Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Printre rețetele de prăjituri pe care ți-ai propus să le prepari pentru masa de Paște încearcă și rețeta de desert în formă de ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori.
Galerie foto
Cei dragi se vor bucura de un desert în ton cu specificul sărbătorii, gustos și spectaculos. Se vor completa armonios cu pasca și cozonacul de pe platoul cu deserturi festive.
Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt dintre cele comune deserturilor. Însă vei petrece mai mult timp în bucătărie pentru prepararea ouălor. Acestea se formează prin secționarea brioșelor și umplerea acestora cu creme colorate.
Aluatul pentru brioșe se prepară în mod clasic, iar crema de mascarpone se prepară la rece, iar pentru a obține creme colorate este necesar puțin colorant alimentar.
Descoperă și o rețetă de brioșe din aluat rulat cu ciocolată, pe care o poți prepara pentru masa de Paște. Iar mai jos, poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara delicioasele ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună pe masa de lucru ingredientele pentru cupcakes, ustensilele necesare și formele de copt. Unge interiorul formelor de copt cu unt și presară un strat subțire de făină, iar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de cupcakes, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari aluatul pentru ouă de Paște din cupcakes
Într-un bol amestecă ouăle cu sarea și zahărul, până când devin spumoase. Adaugă untul topit și ușor răcit, sucul de lămâie, laptele și coaja de lămâie răzuită fin. Adaugă-le pe rând și omogenizează după fiecare.
Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și încorporează amestecul în compoziție.
Aluatul rezultat va avea textura mai densă decât aluatul clasic pentru chec. Umple 3/4 din capacitatea formelor de savarine cu aluatul de cupcakes. Introdu-le în cuptor și coace-le la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute.
Cum prepari crema de mascarpone în trei culori
Amestecă untul moale cu zahărul pudră până când obții o compoziție cremoasă, folosind mixerul. Încorporează în compoziția de unt crema de brânză mascarpone. Adaugă un praf de sare și esența și amestecă din nou până la omogenizare.
Apoi împarte crema de mascarpone în patru părți. Lasă mai multă cremă într-una dintre părți. În celelalte trei părți de cremă adaugă câte 2 picături din coloranții alimentari. Vei obține o cremă roșie, una verde și alta albastră.
Pentru a forma ouă de Paște din cupcakes secționează cupcakes-urile în patru părți, pe orizontală.
Lipește la loc cele patru părți, adăugând câte un strat din cremele colorate între ele. Apoi îmbracă-le uniform în crema oprită și decorează-le cu bomboane mici și multicolore.
Vor arăta spectaculos așezate pe platouri și secționate în jumătăți.
Tot pentru masa de Paște sau pentru un platou festiv, mai poți prepara și rețeta de cornete cu cremă de lămâie și aluat foietaj de casă.
Galerie foto