Cele mai recente

Un borcan cu compot de piersici tăiate în sferturi, puse într-un borcan
Galerie foto

Cum să faci compot de piersici ca să țină toată iarna

Compotul de piersici este unul dintre cele mai aromate și mai fine compoturi pe care le poți face pentru iarna. Poți să îl prepari atât din fructe cu tot cu coajă sau fără, cu zahăr sau cu îndulcitori.

Cum să faci compot de piersici ca să țină toată iarna
platouri cu sandviciuri sănătoase

Există și sandviciuri sănătoase. Iată ce trebuie să conțină

Sandviciurile sunt opțiuni la îndemână pentru orice situație, atunci când nu ai timp sau dispoziție să gătești, când pleci la drum sau când ești la serviciu sau școală. Pe când de rapid se fac, pe atât de pline de calorii, zahăr și grăsimi pot fi. Totuși, există și sandviciuri sănătoase. Iată cum le poți face.

Există și sandviciuri sănătoase. Iată ce trebuie să conțină
femeie gătind alimente contra oboselii

Alimente contra oboselii. Ce să mănânci ca să nu te mai simți epuizată tot timpul

Când te simți obosită și cafeaua nu își mai face efectul, încearcă să faci câteva schimbări în alimentație. Pe lângă un somn de calitate, ceea ce mănânci te poate ajuta să ai un plus de energie. Descoperă câteva recomandări și alimente contra oboselii.

Alimente contra oboselii. Ce să mănânci ca să nu te mai simți epuizată tot timpul
borcan cu dulceață de piersici

Dulceața de piersici. Rețeta care rezistă până primăvara

Dulceața de piersici nu este atât de populară în România, deși procesul de preparare este destul de simplu, iar rezultatul delicios. Este parfumată, cu o textură catifelată, numai bună de pus pe o felie de pâine cu unt în zilele reci de toamnă.

Dulceața de piersici. Rețeta care rezistă până primăvara
Salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei în bol alb, alături de un dovlecel verde, o jumătate de avocado și câteva vinete
Galerie foto

Salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei

Adori salata de vinete, dar îți dorești s-o prepari în cât mai multe combinații? Îți oferim o rețetă interesantă de salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei.

Salată de vinete cu avocado și noodles de dovlecei
ort cu jeleu de caise și blat din ruladă secționat pe un platou alb și o porție pe o farfurie, alături de două caise și un ștergar verde
Galerie foto

Tort cu jeleu de caise și blat din ruladă

Pentru o zi aniversară, o sărbătoare sau un eveniment special petrecut alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă.

Tort cu jeleu de caise și blat din ruladă
borcan cu gem de afine

Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină

Gemul de afine este una dintre cele mai savuroase metode de a păstra peste iarnă micuțele fructe pline de antioxidanți. Se poate face din doar trei ingrediente și nu necesită foarte mult timp de preparare.

Cum să faci gem de afine din doar 3 ingrediente, fără pectină
pahare cu margarita cu pepene congelat

Cum să faci margarita cu pepene roșu congelat

Margarita este unul dintre cocktailurile clasice care nu lipsesc din meniurile barurilor sau restaurantelor. Dacă vrei o variantă mai specială, de vară, poți încerca margarita cu pepene roșu congelat.

Cum să faci margarita cu pepene roșu congelat
Porție de Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi în bol roșu, alături de roșii coapte, cimbru și usturoi
Galerie foto

Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi

Pentru că este sezonul roșiilor de grădină coapte la soare și pline de savoare, îți oferim o rețetă de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi. Vei avea la masă un preparat aromat și cremoas, plin de savoare și culoare.

Supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi
borcan cu compot de caise

Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvară

O porție de compot de caise poate fi uneori soluția ideală atunci când vrei ceva dulce și nu știi ce să mănânci. De asemenea, poți să folosești fructele din compot pentru a prepara diverse prăjituri sau alte preparate și îl poți savura atât în zilele toride de vară, cât și iarna.

Compot de caise. Rețeta care rezistă până la primăvară
borcan cu sos de miere cu paprika

Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar

Sos de miere cu paprika și limetă se potrivește cu orice preparat, de la fructe sau legume la grătar și până la brânză. Aromele sale sunt echilibrate, dar va predomina cea de miere, mai ales dacă se folosește cea de tei.

Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar
Vinete coapte la borcan pentru iarnă și în lingură de lemn
Galerie foto

Vinete coapte la borcan pentru iarnă

Obișnuiești să congelezi vinete coapte pentru a te bucura de gustul lor și în sezonul rece? Lasă spațiul din congelator pentru alte alimente și pune vinete coapte la borcan pentru iarnă.

