Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Această tarta cu cremă de fistic și ganache de ciocolată este un desert rafinat, cu arome intense și texturi contrastante. Prepar-o și tu urmărind rețeta detaliată pas cu pas mai jos.

Porție de tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
arta are un echilibru desăvârșit între dulce și intens / Shutterstock

Tarta se compune dintr-un blat fraged și crocant, o cremă fină, verde-pistachio, catifelată și ușor onctuoasă, iar deasupra un strat lucios de ganache de ciocolată neagră, care adaugă profunzime și echilibru. Este o tartă elegantă, spectaculoasă ca aspect și absolut memorabilă ca gust.

Citește și

Tarta are un echilibru desăvârșit între dulce și intens. Crema de fistic e blândă, ușor untoasă, cu aromă profundă de alune verzi. Ganache-ul de ciocolată adaugă o notă amăruie și o consistență bogată, care contrastează plăcut cu baza fragedă și crocantă. Fisticul de deasupra amplifică aroma de bază și adaugă un „crunch” elegant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tartă cu zmeură și ciocolată, delicioasă și spectaculoasă. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tarta cu cremă de fistic și ganache de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului fraged care necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece. Apoi vei coace crusta de tartă simplă, iar în timp ce se răcește poți prepara umpluturile.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu cremă de fistic

Într-un bol, amestecă făina, sarea și zahărul pudră. Adaugă untul rece și frământă cu degetele până obții un aluat nisipos. Adaugă oul și vanilia și frământă rapid până se omogenizează aluatul.

Modelează aluatul într-o bilă, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider timp de 30–60 de minute.

După acest interval de timp întinde aluatul într-o foaie circulară și tapetează cu el o formă de tartă cu diametrul de 22–24 cm. Înțeapă baza cu furculița, acoperă cu hârtie de copt și adaugă greutăți în interior (boabe de fasole, de năut, etc.).

Coace crusta de tartă timp de 15 minute la 180°C cu greutăți, apoi 10 minute fără acestea, până se rumenește ușor. Las-o la răcit.

Prepară crema de fistic

Într-o crăticioară, încălzește laptele cu smântâna.

Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul, amidonul și pasta de fistic.

Toarnă lichidul cald în fir subțire peste amestecul de fistic, amestecând continuu.

Pune totul înapoi pe foc mic și amestecă până se îngroașă ca o budincă. Ridică vasul de pe foc, adaugă untul și omogenizează. Acoperă cu folie direct peste cremă și las-o să se răcească complet.

Prepară ganache de ciocolată

Încălzește smântâna până aproape de punctul de fierbere.

Toarn-o peste ciocolata ruptă bucăți. Lasă 2 minute, apoi amestecă până se topește complet.

Adaugă untul pentru luciu și omogenizează.

Descoperă și o rețetă de cremă de cacao și unt, simplă și rapidă.

Asamblare tarta cu cremă de fistic și ganache de ciocolată

Toarnă crema de fistic în crusta de tartă răcită și nivelează. Pune tava la rece pentru 30 minute.

Apoi toarnă ganache-ul deasupra și înclină ușor tarta pentru a se întinde uniform. Pune-o din nou la rece pentru cel puțin 2–3 ore (ideal peste noapte).

Înainte de servire presară fistic mărunțit pe margine sau în dungi fine.

Servește tarta rece, feliată curat cu un cuțit încălzit.

Citește și
Tartă cu fistic și ciocolată secționată
Galerie foto

Galerie foto

Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
Porție de tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
+0
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
Galerie foto
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Galerie foto
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Galerie foto
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Un gălăţean s-a certat cu chirurgul după ce ChatGPT i-a spus că operaţia a durat prea mult
Un gălăţean s-a certat cu chirurgul după ce ChatGPT i-a spus că operaţia a durat prea mult
Un gălăţean s-a certat cu chirurgul după ce ChatGPT i-a spus că operaţia a durat prea mult
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Mireasa, sezon 12. După ce Loredana a plâns la petrecere, Cosmin i-a transmis un mesaj: Nu a vrut să răspundă la telefon, dar…
Mireasa, sezon 12. După ce Loredana a plâns la petrecere, Cosmin i-a transmis un mesaj: „Nu a vrut să răspundă la telefon, dar…”
Mireasa, sezon 12. După ce Loredana a plâns la petrecere, Cosmin i-a transmis un mesaj: „Nu a vrut să răspundă la telefon, dar…”
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide