Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Rețeta de carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor face parte din categoria de preparate care odată încercate se cer rapid repetate. Rețeta îmbină perfect carnea fragedă cu dulceața fructelor și un sos dens, lucios.
Galerie foto
Combinația de carne de porc cu ananas este cunoscută mai ales din bucătăria asiatică. Dar a fost adoptată și reinterpretată în multe bucătării de acasă, pentru că este ușor de făcut, arată spectaculos și are un echilibru foarte plăcut între dulce, acrișor și sărat.
Carnea de porc este ideală pentru acest tip de preparat deoarece rămâne suculentă și se îmbină excelent cu sosurile ușor dulci. Spata sau ceafa sunt cele mai potrivite, pentru că au suficientă grăsime cât să nu se usuce. Ananasul aduce o notă tropicală. În timpul gătirii sucul de ananas pătrunde în sos, îi dă luciu și un gust inconfundabil.
Sosul nu trebuie să fie prea lichid, dar nici gros ca o pastă. El trebuie să îmbrace bucățile de carne și ananas și să rămână catifelat. Descoperă și o rețetă de sos Teriyaki. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor.
Ingrediente
Mod de preparare
Galerie foto