Vinete coapte la borcan pentru iarnă
Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc porționată în forma de copt așezată pe un ștergar alb cu carouri albastre
Galerie foto

Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc

Dacă îți plac gustările sub formă de budincă, servite calde sau reci, îți oferim o delicioasă rețetă de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc. Rețeta este simplă, conține ingrediente puține și se prepară rapid.

Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc
Borcane cu zarzavat pentru ciorbe
Galerie foto

Zarzavat pentru ciorbe. O conservă nelipsită din cămară

Dacă adori ciorbele bogate în legume, nu ezita să prepari pentru iarnă și câteva borcane cu zarzavat pentru ciorbe. Te vor răsfăța aromele și culorile acestora și în preparatele din sezonul rece.

Zarzavat pentru ciorbe. O conservă nelipsită din cămară
sos de miere și lămâie în borcan

Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salate

O lingură de sos de miere și lămâie poți pune peste orice fel de salată, fie ea rece sau caldă. De asemenea, dressingul funcționează foarte bine ca marinadă pentru carnea de porc, de pui sau pentru tofu.

Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salate
Sirop de mure în pahar, alături de mure proaspete
Galerie foto

Sirop de mure. Rețetă simplă de sirop aromat și intens colorat

Dacă adori gustul și aroma murelor de vară bine coapte, te poți bucura de acestea și mai târziu, conservându-le. Poți conserva murele sub formă de gem, de dulceață sau de sirop. Îți oferim mai jos rețeta pentru sirop de mure aromat și intens colorat.

Sirop de mure. Rețetă simplă de sirop aromat și intens colorat
Prăjitură cu afine și bezea porționată pe o farfurie albă, alături de un bol cu afine
Galerie foto

Prăjitură cu afine și bezea. Desert simplu de vară

Dacă ești în căutarea unui desert simplu de vară, delicios și spectaculos, îți oferim o rețetă de prăjitură cu afine și bezea.

Prăjitură cu afine și bezea. Desert simplu de vară
Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan într-o farfurie albă cu un bol cu ketchup la mijloc
Galerie foto

Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan

Nu rata sezonul dovleceilor de grădină, fără a te răsfăța cu o varietate de preparate din aceștia. Include-i în rețete de salate, chiftele, supe-creme sau de mâncăruri scăzute. Vor oferi acestora atât gust delicios cât și textură și consistență. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan, perfecți pentru gustări savuroase.

Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan
Trei rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii, într-o farfurie albă, cu tacâmuri pentru servit
Galerie foto

Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii

Pentru a profita din plin de gustul dovleceilor, dar și al roșiilor de grădină, îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Te vei bucura de o mâncare simplă și gustoasă la una dintre mesele principale ale zilei.

Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii
preparate cu caise frumos aranjate
Galerie foto

5 preparate cu caise, care să îți parfumeze vara

Caisele, cu coaja lor mătăsoasă și parfumul unic, sunt extrem de trecătoare. Acum le vezi pe tarabele din piață, acum dispar în doar câteva săptămâni. Nu mai sta pe gânduri și cumpără câteva, atât pentru a le consuma proaspete, cât și pentru a le savura în deserturi delicioase. Îți oferim cinci preparate cu caise, care îți vor parfuma zilele de vară.

5 preparate cu caise, care să îți parfumeze vara
dieta lui Meghan Markle este cea care o face să arate perfect în fiecare zi

Dieta lui Meghan Markle a fost dezvăluită. Care sunt mâncărurile preferate ale soției prințului Harry

Dieta lui Meghan Markle a stârnit mereu curiozitatea fanilor ei. A recunoscut că este gurmandă și adesea face publice rețetele și review-urile ei la mâncărurile pe care le încearcă. “Sunt o persoană care nu numai că iubește, dar și apreciază arta și îndemânarea cu care se fac preparatele culinare”, declara Meghan pe blogul ei.

Dieta lui Meghan Markle a fost dezvăluită. Care sunt mâncărurile preferate ale soției prințului Harry
Choux-uri proaspăt scoase din cuptor cu biscuiți craquelin peste
Video

Choux a la creme cu vanilie, rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă

Choux a la creme cu vanilie este una dintre cele mai iubite rețete de desert. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite a preparat-o și el și, deși a spus încă de la început că e destul de complicată, acesta a dat asigurări că rezultatul nu te va dezamăgi nicio clipă.

