. Prăjitura va fi la fel de delicioasă și de parfumată. Iată cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Descoperă câteva sfaturi de la cofetarii profesioniști.

Cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Sfaturi de la cofetarii profesioniști
Două pahare cu Lichior de mentă preparat în casă și frunze de mentă
Galerie foto

Lichior de mentă preparat în casă. Băutură fină și foarte aromată

Dacă obișnuiești să te delectezi din când în când și cu câte o băutură alcoolică, fină și foarte aromată, îți recomandăm să încerci o rețetă de lichior de mentă preparat în casă. Metoda de preparare nu este complexă, însă necesită mai multe etape și un timp mai îndelungat de așteptare până la prima degustare.

Lichior de mentă preparat în casă. Băutură fină și foarte aromată
Două alături de caise proaspete borcane cu compot de caise jumătăți
Galerie foto

Compot de caise jumătăți. Rețetă simplă, fără conservanți

Nu rata sezonul caiselor gustoase și parfumate fără să prepari și câteva borcane cu compot de caise jumătăți. Îți vor fi utile mai târziu la rețetele de prăjituri și torturi, dar și pentru răsfățul de zi cu zi.

Compot de caise jumătăți. Rețetă simplă, fără conservanți
Coajă de pepene refolosită pentru a se prepara din ea dulceață

3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu ele

Dacă vrei să economisești ceva bani sau, pur și simplu, nu îți place să arunci mâncarea poți să începi prin a folosi și cojile de la ananas, banane și pepene. Află mai multe despre cele 3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu ele.

3 coji de fructe pe care nu trebuie să le mai arunci. Iată ce poți face cu ele
Sos ranch într-un castronel mic și alb

Cum poți face acasă sos ranch și la ce se folosește

Rețeta pentru sos ranch este simplă și rapidă. Sosul ranch este unul unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate, preparate din carne sau legume la grătar. Este cremos, ușor, cu note acrișoare și poate fi făcut foarte ușor și în casă.

Cum poți face acasă sos ranch și la ce se folosește
Cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de trei sticle cu iaurt
Galerie foto

Cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat

Dacă ai preparat deja gemul de căpșuni, testează-i gustul preparând o rețetă de cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat. Vor fi delicioase, mai ales savurate dimineața, în pauza de cafea.

Cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat
Brânza burrata seamănă la exterior cu mozzarella, dar are un interior cremos/ Shutterstock

Burrata, regina brânzeturilor italienești. Tot ce trebuie să știi despre ea

Burrata este o brânză cu o istorie ce seamănă cu cea a Cenușăresei. A fost produsă din resturi de mozzarella, din dorința de nu se mai face risipă și, în timp, a ajuns unul dintre cele mai decadente sortimente. Se produce de aproximativ 100 de ani, însă în acest scurt timp a reușit să fie cunoscută în întreaga lume.

Burrata, regina brânzeturilor italienești. Tot ce trebuie să știi despre ea
Pahare cu Tiramisu cu cireșe și un bol metalic cu cireșe proaspete
Galerie foto

Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacere

Printre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, adaugă și rețeta de tiramisu cu cireșe, la pahar. Este un desert simplu și delicios de vară, fără coacere.

Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacere
Mai multe aperitive de vară pe o masă gri

Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții

Mesele de vară cu prietenii cer aperitive ușoare, care să aibă în centru fructe și legume savuroase. Nu este nevoie să stai foarte mult să gătești pentru că sunt simple și nu au nevoie de multe ingrediente. Descoperă câteva rețete de aperitive de vară. Iată cum poți să-ți impresionezi oaspeții.

Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții
Un bucătar care toarnă bere peste friptură pentru a ilustra cum să gătești cu alcool corect

Cum să gătești corect cu alcool. Sfaturi utile în bucătărie

Gândul de a găti cu alcool te poate speria, însă este un proces destul de simplu, aproape intuitiv. Berea, vinul, cognacul sau lichiorul sunt potrivite pentru o sumedenie de feluri de mâncare. Problema este ce fel de alcool alegi, cât poți să pui și mai ales când. Descoperă și tu cum să gătești corect cu alcool. Iată câteva sfaturi utile în bucătărie

Cum să gătești corect cu alcool. Sfaturi utile în bucătărie
Salată de vară cu ardei și vinete la grătar într-un bol

Salată de vară cu ardei și vinete la grătar. Nu lăsa să treacă sezonul fără să o încerci

Salata de vinete se poate consuma într-o mulțime de feluri. Poate fi simplă, cu maioneză sau cu alte legume adăugate. Descoperă și tu o rețetă de salată de vară cu ardei și vinete la grătar. Preparatul este un deliciu care cuprinde cele mai bune legume ale sezonului.

Salată de vară cu ardei și vinete la grătar. Nu lăsa să treacă sezonul fără să o încerci
Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi pe farfurie neagră
Galerie foto

Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi. O gustare de vară, delicioasă

Pentru că au apărut deja pe piață dovleceii de grădină, te poți bucura de gustul lor incluzându-i în cât mai multe rețete delicioase. Una dintre acestea poate fi rețeta de spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi, pe care și-o oferim mai jos.

Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi. O gustare de vară, delicioasă
Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha porționat pe farfurie și pe platou, alături de un pahar cu latte de Matcha
Galerie foto

Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha

Dacă adori deserturile cu mentă, îți propunem să încerci o rețetă de cheesecake cu mentă și ciocolată, ideal pentru un weekend de vară, petrecut cu cei dragi.

Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha
Sos de miere și muștar într-un borcan cu capac

Sos de miere și muștar. Dressingul perfect pentru orice preparat din carne

Rețeta de sos de miere și muștar poate fi considerată o rețetă de un sos universal. Are o textură netedă și cremoasă datorită emulsiei de ulei, miere și muștar, condimentate cu usturoi, sare, piper și un strop de oțet.

Sos de miere și muștar. Dressingul perfect pentru orice preparat din carne
Tort spirală cu mascarpone și căpșuni secționat pe un platou alb, alături de două cești
Galerie foto

Tort spirală cu mascarpone și căpșuni, ideal pentru momente dulci

Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de tort spirală cu mascarpone și căpșuni. Savoarea tortului este completată armonios de aspectul interesant sub formă de spirală. Iar căpșunile adăugate ca decor, oferă tortului un plus de culoare și de prospețime.

Tort spirală cu mascarpone și căpșuni, ideal pentru momente dulci
Meniu a la carte și table dʼhotel pentru a ilustra diferența dintre ele

Care este diferența dintre meniu a la carte și table dʼhotel

A la carte și table d’hôte sunt doi termeni care definesc două moduri diferite de a vedea un business din domeniul alimentației, dacă privim din punctul de vedere al proprietarilor de localuri. Pentru clienți sunt două modalități în care li se prezintă meniul. Descoperă care este diferența dintre meniu a la carte și table dʼhotel. Iată ce trebuie să știi înainte de a merge la un local.

Care este diferența dintre meniu a la carte și table dʼhotel
Tort cu mure și zmeură porționat pe farfurie și pe platou
Galerie foto

Tort cu mure și zmeură. Desert de vară plin de savoare și culoare

Dacă dorești să prepari un desert de vară plin de savoare și culoare, încearcă rețeta de tort cu mure și zmeură. Îi vei surprinde pe cei dragi cu o explozie de arome și culori, într-o porție de tort destul de ușor de preparat.

Tort cu mure și zmeură. Desert de vară plin de savoare și culoare
Compot de vișine în două borcane și un coș cu vișine proaspete
Galerie foto

Compot de vișine. Un mod simplu și ușor de a conserva vișinele pentru iarnă

De pe raftul din cămară nu ar trebui să-ți lipsească nici câteva borcane cu compot de vișine. Este delicios, cu gust ușor acrișor și aromat și îți va răsfăța papilele în sezonul rece. În plus, poți folosi vișinele din compot în rețetele de deserturi. Siropul este ideal pentru blaturile de tort și de prăjituri.

