Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Acest cheesecake cu pere caramelizate este genul de desert care cucerește prin eleganță și subtilitatea aromelor. Nu este doar o prăjitură cu brânză, ci o combinație armonioasă de gusturi și texturi.

Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
Galerie foto

Galerie foto

Cheesecake-ul are o bază crocantă de biscuiți, cremă densă și catifelată cu bucățele moi de pere / Shutterstock

Bucățile de pere caramelizate își păstrează textura moale și parfumul delicat, răspândind un gust fructat în fiecare felie. Blatul simplu, din biscuiți digestivi și unt, oferă baza crocantă și ușor sărată care contrastează cu finețea cremei.

Un detaliu aparte la acest desert este sosul caramel obținut chiar din siropul lăsat de perele caramelizate. Acest sirop, plin de arome de zahăr brun, scorțișoară și unt este transformat într-o glazură aurie care se toarnă pe deasupra cheesecake-ului. Astfel, prăjitura capătă o unitate gustativă rar întâlnită – perele din interior și caramelul de la suprafață vorbesc aceeași limbă aromei.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Textura finală este un joc delicat. Blatul este compact și crocant, dar se înmoaie ușor sub crema moale. Crema de brânză are consistență densă și catifelată, cu o dulceață blândă ce lasă loc fructelor să iasă în evidență. Perele caramelizate aduc mici accente surprinzătoare care îndulcesc fiecare mușcătură. Sosul caramel curge pe margini și adaugă un luciu atrăgător.

Este potrivit atât pentru o ocazie festivă, cât și pentru o seară liniștită, în care vrei să îți răsfeți familia cu un desert sofisticat. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a prepara și tu acest delicios cheesecake cu pere caramelizate.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea blatului. Zdrobește biscuiții fin și amestecă-i cu untul topit. Așază compoziția într-o formă cu pereți detașabili (diametru 22–24 cm), presează bine și pune-o la frigider.

Cum prepari crema pentru cheesecake cu pere caramelizate

Mai întâi vei prepara perele caramelizate.

Curăță perele și taie-le în cubulețe potrivit de mari. Într-o tigaie, topește untul, adaugă zahărul brun și scorțișoara, apoi perele. Lasă cuburile de pere pe foc până când devin ușor aurii și se formează un sos gros. Stinge focul și lasă perele cu sosul să se răcească.

Descoperă și o rețetă de pere fierte în vin.

Pentru a prepara crema mixează crema de brânză cu zahărul până când devine fină. Adaugă ouăle pe rând, apoi smântâna lichidă și vanilia. Încorporează ușor perele caramelizate răcite și scurse de siropul caramel.

Toarnă compoziția peste blat. Coace cheesecake-ul la 160 de grade Celsius timp de 50–55 de minute, într-o tavă cu puțină apă (bain-marie) pentru a evita crăparea. Lasă-l să se răcească lent în cuptor cu ușa întredeschisă, apoi pune-l la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

Înainte de servire încălzește ușor sosul caramel, pe baie de aburi, pentru a deveni ușor fluid. dacă este prea consistent mai adaugă 1-2 linguri de smântână lichidă. Decorează cu el deliciosul cheesecake cu pere caramelizate, pe deasupra. Lasă-l să se prelingă frumos și pe margini.

Opțional mai poți decora cheesecake-ul cu frișcă bătută, cu bezele și frunze de mentă.

Rezultatul este un desert elegant, cu arome calde și texturi care se completează perfect.

Și dacă îți plac deserturile cu pere, îți mai recomandăm să încerci o rețetă delicioasă și spectaculoasă de pere umplute în aluat foietaj.

Citește și
Cheesecake cu pere porționat
Galerie foto

Galerie foto

Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o farfurie, secționată cu furculița
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
+0
CELE MAI CITITE
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Coaja de portocală confiată
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
chec cu mere
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
Galerie foto
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Galerie foto
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Galerie foto
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
baharat
05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
05:45
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
12 decembrie, 05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Răsturnare de situaţie în cazul morţii Rodicăi Stănoiu. Iubitul cu 50 de ani mai tânăr, în vizorul Parchetului
Răsturnare de situaţie în cazul morţii Rodicăi Stănoiu. Iubitul cu 50 de ani mai tânăr, în vizorul Parchetului
Răsturnare de situaţie în cazul morţii Rodicăi Stănoiu. Iubitul cu 50 de ani mai tânăr, în vizorul Parchetului
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Cum arată soția lui Ștefan Hrușcă. Cu ce se ocupă Geanina în Canada
Cum arată soția lui Ștefan Hrușcă. Cu ce se ocupă Geanina în Canada
Cum arată soția lui Ștefan Hrușcă. Cu ce se ocupă Geanina în Canada
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
închide