bucătăria dobrogeană

Piperchi, rețeta machedonească pe care trebuie să o încerci
Garnituri | 13 iunie 2025

Piperchi, rețeta machedonească pe care trebuie să o încerci

Piperchi este o mâncare tradițională din bucătăria balcanică, mai ales întâlnită în comunitățile aromâne. Preparatul constă din ardei gătiți împreună cu roșii și ouă, rezultând un fel de mâncare rustic, gustos și ușor de pregătit.

Piperchi, rețeta machedonească pe care trebuie să o încerci
Ghișman. Rețetă de plăcintă tradițională dobrogeană
Galerie foto
Desert | 20 martie 2025

Ghișman. Rețetă de plăcintă tradițională dobrogeană

Ghișman este o plăcintă dobrogeană autentică, cu o textură asemănătoare unei budinci și un gust inconfundabil, rezultat din combinația dintre iaurt, brânză dulce și bicarbonat.

Ghișman. Rețetă de plăcintă tradițională dobrogeană
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Galerie foto
Pește | 25 ianuarie 2025

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană

Rețeta de ciorbă de pește este un preparat tradițional românesc. Este bogată în arome proaspete și un gust intens de pește, echilibrat de legume și verdețuri. Fie că vorbim de varianta lipovenească, dunăreană sau cea pescărească din Delta Dunării, această ciorbă este o adevărată simfonie de savori. Dulceața legumelor se îmbină armonios cu gustul ușor sărat al peștelui proaspăt.

Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Dulceață de coacăze negre în borcan și în linguriță
07:55
Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Porții de prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
05:50
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Jeleu de coacăze roșii în borcan și în linguriță
30 iulie, 13:45
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Fasole verde scăzută ardelenească, într-un recipient metalic, alături de un capac și alte legume așezate pe o masă
30 iulie, 07:34
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Prăjitură cu iaurt și zmeură pe un platou dreptunghiular
29 iulie, 05:50
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Supă cremă de fasole verde în bol metalic, alături de păstăi de fasole
29 iulie, 05:38
Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată
Pate de ton pe biscuiți și în bol
28 iulie, 06:26
Pate de ton. Rețetă de cremă tartinabilă, fină și sățioasă Pate de ton. Rețetă de cremă tartinabilă, fină și sățioasă
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry pe o farfurie albă
28 iulie, 05:04
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry
Vezi cele mai noi articole
închide