Cheesecake cu căpșuni și ciocolată. Desert de vară, fără coacere
Într-o zi călduroasă de vară în care tot ce vrei este să stai cât mai puțin în bucătărie, dar ai poftă de ceva dulce, un cheesecake cu căpșuni și ciocolată este alegerea perfectă. Nimic nu este mai bun în materie de deserturi decât combinația dintre căpșuni și ciocolată.
Aceste cheesecake cu căpșuni se face rapid, nu necesită coacere și are un aspect care te va impresiona de la prima vedere. Tot ce trebuie să faci este să verifici lista de ingrediente și să urmezi pașii din modul de preparare pentru a face un cheesecake cu căpșuni și ciocolată absolut delicios.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început apucă-te să prepari baza pentru acest cheesecake cu căpșuni și ciocolată. Macină biscuiții și pune-i într-un bol împreună cu cantitatea de cacao, untul topit și cele două linguri de lapte. Amestecă bine până se omogenizează compoziția. Pune totul într-o formă cu margini detașabile și presează cu ajutorul unui pahar. După ce ai nivelat, bagă tava la frigider.
Crema pentru cheesecake cu căpșuni și ciocolată
Primul pas pentru această cremă este să hidratezi gelatina în apă rece. Scurge-o bine și apoi topește-o într-o baie de abur. Las-o să se răcească bine înainte să o folosești.
Separat, pune într-un bol crema de brânză, mascarponele, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia și amestecă până compoziția devine omogenă. Pune și gelatina răcită bine și apoi amestecă din nou până se încorporează. Secretul acestui cheesecake cu căpșuni este să nu rămână cocoloașe de gelatină.
Următorul pas este să topești ciocolata în smântână. Amestecă până obții o cremă densă.
Cum faci căpșunile glazurate
Alege fructele de dimensiuni apropiate, taie-le în jumătăți și pune-le pe pereții tortului. Cele care au rămas pune-le întregi în interiorul formei. Toarnă peste ele crema și niveleaz-o. La final adaugă și ciocolata topită.
Pentru căpșunile cu frunze topește ciocolată albă și glazurează-le cum îți place. Poți să alegi să le bagi pe toate în ciocolată sau doar să faci liniuțe orizontale pe ele. Dacă nu le poți face în ziua în care le-ai cumpărat, poți să păstrezi căpșunile proaspete timp de 10 zile cu ajutorul unui mod simplu de depozitare a alimentelor.
După ce le-ai glazurat, ornează tortul după cum îți place și bagă-l la rece peste noapte.
Ai grijă la utilizarea ingredientelor astfel încât să nu faci risipă. Pe cât este de delicioasă ciocolata, pe care o folosești și la acest cheesecake cu căpșuni, pe atât este de greu de făcut. Pentru 400 de grame de ciocolată este nevoie de 400 de boabe de cacao. În plus, întreg procesul este extrem de sofisticat și necesită o atenție deosebită pentru ca ciocolata să fie fină și gustul echilibrat. Ai aici cele mai interesante lucruri despre ciocolată pe care nu le știai.