Compot de vișine. Un mod simplu și ușor de a conserva vișinele pentru iarnă
Saramură de pui în tigaie, alături de legume și salată verde
Galerie foto

Saramură de pui ca la mama acasă. Rețetă tradițională

Dacă ești în căutarea unei rețete cu carne de pui pentru un prânz delicios, încearcă rețeta de saramură de pui, ca la mama acasă. Este una dintre rețetele tradiționale cu care mulți s-au răsfățat în copilărie.

Saramură de pui ca la mama acasă. Rețetă tradițională
O masă cu pahare dintr-un restaurant de top din lume din anul 2023

Top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023. Unde te poți bucura de o experiență gastronomică unică

Lima a devenit capitală gastronomică datorită rezultatelor impresionante pe care le-a obținut la The World’s 50 Best Restaurants. Lima a ocupat locul nr. 1 și a câștigat mai multe locuri în top 50 cele mai bune restaurante decât orice alt oraș din lume. Descoperă top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023.

Top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023. Unde te poți bucura de o experiență gastronomică unică
Porție de mâncare turcească de fasole verde în bol alb, oval
Galerie foto

Mâncare turcească de fasole verde, simplă și rapid de preparat

Vara sunt la mare căutare rețetele de mâncăruri simple, ușoare și rapid de preparat. Una dintre acestea, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz sau cină, este rețeta de mâncare turcească de fasole verde. Nu vei sta prea mult în bucătărie pentru un astfel de preparat.

Mâncare turcească de fasole verde, simplă și rapid de preparat
Bol alb cu chisăliță de cireșe pe un supor de lemn cu linguriță, alături de două solnițe și un coș cu cireșe
Galerie foto

Chisăliță de cireșe. Rețetă de compot rece

Dacă ai copilărit la bunici, cu siguranță îți amintești de plăcerile dulci cu care te răsfățau în zilele călduroase de vară. Una dintre rețetele cu iz de copilărie este cea de chisăliță de cireșe, un altfel de compot rece, de vară.

Chisăliță de cireșe. Rețetă de compot rece
Prăjitură cu vișine și cacao porționată pe farfurie și pe platou
Galerie foto

Prăjitură cu vișine și cacao. Un desert de vară cu gust delicios și aspect pe măsură

S-au copt vișinele și vrei să profiți din plin de gustul lor? Include-le și în deserturi delicioase precum o prăjitură cu vișine și cacao. Vișinele oferă deserturilor gust ușor acrișor și aspect colorat.

Prăjitură cu vișine și cacao. Un desert de vară cu gust delicios și aspect pe măsură
Colaj din culisele show-ului TV chefi la cuțite

Seria de interviuri Chefi la Cuțite se găsește exclusiv pe Antena 1 și AntenaPLAY. Premiera are loc imediat după finala sezonului 11

Seria de interviuri Chefi la Cuțite se găsește exclusiv pe Antena 1 și AntenaPLAY. Premiera interviurilor va avea loc imediat după finala sezonului 11. Marea finală Chefi la cuțite sezonul 11 are loc pe data de 21 iunie 2023.

Seria de interviuri Chefi la Cuțite se găsește exclusiv pe Antena 1 și AntenaPLAY. Premiera are loc imediat după finala sezonului 11
rețete de chutney în borcane transparente

3 rețete de chutney pe care să le încerci când ai poftă de un preparat exotic

Chutney este un preparat originar din India, gătit din fructe, legume și ierburi aromatice. Se folosește pentru a aduce echilibru preparatelor sau pentru a potența anumite gusturi. Vei găsi rețete de chutney chiar și în bucătăria occidentală. În sens larg, denumirea de chutney se referă la orice conservat în zahăr sau oțet, indiferent de textură, ingrediente sau consistență.

