Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Această tarta cu cremă de fistic și ganache de ciocolată este un desert rafinat, cu arome intense și texturi contrastante. Prepar-o și tu urmărind rețeta detaliată pas cu pas mai jos.

Porție de tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
arta are un echilibru desăvârșit între dulce și intens / Shutterstock

Tarta se compune dintr-un blat fraged și crocant, o cremă fină, verde-pistachio, catifelată și ușor onctuoasă, iar deasupra un strat lucios de ganache de ciocolată neagră, care adaugă profunzime și echilibru. Este o tartă elegantă, spectaculoasă ca aspect și absolut memorabilă ca gust.

Citește și

Tarta are un echilibru desăvârșit între dulce și intens. Crema de fistic e blândă, ușor untoasă, cu aromă profundă de alune verzi. Ganache-ul de ciocolată adaugă o notă amăruie și o consistență bogată, care contrastează plăcut cu baza fragedă și crocantă. Fisticul de deasupra amplifică aroma de bază și adaugă un „crunch” elegant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tartă cu zmeură și ciocolată, delicioasă și spectaculoasă. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tarta cu cremă de fistic și ganache de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului fraged care necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece. Apoi vei coace crusta de tartă simplă, iar în timp ce se răcește poți prepara umpluturile.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu cremă de fistic

Într-un bol, amestecă făina, sarea și zahărul pudră. Adaugă untul rece și frământă cu degetele până obții un aluat nisipos. Adaugă oul și vanilia și frământă rapid până se omogenizează aluatul.

Modelează aluatul într-o bilă, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider timp de 30–60 de minute.

După acest interval de timp întinde aluatul într-o foaie circulară și tapetează cu el o formă de tartă cu diametrul de 22–24 cm. Înțeapă baza cu furculița, acoperă cu hârtie de copt și adaugă greutăți în interior (boabe de fasole, de năut, etc.).

Coace crusta de tartă timp de 15 minute la 180°C cu greutăți, apoi 10 minute fără acestea, până se rumenește ușor. Las-o la răcit.

Prepară crema de fistic

Într-o crăticioară, încălzește laptele cu smântâna.

Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul, amidonul și pasta de fistic.

Toarnă lichidul cald în fir subțire peste amestecul de fistic, amestecând continuu.

Pune totul înapoi pe foc mic și amestecă până se îngroașă ca o budincă. Ridică vasul de pe foc, adaugă untul și omogenizează. Acoperă cu folie direct peste cremă și las-o să se răcească complet.

Prepară ganache de ciocolată

Încălzește smântâna până aproape de punctul de fierbere.

Toarn-o peste ciocolata ruptă bucăți. Lasă 2 minute, apoi amestecă până se topește complet.

Adaugă untul pentru luciu și omogenizează.

Descoperă și o rețetă de cremă de cacao și unt, simplă și rapidă.

Asamblare tarta cu cremă de fistic și ganache de ciocolată

Toarnă crema de fistic în crusta de tartă răcită și nivelează. Pune tava la rece pentru 30 minute.

Apoi toarnă ganache-ul deasupra și înclină ușor tarta pentru a se întinde uniform. Pune-o din nou la rece pentru cel puțin 2–3 ore (ideal peste noapte).

Înainte de servire presară fistic mărunțit pe margine sau în dungi fine.

Servește tarta rece, feliată curat cu un cuțit încălzit.

