Cele mai recente

Compoziție de găluște de griș ilustrată cu ajutorul unei supe de găluște

Compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoase

Supa cu găluște este unul dintre cele mai reconfortante preparate. Este aproape un răsfăț, cu un gust bogat, cu un echilibru de nutrienți, cu găluște moi și pufoase care se topesc în gură și te ung pe suflet. Pentru unii nici nu mai contează cum sunt găluștele pentru că, în ansamblul său, supa le amintește de copilărie. Dacă totuși vrei să faci compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoase, descoperă mai jos câteva sfaturi.

Compoziția perfectă pentru găluște de griș pufoase
Tartă cu prune și mere și aluat rulat cu scorțișoară în formă albă și o porție într-un bol
Galerie foto

Tartă cu prune și mere. Rețeta cu aluat rulat cu scorțișoară

Dacă îți plac combinațiile de fructe în deserturi, rețeta de tartă cu prune și mere și aluat rulat cu scorțișoară te va cuceri negreșit. Prepar-o pentru a te convinge, urmărind rețeta oferită mai jos.

Tartă cu prune și mere. Rețeta cu aluat rulat cu scorțișoară
Borcan cu sos de roșii concentrat și aromat, alături de roșii proaspete, usturoi și o sticlă de ulei
Galerie foto

Sos de roșii concentrat și aromat, pentru iarnă

Printre conservele de roșii pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de sos de roșii concentrat și aromat. Este un sos aromat cu usturoi și cimbru, perfect pentru rețetele de paste, de pizza sau de alte mâncăruri.

Sos de roșii concentrat și aromat, pentru iarnă
Secretul cartofilor copți ilustrat cu ajutorul unei tăvi pline de cartofi copți

Secretul cartofilor copți. Ingredientele care îi fac mai savuroși

Cartofii sunt cea mai la îndemână garnitură. Sunt ieftini, ușor de gătit, versatili, se găsesc oriunde. Poți să îi folosești pentru aperitive, garnituri, feluri de bază, supe și ciorbe, chiar și la preparate dulci. Totuși, una dintre cele mai simple modalități de a-i prepara este să îi pui la cuptor. Descoperă secretul cartofilor copți. Iată ingredientele care îi fac mai savuroși.

Secretul cartofilor copți. Ingredientele care îi fac mai savuroși
Roșii în saramură la borcan, cu mărar și usturoi
Galerie foto

Roșii în saramură la borcan, conservate pentru iarnă

Dacă ai început deja să pregătești conserve de roșii pentru iarnă, prepară și rețeta de roșii în saramură la borcan. Te vei bucura mai târziu de roșiile întregi, pe care le poți folosi în diferite preparate culinare.

Roșii în saramură la borcan, conservate pentru iarnă
Două pahare cu Desert cu iaurt și afine fără coacere pe un tocător de lemn, alături de un bol cu afine și pișcoturi
Galerie foto

Desert cu iaurt și afine, fără coacere. Rețeta servită la pahar

Din categoria deserturilor rapide, delicioase și spectaculoase, îți oferim o rețetă de desert cu iaurt și afine, fără coacere. Este unul dintre acele deserturi pe care le poți monta în pahare sau cupe de înghețată.

Desert cu iaurt și afine, fără coacere. Rețeta servită la pahar
pepene galben copt și feliat pe o masă de lemn

Cum îți dai seama dacă pepenele galben este copt. Sfaturi utile de la specialiști

Pepenele galben suculent și dulce este unul dintre cele mai bune deserturi ale verii. Chiar dacă de cele mai multe ori îl găsești în supermarketuri tot timpul anului, în sezon este cel mai aromat și mai gustos. Iată cum îți dai seama dacă pepenele galben este copt. Descoperă câteva sfaturi utile de la specialiști.

