Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Pentru că în zilele caniculare de vară mâncărurile de bază sunt supele reci și salatele îți recomandăm să încerci și rețeta de roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete. Rețeta este ideală pentru orice masă din zi. Dar o mai poți prepara și pentru un platou cu aperitive festive.
Galerie foto
Tot ce ai de făcut pentru această rețetă este să fierbi pastele în cel mai clasic mod. Apoi prepari rapid o salată de roșii cu castraveți, ceapă și ardei gras. Alegi câteva roșii mari, cărnoase pe care le scobești de interior. Le umpli cu amestecul de paste și legume, dar adaugi și miezul scobit. Poți personaliza rețeta după preferințe, adăugând și alte legume. Mai poți adăuga și măsline, ciuperci sau cuburi mici de șuncă afumată. Chiar și mozzarella răzuită sau brânză feta își pot face loc cu succes în interiorul roșiilor.
Tot din categoria rețetelor de roșii umplute, simple și savuroase, îți recomandăm să mai încerci și rețeta de roșii umplute cu ton și legume. Poți combina pe același platou roșiile umplute în mai multe moduri. Vei obține gusturi bogate, dar diferite.
Descoperă mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a prepara și tu delicioasele roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei de roșii umplute constă în fierberea pastelor în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După fierbere scurge pastele și adaugă apă rece peste ele, pentru a stopa procesul termic. Pastele se aleg cât mai mici pentru a se amesteca perfect cu cuburile de legume.
Cum prepari rețeta de roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
În timp ce pastele se răcesc în apă rece, pregătește roșiile. Spală bine și șterge roșiile, apoi secționează un căpăcel de la partea superioară a acestora. Crestează roșiile de jur împrejur cu vârful unui cuțit mic, de legume și scobește miezul roșiilor. Lasă margini de aproximativ 5 mm grosime.
Toacă miezul scobit în bucăți mici și pune-le într-un bol. Curăță ceapa și ardeiul și toacă-le în cuburi. Adaugă-le peste cuburile de roșii din bol. Toacă în cuburi și castravetele și adaugă-l peste ingredientele din bol.
Amestecă uleiul cu sucul de lămâie sau oțet, sare și piper și stropește cu acest amestec ingredientele din bol. Apoi adaugă șunca afumată tăiată în cuburi, pastele, mozzarella răzuită, sau brânza feta tăiată în cuburi.
Cu acest amestec de ingrediente umple cupele de roșii pregătite. Așază căpăcelele deasupra și pune delicioasele roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete la rece până în momentul servirii.
Câteva frunze de busuioc adăugate în salată, vor oferi un plus de aromă și de prospețime.
Descoperă și o rețetă de ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă.
Galerie foto