harissa

Harissa, pasta picantă din Tunisia care a cucerit lumea. Ce este și cum se folosește
Sosuri | 29 octombrie 2024

Harissa, pasta picantă din Tunisia care a cucerit lumea. Ce este și cum se folosește

Harissa este o pastă picantă originară din Tunisia, utilizată pe scară largă în bucătăria nord-africană și în Orientul Mijlociu. Aceasta este compusă în principal din ardei iute, usturoi, ulei de măsline, coriandru, chimen și alte condimente, care variază în funcție de rețeta specifică. Gustul harissei este intens și complex, având note picante, afumate și aromate.

Harissa, pasta picantă din Tunisia care a cucerit lumea. Ce este și cum se folosește
Harissa, cel mai picant sos din Tunisia
Sosuri | 22 ianuarie 2024

Harissa, cel mai picant sos din Tunisia

Harissa este un condiment emblematic al bucătăriei nord-africane, cu origini în special în Tunisia. Este cunoscut pentru faptul că este foarte picant, aducând note aromate într-o varietate de preparate. Harissa poate fi găsită sub formă de pastă sau pudră și este adesea folosită pentru a da un plus de gust și iuțeală mâncărurilor.

Harissa, cel mai picant sos din Tunisia
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei porții din prăjitura Cartof
06:56
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura cu iaurt și fructe decorată cu frunze de mentă
05:59
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
pad thai
20 ianuarie, 12:39
Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez
Salata de fructe pusă într-un bol alb
20 ianuarie, 06:12
Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
filet mignon
19 ianuarie, 05:33
Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon
sfecla tăiată
19 ianuarie, 05:09
Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni
Porție de ciorbă de cartofi cu pipote de pui
18 ianuarie, 05:01
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Croissante rapide, unul secționat
18 ianuarie, 04:39
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Vezi cele mai noi articole
închide