Dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor
Prepară și tu rețeta de dovlecei umpluți cu salată Caprese, la cuptor pentru a te bucura de o combinație inedită și rafinată de ingrediente de vară.

Această rețetă îmbină armonios gusturile verii. Dulceața roșiilor coapte, mozzarella topită și prospețimea busuiocului sunt completate de finețea dovlecelului copt. Preparatul are un aer rustic italian, dar și o eleganță aparte, perfect pentru mese în familie sau platouri festive.
Rețeta reinterpretează clasica salată italiană Caprese într-un preparat cald, savuros, dar totuși lejer. Dovleceii copți devin baza perfectă, moale și suculentă, pentru o umplutură proaspătă. Se pot servi alături de o felie de pâine prăjită cu usturoi sau alături de o salată verde stropită cu dressing simplu de lămâie și ulei de măsline. Merg bine și ca garnitură lângă fripturi sau pește la grătar.
Descoperă aici o altă rețetă de dovlecei umpluți, dar cu piept de pui și legume. Iar în rândurile următoare poți urmări rețeta pas cu pas pentru a prepara și tu delicioșii dovlecei umpluți cu salată Caprese.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea dovleceilor care necesită puțină coacere prealabilă, înainte de a fi umpluți. Dar înainte de a pregăti dovleceii preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cum prepari dovlecei umpluți cu salată Caprese
Pentru ca dovleceii umpluți să fie și gustoși, și aspectuoși, dar să se prepare și într-un timp scurt, optează pentru dovlecei cât mai cruzi.
Spală dovleceii șterge-i cu prosoape de hârtie și taie-i pe lungime. Cu o lingură, scobește miezul. Nu îl arunca, acesta poate fi păstrat pentru altă rețetă, cum ar fi o supă cremă sau un sos.
Descoperă și o rețetă de sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă.
Așază jumătățile de dovlecei într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei de măsline. Presară puțină sare peste ele și stropește-le cu ulei de măsline.
Pune tava în cuptor și coace jumătățile de dovlecei timp de 15-20 de minute, până când se înmoaie ușor dar își păstrează forma.
Între timp prepară salata Caprese pentru a umple dovleceii.
Taie roșiile și mozzarella în felii aproximativ egale. Într-un bol, amestecă roșiile tăiate în felii cu mozzarella, de asemeni feliată, sare, piper și frunze de busuioc tocate. Opțional, poți adăuga și 1 lingură de pesto.
Mai poți adăuga puțin usturoi tocat fin sau oregano, pentru un plus de aromă.
După ce a expirat timpul de coacere scoate dovleceii din cuptor și umple-i cu salata Caprese așezată frumos.
Opțional, poți presăra și puțin parmezan ras fin deasupra, pentru o crustă aurie.
Introdu din nou tava cu dovleci umpluți în cuptor pentru 8-10 minute, doar cât să se topească mozzarella ușor.
La final, stropește delicioșii dovlecei umpluți cu salată Caprese cu puțină cremă de oțet balsamic și ornează cu frunze proaspete de busuioc.
Se servesc calzi sau la temperatura camerei, ca aperitiv, garnitură sau fel principal ușor.
Și dacă mai dorești și alte rețete de legume umplute, îți recomandăm să încerci rețeta de vinete umplute cu legume și gratinate cu mozzarella.