Cum gătești cel mai pufos orez în oala instant. Raportul corect între apă și orez

Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Este accesibil și versatil, putând fi transformat într-o mulțime de preparate de la aperitive la deserturi. În plus se pregătește și rapid, mai ales dacă ai și un gadget modern. Iată cum prepari orez în oala instant.

Orez la oala instant, cu pătrunjel deasupra
La oala instant poți găti atât orez alb, cât și brun sau sălbatic / Shutterstock

Orezul este un ingredient destul de sensibil. Se întâmplă destul de des să vrei să obții un orez pufos și în schimb să obții un amestec tare, lipicios, moale, apos sau crocant. Dacă ai o oală instant nu ezita să o folosești, mai ales pentru preparate din orez. În cazul în care vrei să prepari risotto sau o budincă de orez, nu este cea mai bună metodă pentru că nu vei obține textura cremoasă de care au nevoie.

Cum gătești cel mai pufos orez în oala instant

Pentru a obține un orez pufos în oala instant ai nevoie de un orez cu bob lung. Ca lichid este bună și apa, dar pentru un plus de aromă poți folosi supă de pui, de vită sau de legume, în funcție de preferințe. Dacă vrei o aromă foarte bogată adaugă și un cub de unt cu un conținut cât mai mare de grăsime și un praf de sare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a găti orezul, folosește o strecurătoare cu plasă fină pentru a-l clăti bine. Poți chiar să treci cu mâna prin el pentru a te asigura că este foarte bine clătit. Apoi pune toate ingredientele în oală, închide capacul și fixează orificiul de ventilație și gătește la temperatură maximă timp de 5 minute. Pentru a obține un orez pufos respectă proporția de două căni de apă la fiecare două căni de orez.

După trecerea timpului, lăsă presiunea să se elibereze în mod natural. Apoi scoate cu grijă capacul și amstecă orezul cu o furculiță.

Clătirea orezului înainte de a-l gătit ajută la eliminarea excesului de amidon. Acesta face ca orezul să devină lipicios. De asemenea, vei scăpa de orice impurități, cum ar fi murdăria, pesticidele rămase și te ajută să ai un orez foarte curat.

De ce oala instant este cea mai bună pentru a găti orez pufos

Gătitul orezului pe plită are atât de multe variabile încât este greu să obții rezultate similare de fiecare dată. Contează dimensiunea și materialul din care este realizată oala și temperatura de gătit dar, chiar și în condiții identice, nu vei obține de fiecare dată preparate identice.

Oala instant este potrivită pentru a găti orez instant deoarece nu se pierde apă prin evaporare. Sursa de căldură este întotdeauna constantă. În plus, nu poți găti orezul mai mult decât este necesar pentru că aparatul este programat să se oprească.

Când orezul este gata, lasă-l să se odihnească până când presiunea se eliberează în mod natural să se elibereze. După aproximativ 15 minute, poți elibera manual presiunea rămasă înainte de a deschide aparatul.

Cum gătești orezul brun și cel sălbatic în oala instant

Orezul brun și cel sălbatic vor fi la fel de pufoase ca cel alb după ce se gătesc la oala instant. Pentru ambele este nevoie de orez cu bob lung. Drept lichid se pot folosi atât apă, cât și supă de pui, legume sau de vită. Untul poate lipsi de la orezul sălbatic, dar celui brun îi va aduce o aromă pe care o vei adora.

Procesul de preparare este similar cu cel al orezului alb, doar că pentru orezul brun nu este nevoie decât de 10 minute. Pentru cel sălbatic este nevoie de 15 minute. Raportul de apă și orez este de două căni apă: două căni orez brun și două căni apă: trei căni orez sălbatic.

Orice tip de orez ai alege va fi o garnitură perfectă pentru preparate din carne, pește, pentru legume sau se poate servi cu diverse sosuri.