Cum îți dai seama dacă pepenele galben este copt. Sfaturi utile de la specialiști
Prăjitură cu prune și iaurt servită pe o farfurie albă

Prăjitură cu prune și iaurt. Cea mai simplă rețetă

Rețeta de prăjitură cu prune și iaurt este perfectă pentru zilele calde de vară. Este răcoritoare, cu un echilibru perfect de dulce și acrișor. În plus, nu are nici un aport caloric important, așa că te poți bucura de ea în voie.

Prăjitură cu prune și iaurt. Cea mai simplă rețetă
O femeie care îți arată ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde

Ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. La ce riscuri te poți expune

Cuptorul cu microunde poate fi salvarea ta atunci când vrei să încălzești repede un preparat. În câteva minute ai mâncarea caldă, fără prea mult efort. Totuși, nu toate alimentele se pot încălzi în acest mod. Iată ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.

Ce să nu reîncălzești niciodată la cuptorul cu microunde. La ce riscuri te poți expune
prea multe semințe de chia

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea multe semințe de chia. La ce concluzii au ajuns specialiștii

Semințele de chia, pe cât sunt de mici, pe atât de mult îți pot susține sănătatea organismului. Au o cantitate însemnată de fibre, vitamine, minerale. Toate acestea sprijină funcționarea în parametrii normali. Cu toate acestea, un consum prea mare de semințe de chia poate să aibă efecte adverse. Descoperă ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea multe semințe de chia. Iată care este cantitatea de care ai nevoie zilnic pentru a fi sănătoasă.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea multe semințe de chia. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Sriracha cu maioneză pus într-un borcan mare

Sriracha cu maioneză, sosul care satisface toate poftele

Dacă îți plac sosurile picante, dar vrei să fie și cremoase încearcă acest sos sriracha cu maioneză. Are o combinație savuroasă de dulce și picant și se potrivește perfect cu burgeri, taco, cartofi prăjiți, legume și carne la grătar și multe altele.

Sriracha cu maioneză, sosul care satisface toate poftele
Cele mai pufoase găluște cu prune servite pe o farfurie

Cele mai pufoase găluște cu prune. Rețeta și trucuri utile

Când spui găluște cu prune te gândești la seri de vară relaxate, la un pahar de vin sau de limonadă, cu muzică bună pe fundal și prieteni alături. Sunt unul dintre cele mai complexe și sățioase deserturi tradiționale românești. Descoperă și tu cum prepari cele mai pufoase găluște cu prune. Rețeta perfectă pentru serile de vară.

Cele mai pufoase găluște cu prune. Rețeta și trucuri utile
Vinete coapte la cuptor aranjate într-o tavă

Vinete coapte la cuptor. Trucuri și sfaturi ca să se curețe rapid

Dacă nu ai un grătar în aer liber și nici nu vrei să murdărești prea tare aragazul, dar îți este poftă de salată de vinete, poți face vinete coapte la cuptor. Este cea mai simplă, rapidă și curată metodă.

Vinete coapte la cuptor. Trucuri și sfaturi ca să se curețe rapid
Două porții din prăjitura Rigo Jancsi
Galerie foto

Prăjitura Rigo Jancsi. Rețetă delicioasă din bucătăria ungurească

Prăjitura Rigo Jancsi este una dintre cele mai elegante și fine prăjituri tradiționale din bucătăria ungurească. Pe lângă aspectul cuceritor, gustul prăjiturii este la aceeași înălțime.

Prăjitura Rigo Jancsi. Rețetă delicioasă din bucătăria ungurească
Gem de prune aromat în borcan, pe felii de pâine și în lingură de lemn, alături de prune proaspete
Galerie foto

Gem de prune aromat, ideal pentru deserturi

Dacă îți plac deserturile cu gem de prune, cum ar fi tartele, cornurile sau cornulețele, îți recomandăm să prepari rețeta de gem de prune aromat. Nu vei mai avea nevoie de alte arome la prepararea deserturilor.