3 rețete de chutney pe care să le încerci când ai poftă de un preparat exotic
Castraveți ambalați în folie pe un fundal alb

Motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. La ce folosește de fapt folia de protecție

Castraveții de seră sunt, în general, considerați superiori castraveților obișnuiți. Un prim indiciu este că sunt mai scumpi decât cei „obișnuiți”. În plus, sunt mereu protejați de o folie. De ce au producătorii atât de mare grijă de ei? Descoperă în cele ce urmează motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. Iată explicațiile la care nu te-ai așteptat

Motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. La ce folosește de fapt folia de protecție
Tiramisu cu căpșuni porționat pe farfurie și pe un platou cu picior
Galerie foto

Tiramisu cu căpșuni. Desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor pe bază de pișcoturi și multă cremă, poți încerca și rețeta de tiramisu cu căpșuni. Este un desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară. În plus, este și spectaculos având un contrast de texturi și culori.

Tiramisu cu căpșuni. Desert delicios și răcoros, ideal pentru zilele caniculare de vară
Borcan cu gem de zmeură fără zahăr pe un tocător de lemn, alături de un bol cu zmeură proaspătă
Galerie foto

Gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut colorat

Pe rafturile din cămară își pot face loc și câteva borcane cu gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut colorat. Este un gem dietetic, pe care îl poți consuma și atunci când ești la dietă.

Gem de zmeură fără zahăr, foarte aromat și plăcut colorat
O masă servită în avion pentru a ilustra ce să nu mănânci în avion

Ce să nu mănânci în avion ca să nu ți se facă rău. Sfaturi utile pentru următoarea călătorie

Călătoriile sunt frumoase, dar în timpul lor stomacul nostru suferă. Digestia nu mai funcționează la parametrii normali și apar balonarea, crampele, constipația. Descoperă ce să nu mănânci în avion ca să nu ți se facă rău. Iată câteva sfaturi utile pentru următoarea călătorie.

Ce să nu mănânci în avion ca să nu ți se facă rău. Sfaturi utile pentru următoarea călătorie
Mai multe variante de înghețată fără zahăr puse în boluri mari

8 rețete de înghețată fără zahăr. Desertul perfect ca să te răcorești în zilele calde

Înghețata este desertul vedetă al verii. Ai o mulțime de variante, de la clasica înghețată de vanilie cu sau fără ciocolată, până la variante gourmet de levănțică sau turmeric. Pe cât este de delicioasă, pe atât de multe calorii aduce organismului. Din fericire, există o variantă pentru a le mai limita: înghețata fără zahăr. Descoperă 8 rețete de înghețată fără zahăr. Vezi care este desertul perfect ca să te răcorești în zilele calde.

8 rețete de înghețată fără zahăr. Desertul perfect ca să te răcorești în zilele calde
Două porții de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză
Galerie foto

Prăjitură cu cireșe și cremă de brânză, plină de savoare și culoare

Se anunță prietenii în vizită și dorești să-i surprinzi cu un desert delicios și spectaculos? Avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză, plină de savoare și culoare.

Prăjitură cu cireșe și cremă de brânză, plină de savoare și culoare
Omletă cu dovlecei, într-o tigaie pusă pe un blat de bucătărie

Omletă delicioasă cu dovlecei, ușor de preparat

O rețetă de omletă delicioasă cu dovlecei este perfectă pentru un mic dejun copios în familie, mai ales într-o zi de weekend. Ce e mai frumos decât să iei masa cu cei dragi în curtea casei sau în intimitatea bucătăriei?

Omletă delicioasă cu dovlecei, ușor de preparat
Socată fără zahăr alături de mai multe lămâi și flori de lămâie

Socată fără zahăr. Rețeta dietetică

Socul este una dintre plantele cu beneficii extraordinare pentru sănătate. În anul 400 î.Hr., Hipocrate l-a numit „cutia cu medicamente”. Alți biologi antici, inclusiv Teofrast, Dioscoride și Galen, considerau planta de soc drept una dintre cele mai mari plante vindecătoare ale naturii. Descoperă în cele ce urmează rețeta de socată fără zahăr.

