Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Această tarta cu cremă de fistic și ganache de ciocolată este un desert rafinat, cu arome intense și texturi contrastante. Prepar-o și tu urmărind rețeta detaliată pas cu pas mai jos.

Porție de tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
arta are un echilibru desăvârșit între dulce și intens / Shutterstock

Tarta se compune dintr-un blat fraged și crocant, o cremă fină, verde-pistachio, catifelată și ușor onctuoasă, iar deasupra un strat lucios de ganache de ciocolată neagră, care adaugă profunzime și echilibru. Este o tartă elegantă, spectaculoasă ca aspect și absolut memorabilă ca gust.

Citește și

Tarta are un echilibru desăvârșit între dulce și intens. Crema de fistic e blândă, ușor untoasă, cu aromă profundă de alune verzi. Ganache-ul de ciocolată adaugă o notă amăruie și o consistență bogată, care contrastează plăcut cu baza fragedă și crocantă. Fisticul de deasupra amplifică aroma de bază și adaugă un „crunch” elegant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tartă cu zmeură și ciocolată, delicioasă și spectaculoasă. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tarta cu cremă de fistic și ganache de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului fraged care necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece. Apoi vei coace crusta de tartă simplă, iar în timp ce se răcește poți prepara umpluturile.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu cremă de fistic

Într-un bol, amestecă făina, sarea și zahărul pudră. Adaugă untul rece și frământă cu degetele până obții un aluat nisipos. Adaugă oul și vanilia și frământă rapid până se omogenizează aluatul.

Modelează aluatul într-o bilă, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider timp de 30–60 de minute.

După acest interval de timp întinde aluatul într-o foaie circulară și tapetează cu el o formă de tartă cu diametrul de 22–24 cm. Înțeapă baza cu furculița, acoperă cu hârtie de copt și adaugă greutăți în interior (boabe de fasole, de năut, etc.).

Coace crusta de tartă timp de 15 minute la 180°C cu greutăți, apoi 10 minute fără acestea, până se rumenește ușor. Las-o la răcit.

Prepară crema de fistic

Într-o crăticioară, încălzește laptele cu smântâna.

Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul, amidonul și pasta de fistic.

Toarnă lichidul cald în fir subțire peste amestecul de fistic, amestecând continuu.

Pune totul înapoi pe foc mic și amestecă până se îngroașă ca o budincă. Ridică vasul de pe foc, adaugă untul și omogenizează. Acoperă cu folie direct peste cremă și las-o să se răcească complet.

Prepară ganache de ciocolată

Încălzește smântâna până aproape de punctul de fierbere.

Toarn-o peste ciocolata ruptă bucăți. Lasă 2 minute, apoi amestecă până se topește complet.

Adaugă untul pentru luciu și omogenizează.

Descoperă și o rețetă de cremă de cacao și unt, simplă și rapidă.

Asamblare tarta cu cremă de fistic și ganache de ciocolată

Toarnă crema de fistic în crusta de tartă răcită și nivelează. Pune tava la rece pentru 30 minute.

Apoi toarnă ganache-ul deasupra și înclină ușor tarta pentru a se întinde uniform. Pune-o din nou la rece pentru cel puțin 2–3 ore (ideal peste noapte).

Înainte de servire presară fistic mărunțit pe margine sau în dungi fine.

Servește tarta rece, feliată curat cu un cuțit încălzit.

Citește și
Tartă cu fistic și ciocolată secționată
Galerie foto

Galerie foto

Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
Porție de tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
+0
CELE MAI CITITE
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
alimentele ultraprocesate
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Galette cu nectarine și migdale alături de un bol cu miere și un bol cu fulgi de migdale
Galette cu nectarine și migdale. Rețetă de tartă rustică, franțuzească
Galette cu nectarine și migdale. Rețetă de tartă rustică, franțuzească
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pui tandoori
06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Covorul roșu de la Premiile Emmy 2025. Ce ținute spectaculoase au ales vedetele de anul acesta
Covorul roșu de la Premiile Emmy 2025. Ce ținute spectaculoase au ales vedetele de anul acesta
Covorul roșu de la Premiile Emmy 2025. Ce ținute spectaculoase au ales vedetele de anul acesta
Bătaie generală în centrul oraşului Galați, după ce două fete de 13 și 15 ani s-au luat la pumni și picioare
Bătaie generală în centrul oraşului Galați, după ce două fete de 13 și 15 ani s-au luat la pumni și picioare
Bătaie generală în centrul oraşului Galați, după ce două fete de 13 și 15 ani s-au luat la pumni și picioare
Gestul uriaş al milionarului care are un salariu de 33.000 de euro pe lună în România: amp;#8220;Face asta din banii lui”
Gestul uriaş al milionarului care are un salariu de 33.000 de euro pe lună în România: amp;#8220;Face asta din banii lui”
Gestul uriaş al milionarului care are un salariu de 33.000 de euro pe lună în România: amp;#8220;Face asta din banii lui”
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Thalía readuce magia anilor 90 cu relansarea discografiei sale iconice. Când se vor putea bucura fanii de melodiile legendare
Thalía readuce magia anilor ’90 cu relansarea discografiei sale iconice. Când se vor putea bucura fanii de melodiile legendare
Thalía readuce magia anilor ’90 cu relansarea discografiei sale iconice. Când se vor putea bucura fanii de melodiile legendare
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Justin Bieber face dezvăluiri despre relația cu Hailey în SWAG II: Nu vreau să stric totul, nu vreau să pleci
Justin Bieber face dezvăluiri despre relația cu Hailey în SWAG II: „Nu vreau să stric totul, nu vreau să pleci”
Justin Bieber face dezvăluiri despre relația cu Hailey în SWAG II: „Nu vreau să stric totul, nu vreau să pleci”
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
închide