Choux a la creme cu vanilie, rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă
Porții de pandișpan cu vișine și caise pe un blat negru de ardezie
Galerie foto

Pandișpan cu vișine și caise, desertul vedetă al verii

Dacă îți plac deserturile cu fructe proaspete în compoziție, îți recomandăm să încerci o rețetă de pandișpan cu vișine și caise. Cu siguranță îl vei declara desertul vedetă al verii.

Pandișpan cu vișine și caise, desertul vedetă al verii
Bol maro cu salată de vinete cu ardei și usturoi pe un ștergar alb cu carouri albastre
Galerie foto

Salată de vinete cu ardei și usturoi, cremoasă și delicioasă

Îți place salata de vinete, dar uneori simți nevoia de o schimbare în gustul și consistența acesteia? Îți recomandăm să încerci rețeta de salată de vinete cu ardei și usturoi, cremoasă și delicioasă.

Salată de vinete cu ardei și usturoi, cremoasă și delicioasă
Pahar plin cu smoothie cu unt de arahide și banane

Smoothie cu unt de arahide și banane, cea mai hrănitoare băutură

Combinația de unt de arahide și banane este una dintre cele mai reușite. Dacă se întâlnesc într-un smoothie atunci rezultatul nu poate fi decât unul delicios. Încearcă rețeta de smoothie cu unt de arahide și banane și vei obține garantat cea mai hrănitoare băutură.

Smoothie cu unt de arahide și banane, cea mai hrănitoare băutură
Două borcane cu Castraveți murați pentru iarnă, alături de castraveți proaspeți și condimente
Galerie foto

Castraveți murați pentru iarnă. Rețetă simplă și rapidă

Castraveții murați sunt nelipsiți din cămările noastre pentru că fac parte din lista cu cele mai simple, dar și cele mai gustoase murături. Dacă nu ai o rețetă proprie, îți oferim mai jos cea mai simplă și rapidă rețetă de castraveți murați pentru iarnă.

Castraveți murați pentru iarnă. Rețetă simplă și rapidă
Borcan cu dulceață de pere

Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr

Dulceața de pere poate fi făcută foarte ușor fără adaos de zahăr pentru că aceste fructe conțin o cantitate mare de fructoză și de pectină. Vei obține o dulceață cremoasă și parfumată numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită în diminețile reci de iarnă.

Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr
Prăjitură cu vișine și cremă de brânză

4 rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului

Vișinele sunt moi și acrișoare și sunt consumate de cele mai multe ori atunci când sunt gătite. Îți vom da câteva sugestii de preparate în care vișinele sunt vedetele. Descoperă patru rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului.

4 rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului
Boluri cu fulgi de ovăz cu espresso

Mic-dejun delicios. Fulgi de ovăz cu espresso

O porție de fulgi de ovăz cu espresso la micul-dejun este alegerea perfectă dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, dar vrei totuși să mănânci ceva sănătos și sățios.

Mic-dejun delicios. Fulgi de ovăz cu espresso
omletă franțuzească pe o frafurie

Cum să faci cea mai bună omletă franțuzească la tine acasă

Bucătăria franțuzească este considerată cea mai rafinată din lume, indiferent dacă vorbim despre preparate sofisticate sau o simplă rețetă de omletă. Chiar și aceasta din urmă este considerată a fi mult mai gustoasă, dacă este făcută după rețeta bucătarilor francezi. Descoperă cum să faci cea mai bună omletă franțuzească în propria bucătărie.

Cum să faci cea mai bună omletă franțuzească la tine acasă
Carne gătită și tăiată în felii, pusă pe un tocător din lemn

Greșeala pe care să nu o faci niciodată când comanzi friptură, potrivit bucătarilor

Indiferent dacă iei masa într-un restaurant cu stele Michelin sau într-un restaurant normal, este bine să știi care este greșeala pe care să nu o faci niciodată când comanzi friptură. Există multe subiecte controversate în domeniul gastronomiei, de la lanțurile de fast-food până la efectele margarinei, dar nimic nu se compară cu cât de bine trebuie să fie gătită friptura.

Greșeala pe care să nu o faci niciodată când comanzi friptură, potrivit bucătarilor
Fruct bael întreg și feliat pe un fundal alb

Totul despre fructul bael. Cum trebuie ales, consumat și depozitat

Bael este un fruct exotic, dulce, cu o aromă puternică, original din India. Este consumat de obicei crud, dar îl găsești și uscat sau sub formă de suc. Pe lângă gustul bun mai are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina A și vitamina C, doi antioxidanți puternici. Află de aici totul despre fructul bael.

