sos picant

Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant
Sosuri | 24 noiembrie 2024

Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant

Sosul piri-piri este un condiment originar din Africa, dar popularizat de bucătăria portugheză, unde a devenit un element de bază datorită gustului său intens și versatilității în preparatele culinare. Cu un gust profund, picant și ușor afumat, sosul piri-piri este făcut din ardei iuți piri-piri, combinați cu usturoi, oțet, ulei de măsline și diverse condimente care îi amplifică aroma distinctivă.

Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant
Harissa, cel mai picant sos din Tunisia
Sosuri | 22 ianuarie 2024

Harissa, cel mai picant sos din Tunisia

Harissa este un condiment emblematic al bucătăriei nord-africane, cu origini în special în Tunisia. Este cunoscut pentru faptul că este foarte picant, aducând note aromate într-o varietate de preparate. Harissa poate fi găsită sub formă de pastă sau pudră și este adesea folosită pentru a da un plus de gust și iuțeală mâncărurilor.

Harissa, cel mai picant sos din Tunisia
Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași
Sosuri | 6 noiembrie 2023

Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași

Sosul mole este unul dintre cele mai complexe și mai reprezentative sosuri din bucătăria mexicană, cunoscut pentru gustul său bogat și textura densă. Originea acestui sos este strâns legată de istoria și cultura Mexicului, fiind un amestec inedit de ingrediente care la final se completează într-un preparat unic.

Sos mole. Rețeta clasică din Mexic, moștenită de la mayași
Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnă
Galerie foto
Conserve | 9 august 2023

Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnă

Dacă ești în căutare de rețete pentru conservarea roșiilor, îți propunem să încerci și rețeta de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Este un sos pe care îl vei putea folosi la rețetele de paste și pizza, dar și pentru mâncăruri scăzute. Este ideal pentru rețetele de chiftele sau perișoare în sos de roșii.

Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnă
Coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor
Galerie foto
Friptură / Grătar | 19 mai 2023

Coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor

Dacă ești în căutarea unei rețetă de friptură din carne de porc, poți pune pe listă și rețeta de coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor.

Coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor
Cașcaval pane cu sos picant de fructe, pentru una dintre gustările zilei
Galerie foto
Aperitive | 15 februarie 2023

Cașcaval pane cu sos picant de fructe, pentru una dintre gustările zilei

Pentru una dintre gustările delicioase ale zilei, încearcă și tu rețeta de cașcaval pane cu sos picant de fructe cu ardei.

Cașcaval pane cu sos picant de fructe, pentru una dintre gustările zilei
Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tine
Sosuri | 23 ianuarie 2023

Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tine

Wasabi este nelipsit de lângă sushi. Pasta verde, foarte iute și aromată, se îmbină perfect cu sosul de soia și cu ingredientele delicate de sushi. Află totul despre wasabi și rețeta lui pentru a-l putea prepara chiar la tine acasă.

Wasabi. Ce este și cum poți să faci sosul chiar acasă la tine
Sriracha, cel mai picant sos. Rețeta clasică
Sosuri | 18 iulie 2022

Sriracha, cel mai picant sos. Rețeta clasică

Sriracha este ceea ce căutai dacă îți place mâncarea picantă. Este un sos picant, originar din Thailanda, care a devenit populat în întreaga lume. Sriracha este atât de celebru încât are o pagină de Facebook și a fost subiect de reportaj pentru New York Times. I se mai spune și ”Cocoș” (Rooster) datorită faptului că cel mai mare producător are drept siglă un cocoș.

Sriracha, cel mai picant sos. Rețeta clasică
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
închide