Citește și
Tartă cu fistic și ciocolată secționată
Galerie foto

Galerie foto

Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
Porție de tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
+0
CELE MAI CITITE
Sorbet de zmeură în bol alb, decorat cu zmeură proaspătă și mentă, alături de linguriță și un bol cu zmeură
Sorbet de zmeură. Rețetă clasică de desert răcoritor cu fructe
Sorbet de zmeură. Rețetă clasică de desert răcoritor cu fructe
Gazpacho de avocado în bol, alături de o legătură de pătrunjel și felii de avocado
Gazpacho de avocado. Rețetă simplă și rafinată, de vară
Gazpacho de avocado. Rețetă simplă și rafinată, de vară
O farfurie cu un preparat cu pește pentru a ilustra un articol despre sosuri pentru pește.
Sosuri pentru pește simple și gustoase. 5 rețete delicioase
Sosuri pentru pește simple și gustoase. 5 rețete delicioase
Chec umed cu coacăze negre porționat
Chec umed cu coacăze negre. Un desert de vară delicios și răcoros
Chec umed cu coacăze negre. Un desert de vară delicios și răcoros
un cornet cu două cupe de înghețata turcească
Maraş Dondurması, înghețata turcească. Cum o poți face chiar la tine acasă
Maraş Dondurması, înghețata turcească. Cum o poți face chiar la tine acasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu zmeură și ciocolată porționată pe farfurie și pe platou, alături de o cană albă
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Vafe sărate cu dovlecei pe o farfurie, o vafă secționată
07:17
Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară
Ștrudel împletit cu brânză și caise porționat pe două farfurii și pe platou, alături de caise proaspete
05:52
Ștrudel împletit cu brânză și caise. Desert simplu și delicios Ștrudel împletit cu brânză și caise. Desert simplu și delicios
Dulceață de coacăze roșii în două borcane și coacăze proaspete
25 iulie, 07:06
Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară
două porții de Dovlecei umpluți cu salată Caprese pe o farfurie albă, pâine prăjită, roșii, frunze de busuioc și un dovlecel proaspăt
25 iulie, 06:53
Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor
Porție de tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
25 iulie, 05:57
Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare
Supă de fasole verde cu morcovi în bol și în oală cu polonic, alături de un coș cu pâine și solnițe
24 iulie, 06:40
Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă
Pâine împletită și umplută cu verdețuri porționată pe un tocător de lemn
24 iulie, 05:56
Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată
Pepene roșu murat în două borcane
24 iulie, 05:06
Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Brad Pitt este acuzat de intervenții estetice. Ce spun medicii specialiști despre noul său look tineresc
Brad Pitt este acuzat de intervenții estetice. Ce spun medicii specialiști despre „noul său look tineresc”
Brad Pitt este acuzat de intervenții estetice. Ce spun medicii specialiști despre „noul său look tineresc”
15 judeţe şi Capitala intră de la 10.00 sub cod roşu de caniculă. Vor fi 43 de grade Celsius la umbră
15 judeţe şi Capitala intră de la 10.00 sub cod roşu de caniculă. Vor fi 43 de grade Celsius la umbră
15 judeţe şi Capitala intră de la 10.00 sub cod roşu de caniculă. Vor fi 43 de grade Celsius la umbră
Florin Talpan l-a chemat din nou în instanţă pe Gigi Becali!
Florin Talpan l-a chemat din nou în instanţă pe Gigi Becali!
Florin Talpan l-a chemat din nou în instanţă pe Gigi Becali!
Ispita Cristina de la Insula Iubirii, dans la bară într-o parcare, chiar în toiul zilei! Trecătorii au făcut ochii mari
Ispita Cristina de la Insula Iubirii, dans la bară într-o parcare, chiar în toiul zilei! Trecătorii au făcut ochii mari
Ispita Cristina de la Insula Iubirii, dans la bară într-o parcare, chiar în toiul zilei! Trecătorii au făcut ochii mari
Patricio Borghetti vorbește despre plecarea fiului Santino în Londra. Tânărul urmează să studieze în Marea Britanie
Patricio Borghetti vorbește despre plecarea fiului Santino în Londra. Tânărul urmează să studieze în Marea Britanie
Patricio Borghetti vorbește despre plecarea fiului Santino în Londra. Tânărul urmează să studieze în Marea Britanie
Cum schimbă Google căutările. Compania a dezvăluit noul Web Guide
Cum schimbă Google căutările. Compania a dezvăluit noul Web Guide
Cum schimbă Google căutările. Compania a dezvăluit noul Web Guide
Gazpacho de avocado. Un preparat rece și sănătos
Gazpacho de avocado. Un preparat rece și sănătos
Gazpacho de avocado. Un preparat rece și sănătos
De ce să nu îți compari copilul cu alți copii (și cum să eviți această capcană)
De ce să nu îți compari copilul cu alți copii (și cum să eviți această capcană)
De ce să nu îți compari copilul cu alți copii (și cum să eviți această capcană)
Ricky Martin a fost surprins de turiști pe o plajă din Malta. Cântărețul s-a îndrăgostit de această mică țară insulară: Chiar ești specială
Ricky Martin a fost surprins de turiști pe o plajă din Malta. Cântărețul s-a îndrăgostit de această mică țară insulară: „Chiar ești specială”
Ricky Martin a fost surprins de turiști pe o plajă din Malta. Cântărețul s-a îndrăgostit de această mică țară insulară: „Chiar ești specială”
Ce vitamine și minerale să iei când te simți slăbit. Suplimente pentru energie
Ce vitamine și minerale să iei când te simți slăbit. Suplimente pentru energie
Ce vitamine și minerale să iei când te simți slăbit. Suplimente pentru energie
fresh
Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant

Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant

Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant

Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă

Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă

Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară

Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară

Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată

Pâine împletită și umplută cu verdețuri, fragedă, rumenă și intens parfumată

Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare

Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare
închide