Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Acest cheesecake cu pere caramelizate este genul de desert care cucerește prin eleganță și subtilitatea aromelor. Nu este doar o prăjitură cu brânză, ci o combinație armonioasă de gusturi și texturi.

Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
Galerie foto

Galerie foto

Cheesecake-ul are o bază crocantă de biscuiți, cremă densă și catifelată cu bucățele moi de pere / Shutterstock

Bucățile de pere caramelizate își păstrează textura moale și parfumul delicat, răspândind un gust fructat în fiecare felie. Blatul simplu, din biscuiți digestivi și unt, oferă baza crocantă și ușor sărată care contrastează cu finețea cremei.

Un detaliu aparte la acest desert este sosul caramel obținut chiar din siropul lăsat de perele caramelizate. Acest sirop, plin de arome de zahăr brun, scorțișoară și unt este transformat într-o glazură aurie care se toarnă pe deasupra cheesecake-ului. Astfel, prăjitura capătă o unitate gustativă rar întâlnită – perele din interior și caramelul de la suprafață vorbesc aceeași limbă aromei.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Textura finală este un joc delicat. Blatul este compact și crocant, dar se înmoaie ușor sub crema moale. Crema de brânză are consistență densă și catifelată, cu o dulceață blândă ce lasă loc fructelor să iasă în evidență. Perele caramelizate aduc mici accente surprinzătoare care îndulcesc fiecare mușcătură. Sosul caramel curge pe margini și adaugă un luciu atrăgător.

Este potrivit atât pentru o ocazie festivă, cât și pentru o seară liniștită, în care vrei să îți răsfeți familia cu un desert sofisticat. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a prepara și tu acest delicios cheesecake cu pere caramelizate.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea blatului. Zdrobește biscuiții fin și amestecă-i cu untul topit. Așază compoziția într-o formă cu pereți detașabili (diametru 22–24 cm), presează bine și pune-o la frigider.

Cum prepari crema pentru cheesecake cu pere caramelizate

Mai întâi vei prepara perele caramelizate.

Curăță perele și taie-le în cubulețe potrivit de mari. Într-o tigaie, topește untul, adaugă zahărul brun și scorțișoara, apoi perele. Lasă cuburile de pere pe foc până când devin ușor aurii și se formează un sos gros. Stinge focul și lasă perele cu sosul să se răcească.

Descoperă și o rețetă de pere fierte în vin.

Pentru a prepara crema mixează crema de brânză cu zahărul până când devine fină. Adaugă ouăle pe rând, apoi smântâna lichidă și vanilia. Încorporează ușor perele caramelizate răcite și scurse de siropul caramel.

Toarnă compoziția peste blat. Coace cheesecake-ul la 160 de grade Celsius timp de 50–55 de minute, într-o tavă cu puțină apă (bain-marie) pentru a evita crăparea. Lasă-l să se răcească lent în cuptor cu ușa întredeschisă, apoi pune-l la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Înainte de servire încălzește ușor sosul caramel, pe baie de aburi, pentru a deveni ușor fluid. dacă este prea consistent mai adaugă 1-2 linguri de smântână lichidă. Decorează cu el deliciosul cheesecake cu pere caramelizate, pe deasupra. Lasă-l să se prelingă frumos și pe margini.

Opțional mai poți decora cheesecake-ul cu frișcă bătută, cu bezele și frunze de mentă.

Rezultatul este un desert elegant, cu arome calde și texturi care se completează perfect.

Și dacă îți plac deserturile cu pere, îți mai recomandăm să încerci o rețetă delicioasă și spectaculoasă de pere umplute în aluat foietaj.

Citește și
Cheesecake cu pere porționat
Galerie foto

Galerie foto

Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o farfurie, secționată cu furculița
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
+0
CELE MAI CITITE
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Galerie foto
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Porție de cheesecake cu jeleu de caise pe farfurie, alături de platoul cu cheesecake și caise proaspete
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Tartă rustică cu mere. Un desert ce cucerește prin simplitate și aspect
Tartă rustică cu mere. Un desert ce cucerește prin simplitate și aspect
Tartă rustică cu mere. Un desert ce cucerește prin simplitate și aspect
Experiment mașină vs. metrou. Cât durează drumul de la Grozăveşti la Piaţa Unirii
Experiment mașină vs. metrou. Cât durează drumul de la Grozăveşti la Piaţa Unirii
Experiment mașină vs. metrou. Cât durează drumul de la Grozăveşti la Piaţa Unirii
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
închide