Omletă cu spanac și ardei gras, o rețetă plină de culoare și arome
Omleta este un preparat care se consumă foarte des la micul dejun. Fie că e preferata copiilor sau a adulților, omleta este o mâncare care se poate combina în mai multe variante. Aceasta asigură aportul de nutrienții necesari pentru un start bun al zilei. Dacă tot este atât de populară, îți propunem azi o rețetă de omletă cu spanac și ardei gras.
Este delicioasă, hrănitoare, plină de culoare și savoare și suficient de sățioasă. Nu ezita să o prepari, mai ales dacă ai copii și cei mici refuză să consume spanac sau ardei. Aceste două legume cu un aport mare de vitamine și minerale. Fiind integrate în omletă, sunt șanse mari ca cei mici să treacă mai ușor cu vederea gustul sau textura lor. Iar dacă îți place să consumi ouă cu regularitate, poți testa și rețeta de ouă poșate pe pat de sparanghel.
Când ai nevoie de ceva care să te hrănească și să-ți dea energie pentru a duce mai departe sarcinile zilei, aceasta este soluția salvatoare. Descoperă și tu rețeta unei omlete delicioase cu spanac și ardei gras.
Lista de ingrediente de mai jos este gândită pentru a obține două porții din acest preparat perfect pentru micul dejun. Adună pe bancul de lucru toate ingredientele listate și urmează pas cu pas recomandările din modul de preparare. La final, te vei bucura de o porție delicioasă de omletă.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-o tigaie antiaderentă, pune ulei de călește ceapa tocată mărut pentru aproximativ 1 minut. Adaugă mai apoi ardeiul tăiat felii subțiri și călește în continuare până când ardeiul se înmoaie și el puțin.
Următorul pas este să adaugi spanacul, pune capacul și lasă-l și pe el să se înmoaie. Dă jos capacul, adaugă ouăle bătute bine cu sare și piper.
Pune din nou capacul și gătește omleta la foc mediu până când ouăle sunt gata, timp de 4-5 minute. Împarte omleta în 4 bucăți egale, pe care mai apoi le vei întoarce pentru a se coace la fel pe ambele părți. Este mai simplu așa, fiind bucăți mai mici, dar dacă ești pricepută în bucătărie, poți întoarce omleta ca pe o clătită.
Servește mai apoi preparatul tău alături de roșii, castraveți, brânză sau salată, în funcție de preferințe. Îți dorim poftă bună!
Omleta, un preparat versatil și hrănitor
Omleta se prepară rapid și este un preparat ideal pentru micul dejun sau prânz. Este sățioasă și se poate pregăti din foarte puține ingrediente.
Îți recomandăm să nu o servești la cină, deoarece consumul de ouă după o anumită oră poate îngreuna digestia, conform nutriționiștilor.
Omleta cu legume este o variantă ajutătoare pentru situațiile când nu ai mâncare făcută sau nu vrei să aștepți după livrare.
Oul te pot ajuta să îți menții mai ușor silueta și chiar să pierzi din kilogramele nedorite.
Se pot integra o mulțime de combinații de legume într-o omletă, practic orice ai prin frigider. Aroma și culoarea legumelor poate transforma o omletă banală într-un preparat la care cu greu vei mai renunța.