Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Acest cheesecake cu jeleu de struguri îmbină finețea unei creme delicate de brânză cu prospețimea unui strat translucid de jeleu din struguri. Acesta îi oferă un aspect elegant și o aromă fructată aparte.

Galerie foto
Este un desert cu o structură în straturi care cucerește imediat privirea. Baza de biscuiți aduce o notă crocantă și ușor untoasă, un fundament care contrastează perfect cu crema catifelată de brânză. Aceasta din urmă este fină și aerată. Are un gust echilibrat între dulce și aciditatea subtilă a lămâii, ceea ce face ca fiecare înghițitură să fie plăcută și nu greoaie.
Vedeta cheesecake-ului este stratul superior de jeleu de struguri. Acesta adaugă o culoare vibrantă sau translucidă, în funcție de tipul de struguri folosiți. În același timp oferă și un parfum fructat care contrastează elegant cu cremozitatea brânzei. Gustul este ușor acrișor-dulce, evocând prospețimea strugurilor de toamnă. Iar textura moale și răcoroasă a jeleului transformă desertul într-o experiență deosebită.
Servit rece, acest cheesecake cu jeleu de struguri devine desertul ideal după o masă mai consistentă. Este genul de prăjitură care încântă papilele gustative și aduce un plus de eleganță și prospețime. Descoperă mai jos rețeta detaliată pas cu pas pentru a o prepara și tu.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru bază zdrobește biscuiții, apoi amestecă-i cu untul topit și cu zahărul brun. Așază amestecul într-o formă de tort detașabilă (diametru 22–24 cm)și presează bine cu lingura. Pune tava la frigider pentru 15–20 de minute.
Cum prepari crema pentru cheesecake cu jeleu de struguri
Mixează crema de brânză cu zahărul pudră și zahărul vanilat până când compoziția devine omogenă și fină. Adaugă ouăle, pe rând, mixând ușor. Încorporează apoi smântâna lichidă și coaja de lămâie.
Toarnă crema obținută peste baza de biscuiți și nivelează-iuniform suprafața.
Preîncălzește cuptorul la 160°C. Pune forma de cheesecake într-o tavă mai mare, în care torni apă fierbinte (bain-marie), pentru a evita crăparea cremei.
Coace cheesecake-ul timp de 40-50 de minute, până când mijlocul este ușor ferm. Lasă-l să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-l la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Cum prepari jeleul de struguri
Pune gelatina la hidratat în 3–4 linguri de apă rece timp de 10 minute.
Încălzește ușor 100 ml suc de struguri cu zahărul, apoi adaugă gelatina și amestecă până se dizolvă complet (nu fierbe!).
Descoperă și o rețetă de sirop de struguri albi.
Toarnă gelatina dizolvată peste restul de suc de struguri și amestecă bine.
Lasă să se răcească puțin. Așază boabele de strugure peste crema de brânză apoi toarnă cu grijă jeleul deasupra acestora.
Pune deliciosul cheesecake cu jeleu de struguri la frigider pentru încă 2–3 ore, până când jeleul se încheagă perfect.
Taie felii frumoase, cu un cuțit trecut prin apă fierbinte, pentru a obține tăieturi curate.
Tot din categoria deserturilor cu struguri mai poți încerca și rețeta de clafoutis cu struguri.

Galerie foto

