Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Pentru momentele dulci, petrecute cu familia, îți recomandăm să încerci o rețetă de brioșe cu mascarpone și rubarbă. Este rețeta unui desert simplu și ușor, de sezon.

Brioșe cu mascarpone și rubarbă în forma de copt și lângă formă, alături de o cană cu ceai
Galerie foto

Galerie foto

Brânza mascarpone oferă brioșelor o textură densă, dar cremoasă / Shutterstock

Te va cuceri atât gustul brioșelor, cât și textura densă și ușor umedă a acestora. Brânza mascarpone nu este folosită ca și cremă, ci este inclusă în compoziție. Adăugată în compoziția blaturilor de prăjituri, aceasta oferă atât gust delicios, cât și textură mai densă, dar pufoasă.

Brânza mascarpone nu se folosește doar în cremele pentru deserturi, ci și în aluaturi fragede sau dospite. Poate înlocui cu succes o parte din cantitatea de unt necesară acestora.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Despre rubarbă îți putem spune că este ideală de adăugat în prăjituri, oferind acestora un gust mai acrișor și aspect interesant. O mai poți folosi și pentru a prepara gem, compot sau dulceață, dar și pentru a acri ciorbele.

Descoperă și o rețetă de gem de rubarbă aromat, cu gust dulce-acrișor. Iar în continuare îți oferim rețeta de brioșe cu mascarpone și rubarbă, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti rubarba pentru a o adăuga în compoziția de brioșe. Aceasta necesită curățare de coajă și tocare în bucăți mici, aproximativ egale. Iar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de brioșe, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și formele de brioșe pe care le ungi cu ulei și le presari cu făină.

Descoperă aici cum cureți tulpinile de rubarbă.

Cum prepari brioșe cu mascarpone și rubarbă

Primul pas pentru prepararea aluatului de brioșe constă în amestecarea făinii cu praful de copt și trecerea acestui amestec prin sită, într-un bol încăpător. Apoi sparge ouăle în alt bol și adaugă peste ele un praf de sare și zahărul.

Amestecă toate aceste ingrediente până când obții o compoziție deschisă la culoare, iar zahărul este dizolvat. Poți folosi un tel sau mixerul electric, pentru a-ți ușura munca.

Toarnă uleiul peste compoziția obținută și amestecă intens până la omogenizare. Adaugă brânza mascarpone, omogenizează din nou compoziția, apoi încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt.

Folosește o spatulă pentru amestecarea delicată a acestor ingrediente. Astfel vei obține o compoziție mai voluminoasă și mai aerată. Presară bucățile de rubarbă deasupra compoziției și încorporează-le ușor în interiorul acesteia, cu ajutorul spatulei.

Pune compoziția în formele de brioșe și umple-le pentru 3/4 din capacitatea lor. Pune-le în cuptorul încălzit și coace delicioasele brioșe cu mascarpone și rubarbă pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Imediat după coacere scoate-le din forme și transferă-le pe platouri de servire. Decorează-le cu zahăr pudră după răcirea completă.

Brioșele sunt ideale de servit și la micul dejun, alături de un ceai aromat, un pahar cu lapte sau o cafea.

Dacă mai dorești și alte rețete de deserturi cu rubarbă, mai poți încerca pentru data următoare și rețeta de crumble cu rubarbă și căpșuni. Este rețeta unui desert simplu și rapid, cu gust dulce-acrișor.

Citește și
Brioșe cu mascarpone și rubarbă în tavă și lângă tavă, alături de miez de nucă și tulpini de rubarbă
Galerie foto

Galerie foto

Brioșe cu rubarbă alături de o ceașcă de ceai
Brioșe cu mascarpone și rubarbă în forma de copt și lângă formă, alături de o cană cu ceai
+0
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Jandarmii din Teleorman, pe urmele panterei fugite din Bulgaria. Doi localnici ar fi văzut-o în spatele casei
Jandarmii din Teleorman, pe urmele panterei fugite din Bulgaria. Doi localnici ar fi văzut-o în spatele casei
Jandarmii din Teleorman, pe urmele panterei fugite din Bulgaria. Doi localnici ar fi văzut-o în spatele casei
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Fiica lui Eminem a vorbit despre lupta dusă în tăcere de tatăl ei: Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut
Fiica lui Eminem a vorbit despre „lupta” dusă în tăcere de tatăl ei: „Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut”
Fiica lui Eminem a vorbit despre „lupta” dusă în tăcere de tatăl ei: „Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut”
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
închide