șalotă

Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
Sfaturi culinare | 25 octombrie 2025

Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor

Șalota și ceapa galbenă sunt două tipuri de ceapă folosite frecvent în gătit, dar ele diferă semnificativ în gust, textură și utilizări. Deși ambele sunt ingrediente esențiale în multe preparate, alegerea între șalotă și ceapa galbenă poate influența considerabil aroma și caracterul unui fel de mâncare.

Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă
Sfaturi culinare | 27 februarie 2024

Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă

Șalota este o ceapă mică, cu un gust puțin mai delicat și ușor mai dulce decât al celei galbene. Este preferată la gătit pentru că are o textură mai fină și foile mai subțiri. Este folosită în multe rețete de sosuri, vinegrete, supe, tocănițe, salate și preparate cu fructe de mare sau carne. Iată cum se folosește șalota astfel încât să te bucuri de gustul ei deosebit.

Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
baharat
05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
05:45
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
12 decembrie, 05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
închide