Socată fără zahăr. Rețeta dietetică
Porții de pandișpan cu cireșe și scorțișoară decorate cu frunze de mentă și zahăr pudră
Galerie foto

Pandișpan cu cireșe și scorțișoară. Desertul preferat al verii

Nu rata sezonul cireșelor coapte fără a prepara rețeta de pandișpan cu cireșe și scorțișoară, care poate fi desertul preferat al verii. Este una dintre cele mai simple rețete de desert.

Pandișpan cu cireșe și scorțișoară. Desertul preferat al verii
vanilia

De ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lume

Vanilia este al doilea cel mai scump condiment din lume, dar și unul dintre cele mai populare. Provine din planta vanilie planifolia, un membru al familiei orhideelor. Deși există peste 25.000 de specii de orhidee, vanilia este singura care este folosită în agricultură. Descoperă în cele ce umrează de ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Iată ce spun bucătarii specialiști despre utilizarea acestui ingredient.

De ce este vanilia unul dintre cele mai scumpe condimente din lume
Madlene cu cireșe și vanilie pe un platou negru, alături de o ceașcă cu ceai, un bol cu zahăr și o sită
Galerie foto

Madlene cu cireșe și vanilie, mici bijuterii culinare

Pentru că este sezonul cireșelor, iar acestea fiind fructe mici, pot fi adăugate în toate categoriile de deserturi, chiar și în fursecuri. Pentru a te convinge încearcă o rețetă simplă și delicioasă de madlene cu cireșe și vanilie.

Madlene cu cireșe și vanilie, mici bijuterii culinare
Trei borcane cu gem de cireșe sălbatice, alături de cireșe proaspete, o lămâie și recipiente cu zahăr
Galerie foto

Gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejun

Dacă ai ocazia să găsești în piață cireșe sălbatice nu le ocoli. Poți prepara din ele un delicios și aromat gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejun.

Gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejun
Desertul franțuzesc cu cireșe - clafoutis, porționat
Galerie foto

Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria franceză

Din seria rețetelor de deserturi simple și ușoare cu fructe, avem pentru tine rețeta de clafoutis cu cireșe. Este rețeta unui desert despre care putem spune că este, pe cât de simplu, pe atât de savuros.

Clafoutis cu cireșe. Desert simplu și ușor din bucătăria franceză
Lichior de zmeură sau zmeurată în două pahare și în sticlă, alături de un bol cu zmeură proaspătă
Galerie foto

Lichior de zmeură sau zmeurată. Mod de preparare si trucuri utile

Dacă te numeri printre iubitorii de băuturi fine și aromate, cu ușoară tentă de alcool, îți recomandăm să încerci rețeta de lichior de zmeură sau zmeurată. Te vei bucura de gustul ei mai târziu, alături de familie și prieteni.

Lichior de zmeură sau zmeurată. Mod de preparare si trucuri utile
Secretul salatelor de la restaurant ilustrat cu ajutorul unei farfurii de salată pregătită de un bucătar chef

Secretul salatelor de la restaurant. De ce sunt mai gustoase decât cele pe care le faci acasă

Te-ai întrebat vreodată de ce salatele pe care le mănânci la restaurant par să fie mai gustoase decât cele pe care le faci acasă? Iată care este secretul salatelor de la restaurant și cum le poți face și tu acasă.

Secretul salatelor de la restaurant. De ce sunt mai gustoase decât cele pe care le faci acasă
Gem de cireșe în borcan și în linguriță alături de un bol cu cireșe
Galerie foto

Gem de cireșe. Rețeta clasică preparată de bunica

Dacă ți-ai satisfăcut pofta de cireșe și dorești să te bucuri de gustul lor și mai târziu, conservă-le la borcane pentru iarnă. Începe cu rețeta clasică de gem de cireșe, așa cum o prepara bunica.

