Cum gătești cel mai pufos orez în oala instant. Raportul corect între apă și orez

Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Este accesibil și versatil, putând fi transformat într-o mulțime de preparate de la aperitive la deserturi. În plus se pregătește și rapid, mai ales dacă ai și un gadget modern. Iată cum prepari orez în oala instant.

Orez la oala instant, cu pătrunjel deasupra
La oala instant poți găti atât orez alb, cât și brun sau sălbatic / Shutterstock

Orezul este un ingredient destul de sensibil. Se întâmplă destul de des să vrei să obții un orez pufos și în schimb să obții un amestec tare, lipicios, moale, apos sau crocant. Dacă ai o oală instant nu ezita să o folosești, mai ales pentru preparate din orez. În cazul în care vrei să prepari risotto sau o budincă de orez, nu este cea mai bună metodă pentru că nu vei obține textura cremoasă de care au nevoie.

Cum gătești cel mai pufos orez în oala instant

Pentru a obține un orez pufos în oala instant ai nevoie de un orez cu bob lung. Ca lichid este bună și apa, dar pentru un plus de aromă poți folosi supă de pui, de vită sau de legume, în funcție de preferințe. Dacă vrei o aromă foarte bogată adaugă și un cub de unt cu un conținut cât mai mare de grăsime și un praf de sare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a găti orezul, folosește o strecurătoare cu plasă fină pentru a-l clăti bine. Poți chiar să treci cu mâna prin el pentru a te asigura că este foarte bine clătit. Apoi pune toate ingredientele în oală, închide capacul și fixează orificiul de ventilație și gătește la temperatură maximă timp de 5 minute. Pentru a obține un orez pufos respectă proporția de două căni de apă la fiecare două căni de orez.

După trecerea timpului, lăsă presiunea să se elibereze în mod natural. Apoi scoate cu grijă capacul și amstecă orezul cu o furculiță.

Clătirea orezului înainte de a-l gătit ajută la eliminarea excesului de amidon. Acesta face ca orezul să devină lipicios. De asemenea, vei scăpa de orice impurități, cum ar fi murdăria, pesticidele rămase și te ajută să ai un orez foarte curat.

De ce oala instant este cea mai bună pentru a găti orez pufos

Gătitul orezului pe plită are atât de multe variabile încât este greu să obții rezultate similare de fiecare dată. Contează dimensiunea și materialul din care este realizată oala și temperatura de gătit dar, chiar și în condiții identice, nu vei obține de fiecare dată preparate identice.

Oala instant este potrivită pentru a găti orez instant deoarece nu se pierde apă prin evaporare. Sursa de căldură este întotdeauna constantă. În plus, nu poți găti orezul mai mult decât este necesar pentru că aparatul este programat să se oprească.

Când orezul este gata, lasă-l să se odihnească până când presiunea se eliberează în mod natural să se elibereze. După aproximativ 15 minute, poți elibera manual presiunea rămasă înainte de a deschide aparatul.

Cum gătești orezul brun și cel sălbatic în oala instant

Orezul brun și cel sălbatic vor fi la fel de pufoase ca cel alb după ce se gătesc la oala instant. Pentru ambele este nevoie de orez cu bob lung. Drept lichid se pot folosi atât apă, cât și supă de pui, legume sau de vită. Untul poate lipsi de la orezul sălbatic, dar celui brun îi va aduce o aromă pe care o vei adora.

Procesul de preparare este similar cu cel al orezului alb, doar că pentru orezul brun nu este nevoie decât de 10 minute. Pentru cel sălbatic este nevoie de 15 minute. Raportul de apă și orez este de două căni apă: două căni orez brun și două căni apă: trei căni orez sălbatic.

Orice tip de orez ai alege va fi o garnitură perfectă pentru preparate din carne, pește, pentru legume sau se poate servi cu diverse sosuri.

Citește și
CELE MAI CITITE
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar alături de un bol cu sos de iaurt
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde, decorate cu fire de mărar
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
06:18
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
05:16
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie
3 septembrie, 05:58
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
3 septembrie, 05:12
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
2 septembrie, 06:35
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână
2 septembrie, 05:31
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome
Pâine naan cu usturoi
1 septembrie, 05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
1 septembrie, 05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce determină fiecare semn zodiacal să iasă dintr-o relație. Ce arată astrele
Ce determină fiecare semn zodiacal să iasă dintr-o relație. Ce arată astrele
Ce determină fiecare semn zodiacal să iasă dintr-o relație. Ce arată astrele
Cum reduci riscul la investiţiile speculative. Guda: Dacă te uiți la un ETF pe criptomonede, te ia amețeala
Cum reduci riscul la investiţiile speculative. Guda: "Dacă te uiți la un ETF pe criptomonede, te ia amețeala"
Cum reduci riscul la investiţiile speculative. Guda: "Dacă te uiți la un ETF pe criptomonede, te ia amețeala"
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Galette cu caise în formă de evantai
Galette cu caise în formă de evantai
Galette cu caise în formă de evantai
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Pink și-a îngrijorat fanii după ce a postat o poză în care apare conectată la o perfuzie: Să te faci bine repede!
Pink și-a îngrijorat fanii după ce a postat o poză în care apare conectată la o perfuzie: „Să te faci bine repede!”
Pink și-a îngrijorat fanii după ce a postat o poză în care apare conectată la o perfuzie: „Să te faci bine repede!”
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat

Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
închide