sos picant

Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant
Sosuri | 24 noiembrie 2024

Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant

Sosul piri-piri este un condiment originar din Africa, dar popularizat de bucătăria portugheză, unde a devenit un element de bază datorită gustului său intens și versatilității în preparatele culinare. Cu un gust profund, picant și ușor afumat, sosul piri-piri este făcut din ardei iuți piri-piri, combinați cu usturoi, oțet, ulei de măsline și diverse condimente care îi amplifică aroma distinctivă.

Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant
Harissa, cel mai picant sos din Tunisia
Sosuri | 22 ianuarie 2024

Harissa, cel mai picant sos din Tunisia

Harissa este un condiment emblematic al bucătăriei nord-africane, cu origini în special în Tunisia. Este cunoscut pentru faptul că este foarte picant, aducând note aromate într-o varietate de preparate. Harissa poate fi găsită sub formă de pastă sau pudră și este adesea folosită pentru a da un plus de gust și iuțeală mâncărurilor.

Harissa, cel mai picant sos din Tunisia
Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași
Sosuri | 6 noiembrie 2023

Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași

Sosul mole este unul dintre cele mai complexe și mai reprezentative sosuri din bucătăria mexicană, cunoscut pentru gustul său bogat și textura densă. Originea acestui sos este strâns legată de istoria și cultura Mexicului, fiind un amestec inedit de ingrediente care la final se completează într-un preparat unic.

Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași
Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnă
Galerie foto
Conserve | 9 august 2023

Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnă

Dacă ești în căutare de rețete pentru conservarea roșiilor, îți propunem să încerci și rețeta de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Este un sos pe care îl vei putea folosi la rețetele de paste și pizza, dar și pentru mâncăruri scăzute. Este ideal pentru rețetele de chiftele sau perișoare în sos de roșii.

Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnă
Coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor
Galerie foto
Friptură / Grătar | 19 mai 2023

Coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor

Dacă ești în căutarea unei rețetă de friptură din carne de porc, poți pune pe listă și rețeta de coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor.

Coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor
Cașcaval pane cu sos picant de fructe, pentru una dintre gustările zilei
Galerie foto
Aperitive | 15 februarie 2023

Cașcaval pane cu sos picant de fructe, pentru una dintre gustările zilei

Pentru una dintre gustările delicioase ale zilei, încearcă și tu rețeta de cașcaval pane cu sos picant de fructe cu ardei.

Cașcaval pane cu sos picant de fructe, pentru una dintre gustările zilei
Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tine
Sosuri | 23 ianuarie 2023

Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tine

Wasabi este nelipsit de lângă sushi. Pasta verde, foarte iute și aromată, se îmbină perfect cu sosul de soia și cu ingredientele delicate de sushi. Află totul despre wasabi și rețeta lui pentru a-l putea prepara chiar la tine acasă.

Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tine
Sriracha, cel mai picant sos. Rețeta clasică
Sosuri | 18 iulie 2022

Sriracha, cel mai picant sos. Rețeta clasică

Sriracha este ceea ce căutai dacă îți place mâncarea picantă. Este un sos picant, originar din Thailanda, care a devenit populat în întreaga lume. Sriracha este atât de celebru încât are o pagină de Facebook și a fost subiect de reportaj pentru New York Times. I se mai spune și ”Cocoș” (Rooster) datorită faptului că cel mai mare producător are drept siglă un cocoș.

Sriracha, cel mai picant sos. Rețeta clasică
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
05:32
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Plăcintă cu brânză și praz, porționată pe un platou de lemn
05:20
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Chec cu ciocolată și alune porțuinat pe platou și un cuțit
28 ianuarie, 06:26
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Supă picantă de vită în bol de servire, decorată cu pătrunjel verde
28 ianuarie, 05:08
Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare
Coloranți alimentari preparați în casă
27 ianuarie, 06:40
Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori
ouă umplute cu pate de ficat
27 ianuarie, 06:26
Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv
lactate degresate puse în mai multe sticle alături de brânzeturi
26 ianuarie, 06:37
Lactate integrale vs. lactate degresate. Care sunt mai sănătoase Lactate integrale vs. lactate degresate. Care sunt mai sănătoase
Tiramisu cu caramel porționat pe două farfurii
26 ianuarie, 06:31
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Vezi cele mai noi articole
închide