Dovlecei umpluți cu piept de pui și legume

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Nu rata sezonul dovleceilor de grădină fără a prepara rețeta de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume!

Publicat: 17 august 2022, 08:49 / Actualizat: 25 august 2022, 17:55
Trei jumătăți de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume
Galerie foto

Galerie foto

Dovleceii umpluți pot fi savurați cu un sos de roșii aromat / Shutterstock

Dacă obișnuiești să prepari ardei umpluți, cu siguranță te vei descurca ușor și cu dovleceii umpluți. Doar trebuie să cureți interiorul dovleceilor și să prepari separat amestecul de carne cu legume. Umpli dovleceii, îi pui la cuptor și în câteva minute te vei răsfăța cu gustul lor.

Poți opta pentru orice tip de carne, însă vara, cea mai recomandată este carnea de pui. Este mai sănătoasă, mai slabă caloric și se prepară rapid. Dacă te-am convins să prepari dovlecei umpluți, îți oferim mai jos rețeta cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Începe cu pregătirea dovleceilor, apoi a ingredientelor pentru umplut dovleceii. Urmează aceste sfaturi pentru că poți folosi pentru umplutură și miezul scobit din dovlecei.

Pași de urmat în pregătirea dovleceilor

Spală bine dovleceii și taie-i în jumătăți, transversal. Trasează margini de 1 cm grosime cu vârful unui cuțit ascuțit. Apoi, cu o lingură, scobești interiorul jumătăților de dovlecei, urmărind marcajul pentru margini.

Toacă miezul dovleceilor și pune-l într-o sită. Presară puțină sare peste el și lasă-l să se deshidrateze.  Procedezi în același mod ca la rețeta de spaghete de dovlecei la tigaie.

Presară sare și în interiorul cupelor de dovlecei. Lasă-le și pe acestea deoparte, să se deshidrateze.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Înainte de a umple jumătățile de dovlecei cu compoziția de carne și legume, le tamponezi cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta lichidul format în urma deshidratării.

Pași de urmat pentru prepararea umpluturii

Pentru umplutură procedezi ca la rețeta de ardei umpluți, dar nu adaugi orez. Curăță și tocă legumele mărunt, iar pieptul e pui trece-l prin mașina de tocat. Spală bine pătrunjelul și toacă-l mărunt.

Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și pune uleiul în ea, la încins. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă-le ușor prin ulei. Când acestea se pătrund ușor, adaugă morcovii și ardeiul. Amestecă-le și pe acestea cu ceapa și usturoiul.  Când morcovii sunt pătrunși adaugă carnea de pui și miezul dovleceilor tocat mărunt și bine scurs de lichid. Presară sare și condimentele și amestecă intens pentru a se omogeniza amestecul și a se pătrunde ingredientele uniform.

Când carnea este bine pătrunsă, stinge focul. Lasă ingredientele pentru umplutură să se răcească ușor. Apoi, adaugă pătrunjelul tocat mărunt și cele două ouă. Omogenizează bine compoziția.

Pași de urmat pentru a prepara dovlecei umpluți cu piept de pui și legume

Când ai dovleceii pregătiți, la fel și umplutura, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Umple dovleceii cu amestecul de carne și legume și așază-i într-o tavă de cuptor. Adaugă deasupra umpluturii și jumătăți, sau sferturi de roșii cherry. Presară mozzarella răzuită pe deasupra.

Pune tava cu dovleceii umpluți la cuptor și lasă-i 15-20 de minute la temperatura de 200 de grade Celsius.

Îi poți savura simpli, decorați cu pătrunjel verde, sau cu un sos de roșii, cu smântână sau cu un sos de brânzeturi.

