Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru micul dejun, un brunch, o gustare sănătoasă sau chiar un pachet de luat la serviciu, rețeta de muffins cu quinoa, brânză și spanac poate fi una dintre opțiuni. Sunt o combinație între gustul sărat al brânzei, prospețimea spanacului și textura ușor crocantă a quinoa.

Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
Acești muffins sărați sunt un amestec echilibrat de ingrediente bogate în proteine și fibre / Shutterstock

Acești muffins sărați sunt un amestec echilibrat de ingrediente bogate în proteine și fibre. Quinoa fiartă oferă textură și consistență. Brânza (feta, telemea sau brânză de vaci maturată) aduce savoare și un gust ușor sărat. Iar spanacul proaspăt sau congelat contribuie cu un plus de culoare, prospețime și nutrienți. Pot fi serviți calzi sau reci, fiind ideali și pentru vegetarieni (dacă folosești brânză vegetală precum tofu).

Citește și

Rețeta acestor muffins este foarte versatilă. Poți adăuga ardei copt, morcov ras, dovlecel ras și scurs, pentru mai multă legumă. Pentru extra aromă poți adăuga mărar, pătrunjel, busuioc, oregano sau cimbru. Iar pentru un plus de textură crocantă se pot folosi bucăți de nuci sau semințe în compoziție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat dacă dorești să prepari și tu rețeta de muffins cu quinoa, brânză și spanac.

Ingrediente

Mod de preparare

Fierbe quinoa. Clătește quinoa într-o sită fină sub jet de apă rece. Fierbe-o în apă cu puțină sare (aproximativ 2 părți apă la 1 parte quinoa), timp de 12-15 minute, până absoarbe tot lichidul. Las-o să se răcească.

Cum prepari muffins cu quinoa, brânză și spanac

În timp ce quinoa fierbe pregătește spanacul. Dacă este proaspăt, călește-l 2-3 minute într-o tigaie cu puțin ulei, până se înmoaie. Lasă-l să se răcească și toacă-l grosier. Dacă este congelat, decongelează-l și stoarce excesul de apă.

Descoperă ce spun specialiștii despre spanacul congelat.

Călește ceapa și usturoiul în puțin ulei până devin translucide. Lasă-le la răcit.

Într-un bol mare, combină quinoa fiartă, ouăle, spanacul, brânza sfărâmată, ceapa, usturoiul, pesmetul, parmezanul (dacă folosești), praful de copt, sare (dacă e cazul) și piper. Amestecă bine până când obții o compoziție legată, dar umedă.

Umple formele de muffins (ideal tapetate cu hârtie de copt sau unse cu ulei) cu compoziția pregătită. Presară deasupra semințele, dacă dorești.

Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C (cu ventilator) sau 190°C static, timp de 20-25 minute, până devin rumeni și fermi la atingere.

Lasă-i să se răcească în forme câteva minute, apoi scoate-i pe un grătar.

Acești muffins cu quinoa, brânză și spanac se pot mânca simpli sau cu un iaurt cremos, sos de smântână cu verdețuri ori o salată proaspătă. Sunt excelenți reci, dar și ușor încălziți în cuptor sau tigaie, fiind buni și a doua zi.

Pot fi congelați individual și încălziți ulterior pentru mese rapide.

Și dacă mai dorești să testezi rețeta cu quinoa, îți recomandăm să încerci rețeta de salată de fructe cu quinoa și busuioc, perfectă pentru micul dejun.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ardei capia umpluți cu quinoa și legume într-un vas de sticlă
Ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Un preparat cu gust bogat
Ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Un preparat cu gust bogat
Muffins cu spanac și brânză sărată pe un platou și pe o farfurie cu furculiță
Muffins cu spanac și brânză sărată, cu gust delicat și proaspăt
Muffins cu spanac și brânză sărată, cu gust delicat și proaspăt
Covrigi polonezi pe o farfurie
Covrigi polonezi. Rețeta de covrigi pufoși și însiropați
Covrigi polonezi. Rețeta de covrigi pufoși și însiropați
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
15 octombrie, 05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
14 octombrie, 05:10
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
arsura de congelator
13 octombrie, 06:40
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi 5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
Salata tabbouleh
13 octombrie, 05:31
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Angajații de la stat care riscă să rămână fără salarii. Ministerul cere reducerea cheltuielilor
Angajații de la stat care riscă să rămână fără salarii. Ministerul cere reducerea cheltuielilor
Angajații de la stat care riscă să rămână fără salarii. Ministerul cere reducerea cheltuielilor
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. Hamnet, lăudat ca fiind sublim și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
fresh
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
închide