Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Rețeta potrivită pentru iarnă
Dacă ești în căutare de rețete pentru conservarea roșiilor, îți propunem să încerci și rețeta de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Este un sos pe care îl vei putea folosi la rețetele de paste și pizza, dar și pentru mâncăruri scăzute. Este ideal pentru rețetele de chiftele sau perișoare în sos de roșii.
Galerie foto
Chiar dacă găsești o gamă variată de sosuri în comerț, atunci când le prepari în casă sunt mult mai sănătoase. Gustul sosului de roșii se poate adapta după preferințe sau în funcție de preparatele în care dorești să-l folosești. Poți opta pentru gustul ușor dulce sau pentru cel foarte picant. Tot după preferințe îl poți și condimenta. Busuiocul este unul dintre condimentele aproape nelipsite de la sosurile de roșii. Dar mai poți folosi și cimbrul sau oregano.
Pe lângă roșii, ardei iute și usturoi, mai poți adăuga în sos și o ceapă. Aceasta oferă un plus de gust, dar și consistență. Iar dacă o călești ușor în ulei, gustul sosului va fi deosebit. Odată preparat acest sos, îl poți folosi și la alte conserve de legume.
Descoperă aici o rețetă de vinete marinate în sos de roșii, la borcan, pentru iarnă. Iar mai jos, vei descoperi rețeta de sos picant de roșii cu ardei iute și usturoi, detaliată cu listă de ingrediente și pași de urmat.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea roșiilor pe care le speli bine și le ștergi, apoi le toci în bucăți mai mici. Dacă ai acasă o mașină de tocat cu separator de semințe, o poți folosi și treci roșiile tocate prin ea. Poți folosi și robotul sau blenderul, apoi treci roșiile prin sită pentru a separa semințele. Mai poți apela și la storcătorul de fructe, dacă deții unul performant.
După ce ai terminat cu roșiile, pregătește și celelalte ingrediente.
Cum prepari sosul picant de roșii cu ardei iute și usturoi
Clătește bine și ardeii iuți, șterge-i, apoi curăță-i de cotoare, nervuri și semințe. Trece-i și pe aceștia prin mașina de tocat, sau îi mărunțești cu ajutorul robotului.
Curăță usturoiul, iar o parte din grăunți îi dai pe răzătoare, și cealaltă parte îi toci rondele. Curăță ceapa și toac-o fin. Clătește frunzele de busuioc și toacă-le mărunt.
Când ai terminat de pregătit toate aceste ingrediente, pornește aragazul și pune deasupra lui o cratiță cu uleiul la încins. Adaugă ceapa tocată și rondelele de usturoi. Presară și puțină sare și amestecă-le prin uleiul încins până când se pătrund ușor. Sarea ajută ceapa să se deshidrateze mai rapid și îi intensifică gustul. Adaugă frunzele de busuioc, apoi ardeii iuți și roșiile.
Pentru un plus de gust picant, adaugă în sos și câteva semințe de la ardeii iuți.
Lasă sosul de roșii să fiarbă până când se reduce la jumătate, din cantitatea inițială. Înlătură spuma care se formează la suprafață. Iar spre final de fierbere potrivește gustul cu sare. Tot atunci adaugă și zahărul, dar și usturoiul răzuit.
Pune deliciosul sos picant de roșii cu ardei iute și usturoi fierbinte în borcane sterilizate. Închide-le ermetic cu capacele aferente și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo să se răcească lent.
Dacă te întrebi în ce preparate delicioase să îi testezi gustul, îți recomandăm să încerci rețeta de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi.
Galerie foto