Și dacă îți plac preparatele cu dovlecei, îți mai oferim o rețetă de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc. Este tot o rețetă simplă, conține ingrediente puține și se prepară rapid.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cornuri pufoase cu unt într-un coș de lemn
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Pui Marsala în farfurie albă, decorat cu oregano, alături de cuțit și furculiță și un bol cu smântână
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
plăcintă cu mere pe o farfurie
La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromată
La ce temperatură se coace plăcinta cu mere. Secretul ca să iasă fragedă și aromată
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, în bol de lut, decorată cu busuioc
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidă
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidă
Bol cu Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi și un bol cu piper
Galerie foto
Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. O salată gustoasă și colorată
Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. O salată gustoasă și colorată
Dovlecei pane de post, într-un vas oval, alături de rosii proaspete
Galerie foto
Dovlecei pane de post, mai simpli și mai sănătoși
Dovlecei pane de post, mai simpli și mai sănătoși
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Kombucha pusă într-un borcan transparent
12:00
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
11:56
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
5 octombrie, 08:53
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Tapenade în bol alb și pe felii de pâine
5 octombrie, 06:26
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Borcan cu peltea de lămâie și linguriță, alături de lămâi proaspete
4 octombrie, 07:58
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu
Ciorbă de burtă pusă într-un castron alături de un ardei iute
4 octombrie, 06:49
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Porții de ruladă cu ness
3 octombrie, 08:12
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
3 octombrie, 05:12
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
Beneficiile creatininei pentru sănătate te vor surprinde. A fost percepută greșit până acum
Beneficiile creatininei pentru sănătate te vor surprinde. A fost percepută greșit până acum
Beneficiile creatininei pentru sănătate te vor surprinde. A fost percepută greșit până acum
Meteo: O nouă avertizare de vreme rea, emisă de ANM. Cod galben de ploi în sud-estul și centrul României
Meteo: O nouă avertizare de vreme rea, emisă de ANM. Cod galben de ploi în sud-estul și centrul României
Meteo: O nouă avertizare de vreme rea, emisă de ANM. Cod galben de ploi în sud-estul și centrul României
Ce face, în fiecare zi, fosta noră a celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: „E terapie curată”
Ce face, în fiecare zi, fosta noră a celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: „E terapie curată”
Ce face, în fiecare zi, fosta noră a celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: „E terapie curată”
Mario Fresh confirmă despărțirea de Alexia Eram. Ce spune artistul despre decizia separării după 8 ani de relație
Mario Fresh confirmă despărțirea de Alexia Eram. Ce spune artistul despre decizia separării după 8 ani de relație
Mario Fresh confirmă despărțirea de Alexia Eram. Ce spune artistul despre decizia separării după 8 ani de relație
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Calul troian ascuns în smartphone-ul tău. Cum ar putea duce telefoanele la apariția unei noi pandemii
„Calul troian” ascuns în smartphone-ul tău. Cum ar putea duce telefoanele la apariția unei noi pandemii
„Calul troian” ascuns în smartphone-ul tău. Cum ar putea duce telefoanele la apariția unei noi pandemii
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Generația Alpha: sunt sau nu sunt copiii Alpha mai lipsiți de respect decât alte generații?
Generația Alpha: sunt sau nu sunt copiii Alpha mai lipsiți de respect decât alte generații?
Generația Alpha: sunt sau nu sunt copiii Alpha mai lipsiți de respect decât alte generații?
Motivul pentru care Sean Diddy Combs a încetat să-i mai invite pe prinții William și Harry la petrecerile lui sălbatice 
Motivul pentru care Sean „Diddy” Combs a încetat să-i mai invite pe prinții William și Harry la petrecerile lui „sălbatice” 
Motivul pentru care Sean „Diddy” Combs a încetat să-i mai invite pe prinții William și Harry la petrecerile lui „sălbatice” 
5 semne subtile ale sindromului metabolic. Ce simptome să urmărești
5 semne subtile ale sindromului metabolic. Ce simptome să urmărești
5 semne subtile ale sindromului metabolic. Ce simptome să urmărești
fresh
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos

Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos

Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu

Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu

Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere

Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere

Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
închide