Sos caramel preparat în casă. Sos delicios pentru creme de prăjituri și torturi

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori deserturile cu cremă caramel sau glazurate cu sos caramel, află că acel delicios sos poate fi preparat și în propria bucătărie. Îți oferim în acest scop o rețetă simplă și rapidă de sos caramel preparat în casă.

Sos caramel preparat în casă pus în borcan cu linguriță
Galerie foto

Galerie foto

Sosul caramel se poate păstra la frigider, în borcane închise ermetic / Profimedia Images

Poți prepara o cantitate mai mare de sos și îl poți depozita în borcane, la frigider. Este ideal să îl depozitezi în borcane mai mici, pe care le închizi ermetic. Astfel le asiguri un timp mai îndelungat de conservare.

Citește și

Sosul caramel are un gust irezistibil și îl poți folosi la diferite creme de torturi și prăjituri, în combinație cu alte ingrediente. Îl poți mesteca cu frișcă neîndulcită sau cu mascaropone. Îl mai poți amesteca și cu ciocolată amăruie, cu nucă de cocos și multe altele. Mai poți folosi sosul caramel pentru a glazura înghețata preferată sau clătitele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți prepara sosul dulce, dar și sărat. Descoperă aici și o rețetă de tartă cu ciocolată și caramel sărat. În continuare îți oferim rețeta sosului clasic, cu listă completă de ingrediente și pași necesari preparării.

Ingrediente

Mod de preparare

Rețeta pentru sosul caramel se prepară foarte simplu și într-un timp relativ, scurt. Însă, necesită puțină atenție și folosirea mănușilor de bucătărie, pentru a nu te accidenta de la stropii de zahăr ars. Pentru reușita unui sos consistent și delicios, este importantă alegerea ingredientelor de calitate. Untul și smântâna sunt ingredientele de bază care ajută la consistența perfectă a sosului.

Pașii necesari pentru sos caramel preparat în casă

Așază pe flacăra aragazului o crăticioară cu baza dublă și pereți mai înalți. Adaugă în cratiță mai întâi apa și unge cu ea toată baza cratiței. Apoi adaugă zahărul. Lasă zahărul să se topească, dar nu amesteca în el decât spre final de topire, pentru a se omogeniza. Apa de la baza cratiței ajută zahărul să se topească mai rapid și să capete o culoare mai deschisă după caramelizare.

După topirea completă a zahărului, adaugă untul tăiat în cuburi. Amestecă intens, folosind o spatulă, până când și untul este topit, dar și zahărul care se solidifică la contactul cu untul. Apoi poți adăuga smântâna pentru frișcă.

Descoperă și o rețetă de tartă cu banane și caramel, cunoscută sub denumirea de tartă Banoffee.

Fierbe sosul la foc de intensitate mică, până când capătă consistență. Amestecă continuu pe parcursul fierberii, pentru a nu se arde.  Dacă dorești sosul caramel sărat, spre final de fierbere adaugă sarea și amestecăm până când se dizolvă.

Toarnă sosul caramel într-un borcan cu capac, supus procesului de sterilizare. Îl poți păstra la frigider până la 2-3 săptămâni. Dacă dorești să servești din sos pe parcurs, depozitează-l în borcane mai mici, pentru a folosi toată cantitatea atunci când îl desfaci.

Dacă dorești și o rețetă de desert în care să folosești deliciosul sos caramel preparat în casă, îți oferim o rețetă de foi de napolitane cu nucă și caramel.

Citește și
Sos caramel preparat în casă curgând din lingură în cratița cu sos
Galerie foto

Galerie foto

Sos caramel în bol de sticlă
Colaj de poze cu pașii de preparare ai sosului caramel
Sos caramel preparat în casă pus în borcan cu linguriță
+21
CELE MAI CITITE
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă în borcane și pe un capac de borcan, alături de roșii proaspete și ardei proaspeți
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
borcan de dulceață de prune
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Două borcane cu dulceață de prune și nuci, un borcan cu batoane de scorțișoară și un bol cu nuci
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
Gem de prune fără zahăr pus într-un singur borcan
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake, porționată în tavă
Galerie foto
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
Nuci cu cremă caramel de post în bol
Galerie foto
Nuci cu cremă caramel de post. Rețeta copilăriei, reinterpretată
Nuci cu cremă caramel de post. Rețeta copilăriei, reinterpretată
Gata, desert armenesc, servit pe o farfurie albă
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei borcane cu tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă, alături de roșii, dovlecel și verdeață
07:05
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară porționat
06:25
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Ciurigăi sau minciunele pe un platou
8 septembrie, 06:27
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi în farfurie albă
8 septembrie, 06:12
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină
Salată de ardei copți cu măsline și capere în bol alb, decorată cu pătrunjel și susan
7 septembrie, 07:52
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Cobbler cu afine în tavă, servit cu lingurița
7 septembrie, 05:56
Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
6 septembrie, 07:47
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie secționată în forma de copt
6 septembrie, 06:14
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Ciclonul islandez care a făcut prăpăd în Vest ajunge în România. Vijelii şi temperaturi mai mici cu 15 grade
Ciclonul islandez care a făcut prăpăd în Vest ajunge în România. Vijelii şi temperaturi mai mici cu 15 grade
Ciclonul islandez care a făcut prăpăd în Vest ajunge în România. Vijelii şi temperaturi mai mici cu 15 grade
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
Asia Express, sezon 7. Ce porecle au ales Carmen Negoiță și Andreea pentru concurenți. Cine au fost bomba sexy și bombardierul
Asia Express, sezon 7. Ce porecle au ales Carmen Negoiță și Andreea pentru concurenți. Cine au fost „bomba sexy” și „bombardierul”
Asia Express, sezon 7. Ce porecle au ales Carmen Negoiță și Andreea pentru concurenți. Cine au fost „bomba sexy” și „bombardierul”
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: M-am schimbat mult
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: „M-am schimbat mult”
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: „M-am schimbat mult”
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
fresh
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă

Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară

Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
închide