Gem de cireșe. Rețeta clasică preparată de bunica
Porții de Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură pe un platou alb
Galerie foto

Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Desert delicios de vară

Dacă ți-ai propus să-i răsfeți pe cei dragi cu un desert simplu, dar delicios, de vară, prepară rețeta de prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Are tot ce ți-ai dori de la un desert simplu, dar savuros și aspectuos.

Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Desert delicios de vară
Trei borcane cu compot de căpșuni și un coș cu căpșuni proaspete
Galerie foto

Compot de căpșuni. Cel mai simplu mod de a conserva căpșunile pentru iarnă

Dacă dorești să conservi căpșunile întregi și să te bucuri de aroma lor și la iarnă, prepară rețeta de compot de căpșuni. Este simplă și rapidă, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile.

Compot de căpșuni. Cel mai simplu mod de a conserva căpșunile pentru iarnă
Sirop de trandafiri în sticle cu paie de servire, alături de trandafiri
Galerie foto

Sirop de trandafiri. Cel mai parfumat și colorat sirop de casă

Chiar dacă se spune că trandafirul a fost creat cu scopul de a fi cea mai frumoasa floare, te poți bucura de el și în preparate culinare. Una dintre rețetele pe care o poți prepara cu scopul de a te bucura de aroma minunată a acestor flori este rețeta de sirop de trandafiri.

Sirop de trandafiri. Cel mai parfumat și colorat sirop de casă
Două porții de brownie cu brânză și cireșe
Galerie foto

Brownie cu brânză și cireșe, pentru momentele dulci ale familiei

Dacă nu mai ai idei ce rețetă de desert să prepari pentru momentele dulci ale familiei, încearcă rețeta de Brownie cu brânză și cireșe. Este și delicioasă și spectaculoasă, dar și ușor de preparat.

Brownie cu brânză și cireșe, pentru momentele dulci ale familiei
Două borcane cu jeleu de zmeură preparat în casă
Galerie foto

Jeleu de zmeură preparat în casă. Gem delicios, fără semințe

Printre rețetele de gem sau dulceață pe care ți-ai propus să le prepari, poți trece pe listă și rețeta de jeleu de zmeură. Este rețeta gemului de zmeură, dar preparat fără semințe.

Jeleu de zmeură preparat în casă. Gem delicios, fără semințe
Înghețată de banane și fructe de pădure în vas ceramic cu lingură metalică
Galerie foto

Înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată

Nu este un secret că deliciul absolut al zilelor caniculare de vară este înghețata. Toți o adoră și toți o caută pe la tonetele din oraș. Însă puțini sunt cei care se încumetă să o prepare singuri acasă, mai gustoasă și mai sănătoasă. Dacă te numeri printre cei care adoră înghețata de casă, îți recomandăm să încerci și rețeta noastră de înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.

Înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată
Lichior de căpșuni sau Căpșunată în pahar și în două sticle, alături de căpșuni proaspete
Galerie foto

Lichior de căpșuni sau Căpșunată. Băutură alcoolică de casă

Dacă adori băuturile fine cu gust aromat și o tentă de alcool, nu ezita să le prepari în propria bucătărie. Pentru că este sezonul căpșunilor parfumate și frumos colorate, începe cu rețeta de lichior de căpșuni sau Căpșunată.

Lichior de căpșuni sau Căpșunată. Băutură alcoolică de casă
Două borcane cu compot de cireșe pentru iarnă
Galerie foto

Compot de cireșe pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară

Dacă vrei să te bucuri de aroma cireșelor și în sezonul rece, nu ezita să le conservi la borcane în cele mai naturale moduri. Începe cu rețeta de compot de cireșe pentru iarnă, simplu și ușor de preparat.

Compot de cireșe pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
închide