Ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Un preparat cu gust bogat
Dacă îți plac preparatele pe bază de quinoa, avem pentru tine o rețetă interesantă de ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Este delicioasă, consistentă și foarte hrănitoare.

Ardeii copți sunt un ingredient cu totul special. Dulceața lor naturală și aroma ușor afumată, obținută în urma coacerii, transformă orice umplutură într-o mâncare rafinată. Dacă îi umplem cu quinoa și legume, obținem un preparat sănătos, sățios și plin de culoare. Este potrivit atât pentru un prânz ușor, cât și pentru o cină elegantă.
Preparatul se remarcă prin echilibrul perfect dintre dulceața ardeilor copți și umplutura bogată în texturi. Quinoa, ușor crocantă, aduce o consistență plăcută. Iar legumele sotate dau savoare și culoare. Morcovul adaugă dulceață, ciupercile dau profunzime gustului, iar roșiile aduc suculență și o notă acrișoară care leagă toate aromele.
Condimentele mediteraneene – cimbru și oregano – completează armonia, transformând preparatul într-o mâncare aromată, dar lejeră. Serviți calzi, ardeii umpluți cu quinoa pot fi fel principal vegetarian, dar și garnitură sofisticată lângă un pește la grătar sau o friptură de curcan. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de ardei capia umpluți cu quinoa și legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea ardeilor capia. Alege ardeii sănătoși, crocanți și de dimensiuni aproximativ egale. Spală ardeii , taie-le capacele și scoate semințele cu grijă. Lasă-i deoparte până când pregătești quinoa și legumele.
Cum prepari ardei capia umpluți cu quinoa și legume
După ce ai pregătit ardeii urmează fierberea quinoa. Aceasta se spală bine sub jet de apă (pentru a elimina gustul amărui de saponină), apoi se fierbe în 300 ml apă cu un praf de sare, timp de 12-15 minute, până absoarbe lichidul. După stingerea focului se lasă acoperită câteva minute.
Descoperă și o rețetă de muffins cu quinoa, brânză și spanac.
Continuă cu prepararea legumelor. Într-o tigaie se încinge uleiul și se călește ceapa tocată mărunt, împreună cu morcovul ras. După 5 minute, se adaugă dovlecelul tăiat în cubulețe mici. Se fierb ingredientele până când scade lichidul. Apoi se adaugă roșiile curățate și trecute prin blender, usturoiul, cimbrul și oregano. Se gătesc și acestea pentru 6-8 minute.
După aceea legumele sotate se combină cu quinoa fiartă. Se potrivește gustul cu sare și piper și se amestecă bine până când se omogenizează compoziția.
Urmează umplerea ardeilor. Ardeii se umplu cu amestecul de quinoa și legume și se așază într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei. Capacele tăiate se așază peste umplutură.
Tava cu ardei capia umpluți cu quinoa și legume se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 30-35 minute. Spre final de preparare se poate îndepărta folia pentru ca ardeii să prindă o ușoară crustă.
Ardeii umpluți se lasă să se răcorească ușor și se presară cu pătrunjel proaspăt înainte de servire.
O altă rețetă pe bază de quinoa pe care o poți încerca este cea de vinete umplute cu quinoa și legume, la cuptor.