Totul despre fructul bael. Cum trebuie ales, consumat și depozitat
Câteva de felii de prăjitură cu vișine și iaurt pe o farfurie

Rețete de prăjitură cu vișine și iaurt: fără coacere și cu blat de pandișpan

Vișinele sunt perfecte în deserturi, mai ales în prăjituri fără coacere sau preparate termic, la cuptor. Aceste fructe aduc o notă acrișoară, care este tot ce avem nevoie într-o zi călduroasă de vară.

Rețete de prăjitură cu vișine și iaurt: fără coacere și cu blat de pandișpan
Spaghete de dovlecei la tigaie, alături de ingrediente necesare preparării
Galerie foto

Spaghete de dovlecei, la tigaie. O rețetă simplă pe care o vei repeta

Dacă te numeri printre persoanele care adoră preparatele cu dovlecei, îți oferim o rețetă simplă de spaghete de dovlecei la tigaie. Pe cât de simplă este, pe atât de savuroasă și hrănitoare.

Spaghete de dovlecei, la tigaie. O rețetă simplă pe care o vei repeta
Un cheesecake cu căpșuni și ciocolată ornat cu căpșuni glazurate cu ciocolată albă care stă pe un platou așezat pe un blat alb

Cheesecake cu căpșuni și ciocolată. Desert de vară, fără coacere

Într-o zi călduroasă de vară în care tot ce vrei este să stai cât mai puțin în bucătărie, dar ai poftă de ceva dulce, un cheesecake cu căpșuni și ciocolată este alegerea perfectă. Nimic nu este mai bun în materie de deserturi decât combinația dintre căpșuni și ciocolată.

Cheesecake cu căpșuni și ciocolată. Desert de vară, fără coacere
Gogoșari tăiați într-un castron de pământ puși pe frunze de țelină cu un castronel de boabe de muștar și unul cu boabe de piper

Gogoșari în oțet. Murături fără fierbere și fără conservanți

Dacă te numeri printre cei care preferă o porție de murături lângă friptură, este bine să încerci această rețetă de gogoșari în oțet. Nu necesită fierbere, iar aceste murăturile sunt sănătoase pentru că nu conțin conservanți.

Gogoșari în oțet. Murături fără fierbere și fără conservanți
Mai multe vafe fără gluten așezate pe o farfurie

Cea mai simplă rețetă de vafe fără gluten

Pentru cea mai simplă rețetă de vafe fără gluten nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și un tel pentru a le amesteca. Vei avea la final un desert pufos pe care îl poți personaliza cum vrei tu cu toppinguri de fructe sau de ciocolată.

Cea mai simplă rețetă de vafe fără gluten
O bucătărie dotată cu foarte multe rafturi și dulapuri

10 lucruri din bucătărie pe care e recomandat să le arunci. Sfaturi de la experții în curățenie

Bucătăria este locul unde se strâng cele mai multe lucruri. Prin sertare și dulapuri sigur ai lucruri de care nici măcar nu mai știi că sunt la tine în casă. Dacă ai în plan să faci puțină ordine, iată 10 lucruri din bucătărie pe care e recomandat să le arunci.

10 lucruri din bucătărie pe care e recomandat să le arunci. Sfaturi de la experții în curățenie
O felie din prăjitura ecler la tavă, pe o farfurie neagră cu desene colorate

Prăjitura Ecler la tavă. Se face repede și este pufoasă și delicioasă

Prăjitura Ecler la tavă este încă un motiv de bucurie pentru iubitorii de ecler. Vrei să te bucuri de gustului acestui desert minunat, dar nu ai timpul necesar să-l prepari? Nimic mai simplu! Urmează câțiva pași simpli și poți avea la tine acasă faimoasa prăjitură ecler la tavă. Se face repede, este pufoasă și extrem de delicioasă.

Prăjitura Ecler la tavă. Se face repede și este pufoasă și delicioasă
Bol cu supă cremă de morcovi, pe un blat din lemn

Cea mai cremoasă supă cremă de morcovi pe care o poți face acasă

Supa cremă de morcovi este cremoasă, bogată în vitamine, se face ușor și poate fi congelată pentru a fi consumată mai târziu. Nu ai niciun motiv să nu o încerci. Dacă ai copii, cu siguranță această rețetă este modalitatea perfectă să îi convingi să consume morcovi.

Cea mai cremoasă supă cremă de morcovi pe care o poți face acasă
Ciocolată sub mai multe forme, cu nuci alături

16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai

Ciocolata a fost consumată de civilizațiile aztece de mii de ani, iar europenii au descoperit-o abia în secolul al XVI-lea. De atunci, despre ciocolată se spune că este un simbol al luxului și al răsfățului. Află cele mai interesante 16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai până acum.

