Cremă de mascarpone cu ciocolată albă, fină și aerată

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Te gândești să pregătești un desert, dar ai nevoie de o cremă specială, care să dea un gust aparte desertului tău? Rețeta de cremă de mascarpone cu ciocolată albă este simplă, iar textura cremei e fină și aerată. Poate oricând să înlocuiască cu succes orice cremă din cele mai sofisticate deserturi.

Publicat: 28 iunie 2022, 15:55 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:02
Cremă de mascarpone într-un bol din lemn pe un blat gri
Rețeta de cremă de mascarpone cu ciocolată albă este simplă, iar textura cremei e fină și aerată / Shutterstock

Fie că te-ai gândit să pregătești un tort, o prăjitură de weekend sau o tartă rapidă, rețeta de cremă de mascarpone cu ciocolată albă este delicioasă și te poate scoate din orice încurcătură. Pe lângă acest lucru este foarte ușor de făcut și se prepară rapid.

Ingrediente

Mod de preparare

Cremă de mascarpone cu ciocolată albă se numără printre preferatele cofetarilor datorită gustului ei inconfundabil. La fel de bine, acesta poate fi folosită pentru un desert rapid, la pahar, cu un strat de biscuiți și niște fructe proaspete.

Cum se prepară crema de mascarpone

Primul pas este să topești ciocolata albă pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde împreună cu 100 de ml de smântână pentru frișcă. Cumpără o ciocolată de calitate pentru a nu avea probleme atunci când încerci să o topești. Omogenizează foarte bine și mai apoi lasă compoziția obținută la răcit.

Când a ajuns la temperatura camerei, adaugă crema de mascarpone. Vei obține o cremă fină, aerată și foarte consistentă. Ciocolata caldă nu trebuie amestecată direct în crema de mascarpone pentru că se va strica toată compoziția.

Pentru ca totul să iasă perfect e important de menționat ca ingredientele să fie la aceeași temperatură toate, să fie reci, de la frigider.

Separat, într-un bol încăpător mixează smântâna pentru frișcă până când aceasta se îngroașă un pic. Adaugă mai apoi din crema de mascarpone și ciocolată albă. Mixează continuu și adaugă și aroma preferată.

După ce crema are consistența dorită, acesta este gata. Încearcă să nu mixezi mai mult decât este nevoie. Dă crema la frigider pentru câteva ore, ideal peste noapte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se obține mascarpone

Mascarpone se obține prin încălzirea smântânii până la 90-95 de grade C. Se adaugă acid acetic (oțet), citric (zeamă de lămâie) sau se folosește acid tartric. Imediat ce zerul s-a separat, se pune la scurt. După tot acest proces se obține o cremă moale și consistentă, foarte albă sau crem deschis, care trebuie consumată rapid. De aceea nici termenul de valabilitate al mascarponelui cumpărat din magazine nu este prea mare.

Smântâna folosită pentru a obține un mascarpone delicios este din lapte de vacă. La început, se pare că era folosită numai cea obținută din lapte de bivoliță. Cu toate acestea, în zilele noastre se folosește cel mai des cea provenită din lapte de vacă.

Indiferent de desertul în care alegi să o incluzi, te asigurăm că aceasta are un gust aparte. Cu siguranță o vei mai face de multe ori de acum înainte. Nu ezita să prepari mascarpone în propria bucătărie dacă nu ești mulțumită de ceea ce găsești în magazine. Nu e deloc greu, trebuie doar să ai ingrediente de calitate și un pic de timp la dispoziție.

CELE MAI CITITE
Porții de tartă simplă cu cireșe
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Jeleu de vișine în bol alb și în linguriță
Jeleu de vișine, ideal pentru deserturi elegante sau rustice
Jeleu de vișine, ideal pentru deserturi elegante sau rustice
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Bulion de corcodușe în bol cu lingură și un bol cu corcodușe proaspete
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă porționată
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
Galerie foto
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Galerie foto
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
25 iunie, 06:36
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
24 iunie, 05:46
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
24 iunie, 05:28
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
23 iunie, 06:59
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Ouă umplute cu salată de cartofi
23 iunie, 05:39
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu o aură strălucitoare, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu o aură strălucitoare, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu o aură strălucitoare, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
Jumătate de ţară, inclusiv Capitala, intră de la ora 10.00 sub coduri galben şi portocaliu de caniculă
Jumătate de ţară, inclusiv Capitala, intră de la ora 10.00 sub coduri galben şi portocaliu de caniculă
Jumătate de ţară, inclusiv Capitala, intră de la ora 10.00 sub coduri galben şi portocaliu de caniculă
A dat cărţile pe faţă: cum s-a schimbat viaţa iubitei fiului lui Ion Ţiriac, imediat după ce l-a cunoscut pe miliardar
A dat cărţile pe faţă: cum s-a schimbat viaţa iubitei fiului lui Ion Ţiriac, imediat după ce l-a cunoscut pe miliardar
A dat cărţile pe faţă: cum s-a schimbat viaţa iubitei fiului lui Ion Ţiriac, imediat după ce l-a cunoscut pe miliardar
E oficial! Când începe Insula Iubirii sezonul 9! Ce a declarat Radu Vâlcan înainte de marea premieră
E oficial! Când începe Insula Iubirii sezonul 9! Ce a declarat Radu Vâlcan înainte de marea premieră
E oficial! Când începe Insula Iubirii sezonul 9! Ce a declarat Radu Vâlcan înainte de marea premieră
Can Yaman este de nerecunoscut în cele mai noi fotografii. Actorul a participat la Rimini Italian Global Series Festival în Italia
Can Yaman este de nerecunoscut în cele mai noi fotografii. Actorul a participat la Rimini Italian Global Series Festival în Italia
Can Yaman este de nerecunoscut în cele mai noi fotografii. Actorul a participat la Rimini Italian Global Series Festival în Italia
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Cum să recunoști și să gestionezi semnele de depresie la copii
Lizzo a recunoscut că a folosit pastile pentru slăbit: Am încercat tot ce se putea
Lizzo a recunoscut că a folosit pastile pentru slăbit: „Am încercat tot ce se putea”
Lizzo a recunoscut că a folosit pastile pentru slăbit: „Am încercat tot ce se putea”
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
Când este normal să cadă părul și cât de mult păr e normal să cadă într-o zi
fresh
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor

Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii

Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă

Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
închide