Sosul piri-piri este un condiment originar din Africa, dar popularizat de bucătăria portugheză, unde a devenit un element de bază datorită gustului său intens și versatilității în preparatele culinare. Cu un gust profund, picant și ușor afumat, sosul piri-piri este făcut din ardei iuți piri-piri, combinați cu usturoi, oțet, ulei de măsline și diverse condimente care îi amplifică aroma distinctivă.
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picantHarissa este un condiment emblematic al bucătăriei nord-africane, cu origini în special în Tunisia. Este cunoscut pentru faptul că este foarte picant, aducând note aromate într-o varietate de preparate. Harissa poate fi găsită sub formă de pastă sau pudră și este adesea folosită pentru a da un plus de gust și iuțeală mâncărurilor.
Harissa, cel mai picant sos din TunisiaSosul mole este unul dintre cele mai complexe și mai reprezentative sosuri din bucătăria mexicană, cunoscut pentru gustul său bogat și textura densă. Originea acestui sos este strâns legată de istoria și cultura Mexicului, fiind un amestec inedit de ingrediente care la final se completează într-un preparat unic.
Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayașiDacă ești în căutare de rețete pentru conservarea roșiilor, îți propunem să încerci și rețeta de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Este un sos pe care îl vei putea folosi la rețetele de paste și pizza, dar și pentru mâncăruri scăzute. Este ideal pentru rețetele de chiftele sau perișoare în sos de roșii.
Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnăDacă ești în căutarea unei rețetă de friptură din carne de porc, poți pune pe listă și rețeta de coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor.
Coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptorPentru una dintre gustările delicioase ale zilei, încearcă și tu rețeta de cașcaval pane cu sos picant de fructe cu ardei.
Cașcaval pane cu sos picant de fructe, pentru una dintre gustările zileiWasabi este nelipsit de lângă sushi. Pasta verde, foarte iute și aromată, se îmbină perfect cu sosul de soia și cu ingredientele delicate de sushi. Află totul despre wasabi și rețeta lui pentru a-l putea prepara chiar la tine acasă.
Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tineSriracha este ceea ce căutai dacă îți place mâncarea picantă. Este un sos picant, originar din Thailanda, care a devenit populat în întreaga lume. Sriracha este atât de celebru încât are o pagină de Facebook și a fost subiect de reportaj pentru New York Times. I se mai spune și ”Cocoș” (Rooster) datorită faptului că cel mai mare producător are drept siglă un cocoș.
Sriracha, cel mai picant sos. Rețeta clasică