16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai
Pahare de limonadă cu pepene roșu, decorate cu felii de pepene

Limonadă cu pepene roșu. Cea mai răcoritoare rețetă a verii

Rețeta de limonadă cu pepene roșu este atât de ușor de făcut că o vei prepara în fiecare zi de vară. Mai mult de atât, aceasta te va răcori, hidrata și îndulci în același timp. Garantăm pentru ea și îndrăznim să spunem că nu vei mai vrea să bei nimic altceva în afară de această băutură făcută în casă.

Limonadă cu pepene roșu. Cea mai răcoritoare rețetă a verii
Bucăți de prăjitură cu kiwi așezate pe un platou alb care stă pe o masă

Prăjitură cu kiwi, fără coacere

Prăjitura cu kiwi este potrivită pentru cei cărora le place gustul acestui fruct și vor să încerce ceva nou. De data această îți propunem o rețetă care se face rapid și nu necesită coacere. Este desertul potrivit atunci când vrei să pui pe masă ceva spectaculos și gustos în același timp.

Prăjitură cu kiwi, fără coacere
Salam de biscuiți feliat, pe un blat din lemn
Video

Salam de biscuiți cu merișoare, rețeta care îți va aminti de copilărie

Rețeta de salam de biscuiți cu merișoare este printre cele mai populare rețete de deserturi. Fie că doar vrei să pregătești ceva dulce pentru weekend, ai musafiri sau vrei pur și simplu să-și amintești de copilărie, acest desert are toate ingredientele pentru a satisface și cele mai excentrice cerințe.

Salam de biscuiți cu merișoare, rețeta care îți va aminti de copilărie
Alimente care produc umami, așezate în mai multe platouri din lemn.

Ce este umami. Află totul despre al cincilea gust

Umami este un cuvânt pe care îl auzi din ce în ce mai des, mai ales dacă ești pasionată de arta culinară. Nu este ușor de explicat ce este pentru că înglobează în el un fel de magie pe care ingredientele o fac pentru ca noi să ne răsfățăm simțurile.

Ce este umami. Află totul despre al cincilea gust
Sparanghel pe un blat din lemn, cu condimente alături

Totul despre sparanghel. De ce e bine să-l consumi

Sparanghelul este o legumă verde care este ușor de recunoscut datorită formei sale. Se găsește în stare proaspătă primăvara și conservat tot restul anului. Din această cauză este mai scump decât alte legume. Acesta se gătește de obicei la grătar, la abur sau prăjit. Hai să aflăm împreună totul despre sparanghel.

Totul despre sparanghel. De ce e bine să-l consumi
Chiftele de post într-un bol alb cu un alt bol cu sos lângă el

Chiftele de post, cu linte și ciuperci. Se fac rapid și sunt foarte hrănitoare

Dacă ții post sau vrei să iei o pauză de la mâncat carne, îți propunem o rețetă de chiftele de post, cu linte și ciuperci. Se fac rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Chiftele de post, cu linte și ciuperci. Se fac rapid și sunt foarte hrănitoare
bol cu edamame beneficii pentru sănătate

Edamamele, sursă de proteine vegetale. Ce beneficii au asupra sănătății

Edamamele sunt nelipsite din bucătăria asiatică și au început să fie integrate și preparate din gastronomia vestică. Beneficiile lor nutriționale le-au adus în atenția tuturor în ultimii ani.

Edamamele, sursă de proteine vegetale. Ce beneficii au asupra sănătății
Pate de somon afumat cu hrean într-un bol de lemn, ornat cu pătrunjel lângă care se află câteva bucăți de pâine și un castronel cu măsline verzi

Pate de somon afumat cu hrean. Rețetă de post

Dacă vrei să încerci un pate de pește și nu ai idee pe care să-l alegi, îți propunem o rețetă de pate de somon afumat cu hrean, sănătos și delicios. Ca orice pate, îl poți mânca pe pâine sau îl poți folosi în diferite combinații atunci când vrei să faci platouri cu aperitive pentru zile speciale.

Pate de somon afumat cu hrean. Rețetă de post
Tort tiramisu, legat cu o fundă maron așezat pe un platou alb care are în spate un ciorchine de struguri albi

Tort Tiramisu. Desertul fără coacere care va deveni vedeta de pe masa ta

Dacă ești în căutarea unui desert răcoritor și foarte gustos, îți oferim rețeta unui tort tiramisu care se face rapid și din care va trebui să ai pregătită o a doua porție.

Tort Tiramisu. Desertul fără coacere care va deveni vedeta de pe masa ta
închide