Citește și
CELE MAI CITITE
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță
Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros
Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
cel mai pufos piure de cartofi
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
06:22
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Cinci muffins de spelta cu cacao și goji
05:46
Muffins de spelta cu cacao și goji. Un desert delicios și interesant Muffins de spelta cu cacao și goji. Un desert delicios și interesant
Fursecuri Angeliche decorate cu zahăr
13 februarie, 07:05
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Muffins din albușuri cu fructe uscate, două secționate pe jumătate
13 februarie, 05:23
Muffins din albușuri cu fructe uscate. Un desert aerat și delicat Muffins din albușuri cu fructe uscate. Un desert aerat și delicat
Trei rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde în sos, alături de orez
12 februarie, 05:33
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Pleurotus pane în crustă crocantă pe un platou
12 februarie, 05:01
Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă
Bocceluțe din aluat, umplute cu spanac și piept de pui pe o farfurie cu furculiță și cuțit
11 februarie, 06:15
Bocceluțe din aluat, umplute cu spanac și piept de pui Bocceluțe din aluat, umplute cu spanac și piept de pui
Salată de paste cu morcovi și țelină apio. Prospețime și savoare într-un bol cu lingură, alături de morcovi și apio proaspete și un bol cu dressing
11 februarie, 05:59
Salată de paste cu morcovi și țelină apio. Prospețime și savoare într-un bol Salată de paste cu morcovi și țelină apio. Prospețime și savoare într-un bol
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Norocul și prosperitatea favorizează 3 zodii pe 13 februarie 2025. Nativii care se vor bucura din plin de viață
Norocul și prosperitatea favorizează 3 zodii pe 13 februarie 2025. Nativii care se vor bucura din plin de viață
Norocul și prosperitatea favorizează 3 zodii pe 13 februarie 2025. Nativii care se vor bucura din plin de viață
Momentul în care un tânăr e înghițit de o balenă în larg, filmat accidental de tatăl lui. Cum a reuşit să scape
Momentul în care un tânăr e înghițit de o balenă în larg, filmat accidental de tatăl lui. Cum a reuşit să scape
Momentul în care un tânăr e înghițit de o balenă în larg, filmat accidental de tatăl lui. Cum a reuşit să scape
„Ea mă menţine tânăr!” Milionarul care l-a înlocuit pe Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican a împlinit 50 de ani
„Ea mă menţine tânăr!” Milionarul care l-a înlocuit pe Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican a împlinit 50 de ani
„Ea mă menţine tânăr!” Milionarul care l-a înlocuit pe Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican a împlinit 50 de ani
Ce mesaj copleșitor au transmis Theo Zeciu și Cesima după eliminarea de la Power Couple: Chiar dacă am avut votul majorității...
Ce mesaj copleșitor au transmis Theo Zeciu și Cesima după eliminarea de la Power Couple: „Chiar dacă am avut votul majorității...”
Ce mesaj copleșitor au transmis Theo Zeciu și Cesima după eliminarea de la Power Couple: „Chiar dacă am avut votul majorității...”
Pınar Deniz a publicat o fotografie recentă cu burtica de gravidă. Actrița urmează să devină mamă în curând
Pınar Deniz a publicat o fotografie recentă cu burtica de gravidă. Actrița urmează să devină mamă în curând
Pınar Deniz a publicat o fotografie recentă cu burtica de gravidă. Actrița urmează să devină mamă în curând
Castorii au rezolvat gratuit o problemă amânată de oameni de 7 ani. Ce au reușit în Republica Cehă
Castorii au rezolvat gratuit o problemă amânată de oameni de 7 ani. Ce au reușit în Republica Cehă
Castorii au rezolvat gratuit o problemă amânată de oameni de 7 ani. Ce au reușit în Republica Cehă
Sos de lămâie cu usturoi și busuioc, pentru salate
Sos de lămâie cu usturoi și busuioc, pentru salate
Sos de lămâie cu usturoi și busuioc, pentru salate
Gripa A, B și C: ce tipuri de gripă afectează copiii și cum îi protejezi
Gripa A, B și C: ce tipuri de gripă afectează copiii și cum îi protejezi
Gripa A, B și C: ce tipuri de gripă afectează copiii și cum îi protejezi
John Legend a dezvăluit că s-ar putea muta înapoi în New York, după ce a fost martorul incendiilor furioase din Los Angeles
John Legend a dezvăluit că s-ar putea muta înapoi în New York, după ce a fost martorul incendiilor „furioase” din Los Angeles
John Legend a dezvăluit că s-ar putea muta înapoi în New York, după ce a fost martorul incendiilor „furioase” din Los Angeles
8 alimente care te îmbătrânesc prematur
8 alimente care te îmbătrânesc prematur
8 alimente care te îmbătrânesc prematur
fresh
Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă

Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă

Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă

Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde

Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde

Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate

Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate

Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend

Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend

Muffins de spelta cu cacao și goji. Un desert delicios și interesant

Muffins de spelta cu cacao și goji. Un desert delicios și interesant
închide