Cremă de mascarpone cu ciocolată albă, fină și aerată
Te gândești să pregătești un desert, dar ai nevoie de o cremă specială, care să dea un gust aparte desertului tău? Rețeta de cremă de mascarpone cu ciocolată albă este simplă, iar textura cremei e fină și aerată. Poate oricând să înlocuiască cu succes orice cremă din cele mai sofisticate deserturi.
Fie că te-ai gândit să pregătești un tort, o prăjitură de weekend sau o tartă rapidă, rețeta de cremă de mascarpone cu ciocolată albă este delicioasă și te poate scoate din orice încurcătură. Pe lângă acest lucru este foarte ușor de făcut și se prepară rapid.
Ingrediente
Mod de preparare
Cremă de mascarpone cu ciocolată albă se numără printre preferatele cofetarilor datorită gustului ei inconfundabil. La fel de bine, acesta poate fi folosită pentru un desert rapid, la pahar, cu un strat de biscuiți și niște fructe proaspete.
Cum se prepară crema de mascarpone
Primul pas este să topești ciocolata albă pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde împreună cu 100 de ml de smântână pentru frișcă. Cumpără o ciocolată de calitate pentru a nu avea probleme atunci când încerci să o topești. Omogenizează foarte bine și mai apoi lasă compoziția obținută la răcit.
Când a ajuns la temperatura camerei, adaugă crema de mascarpone. Vei obține o cremă fină, aerată și foarte consistentă. Ciocolata caldă nu trebuie amestecată direct în crema de mascarpone pentru că se va strica toată compoziția.
Pentru ca totul să iasă perfect e important de menționat ca ingredientele să fie la aceeași temperatură toate, să fie reci, de la frigider.
Separat, într-un bol încăpător mixează smântâna pentru frișcă până când aceasta se îngroașă un pic. Adaugă mai apoi din crema de mascarpone și ciocolată albă. Mixează continuu și adaugă și aroma preferată.
După ce crema are consistența dorită, acesta este gata. Încearcă să nu mixezi mai mult decât este nevoie. Dă crema la frigider pentru câteva ore, ideal peste noapte.
Cum se obține mascarpone
Mascarpone se obține prin încălzirea smântânii până la 90-95 de grade C. Se adaugă acid acetic (oțet), citric (zeamă de lămâie) sau se folosește acid tartric. Imediat ce zerul s-a separat, se pune la scurt. După tot acest proces se obține o cremă moale și consistentă, foarte albă sau crem deschis, care trebuie consumată rapid. De aceea nici termenul de valabilitate al mascarponelui cumpărat din magazine nu este prea mare.
Smântâna folosită pentru a obține un mascarpone delicios este din lapte de vacă. La început, se pare că era folosită numai cea obținută din lapte de bivoliță. Cu toate acestea, în zilele noastre se folosește cel mai des cea provenită din lapte de vacă.
Indiferent de desertul în care alegi să o incluzi, te asigurăm că aceasta are un gust aparte. Cu siguranță o vei mai face de multe ori de acum înainte. Nu ezita să prepari mascarpone în propria bucătărie dacă nu ești mulțumită de ceea ce găsești în magazine. Nu e deloc greu, trebuie doar să ai ingrediente de calitate și un pic de timp la dispoziție.