Gem de prune aromat, ideal pentru deserturi
sos chimichurri alături de o fotografie cu sos pesto pentru a ilustra diferențele dintre cele două

Sos pesto vs. sos chimichurri. Care este diferența dintre ele

Pesto și chimichurri sunt sosuri verzi, preparate din ierburi proaspete, usturoi și ulei de măsline. Cu toate acestea unt destul de diferite, având profiluri de aromă total opuse. La sos chimichurri se simte mai puternic aroma de oțet, în schimb ce sosul pesto se remarcă prin prezența umami—gustul complet—datorat parmezanului. Nu sunt singurele aspecte care le diferențiază. Iată tot ce trebuie să știi despre cele două sosuri clasice. Descoperă mai multe despre sos pesto vs. sos chimichurri. Află care este diferența dintre ele.

Sos pesto vs. sos chimichurri. Care este diferența dintre ele
Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei în forma de copt și pe farfurie cu furculiță
Galerie foto

Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zilei

Dacă adori dovleceii în preparatele culinare, îți oferim o rețetă de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zilei.

Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei, pentru una dintre gustările zilei
Chec cu fulgi de ovăz și afine, porționat pe un tocător de lemn
Galerie foto

Chec cu fulgi de ovăz și afine, mai dens și mai consistent

Printre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, poți încerca și rețeta de chec cu fulgi de ovăz și afine. Vei obține un chec mai consistent, cu textură mai densă și ușor umedă. Este perfect pentru deliciul din pauza de cafea sau de ceai.

Chec cu fulgi de ovăz și afine, mai dens și mai consistent
Damigeană cu afine în alcool cu zahăr pentru afinată
Galerie foto

Lichior de afine sau afinată. O băutură de casă, fină și aromată

Nu rata sezonul afinelor fără să le incluzi în alimentația ta, pentru că au multiple beneficii pentru sănătate. Iar pentru mai târziu, în sezonul rece, le poți conserva sub formă de dulceață, gem sau diferite băuturi. Una dintre rețetele de băuturi în care poți include afinele este cea de lichior de afine sau afinată.

Lichior de afine sau afinată. O băutură de casă, fină și aromată
Compot de prune întregi în borcan fără capac
Galerie foto

Compot de prune întregi, pentru iarnă

Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, prepară și tu rețeta de compot de prune întregi. Este o rețetă simplă, așa cum o preparau mamele sau bunicile în trecut.

Compot de prune întregi, pentru iarnă
Porție de tartă cu prune și crumble pe un tocător de lemn, alături de platoul cu tarta
Galerie foto

Tartă cu prune și crumble, simplă și gustoasă

Printre cele mai simple prăjituri cu fructe, dar foarte adorate, se numără și tartele. Și pentru că sezonul prunelor este în toi, îți oferim o rețetă de tartă cu prune și crumble, simplă și gustoasă.

Tartă cu prune și crumble, simplă și gustoasă
Dovlecei pane de post, într-un vas oval, alături de rosii proaspete
Galerie foto

Dovlecei pane de post, mai simpli și mai sănătoși

Dacă te întrebi ce gustări simple și gustoase să mai prepari, rețeta de dovlecei pane de post îți poate fi de ajutor. Se prepară ușor, din ingrediente puține și mereu la îndemână.

Dovlecei pane de post, mai simpli și mai sănătoși
Clafoutis cu prune porționat pe o farfurie albă și pe un platou verde
Galerie foto

Clafoutis cu prune. Un desert simplu și delicios

Din categoria deserturilor cu fructe de sezon, avem pentru tine o rețetă simplă și delicioasă de clafoutis cu prune. Clafoutisul nu este chiar o prăjitură, ci este asemănător cu un pancake uriaș preparat la cuptor. Textura nu este pufoasă, este ca de budincă.

Clafoutis cu prune. Un desert simplu și delicios
Borcan cu Sos picant de roșii cu ardei iute și usturoi
Galerie foto

Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnă

Dacă ești în căutare de rețete pentru conservarea roșiilor, îți propunem să încerci și rețeta de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Este un sos pe care îl vei putea folosi la rețetele de paste și pizza, dar și pentru mâncăruri scăzute. Este ideal pentru rețetele de chiftele sau perișoare în sos de roșii.

Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnă
Două borcane cu sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă
Galerie foto

Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă

Nu lăsa sezonul dovleceilor de grădină să treacă, fără a-i include în rețetele de conserve pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de sos de dovlecei cu ardei copți. Sosul iese delicat, are o textură cremoasă și este foarte gustos.

Sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă
Condimente pentru cafea alături de o cană plină cu cafea

Condimente recomandate pentru cafea. Ce să pui în ceașca ta de dimineață

Adăugarea condimentelor în cafea poate aduce o varietate de arome și note de gust, dându-i o nouă dimensiune. Condimentele precum scorțișoara, cardamomul, vanilia, nucșoara sau cacaoa pot oferi un gust delicios și un miros plăcut cafelei. Iată care sunt cele mai potrivite condimente recomandate pentru cafea.

Condimente recomandate pentru cafea. Ce să pui în ceașca ta de dimineață
Pandișpan cu prune și bezea porționat pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă și un bol cu prune
Galerie foto

Pandișpan cu prune și bezea. Desert delicios și spectaculos

Dacă te întrebi în ce desert să mai incluzi prunele pentru a te bucura din plin de gustul lor, îți oferim o rețetă de pandișpan cu prune și bezea. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos căruia cu greu îi reziști.

Pandișpan cu prune și bezea. Desert delicios și spectaculos
Vinegretă de yuzu cu ghimbir, servit într-un pahar înalt

Vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de vară

Yuzu este un mic fruct citric asemănător cu lămâia, dar cu o aromă complexă, florală. Se potrivește foarte bine în sosuri pentru salate sau pentru preparate din carne. În combinație cu ghimbirul dă naștere unei bogății de gusturi, rafinate și elegante. Descoperă o rețetă delicioasă de vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de vară.

Vinegretă de yuzu cu ghimbir, sosul perfect pentru salatele de vară
Dulceață de zmeură pusă într-un borcan mic

Dulceață de zmeură. Trucuri pentru a prepara rețeta clasică

Nu lăsa să treacă vara fără să faci câteva borcane de dulceață de zmeură. Vei putea să te delectezi cu aceste fructe delicioase și la iarnă, fie că vei servi dulceața simplă, fie ca topping pentru alte deserturi.

Dulceață de zmeură. Trucuri pentru a prepara rețeta clasică
Cheesecake cu cocos pe un platou alb, o vază cu bujori și iriși galbeni
Galerie foto

Cheesecake cu cocos. Rețetă de cheesecake alb imaculat, foarte aromat

Pentru atunci când dorești să prepari un desert delicios și foarte aromat, salvează rețeta de cheesecake cu cocos. Te vei bucura de un desert alb imaculat și foarte aromat.

Cheesecake cu cocos. Rețetă de cheesecake alb imaculat, foarte aromat
Un pepene verde bun, tăiat pe jumătate pentru a ilustra că este copt

Cum alegi un pepene verde. Sfaturi care să te ajute când mergi la piață

Alegera unui pepene verde bun poate fi ușor o provocare, dar cu câteva sfaturi simple, vei putea alege unul copt, dulce și zemos. Dacă nu mergi în piață, unde vânzătorul îți poate face dop, iată cum alegi un pepene verde bun.

Cum alegi un pepene verde. Sfaturi care să te ajute când mergi la piață
Ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone porționată pe farfurie și pe platou
Galerie foto

Ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone

Dacă adori clasicul tort Pavlova, îl poți încerca și sub formă de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone. Se prepară ușor și va avea un aspect cuceritor.

Ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone
Piña colada cu pepene verde, servit într-un pahar mic

Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii

Piña colada cu pepene verde este o adaptare a clasicului cocktail sinonim cu vara. Este mai dulce, cu aromă mai complexă datorită combinării unor ingrediente care se îmbină perfect. Toarnă-ți un pahar și bucură-te!

Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Bame într-o cutie de lemn și într-un borcan pentru a ilustra una dintre cele trei rețete cu bame

Totul despre bame. 3 idei de rețete delicioase

Bamele sunt un fruct, deși sunt consumate în majoritatea timpului ca legume. Sunt ideale pentru tocănițe și supe și sunt folosite cu precădere în bucătăriile din Africa și din America de Nord. Rețete cu bame vei găsi în orice parte a lumii, unele dintre ele mai simple, altele mai sofisticate. Descoperă totul despre bame. Iată cum se gătesc și cum pot fi integrate în dieta zilnică.

Totul despre bame. 3 idei de rețete delicioase
Două mâini care țin un castron cu struguri pentru a ilustra cum păstrezi strugurii

Cum se păstrează strugurii ca să reziste până la trei săptămâni

Stugurii sunt unele dintre cele mai populare fructe, perfecte pentru o gustare, la desert sau chiar alături de brânzeturi sau mezeluri. Iată câteva sfaturi care te învață cum să păstrezi strugurii pentru a rezista până la trei săptămâni.

Cum se păstrează strugurii ca să reziste până la trei săptămâni
Șapte mini tarte cu mascarpone și căpșuni, decorate cu frunze de mentă
Galerie foto

Mini tarte cu mascarpone și căpșuni, pentru momentele dulci ale zilei

Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru momentele dulci ale zilei, îți oferim o rețetă de mini tarte cu mascarpone și căpșuni. Sunt perfecte și pentru un platou cu prăjituri festive.

Mini tarte cu mascarpone și căpșuni, pentru momentele dulci ale zilei
Un borcan plin cu zacuscă de dovlecei

Zacuscă de dovlecei. Rețeta simplă și rapidă

Rețeta de zacuscă de dovlecei este delicioasă la micul dejun sau ca aperitiv alături de alte preparate tradiționale, ori ca fel principal în zilele de post. Se face foarte ușor și are o aromă intensă.

Zacuscă de dovlecei. Rețeta simplă și rapidă
Salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi, decorată cu pătrunjel, în bol alb cu furculiță și o felie de pâine
Galerie foto

Salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi, gustoasă și răcoroasă

Salata de fasole verde cu usturoi este preferata tuturor dintre salatele de vară. Se poate prepara în mai multe variante. Una dintre acestea este cea de salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi.

Salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi, gustoasă și răcoroasă
Chec cu iaurt și prune pe platou, alături de două farfurii cu felii de chec și prune proaspete

Chec cu iaurt și prune. Rețetă de chec delicios, cu textură umedă

Deja s-au copt primele prune și dorești să te bucuri cât mai mult de gustul aromat al lor? Include-le în cât mai multe rețete de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă simplă și ușoară de chec cu iaurt și prune.

Chec cu iaurt și prune. Rețetă de chec delicios, cu textură umedă
sirop de vișine alături de un bol plin cu vișine

Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la rece

Un strop de sirop de vișine poate fi suficient pentru a aduce un plus de aromă băuturilor, cocktailurilor, prăjiturilor, înghețatelor sau altor deserturi. De asemenea, îl poți pune peste cereale sau iaurt pentru a le da o notă dulce și fructată. Iată cum poți face sirop de vișine, rețeta pentru iarnă. 

Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la rece
Cele mai cunoscute cocktailuri pe un bar negru

Top 10 cele mai cunoscute cocktailuri. Ce poți consuma vara aceasta

Majoritatea cocktailurilor care astăzi au devenit emblematice sunt de fapt variante îmbunătățite ale unor băuturi clasice sau au pornit de la ideea de remediu pentru diverse boli. Ți-am pregătit un top 10 cele mai cunoscute cocktailuri. Descoperă ce poți consuma vara aceasta.

Top 10 cele mai cunoscute cocktailuri. Ce poți consuma vara aceasta
Porție de prăjitură cu cremă de iaurt și mure pe o farfurie cu linguriță, alături de platoul cu prăjitură, o ceașcă de cafea și un trandafir
Galerie foto

Prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură cu fructe de sezon, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere. Te vei bucura de un desert savuros și spectaculos, alături de familie și prieteni.

Prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere
halbă și pahar cu bere la draft, dar și bere îmbuteliată

Berea la draft vs. berea îmbuteliată. Ce să alegi ca să bei cu plăcere

Ți s-a întâmplat ca același sortiment de bere să ți se pară diferit atunci când l-ai băut la draft față de varianta lui îmbuteliată? Parcă diferă prospețimea, tăria și puterea aromei în favoarea berii servită la draft. Descoperă mai multe despre berea la draft vs. berea îmbuteliată. Iată de ce le diferă gustul.

Berea la draft vs. berea îmbuteliată. Ce să alegi ca să bei cu plăcere
batoane de lămâie servite pe o plăcuță de lemn

Batoane de lămâie, desertul care te va răcori în zilele calde de vară

Zilele toride de vară cer un desert răcoritor, iar aceste batoane de lămâie sunt ceea ce ai nevoie. Sunt atât de aromate încât toată casa îți va fi invadată de parfum proaspăt de citrice.

Batoane de lămâie, desertul care te va răcori în zilele calde de vară
Bol din bambus cu salată de fructe cu quinoa și busuioc alături de linguri tot din bambus
Galerie foto

Salată de fructe cu quinoa și busuioc, perfectă pentru micul dejun

Dacă te întrebi ce să mai servești la micul dejun, ușor și consistent în același timp, îți oferim o rețetă de salată de fructe cu quinoa și busuioc. Este plină de savoare și culoare, dar și de sănătate.

Salată de fructe cu quinoa și busuioc, perfectă pentru micul dejun
Supa de roșii cu roșii din conservă

Supă de roșii. Rețeta pe care o poți prepara cu ajutorul conservelor

Supa de roșii, cu roșii din conservă, este unul dintre cele mai economice preparate pe care îl poți face. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar cele necesare sunt ieftine și se folosesc în cantități mici. Dacă ai două conserve de roșii în cămară, o ceapă și câțiva căței de usturoi, atunci îți poți prepara rapid o supă nu doar delicioasă, dar și ieftină.

Supă de roșii. Rețeta pe care o poți prepara cu ajutorul conservelor
Soufra cu zmeură în vas alb rotund
Galerie foto

Soufra cu zmeură. Plăcintă grecească cu foi încrețite

Pentru că este sezonul zmeurei și sunt la mare căutare rețetele de deserturi cu zmeură, încearcă rețeta grecească de Soufra cu zmeură. Este o rețetă de plăcintă cu foi încrețite și o cremă cu arome de lămâie și vanilie, presărată cu zmeură proaspătă.

Soufra cu zmeură. Plăcintă grecească cu foi încrețite
Limonadă cu căpșuni servită într-o carafă

Limonadă cu căpșuni, echilibrul perfect între dulce și acrișor

Limonada cu căpșuni este una dintre acele băuturi de care ai nevoie când temperaturile de afară sunt mult prea ridicate. Combinația gustul dulce al căpșunilor cu note acrișoare ale lămâilor este tot ce ai nevoie pentru a te răcori.

Limonadă cu căpșuni, echilibrul perfect între dulce și acrișor
Lipii turcești sau Bazlama așezate una peste alta pe un tocător de lemn
Galerie foto

Bazlama. Rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie

Dacă ai poftă de pâine de casă, dar nu ai timp și de frământat și de copt, poți încerca rețeta de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie și denumite ”Bazlama”.

Bazlama. Rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie
piure de roșii vs sos de roșii într-o imagine colaj

Diferența dintre piure de roșii și sos de roșii. Ce poți să folosești în preparatele tale

Multe rețete cer sos de roșii sau piure de roșii. Dacă te-ai întrebat care este diferența dintre piure de roșii și sos de roșii, dar și când poate fi folosit fiecare dintre ele, iată câteva explicații ce îți vor fi de folos data viitoare când gătești.

Diferența dintre piure de roșii și sos de roșii. Ce poți să folosești în preparatele tale
închide